ads

Khamis, 28 Julai 2011

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Pembantu Jualan Diperlukan <b>di Cheras</b> • Malaysiads.com • Malaysia <b>...</b>

Posted: 23 Jul 2011 09:18 AM PDT

Pembantu Jualan diperlukan sepenuh/separuh masa

Syarat:
-18 tahun ke atas
-Ada kenderaan sendiri amat digalakkan
-tidak perlu pengalaman

Galakkan khusus:
-pelajar universiti/kolej,pekerja kerajaan/swasta,
penganggur yang sedang mencari pekerjaan

Berminat boleh hubungi atau sms
Aben (019-4525098)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


storyofsuri-2: nikah cousin mama <b>di semenyih</b>

Posted: 24 Jul 2011 07:20 PM PDT

sume keje cam berat buntut nak buat...
tekak aku ni memang mual2...
dah 10 minggu ni...lagi 2 minggu harap2 sume nyer ok...
meh layan gambar seciput ..
aku skrang jadi blogger paling pemalas dah skrang...
first2 tgk gambar suri...
habis sume kutuk suri gemuk...
janji mama nak anak mama sehat walfiat..

hari tu..diorang bertunang n nikah jer..
semoga jodoh korang kekal sehingga ke akhir hayat yer ngah...

akutak masuk dalam pun tgk orang bertunang n nikah..
cuaca panas giler..bertambah lak badan aku asyik dalam keadaan panas...
kl-semenyih tu...dah ler jauh kan...
budak atas ni tgk confuse..
suri n papa dia asyik tergelincir jer..
nasib aku pakai croc..tak licin okkkkkkk

aku jamin gambar ni suri yang snapkan..
sejak aku malas nak bergambar2 ni..
memang suri yang rajin ambik gambar..
muka papa yang tadah muka utk suri snap gambar..
sebenarnya papa dia layan suri jer tu..
muka dah letih dah sume...

dua2 ni permata hati saya...
nnti tahun depan bertambahlah permata hati saya..

last but not least..hahaha
muka mak buyong pemalas...
siap cakap..rasa nak bukak baju jer..panas giler hari tu..
dah ler ai berbaju kurung..ahaks...
p/s: summary nyer..majlis sume berjalan baik..ramai2 konvo best..sampaikan aku yg dok kl yang asyik makan buah langsat nak sampai semenyih..(sesat lah wei)...hehehe...
malam tu konvoi 3 kete g uptown danau kota...makan kat mali's corner..sedap giler nasi lemak...then lepak uptown jalan2 sampai 1 pagi..giler mak buyung...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Terjumpa Pocong <b>di Ampang</b> « Go!Blog

Posted: 25 Jul 2011 07:42 AM PDT

Pocong di Ampang
Graffiti stensil bertopeng gas ditemui di Ampang Jaya. Lebih menyeramkan apabila lukisannya amat mirip lukisan pocong saya dari sekitar 2005/2006.
Seram ni.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Flashkit Academy » Lebuhraya <b>Kuala</b> Lumpur-<b>Kuala Selangor</b> (Latar)

Posted: 04 Jul 2011 06:59 PM PDT

by admin on July 5, 2011

KUALA SELANGOR: Luas dan selesa. Begitu ungkapan sesuai kepada lebuh raya terbaru di negara ini, Lebuhraya Kuala Lumpur-Kuala Selangor (Latar) menghubungkan Taman Templer, Rawang dan Ijok di Kuala Selangor sepanjang 33 kilometer yang menjadi nadi baru di kedua-dua kawasan terbabit.

Dengan pemandangan menghijau dan segar mata memandang, pengguna lebuh raya ini khususnya bagi mereka yang selalu berulang-alik dari ibu negara ke kawasan sekitar Kuala Selangor kini tidak perlu menempuh kesesakan dengan adanya laluan baru ini yang lebih cepat dan mudah.

Mula dibina pada Oktober 2008, projek bernilai RM598 juta yang dirasmikan Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor minggu lalu bakal memberi manfaat kepada pengguna kerana perjalanan dari hujung ke hujung Latar mengambil masa 18 minit dengan had kelajuan 90 hingga 110 kilometer sejam.

Ketua Pegawai Operasi KL Kuala Selangor Expressway Berhad (KLSEB), Amran Amir, berkata pengguna di Kuala Lumpur kini tidak perlu mengambil masa panjang untuk ke Kuala Selangor atau sebaliknya kerana masa perjalanan yang sebelum ini hampir dua jam disingkatkan dalam tempoh tidak sampai setengah jam bergantung keadaan trafik.

Katanya, terdapat empat persimpangan susur keluar iaitu persimpangan Ijok, Puncak Alam, Kuang dan Templer di selatan Rawang yang menghubungkan terus Lebuhraya Utara-Selatan (Plus) menuju utara.

Menurutnya, bukan saja menjimatkan masa pengguna, lebuh raya berkenaan juga memberi lebih banyak pilihan apabila menghubungkan pekan di Kuala Selangor, Assam Jawa, Ijok, Batang Berjuntai, Kota Puteri, Puncak Alam, Shah Alam, Bukit Jelutong, Sungai Buloh, Kundang, Rawang untuk ke ibu negara dan Petaling Jaya.

"Dibuka kepada umum 23 Jun lalu, ia melengkapi 75 peratus sasaran pembinaan Jalan Lingkaran Luar Kuala Lumpur (KLORR) sebagai satu laluan alternatif di Lembah Klang selain Jalan Lingkaran Tengah Dua (MRR2) yang kini mencapai kapasiti maksimumnya dan terlalu padat dengan kenderaan.

"Kami menyasarkan untuk tahun pertama, 60,000 kenderaan akan melaluinya sehari dan dan ia dijangka meningkat dengan purata peningkatan trafik sebanyak lima peratus setahun bagi tempoh 10 tahun akan datang," katanya ketika ditemui di pejabatnya, baru-baru ini.

Amran berkata, Latar turut berhubung dengan lebuh raya utama lain iaitu Lebuhraya Guthrie, Plus serta Lebuhraya Pantai Barat yang menghubungkan Banting di Selangor dan Taiping, Perak, apabila selesai kelak.

Dibina bercirikan lebuh raya moden, ia dilengkapi pelbagai kemudahan termasuk 17 kamera litar tertutup (CCTV) yang memantau seluruh kawasan, enam sistem pengesan kemalangan, 30 lokasi telefon kecemasan (disediakan di setiap dua kilometer), sistem papan tanda mesej bervisual (VMS) dan dua kawasan rehat dan rawat (R&R) iaitu Kundang Timur dan Kundang Barat. "Ia juga dilengkapi pengurusan sistem pengangkutan pintar (ITS) yang mengawasi segala pergerakan di lebuh raya kerana kita sedar keselamatan adalah aspek paling kritikal dalam penggunaan lebuh raya. "Kami turut bersedia dengan Latar Expert iaitu pasukan tindakan pengawasan 24 jam yang diselia menerusi pusat komunikasi di kompleks operasi di Bestari Jaya sebagai langkah berjaga-jaga jika berlaku kecemasan di sepanjang jajaran laluan.

"Kami beroperasi berdasarkan sistem tol terbuka iaitu pengguna membayar di plaza tanpa perlu mengambil tiket. Pihak pengurusan Latar mengalu-alukan kehadiran orang ramai yang ingin mencuba pengalaman memandu di lebuh raya baru ini.

"Had laju maksimum ditetapkan ialah 110 kilometer sejam pada jarak 27 kilometer," katanya.

Sementara itu, tinjauan Metroplus di lebuh raya berkenaan mendapati keadaan masih lengang dan tidak banyak kenderaan melaluinya dengan sesekali kelihatan kereta dan lori di kedua-dua arah menuju destinasi masing-masing.

Selain itu, kerja pembersihan dan penyelenggaraan di beberapa kawasan seperti kawasan R&R di kedua-dua arah giat dijalankan kontraktor bagi memberi keselesaan kepada pengguna selepas ia dibuka secara rasmi kepada orang ramai.

Oleh Yusmizal Dolah Aling
yusmizal@hmetro.com.my

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Bad Reception - Wireless <b>...</b>

Posted: 18 Jul 2011 12:00 AM PDT

Salam Geng, kalau korang nak tahu status Unifi atau Streamyx kat area umah korang, bleh email kat saya di zaiuse@streamyx.com coz saya bekerja di TM. Cuma saya perlukan No tel umah kalau xda minta no tel jiran atau sapa2 yg berada berdekatan dgn umah atau di salak tinggi atau alamat rumah yg lengkap. Insyallah saya bleh bantu.Saya pun bru bli rumah di Tmn Ixora, maybe siap 2012. Utk general info about Unifi, area penduduk Salak Tinggi dijangka akan dpt menikmati perkhidmatan Unifi pada tahun 2012 sepenuhnya coz Unifi skrg ditawarkan ke seluruh negara mengikut secara berperingkat.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Malaysia Helicopter Aerial KL City Sky Tour (60 Minutes), KL City <b>...</b>

Posted: 28 Jul 2011 01:54 AM PDT

KL City
The Helicopter KL Aerial & Sky Tour – enables you to experience Kuala Lumpur from a different angle! With the experienced pilots, this tour brings you awesome views & exciting moments while one sits back and enjoys the panoramic views of the city skyline, a few hundred feet above sea level. Bring your camera and get ready for the helicopter tour of your life! The Colibri is a 4 person, VIP single-engine helicopter with air conditioning and carpeting.(30 Minute Tour: Covers 15 minutes Tour to Ampang – Bukit Antarabangsa – Taman Melawati – Gombak – Batu Caves – Kepong – Segambut – Bukit Tunku – Bukit Lanjan and return)

The Royal Selangor Pewter – which was founded by Yong Koon (an enterprising Chinaman in 1885, is famous for its beautiful pewter products made of tin, copper and antimony. Yong Koon's dedication and commitment to excellence ensured the growing popularity of his pewter designs. In conjunction with its centenary in 1985, the artisans at Royal Selangor marked the occasion with an extraordinary feat – the production of the world's largest tankard.A fitting tribute to the vision of its founder, the tankard at 6.5 feet high and with a capacity of 4920 pints, was inaugurated into the Guinness Book of Records. Today, visitors to the world's largest pewter factory can truly say they stood next to a Giant!

Batu Caves – Discovered about 100 years ago, Batu Caves is still one of the most popular tourist attractions in Selangor. People from all over the world will gather here during the annual Hindu festival, Thaipusam. It consists of 3 big caves, including the main-temple cave which features ornate Hindu shrines. Scaling the 272 steps leading up to the main-temple cave is one of the highlights of a visit to Batu Caves. For those who are adventurous, this place is a popular spot for rock climbing.

KL City Tour (Ground View) – A must for the first time visitor to Kuala Lumpur. An interesting tour which unveils the beauty and charm of the old and the new Kuala Lumpur – Garden City of Lights. See the contrast between the magnificent skyscrapers and the buildings of the colonial days. Itinerary: Petronas Twin Towers (photo stop), King's Palace (photo stop), National Monument, National Museum (pass by), National Mosque (photo stop), Sultan Abdul Samad Building and Beryl's Chocolate Boutique

This package includes:

  • 60 Minutes (1 hour) Helicopter KL Sky Tour, 3 Hours KL City Ground Tour, Batu Caves, Royal Selangor Pewter Tour
  • Experienced Pilot
  • Sumptous Buffet Lunch
  • Air Conditioned "Luxury Vehicle" for the entire journey
  • English Speaking Driver/Guide
  • Complimentary Pick Up/Drop Off from major hotels in KL
  • All Entrance Fees as per itinerary
  • Tour & Transfer as per itinerary

This package excludes:

  • Tips to Driver/Guide
  • Personal Expenses/Insurance/Miscellaneous
  • Alcoholic / Soft Drinks

Notes:

  • 1 Week Advance Booking is recommended
  • The above tour requires a minimum of 4 paying guests. (Should you have 2 Persons, you are still required to pay for 4 Persons)
  • Due to unforeseen circumstances or should the weather become unfavorable, the Captain or Shajasa Travel reserves the right to postphone or cancel the tour without prior notice
  • Flight timings are from engine start-up to engine shutdown
  • Flights shall be conducted during the daylight hours and in clear weather condition
  • Passengers taking this tour is deemed to have done so at their own risk and shall not hold Aviation Services and/or Shajasa Travel liable

Duration: Day Trip (6 hours)
Board Type: Meals as Stated ( 0B/ 1L/ 0D)
Travel Package Code: S89
Location: Kuala Lumpur
Transportation: Chauffeur-Driven
Category: Helicopter Sightseeing
Departs: 10:30am
Includes: Hotel No Flight No
Validity: 01/01/2011 – 31/12/2012
Minimum 4 persons to go

For tour package enquiry, kindly fill up the form below and click on the "submit" button.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


My AMN Signature: Bengkel Klay <b>di Batang Kali</b> Selangor

Posted: 24 Jul 2011 11:33 PM PDT

Selamat Datang Kepada Pengunjung-pengunjung blog My AMN Signature... Di atas permintaan ramai, akhirnya blog My AMN Signature telah berjaya disediakan. Di dalam blog ini saya akan berkongsi segala maklumat terkini tentang aktiviti yang telah, sedang dan akan dijalankan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


~I WisH I Was A KiD AgaiN~: sehari <b>di puchong</b> ,sehari di shah alam <b>...</b>

Posted: 24 Jul 2011 11:59 PM PDT


sehari2 ira yang tak update blog ini ,terbiar sahaja tuk beberapa hari ..rindu sudah nak cerita2 kat sini tanpa point penting pon,,=='
hari ahad (semalam laa,24july) kami ramai2 bergotong royong angkut barang2 untuk pindah rumah,,setelah hampir 5tahun angah menanti rumah nye siap ,akhir nya siap jugak ,,uwahh ,,seronokk beliau ,,hehe. actually hari jumaat petang da gerak ke puchong ,wani,akak spupu ira pon ikot skali . dat day emak n abah masak special2 sikit , bawak semua periuk2 nasik pegi sane ,malam tu semua berkumpul kat rumah angah . 
hari sabtu tuh pegi round Putrajaya dengan along ,sumbat satu kereta . round2 presint 2 kot ,pegi kat pantai buatan tu . lepas tu pegi minum2 kat taman warisan presint 16 kot,,*asik kot saje ,...xD*  .. time ni bancik pun ade datang ,mase minum2 kat taman warisan tuh ,,malam tu gak ira n wani ikot bancik balik shah alam ..hehe,,ngelatt tak tolong kemas rumah orang nak pindah,,xD


malam sabtu tu tido rumah bancik kat shah alam ,siap boleh maen teka2,,maen maenan aijaz,,apehal laa..==' , esok nye tu kene bangun awal ,sebab banyak mision .. selepas subuh da bangun , sarapan at mcd , then terus bershopping !! dapat dua helai shawl idaman hati,,aww2,,~_~
aijaz penat sudaa ,,tggu kami shopping ,,hee,,tak sempat ambil pic laen2,sebab sibuk sangat shopping,,uhh,,xD

habis shopping terus pegi rumah angah ,tolong angkut2 barang ,,lori besar ade sebijik ,tapi biasa la ,rumah double storey ,macam2 barang kot, so kitorang angkut sikit2 naek kereta,nasib baek pindah rumah tu dekat je,area2 situ je,,hehe,,but ,seronok ,,^_^


so ,,itu la cerita nye ,,mengapa ira hilang beberapa hari ,,busy u oll,,heh . bancik ajak stay sane ,,tapi ade banyakk tempahan nak kene buat ,siap kan dulu ,,kalau ade mase pegi lagi sane,yey !,,


seronok gak pindah2 ni ,sebab dapat pindah same2,angkat2 barang sama , penat2 sama2,makan sama2 ,semua sama2 ,,,^_^.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


cik puan olympus berbicara...: bersukaria <b>di morib</b>...

Posted: 23 Jul 2011 09:48 PM PDT

baru aku pasan banyak sungguh aku berhutang gambo
jom mulakan ngan gold coast morib resort...
since vacation ni disponsor oleh tokey en olympus, kitorang takleh nak pilih2 bilik...
ni la gambo deluxe room single bed... simple... tapi aku suka...
kitorang dapat water theme park view... sronot sebab dapat tengok gelagat orang mandi manda berjimba ria...
ni la theme park yang kami dok sakan main sampai tak ingat nak balik... ekekeke...
sblom tido, layan minum tea dulu...
kasik badan panas pas layan berendam dalam jacuzzi...
next time nak datang bawak da whole family la...
besh wooo ada water theme park...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


PERPUSTAKAAN DESA <b>SUNGAI BURONG</b>: AKTIVITI <b>DI</b> TADIKA KEMAS SG. <b>BURONG</b>

Posted: 07 Jul 2011 11:39 PM PDT

TARIKH : 24 JUN 2011
TEMPAT : TADIKA KEMAS SUNGAI BURONG
AKTIVITI : MEWARNA BUAH- BUAHAN TEMPATAN
----- > aktiviti ini dijalankan semperna 
PERTANDINGAN MEWARNA DI PESTA DURIAN BALIK PULAU ..
pelajar2 ni semua nak masuk pertandingan tu , kira praktis dulu la ni ....kot2 boleh menang ...hihihi



Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

PERPUSTAKAAN DESA <b>SUNGAI BURONG</b>: PROMOSI <b>DI</b> SMK SERI BALIK PULAU

Posted: 22 Jul 2011 12:14 AM PDT


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Dr Shafie Abu Bakar: Meraikan Majlis Penyampaian Peruntukan <b>...</b>

Posted: 22 Jul 2011 04:34 PM PDT

Surau Al-Amin, Bandar Tun Hussein Onn, 21 Syaaban = 23 Julai (Jumaat):

Adun tiba di Surau Al.Amin dan berkesempatan solat berjamaah Isya. Kehadiran Adun ke sini pada malam ini bagi meraikan Majlis Penyampaian Peruntukan Adun Balakong YB Yap Lum Chin & YB Teo Nie Ching kepada Nazir-Nazir Masjid dan Pengerusi-Pengerusi Surau seluruh Balakong. Jumlah semua:

Masjid 09 buah (Termasuk Surau yang mendirikan Jumaat)
Surau 43 buah

Jumlah 52 buah

Majlis di atas berlangsung sebaik selesai sembahyang Isyak di anjung surau. Turut hadier pada malam ini selain dari YB Yap dan Adun Bangi, ialah YB Teo Nie Ching Ahli Parlimen Serdang dan Datuk Nurhisham Ahli MPKj.

Dalam ucapan YB Yap sebelum menyampaikan peruntukan beliau menyatakan tahun ini merupakan tahun ketiga bagi beliau menyampaikan peruntukan Ramadhan bagi masjid dan surau di Balakong. Beliau berharap dengan sumbangan ini dapat membantu masjid dan surau menjalankan kegiatan selama sebulan Ramadhan. Dengan ini diharap umat Islam tahun ini dapat menjalankan ibadat lebih sempurna.

Adun Bangi yang sepatutnya tidak bercakap diminta oleh Pengerusi bercakap sambil menunggu YB Teo tiba, kerana mempunyai program yang lain. Adun Bangi menyebut bahawa sempena Ramadhan banyak peruntukan dari Kerajaan Negeri Selangor disampaikan kepada rakyat. Mulai minggu ini Kerajaan negeri menyalurkan zakat kepada mereka yang berkelayakan.Di Hulu Langat seramai 3,528 orang fakir-miskin menerima bantuan berjumlah sebanyak RM2,821,100.00 yang tiap seorang menerima antara RM500 hingga RM1,000 bergantung kepada kadar kesusahan dan tanggungan. Seluruh negeri Selangor peruntukan dikeluarkan kepada 19,008 orang dengan jumlah peruntukan RM14,240,950,00. Jumlah sebanyak ini dapat dikeluarkan dari pungutan Zakat 2010 RM230 juta, kerana makin ramai rakyat negeri Selangor mengeluarkan zakat. Ini juga mencerminkan rakyat negeri Selangor di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat makin makmur, Peruntukan yang diagihkan kepada masjid dan surau pada malam ini juga adalah peruntukan dari Negeri Selangor yang disalurkan melalui wakil-wakil Rakyat di negeri Selangor. Kita berharap masjid dan surau dapat menjalankan aktiviti-aktiviti pada bulan Ramadhan ini lebih rancak dengan memnuhinya dengan berbagai-bagai ibadat. Adun Bangi mengucapkan Selamat Berpuasa Dan Menggandakan Ibadat Pada Bulan Berkat ini.

Sebaik tiba YB Teo Adun Bangi menghentikan ucapannya dan YB Teo terus dijemput berucap. Beliau minta maaf di atas kelewatan, kerana beliau mempunyai dua program sebelum tiba ke surau ini. Beliau bergembira bersama Nazir-Nazir dan Pengerusi-Pengerusi Surau. Menurutnya, Bulan Ramadhan adalah bulan beribadat dan membersih diri. Kebersihan sesuatu yang dituntut agama, Bahkan katanya, `Kebersihan dituntut di dalam semua hal oleh semua budaya dan ajaran termasuklah di dalam pentadbiran. Baru-baru ini kita menuntut bersih dalam perjalanan pilihanraya. Ini adalah tuntutan yang baik. Kehidupan kita seharusnya bersih. Bila tidak bersih tidak sihat. Begitu juga pemerintahan jika tidak bersih bermasalah. Sebab itu kita perlu amalkan bersih. Beliau mengingatkan bahawa peruntukan yang disalurkan kepada masjid-surau pada malam ini adalah dari duit rakyat dan kita pulangkan kepada rakyat. Kita bersifat amanah dan mengamalkan bersih dalam pentadbiran. Sebab itu beliau berharap rakyat akan terus memberi sokongan kepada pentadbiran bersih sekarang.

Selepas itu Majlis penyampaian peruntukan dilakukan oleh YB Yap dibantu oleh YB Teo, Adun Bangi dan Dato` Nurhisham. Sumbangan kepada masjid RM1,000, surau RM500 ditambah dengan penyampaian Al-Quran, beras, buah tamar, minyak masak dan lain-lain. Majlis berterusan hingga jam 11.00 malam yang diakhiri dengan jamuan makan malam.

Sekian.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Sierra Residency Apartment in <b>Bandar</b> Kinrara 5B For Sale <b>...</b>

Posted: 28 Jul 2011 05:17 AM PDT

A distinctive address in the established neighbourhood of Bandar Kinrara, Sierra Residency is the place to experience an exciting urban lifestyle! Enjoy the luxuries of city life with a host of resort-style facilities at your doorstep and essential conveniences in close proximity.
Sierra Residency places you in a winning location – the established neighbourhood of Bandar Kinrara that's proven for its capital appreciation!
The superb location of Sierra Residency in Bandar Kinrara connects you directly to key locations, as well as business and leisure landmarks of the city via a network of central highways and arterial routes.
SHOPPING :
IOI Mall, Jaya Jusco, TESCO, Giant, Carrefour, Summit City, Sunway Pyramid, Subang Parade, Endah Parade, Pearl Point, Mid Valley
LEISURE :
Bukit Jalil Sports Complex, Recreational Park & Golf Club, Kinrara Golf Club, Sunway Lagoon
RESIDENTIAL/COMMERCIAL:
Bandar Sunway, Subang Jaya, USJ, Bukit Jalil, Sri Petaling, Taman Desa
A holiday lifestyle awaits for you!
A distinctive address in the established neighbourhood of Bandar Kinrara, Sierra Residency is the place to experience an exciting urban lifestyle! With a host of resort-style facilities at your doorstep and essential conveniences in close proximity, you enjoy the luxuries of city life, away from its hustle and bustle!
Resort-style facilities :
• Swimming pool & wading pool
• Gymnasium
• Multi-purpose hall
• Landscaped garden with gazebos & pavilions
• Children's playground
• B-B-Q pit
• Childcare centre
• Home security system

H/P : 012-3318369

GD Star Rating
loading...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


De&#39;NShima Bridal: Makeup Tunang <b>Di Rawang</b>

Posted: 20 Jul 2011 12:03 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Makeup Tunang Di Rawang. ► Jun (7). ► Jun 23 (1). INGIN MENJADI MAKEUP ARTIST??? SERTAI KAMI, DAFTAR... ► Jun 10 (3). Pelamin 3 panel Executive utk majlis Timbalan Ket... Makeup Sanding Mariam · Pelamin Pergola Di Dewan Komuniti ...

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Malaysia Helicopter Aerial KL City Sky Tour (60 Minutes), KL City <b>...</b>

Posted: 28 Jul 2011 01:54 AM PDT

KL City
The Helicopter KL Aerial & Sky Tour – enables you to experience Kuala Lumpur from a different angle! With the experienced pilots, this tour brings you awesome views & exciting moments while one sits back and enjoys the panoramic views of the city skyline, a few hundred feet above sea level. Bring your camera and get ready for the helicopter tour of your life! The Colibri is a 4 person, VIP single-engine helicopter with air conditioning and carpeting.(30 Minute Tour: Covers 15 minutes Tour to Ampang – Bukit Antarabangsa – Taman Melawati – Gombak – Batu Caves – Kepong – Segambut – Bukit Tunku – Bukit Lanjan and return)

The Royal Selangor Pewter – which was founded by Yong Koon (an enterprising Chinaman in 1885, is famous for its beautiful pewter products made of tin, copper and antimony. Yong Koon's dedication and commitment to excellence ensured the growing popularity of his pewter designs. In conjunction with its centenary in 1985, the artisans at Royal Selangor marked the occasion with an extraordinary feat – the production of the world's largest tankard.A fitting tribute to the vision of its founder, the tankard at 6.5 feet high and with a capacity of 4920 pints, was inaugurated into the Guinness Book of Records. Today, visitors to the world's largest pewter factory can truly say they stood next to a Giant!

Batu Caves – Discovered about 100 years ago, Batu Caves is still one of the most popular tourist attractions in Selangor. People from all over the world will gather here during the annual Hindu festival, Thaipusam. It consists of 3 big caves, including the main-temple cave which features ornate Hindu shrines. Scaling the 272 steps leading up to the main-temple cave is one of the highlights of a visit to Batu Caves. For those who are adventurous, this place is a popular spot for rock climbing.

KL City Tour (Ground View) – A must for the first time visitor to Kuala Lumpur. An interesting tour which unveils the beauty and charm of the old and the new Kuala Lumpur – Garden City of Lights. See the contrast between the magnificent skyscrapers and the buildings of the colonial days. Itinerary: Petronas Twin Towers (photo stop), King's Palace (photo stop), National Monument, National Museum (pass by), National Mosque (photo stop), Sultan Abdul Samad Building and Beryl's Chocolate Boutique

This package includes:

  • 60 Minutes (1 hour) Helicopter KL Sky Tour, 3 Hours KL City Ground Tour, Batu Caves, Royal Selangor Pewter Tour
  • Experienced Pilot
  • Sumptous Buffet Lunch
  • Air Conditioned "Luxury Vehicle" for the entire journey
  • English Speaking Driver/Guide
  • Complimentary Pick Up/Drop Off from major hotels in KL
  • All Entrance Fees as per itinerary
  • Tour & Transfer as per itinerary

This package excludes:

  • Tips to Driver/Guide
  • Personal Expenses/Insurance/Miscellaneous
  • Alcoholic / Soft Drinks

Notes:

  • 1 Week Advance Booking is recommended
  • The above tour requires a minimum of 4 paying guests. (Should you have 2 Persons, you are still required to pay for 4 Persons)
  • Due to unforeseen circumstances or should the weather become unfavorable, the Captain or Shajasa Travel reserves the right to postphone or cancel the tour without prior notice
  • Flight timings are from engine start-up to engine shutdown
  • Flights shall be conducted during the daylight hours and in clear weather condition
  • Passengers taking this tour is deemed to have done so at their own risk and shall not hold Aviation Services and/or Shajasa Travel liable

Duration: Day Trip (6 hours)
Board Type: Meals as Stated ( 0B/ 1L/ 0D)
Travel Package Code: S89
Location: Kuala Lumpur
Transportation: Chauffeur-Driven
Category: Helicopter Sightseeing
Departs: 10:30am
Includes: Hotel No Flight No
Validity: 01/01/2011 – 31/12/2012
Minimum 4 persons to go

For tour package enquiry, kindly fill up the form below and click on the "submit" button.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved