ads

Rabu, 1 Februari 2012

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Full content generated by Get Full RSS.

Maghrib <b>di Semenyih</b> | Fotografi Malaysia

Posted: 04 Jan 2012 07:56 AM PST

20120104_003maghrib semenyih
Gambar ini aku rakamkan dalam perjalanan balik ke rumah di Semenyih

Foto Curi?/Report Photo?

EXIF Data

  • Aperture: F/2.8
  • Camera: N900
  • Date Taken: 01-01-1970 00:00
  • Focal Length: 5.2mm
  • ISO: 800
  • Shutter Speed: 1/15 s
Full content generated by Get Full RSS.

RUMAH TERES 2 TINGKAT - CORNER LOT <b>DI SEMENYIH</b> INDAH <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2012 05:54 PM PST

Malaysia » Selangor » Property > Houses > 2-sty Terrace/Link House » RUMAH TERES 2 TINGKAT - CORNER LOT DI SEMENYIH INDAH

PRIVATE AD

Property type: Houses For Sale

Price: RM 400,000

House type: 2-sty Terrace/Link House

Bedrooms: 4              Bathrooms: 3              Size: 3,350 sq.ft.

Facilities: 24 hour security

Local area: Semenyih Indah

FREEHOLD
INDIVIDU TITLE
4R + 1 STORE 3B
... LAKASI TAMAN SEMENYIH INDAH
KELUASAN TANAH 3350 SQFT
RUMAH TELAH DIRENOVATE DENGAN KOS RM50K

1 KM KE EXIT TOL LEKAS
500 METER JE KE PEKAN SEMENYIH
BYK KEMUDAHAN SEPERTI ECONSAVE, THE STORE, TESCO, BANK, PEJABAT POS, PENGANGKUTAN AWAM.

DEVELOPER : TABUNG HAJI
HARGA RM400K ( BULEH NEGO TERUS MENGENAI HARGA DENGAN OWNER)

JIKA BERMINAT SILA HUBUNGI SY UNTUK ARRANGEMENT PERGI LIHAT RUMAH.

 
https://facebook.com/pages/Hartanah-untuk-Dijual-Disewa/210568362353272
Qareem        
Selangor, Malaysia
Wednesday, 18 January 2012, 9:53
340876
0133273327 (Mention Sheryna when calling! Thanks.)

Reply to this Ad


View related HOUSES » 2-STY TERRACE/LINK HOUSE ads:

REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK</b>

Posted: 27 Jan 2012 07:32 PM PST

Jom hadir beramai-ramai..
Ye..program pertama bagi tahun ini di UMNO Cawanagan Telok Datok..tapi apa yang agak terkejut seketika tadi,tempat berlangsungnya program ini TIDAK dibenarkan oleh pihak pentadbiran "kini"dengan alasan "POLITIK"..apa ke halnya,Tajuk pun seperti yang dimaklumkan "ke arah penyatuan UMAT MELAYU"maka sesiapa pun boleh hadir,TANPA kira latar belakang dan politik seseorang,asalkan MELAYU boleh hadir,cuma anjuran kami aje,takde penganjur,camne nak buat program...akhirnya mereka akur dan telah beri kebenaran semula TAPI dengan beersyarat,TIADA logo parti..hehehehe...Apa pun,program TETAP dan AKAN DITERUSKAN juga...Demi bangsa MELAYU! Full content generated by Get Full RSS.

Tahniah kepada UMNO Cawangan <b>Telok Datok</b> diatas...

Posted: 28 Jan 2012 02:44 AM PST




Tahniah kepada UMNO Cawangan Telok Datok diatas kejayaan menganjurkan program ceramah yang bertajuk "ke arah penyatuan Umat Melayu"yang telah disampaikan oleh Ybhg Tan Sri Aziz Shamsudin.Jangkaan kami ,tetamu sekitar 30-40 orang,tapi meleset,yang hadir hampir 100 orang.Orang MELAYU yang sayangkan bangsanya.Bukan orang MELAYU yang ingin menggadaikan bangsanya sendiri.Dalam ceramah yang memakan masa 1 jam 30 minit itu,Tan Sri menyentuh beberapa perkara yang HARUS orang MELAYU renungkan dan bersyukur di atas segala apa yang kita nikmati sekarang ini/ Full content generated by Get Full RSS.

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


onggon.com: Apa Yang Menarik <b>di Kuala Kubu</b> Bharu

Posted: 27 Dec 2011 04:15 PM PST

Darul Quran (versi mendung)
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada 22-23 Disember 2011 baru-baru ini aku buat kali pertamanya menjejakkan kaki di Kuala Kubu Bharu, 70km daripada Putrajaya. Semasa dalam perjalanan singgah berehat di suatu tempat pemandangan lawa bernama Empangan Batu (rasanya lah) sebelum sampai ke KKB. Kat situ dengan memakai baju Sony Studio Zaloon aku pun keluarkan kamera dan ambik gambar panorama. Tiba-tiba aku kelihatan satu susuk tubuh juga memakai baju berlogo Sony Alpha. Aku pandang dia, dia pandang aku. Aku pun menuju ke arah mamat tersebut dan sambil bersalaman aku memperkenalkan diri. Rupa-rupanya mamat tu adalah Abam Shahrul Zaman yang juga dikenali sebagai Dewa PaiPaiJilo iaitu masta landscape photographer dikalangan pengguna kamera Sony hehe.. Selepas berkenalan dan berbual ringkas aku and the gang pun meneruskan perjalanan ke KKB.
Setelah selesai tugas rasmi, kami pusing satu KKB untuk cari hotel sampailah ke Rumah Rehat Kerajaan pun cak bo liau.. illek.. Takde kosong.. Last-last check in di Hotel Seri Melati. Hotel kena naik tangga aku ingat ada ler dalam 4-5 tingkat. TV rosak, lampu bilik air rosak, aircond plak remote control rosak. Towel pulak sebelah malam baru ada. Sepanjang hari masa kat situ hujan memanjang.. Bila malam, hanya ada beberapa kedai je yang bukak dan kedai makan kalau tak silap ada 3-4 yang bukak sampai larut malam.
Keesokan harinya setelah selesai tugasan rasmi, Tuan Haji Shaari ajak solat Jumaat di Darul Quran, 2km dari pekan KKB. Setelah habis solat, Tuan Haji dah set nak jumpa ngan Ustaz Muktasyaf Ibrahim yang juga masta photographer terkenal dalam dunia flickr dikenali dengan nama pena "AnNamir". Terima kasih banyak-banyak pada Ustaz AnNamir kerana mempelawa untuk ambik gambar Masjid Darul Quran berlatarbelakangkan alam semulajadi yang indah kat situ. Alhamdulillah, aku telah berjumpa dengan dua orang masta di KKB tanpa dirancang sebenarnya hehe.. Benarlah kata pepatah, "berkelanalah, bermusafirlah untuk melihat kebesaran Allah SWT.." Dah 2 tahun dah aku teringin nak jejak kaki di Darul Quran ni akhirnya tertunai jugak impian walaupun gambar yang aku ambik tidaklah sehebat mana, tidaklah sehandsome mana macam orang lain ambik.. Alhamdulillah.. Beruntunglah sape yang duk kat KKB ni.. KKB ni dianugerahkan Tuhan dengan tempat-tempat yang cantik dan mendamaikan. Hati rasa tenang je kepala pun tak serabut macam kat KL.. :)
Bunga
Kenangan di Darul Quran
Panorama Empangan Batu
Panorama Empangan KKB
Full content generated by Get Full RSS.

:: Kamaluddin ::: Makan tengahari <b>di Kuala Kubu</b> bersama Hardy <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2012 09:39 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Makan tengahari di Kuala Kubu bersama Hardy@ Zoro, Rahman Sidek, Murad & gang. Posted by Kamaluddin Idrus at 1/17/2012 01:39:00 PM · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook ...

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Siapa Tu...Comelnya...: Mencari Hadiah <b>Di</b> Jusco <b>Bukit Raja</b>

Posted: 31 Oct 2011 02:28 AM PDT

selepas hantar shumie ke rumahnya
sayang tanya nak pergi Jusco Bukit Raja atau Jusco Bukit Tinggi
terus aku cakap Jusco Bukit Raja
sebab aku suka ke sana berbanding Jusco Bukit Tinggi
tujuan utama kami ke sana sebab nak belikan hadiah hari jadi umairah


umairah bermain sekejap kuda berpusing dan melihat kolam deepavali

umairah siap tanya macam rumah auntie tu kan

nak sebab rumah kak viji dia tak pandai sebut sebab tu la dia cuma cakap rumah auntie
sampai di kawasan permainan

berpusing-pusing jugak umairah nak pilih apa

sebenarnya kami nak belikan kabinet dapur mainan untuk umairah

tapi bila aku tujukkan mainan tersebut

umairah taknak, terus dia tunjukkan nak set rumah

siap cakap macam kawan dia emmmm apa orang lain ada dia pun nak jugak


jadi bila umairah sudah buat pilihan, kami ikutkan sahaja
sambil pusing-pusing untuk cari mainan untuk umar
umairah tak bagi aku bawakkan kotak mainan tersebut
umairah sendiri yang nak bawak
xcited sungguh dengan mainan barunya itu

bila tengok umar taknak duduk diam bila di dukung oleh babahnya

terus masukkan ke dalam troley dan singgah ke mc'd

beli set nugget dan bagi budak berdua tu makan french fries

terus senyap bila ada makanan di tangan

umairah tertarik dengan patung rabbit nie

sebab minta aku snapkakn gambar dia dengan rabbit nie eheh

sambil menunggu sayang bayar parking kereta

panjang gak Q untuk membayar parking kereta

layan snap gambar anak aku berdua nie

masing-masing senyap dengan ada makanan di tangan

selesai urusan di Jusco terus balik ke Sijangkang

tapi bila sampai di Sijangkang tak terus balik jugak

sebab singgah sekejap di rumah kawan sayang

sebab membernya ada buat majlis aqiqah untuk anak perempuannya

dan kebetulan nama anak perempuan member sayang memang sama

nama dengan anak aku umairah zahrah hehehehehhe

sampai rumah memang penat gila..dari pagi non-stop berjalan

umar malam memang tidor cepat sebab kepenatan sangat

sayang plak tengok games bola = terengganu lwn n9

Full content generated by Get Full RSS.

aina suhana&#39;s blog: Kesesakan lalu lintas <b>di Bukit Raja</b> semalam

Posted: 03 Nov 2011 06:16 PM PDT

Semalam aku bercadang nak beli bahan-bahan untuk membuat kek. Niat di hati ingin mencuba resepi kek red velvet tu. Tak pernah nak buat. Baru kali nie nak buat. Macam sedap pulak aku tengok kan. Hehee.. On the way nak ke Taman Bungan Melur, Klang jalan sesak. Okey lah. Kalau sesak lepas tol Sungai Rasau tu biasa lah. Nie depan Jusco sekali.
Aku memang ambil line tengah jer. Aku tengok dari jauh kereta semuanya bagi signal ke kanan. Ada eksiden ker kan? Aku dah cuak dah. Dup dap dup dap...Sampai susur masuk JUSCO BUKIT RAJA tu baru aku nampak kejadian yang sebenar nya. Ada perhimpunan rupanya. Ramai jugak lah. Rata-rata nya lelaki. Tak kurang jugak yang berkopiah. Oleh sebab aku bawak motor, tak sempat nak baca tulisan kat sepanduk tu. 
Tunggu kat berita takda pulak. Tadi aku google. Baru jumpa. Rupanya Piket / demonstrasi MTUC (Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia) menentang pindaan akta pekerja. Mereka menentang pindaan akta pekerja yang dikatakan meletakkan pekerja di Malaysia ini setaraf dengan warga asing. Difahamkan demontrasi ini diadakan serentak di 18 lokasi seluruh negara semalam 3.11.2011 dari pukul 5.30 hingga 6.00 petang.
Memang tengah waktu kemuncak lah kan. Waktu orang tengah balik kerja. Lagi pun Bukit Raja memang selalu sesak. Hari-hari. Ini ada demo pulak. lagi lah sesak. Sebab kenderaan nak mengelak mereka yang berhimpun di tepi jalan. Karang terlanggar karang salahkan orang pulak kan. (terkeluar jawa aku). Aku tengok ada polis kat situ. Selagi diaorang tak buat kekecohan dan mengganggu orang awam takda lah kena tahan kan. Macam-macam hal..
p/s: Demontrasi ini dianjurkan oleh parti PAKATAN RAKYAT. 
      Sebab aku dapat maklumat nie dari blog anwaribrahim.
Full content generated by Get Full RSS.

Anakbukitgantang in Putrajaya: Apa ada <b>di Bukit</b> Gantang?

Posted: 29 Jan 2012 05:18 PM PST

Bukit Gantang adalah kubu terakhir tentera Perak yang bertahan dari serangan tentera Thai. pada tahun 1821  Kedah sudah jatuh ke tangan Thai.  Syed Alang Alauddin (Nai Lang) , merangkap Raja Ligor adalah  Panglima Bukit Gantang waktu itu. Panglima Bukit Gantang berkubu di Bukit Gantang dan berjaya mematahkan serangan Thai.

"During the attacked on Kedah by invading Rama II forces in 1821, Nai Lang was the Raja of Bukit Gantang. He tentatively blocked the invading thai armies with his armies of elephants and well armed men at Durian Burong."history-of-datuk-panglima-bukit-gantang

Dalam buku A History Of The State Of Perak" oleh Winsted ada tercatat Sultan Mudzafar Syah melantik putera raja dari Kedah, tak lain dan tak bukan ialah Syed Alang Alauddin, anakandanya sendiri menjadi Bendahara (atau Raja Muda). Paduka Seri Sultan Syed Alang Alauddin @ Nai Lang adalah anak sulong dari 5 bersaudara iaitu Megat Terwis, Megat Shuib, Megat Manja dan Megat Iskandar. Baginda telah dikahwinkan dengan puteri Mahararaja China Manchu yang beragama Islam sejarah-datok-panglima-bukit-gantang

Kawasan Bukit Gantang yang berbukit dan sejuk menyebabkan Bukit Gantang menjadi pilihan untuk para sufi bersuluk. Selepas bersuluk mereka ini mendirikan pondok pondok ugama dan berdakwah . Sebab itu di sekitar Bukit Gantang banyak pondok pengajian ugama.

Begitu besar peranan dan jasa Panglima Bukit Gantang sehingga keturunannya  yang terkemudian- Panglima Bukit Gantang -adalah antara 6 orang wakil pemimpin tempatan  yang bermesyuarat dan menderaf Perlembagaan UMNO dan seterusnya menjadi salah satu tenaga di sebalik kemerdekaaan Malaya UMNO dan Panglima Bukit-Gantang.

Bukit Gantang sudah sinonim dengan mempertahankan kedaulatan negara dan ugama Islam. Malangnya  Bukit Gantang "jatuh" semasa PRK Bukit Gantang di tangan proksi DAP iaitu Nizar Jamaluddin (dari PAS)

Mungkin sebab itu ceramah Hassan Ali yang di"jatuhkan" kerana mempertahankan Islam dan kedaulatan bangsa Melayu di Bukit Gantang satu petanda Islam akan bangkit....... tapi bukan bersama PAS.


Sudah tiba masanya Hassan Ali, bersama MP BEBAS yang lain seperti Zulkifli Nordin, Ibrahim Ali membentuk third force yang mesra kepada UMNO, iaitu parti dominan Melayu Islam dan MASIH memerintah negara ini - saya berpedapat untuk ugama Islam dan umat Melayu Islam BERSATU perlu ada MP  BEBAS yang menjadi pendesak ke atas isu umat Islam (seperti gerakan anti MURTAD, dan menjadi  Check and Balance kepada UMNO tapi pada masa yang sama TIDAK MELEMAHKAN penyatuan ummah Islam.PAS telah GAGAL menjadi Check and balance yang baik-malah ketamakan PAS merebut kuasa dengan dakyah politik menyalahkan UMNO dalam semua hal tapi PAS sendiri terbukti tak mampu mentadbir negeri apatahlagi medaulatkan Islam dalam beberapa isu nasional seperti Kafir masuk masjid- penggunaan kalimah Allah yang menjadi Gateway kepada Gerakan Murtad Umat Islam malah GAGAL  melaksanakan kawalan penjualan arak dan rumah urut seperti yang dibuat oleh UMNO menyebabkan kedaulatan ugama Islam terancam dan ketuanan Melayu semakin mengikis.

Malah artikel saya terdahulu mengenai virus dalam PAS boleh disifatkan sebagai PAS hari ini telah 100 peratus diserapi musuh Islam yang memasang proksinya dalam kepimpinan tertinggi PAS tanda-tanda-pas-musnah

Sesungguhnya pemecatan Hassan Ali ada hikmahnya- iaitu umat Islam diminta BERSATU .....UMNO dan BEBAS perlu BERSATU supaya umat Islam kembali kuat dan kedaulatan ugama Islam kembali menyirna.

Bagaimana dengan PAS? Pedulikan PAS kerana PAS sudah musnah kerana ketamakan pemimpinnya mengejar syurga duniawi dan merosakkan akidah ummah melalui Wahhabi, Syiah dan Liberalisasi ugama -dan merosakkan ukhuwah sesama umat Islam sehingga kita diancam pupus di negara yang menobatkan Islam sebagai ugama rasminya sendiri.

Full content generated by Get Full RSS.

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Bayi Tanpa Kepala <b>Di Ampang</b> (Kejam!) | Cerita Sensasi

Posted: 28 Jan 2012 10:24 PM PST

Bayi Tanpa Kepala Di Ampang | Mayat bayi mengerikan tanpa kepala dan putus sebelah kakinya ditemui seorang lelaki ketika menjala ikan di sebatang sungai, di sini, petang semalam. Bayi tersebut dikatakan adalah mangsa jenayah buang bayi oleh orang yang tidak bertanggungjawab.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin berkata, mayat bayi itu ditemui kira-kira jam 1 petang berhampiran kawasan perumahan­ di Kuala Ampang.


Keadaan bayi tanpa kepala yang ditemui

"Bayi itu ditemui tersangkut pada celah-celah batu di tebing sungai berhampiran dengan kilang elektronik, ketika ditemui, mayat bayi tanpa pakaian itu dalam keadaan tertiarap dan telah hampir reput," katanya.

Setakat ini, beliau berkata, jantina bayi itu masih belum dikenal pasti, pemeriksaan unit forensik polis mendapati, mangsa tidak berkepala dan kaki kanannya juga tiada.

"Mangsa dipercayai dibuang di lokasi lain dan dihanyutkan arus sungai sebelum dijumpai, mayat dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia untuk bedah siasat," katanya.

Melayukini.net – Ya Allah, siapakah gerangannya yang tergamak berbuat jenayah buang bayi yang amat kejam macam n? Sudah la melakukan dosa zina, lepas tu buat dosa membunuh pula. Ingatlah, pintu taubat masih lagi terbuka asalkan tidak melakukan dosa syirik kepada Allah. Kembalilah kepada pangkuan jalan. Semoga Allah membuka hati kalian dengan limpah rahmat dan kasih sayangNya.


Sumber: Sinar Harian Online | Layari Berita Jenayah Informasi Malaysia Kini

Source Article from http://melayukini.net/2012/01/bayi-tanpa-kepala-di-ampang-kejam/
Bayi Tanpa Kepala Di Ampang (Kejam!)
http://melayukini.net/2012/01/bayi-tanpa-kepala-di-ampang-kejam/
http://melayukini.net/feed/
Informasi Malaysia Kini
Portal Hub Berita Menarik Malaysia

Full content generated by Get Full RSS.

Direct Free Kick: Gotong royong warga emas <b>di Ampang</b> Mewah 7 <b>...</b>

Posted: 07 Jan 2012 05:47 AM PST

PERHATIAN

Kesemua posting adalah pandangan peribadi saya kecuali dinyatakan jawatan di bawah posting itu di mana ia merupakan kenyataan rasmi.

PUSAT KHIDMAT ADUN CHEMPAKA

ZON 1 : 3-1A, Jalan Hilir 1, Taman Angsana Hilir, 55100 Kuala Lumpur (Di sebelah Jalan Lingkaran Tengah II). No. telefon : 03-9283 3835 No. faks : 03-9283 8835 Dibuka Isnin hingga Jumaat 9.00 pagi - 5.00 petang.

Waktu bertemu ADUN : Selasa 9.30 pagi - 12.00 tengah hari & Jumaat 9.30 malam - 12.00 tengah malam - Tidak perlu temujanji.

ZON 2 :

M5-B-10, Jalan Pandan Indah 4/1, Pandan Indah, 56100 Kuala Lumpur. (Di atas Alpha Pharmacy)

Dibuka Isnin, Rabu dan Khamis 10.00 pagi - 1.00 petang

Pegawai-Pegawai Khas -

En. Rodzi Man 012-364 5634

Hj. Abdul Hadi 0133303766

Hjh. Musalmah 019-601 5960

En. Ibrahim Yahya 019-300 4207


BANTUAN ANDA DIPERLUKAN UNTUK PUSAT TARBIYYAH PANDAN

Sumbangan boleh dibuat kepada akaun Maybank 562245400293.
Sila SMS kepada 012-283 2530 setelah menyumbang.

Full content generated by Get Full RSS.

Polis Tahan 26 Pelacur Asing <b>Di Ampang</b>

Posted: 28 Jan 2012 11:46 PM PST

KUALA LUMPUR – Dua puluh enam pelacur rakyat asing diberkas dalam serbuan polis di sebuah rumah teres tiga tingkat di Pandan Perdana, Ampang, di sini awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin, berkata sebilangan pelacur rakyat Myanmar dan Thailand yang berumur antara 19 dan awal 20-an itu tidak memiliki dokumen perjalanan sah.

"Kami percaya rumah itu digunakan sebagai transit untuk kegiatan pelacuran di sekitar Kuala Lumpur," katanya kepada pemberita selepas operasi itu berakhir pada pukul 2 pagi.

Amiruddin berkata, ketika serbuan, beberapa pelacur cuba melarikan diri melalui pintu belakang rumah namun berjaya dihalang polis dan ada yang cuba bersembunyi di dalam rumah itu.

Beliau berkata, kesemua wanita itu dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya untuk menjalani ujian air kencing serta pengesahan dokumen, dan dijangka dihantar pulang ke negara masing-masing dalam masa terdekat. – BERNAMA

Berita Berkaitan:

Full content generated by Get Full RSS.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Bilik Utk Disewa Perempuan <b>...</b>

Posted: 25 Jan 2012 10:49 PM PST

Ruangan iklan servis, perkhidmatan, hartanah untuk dijual, rumah sewa dll.

Hasmawati
Baru Pindah
 
Posts: 1
Joined: 26 Jan 2012, 14:37

Return to Iklan dan Perkhidmatan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Full content generated by Get Full RSS.

Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - TAMAN MAWAR BBS - DSL <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2012 06:18 AM PST

Rumah untuk di jual di Taman Mawar, Salak Tinggi
Rumah Teres 2 tingkat. intermidIate, facing north
4bilik 3 bilik keadaan rumah elok
Luas Rumah 20' x 70'
Rumah berdekatan dengan :
1.Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah , KLIA
2.Rumah-rumah kedai dan surau
3.Hanya 15 minit dari KLIA
4. Hanya 2 minit ke Kolej Teknologi Timur dan 10 minit ke KLIA
5. HARGA; RM250K NEGO (Boleh ambil loan skim rumah pertamaku)

Boleh hubungi saya (pemilik) - = 0133648336
Image

Full content generated by Get Full RSS.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Cuti Cuti APA : Memancing <b>di Kuala Selangor</b>.. ~ aku peduli apa <b>...</b>

Posted: 22 Jan 2012 03:44 AM PST


Hari ini aku dan kawan kawan bersantai ke Kuala Selangor sambil memancing di Pasir Penambang.Asyik berpolitik je tepu kepala otak,jadi pada APA yang tak berapa nak mampu pergi bercuti berbayar memadailah dengan aktiviti macam ini.
Kenal tak yang bertshirt merah kanan sekali tu?
Itulah dia penyanyi 70an Halil Chik .
Namanya pun blogger..kat mana pun tetap blogging.
Full content generated by Get Full RSS.

MUSLIMAT AMPANG BERIJTIMA&#39; <b>DI KUALA SELANGOR</b> : muslimat <b>...</b>

Posted: 12 Dec 2011 10:52 AM PST

December 12, 2011 by  
Filed under Berita

17  Julai – Pada tahun ini Muslimat Pas Ampang seramai 30 orang telah berijtima' di Kuala Selangor bersama-sama muslimat dari seluruh kawasan di negeri Selangor.

Ucapan aluan telah diberi oleh Ketua Muslimat Negeri Selangor Pn Hjh Wan Hasrina diikuti ucapan perasmian oleh Yb Mat Sabu.

Ucapan Yb Mat Sabu yang baru menjalani operasi lutut beliau yang tercedera semasa hari Bersih 2.0 telah ditayangkan di layar dan ini telah menaikkan semangat pilihanraya dan sama-sama dirasai oleh semua muslimat yang hadir untuk memastikan yang batil akan ditumbangkan manakala yang haq akan terus tertegak di Malaysia ini.

Setelah program tamat, muslimat Ampang yang datang menaiki bas sempat membeli-belah di gerai kerepek untuk dibawa pulang sebagai buah tangan kepada keluarga tersayang.

Full content generated by Get Full RSS.

Jawatan kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kuala Selangor</b> Terkini 2012

Posted: 25 Nov 2011 12:00 AM PST

Closing date 25 November 2011

Misi

* kemudahan pelancong dan memelihara kemudahan-kemudahan semasa.
* Memastikan bahawa pembangunan kawasan Majlis adalah mengatur dan balance.Increasing kualiti perkhidmatan dan kemudahan.
* Melaksanakan mencantikkan dan memelihara program alam sekitar.
* Membantu usahawan melalui program pembangunan Keusahawanan.
* Menyediakan kemudahan-kemudahan untuk menggalakkan industri ringan dan moden.
* Untuk menyediakan kemudahan infrastruktur kepada masyarakat tempatan.
* Menjadikan Kuala Selangor sebagai bandar pendidikan dengan pembinaan Universiti Selangor di Batang Berjuntai.

1.Security Guard

Complete advertisement relating this post

Iklan jawatan

Borang jawatan

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis daerah kuala selangor 2012
  • majlis daerah kuala selangor
  • kerja kosong kuala selangor
  • kerja kosong di kuala selangor 2012
  • kerja kosong di kuala selangor
  • jawatan kosong 2012 di kuala selangor
  • jawatan kosong di kuala selangor
  • jawatan kosong terkini di selangor
  • kerja kosong kuala selangor 2012
  • kerja kosong di kawasan perindustrian kuala kangsar
Full content generated by Get Full RSS.

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Adifashla: Konsert Jelajah Desa DigiLive <b>Di Tanjung Karang</b>.

Posted: 30 Dec 2011 06:29 PM PST



SABTU 10 DEC 2011


Kali twerakhir Adi berdiri dan menyanyi di Dewan Dato Hormat , Tg Karang ini ialah pada tahun 1984! Ketika itu Adi dlm pra sekolah ataupun Tabika Tg Karang..dan Adi membuat persembahan dengan menyanyikan lagu "Kain Pelikat " dengan memakai pakaian bomba untuk pertandingan pakaian beragam...Actually itulah saatnya pertama kali Adi buat persembahan solo.....err....siap lupa lirik pulak tu.....hahaha.....kenangan la!!


Pic: Me with Lisa Surihani..
2011...Adi dapat peluang untuk beraksi sekali lagi di pentas Dewan Dato Hormat Tg Karang ini...bukan menyanyi...tapi jadi hos Konsert Jelajah Desa Digi....yeahhh





Memang ramai sekali artis artis ternama turun untuk bertemu dengan peminat di Tg Karang.  Ada Zizan Raja Lawak, Dina Nadzir, Liza Surihani , adik Mia Sara, Zain Ruffedge, Altimet , Aizat Amdan, Amir Jahari dan juga 6ixth Sense.


Macam biasa konsert bermula jam 9mlm ...kalau ikutkan apa yang Adi dah agak..lokasi di Tg Karang agak kurang jumlah penonton berbanding dengan lokasi yang lain, namun kami tetap memberikan yang terbaik untuk penonton.




Pic: Me with Lisa, Zain Ruffedge, and Dina
Satu pengalaman baru yang Adi dapat di sini bila mengendalikan satu segment bersama dengan Adik Mia Sara dan juga Lisa Surihani....kitarang buat segmen bagi orang nangis....Adik Mia  Sara memang betul betul mennagis..cukup profesional...perghhh bukan senang nak buat adegan nangis wei....lepas tu beberapa peserta dari Tg Karang pun berjaya juga menangis sampai terpaksa di tenteramkan oleh Lisa Surihani...hehehe...nasib baik pompuan...hehehe


Pic: Me with Alan Thoo and Aizat...
Selepas habis konsert kitarang pun bergambar sakan..kalau ikutkan ini adalah yang terakhir untuk Jelajah Desa DIGI ni....InsyaAllah kalau ada rezeki..kita boleh buat lagi...huhuhu...lepas konsert, kitarang menikmati mee udang banjir kat Kuala Selangor...sampai kat rumah dekat pukul 3 pg..la lal ala laaaa.. Full content generated by Get Full RSS.

Dari Jari-Jari Halusku ....: Hujung minggu <b>di Tanjung Karang</b> dan <b>...</b>

Posted: 12 Dec 2011 06:51 PM PST

Bermula dengan makan pagi berkonsep 'Pot Luck Eastern and Western' di rumah kita di pagi Ahad yang cerah pastu kita ber rombongan ke Kg. Sg. Sireh, Tanjung Karang untuk makan kenduri. 
My sepupu kawin dengan Orang jauh~dari Surabaya.
Mekaseh tuan rumah i.e. Makcik Sal untuk makanan yang sedap sgt2.

Pastu kita makan kat sini
*walau perut masih kenyang-kenyang manja dan tak mahu diisi*

My sista Aishah and her darling

RM6 sahaja dengan 6 ketui Udang Gred A.

Hurmmmm .. camtu la cerita Hujung Minggu kita. 
Jap-jap eh. La ni teman bizi. Hihi.

Full content generated by Get Full RSS.

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


BR1M – Ada orang tipu orang <b>di Ijok</b>? | Hemi Sfera

Posted: 15 Jan 2012 07:57 PM PST

Hujung minggu lepas melepak di Kedai Kopi Hailam, di pekan Ijok, Selangor.

Dalam kedai tu, kat satu table, duduk 3 orang lelaki Cina tua.

Kemudian, masuklah sorang wak ni, disapanya salah seorang dari lelaki Cina tua tadi.

Kemudian lelaki Cina tu pun berkata kepada wak tu tadi: 'Banyak baik la itu Kalid, bagi duit RM500. Bagus tui itu PKR.'

Soalan: duit rm500 apa yang dah dibagi pkr kat selangor ni? atau dah ada orang selewengkan fakta pemberian duit BR1M tu?

Try2 la cek ngan orang luar bandar besar ni. Takut penat menabur jasa tapi terkenang kat orang lain. Penat bhai…

Advertisement
Full content generated by Get Full RSS.

KHIDMAT MERU: SAMBUTAN KAUM INDIA <b>DI IJOK</b>

Posted: 26 Dec 2011 03:07 PM PST



Dalam ucapannya YB Dr Rani dan YB Dr Zulkifli Ahmad menegaskan bahawa menjadi tanggungjawab sebagai wakil rakyat mengembalikan hak rakyat kepada rakyat dan bukan nya memerah peluh rakyat untuk memenuhkan poket wakil-wakil rakyat.



Full content generated by Get Full RSS.

Video Terbaru @NajibRazak Jawab Isu Felda Bangkrap <b>di Ijok</b>

Posted: 19 Jan 2012 06:17 PM PST

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved