ads

Isnin, 16 April 2012

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


JALAN-JALAN & MAKAN-MAKAN @ AEON <b>BUKIT RAJA</b>

Posted: 09 Apr 2012 03:12 PM PDT

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
Yes, i am a garang mother. Hahaha.. Tiba-tiba je speaking London berterabur, dah la lari tajuk. Apakah?
Okeylah, sebenarnya nak cerita pasal kami makan-makan dan jalan-jalan di AEON (Jusco) Bukit Raja. Ada dah cerita sikit dalam entry INI. Masa di sana memang ada kejadian yang buat ibu 'keluar tanduk'. Memang kegeraman yang tak boleh dicover lagi dah. Kalau ada orang tengok masa tu, memang orang tu akan kata' "Ish.. garangnya mak dia ni". Kih kih kih.. Jadi tu yang awal-awal entry dah buat pengakuan. Memang ibu Yusuf ni garang pun..
Mana tak garangnya, setiap kali outing je mesti ada adegan aneka ragam. Grrrr..
Tengok!! Masani tah gaduh apa dengan abang dia sampai tergolek-golek atas kerusi.
Tengok!! Dia pandai buat ibu marah, tapi dia juga yang selalu 'cairkan' ibu. Aduhai Maryam..
Bila yang diorder sampai, hilang kejap ragamnya..
Abang Yusuf yang cool. Yang ni sejak besar memang tak ada karenah, cuma bila dengan ayah je dia mengada sikit. 
Tajuk makan-makan kan? Jadi kena tunjuk juga gambar makanan. Ini ayah punya, ibu makan yang macam abang Yusuf punya..
Ayam golek.. Sama je kan rupanya yang dekat tepi jalan tu?
Tapi dah namanya KR, standardlah kan. Makan berempat hampir cecah 3 angka la juga. Sekali sekala boleh lah, selalu-selalu boleh blah. Hahaha..

Oh ya, di AEN Bukit Raja sedang ada pameran kraf sampai 15 April 2012. Ibu intai dari atas je, adalah macam-macam. Ada batik, ada songket, ada barangan kraf, ada perhiasan wanita, ada kristal dan mutiara. Macam-macamlah..

Antara gambar yang ibu sempat snap..

Lepas makan, naik atas sebab bawa Maryam layan Kiddos Ride. Lepas habis main kat sini, wah wah wah.. makin beragam-ragam dia. Pusing-pusing kejap, terus balik..

Anak tetap anak. Syukur dengan kurniaanNya. Alhamdulillah..

Sekian catatan ibu Yusuf dan Maryam. Jumpa lagi.. :D 







12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK</b>

Posted: 15 Apr 2012 07:17 AM PDT

Ye itulah yang KP boleh katakan,biadap!biadap betul tindakan yang dilakukan oleh orang tidak bertanggungjawab dan bodoh ini.Apa ke halnya,sampai nak simbah-simbah cat kat bangunan UMNO Kuala Langat?Dahlah disimbah dengan cat,bendera pun dibakar!kang kurang ajar namanya tu.Tindakan seorang yang pengecut dan bacul!pada firasat KP,golongan ni,takut dengan bayang-bayang sendiri,manakan tak..masuk Kuala Langat je,dari jauh dah nampak gelombang BIRU..
http://www.sinarharian.com.my/edisi/selangor-kl/pejabat-umno-disimbah-cat-1.40110
Sent by PEMUDA UMNO TELOK DATOK®

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Bakal Beli Rumah <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 05 Apr 2012 10:36 PM PDT

Apartment untuk di jual-kota warisan sepang.Full details:-
1) Tingkat 1,rumah tepi
2) Lokasi yg strategik-dekat KLIA,Nilai,Banting,Bndr Enstek,Putrajaya/Cyberjaya,Sepang F1.
3) Kemudahan asas yg lengkap & Parking Lot yg senang
4) 3 Bilik Tidur & 2 Bilik Mandi.
5) Free aircond,master bedroom cabinet,cooking cabinet & full art painting(dinding)
6) Rumah dlm keadaan baik & baru.
7) 720 sqft
8) RM 160,000( boleh di runding)
9) Contact : 019-2391208

Kota Warisan(an airport city)superb inlocation next to Salak Tinggi ERL transit station.10 minutes to Cyberjaya,Putrajaya,international school and other amenities.easy to major highway..

Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Mencari Rumah sewa <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2012 01:45 AM PST

Salam,

Saya jana, 24 tahun, dan sedang mencari sebuah rumah/apartment untuk disewa di kawasan Salak Tinggi mahupun yang berdekatan.
Saya bekerja di Cyberjaya dan sering ke Putrajaya. Sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai rumah sewa di kwasan ini, harap dapat hubungi saya. :cry:
Thanks! 0129272951

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


<b>Ampang</b> Banjir, Zuraidah Kantoi Sedang Sibuk Berceramah <b>Di</b> Meru <b>...</b>

Posted: 17 Mar 2012 05:00 PM PDT

Banjir yang melanda Ampang dan Hulu Langat telah meninggalkan kesan yang mendalam kepada penduduk di kedua-dua kawasan berkenaan.  Sudahlah dirundung malang, wakil-wakil rakyat yang dipilih mewakili suara mereka di peringkat negeri terlalu lambat memberi bantuan.

Mujur, Barisan Nasional telah mengerahkan petugas-petugas mereka dengan pantas, demi membantu mangsa-mangsa berkenaan.  Sedikit sebanyak, ianya bertindak sebagai kumpulan sokongan dan sekaligus memberi tautan rasa kepada rakyat, bahawa denyut nadi mereka sentiasa berlegar-legar di hati sanubari Barisan Nasional.

Itulah komitmen petugas-petugas Barisan Nasional, yang mendepani cabaran demi rakyat.

Berbeza pula ceritanya, apabila di Ampang, kelibat Zuraidah Kamaruddin langsung tidak kelihatan.  Suara ngilainya sering berkumandang dalam isu NFC dan lebih spesifik, menyerang segenap ruang yang ada pada Shahrizat.

Rupa-rupanya itulah yang mampu dibuat oleh Zuraidah, sedangkan sebagai ahli Parlimen, beliau juga punya tanggungjawab terhadap pengundi di kawasannya.  Banjir di Ampang menyaksikan ngilaian Zuraidah kelam, tiada langsung usaha darinya dilihat pada hari kejadian 8hb dan 9hb yang lalu.

Di manakah Zuraidah sebenarnya?

Kehilangan Zuraidah tidak terjawab, malah penduduk dikejutkan pula dengan kehadiran badut PKR, yang kononnya cuba untuk "merawat" hati mangsa yang sedang sedih.  Lucu, apakah itu sahaja kemampuan sebuah kerajaan negeri?  Wakil rakyat yang diharapkan, badut pula yang dihantar!  Memang dasar kerajaan "badut"!

Pengundi Ampang mungkin tidak tahu bahawa Zuraidah sebenarnya lebih suka mencari populariti dari membantu rakyat.  Buktinya, "kehilangannya" pada hari kejadian dan 9hb punya jawapan tersendiri.

Atau, apakah Zuraidah mengalami "Aquaphobia" (ketakutan melampau terhadap air)?  Mungkin juga, andai dinilai dari penampilannya yang sering kelihatan seperti orang yang tidak mandi pagi.  Serabai!

Apa yang perlu difokuskan ialah, di saat penduduk berduka, berpenat lelah untuk membersihkan kawasan rumah yang terjejas teruk akibat banjir, Zuraidah sebenarnya berada di Meru untuk memberi ceramah politik pada 9hb yang lalu!  Foto dibawah menceritakan segala-galanya.

Inilah sikap pemimpin PKR yang hanya pandai berpolitik, yang berlindung disebalik slogan negeri berkebajikan.  Betapa kejamnya hati Zuraidah dengan membiarkan penduduk Ampang menderita, manakala beliau pula bersenang lenang menjual "obat" kepada parasit-parasit Meru yang diketuai oleh Pesuruhjayanya!

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


HAPUS PTPTN?? - KERAJAAN <b>NEGERI SELANGOR</b>/KEDAH BERI <b>...</b>

Posted: 09 Apr 2012 03:06 PM PDT


Pakatan pembangkang dicabar melaksanakan pendidikan secara percuma di peringkat institusi pengajian tinggi di negeri yang ditadbir mereka sebelum mendesak kerajaan Persekutuan menghapuskan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, pakatan pembangkang tidak mempunyai halangan untuk melaksanakan dasar itu di tiga institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) di negeri bawah pentadbiran mereka.

Menurutnya, antara tiga IPTS di negeri bawah pentadbiran pakatan pembangkang adalah Universiti Selangor (Unisel), Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) dan Kolej Universiti Insaniah (Kuin), Kedah. -UM

.

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


BABY ROSES WHOLESALER: news

Posted: 16 Apr 2012 06:16 AM PDT

Salam 1 malaysia.. selasa 17hb .. 
kapal akan sampai di Port Klang..
kepada customer yang dh order barang bole dtg GM pick up 
barang dlm 2 3 hari lagi yea...
timakasih kerna support BRB...

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Internet percuma <b>di</b> DUN <b>Dengkil</b> - LAMAN KL-TODAY.COM

Posted: 16 Apr 2012 01:25 AM PDT

Dalam usaha menarik pelbagai golongan menjadi celik IT, Dewan Kampung Ampar Tenang kini menyediakan sebuah Pusat Teknologi Maklumat kepada semua lapisan masyarakat di kampung terbabit selain membantu meringankan beban penduduk.Pusat Teknologi Maklumat itu akan dibuka Mei depan dan beroperasi Isnin hingga Jumaat pada sebelah malam bermula 7.30 malam hingga 9.30 malam dan pada Sabtu dan ahad bermula 1 tengah hari hingga 7 petang.

Penduduk boleh menggunakan kemudahan internet secara percuma di dewan itu.

Penyelaras Dun Dengkil, Borhan Aman Shah berkata penubuhan pusat itu hasil perbincangan bersama penduduk akhir tahun lalu bagi mengatasi masalah masyarakat.

Katanya, pihaknya memberi peruntukkan sebanyak RM15,000 bagi menyediakan peralatan untuk disediakan di pusat terbabit manakala selebihnya daripada Exco Jawatankuasa Tetap Kesihatan, Pekerja Ladang, Kerajaan Prihatin, Xavier Jayakumar.

"Kami sentiasa berbincang dengan penduduk, kami mahu jadikan dewan ini sebagai pusat untuk pelbagai golongan berkumpul dan berbincang dalam masa yang sama dapat menambahkan ilmu pengetahuan," katanya ketika ditemui.

Beliau berkata penduduk boleh menikmati kemudahan internet berkelajuan tinggi dan setakat ini, pihaknya akan menyediakan 11 buah komputer serta dijangka akan bertambah pada masa akan datang.

Tambah Borhan, sebelah pusat itu juga terdapat sebuah mini perpustakaan yang juga akan dibuka bulan depan.

Sementara itu, Ketua Komuniti Kaum India Kampung terbabit, M.Sunmugam, 44, berkata dengan adanya pusat itu, penduduk khususnya pelajar sudah tidak perlu menghabiskan duit di cyber cafe.
Stor Rumahtangga Untuk Kebahagiaan, Keceriaan & Kenikmatan Hubungan Suami Isteri.
Peraduan Kenali Vimax Original Kanada, Peluang Untuk Memiliki PERCUMA Sebuah Galaxy Note!

"Selain meringankan beban, pelajar dapat meningkatkan minda dan kemahiran pelajar serta kebolehan menguasai IT dengan baik danberkesan akan dapat membantu mereka mengakses maklumat berkaitan dengan pelajaran secara cepat.

"Pembukaan pusat itu secara percuma, ia perlu dimanfaatkan bagi melahirkan lebih ramai pelajar daerah ini yang celik IT dan berjaya dalam pelajaran," katanya.

Borhan berkata, pembukaan pusat IT dan mini perpustakaan itu secara tidak langsung dapat mengelakkan pelajar berpeleseran dan menghabiskan masa lapang dengan melakukan aktiviti yang tidak berfaedah.

"Kami berharap penduduk di Kampung ini terutamanya pelajar dapat memanfaatkan kemudahan yang sudah disediakan ini," katanya.

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


meriahceria: Inno Sains Angkasa (Kg. <b>Jenjarom</b>)

Posted: 28 Feb 2012 12:19 PM PST

 Madrasah ini terletak di Kampung Jenjarum, di jalan Haji Ibrahim di Banting. Personally, saya tidak pernah pergi sana lagi, daripada seorang kenalan, saya share video ini yang di mana mereka membuat pengenalan kepada sains angkasa melalui ilmu al quran. More infos can check at
Program Innovology Sains Siri
 



MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


other piece of me™: Hujung minggu <b>di</b> Pantai <b>Morib</b>

Posted: 11 Mar 2012 05:40 PM PDT


Minggu ni balik kampung sebab kena attend kenduri kahwin cousin.So pagi ahad pergi Pantai Morib lepak2 kejap.Pantai Morib dah banyak berubah since 2 tahun lalu,dah cantik dan bersih..yang ni lepak di pantai lama yang memang dah dinaik taraf ,jadi view pun memang agak menyejukkan mata,ada lagi dua pantai di Morib,pantai baru dan lagi satu pantai kelanang.Facilities semua dah lengkap n tempat makan pun happening bila malam.Datanglah.Baca sini dan juga sini.









Malam ahad,hubby balik shah alam semula untuk bekerja,kami pulak tinggal kat kampung temankan nenek yang berdua je ngan atuk...seronok tengok cik bunga ramai kawan  n cousin dapat main..kalau tak mmg sunyi takde member =)

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Sales Manager – AE VISTA (M) SDN. BHD. – Bandar Puteri, <b>Klang</b> <b>...</b>

Posted: 14 Apr 2012 07:54 AM PDT

KLCC Outlet GadgetTech Sales Ambassador

about 3 hours ago - No comments

Kuala Lumpur – to you as soon as possible.

Purchasing Executive – Auto Arcade Sdn Bhd – Petaling Jaya, Selangor

about 10 hours ago - No comments

Petaling Jaya, Selangor – Able to handle purchasing duties and deal accordingly with suppliers with minimum costs. Job Requirement Must be proactive and work independently. Company Description We are dealing with imported luxury cars and we are expanding

Sales Operations Specialist, Malaysia Job

about 18 hours ago - No comments

GE – Kuala Lumpur – countries. We believe in our strategy – and we'd like you to be a part of it. As a global leader, GE can bring together the best in science, technology, business and people to help solve one of the world's toughest challenges and shape a new age of healthcare

Sales Assistant-1 Utama

about 1 day ago - No comments

Setia Alam, Selangor – Klang, Selangor – Crystal Corner is a crystal chain store with 7 retail outlets in Malaysia. We are well known for the best quality semi precious stones, uniquely designed crystal jewelry

Sales Assistant-1 Utama

about 1 day ago - No comments

Setia Alam, Selangor – Klang, Selangor – Crystal Corner is a crystal chain store with 7 retail outlets in Malaysia. We are well known for the best quality semi precious stones, uniquely designed crystal jewelry. Free consultation on crystal and gem stones provided

Sales Trainee / Representative

about 1 day ago - No comments

Sabah – Our Company Muhibbah Dua (M) Sdn Bhd has been established since 1980′s and had a few outlet within Malaysia. We are one of the well known recondition & used car dealer in sabah. We do offer a wide range of luxury cars, saloon cars & sports automobile.

Senior Sales Executive (Distributor / Wholesale)

about 1 day ago - No comments

Kuala Lumpur – : Candidate must possess at least a Professional Certificate, Diploma, Advanced/Higher/Graduate Diploma, and any field. Required language(s): Chinese, English At least 2 year(s) of working experience in the related field is required for this position

Sales Manager – Central Region

about 1 day ago - No comments

Selangor – Our client is a major international healthcare business engaged in the research, development, manufacturing and marketing of prescription pharmaceuticals and the supply of healthcare services. It is one of the world's leading pharmaceutical companies with healthcare sales of over $21.4 billion and leading positions in sales of gastrointestinal, cardiovascular, respiratory, oncology and neuroscience products

Sales Promoter – Full Time or Part Time

about 1 day ago - No comments

Selangor – - Some experience in sales an added advatage / Fresh graduates are encouraged to apply Pls Call/SMS to me if you are interested 012-2889012 Elton Send email to advertiser Your name: Remember Only replies to the ad is allowed. Hanya balasan kepada iklan dibenarkan

Admin And Sales Coordinator

about 1 day ago - No comments

Bukit Jalil, Kuala Lumpur – of Best Security Product APICTA Award 2011 No.1 Selling PKI tokens in South East Asia No.1 Selling Software License Protection in South East Asia One of the top 2% Malaysia MSC Status company with Score+ 4.5/5.0 Co-Host of 4thedition National eID & ePassport Conference 2012 @ Kuala Lumpur, the first in ASIA ever! Admin And Sales Coordinator Kuala Lumpur – Bukit Jalil Responsibilities: To Communicating with sales and marketing department for status of order and position of sales Updating the status of sales… order / purchase order in the sales, finance and operation database Liaison with customer, operation and sales person for payment status and delivery timeline.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Jom Mohon Latihan Industri <b>di</b> SONY <b>Bangi</b> | Blog, Remaja dan <b>...</b>

Posted: 20 Mar 2012 07:35 AM PDT

Soalan retis: Apa perkembangan terbaru Cik Izra ?
Izra: Wow, soalan yang mengghairahkan. . Hmm tolak tawaran kemasukan degree bulan 2.. Masih cari kerja yang sesuai.. Baru beli toycamera model baru.. Layan Facebook macam nak tak nak je.. Dalam proses upgrade mini studio supaya lebih ceria.. Masih lagi praktis main seruling buluh.. Kadang2 layan Twitter sama si Venice :P …..
K, entri kalini tak leh banyak merepek sebab ini entri serius mahu tolong kamu :) Entri akan datang baru boleh merepek manja sama kamu ~ ~ ,
Aku adalah pelajar diploma mekanikal (loji) di UTHM yang wajib mengambil latihan industri sebagai syarat untuk penutup pelajaran ataupon layak untuk graduasi. So maknanya sekarang aku dah habis latihan industri dan sedang menunggu giliran graduasi bulan 10 nanti.
Aku tinggal di Kajang bersama family tercinta dan yang menguntungkan kerana Kajang berdekatan dengan Bangi yang merupakan kawasan perindustrian yang mashur?? Makanya perlulah aku mohon praktikal di Bangi :)
Di Bangi banyak jugak la kilang2 syarikat besar seperti Sony, Carrier, Toshiba, F&N, Denso, Utusan dan banyak lagi. Masa aku nak apply syarikat untuk aku berpraktikal (ataupon cari aweks, hahaa), aku target kilang Utusan sebab aku pernah pergi lawatan kilang tersebut, banyak unsur mekanikal di situ yang membuatkan aku teruja. Target kedua lak kilang Sony sebab masa tu aku ingat kilang tu ada buat DSLR. So aku hantar resume dan tunggu result dari syarikat berkenaan. Akhirnya wakil syarikat Sony call suh aku datang daftar pada tarikh sekian2. Agak bangga masa tu sebab dapat kerja kat Sony, hahaa.
Tidak mahu panjangkan penceritaan, disebabkan aku dapat praktikal di sony ayuh aku kongsikan cara nak apply praktikal di Sony ikut style aku, heh . .

Sediakan resume yang kacak lagi bergaya
- taip segala macam pasal kamu tapi secara ringkas dan mudah difahami serta menarik kemudian print. Antara kandungan aku sertakan dalam resume aku: * seeloknya taip dalam English*
  • personal information (ada gambar kamu saiz passport)
  • contact information
  • personal traits
  • personal skills
  • interested area of work
  • education background
  • relevant courses taken (senaraikan matapelajaran kamu ambil)
  • references (alamat kamu belajar)
- sertakan sekali surat dari tempat kamu belajar yang menyatakan kamu akan menjalani latihan industri.
-masukkan resume serta surat tersebut kedalam sampul surat bersertakan setem dan hantar ke:
SONY (EMCS) MALAYSIA SDN. BHD.
-kalau nak telefon bertanyakan ada kekosongan untuk praktikal, boleh call 03-89297230 (Pn Hanis) *aku tak telefon pon, terus hantar resume
Major course yang berpontensi besar untuk kamu dapat praktikal di Sony Bangi adalah:
  • Kejuruteraan Elektrik atau Elektronik atau Mekatronik dan segala macam elektrik sebagai kursus utama kamu belajar. ----- 95% potensi untuk kamu dapat
  • Kejuruteraan Mekanikal (yang bersesuaian) ----- 90% potensi untuk kamu dapat
  • Designer (mahir menggunakan autodesk, autocad, solidwork ) ----- 30% potensi untuk kamu dapat
  • pelajar ipta, ipts, sijil kemahiran, insep
*aku sarankan elektrik dan mekanikal patut mohon
Kelebihan praktikal di Sony Bangi:
  • kerja dalam kawasan aircond sepenuhnya
  • kemudahan seperti tandas, 2 kantin (kantin B syok), surau, atm mesin, kawasan merokok, parkir kenderaan yang luas dan selamat, bas percuma untuk sembahyang jumaat.
  • kerja tak tension sangat (mungkin)
elaun + ot yang boleh tahan banyak, lagi2 kalau dapat shift 12 jam.
  •  sijil: RM 350 (tak termasuk ot)
  • - diploma: RM400 (tak termasuk ot)
  • - degree: RM500 (tak termasuk ot)
Produk keluaran utama Sony Bangi just buat LCD TV, Blue-Ray player, DVD player, system board dan aku tak ingat, hahaa. Banyak department kat situ, awalnya aku dapat department TV JRD, sebulan kemudian aku naik pangkat pindah ke deparment TV ME sampai habis tempoh praktikal. Secara keseluruhannya praktikal di Sony memang best dan mencabar.
Semoga entri ini dapat membantu kamu untuk mencari tempat praktikal. Aku sertakan sekali kilang lain yang mungkin kamu boleh cuba mohon:
Carrier Internasional Sdn Bhd
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Kursus: Elektrik/Mekanikal
Hitachi Air Conditioning Products (M) Sdn Bhd
Kursus: Mekanikal/Elektrik
Utusan Melayu (Malaysia) Berhad
Kawasan Perusahaan Bangi,
43650 Bamdar Baru Bangi, Selangor
Semoga Berjaya. K bye . . .

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


General About: <b>Tanjung Sepat</b> 丹絨士拔

Posted: 16 Apr 2012 04:51 AM PDT

Discover the art of simplicity at Tanjung Sepat, as it does not excite you with stirring excitements but you will be amazingly impressed by the simple and hearty environment. Unveil the genuine and heartfelt cosiness of this village and also the meaningful historical background.

The gravy made the difference. Gravy is commonly used to flavour chicken, pork, beef or lamb but to add as toppings to seafood requires a skilful portions of the recipe of spices.

Small squids on a solid white china ware is great not just for the lenses of a camera but also a crispy yet juicy tender matter for the palate. 9 important steps are to be followed to make great squids for the plate.

Clay is actually earth which are plastic when wet but become stone-like after being baked to redness.
Clay-pot enhances the original nature of the ingredients to be served. The heat from the stove is evenly conducted to every ingredients with clay-pot. 
Try the fried fish wrapped in leaf and spread with local sauce.
Next, we know 1 squid is not enough !
Soft white buns are not simply taken out from the high technology oven but are carefully prepared from the beginning by Dough Master.
Good soft bite must accompanied with great beverage. The original taste of coffee.
Another round of seafood.
Here are some of the food outlets ;
Hai Yew Heng 海友兴 (手工海南包)
405,Jalan Pasar,42800 Tg Sepat, Selangor Darul Ehsan.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Risalah memfitnah SMM sebar <b>di</b> Masjid <b>Shah Alam</b>

Posted: 06 Apr 2012 02:01 AM PDT

KUALA LUMPUR, 6 April: Pada hari ini di Masjid Negeri Shah Alam telah disebar risalah-risalah fitnah kononnya Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) akan melakukan satu demonstrasi pada hari ini bagi menentang Kerajaan Negeri Selangor.

Setiausaha SMM, Haziq Abdullah Abdul Aziz berkata, tuduhan yang dilemparkan adalah tidak berasas sama sekali memandangkan SMM mengagumi pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor yang mesra rakyat, telus, cekap dan beramanah.

Tambahan lagi, ujarnya kerajaan negeri Selangor adalah antara kerajaan negeri yang terawal menyahut seruan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik yang dibawa oleh SMM dan isytihar bahawa Selangor negeri bebas AUKU.

"SMM menafikan fitnah yang dilemparkan dan mengutuk tindakan mana-mana pihak yang tidak bertanggungjawab.

"SMM menolak politik fitnah dan politik samseng yang semakin menjadi-jadi dalam negara," tegasnya dalam satu kenyataan.

Tegasnya lagi, SMM yakin bahawa fitnah itu dibuat oleh pihak yang merasa tergugat dengan gerakan mahasiswa dan demonstrasi 14 April ini yang akan diadakan di Dataran Merdeka jam 2 petang.

"Walau apa fitnah dan tekanan ke atas SMM, demonstrasi 14 April ini tetap akan berjalan dan SMM komited untuk bersama Bersih 3.0 pada 28 April ini," ujarnya.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved