ads

Khamis, 28 Jun 2012

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


KISAH MAMA MALIKHA: Perjumpaan Mak - Mak <b>Di</b> Aeon <b>Bukit Raja</b>

Posted: 17 Apr 2012 10:58 PM PDT

Ni cerita minggu lepas ni, masa cuti umum perlantikan Agung baru. Lepas Asar weols ke JJ Bukit Raja. Sesaja nak menghabiskan masa di sana. Short plan berjumpa dengan kawan sekolah lama kita, Mastura dan Mama Eja yang tahu kita nak ke JJ Bukit Raja, dia pun sebukkk nak datang jugak hihi. Rindu kat Malikha snagat katanya. Yelah... Kita satu family pun tak bersua muka lagi dengan newborn, Baby Fiyya kan.... Mama Titi ( mama ztee jadi mama titi dek Kyra :) ) pun rindu dengan Kyra jugak..
Masa bersiap siap nak keluar.., taktahu pulak masa tu ada berlaku gempa bumi kat Acheh dan somewhere kat Malaysia pun turut merasa gegaran. Kita tak rasa bergegar pun, dah kita memang bergegar sokmo melayan kerenah Malikha hehehe. Dah tengah hu ha hu ha dalam JJ tu, Umi called tanya ada kat mana. Katanya ada gempa bumi kat Acheh. Umi risau sokmo tentang keselamatan anak - anak, menantu dan cucu dia tak kira masa. Ibu kan... :)
Weols cuma lepak betul - betul depan MPH tu. Malas nak bergerak ke lain. Jumpa Tuya dulu, sambil Malikha dan anak bujang Tuya masuk keluar masuk keluar MPH buat macam kedai buku tok nenek depa hihihi.... Senang mak - mak nak bergosip. Papa dan daddy lah yang melayan mereka. Anak bujang, si Qayyum kemain lagi malu wehhhh sampai tahap nak masuk dalam kain mak dia, jumpa Malikha padahal hari - hari duk belek Malikha kat FB hihihi.. Macam - macam lah budak - budak ni.. Pastu, haaaa bila dah panas enjin amekaw, takde malu - malu dah heh ! :D
Jomlah kita tengok gambar mereka semua. Gelagat si anak dan mak - mak :)



Pastu tak lama tu, baru Mama Eja dan family tiba. Malikha dari jauh berlarian ke Mama Eja.. '' Mama Eja.... lama tak jumpa....'' Sambil kuak tangan luas - luas hehehe..

Malikha masa kat FB panggil Baby Fiyya nak tahu apa ??? Dipanggilnya Baby Soya hahaha. Sian tau... Tapi lepas tu, ok dah.. Bila Mama usik, baby soyaa dia lak betulkan kita... '' Baby Fiyya lah Mama..... ''


Kemain susah nak amek gambar minah dua orang ni... Tengoklah gelagat mereka :P
Bila masuk si bujang sorang pulak, adeh...makin banyak drama swasta lak !

Dan tetiba lak dua ibu ni berkawan baik :)



Itu saja alkisahnya, yang dicoretkan buat kenangan disini... Kbai !
:)

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK</b>

Posted: 18 Jun 2012 07:15 AM PDT


Masih segar dalam ingatan

Posted: 17 Jun 2012 07:58 PM PDT

Walaupun  ianya telah hampir 2 bulan berlalu,namun peristiwa hitam yang melanda negara tempoh hari masih segar diingatan..lihat betapa kotornya permainan politik mereka yang kononnya mengatakan perhimpunan "duduk dan bantah"bertukar menjadi berdiri dan menimbulkan provokasi.
Persoalannya di sini,betul ke jumlah kehadiran para peserta bersih dianggarkan mencecah 500k?hahhaaa,kalau jumlah tu yang hadir,KP rasa mau lumpuh KL dan sudah pastinya kekuatan anggota keselamatan mesti lebih daripada itu,ni tak,pihak berkuasa boleh dikira jumlahnyanya..KP rasa yang hadir pada hari tersebut sekitar 20-25K sahaja..pasal tu mereka tak mahu gunakan stadium. Kalau guna stadium,pastinya jumlah merekaboleh diketahui,pandai betul merekaspinkan gambar ye,yelah kalau tak pembohongan bukanlah pakatan namanya.
Baru-baru ini,KP bersama rakan lain telah berkesempatan melihat sendiri dengan mata kepala KP sendiri video tentang perhimpunan itu bersama-sama dengan penduduk di sekitar daerah Kuala Langat,kat situ ada jugak sahabat-sahabat luar yang hadir,tapi KP tak kisahlah,biar mereka tengok dan lihat sendiri apa yang sebenarnya berlaku,mudah-mudahan mereka boleh berfikir dengan cara yang matang tentang bagaimana pihak polis dikasari,dimaki hamun dengan kata-kata yang tak manis serta banyak lagi insiden yang selama ini tidak diketahui..apa yang menyayat hati KP,pabila lihat satu rakaman video dimana salah seorang anggota polis yang sedang dirawat di dalam ambulan diserang oleh seorang pemuda.Apa salah anggota terbabit?Salahkah pihak polis menjalankan tugas dan amanah yang telah diberikan kepadanya untuk menjaga ketenteraman awam!Bagi KP,tindakan tersebut memang tidak boleh dimaafkan!
Perhimpunan ini sebenarnya gagal..sebabnya,lain yang mereka kata,lain pula yang mereka buat.bahkan,sanggup mengikari perintah mahkamah,jika sistem keadilan tidak dihormati,sistem apakah yang harus dipakai?Nampak sangat,ianya hanyalah satu agenda untuk menjatuhkan kerajaan serta mempunyai kepentingan individu yang bercita-cita untuk menawan Putrajaya.

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Malaysia Israel : Kapal Israel Berlabuh <b>di Port Klang</b>? | Berita Semasa

Posted: 21 Feb 2012 05:50 PM PST

kapal israel malaysia Malaysia vs Israel : Ada Hubungan Diplomatik? Tiada Kata Menteri. Tapi..

Malaysia VS Israel : Kalau semak semula laporan media cetak dan media arus perdana pasti akan ada "slot Israel" di mana memuatkan kenyataan Anwar Ibrahim di WSJ (Wall Street Jurnal) baru-baru ini. Dan, tidak kurang juga dengan minggu ini, ada laporan mengenai Israel. Kali ini ada laporan mendakwa kapal-kapal dari Israel dikesan berlabuh di pelabuhan Klang.

anwar israel wsj Malaysia vs Israel : Ada Hubungan Diplomatik? Tiada Kata Menteri. Tapi..Kalau tanya kami dengan kenyataan Anwar Ibrahim itu di Wall Street Jurnal yang mengatakan akan menerima & mengiktiraf Israel dengan pra-syarat, Israel mesti berdamai dan memberikan laluan kepada Palestin yang selama ini menindas hak rakyat Palestin. Israel yang nak berdamai? Urhmm….genjatan senjata dah dimetarai pun Israel tak ambil pusing malah terus mengebom Semenanjung Gaza. Berapa banyak kali dah ruang, peluang dan harapan diberikan atas nama pendamaian Palestin dan Israel? Berapa banyak dah kuasa veto yang digunakan melalui US bagi menyelamatkan "hayat bosnya" Israel? Adakah Israel benar-benar sudah bersedia untuk berdamai?

Kalangan negara-negara Islam sendiri pun masih lagi "haru-biru". Sepatutnya kesatuan negara-negara Islam ini yang harus diberikan tumpuan untuk dipereratkan, bukannya megah hanya atas nama sahaja. Bertambah malang lagi jika ada mana-mana negara Islam yang menyumbang samada secara langsung atau tidak langsung kepada negara haram Israel….

Malaysia VS Israel : Malaysia Tiada Hubungan Diplomatik Antara Malaysia Dengan Israel

Berbalik kepada dakwaan terbaru mengatakan Malaysia ada hubungan dengan Israel baru-baru ini, kami tertarik dengan kenyataan menteri ini…

mukriz malaysia israel Malaysia vs Israel : Ada Hubungan Diplomatik? Tiada Kata Menteri. Tapi..Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Mahathir mengulangi kenyataan bahawa kerajaan tidak melarang perdagangan antara syarikat swasta negara ini dengan ahli-ahli perniagaan Israel.

Justeru, katanya, kapal-kapal yang dimiliki oleh Israel juga dibenarkan berlabuh di pelabuhan di Malaysia untuk tujuan perdagangan tetapi dengan syarat bahawa anak kapal yang memegang pasport Israel dilarang daripada mendarat.

Mukhriz berkata, pembangkang telah cuba memanipulasikan isu berkenaan bagi mewujudkan salah faham hakikat bahawa Malaysia tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel.

"Tiada hubungan diplomatik bermakna tiada interaksi antara kedua-dua kerajaan. Perdagangan yang wujud adalah urusan pihak swasta dari kedua-dua negara dan kerajaan Malaysia tidak menghalangnya," katanya melalui sistem pesanan ringkas kepada Sinar Harian, semalam.

Kenyataan wakil Barisan Nasional (BN) yang selalu menyebut tiada hubungan diplomatik antara Malaysia dengan Israel sengaja diputarbelitkan oleh Pakatan Rakyat," tambahnya. (sumber : Malaysiakini)

Betulkah Malaysia tidah hubungan diplomastik langsung Israel. Tetapi persoalannya sekarang ini :

Dan kalau ditonton semula laporan berita TV9 pada tahun lepas ada menunjukkan bantahan dek kerana ketibaan kapal Israel berlabuh di pelabuhan Klang…

Berdasarkan dakwaan sebelum ini, kapal dagang milik syarikat yang ada kaitan dengan Israel iaitu ZIM Atlantic dan Zim USA telah berjaya dikesan berlabuh pada 16 Februari 2012 yang lalu di Port Klang. Semakan di laman web Zim Integrated Shipping itu sendiri menunjukkan hasil keputusan seperti di bawah ini :

malaysia israel Malaysia vs Israel : Ada Hubungan Diplomatik? Tiada Kata Menteri. Tapi..

Adakah Kapal ZIM berlabuh di pelabuhan Klang perkara baru? Tidak sama sekali. Kami pernah kongsikan laporan berita ini : Israel Keluar Dari Port Klang & Malaysia !!

Tidak cukup lagi? Menteri mengatakan Malaysia VS Israel tiada hubungan diplomatik? Tetapi mengapa semakan kami di laman web Zim itu sendiri menunjukkan Israel Corporation merupakan pemegang saham terbesar bagi syarikat Zim Integrated Shipping Limited iaitu sebanyak 98%. Ok, itu yang pertama.

zim malaysia israel Malaysia vs Israel : Ada Hubungan Diplomatik? Tiada Kata Menteri. Tapi..

Yang keduanya semakan kami di laman web Israel Corporation menunjukkan Israel Corporation syarikat holding yang terbesar di Israell dan  merupakan salah satu daripada 10 syarikat teratas yang tersenarai di dalam Tel Aviv Stock Exchange (Bursa Saham Tel Aviv)

israel malaysia Malaysia vs Israel : Ada Hubungan Diplomatik? Tiada Kata Menteri. Tapi..

Kami berharap menteri dan kerajaan Malaysia menjawab isu ini dengan sebaiknya. Rakyat Malaysia menantikan jawapannya….

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


皇家吧生清真寺/ Masjid Bandar <b>Di</b> Raja <b>Kelang</b> / Royal <b>Klang</b> - Flickr

Posted: 10 Jun 2012 08:21 PM PDT

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Pusat Karaoke <b>Di Shah Alam</b>, Khalid Samad Kata - Media Shah Alam

Posted: 20 Jun 2012 06:00 AM PDT

Kalau tengok Dari Jauh Nampak macam Tempat Parking Biasa. Tapi bila datang Dekat Rupa-rupanya ada Pusat Karaoke. Tersembunyi di Tingkat Parking dalam Bangunan Giant Sek7, Shah Alam.

Kalau Dahulu Shah Alam terkenal dengan Gelaran Bandar Islamic yang Suci. Tidak Ada Pusat Hiburan, Tiada Pusat Karaoke, Tiada Panggung Wayang.

Tapi Sekarang Tidak Lagi, Dibawah Kepimpinan Kerajaan Pakatan Rakyat semuanya sudah Berubah. Pusat Karaoke Sangat Dekat dengan Rumah Sewa Pelajar UITM dan Juga UITM itu Sendiri.Adakah Ahli Parlimen Shah Alam dari PAS tidak nampak Ataupun Buat-buat Tak Nampak?

Kenapa aku panggil karaoke jamban, pasal besar bilik karaoke tu sama besar macam jamban, sebenarnya orang tak menyanyi sangat dalam karaoke sebesar tu, buat port beromen je…

Visit link:
Pusat Karaoke Di Shah Alam, Khalid Samad Kata "Itu Keperluan Rakyat"

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Tupperware Malaysia: Roadshow Tupperware <b>di Petaling Jaya</b>

Posted: 20 Apr 2012 08:43 AM PDT

Esok saya berada di ROAD SHOW di Area Petaling JAYA. Di roadshow ini saya menawarkan harga yang sungguh ISTIMEWA pada kenalan di Facebook. Datang dan jamu mata anda dengan koleksi peribadi saya yang limited edition serta peluang menjadi AHLI dengan FREE Gift extra yang menakjubkan. datang esok dari jalan 9 pagi hingga 12 tengahari. Jumpa disana. Untuk Lokasi terperinci boleh sms saya 012-3993947 Syamputra Razali

Untuk anda semua.. sesiapa yang datang jumpa dengan saya.. saya akan bagi satu misteri gift dari Singapura. serius.. datang dan kenalkan diri.. tak beli pun tak pe.. saya akan bagi hadiah tersebut.. ada 20 unit sahaja hadiah itu di berikan.. jangan lepaskan peluang keemasan itu !!

untuk anda yang berada di PJ, harus anda boleh luangkan masa, boleh tengok tengok mana yang berkenan..
Jom jumpa di Petaling Jaya..


12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


[Video] Ceramah Anwar <b>di Sabak Bernam</b> Tidak Dapat Sambutan <b>...</b>

Posted: 21 Jun 2012 01:52 AM PDT

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya adalah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

-tayadihmaysia@yahoo.com

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved