ads

Selasa, 6 November 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: PRU 13 : Guan Eng paling yakin <b>di</b> Kelantan <b>...</b>

Posted: 04 Nov 2012 03:09 AM PST

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata peluang terbaik Pakatan Rakyat adalah di Kelantan, diikuti oleh Selangor, Pulau Pinang dan akhir sekali Kedah.

Penilaian beliau berdasarkan kepercayaan bahawa retorik perkauman BN akan mempunyai impak yang kurang di Kelantan dan Selangor.
Bercakap kepada pemberita dalam sidang akhbar selepas merasmikan Konvensyen Tahunan DAP Selangor pagi ini, Lim berkata BN sedang memainkan soal perkauman, tetapi menurutnya adalah lebih sukar untuk bermain isu perkauman di Selangor.
Tambahnya, keadaan adalah sama di Pulau Pinang. Apabila ditanya mengapa BN akan memainkan soal perkauman di negeri yang mempunyai etnik yang bercampur, Lim berkata, ia adalah kerana beliau merupakan satu-satunya ketua menteri bukan Melayu.

"Pokoknya saya adalah satu-satunya ketua menteri keturunan Cina dan bukan Islam di Malaysia, jadi saya sasaran yang mudah. Ia adalah sangat jelas bukan?"
Bagaimanapun, Lim menegaskan bahawa Pakatan Rakyat masih memerlukan sokongan pengundi Melayu untuk memastikan "kemenangan yang baik" di Pulau Pinang.

Dalam ucapannya sebelum itu, Lim mendedahkan apa yang didakwa dari dokumen yang bocor mengenai persiapan BN bagi menghadapi pilihan raya.

Beliau berkata kesediaan BN untuk menghadapi pilihan raya di kawasan bukan Melayu di Selangor adalah pada 53 peratus dan "sangat bersedia" di kawasan Melayu.

 "(Ia adalah) sangat tinggi. Adakah kita di peringkat itu atau tidak? Mari kita membuat penilaian ikhlas selepas ini, "katanya.

Tambahnya, walaupun jika BN adalah lemah, tetapi DAP tidak akan menang jika ia tidak bersedia.

Beliau memberitahu pemberita kemudiannya bahawa masih terdapat ruang untuk penambahbaikan dalam semua negeri termasuk Selangor.

"Saya akan berbohong jika saya katakan saya berpuas hati (dengan persediaannya)," katanya.

Dalam ucapannya sebelum ucapan pembukaan Lim, pengerusi DAP Selangor Teresa Kok menyenaraikan pencapaian dan cabaran dihadapi parti itu di negeri tersebut.

Ini termasuk mempertahankan kerusi marginal di Sekinchan dan Teluk Datuk, di mana ia menang dengan majoriti tipis masing-masing 190 undi dan 698 undi semasa pilihan raya umum 2008.

Pada masa yang sama, beliau menegaskan bahawa BN juga mempunyai kerusi marginal di mana DAP harus menumpukan usaha dalam harapan kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang, atau membantu rakan parti dalam Pakatan berbuat demikian.

Ini termasuk Kuala Kubu Baru dan Sungai Pelek di mana DAP tewas masing-masing dengan 449 undi dan 1572 undi, serta lapan kerusi Dewan Undangan Negeri dan tiga kerusi parlimen di mana parti-parti dalam Pakatan kalah tipis.

"DAP adalah kuat di kawasan majoriti bukan Melayu. Di lapan kerusi BN tersebut, sekurang-kurangnya 15 peratus adalah pengundi bukan Melayu.

"Jika kita boleh mendapatkan sekurang-kurangnya 70 peratus sokongan mereka, kita boleh memenangi kesemua lapan kerusi ini," katanya ketika menggesa ahli-ahli untuk menyumbang idea bagi membantu menyokong kemenangan.

Lapan termasuk Sungai Ayer Tawar, Sabak Bernam dan Sri Serdah, semuanya telah dimenangi dengan kurang daripada 700 undi.

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


King Of Goblok: Skandal IC kepada PATI Burma <b>di</b> stadium <b>Cheras</b>?

Posted: 06 Nov 2012 03:43 AM PST

Benarkah pendatang asing Burma di beri IC dalam projek memberi kerakyatan dan IC di Stadium KLFA Cheras? Berselindung di sebalik status pelarian United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) ? Jangan korang tanya bagaimana gua tau skandal projek MEMBURMAKAN negara kita,Tapi tanya kenapa semua ni berlaku dan mengapa pemimpin PR tak peduli isue nih?


Himpunan Burma Burma pendatang haram yang di beri kad UNHCR kemudian hari ini mereka bergembira menerima IC !!! ini lah dia tujuan mereka datang berbondong bondong...

Bolehka gua percaya skandal ni tidak mempunyai kaitan dengan PRU13 yang akan datang?Sepanjang gua berada di sana,dan menemuramah Burma2 ini,soalan gua berkisar kepada apa yang sedang mereka tunggu.. jawapan mereka adalah sedang menunggu proses pendaftaran IC !! what the fuck !!! dalam hati gua rasa marah bila mengetahui projek kementerian BN nih..

So rakaman sulit video selama 10 minit adegan gua temuramah dan di halau apabila cubaan masuk ke dalam stadium ada dalam simpanan gua. Muka muka petualang Melayu yang menjadi pencacai regim BN tersimpan rapi dalam simpanan gua untuk backup gua sekiranya terjadi apa apa pada gua..


Isu ini gua dah tahu 1 hb lagi.. operasi ini melibatkan hampir 10 ribu PATI,sebab itulah proses ini memakan masa selama seminggu!!!



Burma akan mengundi~ Tahniah


Rakaman sulit penduduk Langkawi akan masalah Burma yang ramai di Langkawi,Kerajaan BN layan Burma upama anak emas.


Nak tahu lebih lagi pasal Burma ni dari mana : 

episod pertama [sini]

episod ke 2 di edisi aduan rakyat [sini ]

episod ke 3 di edisi bukti [SINI]

Bersambung ke episod 4 di [SINI]

p/s :

Wah.. best.. gua nampak kelibat ketua bahagian umno der!!siapa dia? biarlah jadi rahsia gua!!

Korang tahu tak ini siri jelajah 1st edisi du KL.. ni untuk PATI Burma di KL dan Selangor.Next di Negeri mana? jeng jeng jeng!! 

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Tahniah - DS Najib nak mengimam solat Asar <b>di Ampang</b>

Posted: 06 Nov 2012 04:44 PM PST

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


[Video] Rumah Pelacur Bersepah <b>Di Kuala Selangor</b> - @DrDzul <b>...</b>

Posted: 27 Oct 2012 06:01 AM PDT

Mak aih! Banyak gila pelacur dalam satu rumah di Kuala Selangor. Anehnya, MP yang diberi amanah oleh pengundi di situ berasal daripada PAS. Kata perjuangkan Islam kenapa kawasan Kuala Selangor penuh dengan tempat pelacuran.
Setelah diselidik, MP tersebut hanya sibuk cari salah kerajaan Barisan Nasional. Jadi timbul sedikit keganjilan, adakah dia diundi untuk mencari kesalahan kerajaan atau menjaga kawasan Kuala Selangor?
K7L : Gagal melaksanakan tugas sebagai wakil rakyat?..lebih kepada wakil individu mungkin...

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


BUKAN SEKADAR POLITIK: Isu Kapal Israel Singgah <b>di Port Klang</b>

Posted: 15 Oct 2012 06:37 AM PDT

 Oleh Kamarn J.

Isu : 2 Kapal Israel di Port Klang

Call Sign : A8WN9, kapal kontena, seberat 41,000 tan.
Dagangan : antara China – Israel (port Shanghai dan Xianmen stop isi minyak)
Lagi satu, ada crew list? Kalau semua sailor Israel dengan passport Israel, macamana nak dapat Port Clearance? Duta pun takde … hahahaha .. kelentong betui.
Info ni boleh dapat kat mana2 pun, syarikat insurans, shipping agent dll. Yang tu pun PKR susah nak bagi?

Mana ada orang bawak minyak sawit pakai kapal kontena macam dalam video ni. Orang pakai kapal tanker. Sekarang dah keluar bendera kapal, no IMO kapal, barang kapal, Call Sign kapal. Ada lori kutip barang?? Aku tau dah kapal yang PR kelentong tu asalnya port Hong Kong .. hahahhahaha …
Kalau orang nak bawak minyak kelapa sawit, orang tak pakai kapal kontena yang bawak TEU (kotak besi) tu, orang pakai kapal tanker la. Ni contoh kapal tanker.


 Port Klang kapal selalu stop untuk isi minyak kalau nak ke China. Kalau nak stop kat Port Singapore bunkering timing full. Lepas isi minyak kapal blah lah. Video yang depa tunjuk ni takde aktiviti buat turun barang pun, kren pun tak bergerak. Cepat je kapal singgah. Kat Selat Melaka, Port Klang dan Port Singapore memang tempat2 favorite untuk kapal2 ni bunker.
Nak tengok kapal tu lama ke tak lama kat port tu, tengok full round trip kapal tu. Kalau lebih dari 4 hari, baru orang habaq unloading. Takkan unloading barang 40,000 tan ambik masa sehari? HAHAHAHA … jin pun tak boleh buat :D

Penerangan Menteri jelas, memang kapal yang ada pemilikan Yahudi Israel dibenarkan, sebab majority kapal2 dagang di dunia mereka ada saham. Kalau kita tak benarkan, macamana barang2 yang kita beli secara pukal dari negara lain seperti Arab, Eropah, Afrika, nak dihantaq ke sini? Takkan nak pakai perahu? Ini tidak bermakna Malaysia berdagang dengan Israel. Contohnya, kapal ZIM banyak disewa oleh peniaga2 dari China memandangkan port singgah dia banyak di Shanghai dan Xianmen. Kalau peniaga2 China ni nak hantaq barang secara pukal ke Malaysia pakai servis ZIM ni, adakah kita berdagang dengan Israel? Tidak, kita berdagang dengan China. Samalah modus operandi negara2 yang tidak mengiktiraf Israel jugak.
Pendapat peribadi akulah, takde orang Malaysia termasuklah yang bukan Islam akan deal dengan Israel di Malaysia terutamanya di pelabuhan2 kita. Bukan sebab Palestin, bukan sebab Islam, sebab LECEH! Pening kepala nak buat dagangan dengan negara yang takde hubungan diplomatic ni. Dengan Bank Negara punya red tape pasal duit masuk, dengan pencukaiannya jadi susah. "Masa itu wang" untuk orang2 port ni. Kalau nak sorong barang dengan sorok kertas kerja pun makan hari, ingat sewa kapal tu RM10 ke sehari? Boleh capai RM500K/sehari tau! Lebih baik pi Singapore je kalau nak sangat barang Israel tu.

Contohnya kalau Israel nak pakai Proton Saga, diorang tak payah beli kat Malaysia, diorang pi beli kat UK je. Kita jual kat UK, UK nanti jual kat Israel, habih cerita. Macam kita beli barang Intel gak. Malaysia tak berdagang dengan negara Israel tapi dengan proksinya iaitu syarikat antarabangsa Intel. Intel beli barang Israel, Malaysia beli barang Intel. 

Realiti, Iran yang tak iktiraf Israel pun benarkan kemasukan barangan Israel seperti barangan elektronik mereka. Syarikat perkapalan yang ada entity Israel pun ada ofis kat Tehran. Adakah kerajaan Iran yang membuat order atau syarikat antarabangsa yang beroperasi di Iran yang buat order? Mana satu?? Senario sama jugak macam kat Malaysia, adakah kerajaan Malaysia yang buat order atau syarikat antarabangsa tu? Kalau macam tu, adakah bermakna kita mengiktiraf negara Israel??
Kena faham beza kapal dagang dengan pedagang. Adakah semua kapal dagang kepunyaan Israel bawak barangan Israel? Diorang ni servis provider logistic. Bukan kapal ZIM satu tu je yang ada pemilikan Yahudi/Israel. Kapal2 dagang antarabangsa lain macam P&O Nedlloyd, Maersk Sealand, CMA CGM, Delmas, Hapag-Llyod, Italia Marritima, Portline, FESCO semua ni takde ke? 0% pemilikan Yahudi??
Malaysia tidak menghalang syarikat antarabangsa yang buat deal dengan Israel, sebab itu memang modus operandi syarikat antarabangsa. Syarikat2 swasta antarabangsa yang beroperasi di Malaysia macam McDonald, Coca Cola, Ford, BMW, Intel, Microsoft dll tak pernah ada deal dengan entity dari Israel ke? Dalam jaringan operasi mereka samada banking, supply raw material, logistic dll takkan takdak langsung entity dari Israel?
Kalau business import export, kita banyak deal dengan orang luar, so banyak duit datang dari luar. Kat situ Bank Negara menyibuk, diorang ada akta wang haram dan macam2 la, diorang monitor duit masuk kalau nama company luar, asal negara, jumlah, matawang dll. Bila bunyi lain macam je, puak2 Bank Negara ni cari la, jadi panjang cerita. Lepas tu buat delay paymentla, apalah. Bila dah delay tu, ketaq kepala lutut sebab semua orang akan cari. Barang dah hantaq, payment takdak, pening kepala. Kat Asia ni, Bank Negara kita paling ketat sekali pasal duit keluar masuk. So takdelaa orang Malaysia nak deal dengan negara2 yang takde hubungan diplomatic ni, leceh. Selalunya jual kat middleman dan broker ja, depa la yang akan jual balik kat sapa2 yang depa mahu. Orang business port ni payment tu kena on the spot, COD the best, mana boleh tunggu. Kalau Bank Negara buat hal tahan payment dari luar, mau tak owner kapal perhambat.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Aku punya hati...: Hilang stress <b>di Jeram</b> Toi

Posted: 06 Nov 2012 07:44 AM PST

Me suka masak. Yes, suka bila ada mood. And I love to try something new.
Sangat best bila benda baru yang saya cuba buat/masak itu menjadi kegemaran yang tersayang.
Me letak nama sendiri je nie..hehe dulu ada buat. Cuba tengok sini dan sini
Yang nie third attempt lah kot *simptom lupa menular*
Alhamdulillah pertama kali buat dulu, si dia suka. Wah terharu. Dan dia pun pertama kalinya dia masak nasik goreng untuk me. Sedap pulak tuh, teringat-ingat lagi rasa dia. 
Tapi lah kan, kita dah request banyak kali dah nak dia masakkan nasi goreng untuk kita lagi..tapi nyaa kita tunggu je bila lah dia nak masak lagi kann?
So haritu, me buatkan makanan kegemaran si dia itu, plus beberapa lagi food untuk picnic. 
Yeayyyy I am a happy kid!
 Agenda hari itu adalah menemani si dia dan kawan-kawan (Apis & Piee) ke Jeram Toi and after that off to Pilah to pick up her sister's stuffs from her rent house.
Peristiwa nie dah lama berlaku dah. Sekarang kan musim hujan, so tak bagus nak mandi air terjun or laut nie.
Sebelum kejadian, dia beriya iya cakap dengan his bestfriends yang dua orang itu untuk try chapati twister yang me nak buat tuh. And his friends pun tak sabar nak rasa air tangan "kak long kawasan" nie haa.
Why "kak long kawasan"? Diaorang bertiga panggil me "kak long kawasan" sebab diaorang cakap kita suggest tempat nak dinner yang best for them. Makan licin gila. Tomyam siap hirup sampai kering. Ikan tinggal tulang... Pastu ada plan nak datang situ lagi. Okayh, kak long sedia berkhidmat.
Tadaaaaa.. Chapati twister yang me buat for them. Special request from him. Alhamdulillah mereka suka. Diaorang cakap best! Yang si dia memang sah sah lah suka sebab dah jadi fav. dia kan..
"Has, lepas kahwin kau kena lah sedia nak buat itu ini untuk cik abang. Sampai jemu kau masak nanti hahahaha"
Pepagi lagi dah gigih siapkan untuk mereka. Special request from Apis adalah bebola sotong. 
Makanan lain yang me masak, hotdog and cendawan goreng serta teh o. 
While mereka seronok mandi manda, me just sit at the bench snap gambar diri sendiri and kengkadang snap gambar mereka. Ya Allah diaorang happy sangat.
Nampak lah ke-happy-an terserlah sebab masing masing pun stress kerja kan, sesekali nak mandi manda berendam cam nie. Hilang stress kata mereka.
FYI, mereka adalah bff, kawan semenjak kecil. Rumah pun tak jauh antara satu sama lain. Selalu main badminton sama, lepak sama. Cemburu dengan persahabatan mereka. Hihihi..
Diaorang sama kepala, masing masing gila.
First time jumpa Piee dulu, terus ok je borak borak ape suma.
First time jumpa Apis, memula biasa biasa je tapi dah lama lama, haa amek kau dipanggilnya kita "kak long" hehe.
Ada satu hari Piee pernah cakap dekat kita dalam kereta, masa tuh Aizat dalam kedai kek nak belikan kek for his sister.
"Has, aku tak dapat bayang lah cemana nanti korang dua dah kahwin, dapat lagi ke kita lepak lepak sesama  camnie, main badminton patu lepak minum-minum camnie..? Kau mesti tak ikut jaga anak kat rumah...kenkadang aku cam sedih gak lah bila fikir lepas salah sorang antara kawan aku kahwin, mesti dah susah nak macam nie lagi kan..."
Sobs, terharu. Persahabatan adalah priceless.
"Alah Piee..lepas kitaorang kahwin pun korang still boleh lepak sama ape. Nak aku ikut? Boleh je. Korang kan suka bebeno menyakat aku kalau aku ada. Nak bawak baby pun boleh hahaha.."
Pastu Aizat masuk kereta.
Gambar ini di snap oleh mereka. Yang memula tu je kami posing. Lain lain adalah candid. 
Haaa, inilah mereka. Apis, Piee, Aizat. Keluar dah perangai gila-gila masing masing.
Hee nak jugak gambar berdua. Request by him.
HAS: Alhamdulillah dia mempunyai kawan yang sangat baik.

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


TV3 Stesyen TV Portal Pertama - Mangsa Banjir <b>Di Dengkil</b> Meningkat

Posted: 04 Nov 2012 09:05 PM PST

05/11/2012 13:05:00

Please note that to view this content requires you to have Javascript enabled, and the Flash plugin (get it at http://get.adobe.com/flashplayer/) or HTML 5 compliant browser able to MP4.

Di Dengkil, Selangor, sehingga pukul 10 pagi tadi, jumlah mangsa akibat banjir meningkat kepada 703 orang.

Pusat pemindahan juga meningkat kepada empat buah.

Kawasan terjejas - Taman Baiduri, Taman Amentis, Kampung Cemperai, Taman Kristal, Kampung Kerinsing, Taman Delima, Taman Sri Tanjung dan Kampung Revolusi Hijau.

Bagaimanapun, keadaan dilaporkan stabil di lokasi-lokasi terbabit kecuali di Kampung Semarang.

Mangsa ditempatkan di Pusat Pemindahan Dewan Dengkil, Dewan Gemilang Kampung Semarang, Kampung Kelinsing dan Kampung Paya Rumput.

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Tanah pertanian 10 ekar <b>di Jenjarom</b> - Klang, Land - Sheryna.com <b>...</b>

Posted: 28 Mar 2011 07:50 PM PDT

Malaysia » Selangor » Klang » Property » Land > Agricultural Land » Tanah pertanian 10 ekar di Jenjarom

PRIVATE AD

Property type: Land For Sale

Price: RM 3,900,000

Land type: Agricultural Land

Size: 10 acres

Local area: Jenjarom

TANAH PERTANIAN 10 EKAR DI JENJAROM UTK DIJUAL

HARGA : RM390, 000 PER EKAR

POKOK KELAPA SAWIT
HARGA JUAL: RM390, 000 (BOLEH RUNDING)
HUBUNGI : 014-2397872 PUAN ZILA

 
Puan Zila
Selangor
Tuesday, 29 March 2011, 10:50
167566
0176049241

Reply to this Ad


REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


The Miracle of Loves: First time <b>di Morib</b>

Posted: 11 Oct 2012 08:14 PM PDT

Hai uolssss

Tenggelam timboi aku ni kan

Masa utk blogging pon terhad, slalunya leh update time rehat la, kalo time biasa tu kena tgk keadaan dulu. line clear br leh update. Pg ni line clear, moh ler update cpt2.

Lepas Aiman cabut gigi, hari yg sama gak aku kursus Fail Meja kt Morib..sepatutnya bas ofis disediakan, tp dsebabkan pagi tu aku masih kt hosp, mlmnya asben trus hantar aku kt morib. Dah la first time gi, rasa jln yg weols folo tu mcm x betul je. Maklumla gelap gelita...akhirnya sampai gak ler

Kursus buat kat sini, sebelum sampai Impian Morib kita kan jumpa ngan Sepang Gold Coast & Rumah Peranginan Persekutuan

Kursus 4hari 3 mlm staf akademik & staf sokongan.


Bilik ok & cantik, satu bilik ni kami duduk 2 org


Bilik kami mengadap kolam, kalo aiman nampak ni, abis laaa

Perasmian oleh Pengarah & Timbalan pengarah

Jemputan pula pegawai dr JPA

Hari kedua baru la ada masa nk tinjau kawasan hotel, mmg cantik

Sebilik ngan Kak Wan

Ptg2 ngendap dorang mandi dr bilik aku

alaaa...smua tu org opis aku gak, bkn main lagi, siap main bola lam air tuuu


Malam ketiga ada BBQ


Jom bergamba sampai lebam

terserlah sungguh kaler tudung aku tewwww



kononnya ko kt genting lah kan..

gentinglah sgt, rupanya cermin kamera tu berkabus dek ekon, tu yg pic berkabus jer

hampeh tul...bikin gempaq ja



Hari keempat dh leh pakai kasual, nk balik dh pon.

mcm biasa dh jumpa org yg suka bergambar, mula la aku pon gedik sama, dh lama x gedik camni hehehehe

Jumaat kol 11.00pg kami dh leh blk. ahkak pon asben yg dtg amik, lgpun morib kan dkt ngan putrajaya. mlmnya gi Kg Baru amik Aiman, rindu tau nk tgk gg rongak dia tuuuu

**percaya tak selama aku kursus kt situ, aku x jejak kaki pon ke pantai, padahal pantai blkg hotel jer tuuu

**balik tu kononnya nk singgah bli krepek, tp kami x reti pula nk cari kt ner, tepi jln x jumpa la pula org jual2 ni


12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


BLOG ANAK PENEROKA: Kejayaan <b>di</b> KKTM <b>Beranang</b>

Posted: 13 Oct 2012 10:18 PM PDT

Ni adalah gambar kejayaan kami di KKTM Beranang..

Untuk kategori yg cikgu join (kit pembelajaran / cd interaktif)...terdapat lebih 30 projek yg bertanding..alhamdullilah..cikgu dpt silver..1 projek jer yg dpt gold,2 projek dpt silver dan yg lain semua bronze utk kategori ni..

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


10 <b>Sungai</b> Terpanjang <b>di</b> Dunia | Keren Seru

Posted: 10 Jun 2008 02:33 PM PDT

Sungai terpanjang di dunia? dimana sajakah itu ? sebelum mengetahuinya,saya ingin tanya pada kamu apakah sungai di lingkunganmu termasuk panjang? dan apakah disepanjang sungai itu banyak kotoran? jika iya, ambilah kotoran itu demi lingkungan yang bersih!! hehehe..:D.hanya sekedar peringatan...
berikut sungai terpanjang di dunia.

1. Sungai Nil berada di Afrika memiliki panjang 6650 kilometer
2. Sungai Amazon berada di Amerika Selatan memiliki panjang 6400 kilometer
3. Sungai Yangtze / Chang Jiang berada di Negara China memiliki panjang 6300 kilometer
4. Sungai Mississippi - Missouri berada di Amerika Utara memiliki panjang 6275 kilometer
5. Sungai Yenisei - Angara - Selenga berada di Rusia dan Mongolia memiliki panjang 5539 kilometer
6. Sungai Kuning / Huang Ho berada di China Benua Asia memiliki panjang 5464 kilometer
7. Sungai Ob - Irtysh berada di Eropa dan Asia memiliki panjang 5410 kilometer
8. Sungai Kongo berada di Afrika memiliki panjang 4700 kilometer
9. Sungai Amur berada di Eropa dan Asia memiliki panjang 4444 kilometer
10. Sungai Lena berada di Benua Eropa (Rusia) memiliki panjang 4400 km

Sumber

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Noh Omar Makan Kenduri <b>Di</b> Parit 2 <b>Sungai Burong</b>

Posted: 29 Oct 2012 09:39 AM PDT

SUNGAI BURONG, 28 okt - Berjiwa rakyat dan sentiasa mendekati rakyatnya... itulah yang dapat digambarkan kepada Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani, Merangkap Ahli Parlimen Tanjong Karang, Datuk Seri Hj Noh Bin Hj Omar, ketika beliau berkunjung ke rumah kenduri Tn Hj Hasim di Parit 2 Sungai Burong, Tanjong Karang di sini, malam tadi.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Jawatan Kosong Inventory / Stock Assistant <b>di Bandar Sunway</b>

Posted: 30 Jul 2012 05:25 AM PDT

We, Davex (Malaysia) Sdn Bhd, one of the leading company in Malaysia with principal activities in promoting and marketing top quality lighting products. In line with its expansion plan, the company seeks enthusiastic and dynamic candidates for the following positions:

Inventory / Stock Assistant
Selangor – Bandar Sunway

Responsibilities:
To maintain accurate stock inventory record.
To issue, deliver and receive stock in proper manner.
To Support sales team in stock handling.
Coordinate with superior and procurement dept on stock requirements and delviery schedule.
Responsible for proper inventory control and stock takes.
General administration function and filing.

Requirements:
Immediate vacancy.
Minimum SPM/ "O'Level, Higher Secondary/STPM/"A" Level or equivalent
At least 1 year relevant working experience
Preferably Female with pleasant and positive attitude are strongly encouraged to apply
Computer literate
Able to work independently and initiative
Self-motivated and ready to accept extra responsibilities
Required language(s): Chinese, English
Applicants should be Malaysian citizens or hold relevant residence status.

Remuneration for the position will commensurate with experience and qualification. If you believe you have what it takes, we would like to meet you.

Interested candidates are required to apply online or submit a comprehensive resume stating current and expected salary, a recent passport size photograph (n.r) and contact number to the following:

The Manager Davex (Malaysia) Sdn Bhd. No. 65, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway, 46150 Selangor Darul Ehsan. Tel: 603-5636 4348 Fax: 603-5636 1866 email: Please Login or Register to apply this job online.

Only shortlisted candidates will be contacted

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Jawatan Kosong Lainnya

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Jawatan Kosong Graphic Designer <b>di Rawang</b>, Selangor

Posted: 02 Nov 2012 06:01 AM PDT

Cocoaland Industry Sdn Bhd
We are a well established main board public listed company involving in food confectionery in Rawang, Selangor. In line with our expansion program, we are looking for suitable candidate to fill the following position:-

Graphic Designer
Jawatan kosong di Selangor

Responsibilities:
To conceptualize, designing & execute the design of marketing materials, promotions, brochures, point-of-sale, packaging & exhibition graphics etc.
To design A & P materials, e.g. banner, bunting, flyers, etc.
Create & conceptualize product and brand image.
Responsible for the layout, visual appearance and usability of the websites, micro sites, icons and social media applicants.
To carry out ad-hoc duties assigned by the management from time to time.

Requirements:
Candidate must possess at least related Diploma or Degree
At least 3 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
Full-Time position(s) available.
Must be pro-active; willing to learn
Excellent planning & organizing skills.

Interested candidates please e-mail your detailed resume with contact no and expected salary to jobs@cocoaland.com

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Jawatan Kosong Berhubungan

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


anwar <b>di</b> baling telur semasa jelajah ke <b>ijok</b>!! - Jawa Bernam

Posted: 21 Oct 2012 05:53 AM PDT



Petang tadi Anwar Juburi telah mengadakan Roadshow Pakatan mengelilingi Selangor untuk meraih undi orang Selangor. Program Jelajah Bas Merdeka Rakyat ke Selangor yang bermula dari Puchong dan berakhir di Depan Masjid Batu 8, Ijok petang tadi.

Laporan yang JB terima melalui orang kampung Ijok mengatakan jumlah kehadiran hanya sekitar 100 orang dari masyarakat tempatan dan yang selebihnya adalah kumpulan bermotor dan rombongan yang dipungut dari tempat-tempat lain yang Anwar singgah sebelum ini, seperti Kuala Langat, Kapar, Pandamaran dan Assam Jawa.

Gambar di atas, JB dapat dari sahabat yang mengikut rombongan tersebut di Assam Jawa. JB boleh katakan jumlah kehadiran termasuk rombongan ada la dalam 300++ orang...

Malu lah Ketua Pembangkang datang yang sambut hanya 300 orang je? Lebih kurang jumlah yang selalu Mat Sabu dapat bila berceramah cerita seks nya bersama Normah.

Dan yang boleh JB katakan di semua tempat yang dikunjungi Anwar jumlah kehadiran hanyalah sekitar 300 ke 400 orang sahaja.

Kita nantikan berapa orang pulak yang hadir kat stadium malam ni..

Pakatan semakin musnah....

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


1 MALAYSIA: Gambar Suasana "Konsert Bersih 2.0" <b>Di Kelana Jaya</b> <b>...</b>

Posted: 16 Oct 2012 06:00 PM PDT

 Itu dah cukup ramai lah tu...sampai ker beratus Ribu...
 sadis betul lah...melihat keadaan dalam stadium
 Kalau Macam ini rugi-rugi berniaga.....hampehhhhh betul



 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved