ads

Isnin, 1 Oktober 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


::Dewan Pemuda PAS Pulau Pinang:: | BLOG - BLOG PARTI PAS

Posted: 28 Sep 2012 01:17 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

Musa diberi tempoh 48 jam

Posted: 27 Sep 2012 10:05 PM PDT

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


gelagat anak2 manja sy <b>di</b> AEON <b>bukit raja</b> (it&#39;s terapi minda for <b>...</b>

Posted: 27 Sep 2012 05:47 PM PDT

semalam hari kami sekeluarga menjalani terapi minda..best! dah lama benar tak bawa anak2 outing mcm ni. so smlm panjang langkah kami dr pagi smpi ke tgh malam hehehe... keluar dr rumah kul 8am, tiba semula di rumah jam 11pm. letih mmg letih...tp best! :D
mula2 kami ke Aeon bukit raja dulu. tujuan nak belikan mainan utk anak2, dan mama plak nak shopping lingerie items sket.  kami tiba di sana kul 9.45am, aeon pun blm buka hahaha..excited jer keluar awal2 td. dalam keta anak2 takde mslh sbb masing2 tido...bila dah smpi mereka bgn dgn cukup ceria. maklumlah nak beli mainan!
 masa ni tgh tggu pintu aeon di buka. eh kali ni sy rajin plak edit gambo guna mcm2 effect. ada masa extra sket ni blh lar edit gambo hehehe
 bila pintu shopping complex di buka, masing2 meluru ke arah bola besar ni. ok layan jer anak2 yg tgh happy ni hehehe... eh perasan tak amal dah tukar baju masa ni? sy rimas tgk dia pki baju ragbi sblm tu so sy tukar kan dgn yg lain kekeke...baru ler nmpk mcm budak kecik :p
 alolololo buat muka comel plak dia ya syg sgt kamu berdua!
 byk lagi kedai tak buka masa ni. awal lg kan. khamis plak tu hehehe...
tgk lar amal tu suka hati berlari ke sana sini.
 kami follow dia dgn camera kekeke
 pesta tanglung dah dekat ya?
 dah smpi pun tempat yg di tuju.. mama and abah suh diorang beli hot wheel on the wall yg selalu kuar kat iklan tu. sbb tiap kali kuar iklan dia, tiap kali itular budak berdua ni request to have one. tp this time diorang tak nak plak. mengada tau...mesti sbb dah rambang mata
akhirnya pedang armour hero menjadi pilihan. abg iman lar ni pengaruh adik dia utk pilih pedang ni. oklah, mama dan abah ikutkan jer...mesti main ok :D
itu dulu ya. next entry sambung lg kisah terapi minda kami semalam

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


APA DAH JADI <b>DI AMPANG</b>? | TEH TARIK BERSAMA YB

Posted: 02 Aug 2012 01:38 AM PDT

Pemimpin sekarang perlu lebih versatile,perlu mendekati pelbagai lapisan masyarakat,jangan hanya memberi tumpuan kepada puak atau juak politik sahaja. Pendekatan baru oleh Dato Ismail Kijo untuk tampil secara santai dan berjumpa dengan masyarakat setempat memang di puji. Cara kendalian dalam acara  Teh Tarik Santai ini juga agak berlainan dan banyak menumpukan tentang pembangunan serta sejarah Ampang yang jarang di ketahui ramai. Saya tertarik dengan pengetahuan beliau mengenai asal usul nama Bukit Belachan yang berasal dari cerita seekor harimau yang pernah menghuni di Bukit itu.Pada sessi itu jugalah saya tahu bahawa suatu ketika dahulu punca utama air di Kuala Lumpur datangnya dari Main Pipe dari Ampang . Cerita -cerita menyeramkan mengenai penempatan lombong serta kawasan di Ampang turut di ceritakan oleh beliau. Hanya satu rahsia yang saya tidak sempat korek daripada Dato Ismail Kijo ialah Mengapa selebriti-selebriti suka tinggal di Ampang? Sebagai seorang pemimpin tempatan beliau tidak meminggirkan golongan muda dan belia. Baru -baru ini beliau turut bersama -sama dengan geng sheesha kawasan Ampang mengedarkan bubur lambuk di Dagang Avenue Food Court.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Mencari Perumahan Baru <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2012 12:00 AM PDT

Maaf jika sudah ada topik berkaitan,sebab dah terlalu banyak topik tak tau nak refer yang mana..

Saya kini menetap di BBN dan berhasrat untuk membeli rumah sekitar BBST..
Saya difahamkan terlalu banyak perumahan baru yang akan/sedang didirikan..menjadikan saya keliru..
Jika hari ini,saya review di Desa ini..esok pula saya lihat ke kawasan desa itu..lama2 saya sendiri lupa Desa apa yang saya review...hehehe :mrgreen:
Boleh tak sapa2 tolong bagitau bagaimana cara saya nak tahu latest projek perumahan di kwsn BBST nie? biasanya di mana ofis jualan nya?
saya prefer untuk memiliki semi-d anggaran harga 250k..

harap sapa2 bleh membantu..tengs :D

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Lihat isu dengan Tan Seng Giaw: Pembunuhan ramai <b>di Batang Kali</b> <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2012 03:11 AM PDT

<p>Lebih 60 tahun yang lalu, keadaan darurat telah diisytiharkan untuk menentang Komunis di Malaya. Segelintir askar British telah dituduh membunuh beramai-ramai berapa penduduk yang tidak berdosa di Batang Kali. Pada tempoh hari, Mahkamah Tinggi London memutuskan bahawa penyiasatan terhadap peristiwa ini tidak akan diadakan.

Kita berkehendakkan keadilan. Ia mestilah diperlihatkan.

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Pelacur &#39;Buterfly&#39; <b>di Puchong</b>. - UtaraNews - The News Portal

Posted: 26 Sep 2012 05:22 PM PDT

Pelanggan boleh memilih sama ada mahu pakej 'butterfly' atau 'booking' terus gadis peneman yang akan melayan mereka ketika berkaraoke di sebuah pusat hiburan di sini.

Itu antara pakej ditawarkan pengusaha yang dikatakan masih ingkar dengan arahan pihak berkuasa meski baru sahaja dikenakan tindakan dua minggu lalu. Difahamkan, pelanggan akan dikenakan caj RM50 bagi pakej 'butterfly' di mana wanita muda dan seksi itu akan menjadi peneman mereka berkaraoke selama beberapa minit. Gadis 'butterfly' itu dikatakan akan berpindah ke bilik lain untuk melayan pelanggan yang berkunjung dan berhibur di situ secara bergilir-gilir.

 Bayaran sehingga RM300 pula dikenakan kepada pelanggan si hidung belang sekiranya memilih pakej 'booking' yang membolehkan mereka berseronok dengan wanita warga asing terbabit dalam tempoh empat jam tanpa gangguan. Pengarah Jabatan Penguat Kuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Ahmad Hasan berkata, premis terbabit pernah beberapa kali diserbu sebelum ini.

 Beliau berkata, kali terakhir premis diserbu pada 12 dan 14 September lalu masing-masing oleh Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Daerah Serdang dan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor. Katanya, selepas pemilik pertama menghentikan operasi sejak lapan bulan lalu, pemilik kedua dikatakan kembali mengaktifkan operasi perniagaan haram itu sekali lagi. Menurutnya, berdasarkan aduan orang ramai, pihaknya melakukan pemantauan dan mendapati ia dibuka semula selepas dua kali diserbu.

 "Ketika serbuan awal pagi tadi (semalam), seramai 12 wanita warga Vietnam dicekup dipercayai teman sosial kepada pelanggan yang mengunjungi premis hiburan terbabit. "Mengikut aduan, terdapat aktiviti seks ringan-ringan di dalam bilik karaoke di premis itu kerana pengusaha turut menawarkan pakej seorang 'amoi' kepada pelanggan berminat," katanya. Beliau berkata, hasil intipan mendapati turut berlaku aktiviti tawar menawar di dalam bilik kecil sekiranya pengunjung mahu perkhidmatan tambahan daripada warga Vietnam yang melayan mereka.

"Semua yang ditahan diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya manakala MPSJ menyita premis dan merampas peralatan hiburan digunakan di premis terbabit," katanya.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


MamaAyuLaSangat: Beraya <b>di Bangi</b>

Posted: 05 Sep 2012 06:42 PM PDT

Biasala bulan-bulan raya ni makin ramai yg dah start wat open house. Macam-macam jemputan raya kami dapat tp takleh nak pegi sume.. aku tak suka terkejar-kejar byk tempat. bila kepala dah pening, susah nanti.
Ahad tu kami ke Bangi beraya umah makcik belah hubby, MummyGee. baru je kami serbu umah dia awal pose aritu sbb dia wat majlis iftar kat umah dia. Ni kami serbu lagi untuk beraya..

dari jauh dah nampak khemah
kakak Echa takde mood nak posing sbb baru bgn tido
pastu dah jumpa kawan-kawan dia terus lupa diri sampai jatuh.. huhu..


wajib berderet menu-menunya


hai... ingat kami lagi x?




bila dah bertemu dan berkumpul



tuan umah.. nape takde karaoke?


tuan umah beri duit raya..
tp, pada mereka yg terpilih saja.. hukhuk..


ku ajak kakak datang sekali umah
ajakla sekali dia datang umah cik gee @ mummyGee ni
selalu dgr ku berciter je kan
tahun sebelum ni bile mummyGee wat open house, mesti kakakku ada di Gombak
ni dah ada kat Bangi, leh la ajak dtg
tau dah cik gee @ mummyGee tak kisah kan.. 


cik nab @ mamaMiraki dgn sepupu hubby, Ayep
Thanks again pada tuan umah, cik gee sbb jemput kami sekali mencemar duli ke singgahsana cikgee dan family... 
Ada yg taye, tahun ni aku tak wat open house ke?
Tahun-tahun lepas mmg kami wat, tp tahun ni tak rajin nak wat. Sbb nak simpan duit utk majlis birthday anak-anak. kalau wat pun utk keluarga jela. kalau nak dtg pun boleh, sure la ku masak utk uolls... hehe...

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


KottonKapas: Kini beroperasi <b>di</b> Seksyen 7, <b>Shah Alam</b> - Cotton Lover

Posted: 01 Oct 2012 05:04 AM PDT

Salam my precious customer..
Alhamdulillah KottonKapas telah pun memulakan operasi di mini boutique kami yg terletak di Seksyen 7, Shah Alam..
So siapa2 yg nk belek2 koleksi kami, bole dtg at any time..we open daily, 11am to 10pm..
Hope to see uols at the 'boutique' (^-~)v

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Orang Muda, P Kamalanathan Calon BN <b>Hulu Selangor</b>

Posted: 15 Apr 2010 02:18 AM PDT

Kategori Berita Lain

Orang Muda, P Kamalanathan Calon BN Hulu Selangor

BUKIT SENTOSA (Hulu Selangor), 15 April – Orang muda berusia 44 tahun, Ketua Penerangan MIC Kebangsaan, P Kamalanathan diumumkan sebagai calon Barisan Nasional (BN) untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Hulu Selangor, 25 April ini.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika mengumumkan kepada kira-kira 7,000 pemimpin dan penyokong, hari ini berkata Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak selaku Pengerusi BN membuat keputusan itu setelah berbincang dengan semua pihak di dalam BN.

Muhyiddin berkata, Perdana Menteri berpesan PRK Hulu Selangor amat penting kepada negara kerana ia bakal menentukan masa depan bersama, bukan sahaja Hulu Selangor, tetapi seluruh negara.

"Oleh itu, Perdana Menteri berpesan supaya semua peringkat jentera BN mestilah datang berkempen di Hulu Selangor, bekerja keras, tumpukan perhatian hanya untuk memastikan BN menang," katanya.

Muhyiddin berkata, adalah menjadi tanggungjawab bersama yang amat penting untuk memastikan kestabilan politik demi pembangunan dan masa depan. Sejarah Malaysia selama ini adalah bukti semua hujah itu.

Beliau turut menjelaskan, pemimpin pusat memang sedar dan mendengar suara-suara rakan di dalam UMNO yang mahukan UMNO bertanding mewakili BN dalam PRK Hulu Selangor.

"Tetapi di dalam persahabatan yang telah lama kita amalkan, kita tidak boleh ingkar kepada kesepakatan itu. Di dalam konsep BN tiada masyarakat yang kecil, kita daripada UMNO tidak tamak.

"Terima kasih kepada pimpinan UMNO Bahagian Hulu Selangor kerana bersetuju dan sepakat mengekalkan MIC sebagai wakil BN. Calon dari MIC ini adalah calon BN dan apabila menang nanti, dia bukan sahaja bekerja untuk kaum India, tetapi dia akan berkhidmat kepada semua kaum Melayu, Cina, India dan Orang Asli." tegasnya.

Timbalan Pengerusi BN itu turut merakamkan tahniah kepada DS G Palanivel kerana empat penggal berkhidmat, dia sudah ada jasa. Tetapi kita dah tahu banyak yang mahukan perubahan, muka baru dan atas semangat 1Malaysia Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan. -Media UMNO

Berita Bertarikh Pada 5:18 PM

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Kajang</b> (MPKj) Selangor <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 12:54 PM PDT

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Norzi Foodilicious House: NORZI <b>DI</b> HOTEL HILTON, <b>PETALING JAYA</b>

Posted: 19 Sep 2012 08:50 AM PDT

Lepas cuci-cuci mata di Norzi Beautilicious House, jom kita lawat cawangan baru kak zi, iaitu Norzi Foodilicious House. ~Kongsi Resepi di Ruangan Maya~ Makluman: ~SEGALA BERKAITAN KECANTIKAN DI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE~ http://norzibeautilicioushouse.blogspot.com/ ~RESEPI DI KONGSI DI ~ NORZI FOODILICIOUS HOUSE~ http://norzifoodilicioushouse.blogspot.com/

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


MotoGP <b>Di Sepang</b> Festival Luar Dewan Terbesar | MyNewsHub

Posted: 25 Sep 2012 07:34 PM PDT

SINGAPURA — Buat pertama kali dalam sejarah penganjuran Grand Prix (GP) Motosikal Malaysia, edisi ke-22 MotoGP Malaysia di Sepang bulan depan akan menampilkan tidak kurang daripada 60 pempamer termasuk pengeluar motosikal utama, menjadikan ia festival motosikal luar dewan terbesar diadakan di Malaysia.

Peminat yang menghadiri MotoGP itu dari 19-21 Okt ini, bukan sahaja dapat merasai pengalaman luar trek yang tiada tandingan dengan menyaksikan paparan model motosikal terkemuka dunia, persembahan dan barangan motosikal tetapi akan merasai pelbagai aktiviti menyeronokkan di kawasan penonton.

Bercakap kepada pemberita di sini, Ketua Pegawai Eksekutif Sepang International Circuit (SIC) Datuk Razlan Razali berkata: "Tidak dinafikan ia akan menjadi yang terbesar pernah diadakan dalam sejarah GP Malaysia dari segi pameran dan pengalaman di luar trek." Turut hadir, Pengarah Tourism Malaysia Singapura Zalizam Zakaria.

Razlan berkata pelbagai aktiviti disediakan kepada penonton selain daripada menikmati keseronokan dalam menyaksikan aksi pelumba terbaik dunia pada perlumbaan tersebut.

Kepada peminat Singapura, Razlan berkata MotoGP Malaysia sememangnya acara yang tiada peminat perlumbaan motosikal mahu ketinggalan, terutamanya jika mereka adalah peminat muzik rock.

"Kami mensasarkan rekod 70,000 penonton untuk perlumbaan itu dan kita mahu setiap peminat pulang dengan perasaan gembira," kata Razlan sambil menambah bahawa SIC boleh membantu konvoi mendapatkan kawasan letak kereta khusus jika memaklumkan lebih awal perancangan mereka untuk datang ke Sepang.

Katanya Singapura sentiasa menyumbang peratusan yang besar kehadiran penonton pada perlumbaan itu dan beliau mengharapkan lebih ramai penonton dari republik itu kali ini memandangkan pelbagai tarikan menarik disediakan SIC.

Menganjurkan Pusingan ke-16 Kejohanan Dunia MotoGP FIM 2012 dari 19-21 Okt ini, perebutan kejuaraan dunia akan mencapai kemuncaknya dan Sepang mungkin menjadi pentas dalam menobatkan gelaran berkenaan.

Mendahului perlumbaan itu dengan jurang mata yang besar serta menampilkan prestasi konsisten musim ini, pelumba meningkat naik dari Sepanyol Marc Marques mampu merampas gelaran dunia dan dinobatkan sebagai juara baru MotoGP jika keputusan memihak kepada beliau di Sepang.

Bagi memberi penghormatan kepada mendiang Marco Simoncelli, Razlan berkata SIC akan bekerjasama dengan Dorna – pemegang hak penganjuran MotoGP di seluruh dunia dan pasukan Carlo Gresini Racing – menganjurkan satu penghormatan khas kepada pelumba legenda itu. — BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

'King Kenny' Toys With MotoGP Return

Azlan Kecewa Gagal Raih Tiket Wildcard Moto2 M'sia

Pedrosa Teruskan Penguasaan Latihan Akhir

Terol Duduki Petak Hadapan Perlumbaan 125cc

Puluhan Ribu Penonton Banjiri Litar Sepang

Grand Prix (MotoGP) Malaysia 2011 Batal Akibat Kematian Pelumba Itali

MotoGP: Suzuki Tarik Diri, Kembali 2014

Casey Stoner Bersara Hujung Musim Ini

SIC Sasar 70,000 Penonton GP Motosikal 2012

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


Dari Dalam Aku: CENDOL BAKAR <b>IJOK</b>

Posted: 21 Sep 2012 05:28 AM PDT

Sewaktu aku pulang dari kajang melalui Lebuhraya Latar ke Kuala Selangor,jam masih menunjukkan pukul 5 petang. cuaca hari tu mendung dn redup, bagaimanapun, perasaan untuk mencuba rasa cendol bakar begitu membuak2,apatahlagi, kesempatan melalui jalan ini pd waktu begini jarang sekali aku temui. Selalunya, apabila aku tiba d sini, hari sudah gelap dan gerai pula sudah tutup.Jadi perasaan teringin nak merasa cendol bakar tu, ku pendamkan sahaja.

Tiba di gerai cendol bakar yg terletak di jalan ijok -kuala selangor selepas turun dari Latar, ku lihat sudah berderet2 kenderaan yg memenuhi ruang tempat letak kereta di gerai tersebut.Aku tawakkal dalam kesesakan itu untuk mencuba nasib mencari ruang yg mungkin berbaki untuk aku memberhentikan keretaku, namun dalam keadaan yg sesak begitu, entah bagaimana aku termasuk dalam barisan kereta yg kulihat bergerak menuju jalan keluar dari gerai...dalam hatiku berkata...alamak..terpaksa keliuar pulak..tk merasalah nk makan cendol ni. Rupa2nya, aku termasuk ke dalam barisan kereta yang menunggu giliran untuk membeli cendol bakar ni melalui laluan pandu lalu!. Wah!.segera perasaan ku kembali girang. Tk dpt mkn kt gerai pon tk pe lah..janji dpt rasa. Hebat gerai ni dan kreatif untuk mewujudkan pembelian melalui pandu lalu. Sekurang2nya, dalam kesesakan ni, tidaklah pelanggan kecewa menunggu giliran paking yang terhad.
mmmm..Rasa amat puas bila dapat merasa cendol vvip yang aku pesan dlm masa yg singkat sudah dapat. sebenarnya banyak menu cendol yg ditawarkan seperti vip, vvip durian dan lain2. Cendol vvip aku ni berharga rm2.50 yg dalamnya ada kacang merah, dan pulut selain cendol. Bagi aku, rasanya memamg mantap dan memuaskan kerana cukup rasa dan lemak manisnya, cuma dari segi saiz cawan dengan harganya padaku ianya sedikit mahal.

Cawannya bersaiz kecil bukan yg sederhana seperti yg biasa kita beli di pasar malam. setakat 3-4 kali sedut, sudah habis!. Kalau nak puas hati dan lebih untung...minumlah digerai tersebut kerana refil kali ke dua adalah percuma!.
                                     
 Suasana gerai yang dipenuhi pelanggan yang ingin menikmati cendol bakar sambil bersantai.Terdapat jua hidangan selain cendol yang boleh dirasai untuk minum petang  seperti keropok udang geragau.
 Antara menu yang boleh di pilih.


Bersebelahan gerai cendol bakar ni, terdapat gerai yang menjual keropok dan laksa sebagai pilihan untuk pelanggan yang inginkan hidangan petang yang ringkas. Keadaan kenderaan yang berderet menunggu giliran di laluan pandu lalu.

Oh ya!..sebelum terlupa..pada sesiapa yang menyangka dengan pelik, bagaimana cendol bakar itu dihasilkan..janganlah terkeliru..ianya tiada kaitan dengan cara membuat cendol tersebut. Nama cendol bakar itu adalah sempena nama tuan punya gerai itu sendiri yang bernama Abu Bakar!..hihihihi.

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Pengurusan kelas KRK terbaik <b>di Sabak Bernam</b> - PANITIA ICT <b>...</b>

Posted: 19 Sep 2012 09:27 PM PDT

Organisasi Blog dan Web

Administrator: Basori Abd Rahaman
Pen Admin : Mohd Fazli B Ahmad
Pembantu 1: Cik Zawahir Bt Daud
Pembantu 2: Cik Azizah Bt Wahid
Ajk Pelajar : Mohd Nor Addy , Nurulhidayah
Nur Syaheera, Ameera, Ruzy Masrani
Ain Nabila, Nurul Huda,:Darshina Patel
Xiao Mei, Thineswary, Zamir, Haidhar
Aziz, Izzat Faiz, Agillan, Jian Yi

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved