ads

Ahad, 31 Mac 2013

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Permintaan <b>Tinggi</b> Ikan <b>Sungai</b> | MyNewsHub

Posted: 24 Jan 2013 11:12 PM PST


JERANTUT – Kerja menangkap ikan sungai Sungai Tembeling menjadi rutin harian, Adenan Nipah, 56, yang tinggal di Kampung Tempan, Hulu Tembeling di sini.

Adenan yang memiliki permit menangkap ikan daripada Jabatan Perikanan Pahang mengerah kudrat dan kemahirannya menangkap ikan sungai untuk menambah pendapatan keluarga dan membiayai persekolahan anak.

Menurutnya, kebiasaannya hasil tangkapan yang diperoleh adalah ikan patin, ikan jelawat, ikan temoleh, ikan lawang, ikan baung, ikan genahak dan spesies lain di perairan berkenaan.

Tambah Adenan, ikan kelah antara spesies yang mahal dan bermutu tinggi kerap ditangkap di sungai berkenaan, tetapi menyifatkan ikan itu agak sukar diperoleh sejak akhir ini.

"Kebiasaannya, rutin harian saya turun ke sungai pada waktu pagi, petang dan malam untuk menangkap ikan di sekitar jarak lima kilometer aliran Sungai Tembeling antara Kampung Tempan hingga Kuala Kenyam.

"Saya menggunakan bot hentian kaca 40 kuasa kuda dan jaring untuk menangkap ikan di sungai ini," katanya di Kampung Tempan, di sini, kelmarin.

Bapa kepada sembilan anak itu berkata, beberapa kali jaring yang dipasang memperoleh rezeki berbaloi apabila ikan patin muncung antara spesies yang mahal berjaya ditangkap purata dalam tempoh sebulan.

"Boleh tahan juga rezeki yang diperoleh kerana ikan kelah dan ikan patin antara ikan yang bernilai tinggi, iaitu antara RM100 hingga RM130 sekilogram dan sesekali saya terpijak rezeki memperoleh RM800 sehari setelah ditolak (dijual) kepada pengusaha restoran dan resort Taman Negara di Kuala Tahan," katanya.

Dia yang bekerja sebagai nelayan sungai sejak 40 tahun lalu, berkata, harga ikan Sungai Tembeling sehingga kini mencecah antara RM15 hingga RM120 sekilogram apabila dijual di Pasar Bandar Jerantut dan pasar tani kerana permintaan tinggi daripada penggemar masakan tradisional Melayu Pahang.

"Purata pendapatan sehari saya antara RM50 hingga RM100 dan bolehlah membeli keperluan dapur, persekolahan anak dan sedikit disimpan untuk waktu kecemasan," katanya. – Sinar Harian Online

Iklan Teks:

Artikel Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Remaja Maut Kemalangan <b>Di</b> Jalan <b>Sungai</b> Rengit-Kota <b>Tinggi</b>

Posted: 17 Feb 2013 06:42 PM PST

Di Kota Tinggi, seorang remaja lelaki berusia 19 tahun maut selepas motosikal yang ditungganginya berlanggar dengan sebuah kereta.

Kejadian yang berlaku di Jalan Sungai Rengit-Kota Tinggi ini menyebabkan mangsa yang dikenali sebagai Mohd Fitri Zamali, dari Kampung Sungai Sembilang, meninggal di tempat kejadian akibat kecederaan parah di tempat kejadian.

Remaja maut motosikal bertembung dengan kereta

Misrul Nizam (empat,kanan) mengangkat jenazah Mohd Fitri menaiki van jenazah. Gambar dari Sinar Harian

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Mohd Nor Rasid, siasatan awal pihak polis mendapati mangsa yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 dipercayai memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan kereta Proton Saga.

"Kereta Proton Saga itu daripada arah Sungai Rengit menuju ke Kota Tinggi, manakala motosikal terbabit dari arah Kota Tinggi. Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian, manakala pemandu dan tiga penumpang kereta Proton Saga dikejarkan ke Hospital Kota Tinggi (HKT) untuk menerima rawatan lanjut.

"Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan,"

Jenazah Allahyarham Mohd Fitri akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Sembilang, di sini.

- Sinar Harian

Incoming search terms:

  • pengangkutan sungai di kota tinggi (2)
  • sinar harian Remaja maut bertembung Saga mohd fitri (2)
  • kemalangan di semangar kota tinggi (1)

Yang Ini Juga Menarik Untuk Dibaca:

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


ROJAK SOMTAM: homestay <b>di puchong</b>

Posted: 11 Mar 2013 04:51 AM PDT



Assalamualaikum semua… pe kabo?? Harap ada la orang nak baca blog aku ni ea.. hehehe
Ok la, untuk entri kali ini aku nak cerita tentang homestay. Kenapa homestay pulak ea????  Sebenarnya kalau korang pergi berjalan-jalan, makan kenduri, atau mahu ke mana-mana destinasi bersama family dalam 2,3 hari better korang sewa saja homestay sebab dari segi kos memang sangat-sangat jimat. Kebiasaanya kt homestay, macam2 kemudahan asas disediakan seperti  katil, tv, kerusi, meja makan dan lain-lain. Kenapa sewa homestay bkn hotel??? Senang ja jawapan tu. Sebab homestay korang leh sewa satu rumah bkn bilik ( ada jgk yang pakej bilik). So, kalau korang jalan-jalan satu family or satu kampong kan ke jimat tu.
Ok la, kt sini aku nak tunjukkan satu homestay yang sangat… sangat.. sangat.. x45 murah!!! Homestay yang aku maksudkan iallah Homestay Permai Villa Ayan,Puchong Permai. Bile dah nama puchong permai, mestilah ada kt kawsan punching Selangor. Sekarang homestay ni masih dalam promosi lagi hanya RM75.00 untuk Ahad – Khamis. Jika Cuti Sekolah 22-30 Mac 2013 = RM125.00.Untuk maklumat lanjut, korang leh terus contact azean 012-6773996
Kat sini ada beberapa gambar untuk Homestay Permai Villa Ayan,Puchong Permai.



Pembukaan Pra Perasmian Homestay Permai Villa Ayan,Puchong Permai.. Di buka untuk tempahan.. Kemasukan bermula 18 Mac 2013.insyaAllah... Harga Promosi ; Ahad - Khamis = RM75.00. Cuti Sekolah 22-30 Mac 2013 = RM125.00. jika berminat,call Yan..012-6773996
P/S : harga tertakluk pada perubahan semasa… boleh Tanya tuan badan.
Bile dah ada homestay, boleh la berjalan dengan selesa. Selamat berjalan!!!!!

Oh! Banjir Kilat <b>di Puchong</b> | Oh! Tidak

Posted: 18 Feb 2013 09:47 AM PST

Petang semalam (18 Februari 2013) lebih kurang jam 5:30 petang telah berlaku banjir kilat yang menenggelamkan beratus kenderaan di atas jalanraya juga yang berada di parking bawah Pasaraya IOI Mall yang juga turut ditenggelami air. Banjir kilat ini surut sejam kemudian. Apapun tiada sebarang insiden lain berlaku.

ohtidak-banjir-puchong-5

ohtidak-banjir-puchong-4

Lagi gambar..

ohtidak-banjir-puchong-3

ohtidak-banjir-puchong-2

ohtidak-banjir-puchong-1

3 lagi gambar yang baru diterima. Terima kasih Fadzly Mohamad:

ohtidak-banjir-puchong-8

ohtidak-banjir-puchong-7

ohtidak-banjir-puchong-6

ohtidak-banjir-puchong-12

ohtidak-banjir-puchong-11

ohtidak-banjir-puchong-10

ohtidak-banjir-puchong-9

Laporan Buletin Utama, TV3:

Bencana yang diturunkan Allah merupakan satu peringatan kepada kita semua agar beringat agar tidak terlalu rakus dalam pembangunan dan menjaga nilai sivik untuk tidak membuang sampah merata-rata yang akhirnya memberi impak kepada saluran pengairan itu sendiri. Ada juga yang menyatakan banjir kilat ini terjadi akibat pembangunan MRT yang sedang giat berlangsung memandangkan ini adalah pertama-kali banjir sebesar ini melanda Puchong di dalam sejarah.

+ Respon pembaca di Facebook Oh! Media.

OHTIDAK: SIMPATI KEPADA PEMILIK KERETA DAN HARTA-BENDA YANG MUSNAH.

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


{cerita budak jawe}: Percutian <b>di</b> Paya Indah Wetland, <b>Dengkil</b>

Posted: 20 Mar 2013 01:29 AM PDT

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah, weekend lepas 16hb dan 17hb Mac 2013, aku bersama sahabat-sahabat aku bermalam di Paya Indah Wetland, Dengkil. Kitorang memang selalu plan buat aktiviti bersama camni supaya dapat rapatkan lagi ukhuwah. Ni merupakan trip pertama selepas percutian makan buah-buahan di Ulu Dong, Raub Pahang.

Walaupun tempat ni lebih kurang 15 minit je dari Putrajaya tapi aku percaya ramai yang tak pernah pergi sini:) Sebenarnya Paya Indah ni di bawah seliaan Jabatan Perhilitan Malaysia.  Luasnya kira-kira 3000 hektar.

Aku tulis kat caption gambar jelah pasni. Info semua aku letak kat situ je. Semua gambar guna kamera handphone je tanpa edit. Boleh klik gambar untuk besarkan :


















































Alhamdulillah dapatlah kitorang spend masa bersama-sama. Insyaallah ada rezeki nanti kitorang ada rancang camping kat lokasi lain yang lebih best lagi:) Aku sebenarnya dah penat taip ni. Tapi nak bagitau tempat ni memang berbaloi dan dapat eratkan lagi ukhuwah kitorang semua.

Kalau korang cari tempat nak rehat dan tenangkan fikiran di lokasi yang dekat dan murah bolehlah pertimbangkan lokasi ni. Tempat ni kurang pengunjung sebab kurangnya promosi. Ia memang berpotensi nak dijadikan kawasan beriadah bagi penduduk sekitar Lembah Klang.

Selain duduk kat chalet korang boleh berkhemah, berkayak, memancing, buat aktiviti jungle trekking dan lain-lain lagi kat sini. Kalau nak jalan2 petang-petangpun boleh naik basikal. 1 basikal RM5 sejam. Basikal budak-budakpun ada. Bolehlah naik basikal sekeluarga atau pun jogging kat sini. Harap info tu membantu serba sedikit bagi sesiapa yang tak tahu langsung tempat ni. Bercuti tak semestinya perlukan modal besar:)

Wassalam

PENGEDAR SAH SHAKLEE <b>DI DENGKIL</b> BANTING SEPANG KLIA <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2013 04:30 PM PST


AlhamduLILLAH, Mac datang lagi dan kini dengan OFFER yang LAGI HEBAT dan MENARIKSS... Inilah promosi bulan ini iaitu SHAKLEE OSTEMATRIX. Apa yang SPECIAL SANGAT Ostematrix ni? Ianya special sebab Ostematrix bukan sekadar kalsium semata-mata, tapi mengandungi Magnesium (yang diibaratkan seperti sebuah 'lori' yang mengangkut kalsium), Vitamin D (untuk memastikan PENYERAPAN Kalsium pada tahap optimum), Boron ( yang bertindak sebagai 'pekerja' yang membina tulang), Mangan, Tembaga dan Zink.

HOT STUFF? Siapa yang cari botol Ostematrix ni?
-ibu menyusu yg nak BOOST susu.... detail disini
-ibu2 menyusu tadi yg belikan utk mak mereka
-para suami yg belikan utk isterinya
-kwn2 sy yg belikan utk parents...
....kesimpulannya mmg best... best kan..  kesannya.. amat mengujakan utk setiap lapisan umur
Siapa yang perlukan Ostematrix ?
1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya.
2. Mereka yg allergy pengambilan bahan2 tenusu seperti susu.
3. Mereka yang selalu mengalami sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum.
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.

5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.

________________________________________________________

Apa kata mereka tentang Ostematrix?..Di bawah ini sebahagian testimoni2 ibu menyusu yg dipetik dari FB tertutup ekslusif khusus buat customer kami..





dapatkan Ostematrix pada HARGA OFFER sekarang! Sekiranya berminat. terus berhubung dengan saya, email kepada rafaliah@yahoo.co.uk or sms ke 012-2541296

BLOG SELANGOR: 12 <b>di dengkil</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Mar 2013 03:17 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Azhar Hassan: Bio Velocity <b>di</b> Klinik C&C <b>Dengkil</b>

Posted: 11 Feb 2013 03:38 PM PST

Klinik Cure & Care 1 Malaysia.
Sebelum ni lebih dikenali sebagai Pusat Serenti.
Menjelang tengahari semalam aku sempat ke sini.
Sahabat kepada biz partner aku.
Beberapa hari terlantar sakit.
Terbaring je tak boleh bangun.
Doktor cuma cakap darah tinggi yg melampau.
Tp pada aku lebih dari tu sebab nampak teruk
Tak kisah la apapun yg pasti dia mmg terbaring je tak boleh bangun.
Asal gerak sikit kepala dia rasa pusing.
Kaki & tangan pun tak boleh bergerak sangat.
Syukur la aku bawa stok BV dalam kereta.
Selimutkan dia 30 minit dia kata rasa panas & berpeluh,
Isteri dia yg duk sebelah pun rasa benda yg sama.
Yg mengejutkan tu masa aku nak balik tiba2 dia boleh duduk & salam aku.
Semua macam terpinga2 kat dalam rumah tu.
Alhamdulillah dah nampak perubahan walaupun masih tak boleh berdiri.
Dengan izin Allah semuanya bakal berubah.
Semoga cepat sembuh & mampu bertugas seperti biasa.

Color of Bitt: Paya Indah Wetland, <b>Dengkil</b>

Posted: 28 Feb 2013 10:45 PM PST

Kami berada di Paya Indah Wetlands, Jabatan Perhilitan Dengkil...nak sampai situ memang jauh la...tipsnya...korang kena ikut signboard walaupon orang cakap signboard dia tak berguna...bagi saya...signboard dia betul apa...ikut sampai jumpa signboard tulis "Paya Indah Wetlands" selagi tak jumpa signboard jangan berhenti terus je...jangan pandai-pandai belok kanan atau kiri selagi tak jumpa signboard...haa gituw...kalau dia kata 5km so kira la 5km mesti sampai... ;)

Perjalanan memang jauh masuk kedalam tujuan kami untuk berbasikal...setelah tabb baca komen dibawah :


Dia terus minta saya google...paya indah wetland, walaupon sebelum ni saya pernah dengar dan pernah baca di blog lain...apa-apa pon pintu hati terbuka setelah baca komen dari mizztina...

Tapi bukan la nak harap pukul 7pagi tu...hehehe saja nak tengok tempat lain untuk berbasikal bersama....Sesampai disana, niat ku terpadam kerana panas terik, lepastu lalu untuk berbasikal tak sesuai untuk doubleIS dan kakak tasya....nasib baik ada pelbagai kolam binatang...so banyak aktiviti sebenarnya disana...niat untuk berbasikal tertunda...

Paya Indah Wetlands,
Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN)
KM4, Jalan Dengkil-Banting,
43800 Dengkil, Selangor

Tel: 03-8768 7616 / 03-8768 8726
Faks: 03-8768 8424​ - See more at: http://www.nre.gov.my/Malay/EkoPelancongan/Pages/PayaIndahWetlands.aspx#sthash.eYzLFk2S.dpuf

post signature

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Mar 2013 03:21 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tanah Lot Banglo, <b>Jenjarom</b>, Kuala Langat

Posted: 16 Feb 2013 07:52 AM PST

Tanah Lot Banglo untuk dijual di Taman Putra Hill Jenjarom, daerah Kuala Langat.

Dapatkan tanah lot banglo dengan harga yang sangat murah dengan harga serendah RM42,800 sahaja.

Luas tanah: 40′x75′ =3000sqft

* 5 minit ke SKVE
* 20 minit ke Shah Alam
* 20 minit ke Klang
* 20 Minit ke Putrajaya
* 20 minit ke KLIA
* Berdekatan sekolah dan masjid.

Pakej ekslusif
-Infra jalan bertar
-Sistem saliran dan perparitan disediakan
-Menyediakan perkhidmatan tambak tanah dan membina rumah
-Lampu jalan disediakan
-Pihak syarikat sedia membeli semula tanah lot selepas 3 tahun.
-Pinjaman diuruskan pihak syarikat

8 pembeli terawal akan terima FREE GIFT.

Hubungi Syamsul 012-2249895


View Larger Map

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2013 03:41 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

:: CIKGU NORAZIMAH ::: 17Februari2013 : Irfan sudah 6 bulan !

Posted: 16 Feb 2013 09:15 PM PST


17Februari2013 : Irfan 6 bulan
Alhamdulilah, harini anak tersayang yang bambam dan omei genap 6 bulan. Kejab jer masa berlalu. Rasa sakit bersalin pun masih lagi terasa-rasa..iuwww !
Sebagai mama hujung minggu, aku bersyukur sangat dapat memberikan Irfan susu ibu hingga sekarang tanpa campur dengan susu formula !! Bayangkan aku cuma bagi direct feed kat Irfan hari Jumaat petang sampai Isnin pagi. Hari-hari lain aku di KL dan Irfan di Jenjarom. Sebab tu aku paling suka CUTI !! Dapat balik umah jumpa hubby dan Irfan !!
Masa baru habis pantang dan start keje, ramai juga yang mencadangkan supaya bagi Irfan susu formula sebab aku berjauhan dengan anak. Tapi sejak preggy lagi aku nekad nak susukan anak sampai 2 tahun, so tak cuba lagi mana tahu kan? Alhamdulilah, sampai sekarang susu badan banyak lagi, stok susu dlm freeze di KL dan Jenjarom pon banyak lagi. InsyaAllah, tak mustahil niat aku menyusukan anak sampai 2 tahun tercapai. 
Ramai gak yang pelik macam mana aku yang duduk dekat KL dan jumpa anak hujung minggu, tapi mampu menyusukan anak tanpa campur dengan susu formula. NIAT !! Bila niat kita nak menyusukan anak, nekad melakukan dan berusaha..NO PROBLEM !! Satu lagi yang paling penting adalah sokongan dari orang tersayang. Alhamdulilah, hubby sangat2 menyokong. Almaklumlah, dapat jimat duit dari beli susu formula yang mahal2 kan? Aku pon dapat beli baju baru dengan bajet susu formula Irfan tu, best kan?  hehe
Keluarga mertua pon sangat2 menyokong. Yela, nenek Irfan yang jaga budak ni memang senang hati tak payah susah payah nak bancuh susu bagai. Just cairkan susu frozen, then rendam dalam air suam. Senang je hidup kan? [smile] Ok la, tak leh cerita panjang2, Irfan tersayang ni sangat2 la manja asyik nak berkepit dgn mama dia jer. Macam tahu2 jer sok mama nak balik KL yer? Ala cian...
~ Irfan yang sweettt..mmuanx!~
~ Mama gonna miss u dear.. ~
~Cikgu Norazimah suka ESP yang membanyakkan & memekatkan susu..hehe~

Coret-coret: Catatan setahun <b>di</b> SJKT <b>Jenjarom</b>

Posted: 07 Nov 2012 05:52 PM PST

Mula mendapat tawaran masa kursus dulu, aku tak percaya akan ditempatkan di SJKT. Masa mula-mula masuk di SJKT Jenjarom, aku agak ragu-ragu. Rasa tak mampu, soalan tentang logiknya aku, seorang Melayu ditempatkan di SJKT selalu datang bertalu-talu. Dengan semua rakan kerja adalah berbangsa India, rasanya ketika tu mustahil untuk aku hidup di sini. 
Tapi, Allah Maha Mengetahui. Sedikit demi sedikit, aku rasa aku dan SJKTJ adalah sama. Malah aku rasa bangga mengajar di SJKTJ. Banyak kisah lucu dan duka di sini. Paling kelakar bila anak-anak kecil tahun 1 memanggil aku kakak. DUnia mereka masih kecil. Tidak luas kerana kurang jauh perjalanan mereka. Pada mereka, orang Melayu adalah kakak (pembantu pra sekolah aku Melayu) yang membantu guru-guru mereka ketika mengajar. Seikhlasnya, aku simpati dengan mereka kerana kurangnya pendedahan.
Anak-anak ini nampak sangat semangat ingin menjalin hubungan baik dengan aku kerana aku berbangsa asing. Ketika aku beritahu yang aku bakal berpindah, mereka mengeluh dan bertanya kenapa. Ya, mereka tidak fasih berbahasa Malaysia kerana persekitaran. Tetapi mereka tetap cuba bercakap dengan aku walaupun kebanyakan waktu mereka berbahasa Tamil dengan menganggap aku memahaminya. Kelakar sangat rasanya berdepan dengan anak-anak ini. Kelakar tapi membahagiakan.
Berada di sekolah Tamil, aku selamat dari banyak perkara. Kurangnya teman berbicara menyelamatkan aku dari sudut pengurusan masa. Kemudahan tahap yang sederhana menyeronokkan aku. Mana nak dapat bilik guru yang ada 'cubicle' masing-masing. Itu tahap orang kerja pejabat. Dek kerana itu, aku mampu melengkapkan tempat bekerja aku dengan pelbagai kemudahan. Sampaikan Pushpa kata aku ni stationary shop. Even aku boleh terus mencetak dokumen disebabkan cubicle aku ada pencetak sendiri yang aku bawa dari rumah. Aku mampu menyediakan ABM sebanyak yang mungkin. Memang seronok di sini. Makan pun di meja sendiri.
Ada dua tiga perkataan yang aku belajar dari rakan-rakan guru dan anak-anak didik aku. Ukkar (duduk), paadi (baca), satham poda dei (Jangan bising), un gal dan pin gal (budak lelaki dan perempuan), sikkaru (cepat). Ada lagi kot. Tapi mungkin aku dah terlupa. Seronok juga belajar bahasa asing.
Bila permohonan tukar berjaya, aku akui hati aku separuh-separuh. Seronok juga di SJKT kerana aku sudah bersedia dengan bahan dan segala macam benda untuk tahun depan. Berpindah ke tempat baru bererti aku kena mula semula dari bawah. Setahun untuk aku menyesuaikan diri dengan suasana sedia ada. Harapnya, di sekolah baru aku dapat menyesuaikan diri nanti. I'm gonna miss my kids and colleagues... Bet, they don't believe this. :|
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved