ads

Sabtu, 10 November 2012

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


King Of Goblok: Skandal IC kepada PATI Burma <b>di</b> stadium <b>Cheras</b>?

Posted: 06 Nov 2012 03:43 AM PST

Benarkah pendatang asing Burma di beri IC dalam projek memberi kerakyatan dan IC di Stadium KLFA Cheras? Berselindung di sebalik status pelarian United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) ? Jangan korang tanya bagaimana gua tau skandal projek MEMBURMAKAN negara kita,Tapi tanya kenapa semua ni berlaku dan mengapa pemimpin PR tak peduli isue nih?


Himpunan Burma Burma pendatang haram yang di beri kad UNHCR kemudian hari ini mereka bergembira menerima IC !!! ini lah dia tujuan mereka datang berbondong bondong...

Bolehka gua percaya skandal ni tidak mempunyai kaitan dengan PRU13 yang akan datang?Sepanjang gua berada di sana,dan menemuramah Burma2 ini,soalan gua berkisar kepada apa yang sedang mereka tunggu.. jawapan mereka adalah sedang menunggu proses pendaftaran IC !! what the fuck !!! dalam hati gua rasa marah bila mengetahui projek kementerian BN nih..

So rakaman sulit video selama 10 minit adegan gua temuramah dan di halau apabila cubaan masuk ke dalam stadium ada dalam simpanan gua. Muka muka petualang Melayu yang menjadi pencacai regim BN tersimpan rapi dalam simpanan gua untuk backup gua sekiranya terjadi apa apa pada gua..


Isu ini gua dah tahu 1 hb lagi.. operasi ini melibatkan hampir 10 ribu PATI,sebab itulah proses ini memakan masa selama seminggu!!!



Burma akan mengundi~ Tahniah


Rakaman sulit penduduk Langkawi akan masalah Burma yang ramai di Langkawi,Kerajaan BN layan Burma upama anak emas.


Nak tahu lebih lagi pasal Burma ni dari mana : 

episod pertama [sini]

episod ke 2 di edisi aduan rakyat [sini ]

episod ke 3 di edisi bukti [SINI]

Bersambung ke episod 4 di [SINI]

p/s :

Wah.. best.. gua nampak kelibat ketua bahagian umno der!!siapa dia? biarlah jadi rahsia gua!!

Korang tahu tak ini siri jelajah 1st edisi du KL.. ni untuk PATI Burma di KL dan Selangor.Next di Negeri mana? jeng jeng jeng!! 

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Perdana Menteri, Najib Razak imamkan Solat Asar <b>di Ampang</b> <b>...</b>

Posted: 08 Nov 2012 11:00 PM PST

DIFAHAMKAN satu program Solat Asar berjemaah bersama Perdana Menteri, Najib Razak dianjurkan di Masjid Taman Bukit Indah, Ampang semalam berikutan tersebarnya banner promosi tentang program tersebut di merata-rata tempat.

Program ini dikatakan idea Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Mashitah Ibrahim yang dikhabarkan akan bertanding di parlimen Ampang pada pilihanraya Umum ke 13 nanti menentang penyandang kerusi parlimen itu, Ketua Wanita KEADILAN, YB Zuraidah Kamaruddin.

Tidak ada masaalah dengan program ini, program bersifat Islamik seperti ini memang wajar disokong. Kalau boleh diadakan selalu oleh Najib Razak sebagai salah satu jalan dakwah dan islah kepada rakyat.

Cuma ReJaM© tertanya-tanya adakah Perdana Menteri menjadi imam di dalam program solat Asar secara berjemaah semalam? Biasanya kalau Najib jadi imam, tentu akan heboh di media-media arus perdana seperti hebohnya "Pak Lah" mengimamkan solat Maghrib suatu masa dahulu.

Namun nampaknya tiada sebarang liputan di media-media arus perdana tentang Najib mengimamkan solat Asar semalam. Memang tiada liputan atau ReJaM© yang terlepas pandang? Ada sesiapa sahabat pembaca di sini yang sertai program Najib semalam? Apa cerita?

ReJaM© "Berpuluh tahun jadi pemimpin, takkan nak pimpin solat tak boleh kot? "

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Rakaman video ceramah Azmin Ali <b>di Batang Kali</b>: syabas tidak <b>...</b>

Posted: 30 Oct 2012 07:52 PM PDT

KHALID IBRAHIM <b>DI BATANG KALI</b> - CERAMAH JELAJAH <b>...</b>

Posted: 02 Nov 2012 09:17 AM PDT


P/S: TAN SERI KHALID IBRAHIM TIDAK SELEWENG DUIT RAKYAT....BUKAN MACAM KHIR TOYO...

PAKDOE ALLAN

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Tapak Rumah 90&#39;x 100&#39; <b>di jeram</b> k.selangor - free-ni (iklan percuma)

Posted: 06 Nov 2012 09:43 PM PST

Nama: shah
Email: shhproperty@yahoo.com
Website:
Tajuk: Tapak Rumah 90'x 100' di jeram k.selangor
Iklan: -Tanah lot (7 lot) utk di jual berhampiran dgn Pantai Jeram,Kuala Selangor

-Lokasi tanah : Jalan Tambak Tengah,Pantai Jeram,Kuala Selangor

-title : Freehold/Rizab Melayu (Pertanian)

-saiz tanah : 100'x90'

-geran bersama (kongsi)

-harga :Rm60,000 (boleh runding)

**Info :Tanah terletak berhampiran dgn jln besar 'Klang-Teluk Intan',hanya 450 meter dari masjid baru pekan Jeram,hanya 50 meter utk ke medan ikan bakar,jalan sedia ada (jalan baru di turap).

-kepada yg berminat/utk keterangan lanjut,sila hubungi saya di talian 012-2877915/010-2657600 (shah).

http://www.mudah.my/Tanah+di+Pantai+Jeram+Kuala+Selangor-18685269.htm
Ip Pengirim: 175.137.86.22

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Cili Padi: Rosmah lawat mangsa banjir <b>di Dengkil</b>, Wan Azizah pula <b>...</b>

Posted: 08 Nov 2012 04:47 AM PST


MANA PENCACAI-PENCACAI YANG CAKAP ROSMAH TAK BOLEH MAKAN SEKALI DENGAN RAKYAT?
TAK BOLEH DUDUK SEKALI DENGAN RAKYAT?

















INI BUKAN LAKONAN DAN WAYANG UNTUK MENCARI PUBLISITI MURAHAN....

TAPI INI BARU BETUL NAK CARI PUBLISITI MURAHAN...



APA NI ANWAR? CONTROL LAH BINI KAU SIKIT DER. MALU AKU TENGOK WAYANG MURAHAN BINI KAU NI ANWAR OI! GELI GELEMAN DIBUATNYA! AGAK-AGAK LAH KALAU DAH TAK LAKU PUN! KAHKAHKAH!

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Suspek kes rompakan bank <b>di Sungai Buloh</b> mati ~ Blog Ketegaq

Posted: 10 Nov 2012 02:41 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Beliau berkata kejadian berlaku apabila pasukan khas polis yang dibentuk untuk menyiasat kes itu mengesan kereta sebuah BMW putih di Greenwood, Gombak, yang digunakan dalam rompakan bank di Sungai Buloh itu.

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


D e n a i C i n t a : TIADA SEBAB SAYA BUNUH SOSILAWATI DAN <b>...</b>

Posted: 07 Nov 2012 04:27 PM PST

SHAH ALAM, 7 Nov : Tertuduh ketiga dalam kes bunuh Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga yang lain memberitahu Mahkamah Tinggi di sini Rabu bahawa tiada sebab untuk dia membunuh keempat-empat individu itu pada malam 30 Ogos 2010 di Ladang Gadong, Tanjung Sepat, Banting.

R Matan, 22, juga berkata dia tidak pernah mendengar nama jutawan kosmetik itu dan tiga rakannya sepanjang bekerja di ladang tersebut dan tidak pernah diarahkan oleh mana-mana individu untuk membunuh mereka. Menjawab soalan peguamnya Amer Hamzah Arshad ketika pemeriksaan utama, tertuduh berkata dia hanya mengetahui nama dan wajah keempat-empat individu itu selepas dia ditangkap serta disoal siasat oleh pihak polis.
"Pernah atau tidak N Pathmanabhan (tertuduh pertama) dan R Kathavarayan (tertuduh keempat) sebut nama mereka pada kamu," soal Amer Hamzah dan Matan menjawab tidak. 
"Pernah atau tidak kamu lihat dua kenderaan jenis BMW memasuki ladang pada 30 Ogos 2010," soal Amer Hamzah dan tertuduh menjawab tidak.
"Pada malam 30 Ogos 2010, ada kamu atau mana-mana individu yang berada di ladang membuat sebarang pembakaran api besar," soal Amer Hamzah dan Matan menjawab tidak.
"Pada malam 30 Ogos 2010 ada kamu melupuskan apa-apa mayat dengan cara pembakaran dan ada atau tidak kamu dengar jeritan wanita," soal Amer Hamzah dan tertuduh menjawab tidak.
"Saya bersembang dengan Thilaiyalagan di pondok kemudian tunggu sehingga Ravi (Kathavarayan) dan K Sarawanan (saksi ke-29 pendakwaan) datang untuk makan dan sambut kemerdekaan," kata tertuduh semasa menjawab soalan Amer Hamzah mengenai apa yang dilakukannya sepanjang waktu berada di pondok rehat bersama T Thilaiyalagan (tertuduh kedua) pada malam 30 Ogos 2010 sehingga tengah malam.
Matan, bekas peguam Pathmanabhan, 43, Thilaiyalagan, 21, dan Kathavarayan, 32, diperintah membela diri atas tuduhan membunuh Sosilawati, 47, pegawai bank Noorhisham Mohamad, 38, peguam Ahmad Kamil Abdul Karim, 32, dan pemandu Sosilawati, Kamaruddin Shamsuddin, 44.
Mereka didakwa melakukan perbuatan itu di Ladang Gadong di Lot 2001, Jalan Tanjong Layang, Tanjung Sepat, antara pukul 8.30 malam dan 9.45 malam pada 30 Ogos 2010, mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan.
Kepada soalan Amer Hamzah, Matan berkata dia tidak berhubung dengan Pathmanabhan, Thilaiyalagan dan Kathavarayan melalui talian telefon bimbit dan khidmat pesanan ringkas (SMS) pada 30 Ogos 2010.
"Pada malam itu (30 Ogos) kira-kira pukul 8.30 malam hingga 9 malam dengan siapa kamu berhubung melalui SMS," soal Amer Hamzah. "Saya berhubung dengan teman wanita saya," jawab Matan.
"Dari pagi 30 Ogos 2010 sehingga malam tarikh sama, selain teman wanita kamu, ada kamu hubungi mana-mana individu lain," soal Amer Hamzah. "Ya saya hubungi Sarawanan kerana dia janji nak datang ke sambutan kemerdekaan (di ladang). Saya hubungi dia untuk tanya dia sudah bergerak ke sini atau tidak," jawab tertuduh.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


The-History-Of-My-Life: Berpiknik <b>di Ulu Yam</b>

Posted: 05 Oct 2012 01:18 AM PDT

Hari ni agak lewat aku update sebab amik mood nak berblogging.
15 September lepas, aku dan FZ plan nak pergi berkelah di Ulu Yam.
Punyalah lama kisah, sekarang baru nak update yeee...
So, kitorang pergi Ulu Yam tu agak lewat... dalam kul 2 lebih.
Itupun aku takut-takut je kot-kot tak jadi sebab aku tengok cuaca cam mendung je.
Aku dah buat backup plan...
Kalau hujan, cancel pergi Ulu Yam tapi kitorang akan pergi window shopping.
Tetengah bulan ni manelah ada duit nak shopping bagai.
Window shopping pon jadik laa...
Kalau ada barang berkenan, telan air liur je la.. huhuu.....
Pegi time camtu, orang pon dah tak ramai.
Parking pun senang nak dapat.
Tempat strategik untuk letak tikar dan barang-barang pun ada.
Aku lebih suke duduk disebalik pokok besar.
Bukannya apa... senang sikit nak salin pakaian.
Aku tak suke salin pakaian kat tempat khas tu sebab kotor dan sesetengah perempuan salin pakaian macam kan dia tengah jahit pakaian... lama gilee....
Kali ni aku bawak baby Alya...
Ni pes time dia mandi sungai...
Siap melalak time aku letak kaki dia atas pasir sungai.
Pelampung angry bird ni aku beli kat situ jugak.
Suke la baby duk dalam pelampung tu.
Tapi dia cuak sikit... mungkin sebab tak biase.
Kemain seronok lagi main kejar-kejar.
Time tu aku ada ajar dia perkataan 'Lari'...
Pastu terkejut aku bila dia pandai sebut.
Asal FZ kejar dia je, mesti menggelupur kayu kaki sambil sebut "lari...lari..."
Comel jek suara dia sebut lari tu... hehehehe....

Kaki tercokeng kat situ.. hehehe...
Pelampung tu sekarang aku simpan kat kolam, tempat kije FZ.
Sebab mane lah tahu nanti nak gune time mandi kat kolam.
Masa ni air sungai tu memang sejuk gile.
Dah macam mandi dalam ais.

Eh, dah macam family pulak... ngeee....
Bila dah nak naik, baby nangis.
Aku dah agak dah... sebab biasenye memang semua budak-budak macam tu.

Aku masak mee goreng je...
Aku ni kalau masak mesti meriah.
Kalau buat mee goreng tu, dalam tu mesti ada ayam, fish ball, sayur sawi dan tomato.
Tak reti aku masak mee goreng kosong.

Keropok keping ganu mariii...
Wajib ada kalau makan mee goreng.
Aku ada jugak goreng ayamas drummet.
Pastu aku bawak jugak jajan yang ada kat rumah aku.
Pastu untuk baby aku bawak jelly.
Tapi lupe pulak nak snap.

Behave je dia sepanjang duk kat situ.
Takde pon nak usik barang-barang ke ape..

Aku : Baby, tolong amikkan tisu.
Aku : Baby, amikkan umi tuala...
Aku : Baby, amik henset umi dalam beg umi...
Atas kepala aku tu tuala...
Rambut tak kering lagi tapi aku malas nak kesat.
So biarkan berkelubung dalam towel.
Baby pulak dah start ngantuk.
Tapi macam biase la... bukannya dia nak tido.
Time nak balik tu, dia pun tolong angkut barang.
Dia tolong bawak pelampung yang kitorang beli tadi.

Dalam pukul 4.30 petang, kitorang balik.
Kang mandi lama-lama takut sejuk dada pulak.
Dalam kereta, macam biase la...
Bagi baby hisap susu... dan lepas tu dia pon selamat tido...

Stres hilang bila ke <b>Ulu Yam</b> | Berita Terkini Online

Posted: 27 Oct 2012 10:03 PM PDT

Aktiviti membakar ayam antara kegemaran Yunus dan rakan-rakan.
Aktiviti membakar ayam antara kegemaran Yunus dan rakan-rakan.

Keindahan Air Terjun Ulu Yam yang menggamit sesiapa sahaja untuk datang ke sini.
Keindahan Air Terjun Ulu Yam yang menggamit sesiapa sahaja untuk datang ke sini.

Awal Oktober lalu, Mohd Yunus Abdul Hamid dan rakan sekerjanya sepakat untuk menghabiskan hujung minggu mereka dengan berkelah di sebuah tempat perkelahan di negara ini.

Memandangkan banyaknya kawasan perkelahan yang ada, masing-masing mula berkongsi idea memilih lokasi yang bersesuaian.

Ada yang menawarkan untuk pergi ke Hutan Lipur Sungai Congkak. Tidak kurang juga ada yang inginkan agar mereka singgah di Air Terjun Sungai Gabai, Hutan Lipur Sungai Tekala, Lubuk Manggis, Pangsung atau Hutan Lipur Gunung Nuang untuk melakukan aktiviti perkelahan.

Disebabkan banyaknya cadangan yang dikemukakan, mereka mula berhadapan masalah untuk memilih lokasi yang tepat.

"Susah juga nak buat keputusan kak. Nanti, jika pilih lokasi yang tak bersesuaian dengan jiwa, kami juga yang akan rugi," beritahu Yunus kepada penulis ketika ditemui baru-baru ini.

"Kenapa tak pergi ke Air Terjun Ulu Yam? Aju penulis padanya.

"Cantik ke kak? tanyanya. Cantik. Tempatnya menarik, tenang dan bersih sekali. Lagipun, Ulu Yam sebuah tempat perkelahan terkenal yang mana air terjunnya sejuk seperti air batu, kata penulis pada Yunus.

Mendengarkan itu, Yunus mula mengusulkan lokasi Air Terjun Ulu Yam sebagai percutian untuk mereka kali ini. Masing-masing kelihatan teruja bila melihat Yunus bersemangat menceritakan keindahan Ulu Yam pada mereka.

Tiba hari dijanjikan, Yunus berserta lapan orang sahabat termasuk anak-anak rakannya mula bertolak dari Shah Alam seawal jam 10 pagi. Sebanyak empat buah kereta mula bergerak menuju ke destinasi pilihan.

Setiap orang daripadanya seolah-olah inginkan perjalanan tiba dengan segera semata-mata ingin menikmati keindahan Ulu Yam, di samping tidak sabar-sabar untuk memanjakan diri dengan mandi-manda di situ.

Tepat jam 11 pagi, rombongan Yunus sampai di tempat yang dijanjikan. Mereka bagaikan terkejut kerana suasana di kawasan perkelahan itu sungguh meriah dengan kehadiran ramai pengunjung.

"Kemeriahan di Air Terjun Ulu Yam bagaikan Karnival Jom Heboh yang sedang berlangsung. Memang ramai sangat-sangat. Kelihatan beberapa keluarga turut serta bercuti di sini.

"Pasangan bercinta juga turut sama menghabiskan masa mereka di tempat perkelahan. Yang paling happy bila mana melihat anak-anak kecil asyik bermain air sampaikan ibu bapa mereka panggil agar menikmati makanan sekejap tidak diendahkan. Mungkin terlalu seronok agaknya," cerita Yunus.  


Keseronokan berpanjangan

Yunus dan rakan mula mencari port untuk dirikan khemah. Bila sudah dijumpai, salah seorang rakannya yang merupakan bekas askar dipertanggungjawabkan untuk mendirikan khemah dan tempat duduk.

Selang 20 minit, khemah siap didirikan. Yang lain-lain mula menyalakan batu arang untuk proses bakar ayam. Selebihnya, mereka menyediakan peralatan dan hidangkan makanan yang di bawa seperti bihun, mi goreng, sosej berserta sos lada hitam dan cili serta banyak lagi.  

Setelah semuanya selesai, mereka tidak pandang ke kiri kanan lagi. Masing-masing terus terjun untuk mandi manda. Ayat pertama yang terkeluar… "sejuknya air ni. Menggeletar badan dibuatnya."

Walau sejuk, mereka terus berendam. Sekejap naik ke atas untuk menikmati makanan, sekejap pula terus terjun untuk mandi.

Menurut Yunus, lama juga mereka berada di sana. Hampir enam jam. Namun masa itu ibarat sekejap cuma. Tak puas untuk berseronok bersama rakan-rakan.

"Bukan senang nak kumpul rakan sekerja kerana ramai antaranya mempunyai komitmen tersendiri bila tiba hujung minggu. Jadi, bila dapat peluang sebegini, kami tekad untuk gunakannya sebaik mungkin. Sekurang-kurangnya hubungan terjalin bertambah erat serta tekanan kerja dapat dilupakan seketika," beritahu Yunus.

Hidup bagaikan tidak lengkap jika tidak berbicara tentang kemudahan yang terdapat di kawasan perkelahan yang ditujui.

Bila bertanyakan hal itu, Yunus dengan pantas memberitahu dia begitu kagum dengan apa yang ada di sana.

"Pondok rehat, bilik persalinan, tandas awam, gerai makanan dan minuman, taman permainan, tapak perkhemahan serta banyak lagi semuanya ada di sini.

"Tong sampah pula mencukupi sehinggakan sukar untuk melihat sampah sarap bertaburan. Cuma, mungkin pihak pengurusan boleh menambah kemudahan yang sedia ada itu kerana pengunjung kian bertambah dan kemudahan yang banyak amat dialu-alukan," ujarnya yang mungkin akan ke sini lagi bila dia dan rakan-rakan berkelapangan.

Article source: http://www.sinarharian.com.my/rencana/stres-hilang-bila-ke-ulu-yam-1.98397?localLinksEnabled=false

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


5 Maut Nahas Kereta & Lori <b>Di Sekinchan</b> | MyNewsHub

Posted: 10 Sep 2012 06:23 PM PDT

SABAK BERNAM – Lima termasuk tiga beranak maut apabila sebuah kereta dan lori tiga tan bertembung di Km70, Jalan Teluk Intan-Klang di Sekinchan, di sini Isnin.

Ketua Polis Daerah Sabak Bernam Supt Noor Mushar Mohamad berkata dalam kejadian kira-kira 2.30 petang itu, mangsa terkorban dikenali sebagai Yeap Chin Hing, 52, pemandu kereta, anak lelakinya, Soon Keong, 19, dan anak perempuannya Chen Wee, 25.

Turut maut dalam kejadian itu ialah dua rakan wanita Soon Keong iaitu Ling Siew Mooi, 26, dan Ling Lee Min, 26.

"Kemalangan berlaku apabila kereta jenis Honda City yang dipandu Chin Hing bergesel dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda Honda CRV dan hilang kawalan sebelum masuk ke lorong bertentangan lalu merempuh lori tiga tan terbabit," katanya.

Beliau berkata Chin Hing, anak lelakinya serta dua rakan wanita itu mati di tempat kejadian, manakala anak perempuannya meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Tanjong Karang, dekat sini.

esemua mangsa dikatakan dalam perjalanan ke Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) Sepang, untuk menghantar Soon Keong melanjutkan pengajian di Taiwan.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kemalangan itu diminta menghubungi Pegawai Penyiasat Trafik, Inspektor Muhamad Norizan Ramli di talian 03-32242222 sambungan 214 bagi membantu siasatan. – BERNAMA

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

5 Maut Nahas Kereta & Lori <b>Di Sekinchan</b> | boyzonne-hijaurimba

Posted: 10 Sep 2012 06:40 PM PDT



SABAK BERNAM – Lima termasuk tiga beranak maut apabila sebuah kereta dan lori tiga tan bertembung di Km70, Jalan Teluk Intan-Klang di Sekinchan, di sini Isnin.
Ketua Polis Daerah Sabak Bernam Supt Noor Mushar Mohamad berkata dalam kejadian kira-kira 2.30 petang itu, mangsa terkorban dikenali
sebagai Yeap Chin Hing, 52, pemandu kereta, anak lelakinya, Soon Keong, 19, dan anak perempuannya Chen Wee, 25.
Turut maut dalam kejadian itu ialah dua rakan wanita Soon Keong iaitu Ling Siew Mooi, 26, dan Ling Lee Min, 26.
"Kemalangan berlaku apabila kereta jenis Honda City yang dipandu Chin Hing bergesel dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda Honda CRV dan hilang kawalan sebelum masuk ke lorong bertentangan lalu merempuh lori tiga tan terbabit," katanya.
Beliau berkata Chin Hing, anak lelakinya serta dua rakan wanita itu mati di tempat kejadian, manakala anak perempuannya meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Tanjong Karang, dekat sini.
esemua mangsa dikatakan dalam perjalanan ke Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) Sepang, untuk menghantar Soon Keong melanjutkan pengajian di Taiwan.
Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kemalangan itu diminta menghubungi Pegawai Penyiasat Trafik, Inspektor Muhamad Norizan Ramli di talian 03-32242222 sambungan 214 bagi membantu siasatan. – BERNAMA

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Ada <b>Di</b> Kalangan PKR Tidak Setuju Aziz Bari Bertanding <b>Di</b> Sabak <b>...</b>

Posted: 29 Oct 2012 04:59 AM PDT

AIDCNews – 29/10/12 – Terdapat perwakilan PKR Bahagian Sabak Bernam tidak bersetuju dengan keputusan parti meletakkan Profesor Dr Abdul Aziz Bari bertanding atas tiket PKR di kawasan parlimen itu dakwa Ketua Bahagian Umno Sabak Bernam, Datuk Warno Dogol.

Warno bercakap kepada Antarapos berkata maklumat bantahan itu disampaikan kepadanya oleh ahli perwakilan PKR sendiri baru-baru ini.

Abdul Aziz menerusi kiriman emel kepada Antarapos semalam sekali lagi mengesahkan bahawa beliau akan diketengahkan sebagai calon PKR di parlimen Sabak Bernam, tempat kelahirannya.

"Benar saya akan bertanding, saya sekarang adalah ahli politik sepenuh masa. Saya telah ditunjuk untuk mewakili PKR di kawasan parlimen Sabak Bernam.

"Walaupun itu belum rasmi, saya telah turun ke kawasan yang secara kebetulan adalah kampung halaman saya," ujarnya.

Aziz Bari pernah mencetus kontroversi apabila beliau mengkritik tindakan Sultan Selangor bersabit pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas bangunan milik Gereja Methodist di Petaling Jaya pada 3 Ogos lalu.

Pada mulanya Aziz Bari tidak mahu menyertai politik, namun perkembangan terkini menyebabkan dirinya terpaksa terjerumus ke kancah politik.

Parlimen Sabak Bernam mempunyai empat kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) iaitu Sungai Air Tawar, Sabak, Sungai Panjang dan Sekinchan.

Tiga daripada empat kerusi DUN tersebut disandang wakil rakyat Barisan Nasional (BN), Datuk Raja Ideris @ Raja Idris Raja Ahmad (Sungai Air Tawar) dan Datuk Warno Dogol (Sabak) dan Dr Mohamad Khir Toyo (Sungai Panjang) – masing-masing menewaskan calon PAS pada pilihan raya umum yang lalu.

Manakala kerusi DUN Sekinchan dipegang ahli DAP, Ng Sue Lim.

Pada pilihan raya umum 2008, Barisan Nasional (BN) menang dengan mempertandingkan Datuk Abdul Rahman Bakri sebagai Ahli Parlimen Sabak Bernam mengalahkan Dr Badrulamin Bahron (PKR).

Sementara itu, bekas Menteri Besar Selangor yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Panjang, Dr Mohamad Khir Toyo tidak terkejut dengan pencalonan Aziz Bari sebagai calon PKR di parlimen itu.

"Kita memang sudah tahu perkara ini lama dah, poster pun sudah naik. Nak kata tidak terjejas langsung tu, tapi Insyallah tidak akan tewas kepada Pakatan.

"Barisan Nasional masih boleh kekal lagi di Sabak Bernam sebab BN bekerja kuat di situ, jadi saya rasa tidak masalah," katanya.

10 <b>Sungai</b> Terpanjang <b>Di</b> Dunia

Posted: 29 Oct 2012 06:06 AM PDT

[imagetag]

1. Sungai Nil berada di Afrika memiliki panjang 6650 kilometer

2. Sungai Amazon berada di Amerika Selatan memiliki panjang 6400 kilometer

3. Sungai Yangtze / Chang Jiang berada di Negara China memiliki panjang 6300 kilometer

4. Sungai Mississippi Missouri berada di Amerika Utara memiliki panjang 6275 kilometer

5. Sungai Yenisei Angara Selenga berada di Rusia dan Mongolia memiliki panjang 5539 kilometer

6. Sungai Kuning / Huang Ho berada di China Benua Asia memiliki panjang 5464 kilometer

7. Sungai Ob Irtysh berada di Eropa dan Asia memiliki panjang 5410 kilometer

8. Sungai Kongo berada di Afrika memiliki panjang 4700 kilometer

9. Sungai Amur berada di Eropa dan Asia memiliki panjang 4444 kilometer

10. Sungai Lena berada di Benua Eropa (Rusia) memiliki panjang 4400 km

sumber

12 di paya jaras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


SEDAPLAH MAKAN KAT GERAI PAK TAM <b>DI PAYA JARAS</b>

Posted: 19 Oct 2012 05:43 AM PDT

JALAN JALAN CARI MAKAN

Jarang2 sekali kalau Kjee makan di mana2 gerai, Kjee akan berpuas hati dengan senarai makanan yang disediakan. Kekadang satu dua jenis jer yang Kjee suka. Tetapi lain pula di gerai Pak Tam di Paya Jaras. Semuanya makanannya menepati citarasa Kjee.
Sayangnya, gerai Pak Tam ini tidak begitu strategik. Mungkin tidak ramai yang menyangka ada gerai makanan yang menyajikan makanan sedap di kawasan tersebut.
Mereka yang biasa dengan Pasar Malam di Paya Jaras, Sungai Buloh, perlu memandu terus melepasi tapak pasar malam itu hingga ke traffic lights. Selepas traffic lights yang sebelah kirinya ada bengkel, pusing kiri dan kira2 lima minit, akan jumpa sebaris kedai di sebelah kiri. Kemudian terus sedikit, sebelah kiri ada gerai Pak Tam.

Pak Tam ini orang Utara. Justru semua makanannya berbau Utara. Antaranya Nasi Kandar, Laksa serta Mi Rebus. Selain Laksa serta Mi Rebus yang Kjee anggap terbaik yang pernah Kjee rasa, Nasi Lemak Pak Tam jugak cukup sedap. Nasinya cukup lemak bertepatan dengan namanya. Dan lauk pauknya juga mewah. UnclePali pulak kata Nasi Ayam Pak Tam menarik.
Tetapi tiap kali ke gerai Pak Tam, UnclePali akan makan Nasi Kandar. Nasinya berwarna kuning sama seperti Nasi Kandar kalau Kjee makan di sebelah Utara. Nanti lain kali ke sana, Kjee ambil gambar Nasi Kandar Pak Tam.

Tagline Pak Tam ialah: "Kalau sedap beritahu kawan. Tak sedap beritahu Pak Wan". Ramai juga peniaga lain guna tagline sama. 
Masa Kjee mula2 ke sana dulu, Kjee makan Laksa (gambar lupa nak snap). Rasanya memang sedap. Cuma kuah laksa sejuk. Ini boleh patahkan selera. Komplen kat waitress dia mintak maaf, api dapur terpadam.
Kemudian kali kedua Kjee ke sana, Kjee order Mi Rebus. Awal2 Kjee mintak agar kuah yang dihidangkan panas. Mi Rebusnya benar2 menepati selera Kjee. Manis kuahnya dari keledek yang dibubuh didalam kuah itu.

Selain menjual Nasi Kandar, Nasi Lemak, Nasi Ayam serta Mi Rebus, Pak Tam juga menghidangkan mihun sup Utara, pelbagai jenis sup Utara serta makanan Thai. 
Kjee suka Lin Chee Kang Pak Tam sementara UnclePali pulak suka ABC. Mewah bahan2 dalam Lin Chee Kang dan jugak ABC.

ICU Bina Longkang Pelik <b>di Paya Jaras</b>

Posted: 14 Sep 2012 05:00 PM PDT

PAYA JARAS 15 SEPT : Penduduk Kampung Merbau Sempak di sini berhadapan dengan masalah bau busuk ekoran pembinaan longkang yang dibina oleh Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU) tidak memenuhi spesifikasi menyebabkan air sering bertakung.

Menurut Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK), Anuar Abdul Rahman projek di bawah Kerajaan Umno-BN itu mula dilaksanakan sebelum sambutan Aidilfitri dan siap sepenuhnya pada 3 September lalu.

Beliau berkata, pembinaan longkang itu adalah bertujuan mengalirkan air dari setiap kawasan perumahan ke sungai berhampiran.

Namun katanya, pelaksanaan kerja yang tidak selaras oleh kontraktor terbabit mengakibatkan longkang tersebut berubah menjadi kolam takungan.

"Asalnya tiada longkang, kemudiannya mereka (Umno-BN) bina longkang baru. Longkang baru ini merupakan sambungan daripada longkang tanah yang dibuat oleh penduduk setempat. Jadi mereka gunakan longkang sedia ada itu untuk sambung ke sungai.

"Isunya ialah kontraktor buat longkang dari sungai tarik ke jalan menyebabkan longkang sedia ada menjadi tinggi (cetek) dan tidak bertemu apabila siap. Hal itu yang menyebabkan air mula bertakung," katanya.

Tambahnya, kesan daripada itu, nyamuk Aedes juga mula membiak dan memenuhi sekitar kawasan perumahan.

Malah katanya, penduduk telah mengadukan perkara tersebut kepada Pejabat Umno-BN, namun tidak dilayan hingga menyebabkan masalah itu berlarutan sehingga ke hari ini.

"Saya juga ada berhubung dengan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), tetapi mereka juga tidak boleh berbuat apa-apa kerana projek itu tidak merujuk kepada PBT dan pejabat daerah," katanya lagi.

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Pemimpin Santuni Rakyat Selaras Dengan Konsep Negeri <b>...</b>

Posted: 03 Nov 2012 10:42 AM PDT

4 11 2012

Sungai Sireh, 2 Nov    :    Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sungai Burong hari telah mengadakan program sarapan pagi bersama rakyat melalui program  Pemimpin Santuni Rakyat yang berlangsung selama sehari dan berjalan di seluruh kampong di DUN Sungai Burong.

Melalui program tersebut beberapa pimpinan masyarakat seperti Pegawai Penyelaras PKM DUN Sungai Burong, Ustaz Mohamad Judi Sarjo dan Ahli-ahli Majlis, Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS), Haji Misran Serman dan Mohd Faizal Mohd Barja serta pimpinan PAS Kawasan Tanjong Karang dan Pengerusi- pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) dalam DUN Sungai Burong telah dilibatkan.

Program sarapan pagi bersama rakyat relah berjalan serentak melibatkan empat buah kampong iaitu Sungai Sireh, Parit 2 Sungai Burong, Parit 3 Sungai Burong dan Kampong Sungai Burong.

Selain bersarapan pagi, Ustaz Mohamad Judi yang juga Yang Dipertua (YDP) PAS Tanjong Karang dan rombongan turut berkesempatan menziarahi rakyat yang uzur dan tidak berkemampuan untuk diberikan bantuan berupa barangan keperluan harian bagi meringankan beban mereka.

Ustaz Mohamad Judi berkata, program ini bukanlah merupakan program pertama tetapi ianya adalah merupakan kesinambungan daripada program-program yang telah dilakukan sebelum ini dan ianya akan diteruskan pada masa akan datang dalam usaha untuk mendekati rakyat diperingkat bawahan.

Dalam usaha untuk membantu rakyat, pihak PKM dengan bantuan daripada Ketua-ketua Kampong berusaha sedaya upaya yang boleh untuk turun ke bawah bagi melihat sendiri kesusahan rakyat dan berusaha untuk membantu mereka yang ditimpa kesusahan selaras dengan konsep negeri berkebajikan, katanya lagi.

Noh Omar Makan Kenduri <b>Di</b> Parit 2 <b>Sungai Burong</b>

Posted: 29 Oct 2012 09:39 AM PDT

SUNGAI BURONG, 28 okt - Berjiwa rakyat dan sentiasa mendekati rakyatnya... itulah yang dapat digambarkan kepada Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani, Merangkap Ahli Parlimen Tanjong Karang, Datuk Seri Hj Noh Bin Hj Omar, ketika beliau berkunjung ke rumah kenduri Tn Hj Hasim di Parit 2 Sungai Burong, Tanjong Karang di sini, malam tadi.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Forum Politik Matang <b>di Shah Alam</b> | Saifulislam.Com 2.0

Posted: 13 Oct 2012 03:38 AM PDT

Forum Politik Matang di Kediaman MB Selangor tempoh hari, rupa-rupanya membariskan panelis yang semuanya graduan Jordan. Prof. Madya Dr Mohd Asri ZA paling senior, kemudian Dr Khairuddin at-Takiri, diikuti dengan saya sebagai junior.

Dalam Forum Politik Matang berkenaan, saya ingin berkongsi sesuatu yang saya kira boleh menjadi nilai tambah untuk rakan panelis serta hadirin. Itu salah satu sebab mengapa saya banyakkan huraian berkaitan Sejarah dan Tamadun Islam, bersesuaian dengan keadaan diri saya yang semasa ini sedang menjadi murid Sejarah.

Antaranya:

  • Bagaimana Tauhid memberi kesan kepada struktur sosial – impak kepada bandar Ur kaum Sumer – pembuktian Tauhid melalui aktiviti arkeologi.
  • Revolusi Perancis 1789-99 dengan slogan Liberty, Equality dan Fraternity memudahkan kita melihat mengapa Tauhid dibenci golongan berkuasa. Elemen ini menjadi intipati Tauhid. "Seruan ini pasti dibenci raja-raja" adalah antara komen awal yang Baginda SAW terima berkenaan makna La Ilaha Illallaah.
  • Gerakan penterjemahan ide di era Tahtawi dan Muhammad Abduh sebagai perbandingan tentang keutamaan menterjemahkan buku pemikiran semasa bagi membentuk politik matang.
  • Gerakan Jadidiyyah oleh Sheikh Kursavi 1804 yang bersemangat Islam, berubah menerima serapan idea kesatuan bangsa apabila Rusia menakluk wilayah Volga pada tahun 1880an untuk membentuk Pan Turkism (Ketuanan Turki – Turanism)
  • Demikian juga perubahan yang berlaku kepada The Young Ottoman daripada berjati diri Islam, berubah kepada Turkism, sebagai menunjukkan idea-idea kesatuan berasaskan bangsa adalah idea reaktif yang tidak boleh menjadi asas perjuangan.
  • Nicholas Hagger di dalam buku The Light of Civilization dan The Rise and Fall of Civilization merumuskan bahawa semua tamadun tanpa mengira bangsa, di mana dan bila, akan berada dalam peningkatan apabila mereka komited dengan mesej 'Cahaya', dan jatuh apabila menjauhi mesej itu.

YB Khalid Samad kata saya 'mencari masalah' dengan menyenaraikan kedudukan istimewa melayu, hak istimewa melayu, ketuanan melayu dan diakhiri dengan Melayu Sepakat Islam Berdaulat :-)

Berikut adalah rakaman Forum Politik Matang di Dewan Megawati Kediaman Rasmi Menteri Besar Selangor baru-baru ini. Pentas dan topik yang saya jarang berpeluang 'menikmatinya'. Jelas sekali saya tidak berbakat dalam politik, harus terus menulis dalam fokus yang lain, namun amanah ilmu dan tanggungjawab al-Bayan mesti diteruskan.

Terima kasih penganjur kerana menggandingkan saya dengan masyaikh yang hebat. Banyak saya belajar dalam Forum Politik Matang ini. Semoga hadirin juga banyak mengambil manfaat daripada mereka.

HASRIZAL
43000 BSP

 Artikel Ini Telah Dibaca Oleh (2183) Pelawat

Ngeri! Runtuhan Konkrit Banglo <b>Di Shah Alam</b> (5 Foto) | Informasi <b>...</b>

Posted: 19 Oct 2012 01:30 AM PDT

Ketika beberapa orang pekerja sedang sibuk menyiapkan kerja-kerja pengubahsuaian sebuah rumah banglo, tiba-tiba berlakunya runtuhan konkrit menyebabkan mereka tertimbus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Melayukini.net – Ngeri! Runtuhan Konkrit Banglo Di Shah Alam (5 Foto) | Jika kita lihat, hampir 90% tenaga buruh bahagian pembinaan kontrak bangunan dilakukan oleh pekerja dari negara jiran. angka peratusan itu tidak mengejutkan kerana statistik sendiri menyatakan jutaan orang dari negara jiran berada di Malaysia untuk mencari sumber pendapatan. Namun bekerja di bidang kontrak bangunan ini mempunyai risiko tersendiri. Terbaru seorang pekerja ubah suai rumah maut manakala lima yang lain selamat dalam kejadian konkrit banglo di Seksyen 7 di sini, yang masih dalam proses pengubahsuaian, runtuh kira-kira jam 4.30 petang tadi.

Bagaimanapun seorang daripada lima mangsa yang selamat terputus kaki dan telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang untuk rawatan.

Kesemua mangsa merupakan pekerja dari Indonesia, berusia dalam lingkungan 30-an.

Kejadian berlaku di Jalan JED, 7/5, Seksyen 7, berhadapan dengan Kolej Kediaman Jati, Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Mangsa dikeluarkan secara berperingkat sejak jam 4.50 petang tadi dengan bantuan bomba. Kerja-kerja mencari dan menyelamat masih diteruskan.

Sementara itu, laporan Bernama dipetik berkata, polis mengesahkan mangsa sebenar kejadian runtuhan bumbung konkrit sebuah banglo hanya melibatkan enam pekerja binaan warga Indonesia.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Zahedi Ayob berkata, pada mulanya, pihaknya mendapat maklumat terdapat lapan pekerja terperangkap dalam kejadian itu tetapi kemudian dimaklumkan rakan sekerja mereka dikenali sebagai Supardi bahawa hanya enam mangsa yang terlibat.

Mangsa terakhir dikenali sebagai Kasmuji berjaya diselamatkan pada 10.15 malam dan dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan.

Dalam kejadian petang tadi, seorang buruh binaan yang dikenali sebagai Totok Mochamad Anthony maut.

Mayat mangsa dikeluarkan pasukan penyelamat kira-kira 6.24 petang dan dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah untuk bedah siasat.

Empat lagi pekerja binaan berusia lingkungan 30-an yang dikenali sebagai Afifin, Waras, Kabir dan Ghadami, yang putus kaki kanan, turut dihantar ke hospital itu.

Polis menerima panggilan kecemasan daripada orang awam pada kira-kira 4.29 petang berhubung kejadian di banglo No. 15, Jalan Jed 7/5A, Seksyen 7, milik seorang ahli perniagaan.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Othman Abdullah berkata, operasi menyelamat dihentikan pada 10.45 malam selepas mangsa keenam dibawa keluar dari runtuhan.

Beliau berkata, pihaknya menggunakan kren dengan kekuatan 40 tan bagi mengangkat runtuhan konkrit selain membuat terowong secara manual untuk menyalur bantuan gas oksigen kepada mangsa terakhir sebelum dibawa keluar.

"Konkrit agak berat termasuk dengan timbunan batu dan bomba terpaksa memotong beberapa bahagian runtuhan dalam keadaan sempit, kren pertama yang kita gunakan ialah bagi kekuatan 10 tan dan tidak membantu," katanya.

Beliau berkata, pihak bomba memanggil mangsa namun tidak disahut dan tiada sebarang tindak balas bagi mengesahkan masih ada yang terperangkap di bawah runtuhan itu.

Othman juga berkata, kerja pembersihan di kawasan runtuhan itu akan diteruskan sepanjang malam ini.

Operasi menyelamat, yang bermula kira-kira 5 petang, diteruskan walaupun hujan lebat bermula 9 malam.

Selain itu, khidmat anjing pengesan Unit K9, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor digunakan sepanjang operasi tersebut.

Sementara itu, Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata, ketika kejadian beliau sedang membaca akhbar dan mendengar bunyi dentuman kuat dari arah depan rumahnya.

"Mula-mula saya lihat tidak serius, hanya debu sahaja kelihatan. Tetapi setelah melihat bumbung rumah tersebut runtuh.

"Saya terus hubungi bomba dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia untuk maklumkan kejadian," katanya ketika ditemui  di lokasi kejadian.

Melayukini.net - Runtuhan ini mungkin disebabkan struktur konkrit yang tidak berapa kukuh. Walaubagaimanapun pihak berwajib perlu menjalankan sisasatan bagi memastikan apakah punca  sebenarnya runtuhan ini berlaku. Walaubagaimanapun tidak dinyatakan siapakah pemilik banglo tersebut. Setiap apa yang berlaku mempunyai hikmah yang Allah SWT sahaja yang mengetahuinya.

P.S. I – 6 Tempat Paling Best di Jepun!
P.S. II – 10 Tempat Eco Paling best di UK
P.S. III – Tasik Ais Gergasi Dijumpai Saintis di Marikh

Sumber: Sinar Harian | Layari Berita Tempatan Informasi Malaysia Kini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tiket final piala malaysia dijual <b>di Shah Alam</b>, Kota Bharu hari ini <b>...</b>

Posted: 17 Oct 2012 04:32 PM PDT

You are here: Home / Piala Malaysia / Tiket final piala malaysia dijual di Shah Alam, Kota Bharu hari ini

Tiket Final Piala Malaysia 2012TIKET Final Piala Malaysia 2012 antara Kelantan dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) akan dijual mulai Khamis (18 Oktober) di Stadium Shah Alam.

Naib Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin berkata, kaunter tiket akan mula dibuka mulai Khamis sehingga hari perlawanan, bermula jam 9 pagi hingga 7 petang.

Manakala penyokong Kelantan boleh mendapatkan tiket di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bahru.

Katanya, FAM menyediakan sebanyak 60,000 tiket bagi perlawanan akhir dan setiap pasukan diperuntukkan 30,000 tiket.

"Seperti yang diputuskan awal musim lalu, tiket akan dijual dengan harga RM40 bagi dewasa dan RM5 bagi kanak-kanak," kata Hamidin ketika Mesyuarat Jawatankuasa Pengelola akhir Era Piala Malaysia 2012, hari ini.

Hamidin yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM turut berkata, mesyuarat memutuskan ATM sebagai tuan rumah manakala Kelantan pula pelawat.

"Penyokong ATM akan masuk memalui pintu A manakala Kelantan pula menggunakan pintu C yang akan dibuka mulai jam 4 petang.

"Pada masa sama, saya juga menasihatkan agar penyokong tidak membeli tiket pada saat-saat akhir kerana tiket amat terhad," katanya lagi.

Sementara itu Naib Presiden KAFA, Hj Rosmadi Ismail mengesahkan tiket Final Piala Malaysia 2012 akan dijual di Stadium Sultan Muhammad Ke IV mulai jam 9 pagi ini.

"Sebanyak 10 ribu keping tiket akan dijual mulai jam 9 atau 10 pagi," katanya.

Semalam penyokong Kelantan membanjiri SSMIV untuk mendapatkan tiket final lebih awal, namun terpaksa pulang hampa kerana tiket yang diharapkan masih belum mula dijual.

Related posts

coded by nessus
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved