ads

Sabtu, 1 Oktober 2011

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Rawatan Bekam Sunnah <b>Di</b> Klang Dan <b>Port Klang</b> | Iklan Percuma <b>...</b>

Posted: 16 Sep 2011 05:07 AM PDT

Description

Asslamu'alaikum & Salam Sejahtera…..

Kami menawarkan rawatan Bekam Sunnah (Darah) & Bekam
Angin secara moden hasil gabungan perubatan islam. "Untuk
lelaki dan wanita."

Bekam ialah proses membuang darah kotor / beku yang
mengandungi asid dan toksin di dalam tubuh. Berbekam juga
boleh menyembuhkan pelbagai jenis penyakit… Insya Allah"

Hadis..
"Semasa aku berjalan pada malam isra' bersama para
malaikat, mereka selalu berkata, "Hai Muhammad, suruhlah
umatmu berbekam."
(HR Sunan Abu Daud, Ibnu Majah, Sahih Jami'us Shaghir) "

Sila buat temu janji terlebih dahulu…layari laman web kami…
Website : http://jomberbekam.blogspot.com
Facebook : Rawatan Bekam Di Klang Dan Port Klang

"Terima Kasih"

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


KELAB GREENBOC: Kes Gadis Dibakar <b>Di Ampang</b>: Suspek Cuba Perkosa <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2011 04:26 PM PDT

Polis mengesahkan suspek dalam kes bunuh dan bakar seorang remaja wanita di Jalan Bukit Belacan, Ampang pada 5 Sept lepas cuba memperkosa mangsa selepas hajatnya untuk menyambung kembali hubungan percintaan mereka ditolak.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Mohd Bakri Zinin berkata siasatan mendapati suspek berang selepas mangsa Nurul Awatif Syakir, 19, seorang pelajar Maahad Tahfiz Al-Tijarah di Selayang enggan meneruskan hubungan mereka.

Beliau berkata suspek dipercayai mengambil tindakan nekad membunuh mangsa sebaik permintaanya itu ditolak.

"Laporan bedah siasat telah diperoleh. Polis juga sudah mendapatkan perintah sambung reman sehingga 27 Sept ini sebelum mengambil tindakan seterusnya," katanya ketika ditemui pada Majlis Sambutan Aidilfitri Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor di sini hari ini.

Akhbar pada 5 Sept lepas melaporkan mangsa dilapor hilang oleh anggota keluarganya setelah tidak pulang selepas keluar rumah pukul 8.30 malam sehari sebelum itu.

Pengecaman mayat mangsa dilakukan anggota keluarganya melalui cebisan baju kurung berwarna hijau serta sepasang anting-anting yang dipakai gadis itu sebelum menuntut mayat itu di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) kira-kira pukul 11 pagi hari yang sama.

Pada 12 Sept polis menahan seorang lelaki berusia 19 tahun yang merupakan pelajar tahun dua Ijazah Sarjana Muda Ukur Bahan di pusat pengajiannya yang terletak di Seri Iskandar, Perak bagi membantu siasatan kes itu. -Bernama

Berita sebelum ini
Klik imej untuk baca


1 comments:

View Comments/Post a Comment

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


.::YANA&#39;S JOURNAL::.: THE NEW SPEED TRAP --> <b>di</b> bawah flyover

Posted: 23 Sep 2011 03:23 AM PDT

sila berhati-hati ketika memandu ye..hehehe
Team Ultimate-X
PLUS North Bound (ke Utara)
*Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
*Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
*Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
*Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
*Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
*Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS South Bound (ke Selatan)
*Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
*Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
*Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
*Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
*Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
*About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
*At 296.5km and 297km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
*At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
*On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
*After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
*Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Elite Central Link East/North Bound
*On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Elite Central Link West/South Bound
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
*After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h

NKVE East/North Bound
*300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
*Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
*Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

NKVE West/South Bound
*Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
*From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
*From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
*Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
*Below railway bridge at 11.2km
*Under the bridge at Shah Alam junction.

Kesas East Bound
*Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.

Kesas West Bound
*At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity
*Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.

Klang
*Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!

East Coast
*Road sign at Karak highway is inadequate especially at Y junction; if you are unfamilar, go slow.
*East bound, downhill run after Raub junction.
*Maran, 60km/h zone.
*Paya Bungor, 70km/h zone.

SPEED TRAPS IN JOHOR South Bound
*Tangkak junction.
*Under the bridge after Yong Peng

North junction
*at 97.3km.
*Ayer Hitam junction.
*Sedenak junction.

SPEED TRAPS IN PERLIS, KEDAH AND PENANG
North Bound
*Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
*Before Perwaja Steel.
*Sg Petani junction.
*Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
*PenangBridge at island end.Speed limit 80km/h.

South Bound
*PenangBridgeisland end. Speed limit 80km/h.
*About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.

SPEED TRAPS IN PERAK
North Bound
*Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.
*Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.
*Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
*Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
*Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
*Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
*Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
*Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
*Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
*Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
*Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
*Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

South Bound
*Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
*Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.
*Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.
*Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
*Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 372.6km, at SlimRiverjunction.....


12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Penuntut UITM Machang Mati Lemas <b>di</b> Pusat Perkelahan <b>Jeram</b> <b>...</b>

Posted: 28 Sep 2011 05:43 PM PDT

Number of View :63

Seorang mahasiswa Universiti Teknologi Mara (UiTM) cawangan Kelantan di Machang lemas ketika berkelah di Pusat Perkelahan Jeram Linang di sini, tengah hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 12.30 tengah hari, mangsa, Noor Hasnizawati Othman, 18, berasal dari Taman Puteri Lindungan, Ipoh, meninggal dunia dalam perjalanan ke Hospital Machang (HM).

Rakan mangsa, Nor Aina Abd. Muaz,18, berkata, kejadian berlaku ketika dia dan mangsa serta 11 lagi rakan pergi ke kawasan perkelahan itu dengan menggunakan van universiti berkenaan.

"Ketika sampai, rakan-rakan yang lain duduk di tepi jeram, manakala saya dan mangsa yang juga pelajar tahun satu Diploma Pengurusan Maklumat terus terjun ke dalam jeram untuk mandi. Tiba-tiba kaki kami tidak sampai ke bawah.

"Ketika itu keadaan jadi kelam-kabut kerana kami panik. Saya sempat berpaut pada batu. Noor Hasnizawati menarik baju dan tudung saya, tetapi terus hilang. Saya kemudian dapat naik dan meminta bantuan daripada orang ramai," katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

Nor Aina berkata, seorang pengunjung di kawasan itu terjun ke dalam jeram dan terus membawa mangsa naik ke atas.

"Selepas diberikan bantuan pernafasan, Noor Hasnizawati tidak memberi sebarang maklum balas sebelum salah seorang daripada kami membawanya ke hospital.

"Bagaimanapun mangsa disahkan meninggal dunia semasa dalam perjalanan ke sana," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Malik Bedot ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian dan mengklasifikasikan kes tersebut sebagai mati mengejut.

"Mayat mangsa telah dibedah siasat dan jenazahnya telah dibawa pulang ke kampungnya oleh keluarganya lewat petang tadi," katanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • berita mahasiswi mati lemas di jeram linang
  • pelajar uitm machang mati lemas
  • noor hasnizawati othman
  • mangsa lemas uitm machang
  • mahasiswi uitm machang mati lemas
  • mahasiswi mati lemas ketika berkelah
  • mahasiswi lemas di jeram
  • lemas jeram linang
  • lemas di machang
  • kes jeram linang

Yang Berkaitan:

  1. Peluru Tembus Kepala
  2. Seorang Lelaki 76 Tahun Mati Akibat Badan Terbakar Secara Tiba-Tiba
  3. Tegur Polis Buang Sampah, Pekerja Dakwa Dipukul
  4. Bayi 9 bulan lemas dalam selimut
  5. 'Nak mati senangkan?'
  6. Pelajar dakwa dinodai teman lelaki beri pil khayal
  7. 4 rakan mati atas riba, betis
  8. Bapa terjun tangki najis
  9. Impian tunang berkecai
  10. Pemuda, warga emas maut dalam kemalangan berasingan di Dungun
Anda Mempunyai Sebarang Artikel Menarik?, Tidak Kisah Dalam Categories Mana Sekalipun..Hantarkan Kepada Kami Di : informasidotmy@gmail.com

Pelajar UITM Machang Mati Lemas <b>di</b> Pusat Perkelahan <b>Jeram</b> Linang

Posted: 28 Sep 2011 09:19 PM PDT

Assalamualaikum dan salam tengahari. Sedang kecoh-kecoh tentang kebakaran Kolej Jati di Uitm Shah Alam, kini gempar pula seorang penuntut Uitm Machang mati lemas selepas tersilap agak kedalaman jeram di Pusat Perkelahan Jeram Linang di Machang, Kelantan. Aku pernah pergi Uitm Machang ni. Tapi dah lama la. Aku agak dalam tahun 2002 atau 2003. Lawatan Silat Cekak Ustaz Hanafi dari INTEC ke Uitm Shah Alam. Ada juga tragedi masa tu di mana pemandu bas rombongan telah dilanggar kereta dan menyebabkan pendarahan yang teruk di kaki. Semasa kejadian, pemandu tengah nak cari-cari tempat sesuai untuk parking bas kerana ketika itu kami rancang mahu singgah satu jeram. Aku lupa namanya. Ke nama Jeram tu Linang. Anyway, nasib baik alhamdulillah semua pun selamat. Berbalik kepada berita pelajar Uitm Machang maut ni, aku mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa. Al-fatihah. P/S: Maut itu pasti, tiada siapa boleh lambatkan atau cepatkan datangnya kematian itu. Sesungguhnya perjalanan menuju kematian bermula sejak kita dilahirkan. Maka marilah kita semua beringat tentang kematian ini. Rugi bagi orang yang selalu terlupa.

Gambar hiasan: Seorang penuntut menunjuk tempat bahaya di sebuah jeram di Kelantan

MACHANG 28 Sept. – Seorang mahasiswa Universiti Teknologi Mara (UiTM) cawangan Kelantan di Machang lemas ketika berkelah di Pusat Perkelahan Jeram Linang di sini, tengah hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 12.30 tengah hari, mangsa, Noor Hasnizawati Othman, 18, berasal dari Taman Puteri Lindungan, Ipoh, meninggal dunia dalam perjalanan ke Hospital Machang (HM).

Rakan mangsa, Nor Aina Abd. Muaz, 18, berkata, kejadian berlaku ketika dia dan mangsa serta 11 lagi rakan pergi ke kawasan perkelahan itu dengan menggunakan van universiti berkenaan.

"Ketika sampai, rakan-rakan yang lain duduk di tepi jeram, manakala saya dan mangsa yang juga pelajar tahun satu Diploma Pengurusan Maklumat terus terjun ke dalam jeram untuk mandi. Tiba-tiba kaki kami tidak sampai ke bawah.

"Ketika itu keadaan jadi kelam-kabut kerana kami panik. Saya sempat berpaut pada batu. Noor Hasnizawati menarik baju dan tudung saya, tetapi terus hilang. Saya kemudian dapat naik dan meminta bantuan daripada orang ramai," katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

Nor Aina berkata, seorang pengunjung di kawasan itu terjun ke dalam jeram dan terus membawa mangsa naik ke atas.

"Selepas diberikan bantuan pernafasan, Noor Hasnizawati tidak memberi sebarang maklum balas sebelum salah seorang daripada kami membawanya ke hospital.

"Bagaimanapun mangsa disahkan meninggal dunia semasa dalam perjalanan ke sana," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Malik Bedot ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian dan mengklasifikasikan kes tersebut sebagai mati mengejut.

"Mayat mangsa telah dibedah siasat dan jenazahnya telah dibawa pulang ke kampungnya oleh keluarganya lewat petang tadi," katanya.


Sumber: Utusan Malaysia Online

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Selamat datang ke Kampung <b>Jenjarom</b>, Banting | AzmanIshak.Com

Posted: 01 Oct 2011 08:24 AM PDT

Abang aku ade membekal arnab untuk buat makan atau utk buat ternakan.

Sebenarnya cadang nak pergi umah abang yang dekat Kampung Jenjarum ni ade la dalam dua minggu sudah. Tapi biasa la…. kehidupan kat kota ni kan.. nak gerak sikit duit… nak kencing… duit.. nak itu duit.. nak ini duit… mujur la nak sedut udara atau nak buang udara tak kene duit.. kalau tak, mau aku rasa bungkus semua kain baju bawak jer balik kampung. Merungut pasal duit tu adalah perkara biasa dalam kehidupan yang bekeluarga, lagi-lagi kalau duduk kat bandar kota metropolitan bak kata orang tu.

Rumah adik beradik sebelah isteri abang aku.

Dipedekkan mukhadimah yang dah kelaut niii, tujuan lain aku pergi ke rumah abang dekat Kampung Jenjarom ni pasal anak abang yang sulung tu dapat bantuan Laptop 1Malaysia. Jadi abang ni tak berani la nak usik. Dia kata kat anak… "Tunggu la nanti paksu datang…nanti  paksu setting". Masalah utama bukan pada laptop, tapi abang cakap, dia nak share WiFi streamyx dia dengan laptop yang baru dapat tu.

Perkara agak kacang… seperti yang aku duga… modem/router TM masih lagi menggunakan default password. Jadi tadek masalah sangat nak aksess page router. Lepas masuk godek wifi setting… nak dekat 2-3 jam tak boleh connect. Wifi dah broadcast.. pre-shared key semua dah betul, tapi masih gak tak boleh nak sambung… abis semua laptop aku dengan henpon aku pon aku terai sekali… same jer.. tak boleh gak.

Mujur kat rumah abang memang ade satu PC yang dah sambung pakai LAN. Malas nak cerita banyakkk… aku open satu lagi SSID. So broadcast 2 SSID. SSID yang kedua ni… once aku dah setting semua… terus boleh sambung. Wallaaaa…. cam magik gitu. Kalau tau dari awai lagi aku dah broadcast second SSID. Demmmyyy… tah ape kene SSID yang no 1 tu ntah. Berkongsi minat dengat anak saudara yang sulung pasal komputer ni… memang macam-macam soalan cepu emas la aku dapat. Tak pe… dia semangat nak belajar. Dari ke cara nak lajukan streaming sampai ke Photoscape.. semua aku turunkan haha..



Amy - Berkongsi minat yang sama

Lepas siap setting WiFi, sekarang giliran melayan anak sedara yang no 3. Kali ni aku berkongsi minat tangkap gambar. Abah dia pon ade belikan digital kamera yang same macam SLR. Blasah je aku bantai citer pasal ISO, Shutter dengan Aperture… cam la dia paham… Tapi aku tengok result bleh tahan, Dari asal dia pakai auto.. now dah pandai main Mode Shutter. Ok la tu kot.. tok guru dia pon kengkadang ke laut jugak. Hahaha…

Panjang gile sembang weiii… untuk sesi layan gambar pada kali ni.. aku merajinkan sikit jari jemari untuk buat beberapa cross processing dan jugak DHR. Maklum la kauuu… kamera aku murah kot. Ni aku nak pesan… kalau kita ni sadauuu la kan.. kamera tu murah cam kamera aku niii… kene rajin petik… lepas tu… kene rajin edit. Baru la nak tunjuk gambar kat orang tu.. tadek la sepesen sangat.

Tapii… ade tapinye… kalau nkorang beli kamera mahai CAP NIKON atau CANON macam Saudara Tarmizi… lain citer… Dia tu… petik macam mane pon… gambar dia lawa. Jeles siallll~ Pasal tu dia malas update blog dia letak gambar. Sebab dia tak perlu prektis banyak-banyak macam aku ni… muahaha! Dah puas hati…? Jom layan!

Gambar baru lepas hujan... touch-up sikit sharpness dengan colour

Unik... aku tak tau nak panggil basikal ke beca. Ofcourse bukan kereta lembu mahupon kuda

Kucing ni manje gile... Aku memang suke kucing dari dulu. Tapi masalah nak membela plak...

Kalau tak dipecahkan ruyung... manakan dapat sagunya... - NOT RELATED IDIOM

Sekebun cintaaa... nan berbunggaaa... tetiba teringat lagu Ziana Zain masa snap kan!

Habis simen... mesen bancuh simen dibuang - PERLI BAHASA

Dinaikkan sikit - Sharpness, Brightness dan juga Colour Enhanced

Menggunakan teknik HDR yang aku sangat kurang mahir penelitiannya.

Give me back my soul - Kata ranting ituuu....

Nota: Ok… cukup cukup la merepek… nanti kita boleh tengok cam plak Bro Mijie nak bahan aku balik.. hahaha.. kalau rajin.. nanti kita boleh jengok apa yang dia bebelkan kat aku plak di http://muhammadtarmizi.com.

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Sepaktakraw: Duta (belum rasmi) Bolarotan muncul Naib Johan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 29 May 2011 09:23 AM PDT

Bro M atau nama sebenarnya Mohd Khaizir muncul naib johan di sebuah kejohanan di Dengkil hari ini. Bersama regu 'keras' nya Bro M berjaya layak ke peringkat akhir. 
Apa yang menarik, beliau bertarung sambil bersarungkan T-Shirt eksklusif Bolarotan.com yang tertulis dibelakangnya TEKONG
Ramai yang ingin beraksi bersama beliau. Bolarotan.com sudah melamar beliau untuk beraksi di Kejohanan KFC Utusan 2011. Nantikan aksi beliau!

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


kenduri <b>di sungai tenggi</b>

Posted: 07 Jun 2009 10:58 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]11.45am: we all sampai di tanjung malim, berhenti kat.. apa nama kedai mamak tu.. tak ingat laa.. diorang mkn roti canai. 12.45pm : we all sampai kat rumah orang kawin. felda sg tenggi. lepas makan tu, rilex2 jap kat tepi rumah org ...

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


.. a man in a home ..: perihal banjir <b>di sungai buloh</b> dan ktmb

Posted: 16 Sep 2011 01:37 AM PDT

See. Banyak betul pengalaman hidup dengan KTMB walaupun baru 2 tahun lebih jadi pengguna setia Kereta Api Antarabandar ni. 
Aku tak tahu la semua orang maklum ke tak pasal banjir ni, tapi rasanya kalau korang ada kat KL Sentral, dapat info kot. Tren semua akan lambat dan berhenti lama di stesen. 
Khamis pukul 2.03 pagi, seperti biasa ni la train aku ke KL. Menunggu Senandung Langkawi yang delay seperti biasa. Sampai2 je train, berdesup la masuk ke koc yang berkenaan, duduk selesakan diri, sekaliiii orang KTMB mintak keluar, katanya tren ni berhenti takat Ipoh je, Untuk ke KL Sentral, kena naik bas yang disediakan. Ya Allah, aku ni dah la tak pernah naik bas ekspress seumur hidup. Terus cuak. T__T

Okay, fine, alhamdulillah selamat sampai KL Sentral lagi awal dari yang dijadualkan. Dengan sengsara pemandu bas pasang cerita rempit volume maksimum, nasib baik aku dah telan ubat batuk, memang terus boom tidur.
Aku rasa naik train lagi best. Hehe. Dalam train ada kafe, atas bas mana adaaaa.  Eh eh itu je ke. 
-------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------
Haaa, masa nak balik Perak pun jadi gini jugakkk.
Train dari KL Sentral tak dapat nak lalu Sungai Buloh. End up, KTMB sediakan bas untuk ke Rawang dan dari situ tren ke Ipoh diteruskan. Rezeki aku beli ETS masa ni, koc Silver kan RM 25 aja. Kalau Platinum n Gold tu yang mahal sikit. (Platinum paling mahal). Masa kat Stesen KTMB Rawang, nampak tren ETS. Haha berlari-lari la aku cari koc. Tapi tgk2 semua seat dah penuh. 
Rupanyaaa tu train ETS pukul 7 malam. Lamaaa sangat delay hampir 2 jam lebih kot sebab masa aku sampai dah 9.20pm.  Train aku pukul 9 malam, akhirnya terpaksa la menunggu sampai 10.50pm baru ETS tu ada, bayangkan sesapa yang beli tiket lepas tu, pergh lagi lama kena tunggu kan. 
ETS setakat ni tak pernah delay lagi, so takde la rasa geram sangat. 
Cuma kesian pada yang naik Senandung2 tu. KL Sentral ke Rawang naik bas, Rawang ke Tanjung Malim naik Komuter, Tanjung Malim ke Ipoh naik bas, lepas tu idok la aku taw. 
Dan macam biasa, rasanya banyak orang menumpang masuk tanpa tiket. :p Yelahh, mana ada check tiket langsung.
p/s - KTMB, anda sudah 100 tahun. :p 

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Rumah Teres 2 Tingkat <b>di</b> B.B <b>Bangi</b>

Posted: 28 Sep 2011 05:24 AM PDT

Subject: Double Storey House in B.B Bangi

Bathroom: 3
Other info: Bumi Lot
Property Type: Double storey
Bedrooms: 4
Size: 3208 sq.ft.
Area: Bangi
Tenure: 91
Title type: Leasehold

Segera untuk dijual.
(alasan: pemilik akan menetap di luar negara).
-Alamat: No.1,Jalan 4/3F, Bandar Baru Bangi. Bangi Selangor.
-Jenis: Rumah Teres 2 Tingkat, Lot Tepi.
-Luas tanah: 3208 k/p.
-Luas rumah: 1588 k/p.
-Kini rumah ini sedang disewa. (Penyewa bersedia keluar / sewa semula) RM1000
sebulan.
-Keadaan rumah baik dan boleh lihat bila-bila masa. (Seperti sedia ada).
-Pembeli berminat boleh hubungi saya segera atau email. (Hanya pembeli serius
sahaja) H/P: 0192203375 / email: alshabana@live.com
-Harga boleh dirunding.

Price: RM 320000

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air <b>Di Hulu Selangor</b>

Posted: 29 Sep 2011 01:19 AM PDT

KUALA LUMPUR -  Beberapa kawasan di wilayah Hulu Selangor akan mengalami gangguan bekalan air berjadual akibat kerja-kerja menaik taraf sistem bekalan air pada 10 dan 11 Oktober ini.

Pengarah Eksekutif, Hal Ehwal Korporat Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas), Abdul Halem Mat Som berkata,  gangguan dijangka berlaku pada pukul 10 malam hingga 5 pagi  pada 11 Oktober ini.

"Gangguan bekalan ekoran kerja-Kerja penggantian 1 unit injap kupu-kupu bersaiz 450mm garis pusat di hadapan Balai Polis Serendah Hulu Selangor," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Abdul Halem berkata, kawasan terlibat adalah rumah murah Batu 30, Kampung Batu 30, Taman Emas Batu 30; kawasan perumahan Antara Gapi, Taman Tasik Teratai; Taman Desa Anggerik dan Taman Desa Melur.

Kawasan lain yang terjejas adalah kawasan Perindustrian Batu 29, Pekan Serendah, Pinggiran Kiambang, rumah murah Serendah, Kampung Datuk Harun, Taman Cempaka; Kampung Seri Serendah, Kampung Tok Pinang, Taman Melati serta.

"Turut terjejas adalah Taman Tasik Kiambang, Serendah Indah, Kampung Damai, Kampung Stesen, Kampung Tanjung, Kawasan Industri Seri Pagi, Kampung Sungai Choh dan Jalan Besar, Boys Home," katanya.

Justeru, kata beliau, para pengguna dinasihatkan menyimpan bekalan air secukupnya serta menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan tersebut.

Tambah beliau, sebarang pertanyaan boleh menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan (PUSPEL) menerusi talian bebas tol 1-800-88-5252 atau SMS; dengan menaip PUSPEL<jarak><aduan/pertanyaan>, dan hantar ke 39222.

Menurutnya, informasi juga boleh diperolehi dari laman web SYABAS di www.syabas.com.my; www.twitter.com/puspel dan 'facebook' dengan menaip 'puspel' atau 'puspel syabas'.

Berita Berkaitan:

Free health counselling for 30 children in <b>Hulu Selangor</b> <b>...</b>

Posted: 29 Sep 2011 05:18 PM PDT

Posted on September 30, 2011, Friday

CHEERFUL MOMENT: Rosmah having a cheerful moment with children from Permata after launching the Permata Negara PCMC Adoption Programme. — Bernama photo

HULU SELANGOR: Thirty children aged four and below here will be given free health counselling by a private hospital for five years under the Permata Negara programme.

The Prime Minister's wife, Datin Seri Rosmah Mansor, said such programmes could help monitor the health of Permata children so that they grew well and developed to their optimum potential.

"The Prince Court Medical Centre (PCMC) will conduct this health care programme which will also be supported by holistic development.

Neuroscience studies show the first three years are the most import in a child's brain development.

"I also hope such programmes will encourage parent participation to furnish children with knowledge on health education for the good of the whole family," she said when launching the Permata Negara PCMC Adoption Programme, here yesterday.

Also present was PCMC chief executive officer Stuart JV Pack, Hulu Selangor MP P.Kamalanathan and the wife of Agriculture and Agro-Based Industry Minister, Prof Datin Seri Dr Aishah Salleh.

Rosmah, who is Permata Negara patron, hoped that more private medical centres would contribute towards creating awareness on the importance of child healthcare, especially among low-income families.

"Early child's health care should be planned and integrated for child development, and should be provided by all quarters regardless private or government," she said. — Bernama

Meanwhile, Pack said the programme which includes yearly medical screening, health talks by the clinicians, dieticians and physiotherapists was part of their Community Social Responsibility (CSR) programme.

"This is all in support of the Malaysian government's effort to improve early child development, as well as contribute to the nation's human capital development," he said. — Bernama

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Video Rompakan Kedai Mamak <b>Di Shah Alam</b> |

Posted: 09 Sep 2011 09:59 PM PDT

Dua,tiga hari ni,asyik dengar cerita pasal rompakan di kedai mamak. Mamat pun seach dekat google cari maklumat pasal rompakan kedai mamak ni,mamat pun terjumpa video rompakan kedai mamak di sham alam dalam you tube

.. Lepas mamat dah tengok video rompakan tu,rasa takut nak lepak kedai mamak lepas ni..Cuba bayangkan,kita tengah lepak kedai mamat pukul 2,3 pagi sambil layan wifi,tiba-tiba ada sekumpulan perompak datang,tak pasal-pasal laptop kita kena curi dengan perompak tersebut..

Di bawah ni mamat sediakan video rompakan kedai mamak di shah alam untuk anda semua..

Petikan dari surat khabar

"Semua mereka enam orang kerana saya lihat tiga lagi rakan mereka yang menunggang motosikal sedang tunggu di luar. Kejadian ini berlaku begitu pantas iaitu kira-kira dua minit saja.

"Selain mesin wang berharga RM2,000 yang di dalamnya terdapat wang tunai lebih RM500, mereka turut mengambil rokok di kaunter selain merampas komputer riba dan telefon bimbit milik pelanggan," katanya.

Saksi kejadian, Mohd Farid Abdul Salam, 20, berkata ketika itu beliau bersama keluarganya berada dalam sebuah kereta berhampiran tempat kejadian.

"Apabila saya melihat rompakan ini, saya bertindak menelefon polis. Keadaan ketika itu agak kelam kabut dan semua perompak sudah melarikan diri sebaik polis tiba," katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Zahedi Ayob, ketika dihubungi berkata pihaknya percaya rompakan kedua itu dilakukan kumpulan sama dengan semua suspek berusia lingkungan belasan tahun hingga lewat 20-an.

"Kita juga tidak menolak kemungkinan semua suspek di bawah pengaruh dadah ketika rompakan sehingga menyebabkan mereka berani bertindak," katanya.

Ps:Video sedih untuk anda:awak saya sedih dengan awak

Tags:Video Rompakan Kedai Mamak Di Shah Alam,Rompakan di restoran Mamak Seksyen 15,rompakan di kedai mamak,video rompakan di kedai mamak,rompakan kedai mamak di shah alam,video you tube rompakan kedai mamak,rompakan kedai mamat di shah alam

Anda sedang mencari:

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Toyota Hilux berwajah baru diperkenal dalam lima varian | Arena <b>...</b>

Posted: 26 Sep 2011 11:25 PM PDT

Bertempat di Bandar Sunway, 21 September 2011, UMW Toyota Motor telah memperkenalkan trak pikap popular Hilux berwajah baru, mempamerkan reka bentuk maju lebih menonjol dengan tagline "Advanced and Tough". Kental dengan perwatakan boleh dipercayai, tahan lasak dan berkualiti tinggi dalam mengharungi pelbagai situasi dan cabaran, Hilux baharu juga didatangkan dengan pelbagai pilihan varian dan ciri-ciri baru lebih menarik.

Acara pelancaran disempurnakan oleh Tan Sri Asmat Kamaludin, Pengerusi UMW Toyota Motor, di Pusat Konvensyen Sunway di Bandar Sunway. Turut hadir ialah En. Takashi Hibi, Timbalan Pengerusi UMW Toyota Motor, En. Ismet Suki, Presiden UMW Toyota Motor Sdn Bhd dan En. Osamu Tomioka, Penolong Ketua Jurutera, Toyota Motor Corporation.

Toyota Hilux baharu dikenali dan diiktiraf di seluruh dunia sebagai sebuah model trak pikap pilihan, terutamanya dengan mengambil kira struktur binaannya yang teguh, tahap kecekapan ekonomi yang baik dan nilai untuk wang. Ianya dijual di hampir 200 buah negara dan pada tahun 2010, jualan model semasa Hilux di seluruh dunia adalah lebih daripada 2.7 juta unit. Di Malaysia pula, Hilux merupakan trak pikap terlaris, menjadi pilihan bagi mereka yang mahukan sebuah pikap tahan lasak dan berkuasa.

Model semasa Hilux yang dilancarkan pada 2005 menjadi peneraju di dalam segmennya sejak itu, dengan rekod jualan melebihi 90,000 unit. Pada 2009, lebih lebih 14,500 unit telah terjual, dan pada tahun lepas, ia mencapai rekod jualan melebihi 18,500 unit. Sehingga berakhir hujung Ogos 2011, sebanyak 14,000 unit telah terjual, peningkatan kira-kira 20 peratus berbanding tempoh yang sama tahun lepas.

Terdapat beberapa perubahan penting melibatkan penampilan terbaru Hilux. Di bahagian eksterior, perubahan lebih mantap dan agresif melibatkan hud baharu, termasuk jeriji depan dan rekaan bampar baharu. Toyota juga menambah rim alaoi baharu dan rekaan lampu kombinasi belakang baharu.

Bahagian interior memaparkan pandangan imej lebih moden, termasuk warna interior lebih gelap, kluster tengah rekaan baharu, dan roda stereng baharu bersama suis audio dan paparan maklumat pelbagai fungsi (audio and Multi-Information Display (MID) switches). Pelanggan turut ditawarkan pilihan pakej sistem terbina dalam Toyota iaitu DVD-Audio-Video Navigation (AVN) dengan kamera undur.

Harga atas jalan untuk pendaftaran persendirian termasuk insuran di Semenanjung Malaysia untuk Hilux baharu ialah :

Hilux Double Cab 3.0G (A/T) – RM 107,250

Hilux Double Cab 2.5G (A/T) – RM 96,970

Hilux Double Cab 2.5G (M/T) – RM 91,900

Hilux Double Cab 2.5G STD (M/T) – RM 83,700

Hilux Single Cab 2.5G (M/T) (non-Metallic) - RM 73,256

Semua varian didatangkan lengkap dengan jaminan tiga tahun atau 100,000 kilometer, yang mana lebih awal. Sejak tempahan mula dibuka, UMW Toyota Motor telah menerima lebih 3,300 tempahan untuk Hilux baharu. Syarikat tersebut meletakkan sasaran jualan sebanyak 14,000 unit untuk trak pikap 4X4 itu pada tahun ini. Untuk tempahan atau pandu uji, Toyota Hilux baharu sudah boleh didapati di semua bilik pameran Toyota di seluruh negara meliputi Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak mulai 23 September 2011.

Tajuk post berkaitan :

FELT CRAFT WORKSHOP <b>DI BANDAR SUNWAY</b> & UTM SKUDAI

Posted: 07 Jun 2011 01:12 AM PDT

 Firstly.. SUS nk minta maaf sbb lambat update mengenai felt craft workshop yg telah pun berlalu 2 minggu lepas.. Disebabkan insiden yg xberapa best telah berlaku pd waktu itu.. SUS jd xde mood nk mengupdate mengenai felt craft workshop hari tu.. Tp xpe la.. SUS jdkn ia sebagai satu pengalaman yg cukup berharga utk menjadi lebih dewasa dlm bidang bisnes ini.. Nampak je cam bisnes biasa2.. Setakat jual barangan craft.. Ape la sgt kn.. Jika korg fikir begitu lbh baik korg tukar mind set korg.. Cabaran dlm bisnes seperti ini xkurang hebatnya..
 Felt craft workshop di Bandar Sunway bertempat di Studio Bfree mmg menyeronokkan.. Peserta semonye sporting.. Siap bawak anak2 skali.. Klu nk join workshop SUS bleh bawak anak.. Xde masalah.. SUS pun faham.. Maybe ada ibu2 yg xdpt nk tinggalkan anak2 mereka di rumah..
 Fel Craft workshop di sana SUS ajar Modul 1..
 Alahai.. Tekun akak ni.. Sebenonye anak akak ni yg nk blajar.. Tp dia anta mak dia sebagai wakil..
 Peserta bersama hasil kerja tgn yg telah siap..

 Cantiknye.. Dh macam model ni..
 Ololo.. Chumelnye adik ni.. Terima kasih sudi jd model SUS..
 Yg ni pun xkurang chumelnye..
 Tersenyum manis akak ni.. Antara peserta yg siap awal.. Terima kasih kerana sudi tunggu sehingga workshop selesai..
 Antara hasil kerja oleh peserta..
 SUS berikan tunjuk ajar yg termampu.. Mane2 ilmu n tips yg ada SUS akan kongsikan..
Setelah habis workshop kitorg bergambar ramai2.. Terima kasih kpd sem0 peserta di Bandar Sunway.. Xlupe jugak jutaan terima kasih kpd pemilik Studio Bfree iaitu Beii.. ^_^

 Yg ni plak kt UTM Skudai..Damia sempat dtg jumpe SUS kt sane.. Suke dpt headband rose.. Dh dpt pakai xnk bukak2 lg..Nk sentuh pun xbg.. Mcm2 la Damia ni..
 Sblm start workshop kitorg sempat bergambar bersama rakan2 mama SUS sewaktu duduk kt Gelang Patah, Johor dulu.. Masing2 dpt la melepaskan rindu jap.. Hehe..
 Ni la peserta2 SUS kt UTM Skudai.. Hanya 2 org shj.. SUS mmg dh dimaklumkan awal2 lg amai yg xjd masuk oleh Kak Afie.. Tp SUS g jugak..Dh alang2 nk g Johor..So, singgah la jap.. Dpt jugak melepaskan rindu pd UTM Skudai.. Ahaks!
 Adik ni anak lecturer SUS rupenye.. Ngeh3x.. Junior MRSM Muar gak.. Hihihi..
 Kak Afie ngan hasilnye..
 Adik ni dh reti wat mende alah ni sem0.. Xmasuk class pun xpe..
 Tarraaa!!! Yg ni Modul 3.. Adik ni amik dua modul utk balaja ngan SUS.. Terima kasih yea..
Sewaktu ngajar2..Sempat gak la SUS dikunjungi oleh beberapa org customer yg dtg nk beli brng.. Tp xde gambar yg sempat diambil..Cameraman dh cabut! Yg sempat amik gambar ada sebuah family yg dtg dr Singapura.. Mereka dtg nk tgk produk2 yg SUS ada..^_^

Terima kasih Intan Zulaikha.. Ko la pengubat hati akak ni dik ooii.. Klu x.. Dh lama akak cabut.. ^_^
Terima kasih byk2 SUS ucapkan kpd sem0 yg terlibat sepanjang perjlnan felt craft workshop SUS ni..Sama ada secara langsung atau pun xlangsung.. Lbh2 lg kpd family SUS yg sentiasa menyupport usaha SUS ini..

Palmville, <b>Bandar Sunway</b> For RENT RM3500

Posted: 27 Sep 2011 01:14 AM PDT

Sunway Palmville Unit for RENT
3 Room 2 Bathroom
Built-in Kitchen Cabinet
Washing Machine
Sofa
TV
Fridge
Mattresses
4 air-cons

Rental : RM3,500

For Sale :RM650,000

Sunway Palmville is a condominium development project located in the fast growing township of Bandar Sunway. It is equipped with modern facilities for its house owners to live and raised children.

Palmville is strategically located and easily accessible through excellent highways like the KESAS Highway, New Pantai Expressway NPE, Lebuhraya Damansara-Puchong Highway LDP, Federal Highway, ELITE and Subang-Kelana LInk, thus enabling the area to have quick access link to the Kuala Lumpur City Centre, Shah Alam, Cheras, Klang and also the Kuala Lumpur International Airport.

In addition, Palmville also provides its resident with convenient access to public amenities, recreation, entertainment and township facilities such as integrated feeder bus to Putra LRT station, bus and taxi services, a few minutes drive to Sunway Pyramid Shopping Centre, Jaya Jusco, Sunway Lagoon Themepark and Sunway Extreme Park, shop lots, eateries and restaurant, and 7-Eleven convenient store.

Palmville is near well-known private colleges namely Taylor College, within walking distance to Sunway University College, Monash University and The ONE Academic; within distance of private hospital like Sunway Medical Centre and Subang Jaya Medical Centre.

Contact me if you're interested.
Yvonne Lee x@x.com or PM for my contact.


Mod: No tel nos/emails as per TOS 6(f). Use Private Messaging instead.
Please read the Rules & Guidelines before posting.

Your email button is at bottom left here:
↓↓↓

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


(BERITA) Gambar dan Kisah Orang Minyak <b>di Batu Caves</b>, Gombak <b>...</b>

Posted: 17 Sep 2011 01:35 PM PDT

orang minyak, orang minyak batu caves, orang minyak di batu caves, orang minyak gombak, orang minyak di gombak, orang minyak norlida hassan, orang minyak ahmad hashim, norlida ahmad orang minyak, ahmad hashim orang minyak, berita orang minyak, berita orang minyak batu caves, berita orang minyak di batu caves, berita orang minyak gombak, berita orang minyak di gombak, berita orang minyak norlida hassan, berita orang minyak ahmad hashim, berita norlida ahmad orang minyak, berita ahmad hashim orang minyak, gambar orang minyak, gambar orang minyak batu caves, gambar orang minyak di batu caves, gambar orang minyak gombak, gambar orang minyak di gombak, gambar orang minyak norlida hassan, gambar orang minyak ahmad hashim, gambar norlida ahmad orang minyak, gambar ahmad hashim orang minyak, orang bogel, orang bogel batu caves,orang minyak di gombak, berita orang minyak di gombak, gambar orang minyak di gombak, orang berbogel di batu caves, orang berbogel gombak, orang berbogel di gombak, gambar orang berbogel di batu caves, gambar orang bogel di batu caves, gambar orang berbogel di gombak, gambar orang bogel di gombak, gombak orang minyak,orang berbogel gombak, orang minyak taman pinggiran, orang minyak di taman pinggiran, orang minyak taman pinggiran batu caves, orang minyak di taman pinggiran batu caves, orang berbogel taman pinggiran, orang berbogel di taman pinggiran, orang berbogel taman pinggiran batu caves, orang berbogel di taman pinggiran batu caves

"Apabila saya intai menerusi tingkap, saya terkejut apabila melihat seorang lelaki muda bertelanjang bulat sedang melakukan aksi pelik namun saya segera menyergah lelaki itu supaya beredar."

- mangsa

"Saya kemudian memberanikan diri membuka pintu rumah untuk menghalau dia dari situ tetapi dia seolah-olah membuka jurus pencak silat dan kelakuannya itu ternyata menyeramkan hingga memaksa saya mengejutkan suami, Ahmad Hashim,"

-mangsa

 ***************** UTUSAN MALAYSIA *****************

KUALA LUMPUR 17 Sept. – Tidur nyenyak penduduk pangsapuri lima tingkat di Taman Pinggiran Batu Caves, Gombak dekat sini awal pagi ini hanya seketika apabila sebuah keluarga yang tinggal di tingkat bawah perumahan itu diganggu seorang lelaki berbogel yang digelar 'orang minyak'.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2 pagi itu, lelaki warga asing yang dipercayai mengamalkan ilmu hitam terbabit 'mengejutkan' keluarga Norlida Hassan, 42, apabila dia dilihat bersilat di hadapan rumah wanita itu.

Katanya, ketika kejadian, dia sekeluarga sudah tidur namun dia tersedar apabila dikejutkan dengan bunyi dengus nafas seseorang yang kuat di hadapan rumahnya.

"Selain bunyi dengusan kuat, saya juga terdengar bunyi orang mengetuk-getuk motosikal di luar rumah, seolah-olah cuba menarik perhatian saya untuk keluar melihat.

"Apabila saya intai menerusi tingkap, saya terkejut apabila melihat seorang lelaki muda bertelanjang bulat sedang melakukan aksi pelik namun saya segera menyergah lelaki itu supaya beredar.

"Saya kemudian memberanikan diri membuka pintu rumah untuk menghalau dia dari situ tetapi dia seolah-olah membuka jurus pencak silat dan kelakuannya itu ternyata menyeramkan hingga memaksa saya mengejutkan suami, Ahmad Hashim," katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Norlida berkata, lelaki itu kemudian melarikan diri ke arah sebuah belukar tebal di belakang pangsapuri sambil dikejar oleh suaminya dan seorang jiran.

Ahmad yang juga seorang anggota tentera pula berkata, dia bersama jirannya mengejar sejauh 50 meter sebelum dapat menangkap lelaki itu yang cuba bersembunyi di dalam longkang besar berhampiran pangsapuri tersebut.

"Setelah menangkapnya, lelaki yang berusia lingkungan 20-an itu berkelakuan pelik apabila memintanya untuk mencari minyak tanah dan mahu membakar diri.

"Saya fikir dia mungkin pengamal ilmu hitam kerana berkelakuan pelik dan saya terus menghubungi pihak polis yang menahannya kira-kira pukul 3.30 pagi," jelasnya.

Sementara itu, jurugambar Mingguan Malaysia, Zakaria Idris, 47, yang berada di tempat kejadian turut merasakan lelaki itu berkelakuan pelik dan tidak menyangkal kemungkinan, dia adalah pengamal ilmu sesat seperti 'orang minyak'.

"Badannya tidak disapu minyak seperti 'orang minyak' tetapi darah yang keluar dari luka setelah ditangkap orang ramai itu dilumurkan ke seluruh badan. Malah mulutnya juga terkumat-kamit seolah-olah membaca sesuatu.

"Selain itu dia tidak banyak bercakap meskipun ditanya pelbagai soalan oleh penduduk," jelasnya.

Difahamkan, kewujudan lelaki yang dipercayai tidak menetap di kawasan itu disedari awal pagi ini. Dia dilihat sedang berbogel di belukar terbabit namun tindakannya ketika itu tidak diambil peduli oleh penduduk.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah ketika dihubungi Mingguan Malaysia hari ini mengesahkan penahanan lelaki terbabit dan akan membuat siasatan lanjut.

"Kami masih menyiasat motif suspek dan kami percaya dia adalah pekerja kontrak di kawasan berhampiran," katanya.

Dalam perkembangan sama, Penasihat Media Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Tuan Asmawi Tuan Umar ketika dihubungi Mingguan Malaysia mengakui, wujudnya amalan ilmu hitam dalam masyarakat di negara ini.

"Dalam kes ini, saya tidak menolak lelaki terbabit itu pengamal ilmu hitam kerana jika dia adalah seorang pesakit mental, tentu tidak akan terus melarikan diri jika ternampak suami wanita itu.

"Ketika itu, dia mungkin dipengaruhi 'ilmu' yang dituntut menerusi kerjasama dengan jin atau syaitan, terutama sekali apabila menjadikan wanita sebagai sasaran," ujarnya.

Incoming search terms:

Tech Gadgets+Automotives=FollowTrends: Orang Minyak <b>Di</b> Realiti <b>...</b>

Posted: 20 Sep 2011 08:29 AM PDT

'Orang minyak' Taman Pinggiran Batu Caves Gombak yang muncul di sekitar taman perumahan itu telahpun berjaya di tangkap penduduk setempat dan di serahkan kepada pihak polis.
Badan orang minyak ini tidak disapu minyak seperti 'orang minyak' tetapi darah yang keluar dari luka setelah ditangkap orang ramai itu dilumurkan ke seluruh badan. Malah mulutnya juga terkumat-kamit seolah-olah membaca sesuatu.
Lelaki berbogel yang digelar 'orang minyak' di Taman Pinggiran Batu Caves Gombak ini di percayai berasal dari Indonesia dan mengamalkan ilmu hitam. 
Inilah dia kronologi penangkapan orang minyak di Taman Pinggiran Batu Caves Gombak baru-baru ini :- 
  • Kira-kira jam 2 pagi itu, orang minyak 'mengejutkan' keluarga Norlida Hassan, apabila dia dilihat bersilat di hadapan rumah wanita itu.
  • Dia sekeluarga sudah tidur namun dia tersedar apabila dikejutkan dengan bunyi dengus nafas seseorang yang kuat di hadapan rumahnya.
  • Orang minyak itu di percayai mengetuk-getuk motosikal di luar rumah, seolah-olah cuba menarik perhatian pemilik rumah untuk keluar melihat.
  • Norlida Hassan yang mengintai menerusi tingkap, mendapati seorang lelaki bertelanjang bulat sedang melakukan aksi pelik dan bersilat lalu beliau mengambil keputusan menyergah lelaki itu supaya beredar.
  • Suami Norlida dan seorang jiran mengejar orang minyak itu yang berlari ke sebuah belukar tebal.
  • Mereka berjaya menangkap orang minyak yang cuba bersembunyi di dalam longkang besar berhampiran pangsapuri tersebut.
  • Setelah ditangkap, orang minyak itu berkelakuan pelik apabila meminta untuk mencari minyak tanah dan mahu membakar diri.
  • Pihak polis sampai ke tempat kejadian lalu menahannya kira-kira pukul 3.30 pagi.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved