ads

Selasa, 6 September 2011

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


695 Tusks Found in <b>Port Klang</b> « Ann Novek–With the Sky as the <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2011 12:01 PM PDT

PORT KLANG: Barely two weeks after a seizure of elephant tusks worth RM2.3mil in Penang, the Customs Department here found two containers filled with 695 elephant tusks valued at RM3mil.

"The shipment was declared as recycle crush plastic' (sic) and was on transit from the Dar es Salaam port to China," Customs assistant director-general Datuk Zainul Abidin Taib said.

Zainul said the tusks, hidden among the recycled plastic in the 20-foot containers, weighed about 2,000kg and were seized on Friday.

On Aug 19, 664 elephant tusks weighing 1,586kg were seized in Penang.

Speaking to reporters yesterday, Zainul said both shipments were from Tanzania, and had stopped for transhipment in Malaysia, with China being its final destination.

On the Port Klang seizure, he said they had sent a team to "escort" the two containers, after being tipped off by Customs officers in Penang, to the department's marine enforcement store.

A Customs team checked through the two containers and found 92 plastic bags of tusks amidst the recycled plastics.

Zainul said there was a possibility that the same syndicate was behind the Penang and Port Klang cases due to the same modus operandi.

"Investigations are ongoing. So far, no arrest has been made in both cases," he said.

Zainul said they wanted to find out why the smugglers had chosen to transit in Malaysia instead of sailing directly to their final destination.

"Logically, it is not cost-efficient to stop for transit," he said.

He added that the perpetrators had violated the International Trade in Endangered Species Act, which carries a fine of up to RM100,000 per animal, or a maximum of RM1mil in total.

Zainul said those with more information on smuggling activities should contact the Customs Department at 1800-88-8855.

"We want to prevent Malaysia from becoming a transit hub for illegal goods," he said.

Last week, wildlife monitoring trade network Traffic regional director Dr William Schaedla said Malaysia had emerged as a major hub for illegal ivory trade in the past few years.

News reports have stated that at least 20 tonnes of illegal ivory have passed through Malaysian ports since 2003.

Just a week ago, 794 African ivory tusks were confiscated by Hong Kong authorities after they arrived by sea from Malaysia.

The tusks, estimated to be worth HK$13mil (RM4.97mil), were concealed in a consignment declared as non-ferrous products for factory use.

The seizure came after another report that about 1,000 elephant tusks hidden in a container of anchovies, bound for Malaysia late last month, were seized by Tanzanian authorities

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/9/6/nation/9433955&sec=nation

Advertisement

~ by narhvalur on September 6, 2011.

Majlis Jamuan JOCKL <b>di Port Klang</b>

Posted: 04 Aug 2011 10:56 PM PDT

17 July 2011. Sewaktu saya pulang bercuti di Malaysia tempuh hari saya berkesempatan untuk mengikuti beberapa majlis anjuran ahli JOCKL . Antaranya jamuan makan ala barbique anjuran saudara kamarul dan keluarga di Port Klang . Walaupun majlis ini agak sederhana tetapi kemeriahan nya tetap dirasa terutama ahli JOCKL dimana kami dapat berkumpul , bermesra dan merapatkan silaturrahim . Tahniah kepada saudara Kamarul dan semua ahli JOCKL kerna acara seperti ini akan memantapkan lagi persefahaman dan keakraban sesama ahli . antara ahli JOCKL yang hadir

En Yusak dan Chief berduet menyanyikan lagu dangdut " Jangan Pisahkan " hu hu hu ..

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Kes remaja mati dibakar <b>di Ampang</b>: Mangsa kemungkinan masih <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2011 07:08 AM PDT

No of View :670

 Polis tidak menolak kemungkinan remaja perempuan yang ditemui mati dalam keadaan 80 peratus rentung di tepi jalan berhampiran sebuah loji kumbahan di Kampung Lembah Jaya Utara, Ampang semalam dibakar ketika mangsa masih hidup.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Amiruddin Jamaluddin berkata, hasil bedah siasat mendapati tiada kesan luka pada tubuh badan mangsa yang dipercayai berusia 17 hingga 18 tahun itu kecuali kesan kebakaran.

Beliau berkata, mangsa dipercayai mati akibat kebakaran serius di bahagian hadapan tubuhnya selain dibakar di bahagian bahu, dada, muka dan bawah pusat.

"Namun kita sedang menunggu keputusan penuh Jabatan Kimia bagi mengetahui punca sebenar kematian mangsa dan juga identitinya," kata beliau kepada para pemberita di pejabatnya di sini, Selasa.

Beliau berkata, profil mangsa menunjukkan dia adalah seorang berkulit kuning langsat, berambut lurus paras bahu dan mempunyai ketinggian 162cm, memakai rantai tangan emas di pergelangan tangan kiri serta memakai subang emas halus.

Amiruddin menambah, mangsa turut memakai pakaian yang dibuat daripada kain nipis dipercayai baju kurung berwarna hijau dan bercorak hitam.

"Mangsa bagaimanapun dilihat seperti tidak berpakaian kerana pakaian mangsa turut hangus terbakar di bahagian hadapan dan hanya tinggal cebisan kain di bahagian belakang badannya.

"Minyak tanah dipercayai digunakan sebagai bahan untuk membakar mangsa kerana terdapat bau minyak tanah di cebisan kain dan juga lokasi kejadian," katanya.

Beliau berkata, tempoh kematian mangsa dan sama ada mangsa mati dibakar di lokasi itu atau di tempat lain belum dikenalpasti.

Amiruddin meminta orang ramai yang kehilangan anggota keluarga seperti yang dinyatakan agar tampil ke Balai Polis Ampang Jaya atau yang berhampiran bagi membantu siasatan dan proses pengecaman mayat.

Beliau berkata, semalam polis menerima empat laporan orang hilang dan satu daripada mereka telah membuat pengecaman tetapi hasilnya negatif manakala yang lain akan melakukannya dalam masa terdekat. – BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Daerah <b>Kuala Selangor</b> (MDKS <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2011 01:19 AM PDT

Posted by  in Tuesday, September 6th 2011   

Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Kuala Selangor MDKS Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS)

Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) - Permohonan adalah dipelawa daripada anak Kelahiran Negeri Selangor yang berkelayakan untuk mengisi jawatan berikut.

1. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran Gred U29 
2. Penolong Pegawai Undang-Undang Gred L29 
3. Juruteknik Bangunan Gred J17 
4. Pembantu Penguatkuasa Gred N17 
5. Pembantu Kesihatan Awam Gred U17 

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN 

MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN 

Tarikh Tutup Permohonan: 15 September 2011

Tidak Sesuai/Berminat Dengan Jawatan Diatas! Inginkan Jawatan Lain?Taip Dibawah Untuk Jawatan Pilihan Anda Dapat Maklumat Terkini Jawatan Kosong Kerajaan Terus Ke Email... Please CHECK your email inbox to verify your subscribe

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


shark utopia...: Bercuti <b>di Tanjung Karang</b> #episod 3

Posted: 18 Jul 2011 11:15 PM PDT

salam all :)

ada lagi beberapa keping gambar sekitar tanjung karang :) jelapang padi

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Menjelajah pelbagai dunia dengan buku

Posted: 29 Aug 2011 08:25 AM PDT

DISAMPING mengunyah rendang dan lemang, ketupat dan ayam goreng, di sini bacaan ringan untuk Raya.
Pertama kali saya menulis tentang buku-buku yang saya baca.
Bukan nak suruh anda baca, cuma nak kongsi cerita. Setiap cerita ada implikasi untuk negara tersayang, walau indirect.

Buku-buku cerita tentang Egypt, Iran, Iraq, Pakistan dan Afghanistan.
Dua minggu sebelum dan sepanjang bulan puasa, saya sempat membaca empat buku yang kebetulannya semua berkisar negara Musalman.
saya dah baca buku ketiga baru sedar. saya main ambil dari koleksi saya - kat rumah beli buku bertimbun, kadang dah setahun dua baru sempat baca.

WARLOCK - Wilbur Smith.

Buku ini oleh penulis favourite saya Wilbur Smith. Dan ceritanya juga mengenai sejarah empayar yang saya gemar - zaman Firaun, di mana tamadun Mesir begitu tinggi (dan tuhan patung sembahan mereka beratus). egyptian civilisation at its technological best. kini, seperti seluruh dunia islam, kita dah jadi Users of Technology, bukan Inventors.
Sampai sekarang orang tak tahu bagaimana piraun ni dirikan pyramids. mereka juga control sungai nile (mereka pronounce 'Nil') agar dapat basahkan padang pasir dan tumbuhkan makanan, bina bangunan yg masih berdiri hingga hari ini, mencipta tulisan hieroglyphics, pandai matematik (kira perjalanan matahari-bulan agar tahu bila air sungai pasang-surut) dan ada rekod simpan makanan dan cukai yang detail.Novel (cerita rekaan, bukan cerita benar) dalam buku Warlock menceritakan pertempuran dua kingdom Egypt kuno.
Lihat peta Egypt - dulu empire mereka memang pernah terbahagi dua - ada dua Firaun (maharaja). Satu ibukotanya di Thebes (dekat bandar Luxor kini). Dan satu lagi di Abnub (selatan Cairo kini). Keduanya di sisi Sungai Nile.
satu di Lower Egypt (dekat Sudan masakini) dan satu lagi empayar Upper Egypt (yang mengadap laut mediterranean).

Ah the Nile River!
Macam banyak sungai besar zaman dulu, tanpa sungai negara kita tak akan membangun.
Sungai Singapura, Tigris dan Euphrates di Iraq, Indus di India dan Pakistan, Brahmaputra di Bangladesh.

Di Maysia? Pentingnya Sungai Klang, melahirkan nama yang kita gunakan tanpa berfikir lagi = Port Klang, Lembah Klang, Ulu Klang, Klang Gates dam.
nenek moyang kita hidup dan mati dengan air sungai dan air laut. kini kita boleh tinggal di tengah kawasan tanpa sungai (lembah klang). dapat air, terima kasih kerana teknologi paip dan pam. dan terima kasih kepada manusia yang reka kereta, bas dan sistem pengangkutan.
Tanpa inventions mudah gini, kita masih gunakan sampan dan minum air sungai mentah.

Smith begitu terkenal dengan sweeping visions untuk African Travel Stories. Cerita tentang Rhodesia, South Africa, bush war, Boer war, Egypt zaman kuno dan moden, dan central african republics, ivory, gold, diamond.
Ada lebih kurang 30 buah bukunya, diterjemah puluhan bahasa, hampir semua top best sellers.
Warlock ialah sebahagian dari siri New York Times bestseller Smith mengenai Egypt kuno.
Buku lain siri Egypt ialah River God dan The Seventh Scroll.
Buku Warlock di Amazon.com.

THE INCREMENT - David Ignatius.
Saya tak pernah dengar nama mamat ni sebelum membeli buku beliau. Saya beli sebab harganya murah di jumble sales opis, dan ada gambar masjid Iran kat cover.
Fuyoh, cerita espionage tentang pembikinan loji nuklear Iran. Cerita fiction juga. New York Times bestseller.
Memberi gambaran tentang cara Iran kumpul data nak bina loji nuklear di belakang tabir, dan cara US, Britain, Israel menggodam.


Yang menarik juga ialah ia memberi gambaran hidup harian orang Iran yang saya pernah baca di tempat lain - semua aspek kehidupan mullah mereka jadikan isu halal-haram hingga orang muak dan tak ikut. Janganlah Maysia jadi gitu.
kena ada janggut, dipaksa solat jemaah di masjid, tapi mullah dan Revolutionary Guards semua corrupt, itulah dah banyak saya baca cerita yang sama di tempat lain.
nama saja negara republik islam, perangai menekan rakyat dan merampok.
Kerana sikap menekan dan merampok inilah yang membuat seorang saintis muda belot dan bantu musuhnya. Pemerintah kena jaga hati rakyat, terutama rakyat ada talent, jika tidak rugi gitu saja, mereka tolong musuh.

Ignatius dulu columnist Washington Post yang membuat liputan Timur Tengah dan CIA.
Good idea wartawan jadi penulis buku....
Buku ini di Amazon.com.


H.M.S. UNSEEN - Patrick Robinson.
Nak tahu taktik, selok belok dan kehidupan dalam kapal selam moden, bacalah Robinson.
Dulu saya pernah baca buku-buku techno-thriller beliau yang lain.
Fuyoh, banyak detail mamat ni sebab beliau buat research dan seorang adviser buku-bukunya ialah bekas admiral kapal selam (bukan Scorpene).

Bukunya Kilo Class dan Nimitz Class jadi NYT bestsellers.
Buku HMS Unseen dah keluar lama tapi saya tak terbaca sebelum ini. Saya dapat free bila kawan nak jual di jumble sales - saya minta, dapat percuma.

Cerita sambungan dari dua buku di atas tu, di mana seorang submariner berbangsa Iraq menyelinap masuk jadi pegawai submarine British dan Israel, kemudian lari masuk ke Iraq, dan ke Iran. lalu mencuri kapal selam terbaru britain, HMS Unseen (HMS = His Majesty's Ship). untuk serang amerika, etc etc.

jarang dapat buku di mana mamat musalman dijadikan hero, walaupun dalam buku ini Commander Benjamin Adnam menjadi anti-hero.
Buku ini di Amazon.com.

THREE CUPS OF TEA - Greg Mortenson dan rakan penulis.
Juga buku bestseller. dan ini cerita betul, bukan seperti yang lain.
bagaimana seorang pemanjat gunung miskin dari america, mortenson, menjadi sedar peri pentingnya membina sekolah di hulu pakistan. di tempat di mana tidak ada orang nak bantu anak-anak moslem paki yang miskin. pemerintah paki pun buat tak tahu nasib mereka. tapi mat salleh mountaineer ni sanggup masuk dan bantu mereka.
sedih kita baca corruption di paki dan corruption antara ulama syiah dan sunni di kampung pergunungan dekat K2, gunung kedua tertinggi di dunia.
kemudian beliau masuk pula Afghanistan nak bantu bina sekolah di hujung negara itu.

sedih dan urut-urut dada kita baca payahnya hidup atas gunung, orang yang hanya mahu anak mereka dapat pelajaran agar hidup masa depan cerah.
bodoh dan rugi saya rasa anak2 kita yang diberi pelajaran hampir percuma di sini tapi membuangnya begitu saja, sedangkan yang papa di sana merintih mahu sekolah dibina.

nama buku ialah sempena tabiat orang Baltistan (sebahagian daripada North West Frontier di pakistan, kini kawasan taliban) di mana mereka hanya akan rapat dengan kamu jika terus panggil kamu singgah ke rumah. minum "cai" (teh).
tak boleh terus masuk dan katakan 'nak bina sekolah sebab anak pompuan kamu semua bongok'. kena pujuk dulu.

"here we drink three cups of tea to do business: the first you are a stranger, the second you become a friend, and the third you join our family, and for our family we are prepared to do anything - even die," kata seorang ketua kampung bangsa Balti.

mortenson kata cara amerika serang afghanistan, pakistan dan iraq nak kuatkan security negara amerika adalah tactic salah. tak guna hanya gunakan bom dan kata - we have defeated them. jika nak security long-term kena bawa pelajaran kepada mereka.
orang miskin kampung ni ramai masuk madrassah extremist wahhabi (tajaan saudi dan kuwait) kerana mereka mahu anak mereka berpendidikan. mana mereka tahu akan jadi pembenci amerika dalam sekolah.
mortenson begitu sayang dengan af-pak ni sehingga anak pompuannya dinamakan Amira Eliana Mortenson (Amira = a woman leader), dan anak lelakinya Khyber Mortenson (Khyber Pass is the famous mountain pass between Af dan Pak).
ada banyak gambar-gambar orang yang ditemui penulis.

berjuta buku ni laku. tapi isi buku kemudian jadi kontroversi besar apabila rancangan investigative tv journalism, 60 Minutes, mendedahkan bahawa ada isi cerita mortenson di reka-reka.
dan ada sekolah yang dikatakan dibina tidak ada bila dilawati kawasan itu oleh 60 Minutes.
juga ada tuduhan mortenson kebas wang derma untuk kumpulan charity yang diketuainya, Central Asian Institute.
google 'three cups of tea' jika nak baca tentang kontroversi buku ini, termasuk di sini.
Juga baca kritikan pembaca tentang buku ini di Amazon.com (click di bawah).

apa pun, pada saya mesej buku tetap penting - kenapa 'orang kapir' yang masuk bantu musalman gunung ni? kerajaan sendiri perampok rakyat dan mullah kampung pun beri fatwa tak boleh didik anak pompuan, haram!
jika maysia ni haramkan pendidikan wanita moslem, bodoh sakan negara kita sebab lebih setengah dari kebijaksanaan moslem dibuang gitu saja.
Buku Three Cups di Amazon.com.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>sungai tengi</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

Sdr Rebin Birham, Setiausaha Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal (kanan sekali) bergambar dengan pengusaha ikan air tawar di Felda Gedangsa.

Dari kiri: Sdr Karip, Pengerusi Biro Masyarakat Felda dan Orang Negeri Sembilan merangkap Bendahari Biro Masyarakat Biro Felda dan Orang Asal PKR Pusat, dan Suhaimi Said, Pengerusi Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal PKR Pusat bergambar bersama-sama Pengusaha Ikan Air Tawar di Felda Gedangsa. Peneroka-peneroka Felda Gedangsa yang juga pengusaha Ikan Air Tawar di Felda Gedangsa telah memohon agar kolam-kolam ikan mereka diberikan tol. Permohonan mereka telah ditolak semasa pentadbiran Kerajaan UMNO/BN Selangor dahulu walaupun mereka telah mengerjakan kawasan kolam itu sejak hampir 30 tahun yang lampau, dan permohonan mereka dibawah pemerintahan Pakatan Rakyat masih juga tidak memperolehi kelulusan. Task Force Felda Selangor telah membuat perakuan kepada Kerajaan Negeri Selangor supaya tanah-tanah kolam ikan itu diberikan kelulusan tol, dan perakuan ini telah disampaikan kepada YAB Menteri Besar Selangor, dan Task Force Felda Negeri Selangor serta Biro Masyarakat Felda PKR mengesyorkan supaya permohonan daripada pengusaha-pengusaha ikan air tawar di Felda Gedangsa ini diberikan kelulusan segera dari pihak Kerajaan Negeri Selangor melalui Pejabat Tanah Daerah Hulu Selangor.

Bergambar bersama-sama pengusaha Ikan Air Tawar di Felda Gedangsa.

Dialog bersama-sama peneroka-peneroka Felda Suharto. Antara isu yang diketengahkan adalah mengenai geran tanah peneroka-peneroka Fasa 6 Felda Suharto dan peneroka-peneroka Felda Sungai Tengi Selatan. Peneroka-peneroka ini telah pun menjelaskan BK mereka kepada Felda, mereka juga telah menjelaskan cac melalui Felda; tetapi hingga kini Felda masih enggan mengesyorkan kepada Kerajaan Negeri Selangor supaya geran bagi ladang-ladang mereka dikeluarkan. Kuasa sebenar bagi mengeluarkan geran terletak kepada Kerajaan Negeri dan Biro Masyarakat Felda PKR dan Task Force Felda Negeri Selangor telah memanjangkan pandangan kepada Kerajaan Negeri Selangor agar geran tanah peneroka-peneroka berkenaan dikeluarkan samada Felda membuat pengesyoran atau sebaliknya.

Tekun menghayati dialog yang diadakan. Didalam dialog di Felda Suharto itu, masalah perumahan bagi anak-anak peneroka dari generasi kedua dan ketiga ditimbulkan untuk golongan itu yang tinggal di Felda Gedangsa, Suharto, Sg Tengi, Sg Tengi Selatan dan Sungai Buaya. Terdapat seluas 32.6 ekar tanah kerajaan di Felda Suharto yang sudah dikenalpasti boleh dimajukan sebagai kawasan perumahan bagi generasi kedua dan ketiga; dan pihak Kerajaan Negeri Selangor dicadang melaksanakan projek perumahan untuk rumah-rumah mampu-milik oleh generasi kedua dan ketiga di kawasan tersebut melalui Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor.

Suhaimi Said memberikan pandangannya didalam Majlis Dialog di Felda Suharto tersebut. Sdr Rebin Birham sedang serius berbincang dengan Ketua PKR Cabang Hulu Selangor. Dibelakang kiri, Sdr Abu Nasir, Pengerusi Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal PKR Selangor dan dibelah kanan, Sdr Karip, Pengerusi Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal Negeri Sembilan.

Sdr Shamsul Iskandar, Ketua Angkatan Muda PKR merangkap Pengerusi Task Force Felda Negeri Selangor mewakili YB Elizabeth Wong didalam Majlis Dialog di Felda Suharto tersebut.

Sdr Nasar, Ketua PKR Cabang Hulu Selangor memberikan pandangan beliau.


Sdr Samsul Iskandar berucap di Majlis Dialog bersama-sama Anggota JKK Felda Sg Tengi.

Sdr Rebin membentangkan tugas yang telah dan akan dimainkan oleh Biro Masyarakat Felda PKR dan Task Force Felda Negeri ASelangor kepada Anggota JKK Felda Sg Tengi.

Dari kiri: Sdr Shamsul Iskandar, Sdr Suhaimi Said dan Sdr Karip.

Sdr Rebin memberikan pandangannya mewakili Biro Masyarakat Felda.

Suhaimi Said memulakan ucapannya dengan gurauannya bertanya mengenai harga gula di Felda Sg Tengi. Apabila dijawab harga gula berharga RM2.30untuk 1 kilo beliau menyampuk bahawa harga itu mahal sedangkan di kawasannya di Temerloh harganya murah kalau dibeli 2, gula-gula, boleh dibeli dengan harga 10 atau 20 sen.

Inilah Kak Yah, tuan punya Restoran tempat kami berdialog. Dia cukup gembira bertemu Suhaimi Said dan Kak Hendon. Kami menghabiskan masa 3 minggu di kawasan Felda di Hulu Selangor semasa PRK Hulu Selangor dahulu, dan di kedai Kak Yah inilah kami menjamu selera setiap hari.

Sebelah kiri: Wak, Ketua Kampong Sg Tengi, dan kanan Hj Shukur, Pengarah/Penhyelaras DUN Ulu Bernam.

Kak Hendon juga terlibat didalam kursus pendek yang dibentangkan oleh Tuan Haji Nordin, seorang pakar motivasi yang dibawakan khas dari Melaka.

Masing-masing kena membuat kira-kira didalam kertas yang dikemukakan oleh Haji Nordin.

M Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Berbuka Puasa <b>di</b> Wong Solo <b>Bangi</b> | Farah&#39;s Blog

Posted: 12 Aug 2011 01:21 AM PDT

Salam semua
2 hari lepas kitaorg dibelanja oleh Kry..
hehe..berbuka puasa dekat Wong Solo Bangi..
makanan kitaorg ayam penyet..
dia punya sambal bleh tahan pedas..
smpai ke kepala..hehe..
apa2 pon enjoy the pic..mls nk mengarang..hehe
 Tempat makan kitaorg..duk bersila mencabar btol..kat sini ade gak meja..tapi tuan belanja pilih sini kan...rase ala2 kampung kot..:)


 Me & hubby yg cuba besarkan mata..scam!
 Nasi sy..sy suka sambal dia yg meletup & terung sambal...:D

Menu tambahan..daging penyet
tak sempat nak snap gambar air..sbb dia smpai dekat2 berbuka
air Es Buah dia boleh tahan sedap..
korang leh la cuba nanti
thanks Kry belanja kitaorg..
p/s : arini berbuka kat Bangi Golf Resort..company hubby ade wat iftar kat situ..

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


BLOG MIK: SSDE Malam Ini <b>Di Kapar</b>....

Posted: 23 Jun 2011 05:36 PM PDT

12 di paya jaras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Suasana persiapan raya <b>di Shah Alam</b> | dhieranottie.blogspot

Posted: 24 Aug 2011 05:28 PM PDT

Salam pembuka bicara..

Bahang raya dah makin hangat kan? Ahad hari tu saya bershopping di area Shah Alam. Tak ada beli apa pun. Window shopping je banyak.

Mula-mula pergi jualan gudang seperti dalam entri ini. Saya hanya beli 1 blouse dan 2 pasang sandal. Tapi Z beli 3 helai baju jenama Giordano yang bernilai RM 108. Murah (pada saya)! Tak ada gambar. Lupa nak snap sebarang dua.

Selepas itu terus pergi Plaza Alam Sentral. Suasana shopping di Plaza Alam Sentral. (saja tangkap gambar yang kat hujung-hujung)


Hari ni agak ramai mungkin sebab hari ini hari minggu, susah sangat cari parking. Last-last parking dekat parking terbuka sebelah kompleks PKNS. Bayaran RM2 per entry. Itu pun kat luar-luar, kat tepi-tepi jalan penuh dengan kereta juga. Kat kompleks PKNS siap jumpa Zul Yahya lagi. Tinggi orangnya. Tapi tak ada kerja la nak tangkap gambar dengan dia kan?
Saya pergi dengan Z. Kami tak ada beli-belah pun kat sini melainkan saya menukarkan duit raya yang Z bagi untuk tahun ini kepada sesuatu barang. Entri lain baru cerita lah, boleh? Lepas balik je dari window shopping, kami pergi Econsave Kampung Jawa yang baru bukak tu. Sebab Z nak shopping barang sikit. Tapi banyak beli buah-buahan aje dia tuu. Antara hasil shopping dekat Econsave.
Air sunkist, potato chip, tisu dan kotak putih tu saya punya. Barang Z ada kat bawah-bawah. Tak banyak pun saya berhabis. Tapi Z memang banyak la. Siapa yang pernah baca entri saya sebelum ini pasti tahu yang Z ini cerewet dalam bershopping. Shopping kalah perempuan. hek

xoxo

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


Pengasuh Budak <b>di MERU</b> dan BUKIT KAPAR - Klang, Babysitter <b>...</b>

Posted: 26 Dec 2010 12:00 AM PST


View other "Babysitter/Nanny" category classifieds:

Check out our latest Malaysia classifieds:

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Exabytes Malaysia Blog » Exabytes E-Commerce Day Count Down

Posted: 06 Sep 2011 12:56 AM PDT

Home > Exabytes Event > Exabytes E-Commerce Day Count Down

Exabytes E-Commerce Day is just around the corner, we're busy getting everything ready. The event is just 2 more days to go but have you enroll for the event yet? Good news to you who are joining Exabytes E-Commerce Day KL 2011, as you will be learning NOT ONLY the fundamentals of setting up an online store with great ease in 30 minutes but also the practical and effective Online Marketing to GROW YOUR BUSINESS tremendously ONLINE!

Event Information

Date: 9th September 2011 (Friday)
Time: 9.00AM to 5.00pm (GMT +0800, Malaysia Time)
Venue: Sunway Pyramid Hotel, KL
Address: Persiaran Lagoon, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Partners:

Programs:

Time Programs
8.45am – 9.15am Registration + Networking
9.15am – 9.30am Welcome and Updates
9.30am – 10.30am Seminar 01:By: Francis Lui, Nexus Mediaworks Sdn Bhd
Search Engine Optimization (SEO) & Search Engine Management (SEM) within your finger tips!
10.30am – 11.30am Seminar 02:

By: Clement Chau, Internet Marketing Executive
Easy.my Online Shop – As Easy As Frying an Egg!

11.30am – 12.00pm Success Story Sharing 01:

By: Daniel Franklin Gomez, General Manager.

12.00pm – 1.00pm Lunch
1.00pm – 1.30pm Seminar 03:

By: Sherlyn Chong
Expand your online business with PayPal

1.30pm – 2.30pm Seminar 04:

By: Chu Tzu Ming, Managing Director at Persuasion Media.
5 Tips To Get Your Facebook Traffic on Steroids

2.30pm – 2.45pm Tea Break
2.45pm – 3.15pm Success Story Sharing 02:

By: Felix Lee, Hovid's e-Commerce Executive & AngryBirds' Supreme Birds Keeper

3.15pm – 4.15pm Seminar 05:

By: Oon Wee Keong, Director of NetBuilder.
Malaysia E-commerce Outlook And Grow Your e-Business With Online Payment

4.15pm – 4.45pm Q & A and Closing
4.45pm – 5.00pm Lucky Draw
  • Presentation Titles of Speakers are to be confirmed and subject to final amendments.

Registration

Normal Price: RM 269.00

Early Bird Price: RM 199.00 (ended 05-Sept-2011)

Group Registration Price: RM149.00 per pax (minimum 3 pax)

Lunch and 2 Tea Breaks Provided!

ACT FAST ! SEATS ARE LIMITED !

Cancellation Policy

1. Should you be unable to attend, a substitute delegate is welcome at no extra charge; Kindly inform marketing@exabytes.com.my 1 day in advance for any changes.

2. Reservation payment is strictly non-refundable.
3. Exabytes reserves the right to alter the programs without any prior notice including substitution, alteration or cancellation of speakers and / or topics and / or the alteration of the date of the event;
5. Exabytes is not responsible for any loss or damage as a result of a substitution, alternation, postponement or cancellation of the event.

CLICK HERE FOR MORE DETAILS

Exabytes Event

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


<b>Balakong</b> - Bilik untuk <b>di</b> sewa

Posted: 08 Mar 2011 12:00 AM PST


Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

08-03-2011, 11:41 PM

Balakong - Bilik untuk di sewa
Memerlukan rakan serumah perempuan melayu sahaja. Butiran lanjut seperti di bawah:

Bersebelahan dengan highway
Berdekatan dengan stesen bas.
berdekatan dengan KTM Serdang
Berdekatan dengan Mall (Mines & Jusco Cheras Selatan)
Sewa Bilik RM150
Kemudahan memasak
Mesin basuh
TV di ruang tamu.

keutamaan diberikan kepada yang bekerja.
Berminat sila hubungi saya di talian 012-2730 297




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved