ads

Jumaat, 19 Ogos 2011

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


PELANCARAN DASAR SATU MURID SATU SUKAN 2011 <b>DI</b> - Suluh Penghidupan

Posted: 29 Jul 2011 09:18 PM PDT

.....Assalamualaikum….

.....Buat sesiapa sahaja yang melayari blog ini, sekalung ucapan terima kasih buat anda dan salam perkenalan kepada yang belum mengenali. Sekiranya yang menatap blog ini adalah kawan lama yang terpisah, mudah-mudahan blog ini menjadi penghubung semula ikatan ukhuwwah filLah di antara kita..Ahlan Wasahlan..

- SMK Telok Datok Terbilang 2010 -

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Hazirah Hamid: Sabtu <b>di Semenyih</b>

Posted: 23 Jul 2011 06:49 AM PDT

Salam..


Hai! Apa plan semua Sabtu-Sabtu yang indah hari ni? Aku mcm biasa lah busy dengan kenduri sana-sini.. Hari ni ke Semenyih kenduri cukur jambul anak abang saudara, Airis Marissa terus sekali dia buat kenduri housewarming..


Sampai-sampai kami ke sana dah mula acara..


Kumpulan Marhaban diterbangkan khas dari Kg.Pantai, Seremban


Aku suka konsep fresh flowers untuk pelamin berendoi baby


Ini la baby Airis Marissa bt Shaifullizan
Sebab suka sangat dengan fresh flowers aku hambik gambau banyak-banyak :)











*boleh la buat mcm ni nanti (hehe)
Bila dah selesai Marhaban, apa lagi, jom makang! 
Lepas dah kenyang-kenyang apa pulak lagi sesi berborak laa, aku mcm biasa la mcm tak kenal..


Airis dah penat nak tido la mama lagi nak ajak bergambar


Okay satu je lagi gambar duduk pulak lepas tu Airis tido ye
Kan, Airis dah tido, Nek Lang pulak ganti ^_^
*feeling masa bertunang la konon, tak boleh belah! 
Lepas dah puas bergambar kitaorang pun pulang ke pangkal jalan.. Tapi sebenarnya nak pergi destinasi lain ada misi yang perlu diselesaikan.. 
P/S : ado misi ponting nak solosai an malam ni dulu baru bulih update cito lagi satu
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - BUNGALOW UNTUK <b>DI</b> JUAL

Posted: 11 Aug 2011 08:20 AM PDT

BUNGALOW UNTUK DI JUAL

Postby Yusriah » 11 Aug 2011, 07:17

Saya ada bungalow untuk dijual di Salak Tinggi
Single storey. 5 bilik 6 bilik air.
Ruang Tamu dan dapur yang luas. Ruang family/TV.
Master bedroom yang luas dengan walk-in dressing room & office/library.
Berkonsepkan resort.. di dalam kawasan berpagar. (Cul de Sac)
Keluasan Tanah 7800 kp
View to appreciate

Talipon saya 0163386070 (Yusriah)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Arung <b>jeram di</b> sunge cicatih - Apa saja selain techno blab |:-|

Posted: 21 Jul 2011 07:03 PM PDT

Tiga hari di Sukabumi mengikuti program pra-kuliah pasca sarjana ditutup dengan maen aer di sungai cicatih daerah cilandak -Sukabumi. Semua persiapan dan perlengkapan dipercayakan ama Riam Jeram pengelola Kampung Jeram.
Perjalanan dari tempat nginep di Sukabumi sekitar 1 jam pake bis, trus lanjut pake angkot coz bis g bisa masuk, jalannya cuma cukup buat satu mobil dengan kondisi jalan kriting dan banyak turunan berjalan sekitar 20 - 30 menit.
Menurut info awal sih jeram yang mau disusur sepanjang 12 kilometer-an, but setelah nyampe TKP panjang lintasan mungsret jadi 9 kilometer karena yang 4 kilometer ketinggian airnya melebihi batas aman tuk maen-maen air.
Kegiatan dimulai dengan pengumpulan baju ganti ama barang elektronik, lanjut ke pemilihan pelampung-helm-dayung, trus briefing ama pemanasan biar ga keseleo, dan berakhir dengan pemilihan tim yang isinya 5 orang dan 1 orang pemandu yang pro dari pihak Riam Jeram.
Lebar sungai citatih mungkin sama dengan 3 bis besar diparkir manjang dengan warna aernya coklat bajigur, karena penasaran dan ini pertama kalinya arung jeram, saya ambil posisi paling depan sebelah kanan. Semua proses dayung dan posisi duduk dipimpin ama pemandu, mulai dayung maju, mundur, kiri maju-kanan mundur, sebaliknya, stop, standby dll. Jeram yang dilalui cukup bergelombang namun tidak cukup kuat buat bikin kaget dan jatoh ke sungai, di tengah perjalanan semua pendayung di suruh terjun ke sungai dan pegangan di ujung prahu, beberapa menghanyutkan diri dan lepas dari prahunya, but don't worry ada team rescue. Waktu saya terjun ke sungai ternyata dasarnya g ke-injek brarti mayan dalem tuh, tapi kalo dah masuk jeram jangan coba-coba coba hanyut deh, kaki ama pantat bisa benjol biru di cipok ama batu kali coz alirannya deras dan dangkal.
Di Finish point udah ada angkot yang nunggu buat balik lagi ke kampung jeram, Overall tuk bagian jeram, kurang menantang karena kemiringan perahu yang paling tinggi cuman sekitar 10-20 drajat, menurut beberapa kawan yang pernah kesono yang 12 kilometer itutuh yang kewen dan lebih extreme, jadi tambah penasaran juga..
Buat yang mau jeram saran saya adalah jangan lupa bawa sampo, ama anduk, karena aku lupa bawa barang itu kemaren. heheheheheh

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Ramadhan Yang Mampan | Elizabeth Wong for <b>Bukit Lanjan</b>

Posted: 04 Aug 2011 08:12 PM PDT

Greening up Ramadhan Bazaars

Full report here in Selangor Times http://www.scribd.com/doc/61181782/Selangor-Times-July-29-31-2011-Issue-35

Kenyataan Media
3 Ogos 2011Kerajaan Negeri Melancarkan Kempen Ramadhan Yang Mampan
Demi meningkatkan kesedaran terhadap kepentingan menjaga alam sekitar, Kerajaan Negeri Selangor pada hari ini melancarkan kempen "Ramadan Yang Mampan."

Dijalankan sepanjang bulan puasa, kempen ini akan bertumpu kepada pasar-pasar Ramadan terpilih di seluruh negeri Selangor.

Ciri-ciri kempen Ramadan Yang Mampan ini termasuk pengutipan minyak masak terpakai daripada peniaga-peniaga untuk mengelakkan pembuangan tidak terkawal ke dalam sistem perparitan.

Di pasar-pasar yang terpilih ini, tong-tong kitar semula juga akan disediakan untuk memudahkan orang ramai mengamalkan budaya cinta alam sekitar  sambil membeli juadah berbuka puasa. Sebahagian dari kempen ini, orang ramai juga diingati untuk membawa bekas makanan sendiri sambil kurangkan penggunaan bahan-bahan plastik dan styrofoam.

Bagi memastikan kesedaran umum kepentingan amalan menjaga alam sekitar, pihak-pihak berkuasa tempatan juga telah memberi taklimat kepada semua peniaga-peniaga di pasar-pasar Ramadan.

Untuk pihak pengguna pula, Kerajaan Negeri akan berusaha meningkatkan kesedaran terhadap kempen Hari Tanpa Beg Plastik melalui program-program turun padang di seluruh negeri sepanjang bulan ini.

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menjalani ibadah Ramadan kepada semua umat Islam.

Seperti semua rakyat Malaysia maklum, bulan Ramadan, bulan mulia. Bulan berpuasa ini merupakan bulan tarbiyyah dan madrasah. Oleh itu, saya berharap semua umat Islam mengambil kesempatan untuk menyucikan fitrah, meningkatkan amal, memuhasabah diri dan juga menghasilkan pekerti mukmin yabg berubah akhlak, aqidah dan pemikiran 100 peratus.

Selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Brian Yap di pegawaikhas@gmail.com atau 0163110120

YB Elizabeth Wong

Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor


View Larger Map

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>sungai tengi</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

LAWATAN BIRO MASYARAKAT FELDA PKR KE NEGERI JOHOR

Bersama Haji Suhaimi Said, Pengerusi Biro Masyarakat Felda PKR Pusat, Sdr T. Kumar (Peguam), Timbalan Pengerusi, SdrRTebin Birham, Setiausaha bersama Pimpinan PKR Negeri Johor Datuk Chua Jui Meng, Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Negeri Johor, Sdr Hasan Karim (Peguam), Naib Pengeusi, Sdr Gurmit Singh Hullon (Peguam), Pengerusi Biro Guaman PKR Johor.

1. Tarikh: 5hb Jun 2011 (Ahad)

1.1: Lawatan ke Ladang Peneroka dan sesi dialog Isu Felda Setempat,

Masa: 2.30 petang .

Tempat: Felda Sg Mas, Pengerang

1.2: Ceramah dan Pelancaran Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal PKR Negeri Johor

masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Adilla, Pengerang

2. Tarikh: 6hb Jun 2011 (Isnin)

2.1: Dialog Bersama Peneroka

Masa: 2.30 petang

Tempat: Felda Dengga, Sembrong

2.2: Ceramah Isu Felda dan Politik Semasa

Masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Bukit Batu, Kulai

3. Tarikh: 7hb Jun 2011 (Selasa)

3.1: Dialog bersama Peneroka

Masa: 2.30 petang

Tempat: Pejabat PKR Sekijang

3.2: Ceramah isu Felda dan Politik Semasa

Masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Maokil, Pagoh

Selepas Negeri Johor, Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal akan bertandang ke Negeri Perak, dan Pengerusi PKR Negeri Perak, akan membuat jadual lawatan.

Lawatan Ke Negeri Sembilan: Tarikh 31 Mei 2011

3.00 petang: Perasmian Papan Tanda Ranting bagi PKR Felda Palong 14, 15 dan 16.

4.00 petang: Pelancaran Kempen "Mansuhkan Felda Plantation" di Palong 9 oleh Dato Fauzi Abdul Rahman, Pengerusi MPN PKR Pahang, turut hadir Dato Kamarul Baharin Abas, Pengerusi MPN PKR Negeri Sembilan.

8.00 malam: Perasmian Bilik Gerakan PKR DUN Serting di Felda Serting Hilir 2.

9.00 malam: Ceramah Isu Felda dan Isu Semasa di Felda Serting Hilir 2.

Penceramah: Dato Fauzi Abdul Rahman, Dato Kamarul Bahrin Abas, Haji Suhaimi Said, Rebin Birham

Lawatan Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal ke Negeri Pahang. Tarikh 9hb Jun 2011

Kawasan Rompin:

2.30 petang: Felda Keratong 1

4.30 petang: Felda Keratong 8

8.30 malam: Gugusan Felda Selancar.

Kawasan Temerloh } Akan ditetapkan oleh Cabang berkenaan.

Kawasan Bentong }

Lawatan Ke Felda Gedangsa, Sungai Tengi Selatan, Sungai Tengi dan Suharto di Hulu Selangor ditetapkan pada 21hb Jun 2011:

1. 9.00 pagi - di Felda Sungai Tengi Selatan

2. 10.30 pagi - di Felda Sungai Tengi

3. 12.00 t.h - di Felda Suharto

4. 3.00 petang - di Felda Gedangsa

Terlibat dalam lawatan:

YB Elizabeth Wong

Haji Suhaimi Said

T. Kumar

Rebin Birham

Zabidie Abas

Man Kadir (Pak Jabit)

Pimpinan Biro Masyarakat Felda Negeri Selangor.

Lawatan ke rancangan Felda Perlis sedang diatur oleh Pengerusi MPN PKR Negeri Perlis.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Senarai Bazar Ramadhan 1432 <b>di</b> Lembah <b>Klang</b> [Info] | Teori Enam <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2011 08:24 PM PDT

Salam Ramadhan, dah 2 hari umah islam di dunia menyambut bulan puasa. ada yang tahan, ada yang tak tahan. tetapi satu bende yang buatkan kita happy adalah bilamana dah nak buka kan? time tu la kita tetibe segar sebab dah nak menjamah makanan-makanan. Bagi yang bekerja, nak masak untuk bebuka would not be an option kan, bazar ramadhan juga la menjadi pilihan. Jadi, untuk penduduk sekitar lembah klang , Shah alam, berikut adalah lokasi bazar ramadhan untuk anda pilih.


A. Bandar Tun Razak

• Jalan 21/146, Bandar Tasik Selatan
• Tempat Letak Kereta Taman Tasik Permaisuri
• Pusat Penjaja Bazar Ramadhan Pekan Sg Besi
• Kawasan Tempat letak Kereta Velodrom Cheras
• Bazaria Larut Malam, Velodrom Cheras
• Taman Len Sen

B. Bukit Bintang

• Jln Benteng
• Siarkaki Leboh Pudu
• Jln Chow Kit (Sepanjang Siarkaki Chow Kit)
• Lorong Berangan
• Pasarama Kota (Depan Kelang Bus Stand)
• No. 239, Jalan Tuanku Abdul Rahman
• Jalan Haji Taib
• Siar Kaki Persimpangan Jln Chow Kit
• Jalan Masjid India
• Lorong Tuanku Abdul Rahman

C. Batu

• Tapak Parking Pasar Selayang
• Rumah Pangsa Pkns, Jln Kuching
• Sentul Pasar
• Kampung Batu Muda, Jalan Ipoh
• PPR Batu Muda
• Kompleks Mutiara, Batu 31/2 Jalan Ipoh
• Hadapan Flat Taman Aman Putra Jinjang Utara
• Taman Wilayah Selayang Fasa 3


D. Cheras

• Taman Segar
• Jln Susur Off Jln Pasar/Pudu

E. Kepong

• Jalan Metro Prima 5 depan Maybank, Kepong

F. Seputeh

• Di antara Blok D dan Blok E, PPR Kampung Muhibbah
• Kiri dan Kanan Jalan Radin Bandar Baru Sri Petaling
• Jalan 3/109c off Jalan Klang Lama

G. Lembah Pantai

• Jalan Sri Jati 3
• Sebelah Pure Life off Jalan Puchong
• Tapak Kosong Setinggan Kg Pasir Kiri Jalan Pantai Dalam
• Kawasan Flat Kg Kerinchi 17 Tingkat

H. Segambut

• Jalan 1/38j (Susur Wisma Suhati)

I. Titiwangsa

• Jln Cochrane
• Pasar Datuk Keramat
• Lorong Haji Hussein 3, Jalan Raja Bot Dan Lorong Raja Bot (Chow Kit)
• Persimpangan Jln Tar/ Jln Raja Alang
• Siarkaki Sepanjang Jln Tar Hingga Ke Persimpangan Masuk Ke Jln Raja Alang

J. Setiawangsa

• Jalan Rejang 11, Setapak Jaya
• Jalan Wangsa Melawati 3
• Jalan Wangsa Delima
• Rampai Business Park, Jalan Rampai Niaga 6
• Hadapan Surau Al-Ikhlasiah, Kg Semarak off Jalan Semarak

K. Wangsa Maju

• Jalan 1a/6, Setapak Indah, Danau Kota
• Siar Kaki Depan Ong Tai Kim, Gombak
• Jalan Langkawi, Teratai Mewah
• Kaki lima Plaza Idaman
• Jalan 4/27A Seksyen 2 berhadapan Bangi Kopitiam Wangsa Maju
• Jalan 3/27A berhadapan Alpha Seksyen 1, Wangsa Maju
• Di atas siar kaki Jalan Gombak / Plaza Idaman
• Siar kaki Jalan Danau Saujana Jalan Langkawi, Jalan Genting Klang
• Di atas siar kaki Jalan jernai, Medan Idaman
• Tapak Pasar Malam Taman Melati

L. Bandar Tun Razak

• Jalan Budiman 25, Taman Mulia
• Jalan 14/155C Apartment Sri Rakyat Bukit Jalil
• Parking Bersebelahan LRT Cheras
• Parking Motosikal Blok D, Seri Penara Fasa II
• Parking Motosikal Blok D, Seri Penara Fasa II
• Dataran Padang Permainan

M. Subang Jaya

• SS18, Subang Jaya (Jalan SS18/6)
• USJ 7, Subang Jaya (Jalan USJ 7/3c – Hadapan Gerai Majlis USJ 7)
• USJ 4, Subang Jaya (Jalan USJ 4/5)
• USJ 1 Pangsapuri Angsana (Tapak Pasar Malam)
• Pinggiran USJ (Jalan Pinggiran USJ 1/1)
• Taman Batu Tiga (Hadapan Gerai Majlis Tmn Batu 3)
• Putra Heights (Berhadapan Flat Sri Mutiara)

N. Puchong dan Bandar Kinrara

• Tmn Puchong Perdana (Jalan Perdana 2)
• Tmn Puchong Permai (Jalan Permai 2/10)
• Tmn Puchong Permai (Jalan Permai 1/10 – Sebelah Surau Ra'ayah)
• Tmn Puchong Prima (Jalan Prima 5/3)
• Tmn Puchong Utama (Jalan Utama 2/1)
• Taman Wawasan, Pusat Bandar Puchong (Jalan Wawasan 2/22)
• Pusat Bandar Puchong (Jalan Bandar 3- Tapak Bersebelahan Tesco Puchong)
• Puchong Utama (Tapak Pasar Malam Puchong Utama – kecuali hari selasa)
• Puchong Indah (Tapak Pasar Malam – kecuali hari isnin)
• Bandar Kinrara Sek 5 (Jalan BK 5A/1)
• Tmn Kinrara Sek 1 (Jalan Taman Kinrara 1/1)
• Tmn Perindustrian Kinrara (Jalan TPK 2/1 & 2/2)
• Tmn Kinrara Sek 4
• Hadapan Gerai UPEN Puchong Jaya (Petak Letak Kereta)

O. Serdang, Seri Kembangan ,Kajang, Cheras Kajang

• Tmn Seri Serdang (Jalan 18/35)
• Tmn Universiti Indah (Jalan 2/10)
• Tmn Pinggiran Putra (Jalan PP 1/2)
• Tmn Equine (Jalan PP 1B)
• Puncak Jalil (Jalan PUJ 3/2)
• SEPANJANG JLN MASUK KE SMAP, KAJANG
• TAPAK BAZAAR MALAM REKO SENTRAL
• JALAN UTAMA, SEK 2, TMN KAJANG UTAMA
• TAPAK PASAR MALAM KOMPLEKS HENTIAN KAJANG
• TEMPAT LETAK KERETA, HADAPAN DERETAN KEDAI TAMAN ZAMRUD
• HADAPAN DERETAN KEDAI & KILANG IKS SG. JELOK. ( TEMPAT LETAK KERETA )
• DATARAN PRIMA SAUJANA, TMN. PRIMA SAUJANA, KAJANG
• KAWASAN TANAH LAPANG ( TAPAK FUNFAIR ), TAMAN KAJANG PRIMA
• TAPAK PASAR TANI ( TMN RAMAL INDAH )
• JLN KAJANG MEWAH 10
• DI BELAKANG TESCO BATU 14, KAJANG
• TAPAK PAKIR DESA SERDANG ( HADAPAN BANGUNAN MINLON )
• JALAN TEMENGGUNG 21/9, SEK. 9, BDR MAHKOTA CHERAS ( TAPAK PASAR MALAM )
• LEBUH TAMING, TAMAN TAMING JAYA
• BERHAMPIRAN LOJI KUMBAHAN TAMAN HARMONI, SERI KEMBANGAN
• TMN. SUNTEX, BT. 9, CHERAS
• JLN CHENGAL 4, TAMAN IMPIAN EHSAN
• KAWASAN LAKE VALLEY JALAN SUARASA 8/4, BDR TUN HUSSEIN ONN
• DI JALAN CP 4/38, TMN CHERAS PERDANA
• JALAN CJ 8, TAMAN CHERAS JAYA
• PADANG AWAM, TAMAN CHERAS UTAMA ( TAPAK PASAR MALAM LAMA )

P. Bandar Baru Bangi , Hulu Langat ,Baranang dan Semenyih

• TAPAK PASAR MALAM SEKSYEN 16, BANDAR BARU BANGI
• TEMPAT LETAK KERETA JALAN 3/69, SEKSYEN 3, BDR BARU BANGI
• DIHUJUNG JALAN 2/3A, KAWASAN DUA, BDR BARU BANGI
• HADAPAN ASRAMA KOLEJ POLYTECH MARA BANGI
• JALAN SERI PUTRA ½, BDR SERI PUTRA
• JLN 7/7B, SEK 7, BDR BARU BANGI
• DI TEMPAT LETAK KERETA & JLN SUSUR KOMPLEKS PKNS BANGI
• TAPAK PASAR MALAM, BDR TASIK KESUMA
• TAPAK PEKAN SEHARI BERANANG
• TAPAK PASAR MALAM TAMAN SERI NANDING
• BERSEBELAHAN PADANG FUTSAL,TMN DESA SENTOSA
• JALAN SEMENYIH SENTRAL 1
• SEKSYEN 1, BERHAMPIRAN DENGAN PASARAYA BILLION BDR TEKNOLOGI KAJANG
• DI JLN TPS 1/5, TMN PELANGI SEMENYIH

Q. Shah Alam

• SEKSYEN 2
• SEKSYEN 7 (TPM)
• SEKSYEN 13 (STADIUM SHAH ALAM)
• SEKSYEN 17 (TPM)
• SEKSYEN 18 (TPM)
• SEKSYEN 20 (BERHAMPIRAN TPM)
• SEKSYEN 25
• SEK. U2 TTDI JAYA (TPS)
• SEKSYEN U3 (SUBANG PERDANA)
• SEKSYEN 6 (TLK REST. DAUD)
• SEKSYEN 7 (JLN PLATINUM AD 7/AD) REST ALI CORNER
• SEKSYEN 7 (JALAN KRISTAL AS7/AS)
• SEKSYEN 8 (DEKAT SURAU BLOK 17-18)
• SEKSYEN 16 (HDPN DEWAN ORG RAMAI)
• SEKSYEN 18 (JLN 18/34 – KLINIK AHMAD SHAH)
• SEKSYEN 19 (TPM)
• SEKSYEN 24 (TPK USAHAWAN MIKRO)
• SEKSYEN 27 (TAPAK PASAR MALAM)
• SEKSYEN 28 (BERHAMPIRAN KFC)
• SEKSYEN 31 ( JLN ANGGERIK ARANDA B 31/B DEPAN PONDOK POLIS KOTA KEMUNING)
• SEKSYEN U5 (JLN UTARID U5/10) TPM
• SEKSYEN U8 (JALAN C U8/C BKT JELUTONG HDPN MY MYDIN)
• SEKSYEN U10 (TAPAK PENJAJA SEMENTARA)
• SUBANG 2 (TAPAK PASAR MALAM)
• SEKSYEN U13 (SETIA ALAM – CIMB BANK)
• SEKSYEN U20 (BBSB FASA 1) (BUKIT RAHMAN PUTRA)
• SEKSYEN U20 (BBSB FASA 2) (PEJ LUNCAI EMAS)
• SEKSYEN U20 (BBSB FASA 3) (ECONSAVE)

R. Ampang

• PANDAN INDAH (TLK PADANG PERBANDARAN MPAJ)
• PANDAN JAYA (TLK JALAN PANDAN 3)
• CHERAS INDAH (HADAPAN DEWAN KOMUNITI)
• PANDAN MEWAH (TLK SEBELAH PADANG)
• PANDAN CAHAYA (TLK JALAN PANDAN CAHAYA 1/1)
• TMN MELAWATI ( HADAPAN PEJABAT POS LAMA )
• KG PANDAN (TLK PANDAN UTAMA)
• MEDAN SELERA ANGSANA HILIR (TLK)
• LEMBAH MAJU (BERHAMPIRAN SIMPANG EMPAT)
• KG TASEK PERMAI ( HADAPAN MASJID )
• KG MELAYU (JALAN JATI)
• AU 2 ( JALAN AU2A/16 )
• AU 4/1 (HADAPAN SEVEN-ELEVEN)
• AU 5 (TLK MEDAN SELERA)
• TMN PERMATA (HADAPAN PASARAYA HARI-HARI)
• MELAWATI JALAN E1
• BUKIT ANTARABANGSA (JALAN WANGSA UKAY 2)
• UKAY PERDANA (HADAPAN RESTORAN ALI MAJU)
• TAMAN MELOR (TLK)
• BANDAR BARU AMPANG (PASAR BANDAR BARU AMPANG)
• AMPANG WATER FRONT (TLK FASA 2)
• BUKIT INDAH (SEBELAH RESTORAN DALILA, TLK)
• AMPANG JAYA (TLK JALAN 1)
• KOMPLEKS MUHIBBAH ( TAMAN NIRWANA )
• KERAMAT PERMAI ( JALAN AU1D )
• AU3 (TLK FLAT PKNS 13 & 14)
• PANDAN INDAH JLN 3/2B
• TAMAN KOSAS (TLK JALAN KOSAS 1/1)
• PANDAN PERDANA (HADAPAN GUARDIAN)
• CHERAS HARTAMAS (BLOK A1, FLAT BUKIT SEGAR)


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Dr Shafie Abu Bakar: Surau Damai Impian Terbaru <b>Di</b> Bandar Baru <b>...</b>

Posted: 14 Aug 2011 05:45 PM PDT

Damai Impian, Seksyen 3 Tambahan, BBB, 13 Ramadhan = 13 Ogos (Sabtu):

Sejak Taman Damai Impian dihuni lima tahun yang lepas, penduduk berusaha mendapatkan surau bagi kegiatan ibadat secara jamaah dan kegiatan kemasyarakatan. Pada peringkat permulaan dengan menyewa rumah kediaman. Adun Bangi dapatlah dikatakan setiap Ramadhan berkesempatan menghadiri program Ramadhan surau di sini. Dalam masa yang sama penduduk berusaha mendapatkan tapak tetap bagi mendirikan surau.

Penduduk Damai Impian mempunyai kesepakatan yang tinggi. Antaranya mempunyai kepimpinan setempat seperti Tuan Haji Sufie Munassir sebagai Ketua Persatuan Penduduk yang juga selaku Pengerusi Surau. Beliau juga adalah AJK Persatuan Penduduk Induk Bandar Baru Bangi. Dengan keaktifan dan kedinamikan Persatuan dan Penduduk Damai Impian, maka pada tahun 2010 Persatuan dan penduduk memasuki Pertandingan Kejiranan Sepakat, maka Taman ini memenangi peringkat pertama di bawah anjuran MPKj. Adun dimaklumkan oleh Pengerusi Persatuan Penduduk Tuan Haji Sufi, bahawa kemenangan melayakkan Persatuan Penduduk menerima Gran RM15,000. Dari kewangan ini digunakan sebagai peruntukan asas bagi membina surau di sini. Peruntukan yang lain ialah dari bayaran cukai pasar malam dan Pasar Ramadhan serta derma penduduk.. Maka penduduk mendirikan surau secara bergotong royong dan menyiapkan surau dalam masa tiga bulan. Tapak bagi surau adalah atas sebahagian dari kawasan padang rekreasi di sini. Keluasan surau adalah 30 x 30 kaki persegi dan berbentuk empat persegi dengan kos setakat ini melebihi RM30,000. Sudah tentulah surau ini memerlukan perluasan semua keliling bagi bangunan ini. Surau Damai Impian, Seksyen 3 Tambahan ini mula digunakan pada 1 Ramadhan 1432 bersamaan 1 Ogos 2011 baru banru ini dengan kapasiti ruang memuatkan jamaah serami 100 orang.

Adun yang datang sekejap selepas kembali dari Surau Ubudiyah di Seri Kembangan ketika diminta berucap ringkas selepas solat Maghrib mengucapkan tahniah kepada Persatuan Penduduk dan penduduk, kerana dapat menyiapkan bangunan surau dalam masa yang singkat, iaitu dalam tempoh tiga bulan. Surau ini menyamai beberapa surau yang dapat disiapkan dalam masa yang singkat, iaitu Surau Ar. Rahim, Seksyen 8 Tambahan yang dapat disiapkan dalam masa sebulan dan Surau Al-Ikhwan yang disiapkan dari bulan Mei hingga Disember 2010 yang lepas. Kecepatan pembinaan sudah tentulah bergantung kepada AJK Persatuan Penduduk dan Surau yang mampu mengeluarkan dana dan membinanya. Adun berharap dengan adanya surau rasmi membolehkan para jamaah setempat menjadikan surau sebagai pusat kegiatan penduduk sama ada bersifat ibadat, pendidikan dan kemasyarakatan. Adun percaya sokongan dan kerjasama penduduk dapat diteruskan bagi pembesaran surau. Adun bergembira dengan keaktifan penduduk di sini. Adun mencadangkan bagi mendapat bantuan boleh meminta bantuan dari peruntukan zakat.

Selepas Majlis ringkas Adun melihat bangunan dari dalam dan luar. Memang bangunan bersifat asas. Tiada sayap kelilingan bagi melindungan dari hujan yang terus membasahi dinding.

Walau apa pun kita mengucapkan Tahniah kepada penduduk yang berjaya menyiapkan asas bangunan surau yang menuntut keikhlasan penduduk bagi membesar dan melengkapkan Surau Damai Impian.

Sekian.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Teratak Nilai ........: Honeymoon <b>di Morib</b>

Posted: 31 Jul 2011 04:10 AM PDT


Bye-Bye
Posing jap...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


rakan serumah <b>di selayang</b>. | Cari Bilik Sewa Rumah dan Sewa Bilik <b>...</b>

Posted: 18 Aug 2011 06:38 PM PDT

nak carik teman serumah. aku duduk sorang sekarang ni.
syarat-syarat.
1. pembersih.
2. islam(tulin)
3. hanya motor yang boleh paking.
4.rumah terbaek,sangat selesa, partially furnish.
5. deposit 1+1, fotostat ic.
6. bilik sendiri.


Publish date: August 19, 2011 1:38 am
Contact Name: ikhwan
Rental: 250
Region: Kuala Lumpur
Location: selayang baru
Phone: 016-3815262

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Contact Ad Owner

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Fast 2 Feed bersama Pelarian Myanmar Muslim <b>di Selayang</b> ~ Donate <b>...</b>

Posted: 13 Aug 2011 05:54 PM PDT

Lokasi: Madrasah Hashimiah, Selayang
Tarikh: 13 Ogos 2011
Program: Fast 2 Feed anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia
Diraikan: Anak-anak yatim dan miskin orang asli (50 orang)

Program Fast 2 Feed anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia diteruskan di Selayang dengan meraikan anak-anak yatim dan miskin pelarian Myanmar Muslim dan Rohingya. Program kali ini mendapat tajaan dari dua kelab motorsikal Riders Malaya Community dan Moped Riders Community yang telah menaja seluruh anak-anak yatim di situ.







Juadah berbuka agak unik dimana tuan rumah (Madrasah Hashimiah) menyediakan buburma, bubur barli gandum dan mi goreng. Beginilah juadah yang dikira istimewa oleh anak-anak pelarian dari Myanmar ini yang amat berbeza dengan juadah berbuka puasa bagi anak-anak yatim tempatan.

Program F2F seterusnya di ASDAF dan akan ke sebelah utara di Perlis, Pulau Pinang, Kedah dan Perak.


Muhammad bin Kamarulazizi Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Letupan Bom <b>Di Ulu Yam</b> (21 Gambar) | gobblogz

Posted: 06 Jul 2011 05:56 PM PDT

Lokasi : Ladang Getah FELCRA Sg Baru, Ulu Yam, Selangor
Masa  : 11.00 pagi hingga 3 petang.
Tarikh : 6 Julai 2011 (Rabu)
Semalam pada jam 11.00 pagi sepasukan 10 orang skuad pemusnah bom dari IPPK Shah Alam 'menyerbu' ladang getah FELCRA kerana mendapat laporan mengenai bom perang zaman British yang tertanam di teresan pokok getah. Turut menyertai pasukan ini 2 orang pegawai polis dari IPD Kuala Kubu Bharu dan Ketua Balai Polis Ulu Yam Bharu. Operasi ini di namakan 'Ops Guni Terbang'. Sebab apa nama guni? Korang baca dulu sampai habis.

Aku pun turut serta bersama Kasim . Safarul dan Nazirul lambat sikit sampai.Ok Mula-mula pasukan ini menggali di tempat bom yang tertanam. (tak boleh dekat dan tak boleh tangkap gambar tapi aku tangkap jugak dari jauh).Terus menggali..Gali lagi... sebenarnya bom ni di jumpai oleh penoreh Indonesia dengan segera dia bagitau aku . Begini kisahnya.

Pekerja :-

" Bos, aku rasa sepertinya ada bom di lot aku toreh cumanya tertanam saja, di teresan, udah takut saya mau noreh di situ, takut meletuup"
Aku :-
"Bom? Pejadah bom dalam kebun getah dekat teres plak tuh,"
Pekerja :-
"Kalo bos nggak percaya mari saya tunjukin,"
Aku :-
" Jom2 ,"

Maka benarlah seperti apa yang di katakan pekerja tadi lantas segera aku bagitu Abg Din, polis Kuala Kubu Bharu.Bom di keluarkan. Bom ini seberat 80kg.Lubang bom yang di temui di gali lagi dalam sebab nak di letupkan kat situ jugak.13 guni di isi tanah untuk di guna sebagai penyerap impak letupan.Lubang di gali sedalam 50 cm lagi.Bom di letak dalam lubang tapi sebelum tu bom berkenaan telah di ikat dengan bahan letupan C4. Maksudnya di sini C4 berkenaan yang memusnahkan bom tersebut bukan bom tu yang meletup.13 guni tadi di tindih atas tanah dan pihak polis mengarahkan kawasan berkenaan di kosongkan dalam 100 meter radius.Aku dengan kawan-kawan pun tunggu la dalam 100 meter dan tepat jam 1.50 petang bom tersebut di letupkan. Bunyi dia bagi aku kuat jugak la.15 minit kemudian aku datang balik tengok impak letupan tadi. Sampai je situ bau belerang kuat menusuk hidung. Tengok je tempat letupan aku tengok dah rongak tanah tu kena makan dengan C4.Polis memeriksa kawasan letupandan mencari-cari serpihan bom untuk buat cenderahati.Seorang anggota polis memegang serpihan bom. Tebal jugak tu.

Gambar impak letupan jarak dekat.Terkeluar habis akar pokok getah.Ha ni la sebabnya di panggil Ops Guni Terbang sebab guni-guni yang di tindih tadi akan berterbangan ke udara bila C4 di aktifkan. Habis semua sangkut kat pokok. (aku reka je nama operasi ni haha).

Sebelum pasukan pemusnah bom ni pulang, salah sorang polis tu cakap :-
"Ni petua orang-orang dulu la, ambil serpihan bom tu, kalau ada budak kecik selalu nangis malam, letak bawah bantal, Insya Allah diam la budak tu,"
 Aku jawab : -
" ye ke, ooo terima kasih la sebab letupkan tempat ni,"
Lain dia cakap lain pulak aku jawab.
Selepas semua balik aku, Safarul, Nazirul pergi balik tempat tadi dan mula mencari,mengorek,menggali kot2 terjumpa. Akhirnya dapat la juga 5 keping.
Aku ambil yang ni mana la tau kot petua yang polis tu bagi berkesan. 
p/s : apsal jumpa 1 je, jumpa la 10 biji bom baru la meriah dengan letupan. haha
Full Feed Generated by
Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air <b>Di Hulu Selangor</b> & Petaling

Posted: 16 Aug 2011 01:52 AM PDT

KUALA LUMPUR – Beberapa kawasan di Hulu Selangor dan Petaling akan mengalami gangguan bekalan air berikutan kerja menaik taraf sistem bekalan air oleh kontraktor Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas).

Gangguan akan berlaku mulai pukul 10 malam pada 22 Ogos hingga 5 pagi keesokan hari di Taman Kancing Jaya, Taman Tun Perak Rawang, Taman Tun Teja, Taman Jati/PKNS Batu 17, Rawang Batu 16, Taman Rawang Perdana serta Taman Amansiara di Gombak.

Gangguan disebabkan oleh kerja pengalihan dan penyambungan paip di Lebuhraya KL-Kuala Selangor di Jalan Templer, Rawang.

Gangguan akan turut berlaku bermula 10 malam pada 25 Ogos hingga 5 pagi pada 26 Ogos di Kampung Dato Lee Kim Sai, Taman Bersatu Rawang, Belmas Johan/ R&R/ Industri Indah Rawang, Industri Kri dan NSK akibat kerja pengalihan dan penyambungan paip di Lebuhraya KL-Kuala Selangor di Jalan Templer, Rawang.

Menurut kenyataan Syabas Selasa, gangguan akan turut berlaku di kawasan Petaling pada 22 Ogos bermula 11 malam hingga 5 pagi 23 Ogos di Jalan Bandar 3 hingga Jalan Bandar 18, Pusat Bandar Puchong berikutan kerja memasang peralatan di tapak pembangunan Setiawalk, Bandar Puchong Jaya.

Syabas menasihatkan pengguna untuk menyimpan bekalan air secukupnya dan menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan. – BERNAMA

Berita Berkaitan:

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


eNidhi India: <b>Batu Cave</b> templess, Sentul, Kuala Lumpur

Posted: 18 Aug 2011 07:55 PM PDT

Batu caves, located just outside Kuala Lumpur town, is a nice destination to visit. It has couple of temples inside a cave, a pond, a statue, couple of Indian restaurants and shops. Can be covered in about 2 hours from KL Sentral if on tight schedule and can be half day program if done in leisure.
Batu caves area has two big statues- a smaller one of Lord Hanuman and a larger one of Lord Murugan. Murugan statue is 42.7 meters high and is said to be highest murugan statue in the world. Statue is made of concrete, steel and gold paint, costing 2.4 crore rupees INR.


Temple complex is managed by people of Indian origin, mainly people from Tamil Nadu. If you know Tamil, you can get around easily in this place.

About 100 odd steps takes tourists to the cave, which houses few more temples. View the pictures below to get an idea of what to expect. Refer Wikipedia for knowing more about historical details of Batu caves.
To me Vizag's Bora Caves were more exciting. But Batu caves is still good. Nice Indian food and tender coconut is available around the place.
Since internet literature had warned us about Kuala Lumpur city taxies for their tourist fleecing manners, we used trains. From our hotel we took monorail to KL Sentral. Our hotel staff had told us that we can take another train from KL Sentral to Batu caves. At KL Sentral when we asked couple of individuals as to how we can go to Batu caves, all suggested we hire a taxi.
Then I went to ticket counter of Monorail and asked the counter staff for help. He guided us in the right direction and confirmed that we can take a train. We headed in the direction, couple subsequent enquiries again resulted in everyone recommending cabs. We went further, found another ticket counter- this counter issues train tickets to go to KLIA or LCCT. This counter staff guided us in right direction, where we could buy tickets to Batu caves. We had to take the train called Kommuter. At the ticket counter when I said Batu caves, the lady gave tickets which mentioned Sentul and took one ringgit per ticket. We then identified right platform and waited for the train to come. A display suggested ETA of 0958 hours, but no train came at 9.58 AM Then the display changed to 1013 hours. Finally at about 10.11  a train arrived, we got in and realized that Batu caves is the last stop. In about 30 minutes we reached Batu caves, after stopping at about 7 stations in between.

At Batu caves the ticket card let us through, though it was couple of stations beyond Sentul. Batu caves is walkable from railway station. By 12 noon we were back in railway station to buy ticket- this time the ticket costed 2 ringgit each. So the visit costed us a total of 24 ringgit from hotel to hotel for 3 people (7.5 ringgit one way from Chow Kit to KL Sental for 3 people, 9 ringgit from KL Sental to Batu caves and back)
How much does taxi to Batu caves cost?
In KL Sentral prepaid taxi counter we asked about cost to Batu caves- we got a quote of 25 ringgit. From hotel it could have costed about 100 rinngit, as per hotel staff's estimation.

There was no entry fee/camera fee etc to visit Batu caves.

Tender coconut being sold at RM3 was nice. They way they would cut it was different from India.

Points to take home: Do not blindly trust people when they say take taxi. It helps to study public transport options and check with railway or bus counter staff for specific questions about bus and trains.

Some more photos below:





Also see: Aquaria KLCC * Rice Plate project * Bora Caves, Vizag, AP *
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Pasukan <b>Batu Caves</b> old Boys Juara Piala Menteri Besar Selangor <b>...</b>

Posted: 07 Aug 2011 08:35 PM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

dina&#39;s story : hantu <b>di</b> sunway <b>batu caves</b>?

Posted: 23 Jul 2011 09:52 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]hye. hari ni , dina cite tentang hantu di sunway batu caves. believe or not? haha. dina tak buat cerite tau . korang tgk pic tu elok-elok. nak tau maklumat lanjut ->klik sini<- maaf , dina malas nak cite panjang. ...
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved