ads

Isnin, 22 Julai 2013

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Suara Generasi Baru » Pembelian Tanah <b>Di Bukit</b> Kiara: <b>Raja</b> Nong <b>...</b>

Posted: 19 Jul 2013 02:28 AM PDT

KUALA LUMPUR: Ketua Umno Bahagian Lembah Pantai Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin memfailkan saman terhadap anggota Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar dan dua lagi atas dakwaan menerbitkan kenyataan fitnah berhubung pembelian tanah di Bukit Kiara.

Bekas Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar itu memfailkan saman itu di pejabat pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil pada 17 Julai lepas melalui Tetuan Raja Riza & Associates.

Beliau menamakan Nurul Izzah, yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat, Mkini Dotcom Sdn Bhd, pemilik portal berita Malaysiakini dan wartawan Malaysiakini Lu Wei Hoong, sebagai defendan.

Media memperoleh writ saman itu pada Jumaat.

Peguam M.Reza Hassan memberitahu pemberita bahawa kes itu ditetapkan untuk pengurusan kes pada 19 Ogos ini di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Datin Yeoh Wee Siam.

Dalam pernyataan tuntutannya, Raja Nong Chik, 60, mendakwa Nurul Izzah, 33, telah mengeluarkan kenyataan fitnah serta palsu berhubung pembelian tanah itu pada sidang akhbar di Bangunan Bakti, Taman Tun Dr Ismail di sini, sehari sebelum hari pengundian pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13).

Raja Nong Chik mendakwa kenyataan Nurul Izzah itu telah diterbitkan di laman web Malaysiakini pada hari sama iaitu 4 Mei lepas.

Beliau memohon perintah injunksi agar defendan-defendan sama ada melalui dirinya atau ejen-ejennya dihalang daripada mengeluarkan atau menerbitkan perkataan sama yang menfitnah dirinya.

Beliau juga memohon ganti rugi am, teruk, teladan, satu perintah supaya defendan menerbitkan satu permohonan maaf, faedah, kos dan lain-lain relif yang difikirkan wajar oleh mahkamah.

Katanya akibat penerbitan kenyataan itu, reputasi dan maruahnya sebagai ahli politik, bekas menteri dan senator yang dihormati di negara ini telah terjejas teruk.

Pada PRU13, 5 Mei lepas, Nurul Izzah menewaskan Raja Nong Chik dengan majoriti 1,847 undi.
BERNAMA

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


GEMPAARR....! Ada Seorang Ketua Bahagian UMNO <b>Di Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 30 Jun 2013 01:21 AM PDT

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengingatkan semua pemimpin Barisan Nasional (BN) untuk memulakan kerja dari sekarang bagi menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) akan datang.
Jelasnya, tempoh lima tahun bukan satu masa yang panjang untuk masing-masing berlengah-lengah atau berehat ekoran kepenatan bekerja ketika pilihan raya umum lalu.
Sebaliknya, kata beliau, mereka perlu menggalas tugas dan tanggungjawab lebih besar untuk menyelesaikan tuntutan rakyat yang mahukan negara lebih maju, demokrasi lebih matang dan sistem kerajaan yang adil.
"Tempoh berehat sudah habis, tugas tersedia di hadapan untuk memikul tanggungjawab itu kerana ini bukan soal BN tetapi rakyat yang lebih bijak dan bermaklumat.
"Mulakan kerja sekarang ini, bukan esok atau tunggu tiga empat tahun lagi, ketika tiba saat pilihan raya kerana perkara ini serius bagi menentukan rakyat percaya dan yakin dengan BN, sekali gus menubuhkan kerajaan lebih kuat," katanya ketika berucap dalam Majlis Kesyukuran dan Penghargaan Jentera BN Wilayah Persekutuan di sini hari ini.
Dalam pada itu, beliau yang juga Pengerusi BN Wilayah Persekutuan turut meminta pemimpin BN untuk menilai faktor kekalahan di kawasan yang dikuasai pembangkang, di samping meraikan kejayaan parti membentuk kerajaan Pusat.
Beliau berkata, penilaian itu harus dibuat dengan memberikan fokus bagaimana untuk mengembalikan sokongan rakyat terutama pengundi di bandar yang tidak berpihak kepada BN.
Dalam konteks itu, beliau berpesan agar masing-masing tidak terlalu menumpu perhatian untuk merebut jawatan dalam parti tetapi perlu berfikir bagaimana mahu membela rakyat.
"Kita perlu sedar dan insaf dalam tempoh lima tahun akan datang. Kita tidak ada banyak pilihan sebaliknya bertumpu kepada apa yang sepatutnya kita lakukan, jangan hanya kejar jawatan dalam parti.
"Melihat kepada situasi yang kita hadapi sekarang, kita perlu perkukuhkan barisan, perpaduan dan semangat kerjasama sesama kita kerana itu merupakan prasyarat untuk menentukan kejayaan lebih besar," katanya.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Vacancy at AVON <b>SALAK</b> <b>...</b>

Posted: 04 Jun 2013 12:00 AM PDT

Salam Semua,

Maaf tak dapat reply pada PM sebab saya masih orang baru dalam forum ini,

Kedai Avon Salak Tinggi akan mula beroperasi semula pada 14 Jun 2013 (Jumaat);

Hari Operasi: Isnin - Sabtu dan hari-hari terpilih pada hari Ahad
Waktu: 10.00 pagi hingga 7 petang
Alamat:
AVON
No 5A, Jalan ST1C/6, Medan 88,
Bandar Baru Salak Tinggi
(belakang Maybank / berhadapan Empress Hotel).
Tel: 87066330
Kami memohon ribuan maaf kerana dalam masa yang sama, AVON Salak Tinggi sedang mengadakan proses naik taraf dan ubah suai kepada warna baru-magenta -pink. Demi keselesaan pelanggan semua, segala kesulitan harap di maafkan.

Dalam masa yang sama kami masih mengadakan process recruitment untuk menambah pekerja di kedai kami.

Sekian, jumpa anda di sana - Avon Salak Tinggi
Maserra

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Miliki disiplin <b>tinggi</b> jika mahu berjaya dalam sukan: Dennis <b>...</b>

Posted: 12 Jul 2013 09:14 AM PDT

Posted on July 13, 2013, Saturday

MARUDI: Untuk mencapai kejayaan dalam bidang sukan, seseorang itu harus mempunyai disiplin diri yang tinggi serta berkeinginan mencapai impian mereka untuk mengejar kecemerlangan.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Telang Usan, Dennis Ngau berkata mereka yang berdisiplin pasti akan menemui kejayaan cemerlang dalam bidang sukan.

Bagaimanapun, katanya, dalam usaha mahu mencapai kejayaan dan impian dalam sukan, jangan lupa pendidikan kerana pendidikan akan menemui jalan hidup yang lebih sempurna manakala sukan membantu memberikan kecergasan kepada kita.

"Ini kerana dalam pendidikan, kita memerlukan otak yang cergas dan sihat agar dapat belajar dan fokus dengan pelajaran di samping mempunyai displin yang baik dan disertakan dengan kerja keras," katanya ketika merasmikan Sukan Tahunan SJK (C) Sungai Jaong Ke-7, di Kompleks Sukan Marudi, di Kampung Cina, kelmarin.

Dennis berkata, Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) dan Lembaga Pengurusan Sekolah telah menganjurkan aktiviti yang amat penting membantu mengasah bakat atlet-atlet bukan sahaja di peringkat sekolah malah boleh diserlahkan ke peringkat lebih tinggi seperti peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

"Saya berharap SJK Sungai Jaong akan mampu melahirkan atlet-atlet sama ada di peringkat antarabangsa mahupun kebangsaan.

Justeru, jika ada yang berbakat teruslah didik dan berikan semangat kepada mereka untuk mencapai kejayaan.

"Hasil latihan dan bimbingan berterusan, atlet kita di Baram suatu hari kelak akan dapat mewakili Sarawak," katanya memberi kata-kata perangsang kepada pelajar.

Dennis berkata, beliau tidak mahu kekurangan kemudahan di Baram akan dijadikan sebagai alasan untuk mereka 'menyerah kalah' dan tidak mahu meneruskan bakat serta minat dalam bidang sukan.

"Jangan anggap bersukan hanya membuang masa, tetapi jadikan sebagai persaingan yang sihat, justeru kita harus menggalakkan para pelajar menyertai pelbagai sukan yang diminati," jelasnya sambil berharap kerjasama PIBG dan Lembaga Pengurusan Sekolah, guru-guru serta pihak sekolah akan diteruskan.

Pada majlis tersebut, Dennis turut mengumumkan geran peruntukan kerajaan berjumlah RM10,000 kepada PIBG SJK (C) Sungai Jaong.

Hadir sama Pegawai Penerangan Daerah Baram Joseph James, wakil Pegawai Pelajaran Daerah Nelson Munan Sang, Pengerusi Lembaga Pengurusan Sekolah, Pemanca Wong Kiong Ching, Pengerusi PIBG SJK (C) Sungai Jaong, Kapitan Jimmy Kiu Boon Fatt dan Guru Besarnya, Choo Chong Lok.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


Kuat Merayau: Puasa Kali Pertama <b>di Padang Jawa</b>

Posted: 17 Jul 2013 04:06 PM PDT

Hai! Ramadhan kali ini adalah Ramadhan pertama berpuasa di Padang Jawa. Yup! Rumah sewa kat Padang Jawa, Selangor. Meriah sungguh kat sini. Lalu dekat jalan utamanya (jalan mati) meriah macam masuk bazar naik kenderaan sendiri. Boleh beli ala drive thru tau. Haha. Seronok!

Apa-apapun, setinggi-tinggi penghargaan kepada rakan serumah yang sungguh rajin masak sahur. Kadang-kadang je beli. Ikhlas daripada HY yang tak reti masak. Apa yang boleh bantu, tolong bawak 'rice cooker' jela dari rumah. Pinjam dengan mama. Macam-macam menu yang dimasak tau. Antaranya tomyam, telur sambal, telur goreng, sardin, spagheti dan lain-lain. Masakan mudah? Lelaki bujang kalau nak bangun sahur pun kira eksklusif ya. Haha. Thank you, guys!

Semoga Ramadhan kita lebih bermakna tahun ini!

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


1st time makan buffet ramadhan <b>di Bangi</b> Golf Resort, kesiankan?

Posted: 18 Jul 2013 07:05 PM PDT

Maaflah update menu berbuka pagi-pagi cenggini. Ini pon sebab mood rajin tengah ada. Kalau tak rajin, tu yang jadi macam semalam tu. Membisu je aku. Padan muka, sebab malas sangat semalam, dah gambar lauk udang masam manis+telur dadar aku terdelete dalam fon. Jadinya tak boleh nak tunjuk gambar yang itu. Ampun ye. 3 menu tu aku masak hari selasa lepas. Bayangkan aku dengan en.aril masak 3 menu tu dalam masa setengah jam je, hebait tak??
Citernya bermula bila aku sibuk nak menghantar cookies kat customerlah masa balik rumah petang tu. Aku ajak en.aril teman sekali. Aku bajet sebelum 6.30 aku akan sampai kat rumah balik, sekali hamek ko! Pukul 7 malam baru sampai. Nasib aku dah keluarkan udang siap-siap. Laju-laju masak nasi, terus potong segala jenis bawang, bahan tumisan dan kobis.
Memang sangat pantas dan cekap kitorang laki bini buat kerja. Aku sediakan bahan, en.aril tolong masakkan. Baguskan?? Macam nilah kerjasama yang kita mahukan di antara suami isteri (^_^)
Ngam-ngam orang azan, siap semua masakan aku. Berbuka dengan buah kurma + air masak pon  kat dapur je.
Lepas berbuka terus mandi solat semua baru makan nasi. Mulai tahun ni kitorang dah tukar tradisi cara berbuka kitorang. Seronok jugak aku bila buat macam tu. Takdelah kena makan dalam keadaan terkejar-kejarkan. Sambil makan boleh rileks-rileks je nak hadamkan makanan dalam perut :)
Ampun ye, hanya ada gambar kobis goring kunyit je untuk lauk berbuka hari selasa haritu.
Hari Rabu pulak aku EL. Ada hal sikit :) Petang tu murah rezeki kitorang anak beranak. Officer en.aril belanja kitorang + sorang lagi ofismate en.aril berbuka puasa kat Bangi Golf Resort. Alhamdulillah. Sebenarnya aku memang tak pernah pergi buffet Ramadhan ni. Bukan tak teringin nak pergi, tapi bila tengok harganya macam tak berbaloi je. Mungkin sebab poket kitorang tak tebal, tu yang keinginan pon ala-ala je. Kalau poket tebal, maunya setiap hari kitorang pergi berbuka buffet kot :P
Kitorang sampai awal gila kat sana. Kalau tak silap siap jadi orang yang pertama lagi daftar masuk,hahaha. Datang awal semata sebab nak book tempat. Officer en.aril mintak dia yang handle booking tempat ni. Jadinya memang sesuailah kitorang sampai awalkan. Nasib mood safiyya pon ok je aritu. Kitorang dari rumah lagi dah cakap-cakap dengan dia supaya jangan buat perangai + jangan menangis-nangis tak tentu pasal bila orang dah ramai nanti. Alhamdulillah, memang rezeki. Dia behave je malam tu. Apa yang dia nak makan, semua kitorang bagi. Comot pon comotlah, janji tak buat perangai, (saikokan kitorang, hihihi)
Dekat-dekat dah nak masuk waktu berbuka barulah sampai officer-officer en.aril tu. Kitorang berbuka 5 orang dewasa + 2 kanak-kanak. Nasib aku dah pernah jumpa diorang sebelum ni, jadinya takdelah segan sangat. Boleh sembang-sembang. Lagipon masing-masing bawak anakkan. Topik sembang memang tak lari asyik cakap pasal anak jelah :)
Aku tak tangkap gambar sangat pon. Malas aku nak memusing dari satu gerai ke gerai yang lain dengan perut memboyot ni. So far makanan semua sedap. Kebetulan meja kitorang dekat dengan desert, jadinya kitorang banyak berulang ke situ jelah.
Gerai-gerai yang ada kat situ macam biasalah. Ada kambing bakar, satay, nasi berlauk, bihun+meggi goreng, pasta, yong taufu, mee kari dan banyak lagilah. Tak ingat dah aku. Sebab aku cuma pusing sekali je amik megi+bihun goreng. Lepastu minta diorang letakkan sambal udang+daging paprik+ayam halia.
Tekak teringin nak amik mee kari, tapi takut mood safiyya ke laut. Jadinya aku sambung makan desert-desert jelah. En.aril macam biasalah, dia mesti pulun kambing kaw-kaw. Selebihnya dia makan desert je. Rupanya dia pon sama macam aku, amik makanan yang ringkas je sebab takut safiyya meragam. Saiko sangat dah kitorang nikan. Terlampau takutkan anak meragam, sampai makan pon kitorang sekat (^_^)
Oh, harga buffet ramadhan kat sini kalau walk in RM68 tak silap aku. Kalau nak murah, lebih baik korang call buat reservation, then datang amik voucher tengah hari sebelum korang datang petang tu untuk berbuka. KELEBIHANNYA bila kita datang collect voucher sebelum waktu berbuka kita akan dapat harga super duper MURAH!! Macam kitorang aritu, dapat harga RM43 sekepala. Hampir RM20 kitorang dapat jimat tau, Alhamdulillah (^_^)
Suasana tempat berbuka sebelum orang meramai. Kosong je semua mejakan. Bila dah dekat pukul 7, riuh rendah jadinya tempat ni. Surau yang diorang sediakan pon sangat selesa. Aku lepas berbuka dengan kurma+air je terus pegi solat siap-siap. Takut lambat-lambat nanti orang ramai, sesak pulak dalam surau tu. Kalau korang teringin nak pergi berbuka kat sana, JANGAN LUPA bawak TELEKUNG sendiri ye sebab rasanya aku tak nampak pon diorang sediakan telekung kat situ. Nasib aku dah bawak siap-siap. Kalau tidak, tak memasallah kena tebalkan muka pinjam dekat orang kejap.
Bulat muka safiyya sama macam akukan. Inilah budak yang selalu buat kitorang berjaga-jaga bila bawak dia ke tempat awam. Bimbang sangat dia buat ragam dia yang super duper yummy tu. Gigit karang baru tau!!
Muka mak yong di kala usia kandungan menginjak 38 minggu harini. Takde pulak aku perasan muka aku kembang atau sembap. Kalau time safiyya dulu, masuk 8 bulan je, hidung pon dah kembang, hohohoho. Muka aku makin tembam sekarang, badan jangan cakaplah. Stress dah aku bila baju semua dah tak muat. Perut makin membesar, membesar dan terus membesar, sementara babynya masih belum ada tanda-tanda nak keluar lagi.
Semalam pulak tak tau nak masak apa. Dalam freezer ada sotong, ada udang sikit dengan ayam. Udang dah makan, ayam pon baru lagi, hah kita keluarkan sotonglah pulak. Mula-mula ingat nak buat sotong black paper, tapi en.aril macam tak berkenan sangat. Jadinya aku serah kat dia jelah nak masak apa sotong ni. Fikir punya fikir, dia request sotong macam kat rumah member aku aritu, tapi serius aku tak ingat langsung dah macam mana rupa dan rasa sotong tu. Bila tanya dia, dia boleh agak tak bahan-bahannya, dia geleng kepala. Terpaksa tukar menu, dia request sotong berempah je macam haritu. tapi kali ni versi berkuah banyak sebab nak cicah dengan lempeng kelapa pulak masa bersahur nanti (tadi)
Sonang sangat buat sotong berempah ni. Sama macam masak kari. Cumanya takde bersantan. Itu je. Sikit lebih kurang tu korang adjustlah nak bagi rasa sedap kat tekak korang yeh!
Stok sayur dah abis dalam peti, balik kerja semalam singgah kedai bawah rumah beli kangkung. Kat rumah aku ni asyik ulang sayur yang sama je sebab sayur-sayur macam ni je yang en.aril makan. Karang beli yang pelik-pelik, aku sorang je yang mengadap, payah jugakkan. Takkan nak masak sampai 2 jenis sayur sekali masak. Letih mak yong hoi!!
Nasib tekak aku ni tekak tong sampah. Semua pon boleh. Makanan tak abis pon bagi kat aku, sebab tu badan macam di pam-pam, hohohoho. STRESS!!!!!!
Petang ni nak masak apa pulak yeh?!

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2013 07:23 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2013 07:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2013 07:41 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2013 07:09 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2013 07:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pengalaman Bersama Little Caliphs <b>Bandar Sunway</b> | Selamat <b>...</b>

Posted: 22 Nov 2012 08:52 AM PST

Syukur, diberi peluang untuk membantu sepasang usahawan. Suami dan isteri yang mengusahakan Tadika Islam berjenama Little Caliphs di Bandar Sunway. Nama khususnya ialah Tadika Khalifah Mentari berlokasi di Bandar Sunway.

Sangat hampir dengan Sunway Pyramid dan Sunway Lagoon. Saya rasa kalau jalan kaki tak sampai 10 minit pun. (^_^)

Ini merupakan kali kedua saya dapat bantu pihak Little Caliphs.

Pertama di Little Caliphs  Lavender Heights… milik kepada Puan Norafidah

http://www.facebook.com/pages/Little-Caliphs-Lavender-Heights/130678760339714?fref=ts

kedua di Little Caliphs Bandar Sunway milik kepada Tuan Abdul Razak dan Puan Sharifah

http://www.facebook.com/littlecaliphs.bandarsunway?fref=ts

Di Little Caliphs Lavender Heights saya diminta untuk menjadi pengacara majlis dan sekaligus berkongsi sedikit motivasi keibubapaan serta bernasyid.

Di Little Caliphs Bandar Sunway pula saya dijemput untuk menjadi pengacara majlis.

Syukur, saya dapat bantu menjayakan majlis ini bersama mereka.

Saya agak kagum dengan pasangan suami isteri yang mengusahakan Little Caliphs Bandar Sunway ini. Dimaklumkan mereka berdua sudah berhenti bekerja sepenuh masa dari tempat kerja lama mereka dan kini mengusahakan tadika ini sepenuh masa.

Bukan mudah untuk bergantung pada perniagaan sendiri secara tiba-tiba. Namun saya percaya mereka tentu sudah mempunyai perancangan yang tersendiri. Saya doakan mereka akan berjaya memartabatkan Tadika Islam di arena Bandar Sunway sekaligus menjadi usahawan yang sukses !!!

Salam kejayaan buat Little Caliphs Bandar Sunway dan Little Caliphs Lavender Heights.

Bersama Tuan Haji Roslan Nordin, CEO Little Caliphs Program. Selepas  selesai majlis. Beliau menghampiri saya dan berbisik "Bagus… professional done!!"

Pengasas & CEO Little Caliphs Program, Puan Hajah Sabariah Faridah.

<b>Bandar Sunway</b> - jawatan kosong 2013

Posted: 02 Jan 2013 03:22 AM PST


MONASH UNIVERSITY has a bold vision - to deliver significant improvements to the human condition. Distinguished by its international perspective, Monash takes pride in its commitment to innovate research and high quality teaching and learning.
Our campus at Bandar Sunway in Petaling Jaya strives to be a premier private research-intensive university, contributing to Malaysia and Asia. Due to our rapid growth and expansion, we are seeking suitably qualified individuals to join our dynamic team.


Lecturer/Assistant Lecturer and Program Coordinator of the DHES (Education-focused) - SASS

(Selangor - Bandar Sunway)


Responsibilities:

Education-Focused Level A academic staff duties will have an emphasis on:‎


  • reviewing teaching activities and identifying and implementing strategies designed to improve ‎outcomes for students;‎
  • developing, applying and reviewing strategies through consideration of disciplinary and or learning ‎and teaching research, and through effective collaboration with other staff at school level; ‎
  • working to disseminate disciplinary or educational innovations in documented, peer-reviewed ‎activities and potentially participating in applications for competitive funding;‎
  • undertaking a range of activities that contribute to maintaining currency with disciplinary and learning ‎and teaching innovation;
  • demonstrating efficient performance in allocated roles;‎
  • taking on some responsibilities and contributing outcomes within school committees; and
  • onset in developing external contributions to the community or to the discipline/profession.‎



Education-Focused Level B academic staff duties will have an emphasis on:
  • a developing record in the dissemination of peer-reviewed disciplinary or educational innovations;
  • taking an active role in obtaining funding to support such activity and engage in individual or collaborative projects;
  • playing a role in curriculum design and review at school or department level; 
  • potentially engaging in the effective collaborative design or implementation of cross-faculty or cross-campus teaching activities or projects;
  • undertaking a range of activities that contribute to maintaining currency with the discipline and with learning and teaching innovation; and
  • having some involvement in Honours and (where appropriate) Research Higher Degree supervision would normally be expected.

Requirements:

This one-year course provides intensive learning opportunities in problem-solving, analytical, and research skills that will prepare students for the challenges of tertiary level academic studies. Once they have successfully completed the DHES, they can proceed to second year study at an Undergraduate degree.

The successful applicant will be teaching the two core units of the Diploma, namely Academic Literacies and Learning in Higher Education. The position is also expected to assume the role of DHES Program Coordinator. The role encompasses course planning, course design and development. The position also involves providing help and advice to students on the content of the course.

The appointee will be expected to make significant contributions to teaching and research and supervision of honours and postgraduate research students along with other professional activities within the school. Expertise compatible with the education/research strengths of the School within the broad area of South East Asia Studies is preferred.
Interested candidates are required to send their application to the University or email to recruit_sass@monash.edu by 14 January 2013

The Human Resources Department
Monash University Sunway Campus
Jalan Lagoon Selatan
46150 Bandar Sunway
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Monash University Sunway Campus reserves the right to delay or not to proceed with an appointment for the above position. Only short listed candidates will be notified.

Interested candidates please send application online to the University.




KP(JPS)/5195/US/595(16) KPT/JPT/DFT/US/B 04 Co. No. 458601-U (Date of Establishment: 20 March 2000)

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jul 2013 07:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Mayat hampir reput belakang apartmen Inang, Taman Impian Ehsan <b>...</b>

Posted: 01 Jul 2013 10:04 PM PDT

Kajang: Mayat seorang lelaki hampir reput dipercayai mangsa bunuh, ditemui di satu kawasan lapang belakang Apartmen Inang, Taman Impian Ehsan, Balakong, di sini pada jam 1.30 petang semalam.

Mayat ditemui 200 meter dari bangunan apartmen terbabit oleh beberapa penduduk yang curiga dengan bau busuk dihidu mereka sejak beberapa hari sebelum mencari puncanya. Penemuan itu kemudian dimaklumkan kepada polis.
Ketua Polis Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab, berkata polis percaya mayat terbabit dicampak di situ antara lima hingga enam hari lalu berdasarkan keadaannya yang sudah berulat.

Mangsa dianggar berusia lewat 20-an ditemui dalam keadaan terlentang dengan kedua tangannya diikat di belakang dengan kabel putih, leher dijerut dengan pita perekat hitam. Mangsa memakai baju T merah berlogo Shell Helix serta jeans hitam tanpa kasut.

Pemeriksaan awal tidak menemui sebarang dokumen atau dompet bersamanya. Polis percaya mayat dicampak di lokasi itu kerana keadaan di situ yang agak terlindung dan berbukit, katanya sambil menambah, mayat dihantar ke Hospital Serdang untuk bedah siasat.

Katanya, polis masih menjalankan siasatan untuk mengenal pasti identiti mangsa.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


<b>Batu Caves</b> Reviews - Pengalaman Pertama zamzoro.com

Posted: 12 Jul 2013 09:00 AM PDT

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();
↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ Klik Sana ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑

Pada 3 Julai 2013, aku dengan seorang kawan aku pergi jalan-jalan di Batu Caves. Tujuan utama aku datang ke sini adalah untuk menulis secara ringkas tentang Batu Caves Reviews dalam blog ni. Aku dengan kawan aku pergi ke sana pada hari biasa, dan bukan pada hari perayaan Thaipusam. Walaupun pada hari biasa, masih ramai juga pelancong negara luar yang mengunjungi Batu Caves.

Tugu Dewa Muruggan - Batu Caves Reviews

Tugu Dewa Muruggan di pintu masuk merupakan faktor penarik pelancong asing untuk datang – Batu Caves Reviews.

Aku tumpang kawan aku naik motorsikal untuk pergi ke Batu Caves. Kitorang tidak dikenakan apa-apa caj. Kalau korang naik kereta ataupun bas, korang mungkin akan dikenakan caj masuk. Aku tak tahu berapa yang perlu dibayar. Yang pasti, kalau korang naik motorsikal, naik basikal ataupun jalan kaki memang tidak perlu bayar caj untuk masuk ke dalam.

Batu Caves Reviews - Gambar Depan Patung Dewa Muruggan

Hilmi a.k.a Comel bergambar di Batu Caves. Seolah ambil gambar melancong di luar Negara. Huhu…. - Batu Caves Reviews.

Sebelum masuk ke dalam, aku bertanggapan Batu Caves hanyalah tempat beribadat untuk penganut agama Hindu. Tapi yang peliknya, setiap kali aku lalu depan pintu masuk Batu Caves ketika ulang alik pergi kerja, aku akan nampak ramai pelancong luar negara yang berkunjung ke situ. Hati aku terdetik untuk singgah di Batu Caves tatkala melihat keadaan tersebut.

Pelancong Asing dan Merpati - Batu Caves Reviews

Pelancong asing sedang bergambar dengan burung Merpati. Kitorang pun nak ambil gambar macam tu, tapi tak mampu beli maruku untuk Merpati tu. Huuuu sedih… – Batu Caves Reviews.

Setibanya di dalam lokasi, rupanya tanggapan awal aku adalah salah. Batu Caves bukan sekadar tempat ibadat untuk penganut agama Hindu, ia juga merupakan salah satu tempat perlancongan yang menarik di Selangor. Di dalam kawasan tersebut, terdapat kedai-kedai yang menjual barangan cenderamata seperti key-chain, baju, barangan-barangan kraf dan pelbagai lagi. Selain itu ada juga restoran, kedai runcit, kedai kamera dan pelbagai lagi.

Beli Aiskrim - Batu Caves Reviews

Kitorang beli aiskrim dalam tu. Harga untuk 2 aiskrim ni cuma RM10. Kira murah lagi la kan, kalau di Indonesia dah 31,465.91 Rupiah. Hoho…. – Batu Caves Reviews.

Waktu yang paling ramai orang datang berkunjung ke sini adalah pada Hari Perayaan Thaipusam. Bukan sekadar penganut Hindu sahaja yang berpusu-pusu mengunjungi tempat tersebut, malah pelancong luar negara juga ramai yang datang ke Batu Caves. Mereka datang untuk melihat sendiri keunikan perayaan tersebut. Penganut Hindu yang bernazar membawa kavadi dan ada yang membawa pot yang berisi susu.

Cuma satu perkara sahaja yang aku ingin berpesan pada korang. Kalau korang ada pegang bungkusan makanan, hati-hati dengan monyet yang berkeliaran di dalam kawasan tu. Dari pengalaman aku, aku ada ternampak seekor monyet merampas bungkusan maruku daripada seorang pelancong asing. Setakat itu sahaja yang aku dapat coretkan untuk Batu Caves Reviews. Jika korang nak tahu lebih banyak info, silalah rujuk pada Encik Wiki di link ini : Batu Caves. Beliau memang pakar dalam banyak perkara.

Carian HANGAT:

, , , , , , , , ,

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


ETCM perkenal Nissan Almera Nismo Performance Package <b>...</b>

Posted: 18 Jun 2013 06:16 AM PDT

Unveiling of the Nissan Almera Nismo ETCM perkenal Nissan Almera Nismo Performance Package Concept di Litar Sepang

Dua hari lepas jika anda berkunjung ke Litar Antarabangsa Sepang bagi menyaksikan acara perlumbaan Super GT International Series Malaysia 2013, anda pasti tidak akan melepaskan peluang untuk berkunjung ke ruang pameran yang disediakan oleh Edaran Tan Chong Motor Sdn. Bhd. (ETCM) selaku pengedar rasmi kenderaan berjenama Nissan di pasaran tempatan.

Di situ anda berpeluang melihat dengan lebih dekat prebiu global model Nissan Almera Nismo Performance Package Concept yang ditala khas oleh divisyen permotoran Nissan Motorsports International Co., Ltd. (Nismo). Pengenalan awal model itu kepada umum juga bermakna rakyat Malaysia akan berpeluang untuk memiliki sebuah Nissan Almera dengan pakej lengkap Nismo tidak lama lagi.

Menurut ETCM, ciri-ciri menarik pada bahagian luaran Nissan Almera Nismo Performance Package Concept ialah melalui rekaan bampar hadapan dan belakangnya, skirt sisi, spoiler belakang serta rim aloi bersaiz 17 inci. Semua komponen itu dibangun menggunakan teknologi perlumbaan Nismo yang sudah terbukti.

Nissan Almera Nismo Rear view ETCM perkenal Nissan Almera Nismo Performance Package Concept di Litar Sepang

Selain itu, suspensi sports yang dipasangkan pada model berkenaan turut menawarkan pengendalian yang selesa dan stabil. Sementara peredam ekzos Nismo (Nismo Exhaust Muffler) pula memberikan bunyi yang lebih sporty bersesuaian dengan penampilan baharunya kini yang lebih garang berbanding model standard, malah tidak keterlaluan dikatakan ia juga telah mengatasi penampilan Almera IMPUL.

Pengarah Eksekutif ETCM, Dato' David Chen berkata, "Meneruskan kejayaan kolaborasi pertama di antara ETCM dan Nismo pada tahun 2005, kami kini berbesar hati untuk memperkenalkan model prebiu global ini. Nissan Almera Nismo Performance Package Concept merupakan bukti kepada hubungan dan kerjasama rapat yang telah wujud di antara ETCM dan Nismo. Kami harap dapat menawarkan pakej Nismo ini kepada semua pelanggan Almera tidak lama lagi!"

Nissan Almera Nismo 17 inch Alloy Wheels ETCM perkenal Nissan Almera Nismo Performance Package Concept di Litar Sepang

"Nissan Almera Nismo Performance Package Concept diperkenalkan buat pertama kali di dunia bersama Edaran Tan Chong Motor, rakan kami sejak sekian lama di Malaysia. Kami berbangga kerana mempunyai jenama Nismo pada model-model arus perdana Nissan. Ia menawarkan sesuatu yang istimewa dari segi teknologi sukan bermotor termaju, kemampuan prestasi dinamik dan reka bentuk sporty tersendiri yang terkandung dalam Nismo, jenama sukan bermotor, prestasi dan personalisasi Nissan," kata Presiden NISMO, Shoichi Miyatani.

Nismo merupakan jenama sukan bermotor dan prestasi untuk kenderaan Nissan yang terkenal di peringkat global. Ia juga dikenali sebagai salah satu organisasi sukan bermotor premium yang wujud daripada semangat tagline "Inovasi yang Mengujakan" (Innovation that Excites) Nissan. Nismo menawarkan teknologi inovatif dan berprestasi tinggi untuk rangkaian pelanggan lebih luas bagi kegunaan di jalan biasa.

p/s : Berapakah agaknya harga yang bakal ditawarkan untuk Nissan Almera NISMO ini?


 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved