ads

Sabtu, 3 November 2012

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


PAS Dusun Tua: Himpunan Hijau <b>Di Semenyih</b> Menuju Putrajaya

Posted: 21 Oct 2012 01:56 AM PDT

Hasil Negeri Untuk Rakyat

"Taatilah kepada aku selagi aku taat kepada Allah. Sekiranya aku menyeleweng atau melanggar perintah Allah jangan taat kepada aku. Tentanglah aku sehingga aku kembali kepada hukum Allah." - Sayidina Abu Bakar as-Siddiq

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


Kasi tunjuk laa pelabur <b>di Negeri Selangor</b>! - Suara Lensa

Posted: 08 Oct 2012 07:13 AM PDT

 Alahai Pakatan Rakyat...
Cakap di Selangor Pakatan Rakyat 'BERJAYA' tarik ramai pelabur?
Sekarang Noh Omar cabar kasi senaraikan pelabur asing tu.

Adakah syarikat-syarikat atau kilang-kilang ini sudah beroperasi di Selangor hari ini?

"Saya mengambil contoh, ada 129 kilang, hari ini saya difahamkan telah meningkat kilang yang sepatutnya telah beroperasi tetapi sehingga ke hari ini kilang ini tidak boleh beroperasi. Tidak boleh nak mula pun pembinaannya.

Jika mereka dah mula bina tahun lepas, tahun 2014 ini atau dalam masa dua hingga tiga tahun dibina, kilang ini akan memberi peluang pekerjaan baru kepada 12000 orang rakyat Selangor tetapi kilang ini, betul ia nak melabur RM3.8bilion, pelaburan yang hendak dibuat tetapi sampai hari ini kilang ini tidak dapat beroperasi, development order tak boleh bagi sebab air tidak ada," ujarnya dalam interbiu eklusif bersama UMNO-Online baru-baru ini.

Tambahnya, bila air tidak ada, manakala Syabas pula tidak boleh memberi jaminan ada air. Bayangkan, apa akan jadi dengan masa depan negeri Selangor. Bila tidak ada pelaburan baru berlaku kerana air tidak ada, peluang pekerjaan akan tertutup, maka pengangguran akan banyak di negeri Selangor.

"Pelabur asing tak boleh nak masuk, maka pendapatan rakyat negeri Selangor akan menurun. Pengeluaran tinggi, pendapatan menurun, jadi ke mana arah tuju negeri Selangor. Akhirnya negeri Selangor yang maju ini akan lebih teruk dari negeri Kelantan. Itu sebagai contoh.

Tetapi kerajaan negeri ini tak mengaku salah. Mereka menyalahkan Syabas sebaba tidak ada air, kita kata buat loji Langat 2, tetapi mereka kata loji Langat 2 ini tidak perlu buat, kena buat penstrukturan semula," tambahnya.

Ujarnya, loji Langat 2 ini tidak ada kena-menggena dengan isu penstrukturan semula ini. Mengapa nak dikaitkan?

"Loji Langat 2 ini untuk membekalkan air kepada rakyat Selangor. Kalau tidak lama-lama nanti tidak ada air. Macam-macam alasanlah dia bagi, dia kata kalau buat loji Langat ini nanti kroni BN akan dapat projek berbilion membinanya. Kita dah buat pengumuman, tidak ada kroni, terder terbuka. Jadi masuklah," tambahnya lagi. -Petikan blog Sahabat Gunung

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Peniaga Melayu Ditindas <b>Di Kuala Selangor</b>? | Keris 7 Lok

Posted: 03 Nov 2012 08:32 PM PDT



Menurut Pendekar Melayu terdapat satu masalah di Kuala Selangor. Ia membabitkan peniaga-peniaga melayu dan medan selera. Ikuti kisah mereka :

YDP Majlis Daerah Kuala Selangor Noraini Roslan merupakan orang yang penting dalam isu penukaran zon tanah yang melibatkan padang PKNS telah dinaikkan pangkat menjadi YDP Majlis Daerah Kuala Selangor pada 1 Julai 2011. Ertinya dah setahun beliau menjadi YDP.

Persoalan yang timbul adalah bagaimana pegawai yang boleh tukar Rancangan Tempatan berkali-kali walaupun dah digazetkan boleh dinaikkan pangkat ke satu jawatan yang agak tinggi.

Tindakan beliau menukar zon tanah kepada Rancangan Tempatan Petaling Jaya (RTPJ) 2 yang telah digazetkan adalah tidak mengikut peraturan. Macam mana pegawai yang tak ikut peraturan boleh naik pangkat?..

Klik untuk berita selanjutnya Pendekar Melayu

Macam-macam masalah sejak kroni Pakatan diserap masuk ke dalam PBT.

K7L : Bayangkan bagaimana DAP pergunakan orang melayu untuk menindas melayu..

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Pernikahan Farid Kamil & Diana Danielle <b>di</b> Flamingo Hotel, <b>Ampang</b>

Posted: 03 Nov 2012 03:20 PM PDT

Dengan sekali lafaz nikah, Diana Danielle Danny Beeson akhirnya bergelar isteri kepada Farid Kamil Zahari dalam satu majlis yang diadakan di Flamingo by the Lake di Ampang pada pagi Sabtu (3 November 2012).

"Saya tidak terkata. Syukur sangat semuanya (majlis) berjalan dengan lancar. Terima kasih kepada keluarga mama yang datang jauh dari Perak dan keluarga baru (mertua) dari Kedah," kata Diana.

"Saya gembira dan bersyukur kerana dapat isteri. Sejak awal perkenalan lagi saya sudah terdetik untuk memperisterikan Diana Namun, ia tertangguh kerana faktor usia Diana yang terlalu muda dan belum sampai seru (ketika itu). Saya berdoa agar Diana menjadi isteri yang soleh dan perkahwinan ini kekal ke alam syurga," kata Farid.

Diana, 21, menerima mas kahwin sebanyak RM10,000 dan wang hantaran bernilai RM20,000 nilai pelaburan emas. Pihak perempuan menerima lima dulang hantaran daripada pengantin lelaki yang berupa motosikal mini Kawasaki KSR 110, telekung dan Al Quran, cincin Tiffany & Co, wang hantaran dan sireh junjung.

Sementara pihak Farid pula mendapat tujuh dulang hantaran iaitu tepak sireh, sebentuk cincin dan dompet, sebuah album foto, sebuah motorsikal mini, produk kecantikan Hugo Boss, majalah Polo International dan sedikit manisan. – mstar

Berikut adalah beberapa gambar hi-res pilihan kami semasa majlis berlangsung. Gambar kredit untuk Rotikaya.

OHARTIS: MOGA FARID KAMIL DAN DIANA DANIELLE BERBAHAGIA HINGGA KE SYURGA HENDAKNYA. AMIN!

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


mandi <b>di jeram</b> tengkek kg. org asli,, | ToK JeBat...kampongibok <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2012 09:29 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]0 a comment flipcard laman utama kenangan ku bersama mu sep 24th mandi di jeram tengkek kg org asli sep 9th sep 3rd peluang promosikan kampong aug 16th buat salah tak buat salah aug 15th mas selamat the fugitive ...

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Senarai Lokasi Pemasangan AES <b>Di</b> Jalan Raya JPJ | Blog <b>...</b>

Posted: 08 Oct 2012 10:00 PM PDT

Senarai Lokasi Pemasangan AES Di Jalan Raya JPJ

Ramai yang tertanya-tanya apakah itu AES, iaitu Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES). Secara asasnya, satu alat mengesan kesalahan jalan raya especially yang memandu laju tanpa pengawalan manual dari polis trafik. Setakat ini, beberapa kawasan telah di install dengan alat pengesan kesalahan jalan raya ini.

AES Alat Pengesan Kesalahan Jalan raya

Kamera automatik akan mengesan dan merekod kenderaan yang di bawa laju di jalan raya. No plat kenderaan, gambar pemandu dan kelajuan akan di rekod kan dan akan di hantar terus ke pejabat JPJ. Automatically, saman akan di keluar kan di hantar melalui post kepada pelaku kesalahan. Haa, jadi padan muka kalau korang dapat saman. Tak payah nak mengomel ok.

Senarai Kawasan Yang di Pasang dengan AES di Jalan Raya Malaysia.

Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Arah Utara:-

  • Di bawah jambatan 456km Sungai Buloh
  • Di bawah jambatan persimpangan Bukit Lanjan 459KM
  • Di bawah R&R Jejantas Sungai Buloh
  • Jambatan terakhir selepas sebelum toll Sungai Besi 309KM
  • Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
  • Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
  • Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction

Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Arah Selatan:-

  • Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
  • Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
  • Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
  • Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
  • Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
  • About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
  • At 296.5km and 297km, Bangi junction.
  • Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
  • At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
  • On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
  • After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
  • Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Lebuhraya ELITE Hubungan Timur/Tengah/Utara

  • On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
  • Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
  • Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Lebuhraya ELITE Hubungan Barat Tengah/Selatan

  • Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
  • Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
  • After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90k

NKVE Arah Timur/Utara

  • 300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
  • Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
  • Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

NKVE Arah Barat/Selatan

  • Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/hr
  • From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
  • From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
  • Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
  • Below railway bridge at 11.2km
  • Under the bridge at Shah Alam junction.

Lebuhraya KESAS Timur

  • Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.
  • Kesas West Bound
  • At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala Lumpur City
  • Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.

Lebuhraya KESAS – KLang

  • Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only! 

Lebuhraya Pantai Timur

  • East bound, downhill run after Raub junction.
  • Maran, 60km/h zone.
  • Paya Bungor, 70km/h zone

Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

  • Tangkak junction.
  • Under the bridge after Yong Peng
  • North junction at 97.3km.
  • Ayer Hitam junction.
  • Sedenak junction

Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Utara

  • Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
  • Before Perwaja Steel.
  • Sg Petani junction.
  • Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
  • Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.

Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Selatan

  • Penang Bridge Island end. Speed limit 80km/h.
  • About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h

Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

  • Under the bridge at 197.1km and 198.8km, after Kamunting Junction.
  • Under the bridge at 204.3km, after Kamunting Junction.
  • Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
  • Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
  • Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
  • Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
  • Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
  • Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
  • Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
  • Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
  • Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
  • Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

Kawasan Perak Arah Selatan

  • Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
  • Under the bridge at 241.9km, at Kuala Kangsar junction.
  • Under the sign post at 296.1km, before Gopeng Junction.
  • Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
  • Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
  • Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
  • Under the bridge at 372.6km, at Slim River junction.

thx to forumcaricom for the infos. so what's your plan? hehehe… list ini adalah untuk kita lebih berhati-hati bawak kereta. Bukan untuk lari dari kene saman. Ingat bawak laju membahayakan nyawa keluarga

Apa Yang Anda Cari

lokasi aes di plussenarai aesAEs plus selatankawasan pemasangan aeslokasi aes di lebuhraya plussenarai kereta toyota baru dijohorlokasi aes lebuhraya utara selatanlokasi aes lebuhraya pluskamera aes malaysiasenarai kawasan aes

Related posts:

  1. Jalan-Jalan Ditutup Sempena #Bersih 2.0, 9 Julai 2011 [Informasi]
  2. OPS SIKAP – KAWASAN SPEED TRAP
  3. Senarai Jalan Ditutup Untuk Perhimpunan Bersih 3.0
  4. Lagi Kemalangan Bas di Gua Tempurung Perak
  5. Selamat Hari Raya Aidil-Fitri 1 Syawal 1432

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


che&#39;pah Cute Cakes: KELAS CREPE 10/11/12 <b>DI BANGI</b>

Posted: 31 Oct 2012 10:55 PM PDT

*Utk mendapatkan yuran group, sila pilih tarikh dan modul. Setelah confirm, saya akan warwarkan utk cari peserta lain.
(utk group MIN 2 orang peserta)

*utk kelas personal, diskaun akan diberi jika ambil 2 modul atau lebih

1. Basic Buttercream Cake (drawing) - Group RM200 Personal RM250
2. Hantaran Buttercream Cake - Group RM250 Personal RM300
2. 3 Tiers Wedding Buttercream Cake - RM450
(2 techniques - Buttercream & Steam Buttercream)
3. Hantaran Fondant Cake - Group RM300 Personal RM350
4. 2-stacks Wedding Fondant Cake - RM500
5. Topsy Turvy Cake (Carved Cake) - RM500
6. Pillow Cake (Carved Cake) - Personal RM350 (1 tier) Group RM300, RM450 (2tiers)
7. Variety Tartlets - RM150 (4 jenis tart, percuma 2 recipe)
8. Camera Cake - Group RM300 Personal RM400,
10. Sliced Cake - RM180/head, RM350 (personal)

Sila email utk kelas yg tiada dalam modul & kelas 'package'
Thanks

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


5 <b>Sungai</b> Terpanjang <b>Di</b> Dunia - Blazer Blog

Posted: 20 Oct 2012 10:54 PM PDT

Fajar Lesmana | Minggu, 21 Oktober 2012
Sungai merupakan kejadian alam yang terbentuk secara alami oleh alam. Keistimewaan sungai antara lain menyimpan berbgai jenis spesies unik di dalam sungai atau di sekitar sungai.

Dari sekian banyak sungai yang ada di dunia berikut 5 sungai terpanjang di dunia.

1. Sungai Nil


Sungai ini tidak diragukan lagi sebagai sungai terpanjang di dunia yang menempati posisi pertama. Panjang sungai ini sekitar 4180 mil.

2. Sunagi Amazon


Lebih dari sepertiga dari semua spesies yang hidup di dunia ini ada di sungai ini. Sungai yang terletak di Amerika Selatan ini merupakan sungai yang memiliki kepanjangan sekitar 6.400 km. Dan merupakan sungai terbesar ke dua di dunia.

3. Sungai Chang Jiang


Sungai ini merupakan sungai terpanjang Cina dan di Asia. Dan sungai ini menjadi batas selatan kebudayaan kuno Cina yang berada di antara Sungai Kuning di Utara dan Sungai Panjang di Selatan. Panjang sungai ini mencapai 6.300 km.

4. Sungai Mississippi-Missouri-Red Rock


Sistem sungai yang dimulai dari Montana di Sungai Red Rocks, dan dengan cepat berubah menjadi Sungai Jefferson yang kemudian bergabung dengan Sungai Madison dan Gallatin untuk membentuk Sungai Missouri. Setelah mencapai Negara Missouri, sungai ini bergabung dengan Sungai Mississippi. Panjang rata-rata adalah 3.767 km

5. Sungai Ob


Sungai Ob merupakan sungai yang terletak di Serbia Barat, Rusia. Sungai ini memiliki panjang 2.962 km.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Putih Hitam: <b>Bandar Sunway</b> dalam kenangan

Posted: 05 Jul 2012 06:41 AM PDT

Kalau diikutkan, 5 tahun itu adalah satu jangka masa yang lama. Bagi saya dan mereka-mereka yang melalui 5 tahun yang penuh dengan pelbagai perasa, tempoh itu tidaklah panjang mana. Pejam-celik, dan pejam-celik, maka tibalah pada hari perpisahan.
Saya sengaja mengajak mana-mana kenalan seperjuangan (yang sama-sama mengharungi dunia kejuruteraan) turun padang menjayakan aktiviti luar. Sengaja juga dipilih di luar Bandar Sunway, biar terbuka fikiran daripada melihat Bandar Sunway sejak 5 tahun yang lepas. Kalau ada di antara kami yang berjalan adalah saya dan Shazana, lelaki saya tidak tahu. 
5 tahun di Bandar Sunway menyimpan suka dan duka. Ia meninggalkan satu kesan yang amat dalam. Zaman bergelar pelajar adalah zaman yang paling seronok sekali, boleh diselitkan sesi main-main. Sebab itu, keputusan saya selalu tidak memberangsangkan. Lupakan seketika tentang keputusan. Saya tahu ia sangat sensatif. 
Mari lihat gambar dahulu sekitar majlis perpisahan yang diadakan di Sungai Kanching, Rawang. 




Berhijrah ke Bangi membuatkan saya merindui Bandar Sunway. Bagi saya, Bandar Sunway adalah zon yang paling selesa terutamanya untuk berbelanja. Semua pasaraya ada di sekitar. Tetapi berlainan pula di sini. Terkebil-kebil saya mencari arah ke pasaraya terdekat. Masih dalam proses perkenalan. Teringat ketika saya berpraktikal di Seri Kembangan. Sanggup berulang-alik ke Sunway dan keluar seawal jam 6.00 pagi. Saya boleh sahaja tinggal dengan adik di Kuala Lumpur tetapi saya tetap merasakan Bandar Sunway adalah tempat yang paling selesa bagi saya.
Saya masih merindui Bandar Sunway dan kawan-kawan di sana. 
Saya merindui tempat lepak di Library Monash University. 

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


“SINGGAH SEJENAK” <b>DI</b> CCSC <b>HULU SELANGOR</b> | Portal Berita <b>...</b>

Posted: 30 Oct 2012 12:49 PM PDT

Hulu Selangor, 10 Oktober – Cure & Care Service Centre (CCSC) Hulu Selangor antara pusat khidmat yang telah lama beroperasi di Negeri Selangor. Kakitangan di sana telah menempuh pelbagai pengalaman berkaitan cara membantu klien pulih dari kancah penagihan. Bagi membina hubungan baik dan memperolehi ilmu, CCSC Seapark telah mengadakan Program "Singgah Sejenak" di Hulu Selangor.

Program ini telah disertai seramai 20 orang termasuk kakitangan dan residen dari CCSC Seapark dimulakan dengan taklimat mengenai CCSC Hulu Selangor sebelum peserta di bawa melihat sekitar kawasan di CCSC tersebut. Banyak pengalaman dan maklumat baru yang dapat dikongsi dan boleh diadaptasikan dalam program pemulihan yang sedia ada.

-Tamat-

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


PAS Tanjong Karang Lapor Polis Ketua <b>...</b> - PKM <b>Sungai Burong</b> - Blog

Posted: 18 Oct 2012 10:24 PM PDT

Tanjong Karang, 19 Okt     : Satu laporan polis terhadap Ketua Pemuda Gerakan Kedah, Tan Keng Liang, telah dibuat di Balai Polis Tanjong Karang mengenai tulisannya melalui twitter yang bersifat hasutan.

Beliau cuba membangkitkan sentimen kebencian rakyat khususnya golongan bukan Islam terhadap PAS dengan mengada-adakan cerita yang tidak masuk akal. Beliau memaksudkan bahawa Pelaksanaan Etika Pemakaian terhadap non Muslim di Billboard oleh Kerajaan Kedah dilihat sebagai usaha jelas untuk mengganggu kehidupan non Muslim, kata Ketua Dewan Pemuda PAS (DPP) Kawasan Tanjong Karang, Muhamad Jafaruddin Sheikd Daud

Tan Keng Liang juga, katanya, memfitnah PAS dengan membangkitkan kononnya PAS akan bertindak keras dan tegas terhadap golongan bukan Islam sekiranya PAS memenangi Putrajaya kelak. 'Golongan atlit bukan Islam akan menjadi mangsa dengan tindakan keras memaksa mereka memakai seluar panjang dan T Shirt berlengan panjang'.

Sedangkan setahu saya sebagai Ahli dan pemimpin PAS Tanjong Karang, PAS  tidak pernah memaksa bukan Islam untuk mengikut segala perintah yang hanya di khaskan kepada penganut agama Islam. Golongan bukan Islam diberikan kebebasan memilih dan mengamalkan agama dan budaya mereka tanpa sekatan, katanya lagi

Beliau juga berkata, Apa yang dilaksanakan oleh kerajaan Pakatan Rakyat (PR) di Kedah hanyalah suatu usaha murni yang wajar dilaksanakan oleh mana-mana kerajaan negeri di negara ini. Ia sebagai suatu usaha membendung gejala sosial dan keruntuhan akhlak di kalangan remaja.

"Kenyataan Tan Keng Liang juga berunsurkan hasutan dan penghinaan terhadap PAS serta seluruh Umat Islam di negara ini. Dengan biadap beliau menuduh seolah-olah tindakan kod etika berpakian sopan dibuat kerana ahli-ahli PAS akan terangsang melihat model berpakaian  yang mengghairahkan"

Justeru itu, kami membuat laporan polis supaya siasatan dan tindakan undang-undang diambil terhadap Tan Keng Liang terhadap kenyataan fitnah tersebut. Katanya lagib sewaktu ditemui di Balai Polis Tanjong Karang

Hadir sama dan membuat laporan polis ialah Yang Dipertua (YDP) PAS Tanjong Karang, Ustaz Mohamad Judi Sarjo, yang juga Pegawai Penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sungai Burong, Siti Khadijah Sheikh Osman, mewakili Dewan Muslimat PAS (DMP) Kawasan Tanjong Karang, Mohd Faizal Mohd Barja, mewakili Ahli-ahli Majlis, Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) dan Hamidon Salim mewakili Pengerusi-pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampong (JKKK) Tanjong Karang serta ahli-ahli dan penyokong PAS Tanjong Karang.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


KENAPA OSTAD BADROL &#39;3 PAGI&#39; <b>DI</b> MAJLIS AL-ARQAM <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 02 Nov 2012 04:53 AM PDT


SHAH ALAM- Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR, Dr. Badrulamin Baharon menafikan beliau seorang ahli jemaah Al-Ikhwan, sebaliknya hanya menghadiri majlis sambutan ulang tahun kelahiran pengasas Al-Arqam, Ashaari Muhammad atas jemputan yang disampaikan melalui risalah.

Menurutnya, beliau pergi ke majlis malam tadi bukan atas jemputan rasmi tetapi kehendak dirinya sendiri dan ingin membawa isteri dan anak-anaknya melihat persembahan nasyid yang diadakan.

"Saya tidak nafikan tiada jemputan rasmi tetapi melalui risalah yang diberi ketika saya membeli-belah di kawasan Global Ikhwan Sdn Bhd, hanya ke sana untuk mebawa anak-anak saya yang menggemari nasyid dan sekadar makan-makan, itu saja," katanya kepada Sinar Harian Online.

Semalam, Badrulamin ditahan dalam serbuan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas satu acara dianjurkan bekas pengikut Al-Arqam di Rawang.

Laporan akhbar mendakwa Badrulamin merupakan tetamu khas majlis sambutan ulang tahun kelahiran Ashaari.

"Apa salahnya jika saya memberi sokongan dalam majlis yang berbentuk dakwah itu, saya sendiri terpinga-pinga, belum sempat minum sudah ditahan Jais.

"Kalau benar mereka bersalah, tangkap saja ahli jawatankuasa penganjur majlis, jangan tangkap tetamu seperti saya, saya tidak salah, malah saya tidak ada kaitan sama sekali dan tiada kepentingan apa-apa dalam Al-Ikhwan," tegasnya.

Menurutnya, beliau tertarik untuk menghadiri majlis itu atas rasa kagum dengan kegiatan ekonomi Global Ikhwan yang berkembang maju, malah dirinya sendiri serta keluarga selalu membeli-belah di sana.

"Saya suka membeli-belah dengan syarikat itu kerana mereka menyediakan segala kelengkapan bagi umat Islam, malah makanan yang dijual turut terjamin dari segi halal, sebab itu saya selalu pergi ke sana," ujarnya.

Pada masa yang sama, beliau juga tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas sebuah akhbar hari ini yang mengatakan dirinya ahli pertubuhan itu.

"Sejak bila pula saya ahli dalam Al-Ikhwan? Saya penat nak jawab, saya tidak ada kena-mengena langsung," tegasnya.

Golongan pengikut Al-Arqam membangunkan entiti korporat kumpulan Global Ikhwan bagi mempertahankan empayar perniagaan Ashaari, selepas pergerakan itu diharamkan pada 1994.

Syarikat tersebut diasaskan pada 2009 selepas pihak berkuasa mengenakan tekanan ke atas Rufaqa Corporation Sdn Bhd yang ditubuhkan oleh kumpulan sama pada 2006.

PT


Badrul Amin..dah tahu benda tu salah pergi nak buat apa..kan dah kena..suka sangat..buat benda bodoh supaya orang simpati dengan dia..untuk..mendapat sokogan..dalam PRU akan datang, lepas tu salahkan UMNO...diri sendiri yang bebal tak sedar diri. Dari maklumat mengatakan yang Badlol ni adalah penyokong kuat abuya al-arqam dan menatakan Kerajaan berlaku kejam pada kumpulan al-arqam. Mungkin juga Badlol cuba cari calon isteri dari balu-balu si abuya....Pelik dengan ostad badlol nih ????

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Jawatan kosong 2012 <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Kajang</b>

Posted: 29 Oct 2012 10:33 PM PDT

Jawatan kosong 2012 di Majlis Perbandaran Kajang

Jawatan Kosong 2012: Majlis Perbandaran Kajang ditubuhkan bagi mentadbir kawasan di sekitar Hulu Langat. Sebelum ini Hulu Langat ditadbir secara langsung oleh Pejabat Daerah Hulu Langat yang terletak di Bandar Baru Bangi. Misi MPKj ialah mewujudkan perbandaran yang selesa, selamat, maju dan aktif (SeSMA) kepada para pelanggan berteraskan budaya kerja Mesra, Cepat, Tepat, Mudah, Efisyen dan Efektif (MCT MEE).

PERMOHONAN ADALAH DIPELAWA DARIPADA CALON-CALON WARGANEGARA MALAYSIA (KEUTAMAAN KEPADA WARGA SELANGOR) BERUMUR TIDAK KURANG DARI 18 TAHUN PADA TARIKH TUTUP IKLAN JAWATAN YANG BERKELAYAKAN UNTUK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN BERTARAF KONTRAK SEPERTI BERIKUT DI MAJLIS PERBANDARAN KAJANG.

1. Pegawai Ekonomi E41

2. PENOLONG PEGAWAI PENGUATKUASA ( N27 )

Cara memohon
(a) Borang permohonan boleh didapati secara terus di Kaunter Hasil, Tingkat 1, Majlis
Perbandaran Kajang, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan berharga RM 2.00
bagi setiap borang. Pembelian melalui pos hendaklah menggunakan Wang Pos di
atas nama Yang Dipertua, Majlis Perbandaran Kajang berserta sampul surat saiz
A4, beralamat sendiri dan bersetem RM 1.00 atau dimuat turun dari laman web
www.mpkj.gov.my.

(b) Borang permohonan hendaklah ditandatangani dan disertakan dengan Salinan
Kad Pengenalan, Sijil Kelahiran, Sijil-sijil Persekolahan yang telah disahkan dan
gambar berukuran pasport. Semua dokumen hendaklah dikepilkan ( binding ) dengan
kemas bagi megelakkan keciciran / kehilangan dokumen. Nama jawatan yang dipohon
hendaklah dicatat di sebelah kiri atas sampul surat. BORANG PERMOHONAN
YANG TIDAK LENGKAP DIISI / TIDAK MEMENUHI SYARAT AKAN DITOLAK.
Satu borang adalah untuk satu jawatan sahaja.

Alamat permohonan : Yang Dipertua,
Majlis Perbandaran Kajang
Menara MPKj
Jalan Cempaka Putih Off Jalan Semenyih
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan.
(u/p: Bahagian Sumber Manusia)

TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 12HB NOV 2012 ( ISNIN )

Sila klik sini untuk maklumat penuh dan sumber iklan jawatan kosong 2012 ini.
Sila klik sini untuk muat turun borang permohonan.

———————————————————————————————-

Jgn ketinggalan utk mendapatkan pemberitahuan jwtn kosong di negeri anda.Isikan langganan email di sini
->> http://bit.ly/QH82aX

———————————————————————————————–

Jawatan Kosong 2012

from your own site.

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


korban raya: dua peragut disembelih <b>di sabak bernam</b> - Jawa Bernam

Posted: 24 Oct 2012 05:45 PM PDT


Sabak Bernam - Begitulah nasib malang kepada 2 peragut yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung sungai tengar utara, menurut saksi,hj manan jalil 48, salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua peragut ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher peragut itu...tapi sempat dihalang oleh jirannya...
Namun ketika peragut itu ditangkap,pihak saksi mengatakan tidak ada apa2 barang yang berharga yang didapati pada peragut itu,Salah seorang penduduk tempatan juga ketua kampung disitu pula yang berang pada peragut itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua2 peragut ini,kaki2 peragut itu diikat
...dengan takbir yang bergema...dia telah sembelih peragut tanpa rasa belas kasihan...darah menyembur keluar,orang tempatan tidak berani menghalang perbuatan ketua kampung itu, kerana yang disembelih itu ialah seeokor kambing dan sesekor lembu yang meragut rumput disembelih untuk hari raya korban...
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved