ads

Sabtu, 8 Jun 2013

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


[GH] Giler Hackers!: Senarai Wifi Percuma <b>Di Negeri Selangor</b>

Posted: 30 May 2013 06:13 PM PDT

Assalamualaiikum dan Selamat Sejahtera.
Selepas kemenangan Pakatan Rakyat di Negeri Selangor pada PRU13 lalu, kerajaan Negeri Selangor kini maju setapak lagi apabila melancarkan Wifi Percuma Selangorku di sekitar kawasan negeri Selangor.

Berikut adalah kawasan-kawasan yang akan mendapat liputan Wifi Selangorku di Negeri Selangor.


  1. Kawasan Kedai Selva, Jalan Raya Barat, Kawasan 1, 41100 Klang
  2. Kawasan Kedai Jalan 2/5. Taman Pinggiran Delima Batu 14, 48100 Hulu Langat
  3. Kawasan Kedai Jalan Amaniah Mulia 3, Taman Maniah Mulia, 68100 Batu Caves
  4. Kawasan Kedai Jalan Taman Gombak, 68100 Gombak
  5. Kawasan Kedai Jalan Bersatu 10, Taman Bersatu 48000 Rawang
  6. Kawasan Kedai Jalan Desa 1/1, Bandar Country Homes, 48000 Rawang
  7. Kawasan Kedai Jalan Besar Pandaraman, 42000 Pelabuhan Klang
  8. Surau Haji Abas Kampung Delek, Klang
  9. Balai Penghulu Mukim Batu, Batu Caves
  10. Transit Az-Zahrah Teluk Gadong Kecil, Klang
  11. Restaurant Mekar Sri Bakso, No50/G-11 Plaza Sri Muda, Sek 25, 40400 Shah Alam
  12. Dewan Sungai Pinang, Majlis Perbandaran Klang, Jalan Labis 100, 41400 Klang
  13. Kawasan Kedai, Jalan Mohd Tahir 8, Tmn Sri Mewah 4, Off Jalan Sg. Jati, Seri Andalas
  14. SJK (C) Pandamaran A, Jln Besar Pandamaran, 41200 Klang
  15. Pusat Komuniti Sg.Kantan, 43000 Kajang
  16. Pusat Khidmat Adun Kajang, Kawasan Sungai Chua, Kajang
  17. Pusat Komuniti Dun Bangi, No.22 Jln 7/1C Sek 7, 43650 Bangi
  18. Pusat Khidmat Masyarakat, Kg. Batu Laut, 42700 Tanjong Sepat
  19. Kampung Sg.Sendu & Pekan Banting
  20. Kawasan Kedai A77, Jln Besar, 45600 Bestari Jaya
  21. Pejabat JKK Kampung Meru @ Sebelah Dewan Orang Ramai MPK Jln Meru Tambahan, 41050, Meru
  22. Kawasan Kedai Makan, Jalan Raya Barat, Kawasan 1, 41100 Klang
  23. Kg.Meru, 41050, Meru
  24. Pejabat Pangsapuri Mutiara Bukit Raja 2, Jln Mahkota 1/ku2, Mutiara Bukit Raja 2, Klang
  25. Masjid Al-Azhariah, Jln Kepau 18/4 Shah Alam
  26. Pangsapuri Idaman Jalan PJU 10/1 Damansara Damai, 47830 Petaling Jaya
  27. Pangsapuri Kos Rendah SS19, Jln SS19/7, Subang Jaya
  28. Balai Raya Taman Cuepacs, Jln Koop Cuepacs 5A, Taman Cuepacs Fasa 2, Batu 9, 43200, Cheras
  29. Medan Selera Pandan Indah 2/3 Jln Pandan, Ilmu Pandan Indah 2/3
  30. Flat Permai Court 2, Jln 13D Taman Dato Ahmad Razali 68000 Ampang
  31. Dewan Kampung Melayu Ampang Tambahan, Jln 4 Kg. Melayu Ampang Tambahan, Ampang
  32. Pusat Komuniti Rakyat Sri Pangsa AU3/1, Ulu Kelang
  33. Bazaar MPAJ Taman Melawati, Ulu Kelang
  34. No 8 Jln 1/4 Pusat Khidmat Masyarakat 43650 Bdr Baru Bangi
  35. Masjid Ar-Raudah Kg. Hulu Teris, Sg Pelek
  36. Pusat Penjaja Taman Seroja Bandar Baru Salak Tinggi

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Malaysia Israel : Kapal Israel Berlabuh <b>di Port Klang</b>? | Berita Semasa

Posted: 21 Feb 2012 05:50 PM PST

Malaysia VS Israel : Kalau semak semula laporan media cetak dan media arus perdana pasti akan ada "slot Israel" di mana memuatkan kenyataan Anwar Ibrahim di WSJ (Wall Street Jurnal) baru-baru ini. Dan, tidak kurang juga dengan minggu ini, ada laporan mengenai Israel. Kali ini ada laporan mendakwa kapal-kapal dari Israel dikesan berlabuh di pelabuhan Klang.

Kalau tanya kami dengan kenyataan Anwar Ibrahim itu di Wall Street Jurnal yang mengatakan akan menerima & mengiktiraf Israel dengan pra-syarat, Israel mesti berdamai dan memberikan laluan kepada Palestin yang selama ini menindas hak rakyat Palestin. Israel yang nak berdamai? Urhmm….genjatan senjata dah dimetarai pun Israel tak ambil pusing malah terus mengebom Semenanjung Gaza. Berapa banyak kali dah ruang, peluang dan harapan diberikan atas nama pendamaian Palestin dan Israel? Berapa banyak dah kuasa veto yang digunakan melalui US bagi menyelamatkan "hayat bosnya" Israel? Adakah Israel benar-benar sudah bersedia untuk berdamai?

Kalangan negara-negara Islam sendiri pun masih lagi "haru-biru". Sepatutnya kesatuan negara-negara Islam ini yang harus diberikan tumpuan untuk dipereratkan, bukannya megah hanya atas nama sahaja. Bertambah malang lagi jika ada mana-mana negara Islam yang menyumbang samada secara langsung atau tidak langsung kepada negara haram Israel….

Berbalik kepada dakwaan terbaru mengatakan Malaysia ada hubungan dengan Israel baru-baru ini, kami tertarik dengan kenyataan menteri ini…

Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Mahathir mengulangi kenyataan bahawa kerajaan tidak melarang perdagangan antara syarikat swasta negara ini dengan ahli-ahli perniagaan Israel.

Justeru, katanya, kapal-kapal yang dimiliki oleh Israel juga dibenarkan berlabuh di pelabuhan di Malaysia untuk tujuan perdagangan tetapi dengan syarat bahawa anak kapal yang memegang pasport Israel dilarang daripada mendarat.

Mukhriz berkata, pembangkang telah cuba memanipulasikan isu berkenaan bagi mewujudkan salah faham hakikat bahawa Malaysia tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel.

"Tiada hubungan diplomatik bermakna tiada interaksi antara kedua-dua kerajaan. Perdagangan yang wujud adalah urusan pihak swasta dari kedua-dua negara dan kerajaan Malaysia tidak menghalangnya," katanya melalui sistem pesanan ringkas kepada Sinar Harian, semalam.

Kenyataan wakil Barisan Nasional (BN) yang selalu menyebut tiada hubungan diplomatik antara Malaysia dengan Israel sengaja diputarbelitkan oleh Pakatan Rakyat," tambahnya. (sumber : Malaysiakini)

Betulkah Malaysia tidah hubungan diplomastik langsung Israel. Tetapi persoalannya sekarang ini :

Dan kalau ditonton semula laporan berita TV9 pada tahun lepas ada menunjukkan bantahan dek kerana ketibaan kapal Israel berlabuh di pelabuhan Klang…

Berdasarkan dakwaan sebelum ini, kapal dagang milik syarikat yang ada kaitan dengan Israel iaitu ZIM Atlantic dan Zim USA telah berjaya dikesan berlabuh pada 16 Februari 2012 yang lalu di Port Klang. Semakan di laman web Zim Integrated Shipping itu sendiri menunjukkan hasil keputusan seperti di bawah ini :

Adakah Kapal ZIM berlabuh di pelabuhan Klang perkara baru? Tidak sama sekali. Kami pernah kongsikan laporan berita ini : Israel Keluar Dari Port Klang & Malaysia !!

Tidak cukup lagi? Menteri mengatakan Malaysia VS Israel tiada hubungan diplomatik? Tetapi mengapa semakan kami di laman web Zim itu sendiri menunjukkan Israel Corporation merupakan pemegang saham terbesar bagi syarikat Zim Integrated Shipping Limited iaitu sebanyak 98%. Ok, itu yang pertama.

Yang keduanya semakan kami di laman web Israel Corporation menunjukkan Israel Corporation syarikat holding yang terbesar di Israell dan  merupakan salah satu daripada 10 syarikat teratas yang tersenarai di dalam Tel Aviv Stock Exchange (Bursa Saham Tel Aviv)

Kami berharap menteri dan kerajaan Malaysia menjawab isu ini dengan sebaiknya. Rakyat Malaysia menantikan jawapannya….


12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Tadika <b>di</b> area Taman Seroja dan Ixora - Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b>

Posted: 13 May 2013 02:07 AM PDT

Ruangan iklan servis, perkhidmatan, hartanah untuk dijual, rumah sewa dll.

Tadika di area Taman Seroja dan Ixora

Postby ryan » 13 May 2013, 17:07

Salam,

Mohon pandangan semua tadika yang bersesuaian untuk anak berumur 5 tahun. Sapa2 ada pengalaman dgn mana2 tadika boleh lah share... Saya mungkin akan berpindah ke sana hujung tahun 2013 ni.
Tq

ryan
Baru Pindah
 
Posts: 3
Joined: 13 May 2013, 16:52

Return to Iklan dan Perkhidmatan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Bot Ekspres Karam <b>Di Jeram</b> Berbahaya | Merdeka Online

Posted: 28 May 2013 06:31 PM PDT

bot-karam-belaga

MO,KUCHING,29/5/2013 - Lokasi bot ekspres dipercayai membawa lebih 200 penumpang yang karam pada Selasa terkenal kerana mempunyai jeram yang dalam dan berbahaya, kata Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Belaga Liwan Lagang.

Beliau berkata terdapat batu besar di dalam sungai itu di Giam Tukok, iaitu kira-kira 40 minit perjalanan menghilir sungai dari bazar Belaga, dan sehingga malam ini kira-kira 21 penumpang masih hilang.

Bercakap kepada Bernama ketika dihubungi di Belaga, beliau berkata berdasarkan cerita mangsa yang terselamat, satu daripada batu besar di dalam sungai itu mengakibatkan bot ekspres yang sarat muatan itu menjadi senget dan akhirnya karam.

"Saya diberitahu oleh seorang daripada mangsa yang terselamat bahawa pemandu bot sebelum itu cuba mengelak daripada melanggar sebatang balak yang terapung di sungai dan ketika berbuat demikian, bahagian belakang bot itu terlanggar batu besar itu dan mengakibatkannya gagal dikawal serta menjadi senget," katanya.

Liwan, yang juga Menteri Muda Kebudayaan dan Warisan Sarawak, berkata beliau secara kebetulan sedang menaiki helikopter melintasi kawasan itu dari Sungai Asap, Belaga, apabila ternampak bot ekspres itu mula karam.

Beliau kemudian meminta juruterbang untuk mendaratkan helikopter itu di kawasan berdekatan tempat kejadian sebelum mengelolakan penduduk kampung dari dua rumah panjang di kawasan itu untuk menyelamatkan kira-kira 30 penumpang dan pada masa sama ada antara penumpang terbabit berjaya berenang menyelamatkan diri.

Keseluruhannya, polis Belaga mengesahkan 181 penumpang terselamat dalam tragedi itu dan menurut Liwan, antara mereka adalah kanak-kanak.

"Menurut kiraan saya terdapat lebih daripada 10 (kanak-kanak) yang menaiki bot itu memandangkan mereka mengikut keluarga masing-masing untuk cuti Gawai," katanya.

Liwan, yang berada kira-kira tiga jam bersama mangsa yang terselamat, memberitahu Bernama beliau akan bermalam di Belaga dan terus membantu pihak berkuasa yang berkenaan dalam operasi mencari dan menyelamat.

Setakat 8 malam ini, Ketua Polis Daerah Belaga DSP Bakar Sebau, gagal dihubungi untuk mengesahkan sama ada operasi itu dihentikan malam ini. -BERNAMA

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Leonora Online Boutique: SHAKLEE <b>DI PUCHONG</b>, SELANGOR

Posted: 05 Jun 2013 08:29 PM PDT

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua pengunjung blog ini :)
Istimewa buat orang-orang di sekitar Puchong. Anda boleh mendapatkan produk-produk Shaklee dari saya secara pickup dan Cash On Delivery (COD) di mana-mana area berhampiran Puchong. Bermakna kawasan penghantaran cash-on-delivery (COD) bagi Leonora Online Boutique telah berkembangke ke 3 lokasi utama iaitu sekitar KLCC, Puchong dan Batu Caves
Anda boleh hubungi saya dengan WhatsApp/sms saya di 017-423 8980(Jacky) .
Jika anda masih belum pasti untuk memiliki mana-mana produk yang sesuai untuk keperluan kesihatan dan bujet anda, saya sedia memberikan konsultasi percuma supaya saya dapat mengesyorkan produk Shaklee yang paling tepat dan sesuai buat anda sekeluarga.
Selain KLCC, Puchong dan Batu Caves, saya juga menyediakan penghantaran ke seluruh Malaysia menggunakan Pos Laju. Dapatkan tawaran harga paling istimewa untuk cadangan vitamin dan set-set Shaklee bersama free gift dari saya.
Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:

Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
COD: Batu Caves & KLCC
FB page: Leonora Online Boutique

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Musim Kenduri <b>di</b> Cendol Bakar,<b>Dengkil</b>??? | the simple women&#39;s <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2013 03:29 AM PDT


Korang semua sihat..alhamdulillah!
Baru je balik office,keluar lagi
ber'dating' dengan husband
Pekena Cendol Bakar lagi ^^

Erkkk...ramai ke?Eh taklah
 Ramai memilih drive-thru je
Ikut je arah signboard tu
 Kotak merah tu tempat staff setting semua order
Agak kelam-kabut sebab pelanggan 
 Ramai huhu...macam kenduri kahwin
Musim cuti sekolah memang masyuk ler,tokey !
Kak Lea berdua je so makan ciput jelah
RM 1.00 untuk seketul cucur udang
Kuah sos sedap..tolonglah percaya!
 Cendol Bakar Pulut Durian..nangis sedap!!!
 Hai sos...awatlah hang sedap benor
Kalau ada kuah kacang pun ngam,ni
 Staff tu letih sampai tak boleh nak senyum
Akhirnya dia senyum,ucap terima kasih sebab
datang ambil sendiri & terus bayar di situ
Dia dan sorang lagi staff tak menang tangan
nak hantar ke meja

Gigih staff ambil stok lagi dan lagi...
 Sana sini kedai makan/restoran macam ada kenduri
Kelakar jugak tengok ragam peniaga dengan pelanggannya
Seronok peniaga bumiputera kita berjaya
Repeat customer memang penting
Sebab mereka akan promote dari mulut ke mulut
Maka sentiasalah perbaiki servis dari masa ke semasa
Jom Pekena Cendol Bakar....

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Mysara Ab Rahman: Request : Pengalaman study <b>di</b> KPTM <b>Bangi</b>

Posted: 04 Jun 2013 02:34 PM PDT

Salam. Terlebih dahulu terima kasih buat Adik Yaya yang tinggalkan pesanan kt cbox kitew. 
KPTM stands for Kolej Poly-Tech MARA. Aku dulu study KPTM Bangi during diploma amik banking. Kenapa pilih KPTM? Tak masuk IPTA?
Mungkin bukan rezeki walaupun orang kata result SPM aku agak baik. Orang yang result kurang dari aku pun dapat. Dah bukan rezeki kan. Aku dapat jugak tawaran Politeknik tapi aku tak minat kos yang ditawarkan, Insurans.
IPTS memang ada untuk foundation tapi lepas pikir banyak-banyak kali, aku apply KPTM. Kenapa KPTM? KPTM adalah salah satu institusi pengajian under Majlis Amanah Rakyat (MARA).
Masuk institusi pengajian under MARA membolehkan adik-adik dapat apply loan MARA. Sangat menguntungkan sebab tak perlu bayar full untuk pembayaran balik. Lulus 2.0 pun boleh dapat 50% diskaun inikan pulak kalau result lagi tinggi! MARA jugak provide wang saku bulanan di mana sangat berbeza dengan PTPTN. Zaman akak dulu RM630 sebulan! 
Ni gambar curik aku yang sangat FOKUS! Mih mih..
KPTM Bangi terletak bersebelahan dengan UNIKL MFI di seksyen 14 Bandar Baru Bangi menyediakan suasana pembelajaran yang sangat selesa. Lecturer kat sini pun ok. Hostel tak jauh dari kampus and ada laluan pejalan kaki disediakan. Kalau malas jalan kaki, bus and teksi pun ada.
Sebut pasal hostel, yuran hostel RM900 sebulan waktu aku sem akhir dulu. Dalam satu bilik hanya 3 orang and dah siap toilet and tempat sidai baju. 2 bilik untuk satu toilet so adik-adik akan ada toiletmate! Hee.. Malas nak basuh baju pakai tangan boleh guna washing machine tapi pastikan kumpul duit 50sen banyak-banyak ye. Dalam kawasan hostel ada cafe and nak tengok pape cerita boleh je turun kat cafe tu. Surau, tempat perbincangan kalau nak buat assignment pun ada.

Kampus kat Bangi ni sangat memudahkan pelajar. Semua kemudahan dekat je. Ke UKM pun dekat. Nak beli barang atau urusan bank sume senang. Transport utama kat seksyen 14 ni teksi.
Kualiti pengajian? KPTM menyediakan pengajian yang berkualiti and diiktiraf oleh MQA. Ramai dah senior yang berjaya and sambung sambung pengajian di IPTA, IPTS and ada jugak ke luar negara.
KPTM Bangi ni yang aku suka part Anugerah Dekan, dinner, sume kat tempat best-best. Tak da maknanya guna dewan kampus je. Contoh Anugerah Dekan waktu aku sem 5, kami ke Palace of Golden Horses. Wahh..sangat best diraikan macam gitew..
Masing-masing dah berpecah
Ada yang mencemuh sebab IPTS? Apa ingat IPTS tak boleh berjaya? Aku penah buat research untuk salah satu asssignment pasal benda ni dulu. Actually, tempat kita belajar hanya memainkan peranan kecik je untuk apply keje. Yang penting how kita bawak diri kita ni untuk cabaran luar.
Terus terang cakap even dah masuk UiTM pun aku selalu teringat kat KPTM sebab sangat best belajar kat sana dulu. Maybe disebabkan environment dia. Berbeza dengan UiTM so sape kata IPTS tak bagus?
Alhamdulillah.. Bermula dengan KPTM Bangi untuk diploma kini aku dah nak habis ijazah pun kat UiTM Segamat, Johor. Yang penting, usaha dan doa..:)

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Gambar: BANGLA bernama NAJIB berjaya di tahan <b>di Klang</b> mahu <b>...</b>

Posted: 04 May 2013 08:57 PM PDT

Digg!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Technorati!StumbleUpon!MySpace!Yahoo! Twitter!LinkedIn! 

http://2.bp.blogspot.com/-YBepGTIMcqM/UYXD69wipFI/AAAAAAAAEbM/4PcLVqDaaqo/s640/58139_325161974278903_1622075611_n.jpg 

Malaysians Must Know the TRUTH

Lokasi dikesan : Batu 3 jalan Kota Raja Kg Jawa 5 Mei 2013.

Diharapkan "Banglasia" atau warga asing lain di Malaysia tidak layak untuk mengundi pada pagi ini... 

"Bukan Bnaglasia atau warga asing lain yang menentukan halatuju negara untuk 5 tahun selepas ini, tetapi kita semua rakyat Malaysia"

Read more at: http://malaysiansmustknowthetruth.blogspot.com/2013/05/gambar-bangla-bernama-najib-berjaya-di.html 


12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Kisah Berkelah <b>Di Ulu Yam</b> | Adra217

Posted: 13 Mar 2013 05:00 PM PDT

Adra21
Amacam, tajuk entri kali ini ada serupa episod cerita Upin & Ipin tak?? Hihi.. Ahad lepas, Adra telah berpeluang untuk berkunjung ke tempat perkelahan yang paling terkemuka di kawasan Batu Caves ini, Ulu Yam. Walaupun jarak antara rumah Adra dan Ulu Yam ini hanyalah sedetik cuma, namun nak kata pergi ke sana tu memang jauh sekalilah. Tapi memandangkan sekarang ni memang musim panas, maka Daddy telah mengajak Adra dan juga Mama untuk ke sini. Turut serta dalam kunjungan yang penuh bermakna ini adalah kawan baik Mama, Auntie Ija dan keluarganya.

Seperti yang telah dijanjikan, maka, tepat jam 830 pagi kitaorang dah bergerak menuju ke Ulu Yam. Walaupun dekat, tapi kitaorang sengaja awal ke sana. Kata orang, boleh pilih tempat yang menarik kalau sampai awal ni. Tidaklah berjalan sampai ke hujung hutan, pun masih tercari-cari tempat mana nak letak segala barang. Maklumlah, Ulu Yam ni boleh tahan dia punya ramai orang.

Sabar menanti hidangan

Sabar menanti hidangan

Lagi aksi kelaparan..menunggu waktu untuk makan

Lagi aksi kelaparan..menunggu waktu untuk makan


Sewaktu sampai di kawasan parkir, kereta masih belum kelihatan begitu banyak. Maka, secara tidak langsung orang pun masih lagi begitu ramai. Sesi pencarian tapak untuk meletakkan segala barangan berjalan dengan lancar. Kitaorang berjaya mendapatkan lokasi yang agak menarik juga. Maka, aktiviti pertama yang dijalankan adalah pemakanan nasi lemak yang telah ditapau oleh Mama. Selain itu, terdapat juga sandwich buatan tangan Auntie Ija.

Selesai sahaja acara pemakanan tersebut, dengan sepantas kilat Adra mengajak Daddy untuk menuju ke permukaan air sungai yang kelihatannya seolah memanggil-manggil Adra. Nah, dia punya jangan cakaplah. Sejuk macam air peti ais.

Adra yang kesejukan

Adra yang kesejukan


Setelah puas bertarung dengan kesejukan dengan air, Adra meminta izin untuk mengundur diri. Tak tahan. Walaupun hati nurani ini berkata Adra masih mampu mengharunginya lagi barang setengah jam. Tapi kecutan di jari adalah bukti yang Adra dah cukup sejuk sebenarnya.
Posing dengan Kakak Alesya

Posing dengan Kakak Alesya


Kitaorang melepak di Ulu Yam ni takdelah lama sangat..menjelang tengahari, Adra pun berangkat pulang sambil pekena tidur dalam kereta setelah penat bertarung dengan air sesejuk peti ais itu.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Minta MBSA Kaji Semula Kelulusan Bina Pawagam <b>Di Shah Alam</b>

Posted: 04 Jun 2013 04:00 PM PDT

SHAH ALAM 5 JUN : Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) perlu mengkaji semula kelulusan projek pembangunan di kawasan berhampiran Padang Jawa di sini di mana sebuah mini teater bakal diwujudkan di dalam kompleks perniagaan di situ.

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad mendakwa mengikut pelan asal pembangunan kompleks perniagaan di Alam Avenue 2 tersebut, tiada terdapat perancangan bagi pembinaan mini teater berkenaan.

Beliau berkata, MBSA sewajarnya mengekalkan keadaan asal di mana tiada pembinaan panggung wayang atau pusat hiburan di sekitar Seksyen 1 hingga Seksyen 24 Shah Alam sepertimana kehendak Almarhum Tuanku Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.

"Saya telah menulis kepada DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah supaya perkara ini dipertimbangkan kembali,"katanya dalam sidang di pejabatnya di sini.

Tegasnya, kepentingan penduduk di kawasan itu perlu diambil kira oleh MBSA sebelum sebarang keputusan dibuat bagi projek berkenaan.

"Saya telah mengutus surat kepada Datuk Bandar Shah Alam pada Januari lalu tetapi setakat ini tiada respon," katanya.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Hannah Yeoh : Syabas Perlu Tangani Gangguan Air <b>Subang Jaya</b>

Posted: 07 Jun 2013 01:16 AM PDT

SUBANG JAYA 7 JUN : Adun Subang Jaya, Hannah Yeoh mahu Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) memberi respon terhadap cadangan yang dikemukakannya bagi menangani krisis air di Subang Jaya.

Menurutnya, cadangan itu dikemukakan dalam mesyuarat bersama wakil Syabas pada 20 Mei lalu.

Antara cadangan itu adalah meminta Syabas menaiktaraf perkhidmatan pelanggan terutama di laman web dan pusat panggilan.

Selain itu, Syabas perlu mewujudkan sistem amaran awal sekiranya tahap bekalan air di empangan di Subang berada di paras separa kritikal.

"Sebelum ini, jika berlaku ketiadaan air, penduduk akan menghubungi Syabas malangnya pihak Syabas tidak mengangkat panggilan.

"Amaran awal penting supaya penduduk dapat bersedia untuk menyimpan air bagi kegunaan mereka jika berlaku ketiadaan air," katanya dalam sidang media di pejabatnya, di sini.

Hadir sama Ahli Parlimen Kelana Jaya, Wong Chen.

Hannah menambah pihak Syabas juga perlu menghantar tangki air dua kali sehari di antara jam 6 hingga 8 pagi dan 8 hingga 10 malam.

"Sebelum ini, penduduk membuat aduan bahawa pihak Syabas tidak menghantar tangki. Mereka hanya menghantar sekiranya penduduk membuat panggilan dan mendesak Syabas," katanya.

Selain itu, Wong Chen berkata pihaknya terpaksa membuat sidang media berkenaan isu ini kerana melihat pihak Syabas tidak mempedulikan cadangan yang dihantar.

"Dalam mesyuarat itu, mereka memberikan respon yang positif tetapi selepas lebih dua minggu, pihak Syabas diam.

"Kami ada menghantar email susulan dari cadangan itu untuk mengetahui perkembangannya, namun pihak Syabas juga tidak memberi respons," katanya.

Difahamkan cadangan itu dihantar selepas penduduk Subang Jaya khususnya di SS19, mengalami krisis air selama dua hari.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di kuala langat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala langat - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di kuala langat</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2013 01:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PRU13 - PAS <b>KUALA LANGAT</b> ANGKAT BENDERA PUTIH <b>...</b>

Posted: 21 Apr 2013 11:16 AM PDT

Perarakan besar-besaran mengiringi calun-calun BN di Parlimen Kuala Langat.

Calun-calun BN di Parlimen Kuala Langat, Zurihan berbaju Melayu putih memegang beg (Tengah)
TERKINI daripada Parlimen Kuala Langat. 
Jentera PAS di Parlimen Kuala Langat kegusaran dan hilang semangat 'juang' mereka berhadapan dengan calun BN di DUN Sijangkang N.51. Ini diakui sendiri oleh jentera PAS di SIjangkang. Pada mulanya PAS menjangka BN akan menamakan pimpinan kanan UMNO Kuala Langat untuk bertanding di DUN Sijangkang. PAS sudah mengwar-warkan mereka bakal mendapat kemenangan mudah!
Apabila cikgu Zurihan, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Kuala Langat yang dicalunkan, jentera PAS terus hilang semangat juang! Di saat-saat akhir jentera PAS terpaksa ubah strategi dan helah mereka. Kini segala peluru yang disediakan oleh jentera PAS sudah tak berguna lagi kerana calun BN bukan orang yang mereka duga selama ini.

"Betul-betul kami terkena kali nie" kata seorang jentera PAS di DUN Sijangkang kepada sumber kami semasa bersembang di salah sebuah bilik gerakan PAS di Pekan Sijangkang.

Terpaksalah jentera PAS merekacipta fitnah-fitnah kurang masak ramuannya terhadap calon BN di N.51 tersebut. Kononnya ada jentera BN yang memboikot beliau. Menurut jentera BN di DUN Sijangkang dan semua ketua PDM di seluruh DUN Sijangkang, mereka sememangnya menantikan pencalonan cikgu Zurihan. Pencalunan cikgu Zurihan mendapat restu dan sokongan kuat daripada akar umbi sehingga ke pucuk pimpinan bahagian Kuala Langat. 
"Biasa lah bro, orang PAS dah goyang bila Zurihan yang bertanding" ujar seorang 'Orang Kuat'  jentera BN setempat yang mengeteh bersama ambe sebentar tadi. 
Cikgu Zurihan bertanding melawan Dr Yunus dari PAS. Beliau adalah anak tempatan yang sudah lama dikenali penduduk di situ. 
Zurihan seringkali dijadikan imam solat oleh ahli akar umbi UMNO bila ada acara dan majlis.

12 di sijangkang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sijangkang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2013 01:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2013 01:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2013 01:14 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Feb 2013 01:22 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Geringsing Pecah: Pas pilihan <b>di Sijangkang</b>

Posted: 06 Feb 2013 09:09 PM PST

SELEPAS hampir sepenggal menawan kerusi Dun Sijangkang daripada Barisan Nasional, Pas cukup yakin mampu mempertahankan kembali kedudukannya di kawasan tersebut.

Exco Kerajaan Negeri yang juga Adun Sijangkang, Dr Ahmad Yunus Hairi berkata, calon Pas masih di hati penduduk dan tidak mustahil mereka akan tetap memilih pemimpin dari parti yang sama untuk terus berada di kerusi berkenaan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Menurut beliau, tidak kira sama ada dirinya dicalonkan semula atau tidak, pengundi di Sijangkang dilihat cukup selesa berada di bawah pimpinan Kerajaan Pakatan Rakyat dan calon Pas tetap menjadi pilihan hati mereka.

" Bagi saya, biarlah pucuk pimpinan Pas dan PR membuat pemilihan calon dan jika ditakdirkan tidak menjadi calon di sini dalam PRU13 nanti, saya tidak kisah asalkan wakil PR terus mentadbir rakyat di sini seperti kemenangan yang dikecapi lima tahun lalu," katanya.

Dr Ahmad Yunus berpendapat, jika Pas dan PR mahu terus mengekalkan kemenangan itu, mereka perlu mendekati pengundi atas pagar kerana undi golongan tersebut memberi impak cukup besar pada PRU13 nanti.

"Kita kena akui bahawa undi golongan atas pagar adalah penentu kepada kemenangan, jadi kami perlu terus mendekat kelompok ini dalam memastikan terus kekal di Sijangkang.

"Selain memberi tumpuan kepada soal kebajikan rakyat, masa depan anak-anak bersekolah dan belia merupakan fokus utama yang diberikan bagi menentukan hala tuju golongan ini," katanya.

Kata beliau, dalam tempoh lima tahun ini, pelbagai masalah masyarakat berjaya diselesaikan oleh pihaknya, manakala perancangan masa depan telah dibuat kerana kawasan Sijangkang merupakan lokasi tumpuan kerana berhampiran dengan Lembah Klang.

"Tidak mustahil Dun Sijangkang masih boleh dikekalkan memandangkan pada pilihan raya lepas kita hanya tewas kepada satu kerusi sahaja iaitu di Dun Morib.

"Tetapi, dengan perancangan yang dibuat melalui pelbagai latihan simulasi dan aktiviti turun padang memberi impak kepada dua kawasan tumpuan, iaitu Dun Morib dan Dun Sijangkang sebagai pilihan pimpinan Pas yang bakal menerajui kepimpinan pada PRU nanti," katanya.

"Sebagai wakil rakyat yang sudah menerajui pimpinan di Dun Sijangkang dan menjadi Exco Selangor, saya yakin pimpinan PR  yang berganti sekalipun mampu menunjukkan prestasi yang baik dan mempertahankan kerusi yang dimenangi," katanya.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Perbandaran <b>Sepang</b> (MPS) [16 Mei <b>...</b>

Posted: 14 May 2013 06:41 PM PDT

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia berumur tidak  kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan. Keutamaan kepada rakyat  Negeri Selangor yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut:-
Klasifikasi : PERKHIDMATAN KEJURUTERAAN
Jadual Gaji : Minimum RM 952.66 Maksimum RM 3,299.86
Elaun : Imbuhan Tetap Khidmat Awam RM 115.00
Imbuhan Tetap Perumahan RM 180.00
(a) Sijil dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi atau politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred J17 : P1 : RM RM 1,417.59); danLulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
ii . Perhatian Kepada Pemohon:
a) Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Permohonan Jawatan yang boleh didapati di Bahagian Sumber Manusia Majlis Perbandaran Sepang atau menggunakan borang yang boleh dimuat turun menerusi laman Web Majlis Perbandaran Sepang di alamat www.mpsepang.gov.my.
b) Semua borang permohonan hendaklah diisi dengan lengkap disertakan salinan sah kad pengenalan, sijil lahir, sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik (termasuk Ijazah Diploma – jika berkenaan), transkrip keputusan peperiksaan semua semester yang diakui sah berserta dengan sekeping gambar berukuran passport.
c) Pegawai-pegawai kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Perintah Am 21 Bab `A' 1973 dan menyertakan bersama-sama Kenyataan Perkhidmatan yang kemas kini dan Laporan Prestasi.
d) Permohonan yang lewat diterima dan tidak mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan tidak akan dipertimbangkan dan calon-calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga.
e) Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.
Majlis Perbandaran Sepang,
Persiaran Semarak Api, Cyber 1


 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved