ads

Sabtu, 11 Jun 2011

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Masjid Bandar <b>Bukit Raja</b>, Klang.

Posted: 15 May 2011 11:44 PM PDT

Rayuan Derma Pembinaan Masjid Bandar Bukit Raja

Populasi penduduk Islam di Bandar Bukit Raja (BBR) Klang sehingga penghujung 2010 dianggarkan sekitar 40% daripada 10 ribu buah rumah yang telah didiami. Perkembangan penduduk Islam menunjukkan peningkatan positif sejajar dengan kepesatan pembangunan di BBR dan kawasan sekitarnya.

Justeru, wujud tanggungjawab fardhu kifayah untuk mendirikan sebuah Masjid di BBR bagi keperluan kariah dan para pengunjung yang menjalankan urusniaga dikawasan BBR dan sekitar. Melihat kepada keperluan sebuah Masjid yang khusus dan selesa kepada kariah BBR maka jawatankuasa pembinaan Masjid Bandar Bukit Raja telah dibentuk pada November 2009 terdiri daripada wakil setiap kawasan perumahan yang telah dibuka pada masa itu.

Keperluan yang mendesak terhadap kewujudan sebuah masjid yang sesuai bagi membangun dan menghidupkan roh keagaamaan bersifat kerohanian yang boleh menjadi tunjang dan pedoman hidup komuniti Islam di kawasan ini. Diharapkan terbinanya Masjid Bandar Bukit Raja akan menjadi nadi kepada perkembangan syiar Islam dan seruan kepada amal makruf dan nahi mungkar di Bandar Bukit Raja.

Flyers untuk sumbangan derma boleh didapati di sini:
1. Mukasurat Depan
2. Mukasurat Belakang

Untuk maklumat lanjut, bolehlah berkunjung ke laman web: http://blogmasjid.bandarbukitraja.org

Rayuan Derma Pembinaan Masjid Bandar Bukit Raja

Rayuan Derma Pembinaan Masjid Bandar Bukit Raja

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


My Life In Mono: Memburu Nasi Ambeng <b>Di</b> Warung Ibu, <b>Kuala Selangor</b> <b>...</b>

Posted: 26 May 2011 07:51 PM PDT

Selamat Sejahtera Semua!!

Oklah, orang tua kata kalau kita tak sempurnakan niat dihati, nanti akan kempunan. Lagi-lagi bab makanan ni. Betol tak? So, bagi orang yang kuat makan ni, memang sangat percaya dengan benda ni semua! Hahaha... Dengan harapan dapat memuaskan nafsu makan walaupun destinasi jauh di rantau mana agaknya!

Meleleh sekarang!

Dijadikan cerita, aku sanggup pergi ke Kuala Selangor semata-mata untuk merasa nasi ambeng yang di katakan sedap tu.. Maklumlah, bila dah masuk rancangan Jalan-Jalan Cari Makan, memang aku kenalah merasa sendiri. Hahaha... Dan hasilnya, hujung minggu lepas, dalam kepanasan dan kelaparan, gigih ke Kuala Selangor untuk mencari sepinggan nasi ambeng superb tu!

Dalam pukul 3 petang baru sampai ke destinasi yang dituju. Oleh kerana aku takde GPS, maka sebelum keluar rumah kenalah Google Map dulu. Hasilnya aku tidak sesat! Hahaha... Tak susah pun nak cari, kedai ni terletak di jalan Kuala Selangor - Tanjung Karang. Kalau dari Kuala Selangor warung ni kat sebelah kanan. Takkan sesat punya! Hahaha... 


Ok! kami datang bertiga, semua order nasi ambeng. Sepinggan dalam RM6.50 je ok! Dan portionnya, korang tengoklah sendiri! Memula macam tak mampu nak habiskan sorang! Tapi bila dah tengok nasi yang seksi macam tu! Kahkahkah.. Licin licau jadi! 

Eh lupa nak bagitahu. pada sesiapa yang tak tahu, nasi ambeng ni makan orang jawa. jawa Selangor ada, jawa Johor ada. Kiranya ini memang makanan beridentitikan masyarakat jawa. Nasi ambeng ini WAJIB disertakan dengan beberapa lauk, macam kat atas tu, ada ayam goreng atau ayam kicap, sambal goreng, serunding kelapa dan juga mee goreng! Ini kira dah lengkaplah!


Penilaian rasa.................. Sila datang dengan perut lapar ok! Dan rasai kenikmatan sejati nasi ambeng orang jawa piau punya! Percayalah, ini antara yang terbaik aku pernah makan! Paling sedap serunding kepala dan sambal goreng. Memang terbaik! You cannot get any better than this! Makan berpeluh-puluh uolllss!! Peh, memang berbaloilah perjalan melebihi 100km prgi balik semata-mata nak makan sepinggan nasi ni!

p/s : Tak payah berangan nak masak sendiri. Remeh lauk banyak-banyak ni.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


cicinggy love cinonet=): ketika berada <b>di jeram</b> lata belatan,kelantan

Posted: 07 Jun 2011 11:06 AM PDT

i really love you . mish you . pleasee . dunt forget me .remember me always yeah . i waiting for you . dunt make me cry . thanks you coz make me becme hepy . i cannot forget you untill i die . sory for evrythink if i make you sad n hate me .

S549S NEVER DIE!!

&

C549C NEVER DIE!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


MR.BAIZ HERE

Posted: 08 Jun 2011 06:06 PM PDT

~KAWASAN SPEED TRAP~

Plus Arah Utara (Dari KL):

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting

2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting

3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan

4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara

5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai

6- Km 296 berdekatan exit Gopeng

7- Km 352.6 selepas exit Sungkai

8- Km 373 berdekatan exit Slim River

9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar

10- Km 308.6 selepas exit Gopeng

11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora

12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun

13- 2 km after tol Juru (90km/j)

14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan

2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)

3- Km 253 selepas exit Senawang

4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah

5- Betul2 di exit Jasin

6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak

7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara

8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam

9- Betul2 di exit Sedenak

Plus Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh

2- Betul2 di exit Bukit Lanjan

3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh

4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang

5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)

2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)

3- Betul2 di exit Damansara

4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi

5- Betul2 di exit Shah Alam

SUMBER dari PPEOC

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


MFC yang telah pun buka <b>di Bangi</b>, tetapi……..

Posted: 18 May 2011 06:30 PM PDT

Okey……… ni nak citer pasal MFC yang bakal di buka kat Bangi tu…. eh..kan hari tu aku dah buat entry pasal nak buka… masa tu asal aku lalu jer masih renovation lagi….

So, kali ni dia dah bukaaaaaaa………….. yehaaaaaa………..

Jom…jom kita tengok persekitaran dan dalam MFC ni… lawa ker ? Macam KFC ker ? Macam Pizza Hut ker?? hehehe

mfc bangi

Tu dia…. dah buka kan… so banner pun dah tulis DIBUKA la….

Tengok…..punya la penuh parking kat depan tu….sampai aku nak parking pun tak dapat… jadi sesuka hati map bapak aku jer g parking kat tempat motor…muahahaha

mfc bangi

Aisey….goyang pulak gambar…. mengigil apa aku ni..hahaha

Tengok… siap ada meja makan kat depan gitu.. open air ko… elokla.. sapa-sapa nak merokok sila makan kat luar.. jangan nak penuhkan asap kat dalam…aku cukup tak suka yek!

Kat koridor dia siap bentang rumpur karpet ko…. hehehe…

mfc bangi

Aisey…….nak masuk jer terpandang memo ni..

HARAP MAAF

OUT OF PIZZA SERVICES

Baru jer nak rasa pizza dia… boleh la pulak 'out of services'. Sempat gak aku tanya kat staf dia, kenapa pizza tak ada?

Oven terbakar kak, awal-awal opening hari tu.. tu yang tak dapat buat pizza…

Alahai……. tak merasa la makan pizza, my IR kata tak per, kita rasa apa yang ada dulu….

mfc bangi
mfc bangi

Ya allah…….. panjang nya barisannnnnnnn………………. ada 3 kaunter dibuka, tiga-tiga pun panjang

Tak per….tak per, kita beratur gak… sebab nak merasa sangat kan MFC ni macam mana……

mfc menu

Tengok menunya macam best jer….

Harga pun aku tengok boleh tahan gak… standard harga la.. takmahal dan tak murah… sebaba ada menu tuk seorang @ keluarga….

mfc bangi

Ni ruang makan di tingkat bawah…….

ni sebelah kanan aku.. sebelah kiri aku tak snap, terlupa lak.. tapi sebelah kira kecik sikit la ruang nya…

tapi okey la tempat duduk macma ni… selesa… cuma ni macam sesuai tuk meja keluarga.. habis tu yang couple2 nak duk mana??hehehe

mfc bangi

Okey……. tempat ambik sos…

sekarang dah jenis main picit-picit dah… tapi tu pun ROSAK ko…

Ganas tul yang guna yek.. tak sampai pun seminggu banyak tul benda rosak…..

mfc bangi

mfc bangi

Ni ruang makan di tingkat atas…..

Gambar pertama belah kiri, gambar ke dua belah kanan….

Staff pun sentiasa ada…mungkin supaya senang nak kemas2 meja yang telah digunakan dengan cepat kot…jangna masa pembukaan jer.. sok2 dah tak ada yang mengemas nya pula nanti…

mfc bangi

Apa la gunanya ada restoran besar dan cantik tapi tak ada tempat mainan kan??

ha… anak aku yang ini la dia kejar dulu…… kan ingat nak makan, tapi ingat nak main jer…

Tapi elok pun, sementara ibu bapa g membeli makanan, anak-anak boleh la mengumbirakan hati di sini.. ialah… pas dah main penat-penat sure derang lapar… jadi habis la makanan tu kan nanti..hehehe

Ok…dah habis kita meronda kedai makanan nya….

Eh mana makanan nya sumi oit??

Makanan?? hehehehe

Aku tak beli pun makana nya…

Gila ko.. nak tunggu ayam pun ambik masa 1/2 jam… Orang yang dah beli dan menunggu ayam pun tak dapat lagi, ini nak masuk aku yang belum order.  Kul baper aku nak makan wei?? dah kul 1.00 ptg dah… lapar gila la aku..

Silap hari bulan kul 3.00 petang pun lom tentu aku dapat makan… jadi aku tak jadi la order aku kuar dan terus pecut kete g makan KFC..hehehe

oh ya ni aku nak kogsi pengalaman orang yang dah pernah pergi ke MFC..

Salam perkenalan.Baru je pegi MFC Bangi.tp waktu menunggu nye sgt lama. Nk order setengah jam.nak dapat makanan setengah jam.bukan fastfood tapi jd slowfood – nornilia

baru je pergi makan tadi kat mfc bangi. servis sangat mengecewakan. sejam tunggu nk dapat makanan, padahal orang bukan ramai sangat pun. then, macam2 benda yang rosak. nak order piza, dia cakap mesin rosak. mesin air pon rosak, smpaikan tmpat tekan2 sos pon rosak. papepon makanan dia ada kelainan la berbanding kfc and mcd. – nie

sumer komen tu di petik dari entry yang lepas….

Jadi… aku pula dah pergi mengalaminya, baru beratur pun dah menunggu lama, ini kan pula nak beli.. jadi aku lupakan sementara MFC ni… nanti g selepas sebulan la pula.. tengok, ada tak perubahan.

Dan harap2 x ada lagi oven pizza terbakar…hehehe

So pada yang nak pergi ke MFC Bangi, terletak depan Keep Slim Bangi, berhampiran Tasik Cempaka iaitu di Seri Bangi, Bandar Baru Bangi.

Nota kaki : Ada sesiapa pernah pergi MFC Bangi?? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Article by Sumijelly, has written 1658 articles for Sumijelly.com

Pemilik blog 'Sumijelly.com'. Untuk maklumat lanjut sila usha sini. Jangan lupa follow sumijelly di twitter.

If you liked this post, you will definitely enjoy others too. Subscribe to the feed via RSS to get instantly updated for those awesome posts soon to come.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Najis babi salur ke laut | Berita Harian Online

Posted: 13 May 2011 06:40 PM PDT


AB1 abedin WC Beritahairan Coklat

PENGUMUMAN

(1) Dapatkan pelbagai tips menarik di Forum Tips BHO

(2) Pastikan anda mendaftar segera di Forum BHO bagi berkongsi maklumat dan pendapat.

(3) Hiburkan hati anda dengan pelbagai lawak dan jenaka di Forum Lawak Jenaka

(4) Dapatkan pelbagai info dan maklumat yang bermanfaat di Forum Agama

(5) Jangan pendamkan perasaan berbekam di hati. Luahkan di Forum Tak Puas Hati

(5) Ingin beriklan di BHO Blog? Sila ke Forum Iklan BHO Blog

(6) Berasa bosan sedikit? Ingin hiburkan hati 5 minit? Sila ke BHO Games Center

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Pangsapuri Untuk Disewa <b>Di</b> Cheras RM500.00 Cari rumah sewa dan <b>...</b>

Posted: 08 Jun 2011 10:37 PM PDT

Pangsapuri Waja Taman Tun Perak Cheras...850 kps, Auto Gate, 24 jam Kawalan Keselamatan, 3 bilik, 2 Bilik air, 7 Eleven, Mini Market..Taman Permainan

Berdekatan dengan Carrefour Bandar Tun Hussin Onn ..1 minit

Jusco Cheras selatan 5 minit...

Econsave, Balakong...

Kemasukan segera

Hubungi: 0193442389 zaidi

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


Perburuan Satwa Liar Marak <b>di Meru</b> Betiri - AntaraNews.com

Posted: 03 Jun 2011 03:24 AM PDT

ilustrasi kasus perburuan satwa liar (ANTARA/ Firman)

Berita Terkait

Jember (ANTARA News) - Perburuan satwa liar yang dilindungi di kawasan Taman Nasional Meru Betiri (TNMB) di kawasan Kabupaten Jember dan Banyuwangi hingga kini masih marak.

"Pemburu menembak seekor banteng di kawasan hutan TNMB, namun pemburu itu kabur dari kejaran petugas polisi hutan," kata Kepala Polhut TNMB, Musafa, kepada ANTARA di Jember, Jumat.

Petugas menemukan daging banteng yang sudah dipisahkan dari kulit dan tulangnya sebanyak satu kuintal yang diletakkan di pinggir hutan kawasan TNMB.

"Perburuan satwa liar di kawasan TNMB masih terjadi, sehingga petugas polhut akan melakukan patroli secara rutin untuk mempersempit ruang gerak pemburu liar, meski personel polhut sangat terbatas yakni 33 orang untuk memantau 58 ribu ha kawasan TNMB," tuturnya.

Data di TNMB tercatat sebanyak 18 kasus perburuan satwa liar selama tahun 2010, sedangkan tahun 2009 tercatat sebanyak 12 kasus. Perburuan satwa liar tahun 2010 meningkat dibandingkan dengan tahun sebelumnya.

"Selama Januari hingga Mei 2011 tercatat sebanyak empat kasus perburuan satwa liar dan kami berusaha maksimal untuk menekan angka kasus perburuan satwa di kawasan TNMB," paparnya.

Beberapa hewan langka yang diburu antara lain rusa, banteng, penyu dan telur penyu, kera abu-abu ekor panjang, dan beberapa hewan liar seperti landak, babi hutan, trenggiling, dan budeng.

"Selama tahun 2010, dari 18 kasus perburuan liar, petugas TNMB bersama aparat kepolisian setempat hanya bisa menindaklanjuti lima kasus, karena 13 kasus perburuan liar lainnya tidak ditemukan tersangkanya," katanya.

Biasanya petugas TNMB hanya menemukan bangkai atau daging satwa langka yang sudah ditinggal oleh pelaku perburuan satwa liar tersebut.

"Pelaku perburuan satwa liar bisa dijerat dengan Undang-Undang Nomor 5 tahun 1990 tentang Konservasi Sumber Daya Alam Hayati dan Ekosistem," katanya menambahkan.

Ia mengimbau kepada masyarakat untuk menjaga kelestarian ekosistem flora dan fauna yang dilindungi oleh negara, sehingga hewan langka tersebut tidak terancam punah.
(KR-MSW*E009/E011)

Editor: Aditia Maruli
COPYRIGHT © 2011

Ikuti berita terkini di handphone anda di m.antaranews.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Teratak Impian Ibu: Mangga Kelapa

Posted: 03 Jun 2011 02:20 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Berpandukan peta yang diberikan oleh saudara Azid di blognya....akhirnya aku berjaya jua menjejaki nursery makcik tu yang terletak di Pekan Sungai Pelek....Ada cerita sedih di sebalik pencarian nursery makcik ...

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


ZAKRI ALI RANGKUTI: 10000 sertai program kerajaan Selangor <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 31 May 2011 12:00 AM PDT

(Gambar: Sebahagian remaja dan kanak-kanak yang hadir di majlis yang diadakan di Sungai Besar baru-baru ini)

SABAK BERNAM, 31 Mei: Konsert dan Sembang Santai Generasi Idaman Selangor (GeMS) di Dataran Tonggak 10, Sungai Besar, Sabak Bernam baru-baru ini penuh meriah apabila hampir 10,000 menyertainya.

Exco kerajaan negeri Selangor yang juga penaung program ini, Dr Halimah Ali menyifatkan perhimpunan ini satu kejayaan besar dalam menembusi kawasan Sabak Bernam.

Beliau sendiri yang hadir ke majlis itu menyifatkan sambutan yang diberikan kepadanya suatu yang luar biasa dan kejayaan besar bagi satu majlis anjuran kerajaan negeri.

Di majlis itu, Dr Halimah selaku Pengerusi Jawatankuasa Induk Menangani Gejala Sosial Negeri Selangor bersama Jawatankuasa Menangani Gejala Sosial peringkat Daerah Sabak Bernam yang dipengerusikan oleh Pegawai Daerah Sabak Bernam sebagai tuan rumah mengadakan dialog terbuka.

Sesi dialog ini disertai penghulu dan ahli JKKK serta wakil Agensi Anti Dadah Kebangsaan, Pejabat Kesihatan Daerah Jabatan Kebajikan Masyarakat, Majlis Agama Islam Selangor, Pejabat Agama Islam Daerah dan Lembaga Zakat Selangor.

(Gambar: Dr Halimah melihat pameran Vespa di himpunan itu)

Majlis dialog ini bertujuan berkongsi input-input mengenai gejala sosial terkini yang berlaku di daerah Sabak Bernam serta cara menangani masalah tersebut secara menyeluruh dan bersepadu antara agensi kerajaan dengan pimpinan masyarakat.

Pelbagai perkara dapat dikongsi bersama antara pimpinan masyarakat setempat, agensi kerajaan dan kepada pimpinan tinggi Kerajaan Negeri Selangor.

Konsert dan sembang santai ini diserikan dengan kehadiran Shahir AF, Akil Hayy, Dakmie serta peserta Raja Lawak 5 seperti kumpulan R2, Nazmi dan Black.

Konsert dan sembang santai dikendalikan oleh motivator remaja, Akhwan Afandi.

Kelainan konsert ini ialah dengan menampilkan mesej kepada remaja berkenaan isu gejala sosial seperti rempit, pergaulan bebas, penagihan dadah dan sebagainya.

Kebanyakan penonton yang dianggarkan lima ribu orang di sekitar Sabak Bernam yang hadir pada malam itu sangat berpuas hati kerana bukan sahaja dapat melihat artis pujaan mereka secara dekat malah artis tersebut juga memberi nasihat mengenai kehidupan remaja seharian.

Antaranya contoh konsep kasih sayang yang sebenar iaitu kasih sayang kepada Allah S.W.T sebagai pencipta.

Penutupnya, kelainan ditampilkan iaitu Akhwan Afandi bersama Akil Hayy mengepalai munajat dan doa beramai-ramai supaya Allah SWT melindungi negeri Selangor daripada bala bencana dan kerosakan akhlak anak muda dan zikir taubat.

Selain itu, Forum GeMS juga telah diadakan pada malam sebelumnya dengan kehadiran panel Ustaz Zamri (Mari Mengaji), Ustaz Syukri (Halaqah) dan juga Kamal Affendi (Penganalisis Jenayah) yang dipengerusikan oleh Ustaz Sallehin Muhyi.

Antara perkara yang dibincangkan adalah berkenaan hasrat menjadikan Selangor sebagai Negeri Idaman yang bebas gejala sosial dan perkara-perkara negatif di kalangan remaja dan belia pewaris masa depan negara.

Kehadiran peserta yang dianggarkan hampir dua ribu orang yang terdiri daripada ibu bapa dan remaja telah mendapat input yang berguna untuk ibu bapa dan remaja dalam menghadapi masalah identiti, sosial dan juga jatidiri.

Kerengga

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Fendi Ikan Bakar <b>di Kelana Jaya</b>

Posted: 24 May 2011 04:48 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Fendi Ikan Bakar di Kelana Jaya. Posted by june at 19:48 · Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Share to Google Buzz. 0 comments: Post a Comment. Older Post Home. Subscribe to: Post Comments (Atom) ...

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Program JELAS fasa II: Anwar <b>di Sepang</b> malam ini, 10 Jun <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2011 01:11 AM PDT

KUALA LUMPUR: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan hadir di Ceramah Perdana di Dewan Orang Ramai Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang pada malam ini.

Beliau dijemput khas sebagai pemidato utama dalam siri kempen Jelajah Selangor Tawan Malaysia (JELAS – Tawan Malaysia!) Fasa 2 yang secara rasminya bermula hari ini.

Program dijadual bermula jam 9 malam yang turut dihadiri Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan barisan Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Menurut Timbalan Ketua Penerangan KEADILAN, Ir MP Muthiah, berdasarkan maklumat diperoleh KEADILAN Selangor, Umno mengupah beberapa individu membuag kain rentang yang dipasang di kawasan sekitar program dan diganti bendera Umno.

Selain program di Sepang, katanya, satu lagi siri ceramah dalam kempen JELAS – Tawan Malaysia! akan turut diadakan di kawasan Parlimen Puchong bertempat di Balai Masyarakat, Jalan 4/2 Taman Sri Andalas, Serdang Jaya.

Program itu dibarisi pemidato seperti Adun Batu Caves, Amiruddin Shaari dan Adun Taman Medan, Haniza Talha. Orang ramai dijemput hadir untuk memeriahkan program dan mendengar penerangan terkini isu politik semasa tanah air.

"Diharap dengan pelancaran kempen JELAS -Tawan Malaysia! Fasa 2 ini akan mempertingkatkan lagi keyakinan rakyat pada perjuangan mengembalikan hak rakyat!," kata Muthiah.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=15112

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved