ads

Isnin, 15 April 2013

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Nice to see, nice to eat: Kereta Hilang <b>di</b> ERL <b>Salak Tinggi</b>

Posted: 29 Mar 2013 05:29 AM PDT


Semalam aku dapat satu berita yang mengejutkan..Kawan aku kehilangan kereta di parking lot ERL Salak Tinggi. Dia park kereta kat situ hari Ahad malam lepas sebab nak ke Korea. Dia berlepas dari KLIA. Memandangkan hari Ahad tu baru jer lepas F1, maka haruslah kat bulatan Masjid yang menghala ke KLIA, LCCT, Salak Tinggi, Banting, Putrajaya jam gila-gila punya. Oleh sebab itu aku ada syorkan untuk parking di situ dan naik ERL terus ke KLIA. Dapat jimat masa semua.


Aku memang selalu sangat parking kat lot parking ERL Salak Tinggi tu memandangkan takde orang nak hantar aku ke epot. Dah la flight aku kadang pagi, kadang malam. Nak menyusahkan orang pun rasa tak sedap. Tawakal pada Allah jer. Ex housemate aku dulu pun bantai jugak park kat situ jugak masa pi cuti-cuti ke Bali. Seminggu lagi tinggal.


Bila dah jadi macam ni, rasa sangat-sangatlah bersalah. Sebab aku yang recommend. Rasa berdosa pun ya jugak. Bila dah buat report polis, polis pun terkejut. Sebab sepanjang tahun ni, takde lagi laporan kehilangan kereta di ERL Salak Tinggi tu. Inilah yang pertama untuk tahun 2013.


Mesti ingat kereta tu kereta mahal atau import kan? Jawapannya tidak, sebab kereta kawan aku yang hilang tu adalah kereta Proton Saga tahun 2009, bukan Saga FLX yang baru ni. Kawan aku tu siap pasang system alarm kereta yang siap pakai card lagi untuk buka. Then ada juga kawan aku yang baik hati pinjamkan lock kaki atau stereng (aku pun tak ingat) yang dia sendiri tak pakai lagi.


Condition kereta pulak, absorber agak nazak, kene gi repair. Body coot momot. Dalam kete semak. Radio biase, takde yang canggih-canggih punya. Takde modified kete buat ekzos or engine turbo ke.


Selama bertahun-tahun aku park di situ, bila time kawan aku jadi macam ni. Aku rasa bersalah sangat-sangat. Rupa-rupanya, aku tanya dengan sorang kawan aku yang duduk sini jugak, dia ada bagitau rupanya kat situ banyak kereta yang kene pecah. Hilang tu memang adalah jugak. Tak tau lepas ni nak parking mana kalau nak ke epot.
Semoga kejadian ini menjadi peringatan untuk aku diri sendiri dan pembaca setia blog ni.



mencari rumah sewa <b>di</b> taman mawar 1, 2 & perdana - <b>Salak Tinggi</b>

Posted: 22 Nov 2011 12:00 AM PST

salam semua, :D
Disini saya ingin mengiklankan rumah sewa saya.Rumah apartment e-mas villa.Rumah baru tip-top.
Berkeluarga sahaja yang layak ( muslim ). Harga boleh runding.Kemasukan Segera julai 2012.
Call 016-3074022 ( khairul ).Keluasaan rumah 1008kps.Boleh jaga rumah dengan baik.

Iklan ditutup pada 10/7/2012 pukul 12.50 tengahari. minta maap banyak, sudah ada penyewa.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


ROAD SHOW ANAK ORENG PEBIEN (AOP) KE <b>KUALA</b> <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2013 03:05 AM PDT

ROAD SHOW AOP KE KUALA SELANGOR
Media: Kuduk-Kuduk Channels
Kuala Selangor- Warga masyarakat Bawean di Kuala Selangor jauh dari lokasi Kuala Lumpur yang kebanyakannya orang bawean. Perumahan warga Bawean di Kuala Selangor yang hanya lebih kurang belasan rumah sahaja kini telah menjadi satu perkampungan orang Bawean dimana kini telah semakin banyak.
Kawasan perkampungan terpencil di Bukit Belimbing ini menyaksikan kebanyakan telah menetap hampir lebih 20 tahun melampaui dua generasi. Kini lebih 20 keluarga menetap di perkampungan Bukit Belimbing, Kuala Selangor. Warga masyarakat bawean di kawasan itu walaupun tiada bas masuk ke kawasan itu tetapi amat bersyukur kerana masjid berada betul-betul di hadapan rumah mereka.
Pada 23-24 mach 2013(semalam) perkampungan Masyarakat Bawean di Bukit belimbing telah menjadi satu lokasi warga Anak Oreng Pebien (AOP) untuk julung kalinya. Kami membuat Road Show demi mengeratkan silaturrahim sesama Bangsa Bawean di Malaysia amnya. Road show Anak Oreng Pebiyen (AOP) itu telah di rasmikan pada malam harinya iaitu malam minggu dimana Presiden Persatuan Bawean Malaysia(PBM) Datuk Azez Satar  dan seorang lagi sahabatnya iaitu Cikgu telah sama-sama turun untuk mengunjungi masyarakat Bawean di sana untuk  merasmikan Road Show (AOP).

Perjalanan dari kuala lumpur pada jam 7.30 mlm dan kami sampai di sana pada jam  9.15 mlm lewat setengah jam kerana ada masalah yang tak dapat kami atasi sepanjang perjalanan. Sampai disana kami di sambut dengan meriah oleh masyarakat disana dengan memasang kemah bagai semata-mata untuk kedatangan kunjungan kami.
"Pada siangnya, iaitu hari ahad yang dinanti-nantikan dimana warga Anak Oreng Pebien (AOP) telah berkumpul di Stesen Minyak Petronas di Taman Metropolitan, Kepong. Perancangan kami, jam 9 pagi bergerak bagi memulakan perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuala Selangor, tetapi kami telah terlewat lebih kurang sejam lebih kerana menunggu teman-teman lainnya sampai kelokasi tempat berkumpul.


 Sepanjang perjalanan kami kesana, banyak rintangan telah kami hadapi sepanjang perjalanan itu dimana setelah kami melalui jalan di selayang berhampiran Selayang Murni menuju kerawang mengalami kecelakaan kecil kerana ada lori telah berhenti secara mengejut dan menyebabkan kereta rakan kami berlanggar sesama sendiri dan bernasib baik tidak teruk hanya kemek sedikit sahaja.
Perjalanan kami mula sampai ke Lebuh Raya Latar dari Rawang menuju ke Kuala Selangor dan rombongan kami telah bergabung dengan rombongan bermotor yang datang dari arah Sungai Buloh.Tugas mereka ini untuk mengawal lalu lintas di setiap traffic light sepanjang kami di jalan menuju kedestinasi. Tidak sampai beberapa minit kami berjalan, ada di antara kereta rakan kami yang telah mengalami kerosakan menyebabkan perjalanan kami terbatas seketika. Kereta sahabat kami yang mengalami kerosakan itu tidak dapat kami perbaiki dan kami telah memanggil tukang tarik kereta untuk menyelesaikan masalah tersebut.
"Setengah jam dalam perjalanan dengan pelbagai cabaran kami telah tempuhi, maka rombongan kami telah sampai ke destinasi yang dituju. Ketibaan disana kami telah disambut oleh anak-anak muda (AOP) dan kami melihat mimik mukanya penuh dengan keceriaan kerana kami telah sampai kedestinasi yang dituju dengan selamat.
Perasaan gembira dan penuh teruja kami hadapi sepanjang berada disana kerana telah disambut dengan baik oleh masyarakat disana tidak dapat kami lupakan. Road Show kami disana telah dirasmikan oleh Ustaz Bulkaini dan Pengerusi Anak Oreng Pebiyen (AOP) saudara Azroy kita. 

Ustaz Bulkaini telah membuat bacaan doa sebagai bermulanya Road Show kami disana. Sebagai pengerusi (AOP), saudara Azroy juga tidak ketinggalan dan turut membuat taklimat ringkas sebagai bermulanya aktiviti yang akan berlangsung nantinya. Pelbagai aktiviti telah diadakan sepanjang kami berada disana iaitu seperti makan epal sampai habis dan makan telur paling cepat.


 Kemeriahan, gelak tawa dan leteran rakan-rakan  (AOP) sepanjang kami berada disana telah dikongsi bersama dengan warga masyarakat setempat untuk sama-sama berhibur dan beramah mesra.

Alhamdulillah tepat jam 3 petang program Road Show bersama masyarakat Bawean di sana telah habis dan kami semua warga Anak Oreng Pebiyen (AOP) mengucapkan berbanyak terima kasih diatas kerjasamanya dan tidak lupa juga kepada hidangan-hidangan seperti ubi rebus, ikan kering, meehon goring dan banyak lagi yang enak-enak yang telah dihidangkan kepada kami semua.

Kepada rakan-rakan (AOP) terima kasih yang tak terhingga kerana dapat turut serta dalam Road Show ini. Kerana anda semua kami berjaya sampai kesan dan tidak lupa juga kepada Pengerusi Persatuan Bawean Malaysia (PBM) Datuk Azez Satar diatas kerja samanya.Sekian 
-Media Kuduk-Kuduk Channels

Konvoi Jelajah Anak Malaysia Kini <b>Di Kuala Selangor</b> | VyREC

Posted: 12 Feb 2013 09:55 PM PST

Konvoi Jelajah Anak Malaysia telah menjelajahi kawasan ke-19 di lapan buah negeri sejak dilancarkan di Putrajaya pada 31 Januari lalu.
Kini konvoi Anak Malaysia sedang menuju ke daerah Kuala Selangor dan menetap selama dua hari di daerah itu untuk berinteraksi bersama penduduk setempat. Persatuan Belia Jalan Suara telah merancang beberapa aktiviti bagi menyambut kedatangan Konvoi Jelajah Anak Malaysia di daerah itu

Antara aktiviti yang telah dirancang adalah seperti berikut:

1

2

Oleh itu kepada para belia di sekitar Kuala Selangor di Jemput untuk menyambut kedatangan Konvoi Jelajah Anak Malaysia dan memeriahkan program-program yang telah disediakan. Semua di jemput hadir.

Related posts:

Catatan Perjalanan Road Trip 2013 - <b>Kuala Selangor</b> - Sabak Bernam

Posted: 01 Apr 2013 12:02 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Untuk Road Trip 2013 ini, kami telah memilih untuk memulakan perjalanan kami dari Daerah Gombak ke Kuala Selangor ke Sabak Bernam ke Hilir Perak dan berakhir di Daerah Manjung. Perjalanan tidaklah jauh, bermakna ...

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


NajibRazak Jangan Salah Buat Percaturan <b>Di Ampang</b>

Posted: 03 Apr 2013 12:55 PM PDT

Timbalan Ketua Tuan Hj.Aziz Derus  yang kerap 
dilihat duduk jauh dibelakang.

Khabar angin bertiup kencang dalam Umno Bahagian Ampang yang kononnya tiada satu
pun calun yang dianjurkan Umno Bahagian Ampang kepada @NajibRazak diterima untuk
menjadi calun PRU13 nanti di dua Dun dan satu Parlimen yang bakal ditandingi
Barisan Nasional.

Sejauh mana kebenaran "khabar angin" ini tidak dapat dipastikan lagi tapi ianya disahkan
oleh sumber sumber yang amat rapat dengan Noh Omar petang kelmarin selepas parlimen dibubarkan.Dikhabarkan seorang calun datang dari sebuah NGO(yang boleh dikira diterima pengundi Ampang) dan dua orang "paratroopers" yang menjadi pilhan @NajibRazak.

"Paratrooper" dari Baling?
Dato Aziz Putera jangan seronok dulu..
Nama nama yang kurang menyenangkan yang terpacul dibibir mereka adalah "paratrooper"
dari Baling iaitu Mashitah Ibrahim dan seorang pemimpin tempatan spesis
Zaman Jurassic yang juga orang kuat JASA Fuad Hassan yang dah dikira
masuk "tarikh luput".
Lebih baik kekal dan perkuatkan JASA

Aku yang kerap menghadhiri program program anjuran Umno/BN ataupun NGO "mesra BN"
disini sejak kebelakangan ini dapat merasakan sesuatu yang tidak kena bila kelihatan pemimpin pemimpin kanan Umno Bahagian Ampang saperti hilang semangat dan selalu saja
mengambil "tempat duduk dibelakang" saperti lain lain hadhirin.Dari raut wajah mereka
terbayang "kekecewaan" yang jelas walaupun cuba disorokan.Cuma Dato Ismail Kijo sahaja
selaku Ketua Bahagian dan Pengerusi BN Ampang yang "terpaksa" buat buat bodoh untuk tidak memperlihatkan kekecewaan AJK dan Ahli Umno bahagian pimpinan beliau.
Apa yang bermain difikiran Ketua Pemuda Safarizul 
hanya dia yang memahaminya..
Naib Ketua Sheikh Azieman yang begitu kuat bekerja
saperti dapat membaca isyarat terbaru...
Dia hilang dipertengahan program...

Jadi suka aku menyarankan kepada @NajibRazak agar "bertindak cerdik" dalam meletakkan
siapa juga "calun boleh menang" untuk 3 kerusi di Ampang kelak dengan mengambil kira
sentimen kepimpinan dan ahli ahli Umno yang ada.Kegagalan @NajibRazak melakukan
perkara yang BETUL hanya akan membantutkan cita cita Barisan Nasional untuk
merampas kembali 3 kerusi yang mereka kalah dalam PRU lalu dan seterusnya merampas
Selangor dari Pakatan Rakyat.
Dato Ismail Kijo selaku kepala terpaksa
Dr.Rozaidah dah mula tak kelihatan di program.Apakah pencatur
dipusat berani mengambil risiko untuk mengusik perasaan
Jentera Wanita Umno Ampang?

Persoalan yang bermain dikepala setiap ahli Umno di Ampang ini adalah...

"Apakah tidak ada seorang pun dikalangan mereka yang layak (winnable) untuk 
dipertarungkan untuk PRU13 nanti...?"

Jika benar saperti "khabar angin" yang sedang bertiup kencang ketika ini,maka 
"pilihan Najib" ibarat PENGHINAAN kepada kewibaan setiap ahli
Umno Bahagian Ampang dan seolah olah melemparkan keseluruhan Umno Ampang
yang wujud sekian lama kedalam longkang!Itulah luahan seorang sahabat AJK Bahagian
kepada aku petang kelmarin.

Aku tiada apa apa kepentingan dalam politik Ampang.Aku cuma mahu BN merampas
kembali 3 kerusi yang kita kalah dulu dan mengembalikan MARUAH kami yang
telah hilang selama ini...itu saja.Tapi kalau percaturan @NajibRazak macam "haramja"
dan bakal mencetuskan perpecahan dikalangan Jentera Parti Ampang...maka harapan kini
bakal menjadi hanya suam suam telor dalam seluar dalam.

Pastinya Azmin Ali dan Zuraidah Mak Lampir akan tersenyum girang bila "khabar angin"
ini menjadi kenyataan....

So @NajibRazak bila depan Kaabah....tolong fikir.

P/S : Bukan kita tak mahu sokong calun Winnable NajibRazak,tapi kalau tak ada 
seputik pun calun yang datang dari Umno Bahagian Ampang....JADAH APA?

Dengar kata ada "winnable" yang mesra dengan Datin Seri ya?

zaldeco: Pemasangan Kabinet Dapur <b>Di Ampang</b> Hilir

Posted: 06 Apr 2013 06:33 AM PDT


Apa lagi yang boleh dikatakan dengan kebinet dapur ZALDECO, selain dari rekaannya yang moden dan ringkas, apa yang hebatnya adalah anda jauh lebih berjimat. Dengan harga terendah yang mengatasi harga pasaran, kabinet dapur ZALDECO adalah pilihan yang tepat.
Begitu juga pilihan pelanggan dari Ampang Hilir ini, pakej lengkap cabinet dapur ZALDECO membuatkan anda dapat memiliki segalanya dengan harga mampu milik.
Rekaan yang cukup ringkas tetapi fleksibel membuatkan saat-saat memasak menjadi momen yang indah buat anda. Rekaan kali ini tampil dalam rona kayu berjalur coklat terang.
Ruang dapur yang ada digunakan sepenuhnya dengan baik, keselesaan memasak diutamakan, tidak hairanlah cabinet dapur ZALDECO terus mendapat tempat di hati pelanggan.
Segalanya tampil menyerlah, anda juga harus memilikinya!

~SiComel~: wedding <b>di</b> dewan dato ahmad razali <b>ampang</b>

Posted: 30 Mar 2013 12:39 AM PDT


memenuhi jemputan kahwin
exopishmet en. abah.
di ampang.
xde aktiviti ape sgt bile attend wedding
ade budak kecik ligat si ziyad..<s>adoi</s>

#salam takziah pada siyah
exskulmet saya diatas pemergian ayahanda tersayang petang semalam.

Published with Blogger-droid v2.0.10

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


Isu Ciptaan Padamkan Kisah TALAM Dan Curi Pasir <b>Di Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2013 09:25 PM PDT

015830153

Sama ada sengaja atau tidak sengaja , di rancang atau pun tidak tetapi yang pasti nya ada lah isu wang rakyat Selangor yang di guna kan secara licik melalui "bailout" kepada Syarikat TALAM dan juga isu mencuri pasir yang giat berlaku di negeri Selangor yang terpadam begitu sahaja oleh isu isu nasional dan isu ciptaan sebagai alihan.

Isu isu ciptaan  yang melibat kan pelbagai watak yang bukan dari kalangan ahli politik juga  di seret ke dalam kancah politik untuk mengkabui kerja licik  oleh talibarut anak syarikat negeri Selangor.

Kisah membunuh diri dengan terjun dari bangunan SPRM oleh pekerja DAP ia itu Teoh Beng Hock juga menjadi kan Pakatan Rakyat dari pihak yang berada di kedudukan bertahan menjadi pihak yang membuat serangan dengan mengambil kesempatan dari kematian nya.

Maka dengan hal hal dan perkara sebegini maka perhatian rakyat khusus nya negeri Selangor teralih kepada isu isu yang di cipta kan sama ada dengan sengaja atau pun tidak.Sedang kegiatan mencuri pasir begitu pesat, keseluruhan tumpuan rakyat teralih kepada isu isu yang menyebab kan kerajaan BN dan UMNO berada di dalam posisi menjawap dan bertahan.

Pernah juga di ada kan perbicaraan oleh SELCAT untuk hal pasir ini dengan tuduhan rasuah pada kakitangan di dalam anak syarikat negeri Selangor tetapi tidak lansung mendatang kan impak kepada masyarakat.Ia berlalu tanpa apa apa kesan yang besar dan mati begitu sahaja.

Wang rakyat Selangor yang menjadi wang pembela kepada hutang TALAM tidak menjadi penting berbanding dengan kes peribadi yang di kena kan kepada mantan MB Selangor Datuk Khir Toyo.Pembangkang dengan bantuan media nya berjaya menjadi kan isu peribadi Datuk Khir Toyo sebagai lebih penting dari alihan wang membela syarikat kroni bukan melayu.

Isu isu seperti perilaku Datuk Hassan Ali dengan perjuangan anti-murtad nya juga membenam kan hal hal lain nya di negeri Selangor.Rakyat tertumpu sebentar kepada isu ini.

Ada kah isu air juga isu ciptaan oleh pihak Pakatan Rakyat di negeri Selangor kerana di penghujung isu ,kerajaan negeri Selangor menawar kan untuk membeli syarikat konsensi air atas alasan yang telah di sedia kan setelah sekian lama bermain catur dengan masalah air.

Selain itu hal hal sampah yang begitu kecoh di negeri Selangor yang konon nya di selesai kan dengan wakil DAP Ronnie Liu mendapat kuasa membeli kompaktus atau lori sampah bagi pihak kerajaan negeri dari negeri China.

Ini semua menyebab kan kes membabit kan kepentingan rakyat teralih, apabila tumpuan teralih maka kes kecurian pasir terpadam begitu sahaja sedang ketika di tulis ini ia nya masih giat di lakukan , tambahan kerajaan Pakatan Selangor berada di ambang sore atau pun di saat saat akhir pemerintahan nya.

Saiapa kah rakyat negeri Selangor yang masih  bercerita tentang pencuri pasir di waktu ini? Siapa pula yang mahu bercerita tentang wang 1 billion negeri Selangor yang lesap menguna kan kebijaksanaan pengalaman koperat Khalid Ibrahim dan seorang lagi anak Ibrahim bergaji RM1 sebagai penasihat ? Semua rakyat sedang sebuk melayani isu isu yang tercipta sebagai isu alihan.Begitu lah licik nya kerajaan pimpinan Pakatan Rakyat membuat silap mata di siang hari.

Exco <b>Negeri Selangor</b> Sombong Punca Air Tak Ada <b>Di</b> <b>...</b> - Keris 7 Lok

Posted: 27 Mar 2013 11:11 PM PDT

Umum tahu masalah air di Selangor semakin hari semakin serius namun ia ditenggelami dengan isu pencerobohan yang sedang berlaku di Sabah. Namun rakyat Selangor tidak akan melupakan saat tiada bekalan air.

Malahan di beberapa kawasan kebelakangan ini seperti Ampang, Pandan dan terkini pelajar UiTM kampus Puncak Perdana telah mengalami gangguan bekalan air akan penurunan paras air di kolam kerana permintaan yang meningkat.

Eh itu Puncak Perdana tu berhampiran dengan pejabat Menteri Besar Selangor kan?

tak datang pun jumpa penduduk.

Kini Keris sendiri mendengar rungutan rakyat Selangor tentang gangguan bekalan air yang dijangka berlaku tidak lama lagi. Ini yang Xavier kata cukup air? Apa yang Khalid arahkan kepada Xavier sebenarnya? Ini masalah jika beri kepada ADUN yang suka tidur dalam Sidang Negeri!

Kerajaan Selangor dengan selamba hadapnya tolak tawaran Kerajaan Negeri Sembilan yang bersedia untuk membantu dengan membekalkan air terawat kepada penduduk Selangor dan Kuala Lumpur. Tetapi malangnya Exco Kesihatan, Pekerja Ladang, Kemiskinan, dan Kerajaan Prihatin, Dr Xavier Jayakumar kata "Selangor boleh jaga diri sendiri, oleb itu Negeri Sembilan tidak perlulah susah-susah.

Haha! Jaga apanya kalau isu air yang bertahun dah tapi tak selesai-selesai pun. MB Negeri Sembilan pulak yang dituduh nak jadi hero walhal mereka tahu mereka dah tak boleh jadi hero jika MB Selangor terima tawaran bantuan MB Negeri Sembilan!

Xavier dengan berlagak sombongnya tolak walhal ketika gangguan air berlaku secara mengejut di Selangor dan Kuala Lumpur akibat kerosakan pam di rumah pam air Wangsa Maju dan Pudu Hulu akibat 'overdue usage', siapa yang hantar bantuan air?

Negeri Sembilan adalah antara kerajaan negeri yang menghantar berlori-lori tangki air dengan kapisiti air terawat bagi memastikan rakyat Selangor dapat bantuan air yang bersih. Bukan macam Kerajaan Negeri Selangor sendiri yang tak habis-habis mempolitikkan isu air.

Keris masih ingat lagi yang Kerajaan Negeri Selangor nak beli keempat-empat syarikat konsesi air Selangor dan menggunakan alasan demi rakyat Selangor, tetapi ironinya mengapa mereka tolak bantuan air daripada Negeri Sembilan sedangkan itu boleh membantu rakyat Selangor?

Ada satu benda lagi Keris nak tanya. Apakah Xavier ini memang seorang yang beradab ataupun sesiapa yang menjadi pemimpin PKR memang diajar untuk berlaku biadap? Sekalipun nak tolak tawaran bantuan dari Negeri Sembilan, tak boleh ke cakap elok-elok?

Atas dasar politik yang mana MB Negeri Sembilan orang UMNO maka niat murninya dibalas dengan perkataan-perkataan biadap? Rasanya tak perlu kurang ajar kot. Nak perli kata Negeri Sembilan nak jadi hero?

Halloooooo Xavier! Negeri Sembilan tak ada masalah air macam di Selangor! Kira untunglah jugak ada orang nak bantu. Jangan nak berlagak kata tahu urus diri sendiri bagai kalau rakyat ada yang dua tiga minggu masak dan mandi pakai air mineral yang dibeli daripada pasaraya.

Ada tu tangan dah jadi keras sebab kena angkut badi air naik tingkat 4 dan 5. Kena beli baldi banyak-banyak, pakai pun berdikit-dikit. Kesian kalau dengar cerita mereka. Jadi adakah ini kejayaan Kerajaan Negeri Selangor menguruskan air sendiri sampai sombong sangat taknak bantuan?

Jangan lupa yang Xavier dan Khalid ada 'berhutang' dengan rakyat Selangor. Nak beli konsesi-konsesi air lah, penstrukturan semula airlah, nak baiki loji lama lah, nak buat Langat 2 selepas 100 tahun lah, macam-macamlah!

Tetapi jika Keris tengok dengan teliti. Rasanya Khalid dan Xavier dah tahu yang kuasa mereka tinggal beberapa hari sahaja lagi kerana bibit-bibit kekalahan Pakatan telah mula nampak di Selangor. Sebab itu rakyat kena sedar yang mereka ini hanya datang dengan gula-gula tetapi bila dimakan rasanya kelat.

K7L : PRU13 – Tolak Pakatan dari Selangor!

Penipuan Besar-Besaran Umno Dan SPR <b>Di Negeri Selangor</b> ~ MB <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2013 06:53 PM PST

KUALA LUMPUR: Seramai 134,675 pengundi tidak dikenali dikenal pasti didaftar di negeri Selangor, dedah Laporan Projek Pendemokrasian.

Selangorku melaporkan, jumlah itu mewakili kira-kira 28 peratus daripada jumlah 497,084 pemilih baru yang didaftarkan.

Sebagai rekod sehingga kini jumlah pengundi di negeri itu mencecah 1,924,281 orang.

Semakan daftar pemilih bagi jumlah itu berdasarkan daftar pemilih induk (DPI) suku ke empat 2011 yang diperolehi daripada Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) serta dilaksanakan mengikut 56 DUN yang dilakukan oleh Ketua Kampung, Ahli Majlis, kakitangan Pejabat Daerah dan Pihak Berkuasa Tempatan.

Mengikut laporan Projek Pendemokrasian Negeri Selangor yang dikeluarkan oleh Unit Perancangan Ekonomi Negeri (UPEN) itu mencatatkan DUN Sri Serdang mengalami bilangan pengundi tidak dikenali yang paling ramai iaitu lebih 9,000 orang.

 Ia diikuti dengan DUN Subang Jaya 8,000 orang, Hulu Kelang 5,500 orang dan Sri Muda 5,000 orang.

Daripada jumlah keseluruhan pemilih baru itu, sebanyak 51 peratus daripadanya terdiri daripada mereka yang berusia 21 hingga 30 tahun.

Manakala bagi pemilih yang tidak dikenal pasti iaitu seramai 134,675 orang itu, sebanyak 44 peratus daripadanya terdiri daripada mereka yang berusia lingkungan 21 hingga 30 tahun.
Dari aspek jantina, sebanyak 51 peratus pemilih baru merupakan lelaki dan 49 peratus wanita.

Manakala, bagi kajian pemilih yang tidak dikenal pasti pasti turut mendapati 51 peratus adalah lelaki dan 49 peratus wanita.

Mengikut aspek bangsa pula, bangsa Melayu mencatatkan peratusan tertinggi iaitu sebanyak 49 peratus, diikuti Cina sebanyak 34 peratus dan India sebanyak 13 peratus daripada keseluruhan jumlah pemilih berdasarkan DPI suku ke empat tahun 2011.

Bagi pemilih baru, ia menunjukkan 55 peratus daripada bangsa Melayu merupakan pemilih baru manakala 45 peratus tidak dapat dikenal pasti berdasarkan semakan yang dilakukan.
Selain itu, kaum Cina sebanyak 28 peratus pemilih baru dan 35 peratus tidak dapat dikenal pasti.

Manakala bagi India, sebanyak 11 peratus pemilih baru dan 13 peratus tidak dapat dikenal pasti berdasarkan semakan yang dijalankan.

Sementara itu, lain-lain sebanyak 8,561 pemilih baru yang terdiri antaranya Orang Asli Semenanjung, Punjabi, Eurasian, Jawa, Pakistan, Sri Lanka dan Hakka.

Laporan terbabit juga memaklumkan penambahan pemilih baru pada setiap suku tahun iaitu bermula suku ke empat 2011 hingga suku tahun ke tiga 2012 mendapati mengalami peningkatan.

Hal itu dibuktikan seramai 497,084 orang dengan peratusan 32 peratus pada suku ke empat 2011 ; 563,471 orang dengan peratusan 36 peratus pada suku pertama 2012 ; 600,406 orang dengan peratusan 38 peratus pada suku kedua 2012 dan meningkat kepada 625,210 orang dengan peratusan 40 peratus bagi suku ke empat 2012.

Jumlah pemilih berdasar suku ke tiga 2012 (belum digazetkan) seramai 2,025,153 orang serta daripada jumlah itu seramai 513,074 pemilih baru yang mencatatkan 51 peratus lelaki dan 49 peratus wanita.

Laporan Projek Pendemokrasian diserahkan kepada Dewan Negeri Selangor (DNS) semalam dan diedarkan kepada Adun.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim memaklumkan dalam satu sidang media, laporan itu akan diserahkan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebaik sidang Dewan Negeri Selangor berakhir.

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Jom Mancing Bersama <b>Di Port Klang</b>: Trip 2 Jam Meninjau Lombong

Posted: 18 Mar 2013 08:22 AM PDT

Pada petang Jumaat 15/3 saya dan Eboi telah mengunjungi sebuah kawasan lombong tinggal di Jalan Kebun. Sempat juga kami menjerat Toman yang ada di situ. Walaupun hanya 2 jam, teknik Casting menggunakan Popper berjaya menjerat seekor toman bersaiz 2 kilogram.
 Dengan set ringan dan umpan tiruan, toman bersaiz begini sudah cukup memberikan kepuasan dan menghilangkan penat bekerja sepanjang hari..

Lepaskan semula dan beri peluang pada yang lain untuk mencuba..
Agak banyak jumlah Toman di sini jika dilihat dari sambaran dan ketika ia timbul dipermukaan. Rata-rata yang timbul di permukaan semuanya bersaiz besar. Lombong ini dulunya banyak ikan Tilapia yang mudah diperolehi hanya dengan umpan cacing dan joran Teleskopik. Namun saya rasakan kehadiran Toman di sini akan mengurangkan spesis ikan lain pada masa depan. Dari mana dan bagaimana ia masuk ke kawasan ini, masih menjadi tanda tanya. Kepada kaki-kaki casting boleh la mencuba di kawasan ini.

Jom Mancing Bersama <b>Di Port Klang</b>: Trip 7/3 Meninjau Sungai

Posted: 18 Mar 2013 09:02 AM PDT

Pada hari ini, saya dan Jemik meninjau sungai berdekatan untuk memancing udang. Sambil memancing udang, umpan Patin juga di lempar bersama. Ketika kami mula menolak sampan ke air, beberapa penduduk dan rakan sekampung ada memberitahu tentang keadaan udang mabuk 2 minggu sebelumnya. Hmmm mabuk lagi, habis lah udang di sungai ni..

Sejak sampan dan enjin ini dibeli, saya masih belum menjejakkan kaki menaikinya. Inilah baru pertama kali bersama Jemik. Eboi dan Acid, sudah puas menaikkan ikan Patin pada musim yang lepas. Ada saya selitkan klip tersebut di sini..

Rupanya enjin 5hp ini kurang sesuai dengan sampan kecil ni. Seorang terpaksa duduk di depan manakala yang mengemudi terpaksa menggunakan paip pvc yang disambung ke pemulas minyak. ini dilakukan bagi mendapatkan kelajuan yang sesuai ketika sampan mendatar di atas air.
 Mata kail dan Berembang yang digunakan untuk menjerat Patin, kali ini gagal..

 Lokasi seperti ini biasanya kawasan udang berehat, tetapi tidak berpenghuni..

 Saiz beginilah yang kami dapat naikkan pada trip kali ini. Yang lebih kecil pun ada, kemungkinan kes udang mabuk sebelum ini telah menjejaskan ekosistem sungai ini.

Walaupun beberapa spot cantik yang kami rasakan dihuni si udang, namun hanya 6 ekor udang yang berjaya dinaikkan. Saiznya juga tidak sebesar seperti dulu. Sepanjang sungai, terdapat juga bot kecil yang lain mengeluh mengenangkan keadaan ini. Di kawasan sungai lurus, kami menaikkan ikan Keli yang bersaiz besar dengan set joran udang kami. Walaupun tiada udang, sekurang-kurangnya terubat lah kecewa dihati. Kami pulang pada jam 6 petang ke pengkalan dan menarik sampan ke atas tebing...

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jan 2013 07:32 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Senarai Lokasi Speed Trap Jalan Raya <b>Di</b> Malaysia - Alam Informasi

Posted: 01 Oct 2011 05:00 PM PDT

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, secara umumnya ramai yang sudah mengetahui kebiasaannya kamera perangkap kelajuan (speedtrap) ini selalunya di letakkan di bawah jejantas di lebuhraya dan sebagainya, Tapi sekarang bukan hanya di bawah jejantas tetapi ada juga kamera perangkap kelajuan yang dipasang walaupun di jalan yang sibuk di bandar raya seperti Kuala Lumpur dan sebagainya.

Berikut diberikan Senarai Lokasi Pemasangan Kamera Perangkap Kelajuan/ Speed Trap Di Jalan Raya Malaysia yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

PLUS North Bound (ke Utara)

* Di bawah jambatan di kira-kira 456km, Sg Buloh simpang.
* Di bawah jambatan di kira-kira 459km, Bukit Lanjan interchange.
* Di bawah restoran jejantas di Sg Buloh.
* Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
* Di bawah jambatan di 296.5km, persimpangan Bangi.
* Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
* Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.

PLUS South Bound (ke Selatan)

* Di bawah papan tanda pada kira-kira 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
* Di bawah jambatan selepas simpang Subang pada 11.3km.
* Di bawah jambatan di 22km, simpang Bukit Lanjan
* Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
* Di bawah jambatan di 302.8km, persimpangan Kajang.
* Kira-kira 1km selatan persimpangan Bangi
* Di 296.5km and 297km, persimpangan Bangi
* Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Nilai Utara .
* At 285.5km dan 285.8km, persimpangan Nilai Utara.
* Pada pembahagi pusat 251.8km dan 253km selepas simpang Senawang .
* Selepas simpang Alor Gajah at 213.9km, sebelah taman tema air.
* Di halangan kanan pada 198.4km.

Elite Central Link East / North Bound

* Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
* Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.

Elite Central Link West / South Bound

* Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
* Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling
flyover.90km / h

NKVE East / North Bound

* 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
* Di sebalik halangan kemalangan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta,di 24.9km 80km/h
* Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km NKVE West / South Bound
* Di sebalik halangan di sebelah kiri apabila keluar tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h sahaja!
* Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h sahaja!
* Dari Jln Duta, di terowong Sg Buloh persimpangan-Y, 22km.
* Di sebalik halangan n di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
* Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
* Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.

Kesas East Bound

* Di bawah jambatan di 44.8km, turun bukit yang selepas simpang Puchong.

Kesas West Bound

* Di tepi Sg Besi Tol Bound Timur. Kuala LumpurCity
* Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.

Klang

* Jalan antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km kilometer batu. 70km / h sahaja!

Pantai Timur

* Tanda Jalan di Karak lebuh raya adalah tidak mencukupi terutamanya di simpang Y; jika anda unfamilar, pergi perlahan.
* East terikat, turun bukit dijalankan selepas Raub persimpangan.
* Maran, 60km / h zone.
* Paya Bungor, 70km / h zone.

Perangkap Hadlaju DI JOHOR South Bound

* Persimpangan Tangkak.
* Di bawah jambatan selepas Yong Peng Utara persimpangan
* Pada 97.3km.
* Persimpangan Ayer Hitam
* Persimpangan Sedenak

Perangkap hadlaju DI PERLIS, KEDAH DAN PULAU PINANG

North Bound

* Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
* Sebelum Perwaja Steel.
* Sg Petani persimpangan.
* Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.

South Bound

* PenangBridgeisland akhir. Had laju 80km / j.
* Kira-kira 2 km sebelum Juru Toll Speed ??had 90km / j.

Perangkap HADLAJU DI PERAK North Bound

* Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, Simpang selepas Kamunting.
* Di bawah jambatan di 204.3km, selepas simpang Kamunting.
* Di bawah jambatan di 208km, sebelum simpang Junction.
* Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum simpang Kamunting.
* Ipoh Vista Point pada kira-kira 263km. Had laju 80km / j.
* Di bawah jambatan di 271km,simpang utara Ipoh .
* Di bawah jambatan di 274.4km, simpang utara Ipoh South .
* Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai .
* Di bawah jambatan di 296km, Gopeng.
* Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Sungkai.
* Di bawah jambatan di 353km, Sungkai .
* Di bawah jambatan di 373km, Slim River.

South Bound

* Di bawah jambatan di 199km, sebelum simpang Kamunting simpang.
* Di bawah jambatan di 241.9km, at Kalau Kangsar.
* Di bawah post tanda di 296.1km, sebelum Gopeng.
* Di bawah jambatan di 297km, Gopeng .
* Di bawah jambatan di 300km, selepas simpang Gopeng.
* Di bawah jambatan di 308.6km, selepas Gopeng .
* Di bawah jambatan di 372.6km, di SlimRiver.

Sabak Bernam

KM. 64 T / INTAN – KLANG,
KM. 62 T / INTAN – KLANG,
KM. 60 T / INTAN – KLANG, (KM.60 Sg.Nibong)
KM. 54 T / INTAN – KLANG
Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
SUBANG JAYA KM 8,5 L / RAYA ELITE,
Bentong KM40 L / RAYA KL-Karak,
Spt (B / Mertajam) KM 142,6 LRUS,
Hulu SELANGOR (KKB), KM 400 LRUS,
S / RIVER (B / SANDAKAN) KM 122 JLN IPOH-K/LUMPUR

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang – Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras

Lain-lain

1. Kilometer 1.13.5th Lebuhraya Ayer Keroh
2. Kilometer 33 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan;
3. Kilometer 81 jalan Jerangau-Jabor;
4. Kilometer 51 Jalan Alor Star-Butterworth;
5. Kilometer 85.5th Jalan Kuala Lumpur-Ipoh;
6. Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
7. Kilometer 15 Jalan Tampin-Segamat;
8. Kilometer 36 Jalan Kuantan-Kemaman;
9. Seksyen 57, Jalan Kota Tinggi-Sg Rengit;Kilometer 10.184th Jalan Johor Bahru-Kuala Lumpur;
11. 83 Street dan kilometer 62 Gua Musang-Kuala Krai;
12. Jelutong Expressway di Pulau Pinang

Alam Informasi

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })(); Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Analisis Undi Rakyat 2013 : Parlimen <b>Tanjung Karang</b> ABN News | BM

Posted: 11 Apr 2013 10:07 PM PDT

Oleh Sri Sharinnie (sharinnie@abnxcess.com)

TANJUNG KARANG — Terletak kira-kira 15 kilometer dari pekan Kuala Selangor, Tanjung Karang menjadi tempat tumpuan ABN News untuk meninjau sentimen masyarakat tempatan menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 yang dijadual 5 Mei depan.

Kawasan yang terkenal dengan tanaman padi dan aktiviti perikanan ini menyaksikan pembangunan berperingkat, sesuai dengan kehidupan penduduk.

Pada 2008, terdapat 36,391 pengundi berdaftar dengan 72% daripadanya adalah pengundi Melayu, diikuti 11% Cina dan selebihnya India serta lain-lain kaum.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar adalah penyandang bagi kerusi Parlimen Tanjung Karang setelah menang dengan majoriti 3,820 undi ke atas calon PAS, Mohamed Hanipa Maidin.

Ia adalah penggal keempat berturut-turut bagi Noh mengekalkan kerusi Parlimen yang dimenanginya sejak 1995.

Namun jika diamati pada 2008, Noh turut berdepan gelombang tsunami politik di Tanjung Karang kerana majoriti undi yang dimenanginya menyusut 5,188 undi sekaligus menimbulkan persoalan mampukah Noh mengekalkan kawasannya jika dipilih untuk terus bertanding di sini.

Krew ABN News turun ke Tanjung Karang menemui masyarakat tempatan, rata-rata berpuas hati dengan khidmat yang telah ditabur Noh di kawasan itu.Ng Tiong Ken, Penduduk Tanjung Karang

Menurut Ng Tiong Ken yang bekerja sendiri, beliau menyokong apa yang dibuat oleh kerajaan."Sebab dia anak tempatan sini itu pasal kita mesti mau sokong sama dia (Noh)," kata Tiong Ken.

Ini pula respon Suriati Musa, Penduduk Tanjung Karang.

Suriati Musa, Penduduk Tanjung Karang

Suriati Musa,
Penduduk Tanjung Karang

"Setakat ni dia pegang 4 penggal, Alhamdulillah segala bantuan yg dia bagi pada fakir miskin orang susah dan sebagainya semuanya berpuas hati dengan adanya BR1M, BL1M, Kedai Rakyat 1 Malaysia baru-baru ni kami terima baucer karisma hati RM200, dia membantu kepada nasib yang tak terbela kitaorang bersyukur sgt dapat menteri sebegini," katanya ketika ditemui ABN News.

Baginya Pakatan Rakyat gagal melaksanakan janji yang ditabur sebelum ini.

"Tak Nampak apa yang perjanjian demi perjanjian taka da memang saya marah betul bukan minta utk diri sendiri minta untuk anak tapi tak nampak apa yang dibantu."

Sementara itu Siti Aminah Tuallu pula enggan diperintah oleh Pakatan Rakyat pada penggal akan datang.

"Kita orang tak nak pembangkang memerintah selama 5 tahun kita dah serik sangat sebab macam PKR ini banyak menaburkan janji masa manifesto janji-janji kepada rakyat dan kami bagi kepercayaan dah 5 tahun kita orang tunggu dan pandang tetapi apa yang kita dapat hanya pembohongan semualah". Ini pula reaksi Ahmad Suhaimi Abdul Rahman.

Ahmad Suhaimi Abdul Rahman, Penduduk Tanjung Karang

Ahmad Suhaimi Abdul Rahman, Penduduk Tanjung Karang

"Saya minta BN lah menang kenapa sebab BN ni memuaskan sebab apa yang dia janji semua yang dikota tak macam pakatan ni banyak sangat janji"

Namun pada masa sama Suhaimi turut berpendapat jika PR menang juga tidak mengapa.

"Kalau dia menang pun tak kisah juga kalau kata dia menang pun ok sebab kita nak tengok juga pentadbiran dia, 5 tahun bagi dia tak memuaskan lah," katanya.

Tidak banyak isu lokal yang bakal mengganggu sentimen penduduk Tanjung Karang, namun pemilihan dilihat lebih terarah kepada siapakah calon BN mahupun PR yang akan diletakkan di kawasan itu.

Terdapat ura-ura mahupun khabar angin dilaman maya mengatakan Noh tidak akan bertanding pada PRU ke-13, namun ia masih belum disahkan.

Jika benar, siapakah anak watan Tanjung Karang yang mampu meneruskan legasi kepimpinan Noh yang telah dibina sejak empat penggal yang lalu? Apakah UMNO telah mempunyai pemimpin pelapis?

"Anak Watan" dilihat faktor penting di Tanjung Karang kerana penduduknya lebih selesa berurusan dengan anak kampungnya sendiri berbanding "calon import" atau calon terjun.

Semuanya bakal terjawab apabila Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan senarai calonnya yang dijangka hujung minggu ini.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai</b> tenggi - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2013 03:48 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Remaja Maut Kemalangan <b>Di</b> Jalan <b>Sungai</b> Rengit-Kota <b>Tinggi</b>

Posted: 17 Feb 2013 06:42 PM PST

Di Kota Tinggi, seorang remaja lelaki berusia 19 tahun maut selepas motosikal yang ditungganginya berlanggar dengan sebuah kereta.

Kejadian yang berlaku di Jalan Sungai Rengit-Kota Tinggi ini menyebabkan mangsa yang dikenali sebagai Mohd Fitri Zamali, dari Kampung Sungai Sembilang, meninggal di tempat kejadian akibat kecederaan parah di tempat kejadian.

Remaja maut motosikal bertembung dengan kereta

Misrul Nizam (empat,kanan) mengangkat jenazah Mohd Fitri menaiki van jenazah. Gambar dari Sinar Harian

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Mohd Nor Rasid, siasatan awal pihak polis mendapati mangsa yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 dipercayai memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan kereta Proton Saga.

"Kereta Proton Saga itu daripada arah Sungai Rengit menuju ke Kota Tinggi, manakala motosikal terbabit dari arah Kota Tinggi. Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian, manakala pemandu dan tiga penumpang kereta Proton Saga dikejarkan ke Hospital Kota Tinggi (HKT) untuk menerima rawatan lanjut.

"Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan,"

Jenazah Allahyarham Mohd Fitri akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Sembilang, di sini.

- Sinar Harian

Incoming search terms:

  • pengangkutan sungai di kota tinggi (2)
  • sinar harian Remaja maut bertembung Saga mohd fitri (2)
  • berita tentang remaja kemalangan kereta (1)
  • kemalangan di semangar kota tinggi (1)

Yang Ini Juga Menarik Untuk Dibaca:

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved