ads

Jumaat, 6 Julai 2012

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Majlis Perkahwinan Mohd Hafrizzuddin & Hazilah <b>di Semenyih</b>.

Posted: 13 Jun 2012 04:38 AM PDT


Selasa, 05/06/2012, membekalkan pa system dan karaoke set di Semenyih.

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>...</b>

Posted: 04 Jul 2012 07:33 AM PDT


MP Kuala Langat-Indah dari rupa..

Posted: 04 Jul 2012 01:21 AM PDT

Perggghhhh...inikah yang dinamakan pemimpin yang bagus untuk pengundi Kuala Langat khususnya...memaki hamun orang..sudahlah tak berjaya menguruskan Kuala Langat dengan baik..hanya tahu kawin lagi je kerjanya...
Kredit sahabat blogger PUcTD....RBF.
Klik pautan ini  http://www.rbfonline.net/2012/07/video-panasss-bilik-air-rumah-pm.html

PANAS..sekiranya DAP yang berkuasa,SIAPA yang menjadi Perdana Menteri Malaysia....

Posted: 03 Jul 2012 05:22 PM PDT

Tindakan DAP mencadangkan Zaid Ibrahim menggantikan DSAI jelas menunjukkan bahawa mereka TIDAK iktiraf kewibawaan,ketokohan dan kepimpinan Tok Guru Nik Aziz dan Tuan Guru Haji Hadi sebagai pemimpin tertinggi di dalam Pakatan Rakyat.
Cuba kita bayangkan,sekiranya DAP dibiarkan menguasai Negara kita sudah pasti kerusi Timbalan Perdana Menteri Malaysia dicadangkan kepada mereka.
Cuba kita renung dan lihat,semasa isu pemeliharaan babi secara besar-besaran,sedangkan Islam MELARANG perbuatan memelihara babi di negeri atau negara yang majoriti rakyatnya bergama Islam.Lihat di KEDAH,wakil rakyat DAP mengugut untuk menarik diri keluar daripada Pakatan Rakyat kerana PAS menutup ternakan babi di situ.Di sini,jelas bahawa DAP sememangnya tidak menghormati kepimpinan Islam juga umat Islam di Kedah.
Di Selangor,langkah pertama DAP ialah,mereka berusaha untuk memecah-belah masyarakat Melayu/Islam..nahh..kita dah dapat lihat situasinya sekarang ini.Mereka lantik Exco Kerajaan Tempatan Selangor terdiri daripada orang bukan Melayu/Islam supaya mereka boleh merancang penempatan untuk mengurangkan majoriti Melayu dalam kawasan majoriti Melayu pada ketika ini.
Mereka amat licik dalam usaha memecah-belahkan orang Melayu.Mereka menggunakan kaedah menyusun penyusunan penempatan  seperti yang dilakukandi Singapura.Sebab itu,sebaik sahaja mereka dilantik menjadi Exco,kereka dibawa melawat ke Singapura.Jelas disini,DAP dalam hala tuju pemerintahan mereka menuju ke arah Sihgapura dan Singapura pula kepada Israel.
Pada PRU yang lalu,kita lihat majoriti yang mengundi PR adalah orang Melayu/Islam,sepatutnya Tok Guru Nik Aziz atau Haji Hadi atau tokoh-tokoh ulama diberi peranan penting,ini tidak..suara serta pandangan mereka langsung tidak diendahkan.Golongan mereka ini hanya hendak memperalatkan sahaja Nik Aziz,Haji Hadi serta tokoh ulama demi menyatakan bersama penentangan terhadap kerajaan pimpinan bangsa Melayu
Kalau dilihat di Pulau Pinang,DAP mendesak agar wang zakat dan baitulmal dinegeri berkenaan diberikan sama rata kepada bukan Islam..sedangkan wang tersebut adalah hak kutlak umat Islam samada disegi Perlembagaan dan juga hukum Islam.Dan yang lebih teruk lagi,pabila DAP mengurangkan peruntukan kepada orang Melayu..Cuba kita tanya kepada diri kita sendiri,dimanakah keadilan?
Dekat Perak pula,walaupun seketika sahaja,apa yang MB ketika itu lakukan?.Apa lagi,mereka telah berikan tanah rezab Melayu kepada bukan Melayu dengan geran milik untukkeupah yang panjang.
cukup setakat ini kupasan KP mengenai DAP..Banyak lagi yang KP ingin kupas.tungguuu..Pa yang KP harapkan agar bangsa Melayu sedar tentang permainan kotor mereka ini,jelas tindak-tanduk mereka ini amat merbahaya kepada Negara dan masa depan Melayu dan Islam..relakah kita dijajah dimuka bumi kita sendiri...

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


faris: mEmAnCinG <b>di</b> gReEnWAy kElOnG <b>pOrt KLaNg</b>

Posted: 28 Jun 2012 09:08 PM PDT

16 JUn 2012 Port Klang -Aku ngan kengkawan aku telah bersepakat untuk memancing di GREEN WAY KELONG yang bertempat di Port Klang. setelah di tunda beberapa kali kerana kesibukkan kengkawan yang lain. Akhirnya projek ini telah berjaya di jalankan juga walaupun last minit 4 pemancing jer yang sempat join program nie..Aku, Aie, Ali & Hashim.
8.00 pagi- Bertolak dari rumah Aie dan singgah kat pasar Meru untuk beli umpan. Ali dah sampai di jeti Pulau Ketam. Kena tunggu kami lah yek .Sumer nie berlaku keran silap information
 8.50 pagi- sampai di Jeti Pulau Ketam.Ali dengan muka rock kapaknyer sedia menunggu ketibaan kami.Dah terlepas feri pertama ke Pulau Ketam jam 8.45 pagi tadi.Terpaksalah tunggu feri kedua jam 9.30 pagi nanti.Oleh itu kiter minum dulu... 
Gambar bawah adalah suasana di Jeti ke Pulau Ketam di Port Klang. Kat Jeti ni pun boleh pegi ke Indonesia.


9.30 pagi- Kami menaiki feri dari Jeti Pulau Ketam ke Pulau Ketam. Bayaran hanya RM7.00 sehala. Rasa suasana naik feri ni macam feri Langkawi lak.


10.00 pagi- Sampai di Jeti Pulau Ketam
Untuk ke Kelong Greenway kami dijemput dengan menaiki bot yang dibawa oleh orang-orang Greenway. Best giler rasa naik bot ni. Rasa macam nelayan laut dalam lak aku.





10.45 Pagi- Sampai di Greenway Kelong. Bayaran untuk mencing di sini RM20.00 untuk memancing waktu siang. Jika bermalam siap bilik bayaran RM 60.00. Tak sabar rasanya nak ngail ni...wakaka.....




11.01 pagi- Tangkapan pertama berhasil. Ikan pertama telah dibawa naik oleh Aie..Spesis ikan merah.Wah baru lebih kurang 10 minit kami memancing dah naik sekor.Macam best jer ni.


11.17 pagi- Kami dikejutkan dengan pekikan dari Hashim..Sekali tengok ......Wakaka.....ingatkan kerapu 2 kilo ke yang sangkut kat umpan dia..wakakakaka....Terbuktilah kami memancing di Pulau Ketam..

Lepas tu sunyi dan sepi jer....perut lapar bedal jela apa yang kami bawa..roti...kat sini xda jual makanan..kalau nak memasak ada tempat disediakan.Tapi macam xkompiden jer nak masak kat sini .Elok kalau datang lagi bawak makanan siap-siap atau bawak periuk kuali sekali...
Tengahari hujan lebat beb.Adalah dalam 30 minit..best ni. Lepas hujan ikan lapar kot...Agaknyerla...


Boring giler siut bila umpan yang di baling dipandang sepi oleh ikan-ikan kat sini..Agaknyer ikan kat sini xmakan umpan udang, sotong & kembung kot. Kalu aku pakai umpan pizza baru di makan..wakaka...Agak bosan apa lagi aku landing lah kat buaian yang disediakan...Pic lupa nak ambik..syok gak bersantai atas buaian sambil di hembus angin laut nie...


3.37 ptg- Umpan aku mengena...best nyer setelah lama menunggu..waktu menarik joran tu macam besar jer...Tup tup naiklah ikan Duri. Boleh tahanla besarnya..Yahooooo...

3.42 ptg- Aku baling lagi umpan aku kat tempat sama yang aku dapat ikan tadi..Lebih kurang 5 minit menunggu pancing aku bergegar lagi.Wah sangkut lagi. Apa lagi sentap..Aku rasa kali ni lebih besar kot..Kalu x kerapu , siakap ni. tarik punya tarik belukang jer yang naik..Oklah daripada xda...Bila nak dapat Siakap ni....

3.50 ptg- Pancing Aie pulak bergegar . Kali ni mesti siakap nie...kompom...tarik punya tarik ikan duri lagi....emmm...ok laa....


4.00 ptg- Kami bertolak balik. dari Kelong kami dibawa menaiki Speet bot ( no pic). 
4.15 ptg- Bertolak dari Jeti Pulau Ketam ke Port Klang menaiki feri.
5.00 ptg- Sampai di Jeti Pulau Ketam di Port Klang.kemudian kami sepakat pegi makan. Lapar beb...satu hari xjumpa nasi..Setelah berbincang kami memilih food court di Tanjung Harapan.
6.00 ptg- Kami melawat Kolam memancing Sea Lion.. Lepak jer tengok orang memancing. 3 Jam memancing kat sini RM75.00..Wow....
7.00 ptg- Bertolak balik.

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Kenduri rakyat untuk mangsa banjir <b>batang kali di</b> kg sentosa

Posted: 01 Jul 2012 06:45 AM PDT

Ahad 1 Julai 2012 jam 9 malam. Kenduri rakyat untuk mangsa banjir yang melanda baru- baru sekitar Batang kali ini telah dianjurkan di Balairaya Kg Sentosa. Program dinaungi oleh Ketua Cawangan Kg Sentosa merangkap Ketua Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Hulu Selangor Ybhg Saudara Mahmud Karim dan dijayakan bersama penduduk setempat utk pelaksanaan program tersebut. Program dimulai dgn Tahlil dan dan disusuli dengan jamuan yg disediakan oleh penduduk tempatan sendiri.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


My Rainbow...: Lunch <b>di Bangi</b> Bersama Azad Jazmin (Pelakon <b>...</b>

Posted: 06 Jul 2012 01:32 AM PDT

Assalamualaikum.....

Waahh...tajuk tak boleh blah kan...hihihihi... Ok..ok..cerita dari mula..

Lunch tadi, kami wanita2 di pejabat nie seramai 6 orang ke Bangi sebab ada sedikit urusan di sana. Apa-apa hal pun, makanlah dulu kan, sebab dah lewat keluar dari opis dan masing2 pun dah kelaparan.

Kami makan di D'Limau Nipis di area Bandar Baru Bangi.

Cerita pasal makan2 di situ, nanti weekend nie lah kita cerita yer. Eh, esoklah weekend ekk..? Ok..ok..esok up entry ekk...

So, bila dah nak habis makan, tiba2 salah seorang dari kami terus cakap.. "Eh..tu..tu..alaa...husband Eira Syazira.."

Hahahahhaha....terus semua paling kepala tengok dia tengah ambik lauk. Masa tu memang orang baru habis solat Jumaat.

Siapa lagi kalau bukan Azad Jazmin. Alaa, pelakon cerita Ngangkung tu dengan Shaheizy Sam dan Angah Raja Lawak tu.

Azad Jazmin yang pakai baju warna kuning tu...

Mula-mula, kami nampak dia di bahagian lauk. Ada sorang pekerja kedai sedang ceduk2 lauk yang Azad nak bungkus. Azad tadi pakai baju Melayu yang butang tengah tu kaler kelabu dengan kain pelekat. Oh myy...sweeetttt sangat tengok celebrity yang sangat down to earth macam tu.

And paling best sekali... dia bawak satu BAKUL PLASTIK! Alaa, bakul plastik biasa saiz sederhana kaler pink oren2 macam tu. Kecik sikit dari bakul pergi pasar tu. Ya Allah, super duper sweet and gentleman sangat. Sila beritahu, berapa kerat lelaki yang sanggup pergi beli lauk di kedai dengan selamba bawak bakul isi lauk? Seorang diri tau...bini tak der, mak takder, kawan semua tak der teman.

Kitorang duduk agak jauh ke dalam sikit. Nampak dia kat pintu masuk kedai tu jer. Tapi, member kami yang sorang tu, dengan confident buat signal mcm nak ambik gambar. Sekali dia respond la... Dia pandang kami sambil senyum, tapi tidak mengiyakan atau menolak. Kami cuma gelak jer ramai2 sebab excited dia bagi respond. Eishh....apalah kami nie kan. Sebenarnya mood kami masa tu tengah happy, tu yang semua element jadi perkara happy... Tapi lepas dia bayar di kaunter, dia terus hilang jer. Tak perlah. At least dia bukannya sombong, walaupun sekadar melempar senyuman dari jauh.
Kami teruskan makan. Antara suapan-suapan terakhir kami, tiba2 dia muncul semula. Subhanallah...terperanjat Tin Mon taww... Dia terus duduk di salah satu kerusi kosong di meja kami, dan apa lagi, kelam kabutlah kami bergilir2 ambil gambar. Kakak kedai tu yang tolong jadi photographer.
Sempatlah tanya2 satu dua berita.

Bila tanya mana Eira, dia kata wifenya kat rumah. Tu yang dia beli lauk tu, sebab dia kata Eira Shazira mengidam lauk kat situ. Walhal, duduk di Puchong, beli lauk kat Bangi. Hahahahha, layan jerlah orang mengandung cik abang oiii.

Seriously, dia didalam gambar, di media cetak dan elektronik, nampak mcm kureng hensem kan. Ala2 anak mami gitu. Tapi in person, oh my, he's soo handsome. Agak cerah, not as dark as in pictures and sangatlah damai air mukanya.

Ok, meeting him in person, he's so warm and friendly, sangat murah dengan senyuman dan sangat bersopan santun. Tengok caranya, maybe he's a family man. Gentleman sungguh.

To Azad Jazmin, all the best to you, and a very big congratulations. Kandungan sulung nie, kena jaga betul2 tau.

Ha, sambil makan dia datang kat meja kami, consider lunch bersama dialah kan...

Owh, maaflah kalau ada sesiapa yg meluat baca entry ini. Sekadar mewarnai hari Jumaat yang lesu dari mood bekerja...

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Jalan-jalan <b>di</b> Pantai <b>Morib</b>

Posted: 05 Jul 2012 07:57 PM PDT

Jom bersantai-santai di Pantai Morib dengan Qisya.
Pantai yang best berangin seronok bermain layang-layang dan bubbles.
Entri milik Qisya tapi ditaip mama....kikiki...
 #jom Qisya bawak auntie uncle semua jalan-jalan di Pantai Morib.
 #mula-mula sampai kat sini, haruslah posing dulu menunjukkan ekspresi gembira. Ini gaya nak terbang namanya.
 #di sanalah Pantai Morib. Pantai di mana tentera Jepun pernah mendarat masa perang dunia kedua dulu.
 #sebelum itu haruslah closed up muka Qisya dulu. Usia dua tahun 1 hari di Pantai Morib.
 #mama saya suruh buat gaya-gaya sikit. gaya apa ni? Tak tau apa namanya. :p
 #waaaahhh.....dah sampai sini. Tapi gaya peace saya tak menjadi pulak dah...hehe..
 #luasnya laut. Cantik, tau.
 #dengan mama yang menyibuk juga nak masuk entri.
 #dah puas tengok laut, jom main bubbles pulak.
 #tengok. ramai yang bermain layang-layang kat sini.
 #abang Amsyar bermain layang-layang dan saya bermain bubbles sampai habis tumpah. :(
#dah puas bersantai di tepi pantai, masa untuk pulang.
p/s: Selalu datang sini sebab encik hubby jenis suka lepak di tepi pantai. :)

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


"tukanglawan": Live Ceramah Anwar <b>di Selayang</b>.

Posted: 06 Jul 2012 05:50 AM PDT

Jom kita lihat ceramah live dari Kampung Selayang Indah, Selangor dalam ceramah Perdana Merdeka Rakyat.
Ceramah ini akan keudara pada lebih kurang jam 9.00 malam ini, pemimpin - pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat dan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menyampaikan ucapan dalam majlis tersebut,
Anda boleh lihat secara langsung disini.

Sila like jika suka artikel ini, dan send ke rakan anda untuk kongsi

NAJIB SEBUT "HARAM JADAH", DIA LUPA UMNO DULU PERNAH DIHARAMKAN, JADI UMNO ITU "HARAM JADAH" . NAJIB PERNAH KATA, 'KITA TUNJUK NEGARA INI SIAPA YANG PUNYA," SEBAB MARAH PADA PENYOKONG PAKATAN, DIA LUPA RAKYAT AKAN TUNJUK, NEGARA INI BUKAN BAPAK NAJIB YANG PUNYA. ABU... asalkan bukan umno

Anda boleh menyalin artikel yang disiarkan tanpa halangan, sila letakkan link blog "tukanglawan jika sudi, semoga maklumat dan informasi dapat disampaikan kepada semua . Anda juga digalakkan share artikel ini di Facebook, twitter, forum atau apa juga medium sebaran. jika ada saranan dan pendapat, e-mailkan ke infotukanglawan@gmail.com , silakanlah juga tinggalkan komen anda dibawah
Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini

. .

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


cerita blog saya: Cinta masjid <b>di Shah Alam</b>

Posted: 16 Jun 2012 09:41 PM PDT

Salam..tadi tengok tv Al Hijrah yang bersiaran langsung di Masjid Shah Alam. Alahai lupa nama masjid itu tapi pasti ramai tahu masjid yang saya maksudkan.

Berminat nak pergi kesana namun apakan daya, kewangan tak mengizinkan. Jam 2.30 petang nanti ada rakaman bersama Ustaz Don. Wah best kalau dapat tengok secara live. Disamping itu ada juga jualan amal dimana setiap pembelian, disalurkan kepada badan kebajikan.

Jika anda ada kesempatan, apa salah kalau kita membawa keluarga kita kesana. Pasti anak-anak kita seronok, disamping kita dapat menyambut Israk dan Mikraj serta Hari Bapa, kita dapat mengimarahkan masjid. Kalau yang jauh, masjid yang berhampiran anda juga pasti ada menyediakan kuliah atau ceramah sempena Hari Israk dan Mikraj.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Memasang tiles <b>di bandar sunway</b> - Apartment Mentari court <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2012 03:01 AM PDT

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Program Operasi Bersepadu KDN <b>Di Sungai Pelek</b>, Sepang | Portal <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2012 08:00 AM PST

SUNGAI PELEK,SEPANG  14 Februari  – Pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN) bersama-sama dengan agensi-agensi dibawahnya telah membuat rondaan Mesra Rakyat bagi mendekatkan diri dengan pelanggan agensi KDN bagi mengetahui sedikit sebanyak kekangan yang dihadapi oleh mereka.

Rondaan yang bermula jam 9 malam itu melibatkan lima agensi dibawah KDN seperti JIM, PDRM, JPAM, JPN Dan RELA dengan lebih 20 anggota terlibat dalam rondaan ini.

Rondaan ini tertumpu di bahagian kawasan perumahan sekitar  Sungai Pelek dan juga Pantai Bagan Lalang.Kawasan tumpuan penduduk seperti kedai makan dan dewan serbaguna menjadi fokus utama rondaan ini untuk mendekati penduduk tidak kira kaum melayu,cina atau india.



Disamping mendekati masyarakat setempat dan bertanyakan masalah mereka, rondaan Mesra Rakyat ini juga tidak terlepas dari objektif utamanya iaitu untuk memerangi jenayah.

, , , ,

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Gambar Maria Farida <b>Di</b> Super GT <b>Sepang</b> | melvister.com

Posted: 20 Jun 2012 05:28 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Gambar Maria Farida Di Super GT Sepang. Berikut adalah beberapa keping gambar Maria Farida yang menyerlah dengan baju merah membaranya ketika Super GT di Sepang.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved