ads

Jumaat, 19 Ogos 2011

12 di sungai pelek - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Agro Chips~Jamirah Food Industries <b>di Sungai Pelek</b>~Seronoknya bila <b>...</b>

Posted: 18 Aug 2011 06:26 AM PDT

Seronoknya hari ni bila big bos ajak kite dan sorang lagi officemate,Mira pergi memborong kerepek.Mula2 nak pergi ke Banting tapi Mira kata baik pergi kat area kampung dia di Kg Bukit Bangkong,Sg Pelek,Sepang.Memang terkenal tempat tu.Maka gembiralah hati mak dara dan anak dara ikut bos nak shopping ^_*
Taraaaa......Inilah tempat yang kami tuju.Ini kali pertama kite dan bos ke sini,kecuali officemate;Mira sebab di sinilah kampung dia.Memang tiap kali ada kenduri kahwin,hari raya dan segala keraian,kilang kerepek ni menjadi tumpuan.

Aduhai molek2 je kerepek disusun...masa ni mata kitorang dah bersinar-sinar =.=
 Pekerja yang sibuk melayan pelanggan di dalam bilik khas untuk 'packaging'
Timbunan kerepek2 yang baru ditimbang.Di kawasan belakang inilah tempat pekerja menggoreng segala kerepek
Pelanggan kat sini bukan setakat beli untuk sendiri makan,tapi ada juga beli awal2 untuk keluarga di kampung,juga ada yang borong untuk dijual di luar.


 Sokong produk tempatan yehhhhh!
 Masa kitorang sampai tadi tak ramai.tup..tup toleh eh 'eh bila masa lak ramai ni?
 Agrochips mendapat liputan media massa
Antara kerepek yang ada di sini;

Kerepek Tempe ada Original dan Pedas..pergh dahlah nipis2 mesti rangup dan meletop!
 Ops ada jual air botol ala2 air gas gitu


 Hah nilah kerepek tempe pedas....memang sedap!

 Hahahaha memang yummy yummy.Benda wajib ada dalam balang kuih raya


 Hah Doodle Batang Buruk???
Tak dapat nak snap elok2 sebab whiteboard ni nun di atas,jenuh kite yang comel kecik ni nak snap huhu

 Ni pelanggan lain punya
Ni pun orang lain punya...


Hehehehe sampai 2 troli youuuuuuuu.Yelah satu untuk HQ kat Salak Tinggi,satu lagi untuk 'operation' di Subang Airport.

 Jenuh gak tunggu turn kat counter
Itulah bos kite yang pakai shirt Pagoda.Memang suka pakai Pagoda dengan vest 'Camel'.Kalau ada meeting kat Engineering MAS,barulah bos pakai smart.Huish bos kite tu nampak je simple tapi tuan tanah kedaung,owner tanah yang tak terkira banyak nun di Perak.Yang tudung pink tulah Mira,comel dan ramai peminat.Ada blog tapi tak reti nak type entri apa hehehehe.
Balik ke office,kite dengan Mira sibuk membahagikan kerepek2 dan best juga timbang2 ni.Bos siap beli timbang hijau lagi tau!
 Arghhh banyaknya kerepekyang tunggu giliran untuk di 'pack'
 Cukup suka sesi memasukkan kerepek dalam mulut.Opssss dalam plastik
 Taraaaa....erm jual kat bazar belakang office kitorang pun,sempoi ni
 Akhirnya berjaya juga!Ada 4 jenis kerepek dalam satu plastik.Dan paling best bos bagi free!
Hah cuba besarkan biji mata korang.MAK DARA?Gelaran kite kat office hehehehe...

Apalagi bagi korang yang nak beli secara borong atau nak kongsi duit beli kerepek dengan family/adik-beradik/jiran bolehlah ke;

Lot 815,Jalan Mempelam,Kg Bukit Bangkong,
43950 Sg Pelek,Sepang,Selangor
Korang sampai je di pekan Sg Pelek,cari signboard arah ke Homestay Banghuris.Memang dah dekat dah dengan Agrochips.Boleh juga  tanya penduduk kat situ,nanti diorang boleh tunjukkan jalan.Krup krap sedang kunyah kerepek ^-*
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved