ads

Selasa, 23 April 2013

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Ceramah Datuk Seri Anwar Ibrahim <b>di Semenyih</b> & Rembau 16 Mac <b>...</b>

Posted: 13 Mar 2013 07:45 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menyampaikan ceramahnya sempena program siri Jelajah Merdeka Rakyat di DUN Semenyih (Selangor) & Parlimen Rembau (Negeri Sembilan) pada 16 Mac ini.

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


JAWATAN PEKERJA MAHIR <b>DI</b> SYARIKAT PEMBUATAN <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2013 08:33 PM PDT

Terdapat 50 kekosongan jawatan di syarikat pembuatan di negeri Selangor. Syarikat pembuatan di negeri Selangor menawarkan kekosongan bagi jawatan-jawatan untuk diisi dengan segera.
1. Project Engineer
2. Moulding/Mould  Maker : 
  • EDM Machine 
  • Wire Cut machine 
  • CNC Milling/Lathe
  • Technical Specialist

3. Mould Designer
4. Tooling Specialist
5. CAD/CAM Programmer

Calon-calon hendaklah :-
-Berpengalaman dalam bidang yang berkaitan
-gaji yang ditawarkan antara RM2500 - RM5,000
-lain-lain perkara dibincangkan

Sekiranya berminat sila emailkan resume/CV anda ke:
jobsmalaysia@mohr.gov.my

Calon-calon yang memiliki sijil/vokasional/teknik/SKM/diploma/ijazah dalam bidang berkaitan adalah digalakkan memohon.

Tarikh tutup permohonan: 21 April 2013

MUAT TURUN IKLAN JAWATAN

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di kuala selangor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2013 09:06 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ROAD SHOW ANAK ORENG PEBIEN (AOP) KE <b>KUALA</b> <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2013 03:05 AM PDT

ROAD SHOW AOP KE KUALA SELANGOR
Media: Kuduk-Kuduk Channels
Kawasan perkampungan terpencil di Bukit Belimbing ini menyaksikan kebanyakan telah menetap hampir lebih 20 tahun melampaui dua generasi. Kini lebih 20 keluarga menetap di perkampungan Bukit Belimbing, Kuala Selangor. Warga masyarakat bawean di kawasan itu walaupun tiada bas masuk ke kawasan itu tetapi amat bersyukur kerana masjid berada betul-betul di hadapan rumah mereka.
Pada 23-24 mach 2013(semalam) perkampungan Masyarakat Bawean di Bukit belimbing telah menjadi satu lokasi warga Anak Oreng Pebien (AOP) untuk julung kalinya. Kami membuat Road Show demi mengeratkan silaturrahim sesama Bangsa Bawean di Malaysia amnya. Road show Anak Oreng Pebiyen (AOP) itu telah di rasmikan pada malam harinya iaitu malam minggu dimana Presiden Persatuan Bawean Malaysia(PBM) Datuk Azez Satar  dan seorang lagi sahabatnya iaitu Cikgu telah sama-sama turun untuk mengunjungi masyarakat Bawean di sana untuk  merasmikan Road Show (AOP).

Perjalanan dari kuala lumpur pada jam 7.30 mlm dan kami sampai di sana pada jam  9.15 mlm lewat setengah jam kerana ada masalah yang tak dapat kami atasi sepanjang perjalanan. Sampai disana kami di sambut dengan meriah oleh masyarakat disana dengan memasang kemah bagai semata-mata untuk kedatangan kunjungan kami.
"Pada siangnya, iaitu hari ahad yang dinanti-nantikan dimana warga Anak Oreng Pebien (AOP) telah berkumpul di Stesen Minyak Petronas di Taman Metropolitan, Kepong. Perancangan kami, jam 9 pagi bergerak bagi memulakan perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuala Selangor, tetapi kami telah terlewat lebih kurang sejam lebih kerana menunggu teman-teman lainnya sampai kelokasi tempat berkumpul.


 Sepanjang perjalanan kami kesana, banyak rintangan telah kami hadapi sepanjang perjalanan itu dimana setelah kami melalui jalan di selayang berhampiran Selayang Murni menuju kerawang mengalami kecelakaan kecil kerana ada lori telah berhenti secara mengejut dan menyebabkan kereta rakan kami berlanggar sesama sendiri dan bernasib baik tidak teruk hanya kemek sedikit sahaja.
Perjalanan kami mula sampai ke Lebuh Raya Latar dari Rawang menuju ke Kuala Selangor dan rombongan kami telah bergabung dengan rombongan bermotor yang datang dari arah Sungai Buloh.Tugas mereka ini untuk mengawal lalu lintas di setiap traffic light sepanjang kami di jalan menuju kedestinasi. Tidak sampai beberapa minit kami berjalan, ada di antara kereta rakan kami yang telah mengalami kerosakan menyebabkan perjalanan kami terbatas seketika. Kereta sahabat kami yang mengalami kerosakan itu tidak dapat kami perbaiki dan kami telah memanggil tukang tarik kereta untuk menyelesaikan masalah tersebut.
"Setengah jam dalam perjalanan dengan pelbagai cabaran kami telah tempuhi, maka rombongan kami telah sampai ke destinasi yang dituju. Ketibaan disana kami telah disambut oleh anak-anak muda (AOP) dan kami melihat mimik mukanya penuh dengan keceriaan kerana kami telah sampai kedestinasi yang dituju dengan selamat.
Perasaan gembira dan penuh teruja kami hadapi sepanjang berada disana kerana telah disambut dengan baik oleh masyarakat disana tidak dapat kami lupakan. Road Show kami disana telah dirasmikan oleh Ustaz Bulkaini dan Pengerusi Anak Oreng Pebiyen (AOP) saudara Azroy kita. 

Ustaz Bulkaini telah membuat bacaan doa sebagai bermulanya Road Show kami disana. Sebagai pengerusi (AOP), saudara Azroy juga tidak ketinggalan dan turut membuat taklimat ringkas sebagai bermulanya aktiviti yang akan berlangsung nantinya. Pelbagai aktiviti telah diadakan sepanjang kami berada disana iaitu seperti makan epal sampai habis dan makan telur paling cepat.


 Kemeriahan, gelak tawa dan leteran rakan-rakan  (AOP) sepanjang kami berada disana telah dikongsi bersama dengan warga masyarakat setempat untuk sama-sama berhibur dan beramah mesra.

Alhamdulillah tepat jam 3 petang program Road Show bersama masyarakat Bawean di sana telah habis dan kami semua warga Anak Oreng Pebiyen (AOP) mengucapkan berbanyak terima kasih diatas kerjasamanya dan tidak lupa juga kepada hidangan-hidangan seperti ubi rebus, ikan kering, meehon goring dan banyak lagi yang enak-enak yang telah dihidangkan kepada kami semua.

Kepada rakan-rakan (AOP) terima kasih yang tak terhingga kerana dapat turut serta dalam Road Show ini. Kerana anda semua kami berjaya sampai kesan dan tidak lupa juga kepada Pengerusi Persatuan Bawean Malaysia (PBM) Datuk Azez Satar diatas kerja samanya.Sekian 
-Media Kuduk-Kuduk Channels

Jalan Jalan Cari Makan : Seafood <b>Di Kuala Selangor</b> - supermeng <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2013 08:00 AM PST

Jom gi makan lagi.
Macam biasa, hantu seafood suka makan seafood. Jangan sampai ke gout sudah.

Destinasi nak pegi makan? 
"Bukan. Ada satu tempat. Dekat Pasir Penambang"
"Tak cuba mana nak tau. Dulu kita dah pegi tapi tak jadi masuk"|
OK. Aku malas komen part tu. Sama macam makan di Fatty Crab atau di Chillis, atau dia mana mana resto pun. Aku ada baca, menunya halal cuma memang ada jual alcohol.

And we decided to go to Kuala Selangor.

Lagi????

* pitam


Mendung tak beerti hujan. Ikut Latar
Sebab masih awal lagi, then kita orang decide nak ke Tanjung Karang.

Nak buat apa? Nak selesaikan 3 misi yang gagal tempoh hari.
1. Beli mangga tepi jalan.
3. Tengok sawah padi Nur Kasih.
1 dengan 2 tak jumpa sebab jauh ke belah atas Sekinchan lagi. Jadi kami singgah di Sekinchan dengan harapan nak cari pokok dalam cerita Nur Kasih.
Siap google.  Semua blog claim Nur Kasih shooting kat kampung masing masing, tapi tengok gambar macam tak sama pun.
Rumah dia di Kampung Gulang Gulang. Jumpa kampung ni, tapi tak singgah.
Lokasi lain, di Sungai Burung, Kampung Sawah Sempadan Tanjung Karang, Sawah Padi Haji Dorani dan Kampung Sungai Limau.
Kami cuma sempat ke Kampung Sungai Burung sekali lagi.
Haram tak jumpa pokok tu.
"Ntah ntah dalam studio je kot Yang?"
Gigih ni tak de keje dan buang masa.

Siap usha youtube.


"Haa. Nampak ni ada pencawang letrik"
"Tu sana tu pencawang letrik. Tapi pokok ni kat mana?"
"Ntah ntah dah kena tebang"

Macam macam spekulasi. Siap tengok bumbung rumah la apa lah.
Kesimpulannya. Misi tetap gagal lagi.

Abaikan jari jari yang mongel
Boleh tak sapa sapa bagitau kat mana pokok ni berada? Exact lokasi !! 
Selagi tak dapat selagi tu aku tak puas hati !
Tapi cuba tengok gambar ni?

Ha.. Macam nak sama je eh pokok dia?
Hahahah. Tapi ni bukan kat Sekinchan dah. Dah nak maghrib tu kami pun blah, balik semula ke Kuala Selangor dan singgah di Pasir Penambang.
Ni tujuan utama hari ni. Makan di River View Restaurant.
Layan view dulu. Agak menarik.
Bukit Malawati, Kuala Selangor

Oh, boleh pegi tengok kelip kelip juga dari sini. 

Kami sampai lepas maghrib tu tak berapa ramai orang lagi. So boleh dapat seat terus.

Macam macam orang ada. Arab. Melayu. Cina. India.

Apa lagi, order la untuk santapan perut yang kelaparan.

Kami order Telur Dadar, Nasik Goreng Cina untuk Hero, Lain lain Nasi Putih. Baby Kailan, atas tu Bawang Putih dengan Cili Burung. 
Air. Fresh Orange Asam Boi, Tembikai dengan Apple Juice.
Dan ini menu menu utama yang kami order.
Ayam Sweet Sour sebab Hero tak berapa suka seafood. Recommended : 9/10

Butter Crab. Recommended 9/10

Sotong Goreng Tepung. Agak liat sikit tapi tasty. 8/10

Butter Prawn. Recommended. 9/10

Soooooooooooooooooooooooooo sedap ! 2 thumbs up.

"Sedap Yang. Abis kalah semua kedai seafood yang kita pernah pegi sebelum ni"
So, Aroma, Jeram, Bagan Lalang. Bye bye ! We found the best seafood in town. Eh. Kat Kuala Selangor. Jauh skit lah.

Sampai pekan Kuala Selangor, Ada jambatan. Lepas cross jambatan tu ada tulis Pasir Penambang. Masuk je belah kiri tu then nampak la kedai kedai kat area tu. Kawasan tu macam kawasan perkampungan Cina sikit.

Kalau jumpa Ong Kau Ba Kut Teh ni kira dah dekat la ni. Dah nak ada Ong lah tu.

Hmm untuk semua tu, RM136. Kira OK considering ketam tu saja RM52. Tapi ketam tu memang gemuk dan memang tasty.

Kami makan sampai abis. Tinggal tukul tu je dalam pinggan. 
Recommended ! Menunggu pun tak de lama mana.
Puas hati walaupun tak dapat mentarang dan tengok sawah padi Nur Kasih.

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


HOT!!! NAJIB Merah Padam Gara-Gara Orang Cina <b>Di Port Klang</b>!!

Posted: 21 Apr 2013 08:09 AM PDT

Satu Malaya dah tahu Sokongan masyarakat Cina terhadap Barisan Nasional agak goyang!! Dan cabaran sebenarnya bagi mana-mana pihak untuk menghimpunkan masyarakat kaum ini bagi program-program politik khususnya yang dianjurkan oleh BN.
Ah Jib Gor! Begitulah gelaran yang diberi kepada YAB PM kita oleh masyarakat Cina dalam Majlis Ramah Mesra Bersama PM di Port Klang Free Zone semalam. Program ini turut dihadiri Datuk Seri Michelle Yeoh.
Lebih 60 ribu rakyat Cina membanjiri PKFZ untuk menunjukkan sokongan mereka kepada PM kita yang mencatat sejarah dalam Malaysian Book of Records! Kedatangan PM disambut dengan begitu meriah oleh masyarakat Cina tempatan. Dalam ucapan PM, beliau berkata, pilihanraya akan menentukan destinasi masa depan negara. 55 tahun BN telah berusaha untuk menjaga keamanan dan keharmonian Malaysia dan beliau berjanji akan terus mempertahankan keamanan dan keharmonian ini.
PM kita juga telah mengumumkan beberapa berita baik untuk rakyat Cina dalam ucapan beliau.
  1. Kelulusan menubuhkan SMK Chung Phua di Kelantan
  2. 71 buah SJKC berpindah ke kawasan baru
  3. 1 tapak SK diberi untuk pembinaan SJKC, Sungai Long, Kajang
  4. Peruntukkan 100 juta untuk SJKC setiap tahun bermula tahun 2009 dan akan diteruskan
  5. Pada penghujung majlis, PM telah menyumbangkan sebanyak RM 300,000. Sumbangan ini juga adalah untuk Tabung Perwira Polis dan Tentera. Majlis berlangsung sehingga pukul 12.00 malam. 
Laungan 1Malaysia tetap kedengaran sehingga akhir majlis ini.

- SUMBER

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


PENGEDAR SAH SHAKLEE <b>DI DENGKIL</b> BANTING SEPANG KLIA <b>...</b>

Posted: 16 Apr 2013 05:00 PM PDT

Wahh..rasanya lama betul tak sharing testimoni mereka yang dah kurus-murus ni kan.. So, harini saya nak share satu testimoni daripada Pn Aishah Rahim yang dipetik dari grup tertutup exclusive kami di facebook. Beliau berjaya menurunkan berat badan dari 94kg ke 85kg dalam masa lebih kurang 5 bulan! Niat beliau hanya satu iaitu untuk memudahkan beliau beribadah. Yes, bila niat kerana ALLAH, maka segalanya dipermudahkan, malah apa yang kita inginkan akan tercapai.. Jom baca testimoni beliau..
 Semuanya lengkap kerana KONSEP ASAS PENGURUSAN BERAT BADAN ialah kita perlukan Protin, Fiber dan Pemecah Lemak (Pengemulsi Lemak). Haa.. ingat nak menyusukan anak je ke ada konsep-konsep asas ni.. nak kurus pun MESTI ikut konsep tau.. barulah dapat hasil yang optimum. 
Dan ada banyak lagi TESTIMONI mereka yang berjaya kurus dengan set slimming Shaklee. Silalah baca yea.. ;-)
Lagi satu, tujuan kita nak kurus bukan semata-mata nak cantik atau cun, tapi untuk mengelakkan penyakit mudah hinggap pada kita.
"Jika anda ada terlalu banyak lemak – terutamanya jika kebanyakannya pada pinggang anda – anda berada pada risiko yang lebih tinggi bagi masalah-masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi, kolesterol darah tinggi dan kencing manis.
Dan anda tidak sendirian! Lebih 60% dari rakyat Malaysia adalah terlebih berat badan, dengan 50% dari jumlah itu berada dalam kategori obes."

Haaa...berjemaah korang berpenyakit! NO!NO!NO! Solat berjemaah saya nak, dapat pahala berlipat kali ganda, berpenyakit berjemaah saya takmau! Jadi, mulai hari ini jom amalkan diet sihat bersama sokongan Set Slimming Shaklee ni. Haa.. Set ni BUKANNYA UBAT KURUS yea, tapi VITAMIN untuk kita amalkan gaya pemakanan yang sihat. Pastinya ada TIPS EKSKLUSIF bila anda membeli dengan saya!

Hubungi saya cepat-cepat ;-))

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2013 03:39 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Coret-coret: Catatan setahun <b>di</b> SJKT <b>Jenjarom</b>

Posted: 07 Nov 2012 05:52 PM PST

Mula mendapat tawaran masa kursus dulu, aku tak percaya akan ditempatkan di SJKT. Masa mula-mula masuk di SJKT Jenjarom, aku agak ragu-ragu. Rasa tak mampu, soalan tentang logiknya aku, seorang Melayu ditempatkan di SJKT selalu datang bertalu-talu. Dengan semua rakan kerja adalah berbangsa India, rasanya ketika tu mustahil untuk aku hidup di sini. 
Tapi, Allah Maha Mengetahui. Sedikit demi sedikit, aku rasa aku dan SJKTJ adalah sama. Malah aku rasa bangga mengajar di SJKTJ. Banyak kisah lucu dan duka di sini. Paling kelakar bila anak-anak kecil tahun 1 memanggil aku kakak. DUnia mereka masih kecil. Tidak luas kerana kurang jauh perjalanan mereka. Pada mereka, orang Melayu adalah kakak (pembantu pra sekolah aku Melayu) yang membantu guru-guru mereka ketika mengajar. Seikhlasnya, aku simpati dengan mereka kerana kurangnya pendedahan.
Anak-anak ini nampak sangat semangat ingin menjalin hubungan baik dengan aku kerana aku berbangsa asing. Ketika aku beritahu yang aku bakal berpindah, mereka mengeluh dan bertanya kenapa. Ya, mereka tidak fasih berbahasa Malaysia kerana persekitaran. Tetapi mereka tetap cuba bercakap dengan aku walaupun kebanyakan waktu mereka berbahasa Tamil dengan menganggap aku memahaminya. Kelakar sangat rasanya berdepan dengan anak-anak ini. Kelakar tapi membahagiakan.
Berada di sekolah Tamil, aku selamat dari banyak perkara. Kurangnya teman berbicara menyelamatkan aku dari sudut pengurusan masa. Kemudahan tahap yang sederhana menyeronokkan aku. Mana nak dapat bilik guru yang ada 'cubicle' masing-masing. Itu tahap orang kerja pejabat. Dek kerana itu, aku mampu melengkapkan tempat bekerja aku dengan pelbagai kemudahan. Sampaikan Pushpa kata aku ni stationary shop. Even aku boleh terus mencetak dokumen disebabkan cubicle aku ada pencetak sendiri yang aku bawa dari rumah. Aku mampu menyediakan ABM sebanyak yang mungkin. Memang seronok di sini. Makan pun di meja sendiri.
Ada dua tiga perkataan yang aku belajar dari rakan-rakan guru dan anak-anak didik aku. Ukkar (duduk), paadi (baca), satham poda dei (Jangan bising), un gal dan pin gal (budak lelaki dan perempuan), sikkaru (cepat). Ada lagi kot. Tapi mungkin aku dah terlupa. Seronok juga belajar bahasa asing.
Bila permohonan tukar berjaya, aku akui hati aku separuh-separuh. Seronok juga di SJKT kerana aku sudah bersedia dengan bahan dan segala macam benda untuk tahun depan. Berpindah ke tempat baru bererti aku kena mula semula dari bawah. Setahun untuk aku menyesuaikan diri dengan suasana sedia ada. Harapnya, di sekolah baru aku dapat menyesuaikan diri nanti. I'm gonna miss my kids and colleagues... Bet, they don't believe this. :|

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Khalid Ibrahim jangka bertanding <b>di</b> DUN Pelabuhan <b>Klang</b> <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2013 01:07 AM PDT

[unable to retrieve full-text content](Oleh Norutul Ilham). SHAH ALAM 13 APRIL: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim sedia 'bertarung' di Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelabuhan Klang (N46) untuk pertahan kemenangan KEADILAN di kerusi ...

Khalid Ibrahim lawan BN <b>di</b> DUN Pelabuhan <b>Klang</b> | KeadilanDaily <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2013 10:38 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]PELABUHAN KLANG 20 APRIL: Kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelabuhan Klang (N46) menyaksikan pertandingan satu lawan satu di antara calon KEADILAN, Tan Sri Khalid Ibrahim menentang calon BN, Datuk ...

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


HPC: Ustaz Pathan hadapi pertandingan 6 penjuru <b>di Kapar</b> - Arus <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 01:17 AM PDT

KAPAR  - Ustaz Mohd Pathan Hussin sah akan bertanding di P109 Parlimen Kapar atas tiket parti Berjasa. Penamaan calon yang diadakan di Dewan serbaguna Pejabat Tanah dan Daerah Klang menyaksikan pertandingan 6 penjuru antara calon Berjasa, Barisan Nasional (BN) , Pakatan Rakyat (PR) dan calon Bebas. Berikut adalah senarai calon yang akan bertanding di P109 Parlimen Kapar ;

Ust Mohd Pathan Hussin (BERJASA)
Manivanam A/L Govindsamy (PR)
Sakthivel A/L Palaniappan (BN)
Mohd Nazri Abdul Aziz (Bebas)
Norhamzah Suratman (Bebas)
Palaya A/L Vijaya (Bebas)
Ustaz Pathan Husin ditemuramah selepas sah pencalonan. Pertembungan 6 penjuru di Parlimen Kapar P109.

Ustaz Pathan Husin ditemuramah selepas sah pencalonan. Pertembungan 6 penjuru di Parlimen Kapar P109.

Proses penamaan calon telah berjalan dengan lancar, aman dan penuh suasana harmoni sepanjang proses penamaan calon pada hari ini tanpa sebarang provokasi liar.
Untuk dapatkan sebarang informasi dan perkembangan mengenai calon Berjasa di Parlimen Kapar anda boleh ke laman Facebook peribad belia Ust Mohd Pathan Hussin

05_UstPathan


Undilah Calon Muslim Berwibawa

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


HPC: Ustaz Hazizi satu-satunya calon Melayu Muslim <b>di</b> Parlimen <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 05:46 AM PDT

SELAYANG – Ustaz Hj. Mohd Hazizi Ab Rahman sah akan bertanding di P097 Parlimen Selayang atas tiket parti BERJASA. Penamaan calon yang diadakan di Majli Perbandaran Selayang hari ini menyaksikan akan berlaku persaingan 3 penjuru diantara calon BERJASA, MCA dan PKR. Berikut adalah senarai calon yang akan bertanding di P097 Selayang;

Ustaz Hj. Mohd Hazizi Ab Rahman (BERJASA)
Donald Lim Siang Chai (MCA)
William Leong Jee Keen (PKR)

529595_529421907099047_735823592_n

Sesi penamaan calon hari ini di Majlis Perbandaran Selayang berjalan dengan lancar tanpa sebarang provokasi oleh kesemua penyokong parti yang hadir.

Beliau yang menjangkakan akan berlaku persaingan sengit di Parlimen Selayang tetap yakin punyai calon cerah untuk menang di Selayang.

"Kita sudah nampak kemenangan 2-3 minggu sebelum ini lagi, hari ini telah membuktikan bahawa kita memang berada di pentas untuk mengambil tempat di Selayang," katanya.

Beliau mengharapkan semua pengundi agar dapat membuat keputusan yang tepat dan bijak dalam memilih pemimpin mereka demi menjaga kepentingan perlembagaan persekutuan yang merupakan tonggak kepada kestabilan negara.

Untuk dapatkan sebarang informasi dan perkembangan mengenai calon Berjasa di Parlimen Selayang anda boleh ke laman Facebook rasmi beliau Ustaz Hj. Mohd Hazizi Ab Rahman

Undilah Calon Muslim Berwibawa!

01_UstHazizi

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2013 08:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2013 07:43 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot <b>di Balakong</b> | Arena Kereta

Posted: 20 Jul 2011 07:30 AM PDT

Peugeot Balakong Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot di Balakong

Nasim Sdn Bhd, pengedar rasmi kenderaan Peugeot di Malaysia, hari ini telah melancarkan pembukaan bilik pameran terbarunya di Balakong. Ketua pegawai operasi Nasim, Dato' Samson Anand George berkata, bilik pameran terbaru itu akan menampung permintaan pelanggan di kawasan Balakong, Cheras Selatan, Kajang, Semenyih, Seri Kembangan, Serdang dan Bangi.

"Tahun lepas telah mencatatkan jualan keseluruhan sebanyak 28,444 unit kenderaan. Untuk tempoh lima bulan pertama tahun ini, sejumlah 12,078 unit keseluruhan telah terjual di pasaran ini yang mana telah mencatatkan peningkatan sebanyak 4.5 peratus berbanding tempoh yang sama tahun 2010. "Pembukaan bilik pameran terbaru ini akan meningkatkan lagi jumlah jualan kami memandangkan terdapatnya peningkatan permintaan terhadap kereta buatan Eropah," tambah beliau lagi.

Bilik pameran terbaru Peugeot di Balakong adalah sebahagian daripada proses perluasan pasaran yang dilakukan oleh Nasim di seluruh negara. Syarikat itu baru saja melancarkan pembukaan pusat 3S di Melaka dan melantik pengedar tunggal di Sabah. Dengan pembukaan pusat jualan Peugeot Balakong, kini terdapat 19 pusat pameran dan jualan Peugeot di seluruh negara. Selepas Balakong, Nasim bercadang membuka tiga lagi bilik pameran dan jualan terbaru, menjadikan jumlah keseluruhan kepada 22, membolehkannya berada di setiap pasaran utama di seluruh negara.

Peugeot 207 SV Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot di BalakongDengan pembukaan Peugeot Balakong, syarikat itu kini memiliki 10 pusat jualan di Lembah Klang. "Kami juga bercadang melancarkan pusat 2S di Balakong tahun ini untuk menampung permintaan pelanggan Peugeot sedia ada dan pelanggan berprospek. Pusat 2S ini akan didirikan tidak jauh dari bilik pameran dan jualan dan akan menjadi salah satu pusat selepas jualan Peugeot terbesar di dalam negara," kata Dato' Samson.

Untuk enam bulan pertama tahun ini, Nasim telah menjual sebanyak 3,082 unit kenderaan, mencatatkan peningkatan ketara sehingga 137 peratus berbanding jumlah jualan pada tempoh yang sama tahun lepas. Sementara itu, Nasim juga memperkenalkan Peugeot 207 SV di Peugeot Balakong hari ini. Peugeot 207 SV merupakan varian terbaru sedan 207, tampil dengan kit badan luaran lebih sporty dan kemasan dalaman baru. Model tersebut disasarkan untuk pembeli muda dan pelanggan yang mahukan sebuah sedan lebih menarik dalam segmen-B.


Jawatan Kosong FIG Metal Industries Sdn Bhd <b>di Balakong</b>

Posted: 24 Dec 2012 04:52 AM PST

An established ISO Certified Company in Balakong invites suitable candidates for the following positions:

PURCHASING AND ADMIN CLERK
MARKETING CLERK
BUSINESS DEVELOPMENT
EXECUTIVE
CUSTOMER SERVICE EXECUTIVE
HUMAN RESOURCE CLERK

Requirements for all positions:-
- Qualification: SPM/Diploma/Degree.
- Conversant in English, Bahasa Malaysia and other languages.
- Candidates must have 2 years working experience.
- Preferred age group between 20 to 36 years old.
- Familiar with Microsoft Word, Excel, Power Point & etc.
- Willing to travel outstation / local (Business Development Executive).

Interested, please contact:
No.15, Jalan CJ 1/6A,
Kawasan Perindustrian Cheras Jaya,
43200 Cheras Jaya, Selangor
.
Office: 03-90804060 / 019 3859941
Email: Please Login or Register to apply this job online.

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Pelakon Hebat Senaman Punggong, Bagi Air <b>Di</b> <b>...</b> - Kelab Greenboc

Posted: 02 Oct 2012 06:31 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sebelum in i beliau beraksi senaman punggong di rumah Ambiga, selepas itu kami dedahkan tentang pelakon yang dikenalpasti membahagikan air di Balakong, sekarang ia memegang watak utama demonstrasi tuntut air ...

RM8 juta bagi pembinaan SRA <b>Balakong</b> dan Selangor Selepas 4 <b>...</b>

Posted: 04 Mar 2013 12:39 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Episod 96 Sinopsis: Serdang merupakan sebuah pekan di daerah Petaling Jaya dan terletak berdekatan dengan Balakong dan Seri Kembangan. Sekolah...

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Sahabat-Gunung: Semangat Membara <b>Di Hulu Selangor</b>......

Posted: 19 Apr 2013 04:00 PM PDT

Alhamdulillah, setelah melalui perjalanan yang panjang semalam ..... Dari KL ke Johor Bahru dan Tengah malam tadi Balik ke KL ..... Pagi nie dah terjengok kat Bilik Gerakan BN Hulu Selangor untuk Bersama mengiringi calon BN, P.Kamalanathan bagi kerusi Parlimen dan saudara Nadzari Dahlan, calon BN bagi kerusi DUN Batang Kali.....

Sent from Yahoo! Mail for iPhone

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


HPC: Ustaz Mohamad sah bertanding <b>di</b> Parlimen Subang dan Dun <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 01:51 AM PDT

SUBANG- Ustaz Mohamad bin Ismail sah akan bertanding di di P107 Parlimen Subang dan N25 Dun Kajang atas tiket parti BERJASA. Penamaan calon bagi P107 Parlimen Subang diadakan di Dewan Serbaguna dan Kemudahan Sukan Bandar Utama dan akan menyaksikan pertandingan 5 penjuru antara calon Berjasa, Barisan Nasional (BN) , Pakatan Rakyat (PR) dan calon Bebas. Berikut adalah senarai calon yang akan bertanding di P107 Parlimen Subang;

Ustaz Mohamad Ismail (Berjasa)
Prakash Rao A/L Applanadoo (BN)
Sivarasa A/L K.Rasiah  (PKR)
Nazarudin B. Mohamed (Bebas)
Edros B. Abdullah (Bebas)

Penamaan calon bagi N25 Dun Kajang telah diadakan di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan (Cina) Yu Hua dan akan menyaksikan pertandingan 6 penjuru antara calon BERJASA, Barisan Nasional (BN), Pakatan Rakyat (PR) dan calon Bebas. Berikut adalah senarai calon yang akan bertanding di N25 Dun Kajang;

Ustaz Mohamad Ismail (BERJASA)
Lee Ban Sing (BN)
Lee Chun Cheng (PR)
Mohd Kasim (Bebas)
Muhd Irwan Safri (Bebas)
Ong Yan Fu (Bebas)

554801_564827083537441_451068615_n

Proses penamaan calon telah berjalan dengan lancar dan aman. Aturan tempat oleh pihak berkuasa bagi penyokong setiap parti juga amat baik.

Untuk dapatkan sebarang informasi dan perkembangan mengenai calon BERJASA di P107 Parlimen Subang dan N25 Dun Kajang, anda boleh ke laman Facebook rasmi beliau Ustaz Mohamad Ismail

06_UstMohamad-1

Undilah Calon Muslim Berwibawa!

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


N56 - Tuan AB Manap Calon Bebas - <b>Sungai Pelek</b> - People Against <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 01:13 AM PDT


Calon Bebas yang akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU) kelak mungkin bukan menjadi pilihan utama pengundi di Selangor kerana mereka dilihat tidak signifikan 'berperang' dengan dua parti dominan ketika ini. Penganalisis politik, Prof Madya Datuk Dr Mohammad Agus Yusoff berpendapat, ini kerana trend pengundi sekarang dilihat lebih cenderung kepada parti, sama ada Barisan Nasional (BN) atau Pakatan Rakyat (PR).Beliau berkata, calon Bebas itu bagaimanapun boleh bertanding dalam pilihan raya, asalkan mempunyai karisma, pesona dan kriteria lain untuk menambat hati pengundi.
Laporan Sinar Harian - 2 March 2013
Dun Sg Pelek bakal menjadi medan mencuba nasib bagi seorang calon Bebas iaitu - Tuan AB Manap yang berasal dari Sg Pelek. Berumur 68 tahun dan pada PRU 12 yang lepas beliau merupakan calon Bebas yang bertanding di DUN yang sama. Apa yang menarik tentang calon BEBAS - Tuan AB Manap ini adalah, beliau merupakan penyokong Barisan Nasional. Aktivis politik ini yakin dan percaya bahwa beliau masuk bertanding bagi memastikan calon Barisan Nasional -  ( Ng Chok Sin ) tidak kalah dan tidak mahu DUN Sg Pelek jatuh ke tangan pembangkang terutamanya DAP. Temuramah BLOG People Against Opposition dengan beliau di PWTC minggu lepas memaparkan satu usaha murni lagi ikhlas dari aktivis veteran ini yang sedih melihat keadaan anak bangsa yang ditindas disebabkan politik "divide and conquer" yang direncanakan oleh Pakatan Rakyat telah menjadikan parti-parti Melayu dalam Pakatan Rakyat menjadi tidak dominan. Beliau turut menjelaskan bahwa tujuan beliau bukanlah untuk menang di DUN Sg Pelek tetapi sekadar membantu calon BN menentang calon DAP. Beliau yakin bahwa BN dapat membawa kemakmuran dan perubahan di Dun Sg Pelek serta membawa perpaduan kepada rakyat berbilang kaum. Perjuangan beliau sangat mudah dan bersahaja. 
"Jika kita benarkan Pakatan Rakyat berkuasa di Malaysia maka negara kita akan ditimpa malapetaka besar akibat daripada bencana yang bakal dibawa oleh falsafah kebencian yang dipelopori oleh kepimpinan Pakatan Rakyat. Dari sudut pandangan beliau yang telah lama menjadi aktivis politik, Tuan Manap menerangkan bahwa ; "Pakatan Rakyat bukanlah sebuah pertubuhan politik berdaftar sepertimana Barisan Nasional. Ianya merupakan satu pakatan sahaja yang bersetuju bekerjasama semata-mata untuk menjatuhkan Barisan Nasional. Aspirasi parti-parti komponen dalam Pakatan Rakyat jelas mempunyai motif politik yang berbeza. DAP memperjuangkan agenda Malaysian Malaysia dan berusaha untuk menjatuhkan kuasa majoriti orang-orang Melayu. PKR jelas hanya mahu menjadikan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri manakala PAS masih bermimpi di siang hari dengan agenda HUDUD yang telah diganti dengan Negara Kebajikan"
Apabila di tanya soalan apa yang akan berlaku jika beliau menang sebagai ADUN Sg Pelek maka Tuan Manap menjawab sebagai pemegang amanah beliau akan memulangkan amanah kepada yang memberikan amanah tersebut kepadanya. Insya Allah. 

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Fyna Here!: HQ Sophie Paris <b>di petaling jaya</b>

Posted: 08 Mar 2013 06:00 PM PST

adik fyna angah ni memang aktif dalam sophie paris ni..and sebab adala 2,3 orang nak sangat jumpa fyna..so fyna pun dibawa oleh adik fyna ke HQ sophie paris di petaling jaya
memang teruja kalau masuk..sebab semuanya pink!
masuk je terus snap gambar dulu
ini side handbag..act ada byk handbag..tp fyna snap sini je..segan pula nak posing dalam ni hihi
spot yang best! makeup!!!!!!! rasa macam nak ambil bawak balik rumah
eceh try test makeup..baby pun sama naik
orang sophie paris..segan fyna bila diorang nak bergambar sekali hehe
bye bye sophie paris..lain kali jumpa lagi
adik fyna otw buka branch sophie paris sendiri di klang..now tengah proses renovate
doakan adik fyna ye..heheh
owh btw buka m2u semalam terkejut dah dapat bonus dari sophie paris..banyaknyaa!!!!!! suka sangat!
padahal tak buat sale sangat haha ada la beli barang rm100..alhamdulilah rezeki
act dah lama masuk sophie paris ni..attend event merata..bonus dapat rm200-400 je sebulan tapi bulan ni rm800 alhamdulilah ..ha baru la sibuk nak aktive..
adik fyna dah ber k dah dapat..jeles aih
so siapa nak join juga boleh whatssap,viber,line,msg,call fyna di 0103978717
target bulan 3 ni 1k..insyallah =D
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved