ads

Sabtu, 16 November 2013

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


<b>Datuk</b> Seri Ahmad Said mengundi <b>di</b> SK <b>Teluk</b> Kalong | Terengganu <b>...</b>

Posted: 05 May 2013 01:31 AM PDT

Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said membuang undi.

Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said membuang undi.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said dan isteri Toh Puan Norliza Mahmud membuang undi tepat jam 8 pagi di Sekolah Kebangsan Teluk Kalong, di sini, hari ini.

Ahmad yang diringi oleh Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mengundi di saluran satu manakala isterinya di saluran dua.-berita harian

MB dan isteri meninjau suasana hari pembuangan undi.

MB dan isteri meninjau suasana hari pembuangan undi.

Mnenteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek turut membuang undi.

Mnenteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek turut membuang undi.

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Re: Tanah Untuk <b>Di</b> Lelong <b>Di</b> Sekitar Bukit Mahkota/Seri Putra <b>...</b>

Posted: 28 Oct 2013 09:37 PM PDT

Tanah Untuk Di Lelong Di Kawasan Seremban

1) Tanah Pertanian
    No Lot 4275 Sungai Machang
    Negeri Sembilan
    Keluasan 2.3 ekar
    Reserved Price 110K
    Auction Date 13/11/2013

If interested call Zack 0126478021

2) Vacant Land
   Lot 1137PM 113, Bagan Lalang, Mukim Sepang
   Keluasan 2.8 ekar
   Reserved Price RM500k
   Auction date 31/10/2013

If interested call Zack 0126478021

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Noreen Noor Meninggal Dunia <b>Di</b> Hospital <b>Ampang</b> Puteri - Cerita <b>...</b>

Posted: 21 Oct 2013 07:01 PM PDT

Pelakon dan penyanyi terkenal, Noreen Noor meninggal dunia awal pagi ini di Hospital Ampang Puteri, Selangor.

noreen noor meninggal dunia
Berusia 54 tahun, Allahyarhamah meninggal dunia akibat penyakit darah tinggi dan buah pinggang.

Antara lagu popular Noreen Noor adalah Siang Terbayang Malam Merindu. Selain menyanyi, beliau juga popular di layar perak. Filem pertama lakonannya, Talak pada tahun 1980.

Antara filem lain yang pernah dibintanginya adalah Hantu Siang, Wira Angkasa dan Pelumba Malam.

Allahyarham meninggalkan dua orang anak.
AlFatihah – semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang beriman.
noreen noor meninggal dunia di hospital

Anda mungkin juga Meminati

Comments

comments


Tags:

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


Khalis Damia dan Kasih Dania: Sekitar Syawal <b>di Kapar</b> - Bah I

Posted: 26 Aug 2013 09:30 PM PDT

Sabtu, sebelah ayah kakak nak datang. Ayah suh masak nasik jek, buat gulai ketam, goreng sayur, budu, telur masin, ulam petai dan jering, ayam goreng....Makdik sekorga ngan Paklong jek pun datang....tapi boleh tahan gak ramai tuh..he.he... Ibu nih wat keje maklum jek la, sopan santun bagai @ lembab kene le awal2 prepare. bukan ape yang teruk sikit tuh, pinggan mangkuk  bagai sume dlm stor sebab kitorang  2-3 beranak nih jek, keluarkan pinggan setakat yang nak guna jek la. Habis tu, dari pagi le ibu sibuk, ke pasar reramai ngan kakak, kasih dan ayah. sampai umah, punggah stor pulak carik pinggan,  basuh bagai, susun sesiap. Ayah pulak lepas ke pasar terus ke umah lame kitorang kat sri kayan batu tiga tuh pasai nak uruskan moto pakdik yang ayah parking kat situ sekian lame nye, nasib baik tak hilang. Ibu kelam kabut sikit pasai plan nye, petang tuh nak pi school kakak buat rumah terbuka raya.....nak mengejor itu le yg ibu lagi rase panik. Balik takut tah dah kul bape. Ketam yang kitorang beli hidup2 tu, sempat jugak ibu suh ayah "bunuh" dulu sebab ibu nak masak sesiap sebelum ke jamuan raya tuh. Ibu buat jugak puding karamel untuk pembasuh mulut. Kelam kabut betul. Dlm kul 3 camtu dah siap semua, ayam ibu akan goreng mlm, sayur pun....gulai jek masak dulu.

Sekali ayah sampai dalam kul 4 camtu, bawak sepupu kakak, Kak Umairah ngan Alhamrah... Dah camno nak pi jamuan raya, sebab budak berdua tuh tak bawah pulak baju kurung ke apa. Diorang pun pakai track suit jek.....pujuk le kakak, dah ada kawan tuh...pi la mandi kolam ke apa ke.....(Kolam untuk bebudak tuh, takat 3-4 orang boleh le mandi kat depan umah tu). Dengar leh mandi jek, plus dah ada kawan...sonok le kakak. "takpe la ibu, walaupun kakak dah janji nak tunjuk gigi adik kat kwn2 kat school, tapi lain kali le kite pergi ibu"....kakak nih ingat school dia nak ke buat jamuan raya tuh 2 -3 kali..iskkkk ok kan jek la.

Dapat la ibu pun bernafas kejap.....dah tak jadi keluar, boleh releks sikit. Layan gambar le pulak...


12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Liza @ Adzriel AB: Dinner <b>di</b> D&#39;One Steak <b>Bangi</b> sebelum SPM&#39;13

Posted: 03 Nov 2013 08:08 PM PST

Anak sulung, Aishah akan menghadapi exam SPM pada 6hb November 2013 nanti. Aku sebagai ibu rasa suspen juga tapi tetaplah control tenang (kononnya!).

Saja-saja nak bagi dia relaks sikit, aku bawaklah dia dinner di restoran D'One Steak, Bandar Baru Bangi. Adik-adiknya lagilah suka. Ini memang antara restoran favorite Aishah selain daripada Sushi King dan Chicken Rice Shop.

Lamb chop kat sini memang sedap. Itulah menu yang Aishah pilih malam tadi. Dia selalu tukar-tukar pilih menu di sini. Aku selalu bawa dia makan kat sini untuk lunch dalam pukul 1-2 petang selepas dia balik sekolah. Jarang sangat dinner kat sini.

Si kecik ni memang suka sengih camni bila bergambar. Jenuh juga melayan kerenahnya yang riuh dan tak boleh duduk diam.

Aku yang tak order apa-apa pun kenyang sangat sebab menghabiskan roti garlic bersama sup si kecik ni. Hubby pulak nak berkongsi ikan grillnya dengan aku. Jimat satu pinggan order.

Aku cadangkan korang makan kat sini kalau nak cari western food yang sedap. Lagi pun restoran ni pernah juga masuk dalam JJCM kat TV3. Malam-malam agak penuh dan meriah juga restoran ni.

Lokasi depan Taman Tasik Cempaka, Bandar Baru Bangi.


View Larger Map

Ada satu lagi cawangan baru di Bukit Jalil, Puncak Steak House di Taman Puncak Jalil, Jalan PUJ 3/13 telah dibuka tahun ini. Insyaallah, jika ada peluang aku nak try lawat sana pulak.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Wajah 2 Perompak kedai telefon bimbit <b>di Klang</b> dikenalpasti <b>...</b>

Posted: 13 Nov 2013 12:23 AM PST

http://tengoktvonline.blogspot.com/2013/11/wajah-2-perompak-kedai-tel-bimbit-di-klang-dikenalpasti.html


PETALING JAYA: Rakaman video memaparkan babak sebuah kedai telefon bimbit di Bandar Puteri Klang dirompak telah muat naik di YouTube untuk memberi peringatan kepada orang ramai bahawa perompak berkenaan masih bebas.

Rakaman video berdurasi 1.40 minit yang diambil daripada rakaman kamera litar tertutup (CCTV) kedai berkenaan memaparkan babak seorang lelaki mengacukan sebilah parang kepada pembantu kedai sebelum menggeledah kedai berkenaan.

Perompak berkenaan turut memecahkan kabinet pameran sebelum melarikan diri dengan barangan yang dicuri dalam insiden yang berlaku pada pukul 7.20 malam Selasa.

Rakaman video berkenaan dimuat naik oleh adik kepada pemilik kedai telefon bimbit tersebut, Suresh Kalyenannan, 25, di laman Facebook, 'Malaysian Crime Awareness Campaign' pada pukul 2 pagi Rabu.

Suresh berkata perompak berkenaan turut meragut seutas rantai daripada leher pembantu kedai yang ketakutan itu.


"Ia menyebabkan leher Ana (pembantu kedai) luka dan bertanda merah, " kata Suresh ketika dihubungi pada Rabu.

Ketika rompakan berlaku, seorang tukang gunting rambut dilihat sedang membuka pintu kedainya. Dia segera melarikan diri apabila melihat kejadian rompakan itu berlaku.

"Dia masih terkejut dengan kejadian yang berlaku," kata Suresh.

Beliau berkata kedua-dua suspek juga mungkin terlibat dengan beberapa kes rompakan di kawasan berkenaan.

"Mereka telah dilihat berada di kawasan ini sejak Deepavali. Mereka menaiki kereta Perodua Myvi berwarna kelabu," katanya.

Kedua-dua suspek masuk ke kedai berkenaan untuk membeli kad tambah nilai sebelum merompak kedai berkenaan 10 minit kemudian.

"Saya rasa mereka mahu memastikan Ana seorang diri sebelum mereka merompak kedai berkenaan," kata Suresh sambil menambah dia mengalami kerugian bernilai RM1,000 akibat rompakan tersebut.

"Kami telah membuat laporan polis," katanya.

Video berkenaan dikongsi di Facebook MCPF sebelum dimuat naik di YouTube.

Laman Facebook MCPF turut mendapat ratusan komen yang mengutuk perbuatan tidak bertanggungjawab seperti itu.

Mereka menggesa pihak polis segera menangkap kedua-dua lelaki berkenaan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner, Mohamad Mat Yusop berkata pihak polis sedang meneliti rakaman CCTV berkenaan.

"Kami telah melancarkan operasi untuk menjejaki suspek," katanya.

VIDEO

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


BELI DISKAUN: <b>Ulu Yam di</b> Liverpool ~ Nazali Noor

Posted: 27 Oct 2013 08:37 PM PDT

Dalam hidup ini, manusia yang berjiwa besar akan mengatur satu per satu impian yang mereka inginkan. Bukan mudah untuk mengejar setiap impian. Terlalu banyak rintangan dan dugaan yang menunggu di luar sana. Salah satunya adalah 'pencuri impian'. Kata mereka, "Aku dah selalu sangat tengok orang ada impian yang diorang kata luar kotak macam kau ni ha. Apa yang kau nak capai ni bukan fikir luar kotak, tapi langsung tak pakai otak!"

Pencuri-pencuri impian ini akan sentiasa memandang sebelah mata akan kebolehan anda. Sering menyindir dan memandang sinis setiap usaha baik anda. Tujuannya supaya anda terus jatuh dan tidak bangkit-bangkit lagi.

Jadi, kenapa cepat mengalah? Positifkan diri, dan pandang terus ke hadapan.
"Untuk menjadi insan luar biasa, kita kena fikir cara luar biasa. Kita kena buat perkara luar biasa, perkara yang orang biasa tak buat." - Nazali Noor.

Buku ULU YAM DI LIVERPOOL – membuktikan bahawa impian mampu menjadi kenyataan, bukan sekadar angan-angan Mat Jenin. Dulu anak Melayu ini di Ulu Yam, sekarang mencipta nama di Liverpool. Bacalah dari hati kerana ini cerita kita. Cerita saya, cerita anda, anda dan anda. Cerita untuk dikongsi bersama.

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Beli Ayam <b>Di</b> Pasar Borong <b>Selayang</b> Mungkin Haram, Rendam <b>...</b>

Posted: 23 Oct 2013 05:20 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]SELAYANG Cara penyembelihan dan pemprosesan ayam di lima premis Pasar Borong Selayang kemungkinan haram dimakan kerana didapati tidak mengikut hukum syarak.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


2365. Semalam <b>di Petaling Jaya</b>. | PeceQ

Posted: 13 Nov 2013 01:53 PM PST

[unable to retrieve full-text content]20 pengawal keselamatan dipenjara Oleh Murni Wan Omar PETALING JAYA 13 Nov 2013: Mahkamah Majistret di sini menjatuhkan hukuman penjara enam bulan terhadap 20 pengawal keselamatan warga Filipina atas ...

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


Petang Raya <b>di Ijok</b> | PaPa MiFz

Posted: 13 Aug 2013 02:43 AM PDT

As salam semuo…

Pagi Hari Raya PM sekeluarga beraya di Seremban , pada waktu tengah hari dalam pukul 1 macam tuh kami gerak balik untuk beraya di Ijok pulak…

Alhamdulillah perjalanan lancar , terima kasih kepada jadual INI yang dikeluarkan oleh pihak PLUS…cuma kelihatan perjalanan ke arah selatan agak sesak terutamanya dari Nilai ke kawasan R&R Seremban…

Sampai Ijok dalam pukul 2.30 petang , adik beradik wife semuanya sudah ada di sana…sesampai ajer kami di sana bermulalah sesi maaf bermaafan…

996593 10201119216115237 1629393294 n Petang Raya di Ijok

971603 10201119211635125 1215522528 n Petang Raya di Ijok

Selesai sesi maaf bermaafan , tiba masa untuk sesi bergambar pula…

625493 10201119228475546 790144294 n Petang Raya di Ijok

– PM kepanasan sehingga berpeluh , namun masih boleh tersenyum

1150257 10201119241875881 1064581784 n Petang Raya di Ijok

– bergambar dengan mak dan abah mertua

954775 10201119230835605 2108571564 n Petang Raya di Ijok

– adik beradik wife , Mifz menyelit

993664 10201119238435795 985284897 n Petang Raya di Ijok

– kaum Hawa keluarga Wak Bo , terselit gambar Mifz ketika berumur 3 hari

970896 10201119232115637 2114484163 n Petang Raya di Ijok

– jejaka keluarga Wak Bo

16286 10201119236435745 247071842 n Petang Raya di Ijok

– antara cucu-cucu Wak Bo

1146686 10201119246636000 1551469137 n Petang Raya di Ijok

– gambar ramai-ramai , semua ada

Selesai bergambar , operasi beraya ke rumah pakcik dan makcik saudara pun dimulakan…penuh perut makan kuih muih dan air yang dihidangkan , alhamdulillah rezeki

Petang hingga ke malam berjalan , dalam 5 biji rumah berjaya kami singgahi…yang mana tak sempat maka raya ke-2 pulak kami terjah…

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved