ads

Jumaat, 1 November 2013

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


My Passion: Wakil/Pengedar Shaklee <b>Di Semenyih</b>, Bangi

Posted: 26 Oct 2013 06:00 PM PDT

Beliau merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata.  Bekerjaya sambil memburu impian bersama Shaklee. Temui beliau jika anda berada di sekitar Semenyih, Bangi,  untuk dapatkan produk-produk Shaklee secara COD serta konsultasi berpanjangan.
SMS/Whatsapp : 017-2866908
--------------------------------------------------------------------------
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


[Wow] Rusuhan Kumpulan Melayu dan India <b>Di Bukit Raja</b> <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2013 07:29 PM PDT

Kes tetak-menetak di antara satu sama lain sehingga banyak laporan polis di buat terutamanya di sekitar Persiaran Bukit Raja, Bandar Baru Klang, Klang, Selangor. Tahun lepas kita dikejutkan dengan kes yang sama di Sungai Petani, Kedah. Nampaknya, kumpulan-kumpulan samseng di antara Melayu dan India sudah berkumpul di Klang untuk menghuru-harakan lagi keadaan.
Kontroversi: Rusuhan Kumpulan Melayu dan India Di Bukit Raja, Klang
Untuk makluman awal kes rusuhan diantara kumpulan lelaki Melayu dan kumpulan lelaki India di Flat Rebana dan Taman Klang Utama, Bukit Raja, Klang.
Terdapat (3) laporan polis yang berkaitan kejadian iaitu:
1. Bukit Raja Rpt 4238/13 (maklumat pertama)
2. Bukit Raja Rpt 4239/13
3. Bukit Raja Rpt 4240/13
4. Bukit Raja Rpt 4238/13
Mangsa yang cedera adalah seperti berikut:-
1. Zon merah(kritikal)-Kamala Gasan,26 tahun
cedera_kepala ditetak s'jata tdk pasti.
2. Zon hijau(pesakit luar)-Nithiaraj a/l Sennasamy 900414085677,no 37 lorong sungai keramat 1 klang utama
Manakala (3) lagi mangsa masih belum diperolehi butir-butir.
Pada 11.07.13 jam lebih kurang 2330hrs, anggota gerakan terima maklumat dari (1) (P) india maklum ada pergaduhan antara kumpulan lelaki melayu dan kumpulan lelaki India di flat rebana, bukit raja, klang.
Siasatan Awal Terdapat Tiga Kejadian Iaitu:
1. Pengadu: Thangarajah a/l Mylyaganam, 34 thn, membuat laporan Bukit Raja Rpt 4139/13. Pada 11/07/13 jam l/k 2300hrs, semasa pengadu dirumahnya nampak anak saudaranya (mangsa) iaitu:
Telah dipukul oleh sekumpulan lelaki melayu seramai l/k 100 org bersenjatakan batang besi, kayu, parang dan pisau. Saspek lelaki melayu tersebut turut membakar (2) buah m/sikal milik mangsa.
2. Pengadu: Muthamimaran a/l manimaran, umur 16 thn membuat laporan bersabit Bukit Raja Rpt 4240/13. Pada 11.07.13 jam lebih kurang 2340hrs, semasa pengadu dan kawannya nama Ganesran a/l sekaran berada di depan Pasaraya Econsave Klang telah diserang oleh sekumpulan lelaki melayu l/kurang 30 org bersenjatakan kayu dan besi. Pengadu dan kawannya telah dipukul oleh saspek dan mendapat kecederaan di kepala.
3. Pengadu: Murugan a/l verappan , umur 55 thn telah membuat laporan bersabit Bukit Raja 4241/13. Pada 11.07.13 jam lebih kurang 2330hrs, semasa pengadu dirumah telah terima maklumat mengenai anaknya bernama Prakash telah dipukul oleh sekumpulan lelaki melayu berjumlah seramai 10 org dan m/sikal miliknya telah dibakar.

Punca Kejadian Pergaduhan Kaum India-Melayu Di Klang
Hasil siasatan awal mendapati punca pergaduhan adalah berkait satu kejadian (1) lelaki melayu telah ditetak di jalan sg keramat 3, taman klang utama. Siasatan dijalankan dibawah Seksyen 324 KK, I.O insp kartini, IP 1500/13, Bukit Raja Rpt 4209/13.
Kejadian susulan iaitu pada 11.07.13 jam lebih kurang 1930hrs, (1) lelaki Melayu kerja berniaga pasar malam telah diugut oleh (1) lelaki India dan saspek lelaki india telah menyepak dan menaburlan makanan peniaga melayu tersebut. (Tiada laporan polis dibuat)
Hasil siasatan awal mendapati punca pergaduhan adalah berkaitan satu kejadian (1) lelaki melayu
Nama: Mohd syukri b.sairun
Umur:24 tahun, kerja di MPK (Majlis Perbandaran Klang) telah ditetak di jalan sg keramat 3, taman klang utama setelah terbabit dengan kemalangan. Mangsa bsama adiknya menaiki m/sikal utk ke masjid, telah dilanggar oleh suspek yg menaiki m/kar tersebut dr belakang. Telah berlaku pertengkaran mulut dan Suspek tlh keluar kenderaan dan tetak mangsa di kedua belah tangan dan kepala. Mangsa dirawat di zon merah HTAR klang dan tdk sedarkan diri. Suspek (1)(L)(I) umur 20an, bdn kurus sederhana tinggi, menaiki sebuah m/kar proton saga iswara warna biru, no.pend. BEG 8868 bersama (3) lagi lelaki india. Bt Raja 42O9/I3 pada I0/7/I3. Siasatan dibawah Seksyen 324 KK. 
slm info:kaum india bramai2 dijangka tlh b'kumpul 1 tmpt skrg utk serang melayu k.u.rakan2 polis m'britahu bhawa mlmni tdpt kunpulan india yg trn bersenjatakan pistol.info tkini,kaum india akn mulakan serangan melalui jln sg.keramat dr jln hj manan kapar trs kluar ke kwsn kilang kosan&econsave k.u.di ingatkan bhawa plu bjaga2 pd sesiapa yg melalui sluruh kwsn k.utama.Sy fwd dr rakan. kepada kwn2 yg berada di KL..
Sepasukan anggota polis dari cawangan MPV, Balai Bukit Raja, Balai Bandar Baru Klang dan cawangan jenayah IPD Klang Utara dan dibantu oleh pasukan D7 IPK Selangor. Telah sampai ditempat kejadian dan berjaya mengawal keadaan.
Terkini Pemantauan Masih Dijalankan Untuk Mengawal Pergaduhan Kaum Dari Merebak
Pihak gerakan telah dimaklumkan supaya mengarahkan MPV dan RCJ supaya membuat rondaan di kawasan yg terlibat.
Terima kasih YDH Dato' / Tuan / Puan. (Sumber: Risikan PDRM)
VIDEO RAKAMAN GANGSTER / SAMSENG INDIA DI KLANG

KES GADUH KAUM MELAYU-INDIA DI KLANG | Gambar Artis Malaysia | Gosip Hangat | Selebriti Sensasi Terkini 

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


BEN ASHAARI: Suka makan <b>di</b> Sunita , <b>Salak Tinggi</b>.

Posted: 28 Oct 2013 09:00 PM PDT

Kali kedua datang makan sini. Kelmarin , datang gak tapi tutup. Cuti raya haji.. Dua minggu gak la diorang cuti. Hehehe .. Hari ni , hujan sangat lebat.. dapat makan ikan 3 rasa panas panas , mmg sedap ! Wife tak larat nak masak.. Jadi , destinasi pilihan.. ke sini jer ..

Selain dari makanan yang sedap serta murah mahupun pantas dihidangkan , kat sini ada duck mobile yang sesuai dengan si duck face niii.. hahaha ..

Qhaliff nak makan , kena pasang movie ultraman dulu. Upin Ipin , dia dah boring.. Asik sama je.. Hehehe..

Ikan siakap 3 rasa ni , mmg sedap ! Segar jer .. Harganya pon murah .. Jumlah keseluruhan RM48.50 dan diskaun diberi .. RM45 jer ! Bagus kan ? Takde lokek punya. Sebab tu restoran ni penuh je dengan orang , tanpa kira kaum !

Orang kata kalau orang cina datang makan kat restoran tu , mmg restoran tu sedap laa .. Orang kata la.. ehehe …

Published with Blogger-droid v2.0.10

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Istirehat Keluarga <b>di</b> Pantai <b>Jeram</b>, Kuala Selangor - (3)

Posted: 24 Oct 2013 10:10 PM PDT

Story on October 20, 2013 - Whole Sunday
started from Pantai Indah Seaview Resort to Sungai Burong Tanjung Karang
Pepagi lagi i dah teruja..hee..hee.. teruja  tu.. ye lah. teruja memetik punat my camera. merakan sang rembulan. semalam agak dini hari. tapi hari ni.. sang rembulan kesiangan. amboii.. sakan ayat i.. memang seronok memang ke langit sambil telinga dijamu bunyi ombak menghempas pantai. cewah.. air laut tengah pasang pagi ni.. memang best sangat.. 
masa ni dah 6.30am.. cantik kalau dapat dilihat dengan mata kepala sendiri. jom ke sana.. 
ini dah pukul 7.00am.. tup - tup Hubby ajak pegi cari breakfast. kami dah ada favorite place for breakfast kalau jenjalan dan stay over nite  area Kuala Selangor ni.
kami ke sini. Warung Wak Minan, pakcik Hubby.. nak tau kat mana? keluar dari area apartment, tuju ke arah Kuala Selangor. tiba traffic light area Kampung Assam Jawa (Simpang Tiga), turn right. then straight je till you meet simpang empat.. landmark kat situ, after simpang empat you akan jumpa petrol pam, CALTEX..sebelah CALTEX tu Warung Cendol Bakar..(Ini landmark tau).. jadi bila tiba simpang empat, turn right lagi. kat situ nampak dah Warung Wak Minan. Bawah pokok besar tau.. memang ramai kat situ esp waktu pagi Ahad. 
macam - macam ada di sini. esp Nasi Lemak. RM1.00 je tau. yang penting sedap..cerita Wak Minan, setiap pagi esp Sabtu Ahad, warung dia menjual sebanyak 800 bungkus nasi lemak.. ada gak Roti Canai di sini.... Jangan lupa mencuba ya.. anda pasti tak kaciwa. 
kitarang pulun di sini dulu. hee.. i ngap 2 bungkus Nasi Lemak and Iced Nescafe.. wowww//sodappp..after that, terus balik,.. sian orang yang ada di apartment tu.. ehhh.. takk we all singgah kejap di Pasar Sungai Buloh. Hubby nak lepas gian.. beli Soto.. the best ever bagi kitarang. 
tiba je apartment, semua menjamu selera.. bersarapan. NekCik pun tambah dengan Nasi Goreng dan ada lebihan food malam tadi. 

 bila mengadap food, nak kena panggil baru depa menoleh. heee..heee.. kurang 4 orang kat sini. semua ada 20.
tengok tu memacam ada. Soto ada, Nasi Lemak ada, Nasi Goreng ada, kuih - muih.. Terlanjur dah banyak food tu, kami terus mengisytiharkan lunch kat apartment je... pandai - pandai lah memasing isi perut sebelum checked out. in fact we all delay checked out lagi. tambah je, RM10 tiap sejam.. then we all pakat keluar at 2.30pm.
see.. punya lah banyak barang yang perlu diangkut ke kereta memasing. ini baru satu unit. unit sebelah lagi tu.. hee.. penuh kereta yang 7 bijik tu.  dasat kan..kenapa yang banyak sangat barang tu ek?? ye lahh.. dah orang nya pun ramaikan.. 20 orang semuanya termasuk si paling kecik tu..jom tengok ahli rombongan nya pulak. 

photography session pulak. memula di balcony.. kat sini lah boleh nampak pantai. pantai lumpur tau. bukan pantai pasir. so dari balcony ni boleh lah tengok orang tengok ambik siput gitu lahh..


 kat dalam unit pulak. he..hee.. sakan semua.. 

haahh.. ada lagi.. di luar unit pulak. kat sini 19, tambah sorang tukang amik gambar.. 
Lepas siap semua barang dimasukkan ke dalam boot kereta, we all pun gerak menuju ke Tanjung Karang. Cuaca memang agak baik. kejap panas kejap redup. just dua'a kekal cam tu je sampai kami berjimba di tepian sawah.. otw tu ternampak gerai jual dodol. i asked Hubby to stop.. then dia lak terus ke gerai sebelah.. ada lemang rupa - rupanya.. boleh makan di tepi sawah nanti. cam tu lah plan nya.. 


warung lemang ni rasa - rasanya baru je dibuka.. masih cantik dan bersih lagi. teratur.. 


lepas kami singgah, ramai lak yang singgah. PELARIS gitu..kedai dodola sebelah tu je. tak lama lepas tu kami sambung balik menuju ke Tanjung Karang. dan langsung tiba di sini..





seronok semuanya bila tiba di sini. panas ke apa ke dah tak perduli. seronok sakan dengan kawasan di sini. 


kami sambung lagi. masuk kat jalan - jalan yang kecil.. meneroka alam.. akhirnya sampai ke sini..


nampak warung ni macam ok je. langsung singgah. ada roti canai. apa lagi.. semuanya mengorder lah.. makan lemang pun kat situ. suka sangat service depa ni. sangat cepat. kat mana gerai ni.. pegi je laluan sejalur dengan jalan besar tapi sebelah sungai lah.. nampak je pintu air besar "REGULATOR SUNGAI BURUNG', di situ lah gerai makan ni. 
sambil diarang amik order, i verangan kejap....hee..jom makannn..




sakan betul kami kat sini. makan siang akhir nya dalam masa teatime. heee.. sebab tu makan tak hengat dunia. sedap saje.. sambung balik lah. dah agak petang dah ni.. kami ke laluan utama.. nak singgah kat tepi jalan tu. nak beli bawak balikk.

kids suka kan Jagung Cawan, Air Mangga, dan Jagung Rebus. 

Jagung segar ni pun boleh dibeli kat sini. 
ada yang beli keladi lah, ada yang beli sukun..selesai semua maka kami bertolak balik lah. Hari dah makin gelap dah.. singgah lah mana yang patut dulu sebelum sampai rumah. selesailah activity kami pada hari ni.. dah sakan bercuti dan menjelajah.. dalam hujan panas gamaknya.. seronok sangat.. semoga dipanjangkan umur boleh kami berkumpul lagi.. AMEEN.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


PRK <b>Sungai</b> Limau : Cikgu Mi Bercita - Cita <b>Tinggi</b> Dalam Bidang <b>...</b>

Posted: 29 Oct 2013 10:31 PM PDT

alt

YAN 29 Okt - Calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Kecil ( PRK ) Dewan Undangan Negeri ( DUN ) Sungai Limau, Dr Ahmad Sohaimi Lazim atau lebih dikenali sebagai Cikgu Mi di kalangan rakan pendidik mempunyai cita-cita tinggi didalam bidang akademik.

Guru Penolong Kanan Pentabiran Sekolah Menengah Agama Fauzi, Guar Cempadak, Muhamad Suhaimi Saad berkata, Cikgu Mi selalu komited di dalam melaksanakan tugas beliau sewaktu berkhidmat sebagai guru pada era 80-an dahulu.

"Saya mengenali Dr Suhaimi bukan sebagai seorang ahli politik tetapi saya mengenali beliau sebagai seorang ahli akademik kerana beliau komited terhadap tugas dan sentiasa berusaha bersungguh-sungguh untuk pendidikan.

alt

"Saya berpendapat keserasian wujud apabila pengetahuan akademik dan politik digabungkan dan bakal menempuh satu era baru sekiranya calon yang dilantik mempunyai kedua -dua ciri ini," katanya kepada RakyatNews di Sekolah Agama Fauzi, hari ini.

Suhaimi yang mengenali Cikgu Mi selama lebih 30 tahun menjelaskan, Cikgu Mi banyak menyumbang kepada warga sekolah demi membentuk satu generasi ke tahap yang lebih tinggi.

"Dari segi sumbangan, Dr suhaimi biasa mengajar di sini dari segi modal insan membentuk satu generasi dimana pelajar yang dididik berjaya di peringkat antarabangsa.

alt

"Ada diantara pelajar kami yang berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negara dalam bidang pendidikan Islam dan bidang-bidang profesional yang lain," katanya.

Mengulas mengenai potensi Cikgu Mi meraih kemenangan pada PRK kali ini, Suhaimi menjelaskan calon dari kedua-dua parti mempunyai potensi sama rata dan ianya terletak diatas kretiviti masing-masing untuk mendapatkan sokongan penduduk.

"Pandangan saya, calon harus pandai menggunakan kredibiliti yang dimiliki untuk mendapatkan sokongan dari peringkat bawahan kerana kekuatan calon sama kuat," ujarnya.
 

alt

Dalam pada itu, Suhaimi berharap agar calon yang menang pada PRK kali ini untuk mengimbangi pembangunan insaniah dengan pembangunan infrastruktur ekoran kedua-duanya turut menjamin kepada masa depan yang lebih cerah.

"Pada pandangan saya pembangunan material harus juga diseimbangkan dengan pembangunan modal insan kerana sekiranya ada pembangunan ini sahaja tanpa pembangunan insan yang pandai atau hendak menjaga pembangunan material ini tidak akan kemana-mana," ujarnya lagi.

Last Updated on Wednesday, 30 October 2013 15:32

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


My Passion: Pengedar/Wakil Shaklee <b>Di</b> KLANG,MERU,<b>KAPAR</b> <b>...</b>

Posted: 04 Oct 2013 02:27 AM PDT

Most of anak cucu cicit Jutawan ESP4u saya yang mendaftar menjadi ahli Shaklee adalah setelah mereka mencuba sendiri produk-produk Shaklee..tapi ada jugak yang terus-terus nak berniaga cuma nisbahnya sangat kecil jika nak di bandingkan dengan mereka yang dah cuba, jatuh cinta terus signup membership...Ok hari ini mood nak share testimoni cucu saya Puan Aini yang mula mengenali Shaklee dengan produk Nutriferon...jom ikuti kisah beliau...
"alhamdulillah 1st time kenal shaklee nutriferon terus jatuh cinta...rs alhamdulillah sgt2 kenal shaklee...1st time amik.nutriferon utk ank no 3 yg demam dah 2 hari & xkebah2,mlm esoknye die tgh tdo tuang stgh sachet dlm mulut die,alhamdulillah kebah terus&alhamdulillah esoknya dah xdemam...alhamdulillah!!!HANYA SETENGAH SACHET... "

"2nd time guna utk ank.no 4 yg mna si manja sy ni sdg bf,die batuk selsema&kahak byk sgt,so sy la kene mkn,amik 1 sachet,pas2 bf die,then xsmpi stgh jam die muntahkan sgl kahak2...alhamdulillah sgt2...semua dgn izinNYA tp alhamdulillah d tmukn dgn shaklee&rs lbh yakin dgn sgaklee...no more clinic & ubt2nya yg tdk boleh tdk mesti ade drugs..."

Well...saya sebagai nanny kepada Puan Aini ni tak nak cakap banyak sebabnya beliau sendiri yang terbuka hati untuk join Shaklee...the product speak itself orang putih kata...cuba baca balik ayat terakhir beliau tu..no more clinic & ubat-ubatan yang FOR SURE CONTAIN DRUGS...

Anda juga boleh menghubungi beliau sendiri seperti contact details di bawah ini jika ingin mendapatkan produk-produk Shaklee..beliau berada di sekitar SHAH ALAM, KLANG, MERU, KAPAR..mana2 yang berada di sekitar kawasan tersebut boleh mendapatkan Shaklee secara COD..

Email: uyun5252@gmail.com,

--------------------------------------------------------------------------
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Ceramah <b>di</b> Masjid Kariah, <b>Bangi</b> Lama pada 2 Nov 2013 | Makrifat <b>...</b>

Posted: 25 Oct 2013 07:17 AM PDT

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Taipingmali : Isu roboh gerai <b>di Kajang</b>

Posted: 31 Oct 2013 06:29 AM PDT

Kenapa tak semua dirobohkan?

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


senja <b>di</b> masjid <b>ijok</b>, menara, patani darusslam - kembara khalifah

Posted: 13 Sep 2013 11:06 AM PDT

Aku cukup tertarik dengan seni bina bina masjid Ijok di wilayah Menara ini. Banyak bentuk ilmu hisab diterapkan ke dalam pembinaan masjid ini. Ada bahagian yang berbentuk empat segi,lima segi dan sebagainya. Ia kelihatan cukup berseni. Namanya Masjid Ijok. Nama Ijok ada di Perak dan Selangor.
Di celah binaan ada biduk yang masih digunakan. Mereka memukul biduk bila sudah masuk waktu solat. Selepas itu muazin akan  mengalunkan suaranya dari menara. Memanggil umat Islam bersolat menyembah Allah. Ianya dilakukan lima siang dan malam tanpa jemu.
Kami menunaikan solat magrib di sini. Jemaahnya agak rami juga. Ramai juga orang luar  yang singgah bersembahyang di sini. Ada dua tiga buah kendaraan yang berhenti di sini. Di tepi mesjid ini ada kedai runcit. Kedai ini terletak didalam perkarangan  masjid.
Selepas menunaikan solat maghrib berjemaah biasanya mereka tidak akan terus pulang ke rumah. Mereka berbual-bual sementara menunggu biduk berbunyi. Ada yang mengajar anak-anak membaca Al-Quran. Mereka  mengajar secara sukarela.

41 waris DUN <b>Ijok</b> terima SMUE fasa ke-2 - Selangorku

Posted: 27 Oct 2013 02:51 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Bayaran ini merupakan fasa ke-2 skim itu dan diberikan dalam satu majlis kecil di Pusat Khidmat Masyarakat DUN Ijok. Dr Idris berkata, adalah menjadi tanggungjawab Kerajaan Negeri dan wakil rakyat Pakatan Rakyat untuk ...

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Gambar Ardi Hamza, Suspek Kes Bunuh Pegawai Bank <b>Di Subang</b> <b>...</b>

Posted: 28 Oct 2013 05:58 AM PDT

Gambar Ardi Hamza, Suspek Kes Bunuh Pegawai Bank Di Subang Jaya. Baru – baru ini gempar dengan satu kes yang menyayat hati di mana seorang pegawai bank, Norazita Abu Talib yang mati ditembak dengan kejam oleh seorang pengawal keselamatan ketika beliau sedang membuka pintu bilik kebal di sebuah bank di Subang Jaya. Selepas menembak mangsa disyaki suspek terus melarikan diri selepas merompak duit di bilik kebal itu dengan menaiki motorsikal.

Setakat ini, suspek masih lagi belum ditangkap dan senjata yang digunakan iaitu jenis pump-gun masih ada bersama beliau. Usaha penangkapan suspek masih dijalankan. Di sini dikongikan 8 lagi gambar suspek Ardi Hamza yang masih bebas.

Mereka yang terserempak, nampak atau mempunyai maklumat mengenai suspek diminta melaporkannya di balai polis terdekat atau menghubungi talian hotline 03-20529999. Terima kasih

Jangan lupa klik like dan share kepada kawan-kawan lain :)

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Rating: +2 (from 2 votes)
Gambar Ardi Hamza, Suspek Kes Bunuh Pegawai Bank Di Subang Jaya, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Incoming search terms:

  • kes bunuh pegawai bank
  • kes bunuh di bank
  • kes bunuh di bank subang jaya
  • kes bunuh pegawai bank di subang jaya
  • suspek ardi hamza
Artikel- Artikel Pilihan..

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


AKU DIA DAN SESUATU: SENJA <b>DI KELANA JAYA</b>

Posted: 22 Oct 2013 06:42 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]SENJA DI KELANA JAYA. Posted by mohd nor azmi yusof at 9:42:00 pm ... 2013 (28). ▽ October (17). SENJA DI KELANA JAYA · PANTAI BARI, SETIU TERENGGANU · PANTAI BARI, SETIU TERENGGANU · BUBBLE.. MENDUNG BERARAK ...

Pemilihan UMNO 2013 ; Wujudnya Penipuan Terancang <b>Di</b> UMNO <b>...</b>

Posted: 27 Oct 2013 07:06 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Ambo dengar ada aduan yang amat serius terhadap Pihak Pengurusan UMNO Bahagian Kelana Jaya..pertuduhan yang boleh membawa HUKUMAN DI BUANG DARI UMNO.. Antara yang ambo dengar, perwakilan yang ...

Elly In Wonderland: Kenangan Indah <b>di Petaling Jaya</b>

Posted: 28 Oct 2013 08:15 PM PDT

Aku dulu kalau orang tanya "awak budak mana?"...nanti aku jawab dengan bangga "saya budak PJ". Dulu2 kalau korang cakap budak PJ memang dah terbayang muka balak2 dan awek2 yang cute dan cun....lepas tu mesti orang ingat anak2 orang kaya...hahahaha....sebab kat area PJ banyak rumah besar2....banyak rumah banglo....padahal aku duduk rumah kampong jer waktu tu tapi tetap  berlagak lah.
Aku duduk PJ adalah dekat 30 tahun...banyak giler kenangan kat sini....kau cakap ceruk mana daerah PJ ni semua dalam tangan aku jer. Banyak2 tempat aku rasa PJ paling best giler kot...tempat lepak2 semua best2. Sabtu lepas En Win ajak merayau kat PJ...Oh ya En Win orang PJ jugak. Lepas kawin dlm 5 tahun baru kita berpindah kat KL. Actually nak cari rumah kat kawasan PJ tapi tak ada rumah baru semua rumah lama2.
Berbalik pada cite tadi....Sabtu lepas En Win ajak lepak kat A&W...Petaling Jaya. The best A&W...kat sini lah kitaorang melepak bila balik sekolah....tempat melepak bila balik disco DV8 dan juga tempat bercinta. Asal nak ulangkaji pelajaran jer mesti gi A&W...padahal nak usha jantan cun2 kat sini. Bila nampak lelaki cun jer hati debar2...hahahaha bodoh betul.
Kat area A&W ada satu kelab nama dia Kelab Syabas. The only club yang ada swimming pool dan open tu public...lepas tu murah giler kot kalau nak swimming....tak silap aku RM1.50 rasanya. Teruja giler bila tahu ada swimmimg pool. Ingat lagi waktu tu darjah 6....aku nak sangat gi swimming kat situ tapi duit waktu ada RM2.00 jer. Tambang bas gi balik 60 sen maknanya kalau aku pergi gaks duit aku nak naik bus tak cukup lagi 10 sen...kawan aku yang nak ikut tu pun ada duit cukup2 gaks. Lantak lah tak peduli cukup tak cukup lain hal kita mandi dulu...hahaha. Dah lah mandi tak ada swimming suit...pakai jer lah baju singlet dengan short sekolah. Beriya2 berenang sampai kecut2. Bila dah habis mandi baru rasa takut...duit tak cukup macam mana nak naik bas. Kawan aku cilake sikit selamba dia tinggal kan aku sorang2 kat bus stop sbb dia kata nak kena balik sekarang nanti mak dia marah. Aku dah mati kutu kat situ...tapi aku kan drama queen....nampak orang ramai kat bus stop terus aku menangis gi kat sorang makcik tu "Makcik duit saya hilang tak cukup duit nak balik rumah...makcik boleh tolong saya" beriya2 aku nangis waktu tu....makcik tu murah hati terus bagi aku RM1.00....fuyoo terus balance duit beli ice cream...hahaha
Waktu lepak2 ngan En Win kat sini...macam2 cite keluar....inilah tempat percintaan kitaorang. Sekolah pun kat sini.....dulu sekolah famous kat PJ ni Sekolah La Salle, Sekolah Assunta, Sekolah Sri Aman, Sekolah Bukit Bintang, Sekolah Samad Dan Sekolah Taman Petaling. So kalau bercinta pun kena cari sekolah yang famous2 kat atas ni. Aku dulu sekolah Taman Petaling...En Win Sekolah La Salle tu yang naik bas sekolah sama terus jatuh hati....aaaaauuuuwww. Ini juga temapt pertama aku sambut birthday anak aku Yaya umur 1 tahun waktu tu.
Tusiyen yang paling populat waktu tu tak silap aku nama TI dekat sebelah KFC tu (PJ State)....tak tuisyen rugi wa cakap lu....sebab kat sini lah semua budak2 sekolah berkumpul...kat sini lah aku banyak dapat abang angkat...hahahaha. Abang angkat cun giler...tapi boring arrr jadik adik2....I nak jadi girlfriend lu sebenarnya....hahahahaha.
Ada satu lagi tempat famous budak2 sekolah melepak...Jaya Seksyen 14 ada satu Mc Donald kat tepi jalan tu. Hari Jumaat mmg tempat budak2 berkumpul kat situ. Seronok wei...aku siap ada goup waktu tu "The Puple Heart"...hahahaha...nama tak blh blah.....kahkahkah. Tengah lepak2 ngan jantan tetiba bapak aku lalu...pucat muka aku...nasib baik bapak aku buat dek jer waktu tu.
Kat Seksyen 14 ni jugak ada satu food court fames ayam golek, sotong kangkung dan Satay. Bila bapak aku dapat gaji jer kitaorang adik beradik mesti ajak makan kat sini...belasah sampai 2 ekor...berpeluh bapak aku bayar...hahaha. Siapa orang PJ tak kenal Uncle ayam golek ni PJ murtad namanya ya.
Padahal aku nak melantak A&W kan tetiba teringat laksa kat Jalan 222.  Apa lagi tanpa membuangkan masa mari kita melantak lagi....
Kat sini semua makanan sedap2 belaka...Nasi Lemak bungkus, Sup Ayam, Laksa, Otak2...aku kalau sampai sini semua aku rembat. Jadi tak tentu arah semua aku nak belasah....tak sedar diri sekejap. Anak aku boring jer....biar arrrr.
Kedai sempoi tapi makanan lazat nak mampus.
Rindu giler kat PJ ni rasa macam nak cari rumah kat sini balik....bestnya.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Elly In Wonderland: Kenangan Indah <b>di Petaling Jaya</b>

Posted: 28 Oct 2013 08:15 PM PDT

Aku dulu kalau orang tanya "awak budak mana?"...nanti aku jawab dengan bangga "saya budak PJ". Dulu2 kalau korang cakap budak PJ memang dah terbayang muka balak2 dan awek2 yang cute dan cun....lepas tu mesti orang ingat anak2 orang kaya...hahahaha....sebab kat area PJ banyak rumah besar2....banyak rumah banglo....padahal aku duduk rumah kampong jer waktu tu tapi tetap  berlagak lah.
Aku duduk PJ adalah dekat 30 tahun...banyak giler kenangan kat sini....kau cakap ceruk mana daerah PJ ni semua dalam tangan aku jer. Banyak2 tempat aku rasa PJ paling best giler kot...tempat lepak2 semua best2. Sabtu lepas En Win ajak merayau kat PJ...Oh ya En Win orang PJ jugak. Lepas kawin dlm 5 tahun baru kita berpindah kat KL. Actually nak cari rumah kat kawasan PJ tapi tak ada rumah baru semua rumah lama2.
Berbalik pada cite tadi....Sabtu lepas En Win ajak lepak kat A&W...Petaling Jaya. The best A&W...kat sini lah kitaorang melepak bila balik sekolah....tempat melepak bila balik disco DV8 dan juga tempat bercinta. Asal nak ulangkaji pelajaran jer mesti gi A&W...padahal nak usha jantan cun2 kat sini. Bila nampak lelaki cun jer hati debar2...hahahaha bodoh betul.
Kat area A&W ada satu kelab nama dia Kelab Syabas. The only club yang ada swimming pool dan open tu public...lepas tu murah giler kot kalau nak swimming....tak silap aku RM1.50 rasanya. Teruja giler bila tahu ada swimmimg pool. Ingat lagi waktu tu darjah 6....aku nak sangat gi swimming kat situ tapi duit waktu ada RM2.00 jer. Tambang bas gi balik 60 sen maknanya kalau aku pergi gaks duit aku nak naik bus tak cukup lagi 10 sen...kawan aku yang nak ikut tu pun ada duit cukup2 gaks. Lantak lah tak peduli cukup tak cukup lain hal kita mandi dulu...hahaha. Dah lah mandi tak ada swimming suit...pakai jer lah baju singlet dengan short sekolah. Beriya2 berenang sampai kecut2. Bila dah habis mandi baru rasa takut...duit tak cukup macam mana nak naik bas. Kawan aku cilake sikit selamba dia tinggal kan aku sorang2 kat bus stop sbb dia kata nak kena balik sekarang nanti mak dia marah. Aku dah mati kutu kat situ...tapi aku kan drama queen....nampak orang ramai kat bus stop terus aku menangis gi kat sorang makcik tu "Makcik duit saya hilang tak cukup duit nak balik rumah...makcik boleh tolong saya" beriya2 aku nangis waktu tu....makcik tu murah hati terus bagi aku RM1.00....fuyoo terus balance duit beli ice cream...hahaha
Waktu lepak2 ngan En Win kat sini...macam2 cite keluar....inilah tempat percintaan kitaorang. Sekolah pun kat sini.....dulu sekolah famous kat PJ ni Sekolah La Salle, Sekolah Assunta, Sekolah Sri Aman, Sekolah Bukit Bintang, Sekolah Samad Dan Sekolah Taman Petaling. So kalau bercinta pun kena cari sekolah yang famous2 kat atas ni. Aku dulu sekolah Taman Petaling...En Win Sekolah La Salle tu yang naik bas sekolah sama terus jatuh hati....aaaaauuuuwww. Ini juga temapt pertama aku sambut birthday anak aku Yaya umur 1 tahun waktu tu.
Tusiyen yang paling populat waktu tu tak silap aku nama TI dekat sebelah KFC tu (PJ State)....tak tuisyen rugi wa cakap lu....sebab kat sini lah semua budak2 sekolah berkumpul...kat sini lah aku banyak dapat abang angkat...hahahaha. Abang angkat cun giler...tapi boring arrr jadik adik2....I nak jadi girlfriend lu sebenarnya....hahahahaha.
Ada satu lagi tempat famous budak2 sekolah melepak...Jaya Seksyen 14 ada satu Mc Donald kat tepi jalan tu. Hari Jumaat mmg tempat budak2 berkumpul kat situ. Seronok wei...aku siap ada goup waktu tu "The Puple Heart"...hahahaha...nama tak blh blah.....kahkahkah. Tengah lepak2 ngan jantan tetiba bapak aku lalu...pucat muka aku...nasib baik bapak aku buat dek jer waktu tu.
Kat Seksyen 14 ni jugak ada satu food court fames ayam golek, sotong kangkung dan Satay. Bila bapak aku dapat gaji jer kitaorang adik beradik mesti ajak makan kat sini...belasah sampai 2 ekor...berpeluh bapak aku bayar...hahaha. Siapa orang PJ tak kenal Uncle ayam golek ni PJ murtad namanya ya.
Padahal aku nak melantak A&W kan tetiba teringat laksa kat Jalan 222.  Apa lagi tanpa membuangkan masa mari kita melantak lagi....
Kat sini semua makanan sedap2 belaka...Nasi Lemak bungkus, Sup Ayam, Laksa, Otak2...aku kalau sampai sini semua aku rembat. Jadi tak tentu arah semua aku nak belasah....tak sedar diri sekejap. Anak aku boring jer....biar arrrr.
Kedai sempoi tapi makanan lazat nak mampus.
Rindu giler kat PJ ni rasa macam nak cari rumah kat sini balik....bestnya.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved