ads

Sabtu, 1 Oktober 2011

12 di bandar sunway - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Toyota Hilux berwajah baru diperkenal dalam lima varian | Arena <b>...</b>

Posted: 26 Sep 2011 11:25 PM PDT

Bertempat di Bandar Sunway, 21 September 2011, UMW Toyota Motor telah memperkenalkan trak pikap popular Hilux berwajah baru, mempamerkan reka bentuk maju lebih menonjol dengan tagline "Advanced and Tough". Kental dengan perwatakan boleh dipercayai, tahan lasak dan berkualiti tinggi dalam mengharungi pelbagai situasi dan cabaran, Hilux baharu juga didatangkan dengan pelbagai pilihan varian dan ciri-ciri baru lebih menarik.

Acara pelancaran disempurnakan oleh Tan Sri Asmat Kamaludin, Pengerusi UMW Toyota Motor, di Pusat Konvensyen Sunway di Bandar Sunway. Turut hadir ialah En. Takashi Hibi, Timbalan Pengerusi UMW Toyota Motor, En. Ismet Suki, Presiden UMW Toyota Motor Sdn Bhd dan En. Osamu Tomioka, Penolong Ketua Jurutera, Toyota Motor Corporation.

Toyota Hilux baharu dikenali dan diiktiraf di seluruh dunia sebagai sebuah model trak pikap pilihan, terutamanya dengan mengambil kira struktur binaannya yang teguh, tahap kecekapan ekonomi yang baik dan nilai untuk wang. Ianya dijual di hampir 200 buah negara dan pada tahun 2010, jualan model semasa Hilux di seluruh dunia adalah lebih daripada 2.7 juta unit. Di Malaysia pula, Hilux merupakan trak pikap terlaris, menjadi pilihan bagi mereka yang mahukan sebuah pikap tahan lasak dan berkuasa.

Model semasa Hilux yang dilancarkan pada 2005 menjadi peneraju di dalam segmennya sejak itu, dengan rekod jualan melebihi 90,000 unit. Pada 2009, lebih lebih 14,500 unit telah terjual, dan pada tahun lepas, ia mencapai rekod jualan melebihi 18,500 unit. Sehingga berakhir hujung Ogos 2011, sebanyak 14,000 unit telah terjual, peningkatan kira-kira 20 peratus berbanding tempoh yang sama tahun lepas.

Terdapat beberapa perubahan penting melibatkan penampilan terbaru Hilux. Di bahagian eksterior, perubahan lebih mantap dan agresif melibatkan hud baharu, termasuk jeriji depan dan rekaan bampar baharu. Toyota juga menambah rim alaoi baharu dan rekaan lampu kombinasi belakang baharu.

Bahagian interior memaparkan pandangan imej lebih moden, termasuk warna interior lebih gelap, kluster tengah rekaan baharu, dan roda stereng baharu bersama suis audio dan paparan maklumat pelbagai fungsi (audio and Multi-Information Display (MID) switches). Pelanggan turut ditawarkan pilihan pakej sistem terbina dalam Toyota iaitu DVD-Audio-Video Navigation (AVN) dengan kamera undur.

Harga atas jalan untuk pendaftaran persendirian termasuk insuran di Semenanjung Malaysia untuk Hilux baharu ialah :

Hilux Double Cab 3.0G (A/T) – RM 107,250

Hilux Double Cab 2.5G (A/T) – RM 96,970

Hilux Double Cab 2.5G (M/T) – RM 91,900

Hilux Double Cab 2.5G STD (M/T) – RM 83,700

Hilux Single Cab 2.5G (M/T) (non-Metallic) - RM 73,256

Semua varian didatangkan lengkap dengan jaminan tiga tahun atau 100,000 kilometer, yang mana lebih awal. Sejak tempahan mula dibuka, UMW Toyota Motor telah menerima lebih 3,300 tempahan untuk Hilux baharu. Syarikat tersebut meletakkan sasaran jualan sebanyak 14,000 unit untuk trak pikap 4X4 itu pada tahun ini. Untuk tempahan atau pandu uji, Toyota Hilux baharu sudah boleh didapati di semua bilik pameran Toyota di seluruh negara meliputi Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak mulai 23 September 2011.

Tajuk post berkaitan :

FELT CRAFT WORKSHOP <b>DI BANDAR SUNWAY</b> & UTM SKUDAI

Posted: 07 Jun 2011 01:12 AM PDT

 Firstly.. SUS nk minta maaf sbb lambat update mengenai felt craft workshop yg telah pun berlalu 2 minggu lepas.. Disebabkan insiden yg xberapa best telah berlaku pd waktu itu.. SUS jd xde mood nk mengupdate mengenai felt craft workshop hari tu.. Tp xpe la.. SUS jdkn ia sebagai satu pengalaman yg cukup berharga utk menjadi lebih dewasa dlm bidang bisnes ini.. Nampak je cam bisnes biasa2.. Setakat jual barangan craft.. Ape la sgt kn.. Jika korg fikir begitu lbh baik korg tukar mind set korg.. Cabaran dlm bisnes seperti ini xkurang hebatnya..
 Felt craft workshop di Bandar Sunway bertempat di Studio Bfree mmg menyeronokkan.. Peserta semonye sporting.. Siap bawak anak2 skali.. Klu nk join workshop SUS bleh bawak anak.. Xde masalah.. SUS pun faham.. Maybe ada ibu2 yg xdpt nk tinggalkan anak2 mereka di rumah..
 Fel Craft workshop di sana SUS ajar Modul 1..
 Alahai.. Tekun akak ni.. Sebenonye anak akak ni yg nk blajar.. Tp dia anta mak dia sebagai wakil..
 Peserta bersama hasil kerja tgn yg telah siap..

 Cantiknye.. Dh macam model ni..
 Ololo.. Chumelnye adik ni.. Terima kasih sudi jd model SUS..
 Yg ni pun xkurang chumelnye..
 Tersenyum manis akak ni.. Antara peserta yg siap awal.. Terima kasih kerana sudi tunggu sehingga workshop selesai..
 Antara hasil kerja oleh peserta..
 SUS berikan tunjuk ajar yg termampu.. Mane2 ilmu n tips yg ada SUS akan kongsikan..
Setelah habis workshop kitorg bergambar ramai2.. Terima kasih kpd sem0 peserta di Bandar Sunway.. Xlupe jugak jutaan terima kasih kpd pemilik Studio Bfree iaitu Beii.. ^_^

 Yg ni plak kt UTM Skudai..Damia sempat dtg jumpe SUS kt sane.. Suke dpt headband rose.. Dh dpt pakai xnk bukak2 lg..Nk sentuh pun xbg.. Mcm2 la Damia ni..
 Sblm start workshop kitorg sempat bergambar bersama rakan2 mama SUS sewaktu duduk kt Gelang Patah, Johor dulu.. Masing2 dpt la melepaskan rindu jap.. Hehe..
 Ni la peserta2 SUS kt UTM Skudai.. Hanya 2 org shj.. SUS mmg dh dimaklumkan awal2 lg amai yg xjd masuk oleh Kak Afie.. Tp SUS g jugak..Dh alang2 nk g Johor..So, singgah la jap.. Dpt jugak melepaskan rindu pd UTM Skudai.. Ahaks!
 Adik ni anak lecturer SUS rupenye.. Ngeh3x.. Junior MRSM Muar gak.. Hihihi..
 Kak Afie ngan hasilnye..
 Adik ni dh reti wat mende alah ni sem0.. Xmasuk class pun xpe..
 Tarraaa!!! Yg ni Modul 3.. Adik ni amik dua modul utk balaja ngan SUS.. Terima kasih yea..
Sewaktu ngajar2..Sempat gak la SUS dikunjungi oleh beberapa org customer yg dtg nk beli brng.. Tp xde gambar yg sempat diambil..Cameraman dh cabut! Yg sempat amik gambar ada sebuah family yg dtg dr Singapura.. Mereka dtg nk tgk produk2 yg SUS ada..^_^

Terima kasih Intan Zulaikha.. Ko la pengubat hati akak ni dik ooii.. Klu x.. Dh lama akak cabut.. ^_^
Terima kasih byk2 SUS ucapkan kpd sem0 yg terlibat sepanjang perjlnan felt craft workshop SUS ni..Sama ada secara langsung atau pun xlangsung.. Lbh2 lg kpd family SUS yg sentiasa menyupport usaha SUS ini..

Palmville, <b>Bandar Sunway</b> For RENT RM3500

Posted: 27 Sep 2011 01:14 AM PDT

Sunway Palmville Unit for RENT
3 Room 2 Bathroom
Built-in Kitchen Cabinet
Washing Machine
Sofa
TV
Fridge
Mattresses
4 air-cons

Rental : RM3,500

For Sale :RM650,000

Sunway Palmville is a condominium development project located in the fast growing township of Bandar Sunway. It is equipped with modern facilities for its house owners to live and raised children.

Palmville is strategically located and easily accessible through excellent highways like the KESAS Highway, New Pantai Expressway NPE, Lebuhraya Damansara-Puchong Highway LDP, Federal Highway, ELITE and Subang-Kelana LInk, thus enabling the area to have quick access link to the Kuala Lumpur City Centre, Shah Alam, Cheras, Klang and also the Kuala Lumpur International Airport.

In addition, Palmville also provides its resident with convenient access to public amenities, recreation, entertainment and township facilities such as integrated feeder bus to Putra LRT station, bus and taxi services, a few minutes drive to Sunway Pyramid Shopping Centre, Jaya Jusco, Sunway Lagoon Themepark and Sunway Extreme Park, shop lots, eateries and restaurant, and 7-Eleven convenient store.

Palmville is near well-known private colleges namely Taylor College, within walking distance to Sunway University College, Monash University and The ONE Academic; within distance of private hospital like Sunway Medical Centre and Subang Jaya Medical Centre.

Contact me if you're interested.
Yvonne Lee x@x.com or PM for my contact.


Mod: No tel nos/emails as per TOS 6(f). Use Private Messaging instead.
Please read the Rules & Guidelines before posting.

Your email button is at bottom left here:
↓↓↓

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved