ads

Isnin, 11 Jun 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK</b>

Posted: 09 May 2012 07:54 AM PDT


Gelombang MERAH menyerang

Posted: 09 May 2012 05:16 AM PDT

Gelombang MERAH mula merebak di Negeri Selangor?biar betul?ye..itulah kenyataannya..selepas beberapa negeri siri jelajah membawa SANGSAKA BANGSA kini ianya tiba di Negeri Selangor,terutamanya di kawasan Parlimen Kuala Langat,ahamdulillah,segala perjalanan berjalan dengan baik sekali.Dari Sepang,ianya terus menuju ke Kuala Langat dan dari Kuala Langat menuju ke Parlimen Klang.Larian ini membuka tirai sambutan besar-besaran sempena ulangtahun UMNO yang ke 66 tahun pada 11 Mei 2012 ini nanti yang akan berakhirndi Stadium Bukit Jalil.Untuknpengetahuan larian,ini telah dilangsungkan serentak di empat zon,iaitu di Utara, Selatan,Pantai Timur dan Sabah.
Di Kuala Langat,larian SANGSAKA BANGSA telah diketuai oleh Ybhg Dato Ketua Bahagian serta Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Kuala Langat serta barisan jawatankuasanya sebelum diserahkan kepada para ahli cawangan-cawangan yang sedia menanti di check-point yang telah ditetapkan.
Larian yang julungkali diadakan bagi menyemarakkan SEMANGAT PERJUANGAN UMNO telah mendapat sambutan yang hangat serta menggalakkan daripada masyarakat setempat khususnya ahli-ahli UMNO dan generasi muda..
KP serta team PUcTD merakamkan ucapan tahniah kepada seluruh peserta larian serta dikesempatan ini,Selamat Menyambut Hari Ulangtahun ke 66 tahun kepada seluruh ahli UMNO.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


70000 orang <b>di Kuala Selangor</b> – NOH OMAR Pengsan « PAS <b>...</b>

Posted: 27 Mar 2012 09:20 AM PDT

Lebih 70,000 kehadiran dicatatkan sepanjang dua hari program Karnival Terima Kasih Rakyat di Stadium Kuala Selangor di sini yang berakhir semalam.

Paling ramai dicatat malam tadi pada majlis ceramah rapat rakyat dengan anggaran 20,000 orang yang hadir terdiri dari pelbagai kaum.

Mereka hadir bagi mendengar ceramah yang menampilkan tokoh pimpinan Pakatan Rakyat iaitu Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim, Penasihat DAP Lim Kit Siang dan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Ceramah malam tadi bagaimanapun dilihat sedikit berbeza dari biasa. Bukan kerana diselangi persembahan kebudayaan dan nyanyian koir sebelum setiap penceramah mengambil pentas, tetapi mood yang dibawa penceramah.

Abdul Hadi yang tidak berapa sihat mengambil giliran pertama berucap malam tadi.

Biarpun sekajap, hanya berucap sekitar 15 minit, tapi beliau sering mendapat sorakan tidak putus-putus dari hadirin setiap kali menyentuh perkara yang menjelaskan perbezaan ketara antara Pakatan Rakyat dan BN.

Antara yang disentuh termasuk soal perkauman dalam BN berbanding Pakatan yang lunak dan menigiktiraf kepelbagaian kaum di negara ini.

Dihujung ceramahnya juga, presiden PAS itu sempat mengusik hadirin dengan lawak selambanya yang kononnya bercakap dalam nada seorang perdana menteri.

Noh Omar yang mendapat berita mengenai jumlah kehadiran itu, dikatakan demam panas dan terus tidur dilayan isteri kedua. Hehe. Cemas abang Noh kita, Mahunya tidak, kalau 70k kehadiran ini dijadikan sandaran – jawabnya hayat politik Noh akan berakhir dalam masa yang terdekat.

Ramai jemaah yang hadir mengatakan mereka gembira dengan senario politik semasa. BN tak kuat sangat. PR menunjukkan prestasi baik. Ini semua perkara positif untuk rakyat. Persaingan politik begini amat sihat dan menguntungkan rakyat secara keseluruhannya.

Noh Omar ada hantar pasukan pengacau. Bayar murah. Tapi suruh kacau 70k orang. Sudahnya – cari sakit sendiri. Ini semua kerja bodoh. Padan dengan muka.

Boleh pula hari ini Mat Taib 'Mike Tyson' kata BN boleh menang. Mat Taib ni dah nyanyuk ke?

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


My Baking Class by Azie: :: Kelas Azie <b>di Sungai Buloh</b> pada 5 & 6 <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2012 08:59 AM PDT

2 tier Royal Design Wedding Cake
- stacked 2 tier wedding cake (size 6 & 10)
- variety piping works - borders, side design, ruffle
- roses using flower cone
turntable, spatula, apron, piping bags, scissor, flower cone holder
Chocolate Indulgence, Apple Crumble Cheesecake & Hazelnut Cream Coffee
semua kelas diatas akan diadakan di alamat dibawah
No. 7-1, Jalan Bidara 10, Saujana Utama, Sg Buloh.
bankin RM50 ke acc cimb lynn 01040070771524
Maybank 162740126707 both acct under Noorhaslinda Hassan
once da byr email payment ke Lynn..
sila inform 3 hari awal sekiranya tidak dapat hadir. penukaran kelas disaat akhir tidak dibenarkan. Sekiranya tidak hadir, deposit tidak akan dikembalikan.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


3 maut kereta bertembung <b>di</b> Mantin-<b>Beranang</b> | Inimajalah

Posted: 24 Jan 2012 03:09 AM PST

Kategori

Arkib

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


<b>Ulu Yam</b> Hindu cemetery: no funds to even cut grass. Rabully <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 11:59 PM PDT

Sponsor a candidate for Hindraf & HRP Project 7/14 Focus Selangor @ 13th General elections expected in June 2012. Pathmarajah & Co. Chartered Accountants - Maybank Acct No. : 514075011112 - "You Must Be The Change You wish To See In The World" ~ Gandhi - Follow us on www.hindraf.org , Twitter - HINDRAF1 or Facebook Hindraf Support Group.

') g_aths_startcontent(); //if (document.all || document.getElementById) //window.onload=g_aths_startcontent

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


mencari bilik sewa area <b>balakong</b> - Portal Rumah Sewa . com

Posted: 27 May 2012 07:46 PM PDT

© 2012 Portal Rumah Sewa . Com – Portal sewa rumah terbaik di Malaysia | rumah untuk disewa | sewa rumah | cari rumah sewa | mencari rumah sewa | iklan rumah sewa percuma. All Rights Reserved.

Best Theme Ever | Powered by WordPress

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Program SERANG <b>di</b> Parit 3 <b>Sungai Burong</b>, Tanjung Karang.

Posted: 13 May 2012 04:45 AM PDT

13/05/2012 - Program SERANG Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Tanjung Karang, menerima sambutan daripada golongan muda serta penduduk sekitar Kampung parit 3 Sungai Burong, Tanjung Karang.

Saudara Budiman, selaku Pengerusi Sekretariat Orang Muda Selangor, turut hadir bagi menyampaikan ceramah berkaitan salah guna kuasa kerajaan negeri selangor dalam Program SERANG di sini, malam tadi.

Selain itu, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Tanjung Karang bersama Ahli Jawatankuasa Pergerakan itu, turut sama hadir dan duduk bersama dengan orang ramai yang hadir di Program SERANG ini untuk mendengar ceramah yang disampaikan.

12 di kuala langat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala langat - Google Blog Search


Ashgive.com: Paragliding <b>Di</b> Bukit Jugra <b>Kuala Langat</b>, Banting <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 05:28 PM PDT

Aku baru tahu kat Banting Selangor sebenarnya ada banyak tempat tempat yang menarik.. aku dan member aku telah menghabisan masa sehari suntuk berhuha huha mengexplore tempat yang best dan tempat tempat makan yang awesome di Banting.. korang mungkin pernah dengar Pantai Morib yang terkenal tu kan..  tapi untuk entry ini aku nak cerita tentang tempat lain pulak..

Dengan bantuan member rakan sekerja Afiq yang meme duduk kat Banting, dia sebagai tourist guide membawa kitaorang ke Bukit Jugra Kuala Langat..

aksi loncat loncat atas bukit, nasib tak jatuh begolek

Rumah Api Bukit Jugra
Menara konkrit putih yang mempunyai ketinggian 25 meter yang lengkap dengan sistem pencahayaan.. dibina pada tahun 1976.. rumah api ini sangat strategik, memandang ke arah Selat Melaka.. memainkan peranan yang sangat penting kepada jurumudi dan nakhoda kapal di laut.. ia berdiri pada ketinggian 146 meter atas paras laut (ayat daripada signboard)..
brother ni sedang bersiap siap nak ber paragliding.. meluncur di udara.. 

Paragliding Bukit Jugra
Kawasan Rumah Api Bukit Jugra adalah peak point dimana paragliders darpada serata negara datang untuk bermain paragliding.. ia adalah sukan meluncur udara dimana paragliders duduk di dalam satu bentuk macam bag called harness.. fabric wing yang mengembang bila ditiup angin kuat yang masuk melalui vents di hadapannya mampu mangakat objek berat seperti manusia.. tengok tak padang kat belakang tu.. paragliders yang terbang akan landing kat sana la..
brother tu dah start terbang, gila awesome sukan ni..

Kalau orang jenis yang kuat gayat, tak payah la nak try sukan ni.. kompom pengsan kat atas udara, pastu tak boleh drive belon tu, terbang ntah mana mana pegi kat Cherry Island hahaha..
tinggi siot, lek je dia melayang layang 

Serius aku excited tengok diorang terbang kat udara.. tapi sayang ada sorang mat saleh dengan sorang lagi brother tu tak nak terbang masa kitaorang kat sana.. dia cakap angin kuat sangat.. sib baik sempat tengok sorang ni terbang sampai dia landing kat padang nun jauh kat bawah sana.. aku first time tengok menda macam ni..
kecik je dia kat sana, kalau aku mahu bergegar lutut aku terbang tinggi macam tu

Lama gak brother tu aku tengok kat udara.. dia pusing pusing, terhayun hayun.. fabric wing tu dia tarik tarik tuk menentukan arah pergerakan dia terbang.. even dia terhayun hayun tapi dia lending tepat kat padang, hebat la brother tu.. kalau nak buat kena mantap ilmu berparagliding, kalau tak memang lending kat payah bakau la jawabnya hahaha..
mat saleh daripada UK pun ada gak nah ber paragliding 

Dia tengah test test angin sesuai ke tak tuk terbang.. gigih dia aku tengok, even angin kuat tapi dia pegang benda tu macam biasa je.. dia tarik satu tali then benda tu jatuh, macam tu la kot dia memandu arah benda tu.. kalau fikir fikir sudah tentu dia terbang kat udara kan..
paragliders tengah tunggu angin yang sesuai tuk meluncur

Balai Cerap Bukit Jugra
Pada 25 Oktober 2003, bersamaan 29 Sya'aban 1424, Balai Cerap Bukit Jugra Kuala Langat telah diserahkan secara rasmi oleh Jabatan Kerja Raya kepada Jabatan Mufti Negeri Selangor.. Balai Cerap ini adalah tempat dimana aktiviti cerapan rasmi dan bulanan dijalankan.. ia juga di menfaatkan sebagai pusat latihan ilmu falak di Negeri Selangor (ayat daripada signboard)..

So, itu la dia keistimewaan Bukit Jugra Kuala Langat Banting Negeri Selangor.. awesome tak awesome datang sendiri baru tahu.. aku dah, anda bila lagi..wekk!! hahaha

Tag: Tempat Tempat Menarik Selangor, Kuala Langat Bating Best, Pemandangan Cantik Di Bukit Jugra,  Santai Di Bukit Jugra, Deting Di Bukit Jugra 

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


LI <b>di Petaling Jaya</b> - Unit Perhubungan dan Latihan Industri (UPLI <b>...</b>

Posted: 15 Apr 2012 09:44 PM PDT

Kami menyediakan tempat tinggal dan juga elaun kepada pelatih.
tawaran adalah terhad kepada 8 orang pelatih lelaki sahaja.

Telephone : 03-78774232
Facsimile : 03-78773932
Email : ingventures@info.com
Website : www.ingventures.com

We are from ING Ventures Sdn. Bhd. Our company is a telecommunication company – Precision Scanning Frequency Survey, Electrical Engineering and Mechanical Engineering. Currently, our organization open an opportunities for industrial trainees.

We are seeking for the position of surveyor and documentation. We are open for 8 people (male) who are involved in communication course. If you have any candidate, please do submit your application to us to:

Email address:
info@ingventures.com
info@mognas.com OR post to the below address:

ING Ventures SDN BHD No 710,
Block A4, Pusat Dagang Setia Jaya,
9 Jalan PJS 8/9,
46150 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 03 – 7877 6949
Fax: 03 – 7877 3932
Attention to: Mr Ikhwan

We are looking forward to hear from you.
Thank you.

Best regards,

Ikhwan Noradzman,
Manager ING Ventures SDN BHD

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved