ads

Jumaat, 28 September 2012

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Masjid Bandar <b>Bukit Raja</b>: KARMA BBR 2.0 HARI KEDUA <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2012 12:58 AM PDT


SEAWAL 6.45 PAGI, bas telah pun tiba di gelanggang rekreasi depan Econsave Klang Utama bagi menunggu untie-untie Persatuan Tai-chi Klang Utama. Pengarah program dengan ditemani 2 AJK berkaitan hadir bagi member keyakinan kepada untie-untie tersebut supaya menaiki bas berkenaan. Maklum la… risau jugak mereka.. kalau main pakai naik je bas.
Inilah yang dikatakan warga emas… mulut masing-masing tak pernah sunyi bersuara. Sebenarnya mereka seronok… berkumpul… mengira bilangan rakan-rakan…. beratur naik bas… menikmati pemandangan sama-sama dalam bas… bergerak berbaris setibanya di tapak KARMA  BBR..
Mulanya nak berTAICHI kat ruang depan pentas jer… pastu ada pulak yang ajak naik ke atas pentas… Setup punya setup… macam tak cukup ruang… Turun pulak ke bawah… Last sekali, Pengarah KARMA terpaksa bagi arahan… "Untie, saya rasa elok kita semua turun buat Taichi kat tepi pentas aje.. sesapa yang datang nak join Taichi, just masuk je kat barisan belakang.. Kalau atas pentas… cukup-cukup untie dan kawan-kawan ajelah…".
Orang lama lah katakan… masing-masing ada pendapat dan pendirian sendiri… Lepas je Pengarah KARMA cakap gitu.. semua turun bawah… elok jer berbaris .
7.30 pagi… mula lah semua berTaichi… termasuk jugalah para warga BBR yang nak join.

Seronok..memang seronok. Taichi memang dikaitkan dengan masyarakat Cina. Namun, sebenarnya ia sesuai untuk semua golongan. Ia senaman dengan pergerakan lembut tetapi mengajar kita cara menggunakan teknik pernafasan yang betul.
Lama-lama buat… rasa jugak penatnya. Yang paling bestnya… senaman ni tak perlu konduktor kat depan.. tapi sebaliknya semua ahli serentak melakukan perkara yang sama… Hebat.. ibarat kawad hantu (kawad tentera yang dilakukan semasa persembahan TATU)…
Selesai jer Taichi.. 35 untie tadi dijamu dengan sarapan pagi. Sebelum balik, adalah sedikit buah tangan setiap orang. Pengarah KARMA juga turut menyampaikan sumbangan tunai buat persatuan mereka untuk memajukan lagi senaman ini. Dengan layanan istimewa ini…. Untie-untie Taichi ini cukup seronok… ia makin ketara semasa sesi bergambar dan perarakan balik menaiki bas.

  

Diharap dengan hubungan yang mesra ini… mampu melahirkan masyarakat yang mesra dan dapat dilakukan lagi pada masa-masa yang akan datang.

gelagat anak2 manja sy <b>di</b> AEON <b>bukit raja</b> (it&#39;s terapi minda for <b>...</b>

Posted: 27 Sep 2012 05:47 PM PDT

semalam hari kami sekeluarga menjalani terapi minda..best! dah lama benar tak bawa anak2 outing mcm ni. so smlm panjang langkah kami dr pagi smpi ke tgh malam hehehe... keluar dr rumah kul 8am, tiba semula di rumah jam 11pm. letih mmg letih...tp best! :D
mula2 kami ke Aeon bukit raja dulu. tujuan nak belikan mainan utk anak2, dan mama plak nak shopping lingerie items sket.  kami tiba di sana kul 9.45am, aeon pun blm buka hahaha..excited jer keluar awal2 td. dalam keta anak2 takde mslh sbb masing2 tido...bila dah smpi mereka bgn dgn cukup ceria. maklumlah nak beli mainan!
 masa ni tgh tggu pintu aeon di buka. eh kali ni sy rajin plak edit gambo guna mcm2 effect. ada masa extra sket ni blh lar edit gambo hehehe
 bila pintu shopping complex di buka, masing2 meluru ke arah bola besar ni. ok layan jer anak2 yg tgh happy ni hehehe... eh perasan tak amal dah tukar baju masa ni? sy rimas tgk dia pki baju ragbi sblm tu so sy tukar kan dgn yg lain kekeke...baru ler nmpk mcm budak kecik :p
 alolololo buat muka comel plak dia ya syg sgt kamu berdua!
 byk lagi kedai tak buka masa ni. awal lg kan. khamis plak tu hehehe...
tgk lar amal tu suka hati berlari ke sana sini.
 kami follow dia dgn camera kekeke
 pesta tanglung dah dekat ya?
 dah smpi pun tempat yg di tuju.. mama and abah suh diorang beli hot wheel on the wall yg selalu kuar kat iklan tu. sbb tiap kali kuar iklan dia, tiap kali itular budak berdua ni request to have one. tp this time diorang tak nak plak. mengada tau...mesti sbb dah rambang mata
akhirnya pedang armour hero menjadi pilihan. abg iman lar ni pengaruh adik dia utk pilih pedang ni. oklah, mama dan abah ikutkan jer...mesti main ok :D
itu dulu ya. next entry sambung lg kisah terapi minda kami semalam

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2012 06:14 PM PDT

Bangsat! Memang bangsat betullah puak pembangkang ni. KUALA LANGAT telah diserang dengan bendera tergantungnya bendera Sang Sangka Bangsa dibeberapa kawasan sekitar Kuala Langat. Perkara ni tak boleh dibiarkan lagi. Makin berlembut makin menjadi kebiadapan mereka ini. Sudahlah mereka mempersendakan bangsa,agama, dan sistem beraja kita sebelum ini.. kini mereka bertambah biadap lagi dengan mempersendakan jalur gemilang.. 
Ni lokasi yang sibangsat gantung
Lokasi (1) Jejantas Pekan Teluk Panglima Garang - laluan utama menghala ke Klang. (2) Lampu isyarat Simpang 3, pekan sg. Jarom, Banting. (3) Pokok Besar - Jalan utara (menghala jmbtn pulau Carey) Kg. Sawah, Banting. (4) Persimpangan masuk Taman Banting Baru.

Ini yg baru dikesan & dpt info. Lain2 blm lagi.

Macam ini ke nak perintah negara.. bila dah perintah.. aku yakin mereka akan buat lebih daripada ini.. 
Kami rakyat Kuala Langat berharap agar pihak berwajib siasat perkara ni.. jangan lepaskan mereka.. bangsat! 

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Interesting Place In Terengganu: Air Terjun <b>Jeram</b> Tanduk <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2012 04:15 AM PDT

Very nice spot i never knew there were this lovely place only just 30 km from Bandar Chukai but sadly the place are not develop in other words it like a pristine forest...No toilet or amenities..

Picture tell more than words

^_^

 for More Picture http://tokkapor.blogspot.com/2011/07/rehat-sekejap-air-terjun.html

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Kopitiam Bang Nan: Satu Sel <b>Di</b> Penjara <b>Sungai Buloh</b> Untuk Che <b>...</b>

Posted: 21 Aug 2012 09:21 PM PDT

Tak pa larrrr Che Det!! Kalau janji2 lain tak dapat ditunaikan sepenuhnyapun....kami akan pastikan Che Det masuk salah satu sel dalam Penjara Sungai Buloh lepas BN lingkup nanti!!
1. In his campaign to become President of the US Barack Obama promised change, "time for change", he said.
2. He promised to close down Guantanamo Detention Camp.
3. He promised to stop trials of detainees by Military Courts.
4. He promised to pull out from Iraq and Afghanistan.
6. Now four years into his first term he has failed to keep his promises.
7. Guantanamo is still holding so-called terrorists; still torturing them. No military courts but no trials by civilian courts either.
8. Instead of pulling out from Iraq and Afghanistan he approved a "surge" in the troops sent to this area. Later he pulled out some troops but American soldiers are still in the two countries.
9. Making promises during campaigns for elections is easy. Keeping them is a different matter. The best hope is that people's memory is short. They would normally forget the promises.
10. Now the opposition in Malaysia have copied Obama and is promising change.
1. In his campaign to become President of the US Barack Obama promised change, "time for change", he said.
2. He promised to close down Guantanamo Detention Camp.
3. He promised to stop trials of detainees by Military Courts.
4. He promised to pull out from Iraq and Afghanistan.
6. Now four years into his first term he has failed to keep his promises.
7. Guantanamo is still holding so-called terrorists; still torturing them. No military courts but no trials by civilian courts either.
8. Instead of pulling out from Iraq and Afghanistan he approved a "surge" in the troops sent to this area. Later he pulled out some troops but American soldiers are still in the two countries.
9. Making promises during campaigns for elections is easy. Keeping them is a different matter. The best hope is that people's memory is short. They would normally forget the promises.
10. Now the opposition in Malaysia have copied Obama and is promising change.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Jawatan kosong Production Engineer / Executive <b>di Beranang</b> <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2012 08:50 AM PDT

Incorporated in 1985, LB Aluminium Berhad is today the largest supplier of aluminium extrusion products in Malaysia and one of the largest aluminium extrusion manufacturers in South-East Asia. LB Aluminium Berhad is listed on the Main Board of the Kuala Lumpur Stock Exchange and has been a publicly listed company since 1994. The Companys production facilities are located on a 20-acre site in Beranang in the state of Selangor andwithin a thirty (30) minutes drive from the Kuala Lumpur International Airport.

In line with our continued strong growth and business expansion, we invite suitable, dynamic and innovative individuals to join us :
Production Engineer / Executive
Jawatan kosong di Selangor – Beranang, Semenyih

Responsibilities:
Planning and scheduling production activities in order to achieve targeted production volume and at highest quality level.
Responsible in weekly production scheduling to meet customer requirement.
Ensure the raw material in hand is enough for production, such as powder, paint, solvent, chemical, packing plastic and others.
Ensure the stock of the spare part for machine is enough to prevent machine down time, such as bearing, filter, hook, o-ring and others.
Proper housekeeping throughout the plant, example powder and fluorocarbon booth, drainage and other production areas.
Ensure the working environment is a safe place to work in, such as to make sure the worker use safely equipment during their work.
Improve quality and process control. Ensure maximum output and reduce wastage, such as reduce booth-cleaning time, reduce empty rack, increase the speed of manual spraying and others.
Ensure all the production report are correct, such as job sheet, material requisition note, packing list, rejection report, MF transfer note and others.
Liaise with other department (e.g. Quality Department, Sales and Marketing Department, etc) to streamline the day-to-day production target.
Customer service – attending customer complaint to meet customer requirement.
Responsible for approving subordinates matters such as leave application, issuing purchasing requisition notes for purchasing consumable goods, approving consumable stock request (from store) and checking workers overtime claim and medical claim.
Motivating, counseling and training subordinates to obtain necessary work skill to meet daily operation requirement especially Pronto System.
To ensure machine and equipment in factory is in good condition.

Requirements:
Diploma / Degree in Mechanical/Industrial/ Manufacturing/Chemistry/Chemical Engineering or equivalent
Highly motivated, result oriented and highly critical in problem solving
Good communication & interpersonal skills with ability to interact effecting with all levels of people
Must willing to work in Beranang (Semenyih)
Proficient in English and Chinese language is essentials
Fresh graduates are encouraged to apply
WE OFFER ATTRACTIVE REMUNERATION PACKAGE & CAREER DEVELOPMENT FOR SUCCESSFUL CANDIDATE.

Interested candidates, please apply online, write in or fax to Ms Amirah in full resume.

Human Resource Dept
LB Aluminium Berhad (138535-V)
Lot 11, Jalan Perusahaan 1,
Kawasan Perusahaan Beranang, 43700 Beranang, Selangor
Tel: 03-8723 8822 (15 lines) Fax: 03-8723 3191
Website: www.lbalum.com Email: Please Login or Register to apply this job online.

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Jawatan Kosong Lainnya

Majlis berbuka puasa keluarga 15 Ramadhan 1433 <b>di Beranang</b> <b>...</b>

Posted: 05 Aug 2012 09:30 PM PDT

Assalamualaikum kaum keluarga dan rodonc-rodonc..


Sabtu 15 Ramadhan yang lepas, kaum keluarga sebelah isteri koi telah bergabung dan menjayakan satu majlis berbuka puasa di rumah koi di Bandar Tasik Kesuma, Beranang, Selangor Darul Ehsan, 4 km dari sempadan Negeri Sembilan Darul Khusus (Daerah Seremban) di selatan.


Koi menjemput adik-beradik koi juga, tetapi kebetulan semua ada urusan masing-masing, tiada dapatlah saudara-saudara hamba hadir memeriahkan majlis yang ceria tersebut. Abang hamba Zaidi bekerja hingga lewat petang dan kemudiannya terpaksa menyediakan diri untuk peperiksaan akhir semester di Bangunan Peperiksaan UM (belajar di OUM), kakak hamba Rohayu terpaksa menunggu anak sulungnya Shaza Yasmin yang mengikuti kelas tuisyen di Serendah, UPSR pun sudah tidak lama lagi, adik perempuan hamba berbuka puasa di Kota Gelanggi 2, adik lelaki hamba pula telah awal-awal lagi pulang ke Kulim untuk berbuka puasa dengan keluarga ibu&bapa saudara.


Koi dan isteri Puan Faridah Hamzah (Ani) sekeluarga menyediakan ikan pari kecil (dalam istilah Kelantan ike tuko) dan ikan cencaru (keronge) bakar, air laici + nata de coco dan membeli kek coklat kerana Nuzul Nasywa akan menyambut hari lahir ke 9 sempena Nuzul Qur'an. Keluarga kakak ipar koi Puan Rohaya Hamzah (Kak Ya) dan suaminya Muhammad Abdul Latef (Abe Mat) menyediakan mi kari dan kuih kegeraman anak-anak koi akok serta rojak& kuah kacang. Serta kek untuk hari lahir mengikut kalendar Gregorian anak sulung mereka Muhammad Shateer Muhammad. Tetamu yang didatangkan khas (dengan belanja sendiri hehe) dari Tumpat, Kelantan Darul Naim, keluarga abang ipor koi Mohd Awi Hamzah (Abe Awi) dan isterinya Puan Iszam Rohayu Yahya (Kak Ayu) menyediakan daging masala (resipi turun-temurun keluarga), sayur kacang&udang, kuih nekbat istimewa dari Kelantan dan buahan-buahan pencuci mulut. Adik-adik beliau yang menetap di Lembah Kelang turut hadir sama memeriahkan suasana. koi mengucapkan terima kasih kepada semua yang sudi hadir merapatkan silaturrahim pada kali ini.
(Sesi makan kek hari lahir, gambor dirembat dari FB Abe Awi kuikui)



Adik ipar koi Elbe Kiswati Hamzah (Ana) dan suami Al-Fadhil Ustaz Hasmunir bin Che Ramli (Munir) datang jauh dari Tampin dengan ikan terbuk masin goreng dan joint venture dengan Kak Ya dalam menyediakan mi kari. Adik ipor koi sorang lagi Mohd Azman Hamzah (Amer) dan isterinya Puan Zuraida Awang (Ida) menyediakan salah satu resipi 'hit' pada maghrib tersebut, iaitu "cocktail buah-buahan Rinching" dan ayam goreng berempah.


(Isteri koi sedang mengambil makanan)


Turut serta dalam majlis ialah Mek (mak mertua koi) dan Ma (mak mertua Abe Awi) dalam majlis ini. Berselera Mek & Ma makan bersama-sama anak-anak dan menantu.


(Sesi makan pencuci mulut)
Gambar tidak banyak yang sempat koi snap sendiri, mungkin ada di FB Abe Awi, boleh koi rembat dari sana nanti kuikui..
Secara umumnya kami amat berpuas hati dengan perjalanan majlis walaupun plan asal ialah mengadakan solat tarawih berjemaah, namun atas sebab kesihatan anak Al-Fadhil Ustaz Munir, Aufa Mardhiah yang mengalami alahan kulit, beliau terpaksa ke klinik berhampiran diiringi oleh koi dan isteri yang pergi mendapatkan ubat batuk dan selsema yang telah kehabisan buat kali ketiga.
Tarawih sendiri di rumoh lepas tu. Anak-anak turut menikmati sesi naik hilux Abe Mat di bahagian belakang, tawaf Bandar Tasik Kesuma pada pukul 10 malam sebelum pulang ke rumah masing-masing.
Koi sekeluarga sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada seluruh ahli keluarga yang hadir. Moga dijadikan acara tahunan, tambahan pula Kak Long anak Abe Awi kini melanjutkan pengajian di UPM Serdang, sambil-sambil jenguk anak bolehlah ke rumah kami yang sentiasa terbuka untuk seluruh ahli keluarga dan rodonc-rodonc.
Ma'assalamah wa ilal liqaa'.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Pengalaman Seram <b>di</b> Jalan <b>Ulu Yam</b> ~ Tips-Petua

Posted: 19 Jul 2012 08:25 AM PDT

Berikut adalah pengalaman seram saya dalam bulan Julai 2012. Ceritanya begini:
Pada 1 Julai 2012 yang lalu, saya dan rakan tidak sebaya menumpang kawan sebaya untuk pulang ke Kuala Lumpur. Kami bertolak selepas selesai solat Maghrib menaiki merz kawan saya itu dari Tanjung Malim. Memandangkan kawan saya ingin singgah di rumah abangnya di Batang Kali, maka dengan kuasa vetonya beliau memandu mengikut Jalan Ulu Yam.  hehehe!
Anda pernah melalui Jalan Ulu Yam? Jalannya boleh tembus ke Batu Caves. Agak menyeramkan tapi bagi saya first timer ni, ianya memang seram!! Tanpa kemudahan lampu jalan, keadaan jalannya yang  banyak selekoh, diiringi kilat petir sambil diselangi hujan gerimis dan kadangkala lebat... saya kesejukan dan sakit perut pulak tu!! Saya berdoa agar dapat sempat qadha hajat besar di tempat yang sepatutnya... 
****seramnya cerita Waris TV3 ni. ish! ish!**** (iklan)
Setelah hampir hhhmmmm... saya tak pasti berapa jam tempoh sebenar perjalanan kami tapi saya sangat bersyukur kerana kami berjaya melalui Jalan Ulu Yam yang menyeramkan itu. Kawan saya memang seorang pemandu yang hebat! Setibanya di kawasan jajahan Batu Caves, saya menerima satu mesej iaitu:
aiikk?? ape menda ape? aku ade sent msg ke tadi?
maka dengan pantasnya Outbox disiasat dan mendapati mesej berikut:
Apakah??? Adakah alien Ulu Yam cuba menjadikan saya perantara untuk menghantar mesej kepada seluruh rakyat Malaysia?? Apakah mesej sebenar yang hendak disampaikan? hhhhhhmmmmm... Mujur saya tidak menjadi mangsa penculikan misteri UFO macam di luar negara tuuuu....

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


KHIDMAT MERU: MENZIARAHI KUBUR AHLI KELUARGA <b>DI MERU</b>

Posted: 23 Aug 2012 02:11 AM PDT







Selain membersihkan kubur-kubur allahyarham ahli-ahli keluarga, YB Dr Rani bersama isteri, anak-anak dan anak menantu bersama-sama membaca Surah Yaasin dan bertahlil di tepi kuburan di Tapak Kuburan Orang Islam di Meru.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


KottonKapas is now in <b>Shah Alam</b>! - Cotton Lover

Posted: 27 Sep 2012 09:04 PM PDT

Salam Jumaat to everyone!

Semoga di dlm lingkungan umat yg mendpt rahmat dan keberkatan dariNya..

Alhamdulillah Dia telah byk mempermudahkan urusan kami selama ini dan InsyaAllah mini butik KottonKapas akan mula beroperasi seperti berikut:

Lokasi: No. 6, Jalan Plumbum P7/P, Seksyen 7, Shah Alam (di dlm kedai Branded Factory Outlet, lot no. 6) -> bersebelahan restoran Wong Solo
Mula beroperasi:

01 Oktober 2012
Waktu operasi: Mon-Sun (11am - 10pm)


Hope to see u there..and Enjoy Shopping!! (^-~)v

XoXo,
KottonKapas Krew

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Layan Leko Leko <b>di</b> Plaza Metro <b>Kajang</b> | Nota dari faura

Posted: 12 Sep 2012 12:18 AM PDT

Kebetulan berada di Plaza Metro Kajang, aku singgah sebentar untuk mencuba keropok lekor Terengganu yang dijual di outlet leko-leko. Dulu keropok lekor hanya di jual di tepi tepi jalan sahaja tapi kini setelah di komersialkan kelihatannya mendapat sambutan.


Aku order leko-cheezy mayo. pertama kali aku makan keropok lekor campur cheez, selalunya aku makan keropok lekor dengan cili sos aje.

Harga semangkuk Rm5.90


Nampak sedapkan.. huhu.. :)

Satu lagi produk keluaran bumiputra yang aku rasa berjaya di komersialkan dengan baik. Aku bukan seorang penggemar tegar keropok lekor tapi kalau mengikut rasa di lidah ni, rasanya sedap, mungkin kalau di tambah lagi rasa ikan akan menjadi lebih power.

Cara mereka goreng keropok ni memang terbaik sebab aku lihat tak berminyak, kalau nak tahu  lebih lagi pasal leko leko boleh ler ke http://www.leko-leko.com .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke notafaura.com. Semua yang dicoretkan di sini adalah penulisan saya Rahman dan isteri fauziah. Kami berblogging sekadar mengisi kelapangan waktu . Kebanyakan artikel ditulis berdasarkan dari pandangan kaca mata kami. Maafkan kami sekiranya ada berlaku sebarang kesilapan pada artikel yang di keluarkan. Kami boleh dihubungi di rahman_hussin@yahoo.com dan gee@notafaura.com

Bahagia Selamanya: jawatan kosong <b>di</b> KPJ <b>kajang</b>- 2 kekosongan

Posted: 06 Sep 2012 06:13 PM PDT

Alhamdulillah bertemu kita lagi di pagi Jumaat, yang cukup indah, penghulu segala hari,,,Alhamdulillah syukran
berita baik kepada yang tengah mencari pekerjaan
2 kekosongan jawatan di KPJ Kajang.......bahagian makanan x silap....urgent
senang jer..terus ke kpj Kajang shj....mmg urgent nk pakai 2 orang
ada kerja shift siang dan malam
dan yang penting kerja di bahagian ni dapat makan free...makanan dia mmg best
sila hubungi terus KPJ Kajang.......

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


barajiwa: Pak Samad <b>di</b> Masjid Nurul Iman, <b>Rawang</b>.

Posted: 05 Sep 2012 09:06 AM PDT

Bersama Sasterawan Negara
Antara buku yang dibicarakan
(Kumpulan Puisi Kanak-kanak/Remaja)
10.00 pagi – 1.00 tengahari
DI MASJID NURUL IMAN RAWANG
Anjuran bersama Masjid Nurul Iman Rawang (Biro Pendidikan)
Seniman Paksi Rakyat (Paksi) dan Exco Pendidikan, Pendidikan
Tinggi dan Pembangunan Modal Insan Negeri Selangor.
Semua peminat A. Samad Said dijemput hadir

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Program Operasi Bersepadu KDN <b>Di Sungai Pelek</b>, Sepang | Portal <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2012 08:00 AM PST

SUNGAI PELEK,SEPANG  14 Februari  – Pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN) bersama-sama dengan agensi-agensi dibawahnya telah membuat rondaan Mesra Rakyat bagi mendekatkan diri dengan pelanggan agensi KDN bagi mengetahui sedikit sebanyak kekangan yang dihadapi oleh mereka.

Rondaan yang bermula jam 9 malam itu melibatkan lima agensi dibawah KDN seperti JIM, PDRM, JPAM, JPN Dan RELA dengan lebih 20 anggota terlibat dalam rondaan ini.

Rondaan ini tertumpu di bahagian kawasan perumahan sekitar  Sungai Pelek dan juga Pantai Bagan Lalang.Kawasan tumpuan penduduk seperti kedai makan dan dewan serbaguna menjadi fokus utama rondaan ini untuk mendekati penduduk tidak kira kaum melayu,cina atau india.



Disamping mendekati masyarakat setempat dan bertanyakan masalah mereka, rondaan Mesra Rakyat ini juga tidak terlepas dari objektif utamanya iaitu untuk memerangi jenayah.

, , , ,

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Hanif Redland: Majlis Kenduri Kahwin <b>di Batu Cave</b>

Posted: 23 Sep 2012 04:15 AM PDT

Assalamulaikum & Selamat Petang..
Harini agak jauh sikit ambo dapat jemputan ke majlis perkahwinan abang kepada adik angkat ambo di Taman Samudera Selatan, Batu Cave..Biasanya kalau cerita pasal majlis perkahwinan ni msti pasal kerja part time ambo..kali ni cerita lain pulak..hehe..
Ambo bertolak dari Shah Alam lebih kurang pkl 12 tenghari dan sampai kat Batu Cave dlm pkl satu tengahari..sampai sana pusing-pusing dulu satu taman tu cari rumah adik angkt ambo tu..nasib baik jumpa..tak susah pun nak cari sbnrnya, cari je rumah yang banyak canopy..confirm btul la tu..hehehe..



Terima kasih sudi singgah sini..TQ

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


PEMBEKAM WANITA <b>DI PETALING JAYA</b>

Posted: 19 Jul 2012 11:43 PM PDT

Kepada mereka yang ingin mendapatkan rawatan bekam di petaling jaya anda boleh mendapatkan khidmat rawatan daripada Pn Hasni di talian 012-2257400 .

Cas rawatan ialah RM5/cup

Sila buat temujanji sebelum datang

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Perusahaan Kelapa <b>di</b> Sungai Air Tawar, <b>Sabak Bernam</b>

Posted: 31 Aug 2012 01:59 AM PDT

Nenek cerita zaman kanak-kanaknya, seawal 3 pagi dah pergi mencungkil  kelapa di rumah asap.  Rumah asap ni kebiasaanya dimiliki kaum Cina, yang membeli buah2 kelapa dari kebun penduduk kampung, dan membayar upah pada penduduk kampung untuk menyungkil isi kelapa dari tempurungnya.  Kemudian isi kelapa diasapkan sehingga kering.  Tempurung kelapa dikumpul dan dijadikan bara di bawah rumah asap untuk mengeringkan isi kelapa.  Selepas itu dibawa ke kilang untuk diperah menjadi minyak kelapa.

Masa ummi kanak2 pada tahun 1980an, ummi sempat ikut nenek dan moyang ke rumah asap dan sempat merasa pengalaman mencungkil  isi kelapa.  Kerjanya kejap je, selebihnya kami main2 kat situ.  Moyang lelaki pula mengambil upah mengait buah2 kelapa di kebun-kebun penduduk kampung.  Pada waktu lain, kedua2 moyang akan mengambil upah mengemaskan kebun dan mengumpul buah koko masak untuk dikeringkan.  Mereka hanya bekerja mengambil upah sahaja kerana mereka tiada kebun sendiri.  Cuma ada sikit tanah cukup untuk jadi tapak rumah.

Selepas berpuluh tahun meninggalkan kampung, Syawal 2012 baru-baru ni ummi sekeluarga balik semula ke Sabak Bernam.  Kami ambil peluang mengambil gambar perusahaan kelapa yang terkini.  Rupa-rupanya kini mengumpul sabut kelapa pula jadi antara perusahaan yang terpenting.  Sabut kelapa ini dibwa ke kilang dan dipintal untuk menjadi tali yang kuat.  Pekerja pula adalah kaum Bangladesh sebab semua orang kampung di situ dah uzur.  Anak-anak muda lebih suka berhijrah ke bandar.

Rumah asap yang masih wujud tapi dah nampak uzur. 

Buah kelapa yang belum dikupas.  Yang jauh tu isi kelapa yang dah dicungkil dari tempurung.
 Sabut kelapa dikumpulkan di tepi jalan untuk dikutip dan dihantar ke kilang tali sabut.  Kanak2 tu mungkin cucu atau cicit kepada pemilik rumah asap.

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Coretan Siti: Makan <b>Di</b> William, <b>Kelana Jaya</b> Lagi...

Posted: 23 Sep 2012 04:47 AM PDT

Salam semua...
Minggu lepas semasa ke KL kan ke cuti 3 hari sempena Hari Malaysia pada 16 Sepetember. Jadi kali nie pun naik bas sahaja kerana lebih mudah dan save budget hehehe... Seperti biasa bas akan ke Hentian Duta dulu sebelum ke Pudu Central.  Dari Jalan Duta tue ambil masa sejam lebih baru sampai Puduraya sebab jalan sangat jem, nie keadaan jalan masa jem tue.  Adik kata memang sini selalu jem sebab orang baru balik keje dan tambahan cuti hujung minggu yang panjang.
Sampai rumah adik di BSP, dia ajak makan malam di William, Kelana Jaya. Hehehe... best memang suka bila dengar tue.  Seperti biasa suka sangat nak order air soda herbs dia dengan longan yang banyak tue.  Satu lagi order air mangga.  Dah pernah buat entry tentang makan di sini sebelum nie.
Gambar kelam dan malap je sebab tempat makan di kaki lima kedai yang cahayanya suram-suram je. Jadi gambar pun kelam jugak.  Nak pasang flash masa ambil gambar segan la pulak.
Kali nie order nasi goreng sup tendon. Walawei.... memang terbaek... Nasi goreng nie datangnya dengan sup tendon di atas yang ada daging, meatballs, tendon dan rasanya lidah lembu kot. memang sedap la dan lepas makan nie siap la kolestrol memang meningkat.
Nie nasi gorengnya, yang tak lokek dengan daging didalamnya. Isinya sama jugak seperti dalam sup tadi.  Tapi kali nie rasanya portion lebih kecil jika dibandingkan dengan dahulu. Kalau dulu daging yang diletak atas nasi tue besar-besar.
Satu lagi order cheese nan. Nasib baik nan nie tak besar sangat kalau tak jenuh jugak nak menghabiskannya.  Nie first time order cheese nan, dan rasanya memang tak menghampakan langsung, cuma kuah kari yang datang bersama nan tue biasa je.  Satu lagi dia bubuh jugak susu pekat. 
Bila sampai sini suka tengok apa yang orang lain order sebab menu tak disediakan.  Jadi sibuk la tanya pelayan nie apa namanya, tue pulak? Lain kali kalau ada orang nak bawa lagi boleh order yang lain pulak.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


MotoGP <b>Di Sepang</b> Festival Luar Dewan Terbesar | MyNewsHub

Posted: 25 Sep 2012 07:34 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]SINGAPURA — Buat pertama kali dalam sejarah penganjuran Grand Prix (GP) Motosikal Malaysia, edisi ke-22 MotoGP Malaysia di Sepang bulan depan akan menampilkan tidak kurang daripada 60 pempamer termasuk ...

Whats Up Braders..: Santai : Pit Stop 4 Saat <b>Di Sepang</b>

Posted: 27 Jul 2012 02:43 PM PDT

This is what we call "impressive"... Stop... 1... 2... 3... 4... Go.......Zooommmmm
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved