ads

Khamis, 12 Julai 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


Gara-gara DAP takbur, BN menang S'gor « Helen Ang

Posted: 24 Feb 2012 09:05 AM PST

Februari 25, 2012 at 1:05 am

Selangor mempunyai 56 kawasan DUN. Pada PRU12, Pakatan menang 36 kerusi dan BN 20.

Untuk memperolehi majoriti mudah di Selangor, sesebuah gagasan itu sama ada Pakatan atau BN memerlukan 29 kerusi.

Bandingkan juga keputusan DUN Kelantan PRU11 (tahun 2004) di mana PAS menang 24 kerusi, BN 21. Jikalau waktu itu dua orang sahaja Adun PAS melompat, parti Islam tersebut akan tinggal 22 kerusi dan BN 23!

Pada tahun 2008, Adun-Adun Selangor ada yang menang dengan hanya majoriti tipis.

Contohnya DUN Teluk Datuk di mana Phillip Tan (DAP) mendapat 7,584 undi dan lawannya Ei Kim Hock (MCA) 6,886 undi. Calon DAP itu menang dengan kelebihan 698 undi sahaja. Namun undi rosak ialah 493.

Yang keluar mengundi di Teluk Datuk ialah 82.2 peratus daripada pemilih berdaftar. Pecahan pemilih mengikut kaum ialah Melayu: 33.2%, Cina: 44.6%, India: 22.0%, Lain-lain: 0.2%.

Teluk Datuk adalah di antara 10  kerusi — yang lainnya Bukit Melawati, Cempaka, Sekinchan, Damansara, Hulu Kelang, Bukit Antarabangsa, Kota Anggerik, Lembah Jaya dan Selat Klang — yang mana Pakatan menang dengan majoriti kurang 10 peratus.

Tidak mustahil BN dapat merampas semula kerusi-kerusi goyah di Selangor jika boleh dipertingkatkan prestasi mereka. Untuk MCA tawan balik Teluk Datuk, misal kata, calon parti tersebut harus mengaut sekerat sahaja undi tambahan kaum Melayu atau India. 'Swing'/ayunan kecil ini sebenarnya bisa diusahakan.

Para pemilih India telah pun mengisyaratkan rasa tawar hati mereka terhadap pembangkang. Antara punca Pakatan kalah pilihanraya-pilihanraya kecil Hulu Selangor, Bagan Pinang, Tenang dan Merlimau ialah faktor sokongan India kembali kepada BN. Atau pemilih India sengaja tidak keluar undi.

Kalau kaum India sudah celik mata, bagaimana pula dengan kaum Melayu, khususnya yang duduk di luar bandar dan pedalaman? Biar kita tinjau sikap kerajaan Selangor dan menilai sama ada pentadbiran Khalid Ibrahim mesra rakyat.

Mengikut banci tahun 2010, Selangor mencatatkan sejumlah 5,462,141 penduduk. Daripada angka itu, Bumiputera dikira sebanyak 57.1%, Cina 28.6%, India 13.5% dan lain-lain 0.8%.

Orang Cina Selangor pada hakikatnya kurang 30 peratus tetapi tampak angkuh serta rakus membolot kuasa dan pengaruh.

Cuba kita tengok perangai puak Hosanna di Selangor Times yang semua wartawannya Cina.

Analisa 'Selangor Times'

Dalam posting yang lepas, saya mengatakan Selangor Times sedang giat mempromosi personality cult pemimpin-pemimpin DAP kesayangan mereka.

Di bawah ialah peta negeri Selangor mengikut sempadan DUN. Daerah Subang Jaya ditandakan dalam petak merah.

Saya telah mendedahkan bahawa setiap edisi Selangor Times pasti akan mempamerkan gambar Adun Subang Jaya DAP iaitu Hannah Yeoh.

Pada muka depan Selangor Times jilid 60 bertarikh Feb 10 terpampang gambar besar Hannah. Dalam jilid 61 bertarikh Feb 17, cerita utama di muka depan pun berulang kali menyebut nama Hannah — "Yeoh is influential and she knows how important this issue is".

Selangor Times edisi minggu ini

Edisi terkini Selangor Times, iaitu jilid 62 bertarikh Feb 24, mengandungi 24 halaman termasuk 5 halaman iklan mukasurat penuh dan 2 halaman iklan separuh mukasurat. Ini bermakna halaman bercetak ialah (24-6=) 18 helai.

Daripada 18 halaman berita ini, sejumlah tiga rencana membawa 'dateline' (yakni tempat cerita dilaporkan) Subang Jaya dan seperti biasa Hannah Yeoh mesti dipetik pemberita Selangor Times.

Sejak permulaan tahun dari jilid 55 ke 62, iaitu selama lapan minggu berturut-turut, Selangor Times tak ubah-ubah memaparkan gambar serta rencana berkenaan Hannah Yeoh.

Selangor Times seolah-olah takut sangat penangan Yang Berhormat itu jika sekiranya ada satu minggu berlalu di mana Hannah Yeoh tidak mendapat tempat dalam suratkhabar negeri. Pengarang, penyunting dan pemberita begitu menggeruni serta mentaati wala Sang Hannah Utama.

Selain penulis-penulis Hosanna yang lazim di Selangor Times, personaliti terkenal Patrick Teoh juga diundang sebagai penulis tamu untuk terbitan Feb 24.

Patrick yang terkenal sikap pro-DAPnya pernah memblog tentang Lim Guan Eng seperti berikut:

"Damn best speech I've heard from a politician in years la. He spoke about Penang and the people's collective efforts in building a great place to live and work and bring up family all. And he never once highlighted any one particular community for praise. All are Penangites and all contribute and share. I tell you ah, after listening to him and enjoying Penang for 2 days I really felt like moving there to live la."

Seorang lagi penulis jemputan Selangor Times Feb 24 ialah Tricia Yeoh yang mengulas perbahasan hangat presiden MCA dengan setiausaha agung DAP.

Beliau mengujar:

"The DAP leader [Lim Guan Eng] also scoffed at MCA for not being able to stand up to the corrupt ways of Umno. To be fair, the Penang Chief Minister did articulate a host of policy successes of his state, to prove that Pakatan Rakyat's policies would be viable."

Tricia Yeoh berpendapat Guan Eng berjaya menyampaikan kepada hadirin tentang sukses dasar-dasar yang dilaksanakan di Pulau Pinang. Sebaliknya Tricia tidak mempunyai apa-apa kata pujian bagi Soi Lek.

Selangor Times hanya untuk Hannah

Sudah terang lagi bersuluh siapa yang diberi ruang dalam Selangor Times meskipun 5.4 juta anak watan Selangor tidak semestinya semua pro-Pakatan.

Adakah sebuah jentera kerajaan seperti Selangor Times – yang sepatutnya berfungsi sebagai media rakyat – telah berlaku adil?

Cuba teliti sekali lagi gambar-gambar 56 orang Adun Selangor (scroll atas). Siapa di kalangan mereka yang mampu anda cam? Adun-Adun Cina umpamanya Ronnie, Teresa, Hannah dan Elizabeth Wong, bukan?

Ramai Adun BN yang mungkin kurang dikenali. Adakah kepincangan ini hasil kesan daripada golongan BN dipinggirkan oleh media dan aktiviti rasmi negeri Selangor (contohnya memanfaatkan peruntukan RM300 juta 'Selangorku')?

Mengapakah Selangor Times mahu melaporkan bahawa Hannah Yeoh seorang polikus yang memiliki pengaruh besar? Adakah pengaruhnya nescaya publisiti meluas yang selalu disalurkan oleh perkakas kerajaan negeri?

Kenapa Selangor Times asyik memberi tumpuan kepada Subang Jaya? Kalau sebut Shah Alam masuk akal kerana ibukota tersebut pusat negeri.

Tempat-tempat lain seperti Batang Berjuntai, Jeram, Langat dan Tanjong Karang langsung tidak mendapat liputan sebab Selangor Times ini Subang-centric siut.

Nampaknya Selangor Times ingatkan cakerawala berpaksi di Subang Jaya. Dalam sangkaan Selangor Times juga Adun-Adun BN berupa makhluk ghaib. Dan Selangor Times jarang nampak kelibat Melayu dan India.

Maka ada baiknya jika kita boleh khabarkan sikap riak Selangor Times ini kepada pakcik-pakcik dan makcik-makcik di kampung.

Pada PRU11 yang lepas, PKR telah bertanding 21 kerusi, PAS 20 dan DAP 15. Justeru status quo ini dikekalkan di Selangor, DAP boleh meraih tahap maksimum 15 kerusi.

Lantaran itu, kerajaan negeri akan ditentukan di gelanggang PKR lawan Umno. PAS lawan Umno. PKR dan PAS tidak jamin menang.

Kerenah Selangor Times - sebuah penerbitan yang berada di bawah kawalan pejabat menteri besar – boleh sedikit sebanyak membuka mata orang Melayu kepada situasi lidah Roket dibenarkan bermaharajalela.

Harap agar rakan-rakan blogger boleh tolong sebarkan. Terima kasih.

Anda mungkin juga meminati:

Hannah Yeoh 56, Umno 0

Why Hindraf Indians won't vote Pakatan next election

Peruntukan berjuta-juta bagi Adun, majlis perbandaran S'gor tapi …

Kg Buah Pala: Pagar makan padi

Entry filed under: DAP MENGKHIANATI KAUM MELAYU. Tags: , .

Anak manja PAPA DSAI mengamuk

Posted: 12 Jul 2012 09:06 PM PDT

Baru-baru ini kampung Jenjarom digemparkan dengam kehadiran anak kesayangan DSAI..hebahan demi hebahan telah dilakukan,tapi apa yang mengejutkan aku dan rakan-rakan yang lain..kerusi lebih banyak daripada orang ramai..waduhhhh..maunya dia tak mengamuk..aku yang datang pun boleh pilih kerusi mana aku nak duduk..tak percaya,korang tengoklah gambo yang aku posting ni...yess..rakyat Kuala Langat MENOLAK kepimpinan PKR..

Sent from my Samsung Galaxy Tab

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


BUDAYA MAKSIAT, ARAK SUBUR <b>DI PUCHONG</b> ~ Ikrar Pemuda

Posted: 10 Jun 2012 08:00 AM PDT

 Beer seringgit di Puchong...PAS buat apa?

 Tengok kat bawah ni pulak, pusat urut seks di Puchong diserbu pihak polis..
 **Viewer Discretion is Advised**
 

Rumah urut puchong yang baru sahaja diserbu Pihak Polis bulan lepas masih beroperasi dan telah diserbu lagi pihak polis.. Mana PAS? PAS sekarang dah ada kuasa dalam kerajaan negeri Selangor? Apa yang mereka buat di Puchong? Dah kowtim ke?

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Hidangan Seks <b>Di</b> Restoran Malaysia

Posted: 08 Jul 2012 07:04 PM PDT

Nampaknya bisnis lapak seks ada juga di negri jiran Malaysia. Kalau di Indonesia di warung remang-remang di Malaysia sedikit lebih keren. Di restoran.

Hidangan Seks Di Restoran Malaysia [ www.BlogApaAja.com ]

Sebuah restoran yang berlokasi di Jenjarom, Selangor Malaysia menawarkan "hidangan" seks bagi pengunjungnya. Pekerjanya adalah wanita-wanita asal China yang masuk ke Malaysia dengan menyalahgunakan visa overstay.

Restoran diberi sekat-sekat kecil yang dijadikan sebagai lapak untuk bercinta. Tarif mereka perjamnya kira-kira Rp 300-600 ribu. (100-200 ringgit)

Kepolisian Malaysia mengadakan operasi dan menangkap 13 pekerja seks yang berumur antara 21 tahun hingga 50 tahun. Mereka semua kini ditahan di kantor polisi Sg Jarom, Selangor.

Sumber / Source

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Berada <b><b>di Ulu Klang</b></b>. - Basah Dalam Setitik Nila

Posted: 19 May 2012 06:37 PM PDT

Berada di Ulu Klang. Alhamdulillah akhirnya berjumpa jua dengan cikgu yang disayangi iaitu Cikgu Fatimah Zaharah binti Abu Bakar.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


cikgu azhar: MEE JAWA ISTIMEWA <b>DI KLANG</b> (DELICOUS AND <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2012 10:20 AM PDT

Mee boleh dinikmati menerusi pelbagai cara hidangan, masakan dan resepi, serta sangat bergantung kepada air tangan si tuksng sedia. Namun, pengunjung bandar Klang, Selangor tentu akan mencari mee jawa yang sungguh istimewa dan asli Jawa. Di Indonesia pun tidak ada menu mee Jawa, sebagaimana tidak ada mee bandung walaupun di kota Bandung. 
Jika sesiapa yang mampir (singgah) di pekan lama Klang, berhampiran Centre Point, Pasar Jawa dan Masjid Bandar Di-Raja patut berhenti sekejap di sebuah medan selera bernama Emporium Makan. Di samping hidangan makan tengah hari dan petang yang lazat-lazat belaka, pengunjung harus mencuba mee Jawa di situ. Harganya sepinggan cuma RM3.50 dan sangat berbaloi untuk dinikmati semasa masih panas.
Mee Jawa memang banyak dijual di serata tempat, termasuk pasar malam dan pasar tani, tetapi sudah pasti tidak setanding dengan sepinggan mee Jawa di Klang. Mee dan rencah sayur-sayuran mungkin kelihatan sama, tetapi kuah mee Jawa Klang sangat berbeza. Malah, hidangan mee Jawa di hotel berdekatan Emporium Makan juga sangat jauh ketinggalan.

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Gambar-gambar Sekitar Ceramah Isu Semasa <b>di Selayang</b> Baru <b>...</b>

Posted: 11 Jul 2012 10:23 AM PDT

Selayang 11 Julai :  Ceramah mengenai isu-isu semasa telah berlangsung di Jalan 45 Selayang Baru malam tadi...antara yang hadir pada malam tadi ialah Ahli Parlimen Selayang William Leong ,Che'GuBard dan Leman Raja lawak ...bagaimanapun Pelakon yg memegang watak "leftenan Adnan" Hairie Othman yang sepatutnya berada di sini memberikan ceramah malam tadi tidak dapat hadir kerana sebab-sebab  yang tak dapat di elakkan...ceramah berakhir pada jam 12 tangah malam...




.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


cintairmata.blogspot.com: Berhujung minggu <b>di Ulu Yam</b>

Posted: 09 Jul 2012 01:18 AM PDT

Assalamualaikum.. hai semua.. 
Maaf tau.. saya kata nak update pasal Heliza.. tapi saya tak sempat nak update lagi sebab tengah tunggu gambar dari kawan.. tak syok la kan kalau update takda gambar kan hehehe.. nanti tau.. maaf sangat
Sebagai tanda maaf saya.. saya nak update kat diari ni mengenai aktiviti hujung minggu saya dan teman-teman.. semalam kami ke Ulu Yam yang dekat belah Hulu Langat sana tu.. masa sekolah dulu pernah la sertai perkhemahan peringkat kebangsaan kat situ selama seminggu.. pastu dah lama tak pergi.. sekarang dah kerja baru nak pergi balik..
Tapi kali ni pergi untuk mandi manda dan BBQ.. syok tau.. nanti datang la sini jugak.. best sangat.. cuma air tak berapa nak jernih berbanding di Taman Negara Pahang dan Kota Tinggi Johor.. sana lagi best woooo... jadi apa yang saya nak ingatkan.. kalau dah pergi tempat-tempat macam ni.. sila la jaga kebersihan.. jangan cemarkan sungai kita yer.. hehehe..
Ok.. nampak tak ^_^ macam tak sabar nak mandi kan..

 Peace...... kita cuma tolong Kak Naha sediakan apa yang patut jer.. hehe
Kak Naha bersama suami.. sekarang dia ngah pregnant 5 bulan.. waaa.. tahniah.. 






Dah siap masak.. mandi...... yeyey.....










Basah wooooooo...............


  
Mereka bermain terjun berirama... saya tak larat laa... wuu
Terasa pendek di dalam hutan hahaha
Antara gambar-gambar yang cantik saya dapat snap guna handphone saya.. 

 .................................................................................................................
ada lagi satu yang tertinggal..
nak suruh korang teka sendri..

Dah nak bulan puasa.. Ya Allah.. cepatnya masa berlalu.. semoga semua urusan berjalan lancar.. =)
p/s : harap maklum.. semua gambar di atas tiada kena mengena dengan sesiapa yer.. sila jangan bergaduh-gaduh yer.. haish.. nape la manusia ni kuat cemburu.. menyusahkan orang.. sampai kami nak buat semua perkara kena sorok-sorok sebab nak jaga hati orang.. takpa.. yang penting kami tak kacau hidup orang da.. apa yang dilakukan semua bersebab.. jika dia baik, tak bermaksud dia nak kat kita.. =) ok..jumpa lagi..

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Rumah townhouse (ground) Bayu Parkville, <b>Balakong</b> – 2268th <b>...</b>

Posted: 05 Jul 2012 08:32 PM PDT

Maklumat Rumah sewa/ Rumah untuk disewa:

Rumah tgkt bawah.

3 bilik tidur, 2 bilik air, parking lot sendiri, siap grill & kipas

10 min dari UPM, toll UPM, the Mines & Komuter Serdang & 25 min ke Putrajaya & Kajang

berdekatan Petronas & shoplots (MyMydin, etc).

* keluarga & student perempuan diberi keutamaan

Deposit 1 bulan + utiliti+ sewa

Kemasukan segera. Hubungi 017-384 2955.

Incoming search terms:

By mala

12 di kuala langat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala langat - Google Blog Search


Ashgive.com: Paragliding <b>Di</b> Bukit Jugra <b>Kuala Langat</b>, Banting <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 05:28 PM PDT

Aku baru tahu kat Banting Selangor sebenarnya ada banyak tempat tempat yang menarik.. aku dan member aku telah menghabisan masa sehari suntuk berhuha huha mengexplore tempat yang best dan tempat tempat makan yang awesome di Banting.. korang mungkin pernah dengar Pantai Morib yang terkenal tu kan..  tapi untuk entry ini aku nak cerita tentang tempat lain pulak..

Dengan bantuan member rakan sekerja Afiq yang meme duduk kat Banting, dia sebagai tourist guide membawa kitaorang ke Bukit Jugra Kuala Langat..

aksi loncat loncat atas bukit, nasib tak jatuh begolek

Rumah Api Bukit Jugra
Menara konkrit putih yang mempunyai ketinggian 25 meter yang lengkap dengan sistem pencahayaan.. dibina pada tahun 1976.. rumah api ini sangat strategik, memandang ke arah Selat Melaka.. memainkan peranan yang sangat penting kepada jurumudi dan nakhoda kapal di laut.. ia berdiri pada ketinggian 146 meter atas paras laut (ayat daripada signboard)..
brother ni sedang bersiap siap nak ber paragliding.. meluncur di udara.. 

Paragliding Bukit Jugra
Kawasan Rumah Api Bukit Jugra adalah peak point dimana paragliders darpada serata negara datang untuk bermain paragliding.. ia adalah sukan meluncur udara dimana paragliders duduk di dalam satu bentuk macam bag called harness.. fabric wing yang mengembang bila ditiup angin kuat yang masuk melalui vents di hadapannya mampu mangakat objek berat seperti manusia.. tengok tak padang kat belakang tu.. paragliders yang terbang akan landing kat sana la..
brother tu dah start terbang, gila awesome sukan ni..

Kalau orang jenis yang kuat gayat, tak payah la nak try sukan ni.. kompom pengsan kat atas udara, pastu tak boleh drive belon tu, terbang ntah mana mana pegi kat Cherry Island hahaha..
tinggi siot, lek je dia melayang layang 

Serius aku excited tengok diorang terbang kat udara.. tapi sayang ada sorang mat saleh dengan sorang lagi brother tu tak nak terbang masa kitaorang kat sana.. dia cakap angin kuat sangat.. sib baik sempat tengok sorang ni terbang sampai dia landing kat padang nun jauh kat bawah sana.. aku first time tengok menda macam ni..
kecik je dia kat sana, kalau aku mahu bergegar lutut aku terbang tinggi macam tu

Lama gak brother tu aku tengok kat udara.. dia pusing pusing, terhayun hayun.. fabric wing tu dia tarik tarik tuk menentukan arah pergerakan dia terbang.. even dia terhayun hayun tapi dia lending tepat kat padang, hebat la brother tu.. kalau nak buat kena mantap ilmu berparagliding, kalau tak memang lending kat payah bakau la jawabnya hahaha..
mat saleh daripada UK pun ada gak nah ber paragliding 

Dia tengah test test angin sesuai ke tak tuk terbang.. gigih dia aku tengok, even angin kuat tapi dia pegang benda tu macam biasa je.. dia tarik satu tali then benda tu jatuh, macam tu la kot dia memandu arah benda tu.. kalau fikir fikir sudah tentu dia terbang kat udara kan..
paragliders tengah tunggu angin yang sesuai tuk meluncur

Balai Cerap Bukit Jugra
Pada 25 Oktober 2003, bersamaan 29 Sya'aban 1424, Balai Cerap Bukit Jugra Kuala Langat telah diserahkan secara rasmi oleh Jabatan Kerja Raya kepada Jabatan Mufti Negeri Selangor.. Balai Cerap ini adalah tempat dimana aktiviti cerapan rasmi dan bulanan dijalankan.. ia juga di menfaatkan sebagai pusat latihan ilmu falak di Negeri Selangor (ayat daripada signboard)..

So, itu la dia keistimewaan Bukit Jugra Kuala Langat Banting Negeri Selangor.. awesome tak awesome datang sendiri baru tahu.. aku dah, anda bila lagi..wekk!! hahaha

Tag: Tempat Tempat Menarik Selangor, Kuala Langat Bating Best, Pemandangan Cantik Di Bukit Jugra,  Santai Di Bukit Jugra, Deting Di Bukit Jugra 

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


[Video] Ceramah Anwar <b>di Sabak Bernam</b> Tidak Dapat Sambutan <b>...</b>

Posted: 21 Jun 2012 01:52 AM PDT

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya adalah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

-tayadihmaysia@yahoo.com

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Celebrate bithday Abg Ijat <b>di Sepang</b>.. | izzlorna.com

Posted: 11 Jul 2012 11:11 PM PDT

Memula sekalik…meh kita layanz gambor buah hati Lorna dulu yerr ;p comels Rafael sudah pun setahun…budak tecit nih dah bijak macam2..plg tak leh blah senyuman dia tuh…aduhaiii…cepat sungguh masa berlalu kan..dan gambar atas ni diambil minggu lepas time makan2 besday Abg Ijat aka ayah Rafael nih ;p Happy Birthday bro! smg lebih murahhh rezkiii…bahagia dan sukses dlm kehidupan k :) amiiinnn…

Lokasi kedai makan di area Sepang..nama kedai dah lupe..haha…mintak ampun ;p Menu hari tu tomyam, ikan siakap 3 rasa, udang masak sambal, kailan masin, sotong sayur campur dan air tembikai + ice lemon tea…mmg marvelesss arrr makan situ…syedap2 sumer ye…(gambor makanan tak ada…dah lapor, lupe nk snap..muahaha)…trm ksh pada Abg Ijat & Kak Aida atas jemputan makan2 nih :) sonokkkk dpt jmpa buah hati kesayangan sayer tuh…ehehe…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kenduri Kahwin di senawang bertukar menjadi kenduri <b>di Sepang</b>

Posted: 02 Jul 2012 11:16 PM PDT

Aku rase macam dah lame jer tak update blog,memang rase malas plus-plus la nak update, tak tahu ape nak dibebelkan. Even ada banyak benda yang dah jadi. Rasa malas jer nak menaip..tapi rasa best plak aku rase,kalau aku dah tua nanti, cucu cicit aku yang baca(kalau panjang umor..)
this week aku just nak update pasal kenduri kahwin yang aku pergi kat sepang, actually aku nak pergi kenduri kat senawang, kenduri kawan kelas aku..mase skool dulu...mmg plan baik punyer..so segala kelengkapan dah diatur. Dah siap sume. Aku and member aku pun gerak bersama-sama..malang tak berbau. On the way nak ke senawang. Kereta yang dinaiki terlanggar tiang lampu masa nak reverse. Berdentam bunyi nyer..memang aku bajet dah kemek da kereta ni. Tapi,memang ajaib la jugak sebab tak kemek just calar je..so kitaorang bergegas ke bengkel..kasi repair sikit. Alhamdulillah la..better than before..
so jarum jam dah pun menunjukkan pukul 2 petang. Memang kalo sampai pun khemah pon dah tak ada..huhuhu..en.tunang kepada member aku ni..bawak la kitaorg pergi kenduri kahwin dekat sepang. Masa sampai tu pun pengantin dah pun turun pelamin sedang beramah mesra dengan tetamu yang hadir. Cantikkk..pelamin dia..teringin la plak nak bergambar dekat singgah sana indah kat atas pelamin tu. So kitaorg decide nak amik gambar dengan pengantin. Disebabkan aku sorang jer yang tak ada partner so terpaksa duduk bersimpuh dengan suweeeettttttttt nyer di atas pelamin ..kepada pasangan pengantin itu. Selamat pengantin baru..you all looks "gojes" dengan pelamin yang ala-ala alice in wonderland. Dan berwarna baby blue.. so comeyyy..pengantin perempuan pun Nampak comel jer dengan gaun biru..

kepada bakal pengantin yang berada di singgahsana. diharapkan pertunangan kekal sehingga ke tahun depan sebab saya tak sabar nak makan nasi minyk kamu =)

...sesungguhnya biar kita hilang seseorg atau sesuatu demi Allah, daripada demi seseorang atau sesuatu kita kehilangan Allah...

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved