ads

Isnin, 28 Oktober 2013

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 11:38 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

McDonald AEON <b>Bukit Raja</b> diarah tutup sebab kotor? - AANS BLOG

Posted: 09 Oct 2013 03:25 PM PDT

Shah Alam: Sebuah restoran rangkaian makanan segera di Bukit Raja, dekat sini diarah tutup selepas stor makananya didapati kotor berikutan kehadiran najis tikus yang dikesan dalam pemeriksaan rutin pihak berkuasa terbabit.

Arahan dikeluarkan Jabatan Kesihatan Daerah Klang yang mendapati ia gagal mematuhi Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009 dan Seksyen 11, Akta Makanan 1983 kerana tidak mematuhi elemen penting kebersihan seperti kehadiran tikus, lipas dan serangga.

Sumber memberitahu, tindakan itu diambil selepas pasukan pemeriksa dari jabatan terbabit mengesan najis binatang berkenaan dalam stor makanan premis itu sebelum arahan penutupan dilakukan.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Selesai Outstation <b>Di Kuala Selangor</b> - I Z W A N Y U S O F

Posted: 11 Oct 2013 05:36 AM PDT

Baru je balik rumah malam semalam. Dah seminggu saya berada di sekitar UIAM, Kuala Lumpur dan Kuala Selangor. Alhamdulillah banyak kerja yang dapat saya selesaikan. Tujuan utama ke KL minggu lepas sebab ada urusan kerja untuk shoot majlis perkahwinan rakan di UIAM kat Kuala Selangor. Dah alang-alang tu saya singgah UIA untuk uruskan clearance konvokesyen, dokumen-dokumen berkaitan dan beli barang-barang tambahan untuk fotografi.
LATAR highway
Client saya kat Kuala Selangor ni yang pertama luar dari Johor sejak saya habis belajar. Kira ni outstation pertama lah. Pergi UIA naik bas, lepas tu gerak ke Kuala Selangor naik kereta. Kat Kuala Selangor ni best macam-macam tarikan ada seperti tempat bersejarah Bukit Malawati, makanan yang unik seperti Cendol Bakar, Karipap Gergasi, Seafood tepi pantai tapi tulah kitorang sampai Jumaat malam hari ahad terus gerak baik KL sebab member sorang lagi ni esoknya ada kelas. Lagipun malam Ahad tu ada gathering lain.

Majlis hari tu agak besar. Ada 12 khemah tetamu termasuk khemah penyambut tetamu, ada satu balai buat bakar kambing 3 ekor, ada booth untuk candy,chocolate dan photobooth, guest book dan lain-lain. Mujurlah datang 2 orang photographer takdelah lepak sangat. Pasangan ni dua-dua belajar kat UIAM jadi ramai rakan-rakan dari UIAM datang masa majlis tu. Most of them working as engineer now. Oh ya berbalik kepada cerita kambing bakar tu, disebabkan saya jadi photographer biasanya makan memang lambat dalam jam 3.30 petang lepas solat semua jadi memang la kambing dah tinggal balai je. habis! owhh kempunan betul rasa.

artsflava photography crews
Majlis berjalan lancar dan rasanya ia pengalaman penting untuk saya lebih belajar dan tingkatkan kualiti dalam gerak kerja saya. Dalam tempoh seminggu tu jugak dapat seorang lagi client juga rakan dari UIAM yang nak saya jadi wedding photographer dia untuk majlis akad dan resepsi di Bentong, Pahang pada November 2013. Rezeki Allah nak bagi dimana-mana saja. Dalam tempoh kurang setahun ni boleh la sebulan sekali ada job untuk wedding November, Disember, Januari, Febuari dengan Mac. Tapi untuk sape-sape nak buat booking lagi masih ada tarikh kosong. Contact je nanti kita bincang.

Okey, got to go nak buat kerja lain plak. Selamat pengantin baru untuk rakan-rakan yang sudah,sedang dan akan melangsungkan perkahwinan tahun ni. :-)

Like & Share Artsflava Photography

Semalaman <b>di Kuala Selangor</b> - firdaus zali - Blogger

Posted: 29 Sep 2013 06:06 PM PDT

assalamualaikum,
yup semalaman di kuala selangor :)
jln hujung minggu.. sabtu petang bergerak, 
kemudian singgah umah sewa adik di kota puteri sebelum pekan ijok jalan ke bandar tasik puteri, solat maghrib sume siap jalan ke kuala selangor cari hotel bajet hahaha
alhamdulillah dapat jugak, tidur di zande motel RM60 semalaman so far nice laa 
ni gambar biliknya 


ini lah katilnya agak besar 
lengkap dengan tv, bilik air, air-cond, tandas dan meja solek
kedudukkannya betul2 berhadapan menara putih, bersebelahan dengan masjid pekan kuala selangor dan berhadapan dengan simpang ke taman alam, taman ikan air tawar dan bukit malawati. sampai lebih kurang pukul 9 mlm lebih, perut agak lapar tp sayangnya semua kedai disekeliling hotel tutup !!! kecuali 7Eleven, pekan mati.. huhhhh cari punya cari ada gak kedai mamak, mamak pun mamak laa janji kedai makan dan owner dia islam. 
ayah, dia mkn capati ngan kari daging sepiring, sy mkm megi goreng jer.. dan adik dia makan megi sup..
ni kedainya, bersih pun bersih 
malam tu jenjalan biasa2 jer x ke mana pun bandar dah gelap.. nengok jpj buat roadblock jer mlm tu, kemudian esoknya berjalan di taman alam, bukit malawati, taman ikan air tawar, kampung nelayan, pasar pasir penimbang... honestly gambar takde bateri kamera lupa nak dicas ahahaaa dan sekeping dua jer.. 
ini gate nak melawat taman kunang-kunang atau kelip-kelip
di kampung kuantan, malam tu kami x jumpa simpangnya, siang baru jumpa
lain kali pulak laa satu bot RM 50, 4 orang, buka 7:30 mlm hingga 12:30 mlm 

ini gambar di taman ikan,.
ini tak tau ler nama melayu ikan apa yang pasti memang mengerikan
hahaha mulut macam buaya, klu nengok dalam tv, alligator gar namanya..
itu sahaja nak kongsi cerita 
terima kasih, firdaus zali

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Paradise Girl: Bertandang <b>di Tanjung Karang</b>, Selangor.

Posted: 16 Sep 2013 04:10 AM PDT


Weeehuuu da lame nye x update blog. maklumlah status da berubah, secara tidak langsung seluruh kehidupan pun berubah. ape pon kerie harap perubahan ni adalah perubahan ke arah kebaikan. InshaaAllah. Sebenarnya tanggungjawab seorang isteri ni sangat sangattt mencabar. Tu lah orang kate kawen ni bukan sekadar bercintan cintun, tapi ada commitment lain yang kite kena hadapi. Sabar adalah kunci untuk menghadapi segala dugaan, cubaan dan cabaran. Kerie berharap sangat, n doa banyak2 yang kerie menghdapai tempoh menyesuaikan diri dengan baik. InshaaAllah. Apa pon, disebalik cabaran dan dugaan.. tetap terselitnya keindahan, keindahan yang kita takkan kecapi kalau tidak berumahtangga. hehe. :P
Update kali ni kerie sebenarnya bukan nak berleter pasal kehidupan berumahtangga, tapi bertujuan untuk menyelit kan dua keping gambar reception yang belah lelaki yang telah berlaku pada 31 ogos 2013 bertempat di Tanjung Karang. Diam tak diam,  besok masuk sebulan kerie menjadi isteri kepada Abd Hadi Inwan.. Huishh begitu cepat mse berlalu. Ni baru sebulan, bila da 10 tahun ke 20 tahun nanti pasti lagi tak sangka. Haha. Kerie doakan semoga hari-hari yang bakal kerie lalui dengan suami selepas ini menjadi hari yang penuh kebahagiaan dan keberkatan. InshaaAllah. Ok lah.. sampai sini saje. Bai. Assalamualaikum.


12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Apabila Ombak <b>Tinggi</b> Melanda <b>Sungai</b> Qiantang (16 <b>...</b> - Blog Serius

Posted: 02 Sep 2013 09:01 PM PDT


Dayyum!

Seramai 30 orang penonton yang ingin melihat fenomena aneh "water backflow" di Sungdai Qiantang tercedera apabila ombak laut yang dilanda taufan Trami melanda dan memecahkan pagar penghadang. Fenomena back flow berlaku apabila ombak dari laut menolak air yang keluar dari kuala sungai. Penduduk setempat yang ingin melihat fenomena yang jarang dilihat ini berkumpul di tebing sungai untuk melihatnya dengan mata sendiri. Malang bagi yang hadir secara tiba-tiba ombak setinggi 6.6 meter datang dan memberikan mereka the biggest surprise wet t shirt party. Bad luck!

Laporan asal ChinaSmack

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Syazwani Mazlan Official Blog: Santai petang <b>di</b> Pantai <b>Morib</b>

Posted: 29 Sep 2013 04:03 AM PDT

Assalammualaikum...
Sebenarnya dah lama tak jumpa kawan aku yang seorang ni (izzati), sebab dia dah kahwin, so ikut suami dia di Kelantan. Alang-alang dah ada kat sini, aku pun ajaklah jumpa walaupun sekejap je kan...  kitaorang plan nak pergi Pantai Morib dan Bukit Jugra di Banting. Tapi apakan daya kuuuu, terpaksa tunda masa sekejap. Uwaaa. Dekat petang jugaklah baru nak pergi.. dengan jammed nya lagi... Pukul 5 gerak dari rumah Izzati my BFF masa sekolah menengah dulu tp still la aku anggap dia BFF aku lagi. hikhokhik.  Kitaorang tak dapatlah nak singgah Bukit Jugra walaupun aku nampak je signboard Bukit Jugra tengah jejoget tepi jalan. wakakakak.
Gambar kiri bawah, Dila , Izzati & aku

Jangan tak sangka uols, dulu Pantai Morib ni sunyi sepi je. Sekarang dah macam PD dah. muahahaha. Banyak jugaklah perubahan yang ado dekat sini. Jualan mcm-mcm, of coz la budak-budak kecil yang suka membelikan. jejaga.. hahahaha. Yang paling aku tak sangka, rupanya sini boleh mandi yek.. bukan pantai morib ni tak boleh mandi ke? sebab laut berlumpur?? setahu aku la... Tapi memang aku nampak lah ada orang mandi di pantai ni. Kalau nak mandi, kena pergi sebelah kanan Morib. Kalau nampak orang tengah mandi, ha, situlah port sesuai sebab boleh pijak pasir. kikiki.


Banyak jugakla perubahan kat sini.. ada taman permainan, info , main layang-layang pun best kat sini. kedai makan pun banyak. Cerita pasal kedai makan, ada satu kedai ni memang jual kerang je. Janganlah beli kerang situ. Memang tak best. Kerang tak fresh, busuk. Sampai lalat-lalat datang. Harga pun tak berbaloi dengan persekitaran yang dekat dengan pantai ni. Harga sepinggan RM5, tapi kerangnya macam harga RM3 je... :(




Nak ke Morib ni, ambil masa sejam je dari Klang ke sini. Kalau nak pergi PD ikut jalan lama ni pun boleh... Tapi jauh sikit la... P/S: Semoga persahabatan kitaorang berkekalan sepanjang hayat. Walaupun akan datang dah ada yang kahwin ke, still boleh keluar sesama. InsyaAllah. Amin..

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


My Passion: Pengedar/Wakil Shaklee <b>Di</b> KLANG,MERU,<b>KAPAR</b> <b>...</b>

Posted: 04 Oct 2013 02:27 AM PDT

Most of anak cucu cicit Jutawan ESP4u saya yang mendaftar menjadi ahli Shaklee adalah setelah mereka mencuba sendiri produk-produk Shaklee..tapi ada jugak yang terus-terus nak berniaga cuma nisbahnya sangat kecil jika nak di bandingkan dengan mereka yang dah cuba, jatuh cinta terus signup membership...Ok hari ini mood nak share testimoni cucu saya Puan Aini yang mula mengenali Shaklee dengan produk Nutriferon...jom ikuti kisah beliau...
"alhamdulillah 1st time kenal shaklee nutriferon terus jatuh cinta...rs alhamdulillah sgt2 kenal shaklee...1st time amik.nutriferon utk ank no 3 yg demam dah 2 hari & xkebah2,mlm esoknye die tgh tdo tuang stgh sachet dlm mulut die,alhamdulillah kebah terus&alhamdulillah esoknya dah xdemam...alhamdulillah!!!HANYA SETENGAH SACHET... "

"2nd time guna utk ank.no 4 yg mna si manja sy ni sdg bf,die batuk selsema&kahak byk sgt,so sy la kene mkn,amik 1 sachet,pas2 bf die,then xsmpi stgh jam die muntahkan sgl kahak2...alhamdulillah sgt2...semua dgn izinNYA tp alhamdulillah d tmukn dgn shaklee&rs lbh yakin dgn sgaklee...no more clinic & ubt2nya yg tdk boleh tdk mesti ade drugs..."

Well...saya sebagai nanny kepada Puan Aini ni tak nak cakap banyak sebabnya beliau sendiri yang terbuka hati untuk join Shaklee...the product speak itself orang putih kata...cuba baca balik ayat terakhir beliau tu..no more clinic & ubat-ubatan yang FOR SURE CONTAIN DRUGS...

Anda juga boleh menghubungi beliau sendiri seperti contact details di bawah ini jika ingin mendapatkan produk-produk Shaklee..beliau berada di sekitar SHAH ALAM, KLANG, MERU, KAPAR..mana2 yang berada di sekitar kawasan tersebut boleh mendapatkan Shaklee secara COD..

Email: uyun5252@gmail.com,

--------------------------------------------------------------------------
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


KELAS MENJAHIT CHARMING ROSETTE BAG <b>DI SHAH ALAM</b>

Posted: 23 Oct 2013 04:54 PM PDT

KELAS MENJAHIT CHARMING ROSETTE BAG
Tarikh: 16 November, 2013
Tempat: 14, Jalan Pulau Lumut U10/76D, Alam Budiman, 40170 Shah Alam
Yuran: RM250 termasuk bahan-bahan
Tempat terhad kepada 10 orang sahaja
Untuk keterangan lanjut, sila hubungi saya (Liza) di 017-5067707 atau email kepada saya sketch.andsew@gmail.com

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Oct 2013 07:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Aug 2013 07:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jul 2013 07:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PEMBEKAM WANITA <b>DI BALAKONG</b> KAJANG ~ Bekam | Mukjizat <b>...</b>

Posted: 18 Jun 2013 07:20 PM PDT

ASSALAMUALAIKUM WAROHMATULLAH....

BAGI KAUM WANITA YANG TINGGAL BERDEKATAN DAERAH KAJANG, BALAKONG, SUNGAI BESI, SERI KEMBANGAN, SERDANG, UPM DAN YANG SEWAKTU DENGANNYA, JIKA INGIN MENDAPATKAN RAWATAN BEKAM SUNNAH BOLEHLAH MENGHUBUNGI CHE ZILA DI NO. 019-380 3719
ALAMAT BELIAU DI NO J-12 JALAN SINARAN 4,TAMAN SINARAN, 43300 KAJANG SELANGOR. (boleh cari lokasi kat google map yer).


WAKTU PERKHIDMATAN : 9 PAGI - 10 MALAM
BUKA SETIAP HARI KECUALI HARI RABU TUTUP.
KHUSUS UNTUK WANITA SAHAJA.
SILA BUAT TEMUJANJI AWAL.

 "Berubatlah wahai hamba-hamba Allah SWT, sesungguhnya Allah tidak menciptakan sesuatu penyakit kecuali menciptakan ubat baginya... diketahui oleh yang mengetahuinya dan tidak diketahui oleh yang tidak mengetahuinya." (Disahihkan oleh Ibnu Hibban dan Hakim)

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2013 07:43 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2013 08:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2013 07:43 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot <b>di Balakong</b> | Arena Kereta

Posted: 20 Jul 2011 07:30 AM PDT

Peugeot Balakong Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot di Balakong

Nasim Sdn Bhd, pengedar rasmi kenderaan Peugeot di Malaysia, hari ini telah melancarkan pembukaan bilik pameran terbarunya di Balakong. Ketua pegawai operasi Nasim, Dato' Samson Anand George berkata, bilik pameran terbaru itu akan menampung permintaan pelanggan di kawasan Balakong, Cheras Selatan, Kajang, Semenyih, Seri Kembangan, Serdang dan Bangi.

"Tahun lepas telah mencatatkan jualan keseluruhan sebanyak 28,444 unit kenderaan. Untuk tempoh lima bulan pertama tahun ini, sejumlah 12,078 unit keseluruhan telah terjual di pasaran ini yang mana telah mencatatkan peningkatan sebanyak 4.5 peratus berbanding tempoh yang sama tahun 2010. "Pembukaan bilik pameran terbaru ini akan meningkatkan lagi jumlah jualan kami memandangkan terdapatnya peningkatan permintaan terhadap kereta buatan Eropah," tambah beliau lagi.

Bilik pameran terbaru Peugeot di Balakong adalah sebahagian daripada proses perluasan pasaran yang dilakukan oleh Nasim di seluruh negara. Syarikat itu baru saja melancarkan pembukaan pusat 3S di Melaka dan melantik pengedar tunggal di Sabah. Dengan pembukaan pusat jualan Peugeot Balakong, kini terdapat 19 pusat pameran dan jualan Peugeot di seluruh negara. Selepas Balakong, Nasim bercadang membuka tiga lagi bilik pameran dan jualan terbaru, menjadikan jumlah keseluruhan kepada 22, membolehkannya berada di setiap pasaran utama di seluruh negara.

Peugeot 207 SV Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot di BalakongDengan pembukaan Peugeot Balakong, syarikat itu kini memiliki 10 pusat jualan di Lembah Klang. "Kami juga bercadang melancarkan pusat 2S di Balakong tahun ini untuk menampung permintaan pelanggan Peugeot sedia ada dan pelanggan berprospek. Pusat 2S ini akan didirikan tidak jauh dari bilik pameran dan jualan dan akan menjadi salah satu pusat selepas jualan Peugeot terbesar di dalam negara," kata Dato' Samson.

Untuk enam bulan pertama tahun ini, Nasim telah menjual sebanyak 3,082 unit kenderaan, mencatatkan peningkatan ketara sehingga 137 peratus berbanding jumlah jualan pada tempoh yang sama tahun lepas. Sementara itu, Nasim juga memperkenalkan Peugeot 207 SV di Peugeot Balakong hari ini. Peugeot 207 SV merupakan varian terbaru sedan 207, tampil dengan kit badan luaran lebih sporty dan kemasan dalaman baru. Model tersebut disasarkan untuk pembeli muda dan pelanggan yang mahukan sebuah sedan lebih menarik dalam segmen-B.


Jawatan Kosong FIG Metal Industries Sdn Bhd <b>di Balakong</b>

Posted: 24 Dec 2012 04:52 AM PST

An established ISO Certified Company in Balakong invites suitable candidates for the following positions:

PURCHASING AND ADMIN CLERK
MARKETING CLERK
BUSINESS DEVELOPMENT
EXECUTIVE
CUSTOMER SERVICE EXECUTIVE
HUMAN RESOURCE CLERK

Requirements for all positions:-
- Qualification: SPM/Diploma/Degree.
- Conversant in English, Bahasa Malaysia and other languages.
- Candidates must have 2 years working experience.
- Preferred age group between 20 to 36 years old.
- Familiar with Microsoft Word, Excel, Power Point & etc.
- Willing to travel outstation / local (Business Development Executive).

Interested, please contact:
No.15, Jalan CJ 1/6A,
Kawasan Perindustrian Cheras Jaya,
43200 Cheras Jaya, Selangor
.
Office: 03-90804060 / 019 3859941
Email: Please Login or Register to apply this job online.

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Pelakon Hebat Senaman Punggong, Bagi Air <b>Di</b> <b>...</b> - Kelab Greenboc

Posted: 02 Oct 2012 06:31 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sebelum in i beliau beraksi senaman punggong di rumah Ambiga, selepas itu kami dedahkan tentang pelakon yang dikenalpasti membahagikan air di Balakong, sekarang ia memegang watak utama demonstrasi tuntut air ...

majlis maulidur rasul anjuran pbm, aop dan penduduk orang <b>...</b>

Posted: 26 Jan 2013 01:45 PM PST

 MAJLIS MAULIDUR RASUL ANJURAN PBM, AOP DAN PENDUDUK ORANG BAWEAN DI BALAKONG

Ditulis oleh : Hefny Amany
Media : Kuduk-Kuduk Channels  Balakong / 24 Januari 2013-Kira-kira hampir 500 orang menyertai sambutan Maulidur Rasul anjuran Persatuan Bawean Malaysia (PBM) dan Anak Oreng Pebien (AOP) di Taman setia balakong, kelmarin.

Pengerusi Anak oreng Pebien (AOP), Abang Azroy berkata, program itu yang julung kali diadakan bersama Persatuan Bawean Malaysia (PBM) dan penduduk Taman Setia Ehsan berjaya mengumpul lebih 500 orang pada malam itu.
Walaupun pada majlis itu berada dalam keadaan hujan renyai, ia tidak mematahkan semangat para hadirin yang hadir pada malam itu. Orang ramai tetap menunggu sehingga majlis itu selesai sambil mendarma untuk membantu rakyat Palestin yang sedang di tindas oleh israel laknatullah.
Menurutnya, selain menguatkan persefahaman dan mengeratkan silaturrahim penduduk,  Persatuan Bawean Malaysia (PBM) juga dapat mendekati golongan belia anak orang Bawean di Malaysia iaitu anak muda penduduk perumahan disitu yang mejoritinya orang Bawean dengan aktiviti keagamaan.
Majlis pada malam itu telah dirasmikan oleh Presiden (PBM) iaitu Datuk Hj Abdul Aziz Bin Satar serta ketua-ketua (PBM) lainnya. Turut hadir dalam acara tersebut adalah ketua UMNO bahagian Balakong dan penduduk taman perumahan disitu.
Pada siang harinya, persatuan penduduk perumahan disitu  dengan sokongan dari Anak oreng Pebien (AOP) telah membuat satu program khusus supaya sambutan ini lebih meriah dengan mengadakan pertandingan tarik tali, membaling belon, meniup tepung dan banyak lagi.oleh media Kuduk-Kuduk Channels.

Pejabat Parlimen Serdang Kesan Pengundi Hantu

Posted: 03 Apr 2013 12:51 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]BALAKONG, 3 APR : Pengundi hantu dipercayai antara penyumbang utama kepada pertambahan mendadak pengundi di Dun Balakong dan Bangi selepas...

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Kes Rompakan dan Pembunuhan <b>di</b> Ambank <b>Subang Jaya</b>

Posted: 24 Oct 2013 09:12 PM PDT

INFO SUSPEK KES BUNUH PEGAWAI BANK DI SUBANG JAYA TELAH DITANGKAP DALAM PERJALANAN KE SABAH DI LCCT ADALAH PALSU

Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengesahkan khabar angin yang mengatakan suspek kes bunuh dalam rompakan di sebuah bank di Subang Jaya petang semalam telah berjaya ditahan di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) ketika cuba melarikan diri ke Sabah adalah palsu.

Suspek bernama Ardi Hamza, 37, dan berasal dari Tawau Sabah, manakala mangsa bernama Norazita Abu Talib, 37, ialah seorang isteri dan ibu kepada sepasang anak.

Mereka yang mempunyai maklumat mengenai suspek diminta melaporkannya di balai polis terdekat atau menghubungi talian hotline 03-20529999.

dari sibuk2 share gambar Arwah Puan Noazita bt Abu Talib tu, baik kita semua share gambar ni banyak2. PDRM ingatkan kepada kita agar berhati2 kerana beliau bersenjata.

Seorang pengawal keselamatan yang bertugas bersebelahan bank Ambank USJ Sentral di Subang Jaya menyifatkan wajah suspek seperti bermasalah ketika mereka bertugas bersama sehari sebelum kejadian.

Menurut pengawal itu, pada hari Selasa mereka bersama-sama bertugas mengawal di sebuah lagi bank di Bank Affin, di Taipan 10, Subang Jaya.

"Dulu semalam, saya sama dengan dia bertugas di Affin Bank di Taipan 10 dan saya ada tanya dia kenapa kerana muka dia lain macam je, tetapi dia tak nak cakap apa-apa," katanya 
Menurut pengawal itu, ketika di Affin Bank suspek dilihat bersikap pelik seperti mahu melakukan sesuatu berunsur jenayah tetapi tidak meneruskan niatnya di Affin Bank.

Sebaliknya dia melakukan jenayah berkenaan ketiga bertugas di Ambank. Menurutnya, suspek juga dilihat mukanya seperti sedang mengalami masalah besar.

"Pak Cik Wan ada menghubungi isterinya beberapa minit sebelum kejadian," kata Mohd Fakri Azad M Azhar Syawal, 22, anak saudara kepada pegawai operasi AMBANK, Norazita Abu Talib, 37.

Menurutnya, bapa saudaranya itu menghubungi Norazita sebelum berpesan supaya berhati-hati ketika memandu pulang ke rumah kerana hujan.

"Bapa saudara saya bimbang kerana mak cik (Norazita) rabun dan sudah tentu sukar untuk memandu dalam keadaan hujan," katanya ketika dihubungi, di sini, semalam.

Bercerita lanjut, Mohd Fakri berkata, Pak Cik Wan menghubungi Norazita sekali lagi namun panggilan kedua itu tidak dijawab.

"Tidak lama kemudiannya, Pak Cik Wan memberitahu saya bahawa dia dihubungi pihak bank namun pe ngurusan bank berkenaan tidak memaklumkan apa yang berlaku sebaliknya mengarahkannya segera ke bank berkenaan.

"Dia (Pak Cik Wan) bergegas ke bank itu namun tidak mengesyaki apa yang berlaku dan terkejut selepas dimaklumkan kejadian sebenar sebaik tiba di lokasi kejadian," katanya.


Polis akan berusaha habis-habisan untuk menangkap pengawal keselamatan yang menembak mati pegawai Ambank Norazita Abu Talib dalam kes rompak dan bunuh di cawangan bank itu di Jalan USJ Central2, Subang Jaya semalam.

Dalam mesej melalui Twitter hari ini, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar menulis;

"Semua usaha sedang digembleng untuk menangkap pembunuh Ambank ini."

 Timbalan Ketua Setiausaha Kanan (Keselamatan) KDN Datuk Alwi Ibrahim berkata syarikat berkenaan didapati gagal mematuhi syarat dan peraturan pengendalian serta pengurusan agensi persendirian di bawah Akta Agensi Persendirian 1971.

"Kementerian mendapati syarikat kawalan keselamatan itu mempunyai lesen untuk menggaji pengawal keselamatan yang menggunakan senjata api tetapi pengawal keselamatan (suspek) itu tidak ada lesen membawa senjata api.

"Selain itu, syarikat kawalan keselamatan itu baru mengemukakan permohonan untuk membuat tapisan keselamatan bagi pegawal keselamatan terbabit (suspek) pada hari ini. Sehubungan itu, KDN memutuskan untuk membatalkan lesen syarikat berkenaan," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Alwi berkata polis masih menjalankan siasatan untuk mengenal pasti identiti dan latar belakang suspek yang merupakan seorang pegawal keselamatan gantian di bank berkenaan.

"Setakat tengah hari tadi, suspek belum ditahan," katanya.

Harian Metro/mynewshub/Bernama 

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Pemilihan UMNO 2013 ; Wujudnya Penipuan Terancang <b>Di</b> UMNO <b>...</b>

Posted: 27 Oct 2013 07:06 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pemilihan UMNO 2013 ; Wujudnya Penipuan Terancang Di UMNO Kelana Jaya? BERAT !! Kalau benarlah seperti yang d dakwa maka UMNO wajib ambil tindakan yang maksima..usah bicara soal TRANSFORMASI kalau ...

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


29 GRO Asing Ditahan Dalam Serbuan <b>Di</b> Puchong Dan <b>Petaling</b> <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2013 03:02 AM PDT

- Sunday: 2013-10-06 18:02:15'.

29-gro-asing-ditahan-di-selangor

29 wanita warga asing yang bekerja sebagai GRO ditahan dalam serbuan di dua buah pusat hiburan di Selangor lewat malam tadi.

Kesemua wanita itu yang berpakaian seksi dijadikan umpan oleh pemiliknya untuk menarik perhatian pelanggan.

Serbuan dilakukan serentak jam 11.30 malam tadi oleh polis dari Bahagian Jenayah Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap, D7, Ibu Pejabat Polis Kontingen Selangor dengan dibantu ibu pejabat polis daerah masing-masing.

Lokasi serbuan di Petaling Jaya dan Puchong.

Dalam serbuan di pusat hiburan ini, seramai 17 GRO dari beberapa buah negara berjaya ditahan.

Ketika serbuan, GRO ini sedang leka melayan pelanggan.

Pemeriksaan mendapati kesemua mereka menggunakan pas lawatan sosial manakala seorang lagi dikesan tidak mempunyai sebarang dokumen perjalanan sah.

Kesemua GRO yang berusia antara 20 hingga 35 tahun dibawa ke IPD Petaling Jaya untuk tindakan lanjut.

Manakala serbuan di Puchong pula, seramai 12 GRO warga Vietnam diberkas.

Hasil pemantauan dan risikan mendapati GRO terbabit turut menyediakan khidmat seks kepada pelanggan dengan bayaran 150 ringgit.

12 di pandamaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di pandamaran - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Oct 2013 01:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

video Bangla dan myanmar kena belasah <b>di pandamaran</b> <b>...</b>

Posted: 06 May 2013 03:20 PM PDT

Sebuah bas dikesan membawa myanmar dan bangla di Pandamaran,klang, 5,5,2013. Bas tersebut berjaya ditahan dan semua penumpang diarahkan turun daripada bas.

Orang ramai yang berada di situ mengumpulkan mereka di dalam sebuah bangunan yang kelihatan seperti restoran.

Orang ramai meminta mereka mengeluarkan kad pengenalan. Kedengaran suara "ambil ic, ambil ic!!!"

Dalam perjalanan dari bas ke banguan tersebut kelihatan satu aksi pukul-memukul berlaku.

 Sambil-sambil tu mohon jengok  POLL "kami mahu TS Khalid MB Selangor" kat atas tu dan sila undi.- terima kasih

kredit video meshmesh
Dua lagi video menunjukkan Bangla dan Myanmar

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved