ads

Sabtu, 7 Julai 2012

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


RUMAH TERES 2 TINGKAT - CORNER LOT <b>DI SEMENYIH</b> INDAH <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2012 12:00 AM PDT

Malaysia » Selangor » Property > Houses > 2-sty Terrace/Link House

PRIVATE AD

Property type: Houses For Sale

Price: RM 400,000

House type: 2-sty Terrace/Link House

Bedrooms: 4              Bathrooms: 3              Size: 3,350 sq.ft.

Facilities: 24 hour security

Local area: Semenyih Indah

FREEHOLD
INDIVIDU TITLE
4R + 1 STORE 3B
... LAKASI TAMAN SEMENYIH INDAH
KELUASAN TANAH 3350 SQFT
RUMAH TELAH DIRENOVATE DENGAN KOS RM50K

1 KM KE EXIT TOL LEKAS
500 METER JE KE PEKAN SEMENYIH
BYK KEMUDAHAN SEPERTI ECONSAVE, THE STORE, TESCO, BANK, PEJABAT POS, PENGANGKUTAN AWAM.

DEVELOPER : TABUNG HAJI
HARGA RM400K ( BULEH NEGO TERUS MENGENAI HARGA DENGAN OWNER)

JIKA BERMINAT SILA HUBUNGI SY UNTUK ARRANGEMENT PERGI LIHAT RUMAH.

 
https://facebook.com/pages/Hartanah-untuk-Dijual-Disewa/210568362353272
Qareem        
Selangor, Malaysia
Thursday, 5 July 2012, 11:53
340876
0133273327 (Mention Sheryna when calling! Thanks.)

Reply to this Ad


View related HOUSES » 2-STY TERRACE/LINK HOUSE ads:

REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Jalan, makan & gambar: Koleksi gambar jeram <b>di Jeram</b> Gading <b>...</b>

Posted: 30 Jun 2012 12:52 AM PDT

Semua gambar yang aku rakamkan ini dibuat samada pada waktu petang atau waktu pagi di mana cahaya masa tu tak berapa cukup. Memang sengaja aku mahu tak cukup cahaya supaya aku boleh setting kamera aku perlahan untuk jadikan air macam sutera. Semua sungai atau jeram terletak di sekitar Jeram Gadin di kawasan Kenaboi Negeri Sembilan.











12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


BUDAYA MAKSIAT, ARAK SUBUR <b>DI PUCHONG</b> ~ Ikrar Pemuda

Posted: 10 Jun 2012 08:00 AM PDT

 Beer seringgit di Puchong...PAS buat apa?

 Tengok kat bawah ni pulak, pusat urut seks di Puchong diserbu pihak polis..
 **Viewer Discretion is Advised**
 

Rumah urut puchong yang baru sahaja diserbu Pihak Polis bulan lepas masih beroperasi dan telah diserbu lagi pihak polis.. Mana PAS? PAS sekarang dah ada kuasa dalam kerajaan negeri Selangor? Apa yang mereka buat di Puchong? Dah kowtim ke?

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


aLw!z b3 my baby: Paya Indah Wetlands, <b>Dengkil</b> | Tempat yang <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2012 11:58 PM PDT

.
.
Paya Indah Wetlands merupakan kawasan utama ekopelancongan di Malaysia meliputi kawasan seluas 3100 hektar yang terletak di Daerah Kuala Langat, Selangor berhampiran dengan Dengkil dan lebih kurang 50 kilometer dari Kuala Lumpur. Paya Indah menawarkan pelbagai tarikan dengan aktiviti lasak untuk semua peringkat umur. Ia juga sesuai untuk dijadikan tapak perkhemahan bagi pelajar sekolah dan biasa digunakan ketika musim cuti sekolah. Di sini kita boleh melihat badak air berendam di dalam kolam berpaya, buaya terbesar dan juga pelbagai jenis burung air. Lebih kurang 213 spesis burung boleh didapati di Paya Indah Wetlands. 


ingat tak haitu kat entry ni aku ada letak gambo buaya tu? haa! kat sini la tempat tu... boleh tengok buaya n badak air secara percuma... huhuuhu...


jangan ada yang silap yer... Paya Indah Wetlands dan Taman Wetlands Putrajaya adalah dua tempat yang berbeda... huhuhu... Paya Indah Wetlands ni dekat Dengkil yer kengkawan.. bersebelahan dengan Kem PLKN. dekat sajok dengan Putrajaya kalau ikut jalan Presint 20 tu.. 


so, apa aktiviti yang menarikss kat sini???
  • berbasikal
  • memancing
  • berkayak / paddle boat
  • mini zoo - buaya/badak air
  • etc
ari sabtu petang last week sesaje ajak ayah hadif ke paya indah wetlands. nak amik angin petang sambil tu nak tengok ape yang beshh kat situ. selalu dengo jer orang dok cite tapi tak penah nak pegi... so dalam kui 6 petang kami kua umah.. dekat je pong dari umah aku ni ikut jalan kat Dengkil tuh....
masuk adalah PERCUMA yer.... masuk jer pintu dia, korang kena pegi amik PAS pelawat dulu untuk letak kat cermin kete... then boleh lah pusing satu wetlands ni dengan kete.. wetlands ni sangat luassssssssssss ohh! jarak dari satu tempat ke satu tempat tu jauh la jugak klu nak berjalan... that's why boleh naik kete je untuk round² dalam ni.. korang leh sewa basikal jugak kalau rasa nak exercise.. hehehe...
tujuan utama datang sini sebab nak bawak hadif tengok badak air dan buaya jer... tak payah la nak pegi zoo sana huhuhu... yang penting masuk adalah free.. ngehngeh... time kami pegi tu, badak air dok berendam je la dalam kolam tu.. takmoh naik langsung! so malas la nak snap gambo bagai... ada 2 ekor badak air yang boleh tahan besau jugak! tak dapat tengok badak, so jom kite tengok buaya je lah...


ada banyak jugak buaya dalam nih...
anak ayah

ada masa² nya kalau nak tengok n bagi badak/buaya ni makan...

badak air makan kui 10-10.30 pagi
buaya makan kui 11-11.30 pagi

haa... korang ingat tau masa² tu.. so kalau nak datang sini leh set masa ngam² sampai time binatang² tu makan.... baru meriah sikit aktiviti tu.. ngeee~

family day opis pon boleh buat kat sini jugak tau! kat sini ada banyak gazebo/pondok... kalau rasa nak berkelah, bbq kat sini pon boleh.... esok tu aku ingat nak datang bekelah kat sini pepagi.. sambil tu encik hubby boleh berbasikal ke, jogging ke... dan jugak nak tengok badak/buaya tu makan.. sekali pagi² lagi dah ujan daaa... so lain kali la datang lagi.. lagi pun cuaca tak elok.. jerebu...
ohh.. kat sini ada menara tinjau.. sape rasa banyak tenaga tu boleh la panjat naik atas.. boleh tengok matahari terbenam ke.. burung² pulang ke sarang ke petang² tu.. hheeheh...
chalet pon ado.. harga RM120/day.. masa aku pegi tu ramai gak la yang bawak family menginap kat sini... nak ubah angin kot. sekali-sekala nak tido dalam kawasan hutan kan? eceli takde la hutan sangat, tapi dikelilingi kawasan tasik dan pokok la... hehehe...

okey, klu sesape nak datang sini, ni aku sertakan alamat dan peta... best jugak datang sini... aman, tenang dan damai....


Paya Indah Wetlands,
Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN)
KM4, Jalan Dengkil-Banting,

43800 Dengkil, Selangor

Tel: 03-8768 7616 / 03-8768 8726
Faks: 03-8768 8424


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


adisarah berkisah: Makan ikan bakar <b>di Sekinchan</b>, Ampang

Posted: 04 Jul 2012 10:12 PM PDT

Pada malam hari Selasa lalu, adik aku belanja kami satu family makan ikan bakar kat Sekinchan Ikan Bakar di Ampang River Front. Aku kalau ada orang nak belanja makan memang akan selalu melonjak kegembiraan bukan kepalang. Aku tak pasti apakah occassion dinner pada malam tu sebenarnya. Adakah ia sempena menyambut Hari Ikan-ikan Di Laut Sedunia? Ataukah untuk menyambut Hari Hidupan Laut Se-Malaysia? Tapi aku rasa sempena menyambut Hari Bapa yang telah berlangsung suatu ketika dulu kot. Pokok pangkalnya rezeki yang halal jangan ditolak.

Kami bertolak dari rumah ke tempat makan selepas solat maghrib. Lokasinya taklah jauh mana. Sepelaung Tarzan aje jaraknya. Macam biasa, bab-bab nak pilih ikan ni, akulah yang telah diamanahkan untuk menjadi ketua bagi pemilihan ikan-ikan yang berbakat besar untuk di-audition dan dibakar dan dimakan. Aku telah memilih ikan siakap, ikan kerapu dan sotong. Ayahku memilih ikan pari dan ikan kembung. Adikku memilih udang kertas. Cukuplah sebanyak tu untuk makan sembilan orang.

Masa nak order lauk tu, kami ada tanya kat penjaga ikan warga Bangladesh tu, "Ini sotong masak apa sedap?" "Goreng tepung boley, bakar pun boley". Akhirnya kami arahkan supaya separuh goreng tepung, dan separuh lagi bakar. Lepas tu kami tanya lagi, "Udang masak apa sedap?" "Goreng tepung boley, bakar pun boley". "Ikan siakap pulak, masak apa sedap?" "Goreng tepung boley, bakar pun boley". "Sayur campur, masak apa pulak sedap?" "Goreng tepung boley, bakar pun boley". "Siapa awak punya nama?" "Goreng tepung boley, bakar pun boley". Barulah kami tau, itu memang jawapan standard dia untuk semua soalan, termasuklah soalan matematik, sains dan apa saja.

Kami memang dah standby dengan perut kosong sebelum ke sana, cuma Wanie aje yang lapar telah makan nasi kat rumah dulu. Menanti hidangan sampai taklah terlalu lama. Mula-mula sampai sotong goreng tepung sebagai appetizer. Sekejap aje dah licin kami habiskan.  Lepas tu barulah sampai lauk-pauk yang lain. Laju jugak kami makan, ala-ala ikan piranha kat Sungai Amazon. Semua lauk pauk dan nasi licin habis. Kami rasa pada malam tu makan lebih sedap dari sebelum ni. Mungkin masa tu kami memang tengah betul-betul lapar, atau kebetulan ikannya lebih fresh dari biasa. Kebanyakan kami order air len chi kang untuk diminum.

Setelah selesai makan, kami cuma perlu menunggu ayah aku aje habiskan makanan dia sebelum kami beransur pulang. Ayah aku makan memang slow sikit pasal banyak gigi gerahamnya yang dah tanggal. Gigi aku pun nampaknya dah nak mengikut jejak langkah gigi ayah aku. Satu-satu tengah patah sekarang. Sementara tu, Amier yang memang bawak buku Animal-nya telah membaca buku tersebut sambil membuat bunyi-bunyi binatang yang terdapat dalam bukunya itu. Kami selesai makan dekat pukul sepuluh jugak rasanya. Terima kasih diucapkan kepada adikku yang sudi belanja kami makan. Semoga murah dan berkat rezki dan boleh belanja kami makan lagi lain kali. Amin.


12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Dato&#39; Seri Anwar Ibrahim <b>di Selayang</b> Indah | Telok Bakong Online

Posted: 06 Jul 2012 10:00 AM PDT

Siri Jelajah Dato' Seri Anwar Ibrahim Ke Parlimen Selayang 

6 Julai 2012 : Gambar-gambar di sekitar Ceramah Perdana "Merdeka Rakyat" bertempat di Kampong Selayang Indah, Selangor..


12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


cerita kisah dongeng: . TAMAN TEMA ALA DISNEYLAND <b>DI MERU</b> <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2012 09:12 PM PDT

SEBUAH taman tema ala Disneyland akan dibina di Meru Raya, Ipoh, Perak bermula akhir tahun ini di kawasan seluas 20 hektar membabitkan nilai pembangunan kasar (GDV) RM506.7 juta menerusi kerjasama dengan syarikat pemaju taman tema terkemuka Australia.
Taman tema pertama seumpamanya di Malaysia itu terletak bersebelahan Plaza Tol Ipoh Utara di Lebuhraya Utara Selatan yang dibangunkan hasil kerjasama antara Perak Corporation Bhd (PCB), syarikat senaraian awam milik kerajaan Perak dengan Sanderson Project Development (Malaysia) Sdn Bhd (SPD). SPD adalah anak syarikat Sanderson Group Pty Ltd dari Australia yang terkenal dan berpengalaman mereka bentuk, membina serta mengendalikan destinasi pelancongan antarabangsa khususnya di Asia Pasifik seperti Universal Studio Singapura, Shanghai Disneyland Resort dan Happy Land Vietnam.

Pengerusi Jawatankuasa Industri, Pelaburan, Pembangunan Usahawan, Pelancongan, Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita negeri, Datuk Hamidah Osman berkata, taman tema itu dijangka siap pada Disember 2014 dengan lima zon keriangan iaitu 'fantasy forest', 'wacky world', 'pirates cove', 'lost canyon' dan 'pixel planet', selain sebuah hotel dan dua pangsapuri untuk penginapan pengunjung.
"Selain menampilkan watak kartun popular diminati kanak-kanak dan remaja, ia juga menampilkan karakter tempatan seperti nenek kebayan serta pahlawan Melayu," katanya selepas melawat tapak projek pembinaan Hotel Casuarina@ Meru di Meru Raya, Ipoh, Perak.

TERBAIK NIE untuk orang-orang NEGERI PERAK . .

lepas nie dalam negara pun dah ada taman tema yang ala-ala disneyland tak payah pergi jauh-jauh lagi . . dalam malaysia pun dah ada . . :)

terbaik lah . . selangkah lagi untuk TERUS memajukan sektor pelancongan di MALAYSIA . . :)

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


AYOOO... KENA ROGOL BERGILIR-GILIR <b>DI KAJANG</b>!!! - Flying Kick

Posted: 11 Jun 2012 10:04 PM PDT


KAJANG - Kegembiraan seorang wanita berusia 19 tahun mandi disebuah kolam renang berhampiran rumah adik lelakinya berakhir tragedi apabila menjadi mangsa rogol bergilir-gilir dalam kejadian di sebuah hotel bajet di Bandar Tasik Kesuma, dekat Semenyih, di sini.
Sember berkata, sebelum kejadian kira-kira jam 5 petang itu, mangsa bersama adiknya pergi ke kolam berkenaan untuk mandi dan kerika mahu menukar pakaian di bilik persalinan, seorang lelaki tidak dikenali menceroboh masuk ke bilik itu dengan memanjat tembok.
"Terkejut melihat keadaan itu, mangsa cuba melarikan diri, namun gagal selepas dihalang seorang lagi lelaki yang berada di depan pintu bilik persalinan berkenaan.
"Kedua-dua lelaki itu menolak mangsa berkenaan ke dalam bilik berkenaan dan merogolnya serta memaksa mangsa melakukan seks oral," katanya di sini, semalam.
Menurut sumber, selepas dirogol, dua lelaki itu memaksa mangsa dan adiknya menaiki motorsikal sebelum dibawa ke sebuah hotel bajet.
Katanya, suspek membawa adiknya ke sebuah restoran sebagai umpan.
Sebaik tiba dihotel berkenaan, mangsa dikatakan ditarik masuk ke dalam sebuah bilik hotel yang dihuni tiga lelaki lain dan dipaksa membuka pakaian sebulum dirogol bergilir-gilir selama dua jam.
Kelima-lima lelaki berkenaan menghantar mangsa pulang ke rumah sebelum mangsa menceritakan kejadian kepada ahli keluarga dan membuat laporan di balai polis Semenyih, Sabtu lalu.
Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komissioner Ab Rashid Ab Wahab mengesahkan menerima laporan berkenaan dan berkata, siasatan lanjut masih dijalankan.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Dalam Mihrab Cinta: <b>Petaling Jaya di</b> Sebelah Sini

Posted: 08 Jun 2012 09:12 PM PDT

menghurai maksudnya di jiwa

Frasa-frasa ala-ala puitis ini bermain di minda.

Tuhan, betapa sucinya kasihMu; betapa agungnya kebesaranMu.

Aku dan yang lain terutus ke bandaraya Petaling Jaya di wilayah Darul Ehsan, wilayah kedaulatan Tuanku Sultan Sharafuddin Idris Shah. Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), kampus Petaling Jaya.

Mengimbau sirah masa lalu mengenai sebelah sini. Dulunya, inilah berasal tanah sebelah sini di Jalan Universiti. Kampus asal. Di sinilah hajat Pertubuhan Islam Sedunia (OIC) tercapai.

Hari itu, TV3 yang duduk di Bandar Utama di bandaraya sebelah sini membawa seorang Menteri Negara Gambia mengimbau memori halwanya di sini. Tempoh hari, beliau adalah Hakim Mahkamah Rayuan di watannya yang serba sederhana. Kini, Tuan Yang Terutama Presiden mengangkatnya menjadi Menteri Kehakiman di Gambia.

Mendengarkan falahnya seorang beliau, Yang Berhormat Yang Amat Arif, sesiapa yang menteladaninya pasti akan mahu menjadi sepertinya.

Pengajian Undang-undang masih bertapak di sini. Cuma, tanah ini digazetkan sebagai Pusat Asasi UIAM yang dipimpin oleh Pak Dekan. Aku di sebelah sinilah mengaji Bahasa Arab.

Semua mahasiswa asasi mengaji di sebelah sini, kecuali mahasiswa Asasi Ekonomi dan Sains Pengurusan yang menuntut di kehutanan Gombak, Kuala Lumpur, sana.

Dulunya sebelah sini adalah Kolej Islam Malaya, sebuah institut pengajian tinggi (IPT) yang diamanahkan kepada Raja-raja Melayu. Kolej itu sudah tiada. Namun, kolej itu diadakan balik secara tidak rasmi oleh Majlis Raja-raja dengan nama Majlis Universiti Islam Malaysia (MUIM). Kampus baru sedang diteroka di sekitar Lembah Klang. Menteri dipohon oleh Raja-raja Melayu untuk menarafkan MUIM sama ada sebagai IPT awam atau swasta.

MUIM, Kolej Islam Malaya yang baru, lebih aku sukai kiranya dijadikan IPT awam. Bukan sekadar untuk mengembalikan sinaran lama kolej tersebut yang sudah gelap kehitaman, tetapi untuk menjunjung duli Raja-raja Melayu, ketua-ketua besar dalam negara DiRaja Malaysia sebagai ketua agama Islam.

Semua bangunannya adalah bangunan lama. Yang terkini aku perasan adalah Kolej Zainab al-Jahsyi. Kamsis wanita. Satu lagi, mungkin, Kolej Khadijah, juga kamsis wanita.

Yang melalu Pejabat Yang Mulia Dekan. "Assalamualaikum, Pak Dekan. Tuan apa habaq? Kaif al-hal? How do you do, sir?" Cuma, amat terhad bagi warga sini untuk bertembung dengannya. Maklumlah, beliau itu Profesor Madya. Dekan lagi itu.

Masuk ke tanah sebelah sini. Aku gembira – sujud syukur. Bukan mudah untuk diterima masuk di sini. Aku sedih – famili, guru, sahabat, tanah air sudah kejauhan lebih dari seribu batu. Aku terharu – bertuahnya aku dan mereka di sini.

Begitulah aku. Yang lain jua.

Saat ini, aku bermukim di Kolej Abu Bakar, bangunan kolej kediaman 4 tingkat yang serba lama tetapi masih selesa dan selamat untuk diduduki. Bilik 420. Tingkat yang a'ala.

Bersama aku serumah di sini, aku cuba ceritakan.

Shafiq Hasbollah. Mohd. Shafiq Hasbollah yang pernah aku senaraikan sebagai Orang Yang 15 bagiku. Pada julung kali multaqa' kami dengan yang lain, bila kami berdua ada, kami sama sekolah. Kami sama daerah. Mukim sahaja yang berbeda. Penduanya. Syafiq Daud. Mantan warga Maktab Rendah Sains MARA (MRSM).

Yang bersama berjuangku ada jua di sini. Ada seorang Afif, seorang Aus Hijri dan seorang Syahir. Sama-sama berusaha untuk mendaulatkan bahasa syurga.

Aku gembira untuk bersama mereka dan yang lain yang semanzil denganku – Amir Fauzan, Arash, Arif Jamil, Hafizuddin Sobri, Hanif Jaafar dan Razak Alias.

Aku pun ada pendua di sini. Putera Muhammad Muizz. Duduk dalam jurusan yang sama denganku, bahasa warga Islam.

Bersama denganku sekampus di sini ada beberapa insan. Firman, Awang Mohd. Ashraffarhan, Amirul Ashraf, Abdul Qayyum, Fuad Fauzi, Daniel dan Nurul Zaimah. Setakat ingatanku, ini sahajalah.

Aku bukanlah suka-suka mahu bercerita tentang sang insani sebelah sini. Syukur, Alhamdulillah, kebetulan aku dapat bertemu mereka. Bukan senang mereka dicari kerana ada ribuan manusia berkampung di 6 buah kolej di sini.

Kalaupun berjamaah di Masjid Kolej Islam Malaya milik Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan diuruskan oleh Pertubuhan Kemajuan Islam Malaysia (PERKIM), bukan mudah orang itu dicari dan ditemui.

Cuma, harapanku, yang aku bai'ahkan bersama yang lain akan cuba terlaksana secara progresif dan efektif. Di sini, aku mahu mewasilkan dan melestari silaturrahim. Juga aku mahu menuntut ilmu.

Biar wisma itu lama asal hati sentiasa berubah baru.

Bagaimana Petaling Jaya menjadi bandaraya, bandar hati hendaklah lebih maju dari bandaraya dari segi intelek, emosi, rohani dan jasmani.

Bilik 420, Mahallah Abu Bakar, UIAM, Petaling Jaya, Selangor.
Rabu, 6 Jun 2012, jam 12.32 tengah malam.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved