ads

Isnin, 18 Februari 2013

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Xiamen University to set up <b>...</b>

Posted: 22 Jan 2013 12:00 AM PST

Xiamen University to set up first overseas campus in Malaysia

SEPANG, Jan 21 – Malaysia has been chosen as the venue for the first overseas branch campus for a top university in China, Xiamen University, in 2015.

Prime Minister Datuk Seri Najib Razak said the branch campus would be built on a 150-acre site at Salak Tinggi, near here and was expected to be operational in September 2015.

"The Malaysian government has given approval in principle to Xiamen University to set up its first overseas campus here.

"The invitation is historic because this is the first time that the Chinese government has allowed one of its universities to set up its campus abroad," he told reporters after meeting with the president of Xiamen University, Prof Zhu Chongshi and a 20-member delegation at the Bunga Raya Complex, KL International Airport (KLIA), here for about 30 minutes today.

Najib also witnessed the handing over of the invitation letter by the Higher Education Minister Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin to Zhu. Also present was the Prime Minister's Special envoy to China and Chairman of the Malaysia-China Business Council Tan Sri Ong Ka Ting.

The Prime Minister said an agreement for the establishment of the branch campus would also be signed in early February during the launch of the Kuantan Industrial Park in Pahang.

He said the branch campus of the Xiamen University was expected to take in 10,000 students in the first stage with Malaysians representing one-third of the enrolment, and another one-third comprising Chinese nationals while the remaining one-third would be students from Asean member countries and non-Asean members.

He said five faculties would be set up at the branch campus here namely electrical bio-engineering and chemical engineering, medical school, ICT, Business and Economics, and Chinese language and literature.

"The establishment of the branch campus would turn Malaysia into an educational hub in this region," he said adding that English language would be the medium of instruction.

He said that the University of Xiamen, which is a non-profit making university would utilise all the income gained from the branch campus here for reinvestment.

Meanwhile, Zhu thanked the Malaysian government, the prime minister and the Higher Education Ministry for the effort in setting up the university's first branch campus here.

"This represents another meaningful cooperation between Malaysia and China in the field of education besides economic, trade, science and technology, and cultural cooperation to boost bilateral relations," he said.

Zhu said the cost of setting up the branch campus was estimated to be about RM600 million, of which RM400 million would be spent during the first stage of its establishment.

"With a ratio of 15 students to one lecturer, about 700 teaching staff would be required for the branch campus that would be set up. The university has begun the process of recruiting the teaching staff from all over the world," he said, adding that lecturers from the Xiamen University in China were also keen to work here.

Zhu said the tuition fees would follow the standard in this country and the University Xiamen-Malaysia scholarship would be provided to assist poor students who had achieved outstanding academic performance.

The University of Xiamen, which is listed among the top 20 universities in China, was founded by Chinese businessman, community leader and philanthropist Tan Kah Kee in 1921. – Bernama

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Oh! Banjir Kilat <b>di Puchong</b> | Oh! Tidak

Posted: 18 Feb 2013 09:47 AM PST

Petang semalam (18 Februari 2013) lebih kurang jam 5:30 petang telah berlaku banjir kilat yang menenggelamkan beratus kenderaan di atas jalanraya juga yang berada di parking bawah Pasaraya IOI Mall yang juga turut ditenggelami air. Banjir kilat ini surut sejam kemudian. Apapun tiada sebarang insiden lain berlaku.

ohtidak-banjir-puchong-5

ohtidak-banjir-puchong-4

Lagi gambar..

ohtidak-banjir-puchong-3

ohtidak-banjir-puchong-2

ohtidak-banjir-puchong-1

3 lagi gambar yang baru diterima. Terima kasih Fadzly Mohamad:

ohtidak-banjir-puchong-8

ohtidak-banjir-puchong-7

ohtidak-banjir-puchong-6

Laporan Buletin Utama, TV3:

Bencana yang diturunkan Allah merupakan satu peringatan kepada kita semua agar beringat agar tidak terlalu rakus dalam pembangunan dan menjaga nilai sivik untuk tidak membuang sampah merata-rata yang akhirnya memberi impak kepada saluran pengairan itu sendiri. Ada juga yang menyatakan banjir kilat ini terjadi akibat pembangunan MRT yang sedang giat berlangsung memandangkan ini adalah pertama-kali banjir sebesar ini melanda Puchong di dalam sejarah.

+ Respon pembaca di Facebook Oh! Media.

OHTIDAK: SIMPATI KEPADA PEMILIK KERETA DAN HARTA-BENDA YANG MUSNAH.

Terrible Flood in <b>Puchong</b> and IOI Mall | diyanazman.com

Posted: 18 Feb 2013 07:09 AM PST

I was on my way back from work today when the traffic was jammed at the places that was usually clear. Miki's babysitter said there was an accident in front of IOI Mall and I secretly prayed nobody got hurt. I was so convinced that the accident was a horrible one else it wouldn't have cause such bad congestion to the traffic in Kinrara.

Little did  know that it was no ordinary car accident, it was a massive flood!

Oh my gosh! We have stayed in Kinrara for 7 years in this is the first we are witnessing this:-

flood in puchong

banjir puchong ioi mall
banjir puchong

banjir dalam jusco

I got these pictures from Facebook. That's the Mall nearest to where we live, which is about 10 minutes away. We go there in our pajamas  house clothes to grab something to eat, watch movies at GSC, karaoke or buy groceries. IOI Mall pretty much has everything like Sakae Sushi to TGIF, Wendy's to Ayam Penyet and Papa John's Pizza to Seoul Garden. It has Miki's favourite Starbucks too but wow! Even Starbucks and Jusco was flooded too?

This is quite a disaster!

I think anybody who lives around the areas knows what pisses Mother Nature off – the LRT construction works. Don't you agree? They have been erecting those colossal LRT rail pillars and the station building without proper drainage that could withhold the unpredictable tropical rain we have in Malaysia.

The construction company or JKR must really look into this and ensure the next time it rains, such disaster won't happen again. Kalau tak susahla I nak pergi makan-makan kat IOI Mall nanti! haha

Email This Post Email This Post

AddThis Social Bookmark Button

Similar Posts

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


OPTIMIST UiTM: JCM @ <b>Beranang</b>

Posted: 17 Feb 2013 09:52 PM PST

Sepanjang cuti semester kali ni, warga OPTIMIST UiTM telah terlibat dengan beberapa lokasi untuk program Jom Check Mata (JCM). Antaranya ialah pada 3 Februari 2013 yang lalu, JCM telah berlangsung dengan jayanya di Klinik Kesihatan Beranang, daerah Hulu Langat. 
Memetik daripada blogger Fatin yang juga merupakan pelajar optometri tahun 2, di situ terdapat empat saringan (kaunter) iaitu saringan refraksi, saringan glaukoma, saringan diabetik retinopati dan saringan katarak. Tetapi pesakit terlebih dahulu dikehendaki mendaftarkan diri di kaunter pendaftaran. Selepas selesai semua saringan, optometrist yang bertugas akan memberikan konsultasi kepada pesakit.
Sekitar suasana JCM di Klinik Kesihatan Beranang;
Kaunter Visual Acuity Test. (Subjective refraction)
Kaunter Autorefraktometer (Objective refraction)
Kaunter saringan diabetik retinopati.


Kaunter konsultasi oleh Optometrist UiTM

JCM di Klinik Kesihatan Beranang yang berlangsung selama sehari ini telah mendapat sambutan yang baik oleh penduduk sekitar daerah Hulu Langat. Ribuan terima kasih diucapkan buat semua yang telah terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam menjayakan program JCM kali ini.

Untuk keterangan yang lebih lanjut mengenai JCM kali ni boleh usha blog The Most Beautiful Light, blogger Fatin telah berkongsi pengalaman yang menarik beliau sepanjang JCM berlangsung. =))


p/s: credit to Fatin atas gambar-gambar tersebut. =)

Sekian,

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


something about her: Sepetang <b>di Morib</b> dan Bagan Lalang.

Posted: 29 Jan 2013 01:30 AM PST

Sebelum ni adalah singgah ke Morib..tapi masa tu dengan berbaju kurung bagai dengan FIL (family in law).. Wah lain bebenar Morib sekarang...lama tak pergi. Lepas tu try makan area situ. Ok nice. Boleh bawa mak dan ayah pula lepas ni.

So masa cuti Maulidur Rasul hari tu, cakap kat mak dan ayah pergi ke Morib jalan-jalan sambil-sambil bawa ayah exercise. baru sedap mata memandang kan? Ni asyik duduk exercise kat rumah je. Kalau aku pun naik boring :P. Ceh alasan kan? Padahal diri sendiri nak jalan :D.

Aku memang suka lah kalau jalan-jalan macam ni..tengok permandangan..tengok orang seksi-seksi..eh Morib ade ke orang seksi pakai 2 piece? Muahahahaha. Orang kata pantai tu panas? Oh i dont care. Itulah penenang jiwa dan raga. Ececececce. Lain orang lain la kan.

So mak siap-siap masak nasi dagang..nak berkelah katanya. Biasalah, kalau dah jenis mak-mak memang suka cenggini. hehehe.

View kitaorang. Best tak? Bawah pokok. Angin sepoi-sepoi bahasa. Tenang. Seronok tengok anak-anak bermain. Anak-anak? Anak orang lah. Aku baru sorang anak hahaha.
Ngeri tengok gambar ni..macam gemuk. Eh tu semua salah angin. Hahaha. Memang gemuk hoi sekarang -_-". Takpe nanti bila dah kurus leh bezakan dengan gambar ni nanti. Sure bangga. Terus masuk blog kan. Puuuuui! :D

Ni salah satu kedai yang sedap. Kalau korang pergi silalah ke King Ikan Bakar. Ada kerang besar. Air asam pun sedap!
View dari Kedai King Ikan Bakar. Masa ni tak ramai lagi orang. Ye la kitaorang sampai pun pukul 3 petang. Hahaha.



Ha ni lah kerang besar itu..cicah air asam sedap! Korang nampak macam tak bersihkan kulit dia..tu sebab kerang ni jenis berbulu... kerang berbulu i ok. Orang berbulu i tak ok. LOL!

Chicken wing sedap dan murah! Jangan lupa tonggeng ayam!


Si Faris ni pun nak berkelah. Terpaksa usung bubur dia sekali yang dimasak sendiri. Dia ni suka makan. Apa orang makan semua dia nak. Hailah anak.
Lepas je boring-boring di Morib, kitaorang ke Bagan Lalang. Boring lagi ke Port Dikson. Eh tipu hahaha.

View lepak-lepak sambil makan aiskrim roti.
Bawa si Faris ni ke pantai..Takut ombak si jantan aku ni. Asal nampak ombak dia nak lari..agaknya macam ombak tu kejar dia kot. Hahaha. Ye la baru first time kan. Nanti mama bawa lagi ok.
Gambar last, kitaorang patah balik ke Morib pekena King Ikan Bakar lagi. Hahaha. Memang dasar makan..lepas tu ko meroyan gemuk -___-"
+ By +

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Datuk Sosilawati Masih Hidup - Tertuduh | TeminFM Blog

Posted: 15 Jan 2013 04:25 PM PST



SHAH ALAM – Tertuduh keempat, R. Kathavarayan memberitahu Mahkamah Tinggi di sini semalam bahawa dia melihat seorang wanita yang didakwa sebagai Datuk Sosilawati Lawiya di sebuah restoran di Tanjung Sepat, Banting lapan hari selepas jutawan kosmetik terbabit dikatakan mati dibunuh.

Kathavarayan, 32, berkata, dia hanya mengetahui wanita itu merupakan Sosilawati selepas diberitahu oleh bekas majikannya, N. Pathmanabhan, 43, ketika mereka dalam perjalanan pulang selepas berjumpa dengan rakan-rakan bekas peguam itu di sebuah restoran pada petang, 7 September 2010.

Bagaimanapun, kata tertuduh itu, pada masa tersebut wanita terbabit berambut pendek dan berbeza dengan Sosilawati yang dilihat pada kali terakhir datang ke Ladang Gadong pada 30 Ogos 2010 yang berambut panjang.

Terdahulu, Kathavarayan yang disoal peguam yang dilantik mahkamah Hasshahari Johari Mawi berkata, pada hari kejadian dia diminta Pathmanabhan membawanya ke sebuah restoran di Tanjung Sepat.

"Saya diarah tunggu di dalam kereta dan Pathmanabhan kemudian makan dan bersembang dengan rakan-rakannya dengan agak lama," katanya dalam bahasa Tamil yang diterjemah oleh jurubahasa mahkamah.

Dakwa Kathavarayan atau nama panggilan Ravi, semasa berada di dalam kereta dia tidak dapat melihat dengan jelas rakan-rakan Pathmanabhan kerana berada dalam jarak kira-kira 12 meter hingga 13 meter sehingga ada antara lima dan enam orang termasuk seorang wanita pergi ke kenderaan masing-masing.

"Dalam perjalanan pulang saya tanya Pathmanabhan siapa wanita di restoran, dia cakap itulah perempuan yang datang ke ladang tempoh hari.

"Saya tanya dia nampak lain, rambut pendek tetapi Pathmanabhan cakap itu merupakan perempuan yang sama (Sosilawati)," katanya.

Wanita itu jelas Kathavarayan menaiki kenderaan seperti jip bersama seorang lelaki yang berkemeja lengan panjang namun tertuduh mendakwa tidak pernah melihat lelaki tersebut.

Kathavarayan juga memberitahu, itu merupakan kali terakhir dia melihat wanita berkenaan.

Kathavarayan kemudian diberi sekeping gambar Sosilawati untuk pengecaman dan bekas pekerja ladang itu mengaku itu merupakan wanita yang dilihatnya di restoran cuma berbeza kerana berambut pendek dan berpakaian perempuan.

Kathavarayan bersama Pathmanabhan selaku tertuduh pertama manakala Thilaiyalagan, 21, R. Matan, 22, masing-masing tertuduh kedua dan ketiga kini pada peringkat pembelaan.

Mereka kini membela diri atas tuduhan membunuh Sosilawati, 47; pegawai bank Noorhisham Mohamad, 38; peguam, Ahmad Kamil Abdul Karim, 32; dan pemandu Sosilawati, Kamaruddin Shamsuddin, 44.

Perbuatan itu didakwa dilakukan di Ladang Gadong di Lot 2001, Jalan Tanjong Layang, Tanjung Sepat di Banting antara pukul 8.30 malam dan pukul 9.45 malam, 30 Ogos 2010.

Sementara itu, pada awal keterangan, Kathavarayan berkata, dia ada terdengar Pathmanabhan mengarahkan Thilaiyalagan supaya membunuh pemandu Sosilawati iaitu Kamarudin atas arahan wanita itu sendiri.

Dakwa tertuduh, perbualan itu didengar di luar bilik karaoke di belakang ladang selepas Pathmanabhan selesai berbincang dengan Sosilawati di dalam bilik tersebut.

Ketika keluar dari bilik berkenaan, muka Sosilawati kelihatan muram manakala Pathmanabhan dalam keadaan tergesa-gesa menuju ke keretanya.

Keesokan harinya, pada petang 31 Ogos 2010, Kathavarayan berkata, semasa pulang dari pekan Banting, dia ada ternampak Thilaiyalagan dan Matan sedang membakar orang-orang yang dibunuh di satu lokasi pembakaran di belakang ladang.

"Apa yang dimaksudkan dengan orang-orang?," tanya peguam sebelum Kathavarayan menjelaskan; "Seorang pemandu, seorang peguam Melayu dan juga seorang yang saya tidak kenal, saya tidak lihat muka."

(Sumber Dari KOSMO! 16/01/2013)

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Colours of Journey : Malam Minggu <b>di</b> Hot Spring <b>Selayang</b>

Posted: 17 Feb 2013 07:22 PM PST

Bie, jom gi hot spring kat Selayang.. kisahnya mulut ni saja je mengeluarkan ayat gitu.. memandangkan tak ada apa2 aktiviti untuk minggu lepas. Aleh2 Nizam pun kata on, ok lah tu ;)
Pukul 10pm baru keluar dari rumah... saja keluar lambat2 tak rushing pun sebab tempat tu makin malam, makin ramai orang datang.. mungkin dorang nak sejok kan badan kot tengah2 malam lepak situ berendam air panas.
Kali ni anak2 aku tak teruja sangat untuk mandi kolam hahhaha... kenapa??? AIR PANAS UOLLS!! cuba ko suruh dia gi terjun kat swimming pool/ sungai/ laut... harussssssssss tanpa kau suruh, tetiba ko dah nampak dia tengah berkubang dalam air.. hurmmm fening akak..
Malam tu agak ramai juga orang yang datang.. mungkin sebab malam minggu.  Mula2 dah berniat nak berbasah2an lah kat situ, siap bawa baju spare, towel, baldi bagai hahaha *mcm nk gi berkelah kt tepi pantai pulek* eh! ada je orang datang bawa tikar aku tengok.. cuma bantal ngan tilam je dorang tak bawak.. (lupa agaknya) :D
Akhirnya  main celup2 kaki je.. malas nak berbasah2an sebab ramai sangat orang time tu.. geli pulak aku nak mandi.. Mak aku main celup2 kaki juga, tapi celup2 dari dalam baldi yang kitorang bawak dari rumah sambil duduk kat tembok. 
Bila dah abes celup2 kali, aku duduk je sambil perhatikan orang ramai yang ada kat situ, macam2 gelagat orang.. ada yang datang macam nak gi lepak kat town, ada yang macam nak gi merempit, ada yang macam nak gi disko, ada yang pakai baju kurung (mungkin baru balik dari kenduri kot, terus singgah situ), hishh mcm2 lah.. budak2 kecik pun steady je berkubang kat air panas tu.. caya lah dik! :)
Baju Khairine dah basah.. susah plak nak snap gambar air panas kat kolam tu, sebab ramai sangat orang yang melepek kat tepi2 kolam tu lagi pun gelap.. kemain berasap2 air dalam kolam tu.. aku rasa kalau aku dok dalam kolam tu, kompom masak daging aku ni, pecah segala lemak2 tepu yang hado dalam badan ni :D
Kemain laki den menggosok daki di kaki kahkahkah
 Bie.. I nak tuju lagu untuk you ni... terima lah.. lagu dari kumpulan Spider.. GOSOK
3,4!! .. Gosok, jangan tak gosok, gosok sampai tertanggal semua karattttt
hahhahahahhaha.. sekian terima kasih, diharap you terhibur :p
Kat situ ada kedai2 makan kalau lapar lepas berkubang kat air panas tu bleh lah gi singgah makan & toilet awam pun ada, senang untuk nak tukar pakaian lepas dah berbasah2an
** PERHATIAN!!! memandangkan kawasan tu agak gelap, maka berhati2 lah yer kerana terdapat spender2 bertaburan dijalan raya... hahahaha.. haritu ada beberapa helai spender yang aku spot tercicir kat jln..kahkahkah.. so berhati2 lah apabila berjalan disana yer.. kot2 anda terpijak spender basah.. :D
Ok dah abes celup2 kaki, terasa lapar pulak, lepak makan & minum kat kedai yang ada kat situ.. Nizam makan nasi lemak sotong, mak makan nasi lemak biasa, Khairine makan nasi putih + tomyam, aku cuma teh tarik sajo.. tak mo makan heavy (dalam pada tu aku sodok sikit makanan dari Nizam & Khairine punya makanan hehehe). nasi lemak kukus & tomyam dia bley tahan gak sedap.. Sampai je rumah dah pukul 1am. ZZZzzzzZZZ
Hari Ahad lepak rumah je, malam plak Khairine & Danish sibuk nak makan tutti frutti.. Ok jom lah kita pegi. Korang pun dah sedap cuti seminggu balik kampung & dok rumah, sebelum masuk skolah layan je lah apa tekak dorang nak makan.. 

Makan Nasi Kerabu <b>di</b> Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan <b>...</b>

Posted: 16 Dec 2012 01:28 AM PST

Jom kita cuba nasi kerabu ayam goreng @RM5.00 ni. Nasinya berwarna kuning boleh dikatakan sedap juga. Tapi saya lebih suka yang colour biru baru nasi kerabu yang betul. Ulam dan sambal lada dia not bad. Benda yang paling saya suka ialah sambal kelapa dan sambal ikan, memang sedap betul tapi keropoknya tak begitu masak dengan sempurna sebab kat tepi-tepi tu tak digoreng dengan baik. Ayam goreng bolehlah, bukan yang jenis ayam berempah tapi kunyit.

restoran wau bulannasi kerabu selayang

Overall saya bagi 7.8 out of 10. Kalau yang nak mencuba bolehlah, mempelbagaikan pengalaman makan nasi kerabu.

Yang ni laksam @RM3.00, kuahnya agak pekat dan memang banyak rasa ikan yang digunakan. Ulam dan sambal lada menambahkan lagi rasa laksam ini. Lembut juga laksam ini jika dibandingkan dengan sesetengah tempat, laksamnya agak keras. Yang ni ratingnya 7.9 out of 10.

laksam restoran wau bulan

By the way, air buah kat sini agak berpatutan, tembikai RM2.50 dan teh o ais pada harga RM1.20. Secara keseluruhan, Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan boleh dikategorikan tempat yang perlu dituju bagi yang meminati masakan Pantai Timur.

Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan (Berhadapan dengan KFC)
No. 57, Jalan 2/16
Bandar Baru Selayang
68100 Batu Caves
Selangor
No. Telefon: 019-394 4247 / 013-257 1808

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Makan Nasi Kerabu di Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan @Selayang, 5.0 out of 5 based on 4 ratings


12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


&#39;Maskot <b>Sekinchan</b>&#39; Tarik Pelancong Tempatan Dan Antarabangsa

Posted: 31 Jan 2013 08:36 PM PST

SEKINCHAN 31 JAN : Kerajaan Selangor komited untuk menjadikan Sekichan sebagai pusat pelancongan berdaya maju yang mampu menggamit kunjungan pelancong tempatan dan antarabangsa.

Usaha itu digiatkan dengan peruntukan kira-kira RM 85,000 melalui peruntukan pembangunan pelancongan bagi membina beberapa ikon dan mercu tanda tarikan baru di sini.

Exco Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna Dan Alam Sekitar, Elizabeth Wong berkata, beliau berharap Sekinchan akan menjadi tarikan pelancong antarabangsa dari Singapura, Indonesia, China, Taiwan dan Korea.

"Ada pelbagai aktiviti agro pelancongan di Sekinchan ini dan ramai yang suka dengan suasana di sini dengan keindahan sawah padi, laut dan juga buah-buahan.

"Kita akan terus menyokong daerah Sabak Bernam yang sudah mempunyai nama dan berharap agar kawasan pelancongan di sini akan terus berkembang dari masa ke semasa," kata Elizabeth ketika ditemui TVSelangor selepas pelancaran Maskot Sekinchan.

ADUN Sekinchan, Ng Suee Lim berkata, pelancaran Maskot Sekinchan itu merupakan mercu tanda baru untuk kawasan itu.

"Kerajaaan Negeri memberikan sokongan daripada segi peruntukan dan pelbagai inisiatif diadakan untuk menarik lebih ramai pelancong datang ke Sekinchan.

"Salah satu ideanya ialah mencipta Maskot Sekinchan di mana ia adalah logo dan para pelancong boleh bergambar di kawasan ini," kata Suee Lim.

Ujarnya, kemajuan sektor pelancongan di Sekinchan akan merancakkan sumber ekonomi di kawasan ini yang sebelum ini terkenal dengan aktiviti pertanian dan perikanan.

"Dengan pesatnya sektor pelancongan ini ianya sudah dirasai oleh ramai peniaga-peniaga di sini dengan impak yang mereka perolehi daripada sumber peningkatan pendapatan seperti tempat penginapan dan jualan makanan.

"Dan kini di Bagan Sekinchan banyak restoren yang berkonsepkan kampungan semakin banyak wujud dan ianya begitu memberangsangkan.

"Kita juga komited akan terus membangunkan sektor pelancongan di Sekinchan ini yang akan semakin rancak di masa hadapan," kata Suee Lim.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


PASPB: PELAKON HEBAT SENAMAN PUNGGONG!!!Bagi air <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 02 Oct 2012 01:13 PM PDT

C

ukup-cukup hebat manusia yang ini. Anda sudah mengenalinya. Sebelum in i beliau beraksi senaman punggong di rumah Ambiga, selepas itu kami dedahkan tentang pelakon yang dikenalpasti membahagikan air di Balakong, sekarang ia memegang watak utama demonstrasi tuntut air percuma di Puchong Selangor.
Siapa? Siapa lagi kalau bukan Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Mohd Ali Baharom!

Gambar tersebut di disiarkan oleh akhbar tempatan dan kita amat cam dengan topi yang digunakan. Cukup hebat beliau dengan topi komandonya itu.

Di dalam "filem" terbaru ini, beliau bersama-sama kononnya dengan 5,000 orang (itu angka BERNAMA, sedangkan dalam gambar kelihatan cuma 50 orang saja) penduduk Pangsapuri Putra Perdana mengadakan bantahan menuntut air percuma yang dikatakan telah dijanjikan Kerajaan Selangor.

Peguam kepada demontsran ini, Kamarudin Ahmad berkata bahawa "Semua kes diserahkan kepada Mahkamah Tinggi untuk diadili dan jangan mudah terpengaruh dengan dakyah tersebut kerana kes ini bukan fitnah tetapi berdasarkan bukti (manifesto)."

Cukup pelik bagaimana seorang peguam boleh membuat tuntutan dengan bersandarkan "manifesto" sedang manifesto bukanlah satu akujanji atau perjanjian bertulis (kontrak) yang mempunyai kuatkuasa melalui undang-undang.

Seperkara lagi, seperti yang diumumkan berkali-kali oleh kerajaan Selangor, mereka yang layak untuk mendapat air percuma ialah mereka yang menggunakan meter persendirian dan bukan meter pukal. Tetapi ada pihak yang sengaja tidak mengindahkan syarat tersebut dan membuat tuntutan tunggakan dengan dibantu oleh agen-agen pembakar sentimen.

Pihak mereka terlupa bahawa kerajaan negeri Selangor mempunyai ruang untuk menyaman semula pihak yang melakukan kakacau ganggu (nuisance), fitnah (defamation) dan tanggungan keras/tegas (strict liability) di bawah undangh-undang tort!

Jawapan tegas MB Selangor sebelum ini: NTBL (No time bo layan)....terhadap bayar tunggakan air percuma adalah tepat.

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


peristiwa menyiat hati amat terang <b>di kajang</b> - ulama pewaris nabi

Posted: 17 Feb 2013 05:31 PM PST

Disebabkan terdesak sangat mendapat sokongan orang Cina dan disebabkan ketagih mandat Pilihan Raya maka buat kali pertama sejak Merdeka , seorang Perdana Menteri UMNO/BN terpakasa menjejak kaki ke rumah terbuka anjuran pertubuhan pendidikan Cina, Dong Zong.
DS Najib dilaporakan hanya dapat menghadirkan diri dalam masa kuranglebih setengah jam di padang Pusat Pengajian Tinggi Dong Jiao Zong di Kajang, Selangor semalam.


Beliau dikatakan sempat menyertai acara menggaul yee sang bersama pemimpin Cina dan menonton persembahan kebudayaan.

Walaubagaimanapun, DS Najib diberitakan tiba-tiba meninggalkan acara tersebut tanpa memberi sebarang ucapan atau membuat pengumuman gula-gula rakyat jutaan ringgit seperti yang selalu dilakukan dalam kempen pilihanraya umum tidak rasmi Umno BN.

Sebaik saja DS Najib meninggalkan majlis, ribuan hadirin memberi sambutan besar-besaran kepada barisan pimpinan Pakatan Rakyat walaupun Dong Zong tidak menyediakan permaidani merah atau tarian singa untuk mereka.

Ketibaan Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang bersama wakil-wakil rakyat DAP, Tan Kok Wai dan Charles Santiago disambut meriah, begitu juga dengan kehadiran Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar.

Sambutan paling hangat diberikan oleh hadirin untuk mengalu-alukan kehadiran Ketua Pembangkang Parlimen, Anwar Ibrahim dan isterinya Dr Wan Azizah Ismail dengan secara spontan mengangkat sepanduk asal 'I Love PM' (Saya sayang Perdana Menteri) yang ditambah ayatnya menjadi 'I Love new PM Anwar' (Saya sayang Perdana Menteri Baru, Anwar).

Perlakuan spontan tersebut memperlihatkan penolakan kuat masyarakat Cina terhadap kepimpinan Najib dan kesediaan mereka untuk menerima Ketua Umum KEADILAN itu sebagai Perdana Menteri menjelang pilihanraya umum tidak lama lagi.

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Cetusan Rasa: Gambar ziarah kawan <b>di Sungai Pelek</b> bersama Hasan

Posted: 07 Jun 2011 07:24 PM PDT














































12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


kerajaan selangor batal projek kondominium <b>di batu caves</b>

Posted: 24 Jan 2013 06:58 PM PST

KENYATAAN AKHBAR
24 JAN 2013

Jawankuasa Bebas bagi mengkaji dan menilai pembangunan di Batu Caves dan kawasan sekitarnya telah mengadakan mesyuarat yang pertama pada Selasa lalu.

Saya mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana kesediaan untuk membantu kerajaan negeri mencari jalan penyelesaian jangka panjang terhadap isu pembangunan di Batu Caves dan sekitarnya.

Dalam mesyuarat itu, Jabatan Perancang Bandar dan Desa telah membentangkan secara terperinci status pembinaan struktur dan  bangunan di Batu Caves serta tahap keselamatannya.

Selepas mendengar penjelasan itu, saya membuat keputusan supaya Majlis Perbandaran Selayang (MPS) membatalkan kebenaran merancang yang telah diberikan kepada Dolomite Properties Sdn Bhd untuk pembinaan kondominium Dolomite Park Avenue setinggi 26 tingkat.

Keputusan ini dibuat demi menjaga keselamatan orang ramai dan memelihara alam sekitar.
Saya amat berharap keputusan ini diterima positif oleh semua pihak kerana ia melibatkan keselamatan orang ramai. Kerajaan Selangor tidak berkompromi dengan mana-mana projek pembangunan yang boleh mengancam keselamatan rakyat.

Kerajaan Selangor menyokong sebarang projek pembangunan untuk kesejahteraan rakyat tetapi ia perlu dirancang dengan teliti, mengikut peraturan dan tidak membahayakan keselamatan rakyat.

YAB TAN SRI DATO' SERI ABDUL KHALID IBRAHIM
DATO' MENTERI BESAR SELANGOR

12 di kuala langat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala langat - Google Blog Search


Gambar Ceramah anjuran PAS <b>di Kuala Langat</b> <b>...</b> - 1 malaysia - Yes

Posted: 08 Dec 2012 09:30 PM PST





   
    Sumber di sini

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


Warga Emas DUN <b>Ijok</b> Ceria Terima Kunjungan Menteri Besar

Posted: 15 Feb 2013 02:14 AM PST

BESTARI JAYA 15 FEB : Bekas guru yang berkhidmat lebih 25 tahun,Sana'ah Binti Muhammad yang terlantar mengidap penyakit kencing manis dan dipotong kakinya sejak tiga tahun lalu tidak menyangka menerima kunjungan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini.

Sana'ah yang kini tinggal bersama seorang anaknya di Taman Yang Ming, Bestari Jaya sungguh terharu kesudian Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim melawat ke rumahnya walaupun dalam kesibukan jadual Abdul Khalid memikul tugas sebagai Menteri Besar dan Adun Ijok.

Sebelum ini Sana'ah pernah berkhidmat sebagai guru di Sekolah Kebangsaan Bukit Badong dan Sekolah Kebangsaan Jaya Setia.

"Saya mengucapkan setinggi penghargaan kepada Tan Sri Khalid yang sudi melawat saya di sini dan terima kasih juga saya ucapkan di atas bantuan yang diberikan," kata Sana'ah ketika ditemui TVSelangor.

Dalam kesempatan ini juga Abdul Khalid dan wakil pejabat Datuk Menteri Besar di DUN Ijok bertanya khabar perkembangan terkini kesihatannya sambil menghulurkan bantuan bagi meringankan sedikit bebanan yang ditanggung.

Abdul Khalid juga dalam lawatan di Bestari Jaya itu juga berkesempatan melawat rumah yang juga bekas guru, Salamah Ali yang mengidap penyakit buah pinggang dan memerlukan khidmat dialisis.

"Kunjungan Tan Sri Khalid dan bersama wakil pejabat Datuk Menteri Besar DUN Ijok amat bermakna bagi kami sekeluarga dan kami amat hargainya," kata Salamah.

Abdul Khalid juga menyampaikan turut berkunjung ke rumah Jamaludin Tahir di Taman Seri Indah Ijok bagi menyampaikan sumbangan kerusi roda.

Sebelum itu, Abdul Khalid bersama-sama penduduk di sini Solat Jumaat di Masjid Jame' India Pekan Bestari Jaya.

Pendapat Anda

Pendapat

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved