ads

Khamis, 1 Mac 2012

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Kebakaran Besar <b>Di</b> Pekan <b>Semenyih</b>

Posted: 28 Feb 2012 04:53 PM PST

Sebuah stor penyimpanan hampir 2,000 tong gas musnah terbakar dalam satu kebakaran besar di pekan Semenyih, di sini, hari ini.

Kebakaran yang difahamkan bermula pada pukul 8.30 malam itu dipercayai akibat kebocoran salur gas ketika proses pemindahan gas dan stor itu digunakan untuk memuatkan tong-tong gas bagi kegunaan domestik dan industri.

Turut musnah dalam kebakaran itu adalah sebuah lori treler gas yang dipercayai sedang melakukan kerja-kerja pemindahan gas.

Seorang saksi, Fazrul Hamid, 25, ketika ditemui pemberita memberitahu, api kebakaran itu begitu marak hingga mencetuskan suasana cemas di kalangan penduduk sekitar.

Katanya, kebakaran stor itu begitu hampir dengan kilang-kilang lain serta berlaku lebih 500 meter dari sebuah stesen minyak yang terletak di seberang jalan.

"Saya ketika itu berada di rumah iaitu tidak jauh dari stor berkenaan dan melihat api begitu marak hingga banyak tong-tong menjulang ke udara iaitu kira-kira 20 meter tinggi," katanya.

Seorang lagi saksi, Yusof Abdullah, 61, pula berkata, dia melihat hampir 10 pekerja asing yang tinggal di stor itu lari menyelamatkan diri.

"Mulanya, saya melihat tayar treler gas yang berada di depan stor itu terbakar seterusnya ia berjangkit ke stor dan kenderaan-kenderaan lain," katanya.

Dalam perkembangan sama, Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab. Rashid Ab. Wahab berkata, stor penyimpanan tong gas itu telah beroperasi lebih kurang sebulan lebih dan polis sedang menyiasat sama ada ia dijalankan secara sah atau tidak.

"Kebakaran berjaya dipadamkan oleh Pasukan Bomba dan Penyelamat kira-kira 40 minit kemudian dan tiada kemalangan jiwa yang terjadi.

"Polis kini sedang mengesan pemilik stor berkenaan yang dipercayai melarikan diri sejurus kebakaran itu berlaku," katanya

Related posts:

  1. Warga Emas Maut Kebakaran Di Rumahnya
  2. Kebakaran Di Kampung Kandis | Bapa Syukur Anak Selamat
  3. Dua Maut Kereta Terjunam Ke Tali Air
  4. Gambar Mayat Bayi Tanpa Kepala Ditemui
  5. Gadis 20-an Buang Mayat Bayinya Baru Lahir
  6. 25 kedai Terbakar Di Butterwoth
  7. 4 Kereta Terbakar Di PPR Batu Muda
  8. Lelaki Enggan Lepas Mayat Teman Wanita Jatuh Flat
  9. Dua Keluarga Tinggal Sehelai Sepinggang
  10. Akibat Dendam Dua Lelaki Parah Ditembak

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


RM100-RM120 Promoters : Watson @ <b>Bukit Raja</b> by Cathy | Part <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2012 11:14 AM PST

Hardworking & Presentable Body Wash Female Promoter needed @ Watson
Bukit Raja

Time : 10am – 10pm (2 breaks), 6 days straight.

Payment : RM100 – RM120 per day.

Jobscope : Promote Body Wash Product

For those who are interested please send your profile to cathytan.cdm@gmail.com

Mobile - Salary RM100-RM120
Location Bukit Raja Working Hours 10am – 10pm
Onsite Yes Needed Skills Promote and Selling
Start Date march
Duration 6 days

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Miss Sunshine: The Secret Circle Gathering

Posted: 01 Mar 2012 06:39 PM PST

It was mysterious, intrigue and exciting...
The Secret Circle Gathering and special screening at Subak Restaurant, Bukit Lanjan, Kuala Lumpur
It was a casual secret circle gathering, everyone in jeans, t-shirt and something comfy. We had treasure hunt, games, lucky draws and scrumptious dinner. Most importantly, we were the few first to watched the 1st episode of The Secret Circle series. 

Subak a place built on the fringes of the jungles of Bukit Lanjan. In keeping with the dynamic Balinese culture that is constantly fusing the old and traditional, with the new and innovative; subak aims to emulate this concept by blending its rustic decor with functional yet unique furniture and fittings.


Everyone so relax after dinner ~ lepak
The first person who found the secret treasure
 The Treasure Hunt Game Winners 
I like the place, it kind of secret location. The journey to subak is like mini treasure hunt for me coz I have to follow the map closely. It is very eco friendly and have the kampung feels. That night, we were very casual, hangout, dinner, chatting, playing games and enjoying the special screening. 


You want more games or shall we start the screening?

My treasure box inside has healing crystals  ~ I got Cassie Blake yay!!!
   
The Secret Circle
Episodes:  22 episodes


Britt Robertson (Cassie Blake)
The main protagonist of the show
The last witch to complete The Circle
A descendant from a very powerful dark witch named Balcoin
Thomas Dekker (Adam Conant)
A witch who can control the element water
The ex-boyfriend of Diane Meade, but has an undeniable attraction to Cassie Blake
Phoebe Tonkin (Faye Chamberlain) 
Beautiful, ruthless and ambitious
Excessively fascinated by the dark arts
Best friend of Melissa Glaser

Shelley Hening (Diana Meade) 

The female leader of The Circle
Very loyal, calculating and a strong leader
Ex-girlfriend of Adam Conant
Jessica Parker Kennedy (Melissa Glaser)
Charismatic and down-to-earth
Ex-girlfriend of Nick Armstrong
Best friend of Faye Chamberlain
Louis Hunter (Nick Armstrong)
A powerful witch and member of The Circle
Ex-boyfriend of Melissa Glaser
Combining the wonder of witchcraft with the scare of the supernatural, The Secret Circle explores the might and burden of a young girl trying to live out her family's legacy.
 "There is absolutely no question that magic, vampire and the mystic phenomenon has taken off with a tremendous following that has swept up fans from all around the world. 8TV brings you the latest of its kind – The Secret Circle" says Group General Manager of 8TV & ntv7, Ms Airin Zainul. Airin adds "The perfect combo of teen anguish and supernatural trickery makes this is a definite must watch."
The
Secret Circle
is based on the book series by L.J. Smith (The Vampire Diaries) — this is the story of a young girl who discovers not only that she is a witch and part of a secret covenant, but also that she is the key to unlock the century-old battle of good versus evil.
At 16, Cassie Blake's world takes a turn when her mother unexpectedly dies in a mysterious fire. Cassie then goes to live with her loving grandmother Jane in the small Pacific Northwest town of Chance Harbor, Washington, where her mother grew up.
While trying to adjust to her new life, Cassie quickly befriends Diana Meade, a sweet-natured girl who offers to show her around. Diana introduces Cassie to mean-girl Faye, Faye's sidekick Melissa and Cassie's next door neighbor Nick. Things soon become complicated when she meets Diana's boyfriend Adam, with whom Cassie instantly feels a powerful connection.
Soon strange and dangerous things begin to happen and Cassie's new friends are forced to tell her their secret - they are all witches and her arrival will now complete the "Circle". This Circle has not been drawn together again by chance, however Diana's father has plans of his own for the group.
Catch this bewitching new show that is packed to the brim with witches, charms, high school drama and an incredibly written plot – The Secret Circle on Tuesday, 6th March 2012 at 9.30pm exclusively on 8TV.


12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Aku Suka Ronda-ronda: Berkelah <b>Di Jeram</b> Pai...

Posted: 13 Feb 2012 05:45 PM PST









12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>sungai tengi</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Dec 2011 03:03 AM PST

BERITA FELDA SUNGAI TENGI: Oleh DINSMAN

Samad Said masuk Felda Sg Tengi

HULU SELANGOR – Sasterawan Negara Datuk A Samad Said dijangka mengetuai rombongan penulis, seniman dan budayawan dari seluruh Malaysia, bertemu dengan peneroka Felda dan anak-anak peneroka, di Felda Sungai Tengi, 23 Disember, dalam satu program yang julung-julung kali diadakan, iaitu Himpunan Seniman-Budayawan di Felda

Program ini adalah anjuran bersama Seniman Paksi Rakyat (PAKSI) dengan Persatuan Anak-anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK), dengan kerjasama wakil penduduk dari Felda Sg Tengi, Felda Soeharto, Felda Gedangsa dan Felda Sg Buaya.

Mengikut Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Penganjur, yang juga AJK Paksi, Kassim Muhamad, dalam sidang media yang diadakan di Gombak Ahad lalu, "himpunan ini bertujuan untuk menyokong peneroka Felda di seluruh Malaysia yang berjumlah 1.6 juta, mempertahankan hak mereka ke atas tanah seluas 360,000 hektar yang dirancang untuk diapungkan di pasaran saham Bursa Malaysia oleh pihak pengurusan Felda, melalui penyenaraian syarikat Felda Global Ventures."

Kassim menyeru para penulis, seniman dan budayawan dari seluruh Malaysia supaya hadir dalam perhimpunan di Sg Tengi ini, bukan semata-mata untuk memberi sokongan kepada peneroka, tetapi untuk memahami kedudukan dan masalah sebenar yang dihadapi oleh para peneroka.

"Golongan sasterawan seharusnya memahami masalah rakyat, secara langsung, bukan sekadar membaca atau mendengar berita yang dilaporkan di dalam media. Kita mesti hadir sendiri ke tengah-tengah kehidupan rakyat," katanya.

Selain A Samad Said, antara tokoh seni-budaya yang sudah mengesahkan kehadiran mereka ialah Prof. Siti Zainon Ismail, Cikgu Ishak Surin, Ito, Sani Sudin, Hishamuddin Rais, Hasni Abas, Yeoh, Wan Ahmad Ismail, Ibrahim Ghaffar, Dinsman, Rahmat Harun, Razali Endun, A Shukur Harun, Rozan Azen, Anbakri, Shazly Wadial-Jadid, Amni Jagat dan Benz Ali.

Program akan berlangsung di Dataran Sg Tengi, mulai pukul 3 petang (acara melukis) dan berakhir pukul 12 malam. Sebahagian acaranya ialah dialog seni-budaya antara seniman yang diketuai oleh A Samad Said dengan peminat-peminat seni-budaya dari daerah-daerah felda berkenaan. Acara ini akan berlangsung selepas Asar.

Kemuncaknya ialah persembahan bacaan puisi dan lagu-lagu puisi, yang akan dimulakan selepas solat Isya'.

Mengikut Kassim Muhamad lagi, program ini adalah yang ketiga seumpamanya dianjurkan oleh Paksi. Yang pertama ialah himpunan dengan nelayan-nelayan perahu kecil di Kuala Pahang, dua tahun lalu; dan yang kedua ialah himpunan dengan penduduk tujuh kampung warisaan di Kg Banda Dalam, Kuala Lumpur, tahun lalu.

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


chedinsphere.: Geng KDRS <b>Padang Jawa</b>: Sendaloka bersama <b>...</b>

Posted: 28 Feb 2012 01:36 AM PST

Saya belajar di Sekolah Undang-Undang, UiTM Shah Alam, selama 4 tahun.

Selama 3 tahun, saya bersama 11 orang rakan seangkatan, menyewa sebuah rumah teres dua tingkat di Padang Jawa, Shah Alam.

Saya, Jen, Ekan Sugiono, Baha, Zul@Pejol, Fared, Akmal, Hadi@Manja, Dato' Aizad dan Anwar@Ketum. Dan, ahli majlis kehormat rumah kami, Aiman. hehe.

Kami sudah seperti bersaudara – suka-duka – pahit-maung, suka-benci kami lalui bersama.

Dan, kami juga ada baju rumah kami sendiri. heh. T-shirt hitam dengan tulisan 'TMR 17/11', singkatan kepada alamat rumah sewa kami.

Setiap bulan, kami akan memilih satu hari pada hujung minggu untuk bersama mengumpul duit; untuk membeli barangan dapur dan bahan-bahan masakan.

Baha dan Hadi@Manja (pakar masakan tradisional/kampung) dan Fared (pakar segala jenis masakan) akan menjadi chef terbaik untuk mengisi perut seisi rumah.

Ikan masak tiga rasa, 'chicken chop', kerang bakar adalah hidangan yang kerap menjadi bualan hangat individu-individu yang kelaparan. Hari itu dinamakan sebagai 'Hari Makan Mewah.'

Rindu geng KDRS Padang Jawa. heh.

Long live KDRS. Moga semua berjaya dunia akhirat. Amin.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


DUNIA PUANSTOBERI: Corat Coret Kursus <b>Di Morib</b>

Posted: 01 Mar 2012 02:00 AM PST

Course : Kecemerlangan Diri & Organisasi
Tempat : Gold Coast Morib Resort
Tarikh : 24 Feb - 26 Feb 2012
Course yg ala-ala Team Building. Cuma di 'rebranding'kan sket. Tp mmg bes la. Peserta dari gred 27 - 44. Ada dlm 40 orang, termasuk seluruh cawangan opis kiterang.
Ari pertama kira start petang la. Tp bertolak dari opis dalam kul 11 camtu. Makan dulu kat pantai Morib then yg lelaki g solat Jumaat. Lps tu baru gi hotel utk check in. Kul 3.00 baru start kelas.
Mlm ada perasmian by our KP.
Hari kedua baru aktiviti outdoor. Ini la yg sgt super bes!
Bermula dgn senamrobik seawal jam 7 pagi. Bes giler kot sbb luas mata memandang pantai yg indah. Eceh.

Ko menari ke senamrobik pompan?? Hahaha.

Then lps bekpas buat xtvt berkumpulan. Satu grup dlm 6 org. Grup aku, aku ngan Iza je 2 org pompuan.

1st xtvt kump- bawak air dlm gelas atas kain. Haa.... ko mampu?? tak terpikir dek akal okeh. Tp akhirnya grup aku yg 1st smpai ke check point. Pergh. Giler tak sangka.


Fokus bagai nak giler memasing. Siap lalu celah keta, naik tangga, turun tangga. 

Ni da sampai tpt nak letak tu.
Akhirnya kiterang berjaya. Tumpah air sekali cuma. Tu pun masa blum start lagi. Da gerak, Alhamdulillah... rasional dari main menda ni diandaikan kita berinteraksi dengan orang luar dari organisasi kita. Walo cemana pun, kalo kita fokus dgn kerja kita, walo ada rintangan dari luar. Insyaallah. Semuanya oke.

Settle menda tu, sbb da panas giler, masuk balik dewan.  Kena berdiri atas selai sokkaba lps tu terbalikkan. Yg tu combined kan 2 grup.


Lps lunch kiterang kuar gi tpt lain plak. Utk xtvt 'high-rope', paint-ball n kayak.
So, grup kiterang main paint-ball dulu. Other grup buat high-rope Rata2 mmg 1st timer la main paintball nih. Ramai yg cedera-lebam kena bola, tp aku tak kena. Kuikuikui. Fasi kata samada mmg pandai elak ataupun duk diam je. Ehhhh...ada tembak per.
Sbb tu aku rasa syok main paintball. Kuikuikui.


Ala, kiterang main yg beginner punya je. Takde la extreme sgt pun. Tp oke per. Bes. Suka!
Utk yg ni suppose grup aku menang. Tp bleh ketua kumpulan lak buat 'spoil!'. Hahah. Bila dalam padang tpt main tu tak bleh bukak face mask. Yg grup aku ni da siap amik flag, yg tukang amik flag tu kena tembak. So, dia lepas, aku pun lari la pi bawak kat check point. Elok je marshall kata Game Over, ketua kumpulan kiterang bukak facemask tu. Adoiii.... fail....! It's hetttt... Hahahhahaha. Tak memasal kump lagi satu yg menang. Kecewa... sobssss.....
Lps tu baru buat high rope, kayak then mentekedarah temikai. Hahah. Oke, sambung lain plak citer tu. Gmbr aksi2 ganas mentekedarah sebijik tembikai. Huhuhuhuuuuu....

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Unik Juga: <b>Sungai</b> Terpanjang <b>Di</b> Dunia

Posted: 24 Feb 2012 06:08 AM PST

1. Nil

Sungai Nil di Afrika, adalah satu dari dua sungai terpanjang di Bumi. Sungai Nil mengalir sepanjang 6.650 km atau 4.132 mil dan membelah tak kurang dari sembilan negara yaitu : Ethiopia, Zaire, Kenya, Uganda, Tanzania, Rwanda, Burundi, Sudan, dan tentu saja Mesir. Karena sungai Nil mempunyai sama artinya dalan sejarah bangsa Mesir (terutama Mesir kuno) maka sungai Nil identik dengan Mesir.
Sungai Nil mempunyai peranan sangat penting dalam peradaban, kehidupan dan sejarah bangsa Mesir sejak ribuan tahun yang lalu. Salah satu sumbangan dari sungai Nil adalah kemampuannya dalam menghasilkan tanah subur sebagai hasil sedimentasi di sepanjang daerah aliran sungainya. Tanah yang subur ini memungkinkan penduduk Mesir mengembangkan pertanian dan peradaban sejak ribuan tahun yang lalu.

2. Amazon

Sungai Amazon adalah sungai di Amerika Selatan yang merupakan sungai terpanjang kedua di dunia – Sungai Nil di Afrika merupakan yang terpanjang. Sungai Amazon memiliki total aliran terbesar dari sungai manapun, membawa lebih dari Sungai Mississippi, Nil, dan Yangtze digabungkan. Amazon juga memiliki sistem peraliran terbesar dari seluruh sistem sungai. Meskipun Nil sungai terpanjang, namun Amazon bisa dianggap "terkuat" (dilihat dari jumlah air yang mengalir per detik).
Jumlah air tawar yang dilepas ke Samudra Atlantik sangat besar: 184.000 m³ per detik (6,5 juta kaki³) di musim hujan. Aliran Amazon merupakan seperlima dari jumlah seluruh air tawar yang masuk ke laut di seluruh dunia. Air di laut dekat sungai ini memiliki kadar garam yang rendah sampai beratus mil jauhnya.

3. Mississippi

Sungai Mississippi ialah sungai di Amerika Serikat. Merupakan salah satu sungai terpanjang di dunia dan merupakan sungai terpanjang ke dua di Amerika Serikat. Memiliki panjang 3,734 km (2,320 mi) dan bersumber pada Danau Itasca di Minnesota dan berujung pada Teluk Meksiko.

4. Yangtze-Kiang

Sungai Panjang atau Sungai Yangtze adalah sungai terpanjang di Cina dan di Asia. Di dunia, Sungai Panjang adalah sungai ketiga terpanjang. Sungai ini menjadi batas selatan kebudayaan kuno Cina yang berada di antara Sungai Kuning di utara dan Sungai Panjang di selatan.

5. Ob

Sungai Ob (Rusia: Обь) merupakan salah satu sungai di Siberia bagian barat, Rusia. Sungai ini memiliki panjang 2.962 km. Kota utama yang bermuara di sungai ini ialah Biysk, Barnaul, Novosibirsk, Nizhnevartosk, dan Surgut. Pada musim dingin, sungai ini membeku dari bulan November hingga April.

6. Yellow

Sungai Kuning atau Huang He, sebelumnya dibilang Hwang Ho, merupakan sungai terpanjang kedua di Cina setelah Yangtze dan seperenam terpanjang di dunia pada panjang diperkirakan 5.464 kilometer (3.395 mil) [1] Berasal di Bayan. Har Pegunungan di Provinsi Qinghai di Cina barat, mengalir melalui sembilan provinsi di Cina dan bermuara ke Laut Bohai. Sungai Kuning cekungan memiliki batas timur-barat dari 1900 km (1.180 mil) dan sebagian utara-selatan dari 1100 km (684 mil). Daerah cekungan total adalah 742.443 km ² (290.520 mil ²).

7. Parana

Paraná River adalah sungai yang mengalir melalui wilayah Brasil, Paraguay dan Argentina sepanjang 2.570 kilometer. Panjang sungai dapat meningkat menjadi 3.998 km jika jarak dihitung dari daerah hulu Sungai Paranaiba di Brasil.

8. Kongo

Sungai Kongo (juga disebut Sungai Zaire) adalah sungai terbesar di Afrika Tengah bagian Barat. Sungai ini memiliki panjang sekitar 4.700 km, menjadikannya sebagai sungai terbesar kedua di Afrika (setelah sungai Nil). Sungai ini mengalir melalui hutan hujan terbesar di dunia,[1]. Nama Kongo berasal dari Kerajaan Kongo. Dari tahun 1971 sampai 1997, pemerintah Zaire menyebutnya Sungai Zaire.

9. Amur
Amurbridge2.jpg

Sungai Amur adalah sungai terpanjang ke-9 di dunia, membentuk perbatasan antara Timur Jauh Rusia dengan Cina Timur Laut.
Sungai Amur merupakan simbol dan paktor geopolitik penting dalam hubungan Cina-Rusia. Amur sangat penting pada periode perpecahan Sino-Soviet tahun 1960-an.

10. Lena

Sungai Lena merupakan sungai terbesar ke-10 di dunia. Sungai ini terletak di Siberia. Panjangnya 4.400 km (2.734 mil). Sungai ini bermuara dari Laut Arktik hingga Gunung Baikal.

sumber

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


: Di rumah Hj Hamzah <b>di Shah Alam</b> Selangor.DSCN9182 | Flickr <b>...</b>

Posted: 19 Feb 2012 09:16 PM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


yaya&#39;s story: kenduri <b>di balakong</b>.

Posted: 25 Feb 2012 07:38 PM PST

hyeee... semalam kan aku dan mak dan jiranjiran aku g kenduri di balakong..dikiranye kitorg nie dr pihak lelaki la..huhu bertolak dr rumah pukul 11 am.. smpai di selayang pukul 12.30pm..tetiba air-cond bus rosak..ada wayar terputus.. haiya driver npe ta pergi serviss dulu hah..kan da susa..adoy.. dalam pukul 1 baruu laa air-cond da elok..huh selesa...smpai di balakong  pkul 2pm..kesian pegantinn kowtt ta sandingsanding lagi..kitorg smpai terus berarak dan sanding..huhu aku n jiran2 terus g makan cause lapar kowttt..maaf gambar pengantin aku ta hambik..



tengsss 4 readingg.cik yaya ismail

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


Ucapan @drhasanali <b>Di Meru</b> Semalam - Utusan Malaysia <b>...</b>

Posted: 22 Jan 2012 06:39 AM PST

Hasan Ali ketika berucap pada program Bicara Memurnikan Akidah Ummah di Dewan Majlis Perbandaran Klang, Meru, Klang, semalam. - UTUSAN/MOHD. SHAHARANI SAIBI

KLANG 21 Jan. – Pas tidak boleh dianggap sebagai sebuah agama yang bersifat maksum, sebaliknya ia hanyalah parti politik yang tidak dapat lari daripada melakukan kesalahan.

Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, sesetengah pihak yang taksub di dalam Pas sengaja menyamakan parti itu sebagai sebuah agama supaya ia dapat diletakkan dalam jajaran hati manusia.

Beliau berkata, dengan cara itu ia akan membuatkan pengikutnya bersikap fanatik serta takut untuk berbeza pendapat dengan pemimpin mereka kerana khuatir tindakan itu boleh membuatkannya terkeluar daripada agama.

"Pas hanyalah sebuah parti politik dan dakwaan yang mengatakan Pas setaraf dengan agama hanyalah sebagai usaha menjadikan pengikutnya sebagai fanatik kepada parti dan sekali gus takut untuk berbeza pendapat dengan ketua mereka kerana bimbang akan terkeluar daripada ajaran agama Islam.

"Ini tidak betul dan sekiranya kita selidik secara mendalam doktrin seperti ini boleh merosakkan akidah umat Islam," katanya ketika berucap pada program Bicara Memurnikan Akidah Ummah di Dewan Majlis Perbandaran Klang, Meru, di sini malam tadi.

Selain Hasan, turut menjadi panel pada program itu ialah bekas Ketua Penerangan Pas Selangor, Hasan Basri Mohd. dan Exco Biro Dakwah Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Mukram Mohd. Taib.Hasan memberitahu, sebab utama beliau menyertai Pas pada 15 tahun yang lalu adalah kerana parti itu majoritinya dipimpin oleh barisan ulama yang merupakan pejuang Islam tulen.

"Namun pada hari ini hanya tinggal 23 peratus pemimpin di dalam Pas yang merupakan golongan ulama."Sebanyak 72.28 peratus lagi pemimpin di dalam Pas bukan daripada golongan ulama dan mereka itulah yang merupakan 'parasit-parasit' yang merosakkan parti itu pada hari ini," tegasnya.

Dalam pada itu, Hasan Basri menyelar pihak yang mengangkat perjuangan komunis dan menghina pejuang kemerdekaan, meskipun mereka bermati-matian berjuang untuk memerdekakan negara yang kesannya dapat dinikmati sehingga hari ini.

"Saya nak tanya, apakah Leftenan Adnan yang terbukti sanggup bergadai nyawa demi agama, bangsa dan negara juga mereka anggap sebagai pengkhianat negara," soalnya.

Utusan Malaysia

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Makan Mee Bandung Muar (<b>di Kajang</b>!) #tedadnan #bilang manyak <b>...</b>

Posted: 27 Feb 2012 09:30 PM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

Lepas #makan #lunch Mee #Bandung #Muar <b>di</b> #pekan #<b>Kajang</b> <b>...</b>

Posted: 27 Feb 2012 10:14 PM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved