ads

Isnin, 10 Disember 2012

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Aimi&#39;s Colourful Life: White Water Rafting <b>di Kuala Kubu</b> Bharu

Posted: 09 Oct 2012 08:04 PM PDT

Memandangkan aktiviti setiap minggu adalah padat semenjak dari Pulau Redang, maka perlu mengambil masa yang tak berapa nak banyak untuk mengupdate setiap aktiviti. Walaupun sebenarnya perlu mengikut turutan, tapi takpelah. Kita skip Pulau Redang dulu sebab gambar dari seorang photographer belum diperolehi. Maka, kita mulakan dengan White Water Rafting di Kuala Kubu Bharu.
White Water Rafting memang sentiasa ada di dalam wish list aku. Teringin sangat nak buat tapi ini baru berkesempatan nak buat. Dan bila dah buat memang best sangat-sangat best and rasa nak buat lagi di tempat-tempat lain pulak. Eh, eh. Tapi kalau korang ajak aku buat kat KKB lagi pon, aku nak. Jom!
Aktiviti dimulakan dengan briefing oleh mereka yang berpengalaman. Diorang akan brief dari "How to Raft", "Dos and Donts While Raft" sehinggalah ke "What to Do When Emergency". Cara penceritaan mamat tu memang kelakar, tapi sebenarnya apa yang dia bagitau tu semua rupanya kitorang experience sendiri. Mula-mula dengar memang menakutkan (walaupun kelakar), tapi bila dah experience sendiri memang syok and nak lagi. Boleh tak nak lagi? Hahahaha~
Semua orang akan diberi rafting gears sendiri consist of Paddle, Helmet, and Life Jacket. Setiap raft boleh muatkan 4-6 orang tak termasuk guide. Hari tu, sebab kitorang terpilih raft yang kecik maka, kitorang naik raft berlima plus 2 orang guide, sorang depan, sorang belakang. Maka kesemua di atas raft adalah 7 orang. And memandangkan raft yang dinaiki adalah raft kecik, maka kebarangkalian untuk terbalik adalah lebih tinggi dibandingkan dengan orang-orang yang naik raft yang lebih besar. 

Pengalaman aku berwater rafting, sekali semorang terkeluar daripada raft. Sekali raft terbalik dan mencampak semorang, sekali 2 orang tercampak dari raft and terpaksa menyelamatkan diorang and sekali sengaja suka-suka terbalikkan diri ke dalam sungai. Wee~

Masa first time tercampak keluar daripada raft tu, memang nervous gilerr. Maklumlah, first time. Tapi dah dipesan, if terjadi apa-apa, jangan menggelabah. Lagipon, kan memang pakai life jacket so apa pun kita akan timbul jugak. Just hold your breath and tunggu masa badan timbul di atas permukaan dalam 4-5 second. Lepas tu, pegang tali dekat bot and tunggu kawan-kawan atas bot untuk tarik kita naik atas bot. And guess what, ingatkan tak larat diorang tarik aku naik atas bot, rupanya aku ni taklah berat mana. Hakhak~

Kali kedia bila raft terbalik adalah paling menakutkan. Sebab masa terbalik tu, aku perasan ada makhluk-makhluk Allah berada di bawah aku. Kesiannya kat diorang. Haha~ Lepas tu bila timbul di permukaan, permukaan tu gelap sebab rupanya aku berada di bawah raft. Tak tau mana nak pegang, yang aku nampak adalah satu tangan seorang manusia yang tanpa fikir panjang terus aku berpaut kat tangan tu sebelum aku dapat keluar dari bawah raft and mencapai tali yang dicampak dari raft sebelah. Memang menakutkan tapi bila dah selamat naik atas raft balik, syiok weh! Kami mau lagi!

Kali ketiga. Aku elok je berpegang kat raft. Lagipon dah nampak photographer sedang ready kat atas batu. Makanya, siap possing dulu lah. Lepas tu, tetiba aku nampak orang kat depan aku, Kak Jun, tengah "terbang". Gila aku menjerit sekuat hati, "Kak Juuuuuuuuuun!" Tapi, aku tak sempat selamatkan dia sebab dia dah tercampak keluar dari raft. Masa sesi menyelamatkan mangsa yang tercampak tu, aku tak perasan rupanya mamat kat belakang aku pun dah tercampak keluar, and aku pelik bila orang yang diselamatkan bukanlah Kak Jun. Dah sudah, mana Kak Jun ni? Rupanya dia dah ada kat depan raft. Menggelabah jugak lah sebab ingatkan dia kat belakang padahal tengok belakang takde tanda-tanda ada orang pon. Tapi, mujurlah selamat semuanya tanpa ada apa-apa incident yang terjadi.

Nampak tak kaki Kak Jun dah naik ke atas?
Struggling untuk mengekalkan diri di atas raft
Sesi menyelamatkan mangsa-mangsa yang tercampak
Kesimpulannya, adalah event yang sangat best dan menarik dan memang akan diulangi suatu masa nanti sekiranya ada geng dan kesempatan. Oh, and duit of course. *wink*
Sesi berposing di atas batu
Walau apa pon sedang terjadi, kalau nampak kamera perlu senyum!
Aimi Zubir yang berbangga kerana berjaya menghabiskan satu entri, tapi perlu menghabiskan banyak entri yang lain lagi. and punyalah tahap pemalas sampai watermark pon malas nak taruk...

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Perkhidmatan Catering <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 25 Oct 2012 12:00 AM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera, kami dari Syarikat Akma Ali Catering bersedia memberi perkhidmatan catering kepada warga Salak Tinggi yang berminat pada harga yang sangat berpatutan dan dijamin memuaskan. Kami menawarkan perkhidmatan dalam pelbagai majlis antaranya kenduri kahwin(wedding), annual dinner, open house, parti sambutan harijadi(birthday), pelancaran produk(product launching), seminar2 atau kursus, vip/royal banquet dan lain lain lagi.

Kepada yang berminat boleh menghubungi : -

Akma Ali - 012 2357460
Saedah Ali - 012 3510463
@
forum : Akma Ali Catering and Service

Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Mencari Perumahan Baru <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2012 12:00 AM PDT

admin wrote:Projek kawasan sekitar :

Tmn Seroja (sedang ratakan tanah)
Tmn Mawar 2 & 2 setengah tingkat..launcing 16 & 17 (info dr salah sorang forumer)

Latest info:

Tmn Mawar (dah launch)
- Teres 2 Tingkat 22x65 = 360k
- Teres 2 Setengah Tingkat 22x65 = 390k

Tmn Seroja (belum final)
- Teres 2 Tingkat 22x80 (buildup 2200kps)= 344k

Admin akan upload gambo nanti..(belum ada masa nk transfer dr camera huhu..)

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Hadirmu Satu Kurnia...: <b>Tanjung Karang</b>- Kawan Kahwin

Posted: 14 Nov 2012 12:07 AM PST

Ahad baru2 ni sebelum cuti Deepavali kita sekeluarga menghadiri majlis perkahwinan kawan umi di Tanjung Karang. Dah lama umi tak hala kesana...dulu selalu lah sbb kerja di sana sekolah di sana eheheheh...so dikesempatan yg ada umi ajak abah pergi hadir ke majlis perkahwinan kawan umi tu. Tapi x sempat snap pun gbr kawan umi bersanding ...maklumlah bz hehehe ntah apa yg bz ku pun x tau...so sblm balik menikmati keindahan sawah padi yg hampir nak masak dah.
Si kecik sorg ni sangat susah nak bergambar...mahal benor kekdahnya kalau amik gbr dia. Panggil lah 10x pun hehehe

Kakak plak mmg suka bergambar pantangggg


3 beranak...nak amik gbr berempat ssh skit...takkan nak panggil org2 kat situ semata nak bergambar hahaha...hilang akal apa...org sibuk nak g makan2 ko sibuk nak panggil suh amikkan gbr

Ni umi dan anak2 kesayangan...umi dah gumuks weyyyy uuuwaaaa...nak turunkan sangap...nak naikkan sekelip mata je

Kemain kakak ty padi tu apa

Dalam perjalanan balik, kami singgah di Cendol Borhan...sedapppp laksa dia pun walaaahhhh
Dulu beliau penerima asnaf zakat tau..now bisnesman u

Last skali gbr kakak. Balik tu penatnya singgah plak umah MIL jengah dia....balik dr shah alam plak singgah lagi TESCO phewww penat makkk

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Aku punya hati...: Hilang stress <b>di Jeram</b> Toi

Posted: 06 Nov 2012 07:44 AM PST

Me suka masak. Yes, suka bila ada mood. And I love to try something new.
Sangat best bila benda baru yang saya cuba buat/masak itu menjadi kegemaran yang tersayang.
Me letak nama sendiri je nie..hehe dulu ada buat. Cuba tengok sini dan sini
Yang nie third attempt lah kot *simptom lupa menular*
Alhamdulillah pertama kali buat dulu, si dia suka. Wah terharu. Dan dia pun pertama kalinya dia masak nasik goreng untuk me. Sedap pulak tuh, teringat-ingat lagi rasa dia. 
Tapi lah kan, kita dah request banyak kali dah nak dia masakkan nasi goreng untuk kita lagi..tapi nyaa kita tunggu je bila lah dia nak masak lagi kann?
So haritu, me buatkan makanan kegemaran si dia itu, plus beberapa lagi food untuk picnic. 
Yeayyyy I am a happy kid!
 Agenda hari itu adalah menemani si dia dan kawan-kawan (Apis & Piee) ke Jeram Toi and after that off to Pilah to pick up her sister's stuffs from her rent house.
Peristiwa nie dah lama berlaku dah. Sekarang kan musim hujan, so tak bagus nak mandi air terjun or laut nie.
Sebelum kejadian, dia beriya iya cakap dengan his bestfriends yang dua orang itu untuk try chapati twister yang me nak buat tuh. And his friends pun tak sabar nak rasa air tangan "kak long kawasan" nie haa.
Why "kak long kawasan"? Diaorang bertiga panggil me "kak long kawasan" sebab diaorang cakap kita suggest tempat nak dinner yang best for them. Makan licin gila. Tomyam siap hirup sampai kering. Ikan tinggal tulang... Pastu ada plan nak datang situ lagi. Okayh, kak long sedia berkhidmat.
Tadaaaaa.. Chapati twister yang me buat for them. Special request from him. Alhamdulillah mereka suka. Diaorang cakap best! Yang si dia memang sah sah lah suka sebab dah jadi fav. dia kan..
"Has, lepas kahwin kau kena lah sedia nak buat itu ini untuk cik abang. Sampai jemu kau masak nanti hahahaha"
Pepagi lagi dah gigih siapkan untuk mereka. Special request from Apis adalah bebola sotong. 
Makanan lain yang me masak, hotdog and cendawan goreng serta teh o. 
While mereka seronok mandi manda, me just sit at the bench snap gambar diri sendiri and kengkadang snap gambar mereka. Ya Allah diaorang happy sangat.
Nampak lah ke-happy-an terserlah sebab masing masing pun stress kerja kan, sesekali nak mandi manda berendam cam nie. Hilang stress kata mereka.
FYI, mereka adalah bff, kawan semenjak kecil. Rumah pun tak jauh antara satu sama lain. Selalu main badminton sama, lepak sama. Cemburu dengan persahabatan mereka. Hihihi..
Diaorang sama kepala, masing masing gila.
First time jumpa Piee dulu, terus ok je borak borak ape suma.
First time jumpa Apis, memula biasa biasa je tapi dah lama lama, haa amek kau dipanggilnya kita "kak long" hehe.
Ada satu hari Piee pernah cakap dekat kita dalam kereta, masa tuh Aizat dalam kedai kek nak belikan kek for his sister.
"Has, aku tak dapat bayang lah cemana nanti korang dua dah kahwin, dapat lagi ke kita lepak lepak sesama  camnie, main badminton patu lepak minum-minum camnie..? Kau mesti tak ikut jaga anak kat rumah...kenkadang aku cam sedih gak lah bila fikir lepas salah sorang antara kawan aku kahwin, mesti dah susah nak macam nie lagi kan..."
Sobs, terharu. Persahabatan adalah priceless.
"Alah Piee..lepas kitaorang kahwin pun korang still boleh lepak sama ape. Nak aku ikut? Boleh je. Korang kan suka bebeno menyakat aku kalau aku ada. Nak bawak baby pun boleh hahaha.."
Pastu Aizat masuk kereta.
Gambar ini di snap oleh mereka. Yang memula tu je kami posing. Lain lain adalah candid. 
Haaa, inilah mereka. Apis, Piee, Aizat. Keluar dah perangai gila-gila masing masing.
Hee nak jugak gambar berdua. Request by him.
HAS: Alhamdulillah dia mempunyai kawan yang sangat baik.

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Tanah pertanian 10 ekar <b>di Jenjarom</b> - Klang, Land - Sheryna.com <b>...</b>

Posted: 28 Mar 2011 07:50 PM PDT

Malaysia » Selangor » Klang » Property » Land > Agricultural Land » Tanah pertanian 10 ekar di Jenjarom

PRIVATE AD

Property type: Land For Sale

Price: RM 3,900,000

Land type: Agricultural Land

Size: 10 acres

Local area: Jenjarom

TANAH PERTANIAN 10 EKAR DI JENJAROM UTK DIJUAL

HARGA : RM390, 000 PER EKAR

POKOK KELAPA SAWIT
HARGA JUAL: RM390, 000 (BOLEH RUNDING)
HUBUNGI : 014-2397872 PUAN ZILA

 
Puan Zila
Selangor
Tuesday, 29 March 2011, 10:50
167566
0176049241

Reply to this Ad


REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Our Wonderful Simple Life: Gadis dan payung <b>di</b> Pantai <b>Morib</b>

Posted: 03 Dec 2012 04:00 PM PST

Akak buatni auto publish tau..
tak nak blog akakni sunyijer sebab
akak tengah bercuti selama seminggu.
Masa pergitu cuaca di Pantai Morib hujan rintik-rintik..
Atikah dan Azalia sangat cantik..
Ibu dan ayah sangat sayang...
Jadi hanya nak tunjukkan gambar



12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Tiga Sekeluarga Minta Kewarganegaraan Dari Mahkamah

Posted: 10 Dec 2012 02:42 AM PST

KUALA LUMPUR 10 DIS : Sebuah keluarga hari ini memfailkan permohonan kepada Mahkamah Tinggi untuk mendapat taraf kewarganegaraan Malaysia selepas permohonan mereka ditolak oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Permohonan yang dipercayai pertama di Malaysia itu difailkan di Mahkamah Tinggi Jalan Duta oleh tiga sekeluarga berbangsa India yang berasal dari Kapar, Selangor.

Mereka meminta agar Mahkamah Tinggi mengeluarkan perintah "Mandamus" bagi mengarahkan JPN mengeluarkan MyKad bagi mengiktiraf kewarganegaraan mereka.

Mereka mendakwa telah dinafikan hak untuk mendapatkan Kad Pengenalan warganegara sekalipun ketiga-tiganya dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia.

Dalam afidavit mereka, Letchumy Suppiah, 57, dan dua anaknya Mala Kothandu, 34, dan Sarojini Kothandu, 32, menamakan Ketua Pengarah JPN, Kementerian Dalam Negeri dan Kerajaan Malaysia masing-masing sebagai responden pertama, kedua dan ketiga.

Sebelum ini mereka telah memohon agar diberi kewarganegaraan daripada JPN.

Letchumy mendakwa beliau dilahirkan di Tanjung Sepat, Selangor pada 23 Mei, 1943 dan tinggal bersama suaminya Kothandu Perumal yang lahir di Kuala Langat, Selangor pada 1940.

Suami Letchumy yang meninggal pada 16 Mac 1990, mempunyai Kad Pengenalan bernombor 400101 – 10 – 5841.

Sarojini dilahirkan pada 5 Dis 1980 di Kampung Tanjung Layang, Tanjung Sepat, manakala Mala dilahirkan di Hospital Banting pada 6 Jun 1978.

Manakala bapa Letchumy, Suppiah Veerasamy telah diberikan kad pengenalan kertas dengan nombor SL 517334. Bapa dan ibunya merupakan pekerja di ladang Batu Untung, Tanjung Sepat, Selangor.

Tahun lepas, Letchumy telah memperoleh Kad Pemautautin Tetap setelah membuat permohonan daftar lewat Kad Pengenalan di JPN Klang.

Manakala Sarojini dan Mala hanya mendapat sijil kelahiran yang menyebut kewarganegaraan "belum ditentukan" setelah membuat permohonan daftar lewat kelahiran daripada JPN.

Pada 30 Julai, Letchumy telah memohon taraf kewarganegaraan daripada JPN untuk beliau dan Mala.

Akan tetapi dalam jawapannya pada 29 September lalu, Ketua Pengarah JPN, mengeluarkan surat menyatakan mereka tidak berhak memohon taraf kewarganegaraan Malaysia di bawah mana-mana peruntukan di bawah Perlembagaan Persekutuan.

Mengikut afidavit itu, surat tersebut juga menghalang Sarojini daripada memohon kewarganegaraan.

Mereka diwakili peguam N. Surendran, Latheefa Koya dan Eric Paulsen.

"Tanpa pengiktirafan hak kewarganegaraan, mereka terpaksa dinafikan hak menikmati pelbagai kemudahan seperti pendidikan, perkhidmatan kesihatan dan peluang bekerja.

"Mereka juga berisiko ditangkap dan susah mendapatkan dokumen sivil lain seperti lesen memandu dan sijil perkahwinan.

"Lebih teruk lagi, anak-anak mereka pula kini berdepan masalah kewarganegaraan," tegas Surendran.

Sarojini yang berkahwin dengan lelaki Malaysia mempunyai dua anak berusia 12 dan tujuh tahun yang masing-masing dinyatakan dalam sijil kelahiran mereka sebagai 'maklumat tidak diperolehi' dan 'bukan warganegara'.

"Kita pasti selepas ini, lebih ramai lagi warganegara yang dinafikan hak mereka untuk mendapat kad pengenalan akan tampil membuat permohonan sama sepertimana hari ini," tambah Surendran.

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


.: Wedding <b>di Sekinchan</b>

Posted: 03 Dec 2012 06:07 AM PST

Rasanya banyak betul kila pergi wedding skang en.
haha yela wedding kawan mak la kawan kila kawan sepupu la
Semua kila menyebok.haahah
Sekinchan kampung mak kila.
Kami pergi wedding kawan mak je.
Pakai shawl macam tuh muka macam buah kelapa dah wei =.=' 
Errr baju kila besar ke or kila yang makin membesar ?hahahahah

Yang lelaki tuh kawan tempat kerja mak gak tapi tak tahu la sapa nama.
Ktorang sampai awal so sementara tunggu pengantin bersanding.
Pengantin lelaki dah sampai :)

Sebab selalunya make up pengantin dalam gambar je lawa.
Tapi yg ni lain. kila tengok depan depan .
cantik gila. bedak tak bercapuk.

Sesi bersalaman dgn suami :) sweettttnyaaaa

Acara membaling gula &duit  kot.
rasanya mcm nampak duit kertas jugak.
Masa ni happening sangat.
Kila pun dapat tangkap lolipop satu!.
haha tapi tuh la lolipop tu kena kepala sakit jugak.hahaha 
Pengantin bersedia nak makan beradab :)

KIla dok ushaaa udang ni jeee.
Tapi silalah sedar diri yang diri ni alergik UDANG .*nangis golek golek * haha

Korang tengok depan depan make up dia sangat lawa.
Foundation tuh memang masuk dgn kulit.
Tak putih sgt memang cun la kiranya.

Nih semua kawan kawan tempat kerja mak.
Mak kila yg baju warna merah tuh

Congrats kepada anda berdua :)
Semoga cepat cepat dapat baby & berkekalan hingga akhir hayat .

Promosi Menu Rakyat 1Malaysia <b>di</b> Restoran <b>Sekinchan</b> Ikan Bakar <b>...</b>

Posted: 31 Dec 2011 11:59 PM PST

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


halal fest <b>di meru</b> mendapat sambutan baik - khidmat meru

Posted: 13 Nov 2012 02:47 AM PST







Bermula dengan khutbah Jumaat yang dikhutbahkan oleh YB Dr Rani sendiri hinggalah berakhirnya Halal Fest yang diadakan di Masjid As Syariff Pekan Meru memang mendapat sambutan yang menggalakkan walaupun pada hari hujan.
Program Halal Fest yang dianjurkan oleh pihak JAIS dengan kerjasama pihak Masjid Assyariff Meru dan JKKK Kg Meru itu dirasmikan oleh YAB Tan Sri Khalid Ibrahim, MB Selangor.

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Wanita Hidap Ketumbuhan Dapat Perhatian Pusat Khidmat DUN <b>...</b>

Posted: 29 Nov 2012 10:52 PM PST

30 11 2012

Parit 4, 29 Nov : Penderitaan yang ditanggung oleh Rohaya Mohamed Ariffin, 41, yang menghidap penyakit ketumbuhan dibahagian IMG_1269perut, bahagian belakang bahu kanan dan bawa peha kanan sejak 37 tahun lalu mendapat perhatian daripada Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sungai Burong.

Ibu kepada dua orang anak dan tinggal di Kampong Parit Empat, Ban Tiga Sekinchan, berkata penyakit tersebut dihidapinya sejak berusia empat tahun dan ia semakin membesar terutamanya selepas dia berkahwin lapan tahun lalu.

Akibat daripada penyakitnya itu, beliau juga mengalami masalah untuk tidur pada waktu malam. Setiap malam beliau hanya tidur kira-kira tiga jam sebelum terjaga kerana bahagian ketumbuhannya itu akan merasa kebas.

IMG_1274Berat badannya kini meningkat hamper 130kg dan berat ketumbuhannya itu sahaja dianggarkan sebanyak 60kg.

"Saya pernah mendapatkan rawatan di Hospital Sungai Buloh beberapa tahun lalu dan pihak hospital memaklumkan ketumbuhan itu boleh dibuang dengan kos RM50,000. Tetapi dengan pendapatan suaminya, Hassan Zakaria, 47, sebagai pengawal keselamatan sekolah di sini, tidak mampu untuk menampung kos kehidupan mereka sekeluarga termasuk dua anak perempuannya iaitu Nurul Hasanah Sathiah dan Nurul Hasanah Faziha"

Pegawai Hal Ehwal Wanita DUN Sungai Burong, Norsidah Samat, berkata, kami berusaha untuk membantu keluarga Rohaya bagi meringankan beban beliau sekeluarga. Kami sangat bersimpati dengan nasib yang dialami oleh Rohaya, dan akan cuba membantu dengan segera.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Lelaki Maut Ditembak Di Warung <b>Di Batu Caves</b> | My Berita

Posted: 06 Dec 2012 06:12 PM PST

KUALA LUMPUR – Seorang lelaki peniaga besi buruk maut selepas ditembak seorang lelaki tidak dikenali di sebuah warung di hadapan kilang Simen YTL Batu Caves, dekat sini hari ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak, Supt Rosly Hassan berkata, ketika kejadian 12.30 pagi, M Siva Murugesan, 32, dari Kampung Wira Damai Jalan Sri Gombak sedang minum bersama seorang rakan di warung berkenaan telah didatangi seorang lelaki yang tidak dikenali.

"Suspek yang memakai topeng ski, berseluar jeans warna biru, kemeja-T warna putih belang biru serta berkulit gelap.

"Ketinggian suspek lebih kurang 175cm dan berbadan tegap, datang ke arah mangsa dan melepaskan tiga das tembakan ke arahnya," kata beliau kepada Bernama ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata mangsa meninggal dunia di tempat kejadian selepas terkena tembakan di bahagian dada, perut dan kedua-dua tangan.

Sumber

myMetroLelaki maut ditembak <b>di Batu Caves</b>

Posted: 05 Dec 2012 07:27 PM PST

thumbnail

KITA selalu mendengar keluhan dan rintihan graduan baru betapa sukarnya mencari pekerjaan walaupun mempunyai segulung ijazah.

»

LAGI . BESTARI
  • Rangsang anak rajin belajar

    SOALAN yang sering ditanya kepada saya ialah bagaimana mahu menjadikan anak-anak rajin belajar?

  • Tingkat kerjasama

    PUSAT Komunikasi dan Teknologi Maklumat (PICT) Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) mengadakan Kursus Pengukuhan Pasukan: ICT Team Building di Teratak Riverview, Tanjong Malim, baru-baru ini bertujuan mengukuhkan lagi semangat kerja berpasukan di kalangan kakitangannya.

  • KKHL kongsi derita rakyat Palestin

    KOLEJ Komuniti Hulu Langat (KKHL) Selangor menganjurkan program 'We Unite For Gaza', baru-baru ini.

thumbnail

SELEPAS lebih setahun di pasaran, Perodua Myvi 1.5 liter menerima maklum balas memuaskan di ...

»

LAGI . VROOM
  • 30 terima telefon pintar

    SERAMAI 30 pemenang bertuah menerima telefon pintar dan tiket penerbangan dalam pertandingan Pertandingan BHpetrol-Celcom-Permanis-HTC-Firefly.

  • PDISC beri pengalaman baru

    CABARAN Berpasir Antarabangsa Port Dickson (PDISC) 2012, di Pantai Cahaya dan Pantai Selesa Port Dickson Negeri Sembilan, baru-baru ini me­nyaksikan persaingan hebat peserta dalam misi melakar sejarah selain merebut hadiah lumayan.

  • Tukar penyerap hentak setiap lima tahun

    KEDUDUKAN tersembunyi menyebabkan penyerap hentak atau lebih dikenali 'shock absorber' kerap diabaikan sebagai sebahagian sistem suspensi.

thumbnail

KAMERA menjadi gajet wajib kepada pengguna untuk merakam memori indah tidak kira anda berada di ...

»

LAGI . it@METRO
  • Reviu Produk: Berkreatif dengan kamera kompak

    SEBAIK menerima produk Nikon Coolpix P310 untuk ujian it@Metro, tarikan pertama yang membuka hati penguji adalah reka bentuknya yang ringkas dan ringan sesuai untuk kegunaan semua peringkat umur.

  • Reviu Apps: Aplikasi AR Castrol

    CASTROL pakar pelincir premium terunggul di dunia baru-baru ini melancarkan kempen 'See, Hear & Feel the Difference' bagi meraikan jenama pelincir kenderaan yang dipertingkatkan, Castrol Magnatec didatangkan dengan molekul pintar ultrahalus.

  • Perlindungan pelbagai peranti

    TREND Micro Incorporated (Trend Micro)(www.trendmicro.com), penyedia perkhidmatan rumusan keselamatan global melancarkan perisian Trend Micro Titanium 2013 dengan keupayaan perlindungan merentas pelbagai peranti termasuk komputer peribadi, komputer riba, tablet dan telefon pintar.

thumbnail

"MANY many, one piece." Itulah antara ayat popular yang akan didengar apabila ...

»

LAGI . SANTAI
  • Bincang destinasi

    LAMA menunggu, akhirnya si kecil kini bersedia untuk diajak bercuti di luar negara. Ini masanya keluarga kecil anda melakukan perjalanan jauh.

  • Hotel tengah kota

    MAHUKAN penginapan yang selesa, di tengah bandar dan berdekatan pelbagai tarikan pelancongan di Kelantan?

  • Tarikan ikan terubuk masin

    JERITAN peniaga memancing pelanggan ke gerai masing-masing menjadikan suasana di Pasar Minggu Satok di Kuching, Sarawak begitu meriah.

thumbnail

BAGI mereka yang masih mencari pasangan, jangan terlalu menyukarkan diri meletakkan piawaian ...

»

LAGI . AD-DIN
  • Rahsia, khasiat Susu Kambing Anugerah

    SUSU kambing adalah sebahagian sunnah Nabi. Dalam hadis diriwayatkan Abu Hurairah, Rasuluulah s.a.w bersabda, "Allah tidak mengutus seorang nabi kecuali dia itu seorang gembala kambing".

  • Kehebatan amalan zikir

    APA yang diperintahkan Allah pasti mempunyai fadilat, hikmah dan ganjaran pahala yang besar di sisi-Nya. Hal itu termasuklah dalam amalan berzikir.

  • Mudah bayar zakat

    PUSAT Pungutan Zakat - MAIWP (PPZ-MAIWP) memainkan peranan penting bagi membuat kutipan zakat harta bagi Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP).

thumbnail

MENJEJAK keindahan landskap Cameron Highlands, Pahang ia begitu sinonim dengan kehadiran ...

»

LAGI . DEKOTAMAN
  • Laman indah Mariam

    MENCIPTA sesuatu landskap bagi menarik pemandangan dan keindahan sekitar rumah tidak semestinya mendiami banglo atau rumah mewah, memadai rumah kampung asalkan bijak menghias.

  • Atap senghora warisan tradisi

    ATAP senghora popular di negeri pantai timur khususnya Kelantan dan ia dijadikan atap rumah.

  • Perabot pelengkap

    KEUNIKAN ukiran dan reka bentuk perabot jati yang menyerlahkan gaya eksklusif sukar dinafikan apatah lagi dipadankan dengan aksesori atau perhiasan lain.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


kamera kupang: Porsche hangus dalam kebakaran <b>di Petaling Jaya</b>.

Posted: 01 Dec 2012 01:59 AM PST

PETALING JAYA - Sebuah kereta Porsche turut hangus dalam kebakaran yang melibatkan dua buah rumah satu tingkat di Jalan 1/4, Seksyen 1, Petaling Jaya pagi tadi.
   
Kereta tersebut yang terletak di halaman salah sebuah rumah tidak dapat diselamatkan kerana pemiliknya tidak berada di rumah ketika kejadian kira-kira 10.35 pagi itu.
   
"Ketika bomba tiba, api sedang marak di kedua-dua rumah yang terletak bersebelahan itu," kata Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Penchala, Penolong Penguasa Bomba Mohd Hashim Mat Yasih.
     
Beliau berkata api dipercayai bermula dari salah sebuah rumah tersebut sebelum merebak ke rumah satu lagi. - Bernama

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved