ads

Rabu, 31 Julai 2013

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Kandang Puas Nafsu <b>Di Cheras</b> ~ SIAKAP KELI

Posted: 04 Jul 2013 12:52 PM PDT

Kandang Puas Nafsu
Kuala Lumpur – Mencari kelainan untuk menarik pelanggan. Itu taktik digunakan pemilik pusat hiburan yang menggunakan konsep kandang yang dibina sebagai ruang pelanggan memuaskan nafsu.
Kandang menggunakan tirai buluh itu dikesan polis yang melakukan serbuan di premis di Taman Segar Cheras, di sini malam kelmarin.
Dalam serbuan Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Bukit Aman diketuai Inspektor Mohamad Mohd Jais bersama tujuh anggota menahan 17 GRO warga asing berusia antara 17 hingga 27 tahun jam 10.30 malam.
Mohamad berkata, siasatan mendapati GRO terbabit dihantar ejen ke pusat hiburan berkenaan dan kadar tip serendah RM50 bagi melayan pelanggan minum. Sekiranya mahu mengadakan hubungan seks, pelanggan dikenakan bayaran dari RM300 hingga RM450.
Menurutnya, ketika serbuan di tingkat dua premis perniagaan itu, ada GRO yang cuba melarikan diri sebaik menyedari kehadiran polis, namun tindakan mereka tidak berhasil. - myMetro Online

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


Jawatan kosong 2013 <b>di</b> Majlis Sukan <b>Negeri Selangor</b> (MSNS)

Posted: 21 Jul 2013 07:19 PM PDT

Jawatan kosong 2013 di Majlis Sukan Negeri Selangor (MSNS)

Jawatan kosong 2013:Majlis Sukan Negeri Selangor (MSNS) telah ditubuhkan mengikut Akta 29 Jadual Kedua, Akta Majlis Sukan Negara Malaysia 1971. Majlis ketika itu bernaung di bawah Kerajaan Negeri dan ditadbir oleh kakitangan yang dipinjamkan dari jabatan–jabatan Kerajaan Negeri dan mendapat geran tetap daripada Kerajaan Negeri Selangor. 

Permohon adalah dipelawa daripada calon-calon yang bekelayakan untuk mengisi jawatan berikut :

1.Timbalan Pengarah S44
2. Penolong Pegawai Belia & Sukan S27

Tarikh Akhir: 25 Julai 2013

Sila klik sini untuk  sumber iklan jawatan kosong 2013 ini.
———————————————————————————————-

Jgn ketinggalan utk mendapatkan pemberitahuan jwtn kosong di negeri anda.Isikan langganan email di sini
->> http://bit.ly/QH82aX

———————————————————————————————–

Jawatan Kosong 2013

You can leave a response, or trackback from your own site.

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Jom Makan Seafood <b>di</b> Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan, <b>Port</b> <b>...</b>

Posted: 01 Jun 2013 07:36 PM PDT

Semalam, kami sekeluarga pi ke Port Klang untuk menikmati makanan laut di Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan.
Nak tahu lebih lanjut boleh le call 03-3176 6929 or 3176 6001. Waktu ditutup adalah sehingga pukul 3 pagi hari minggu dan dibuka pukul 5.30pm.
Ni alamat lengkap ya, di Jalan Sultan Hishamuddin, Kawasan 20, Bandar Sultan Sulaiman, Pelabuhan Klang, Selangor. 
Memang besar betul tempat ni, entah berapa ratus boleh muat, rasanya paling kurang 300 ratus.
Pilihlah tempat duduk yang sesuai ya.
Ni senarai harga makanan. Harga untuk yang dimasak dan dibakar adalah berbeza.
Pilihlah makanan laut yang nak ya.
Udang, sotong, ketam dan macam-macam lagi.
Kalau pepahat dan lala, ianya dijual dalam betuk pek. Bagi lala, ianya RM25 sekilo bagi yang dah siap dimasak.
Penggemar ikan jangan risau, mesti ada, sebut tu tempat ni menggunakan nama ikan bakar.
Lepas pilih then timbang, kita diberi benda alah ni, then bawa ke tempat duduk kita then panggil le pekerja untuk order benda lain.
Danish dan Afiqah asyik tengok apa yang nak dipesan.
Sate, buah, tauhu bakar, aiskrim ada kat sini.
Ni le ikan jenanah masak sweet sour yang kami pesan. Saiz kecil ni RM18, sesuai le untuk saya ngan wife makan. Secara keseluruhan ikan ni, just OK, tak nak bagi pandangan banyak dan ratingnya 7.0 out of 10.
Sotong ni, murah aja, RM7.50. Ianya sedikit liat dan tepungnya memang garing. Oleh itu, saya bagi 6.7 out of 10.
Lala @RM25 ni dimasak merah dan for me tak berapa segar sangat. Actually makanan laut ni tak sesegar kat Aroma Ikan Bakar. Yang ni saya bagi rating 6.3 out of 10.
Banana split untuk anak-anak boleh tahan juga. Harganya pun berpatutan @RM5.50.
Ingat ya kat sini tak disediakan tisu yang biasa kita dapat kat tempat lain, diaorang "bagi" tisu basah yang dikenakan caj sebanyak 30 sen satu paket ni. Dalam ni ada satu helai aja. So untuk 4 orang, RM1.20 dikenakan.
Bil keseluruhan adalah RM72.60. Bagi saya harganya berpatutan dan suasana kat sini memang cantik. Maklumlah tepi pantai. Tak sempat nak ambil gambar kapak besar. Anyway untuk pemandangan sunset, saya akan share dalam entri akan datang ya. (update: Cantik betul tengok sunset).
Kalau datang awal mudah gak nak parking tepi-tepi jalan ni. Tapi after maghrib, memang ramai betul.
Parking jangan tak parking ya.
Untuk solat, jangan risau, surau disediakan.

 Ni le sekeping gambar yang diambil di tepi laut. Itu le tisu basah yang saya maksudkan tadi, dipegang oleh Afiqah.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Gambar Penemuan Bangkai Buaya Gergasi <b>Di Kuala Selangor</b>

Posted: 25 Jul 2013 08:23 AM PDT

Assalamualaikum dan salam Ramadhan.. IniKalilah PETANG tadi IniKalilah di gemparkan dengan penemuan seekor bangkai buaya di Kampung, Bukit Belimbing, Sungai Batang Berjuntai Kuala Selangor...

Awas kepada kaki-kaki pancing udang di kawasan tersebut...

Buaya gergasi di Bukit Belimbing, Kuala Selangor... sedang dinaikkan petang tadi.

Info terkini layari IniKalilah...

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


A Mama&#39;s Secret Whisper: 11 & 12 Ramadhan <b>di Dengkil</b>

Posted: 25 Jul 2013 07:50 PM PDT

Alhamdulillah akhirnya dapat berbuka puasa bersama abah n ma pada 11 Ramadhan. turut serta juga nok n family, pakteh n family, pakitam dan juga pakndak baim. ramainyaaa kan? meriah berbuka bersama sanak saudara.kalau ada arwah wan pasti wan seronok dan senyum je. al-fatihah. wa mmg rindu wan!

Menu-menu adalah hasil tangan ma, makndak dan makteh. selebihnya wawa pergi ngn dear cari menu tambahan di bazaar putrajaya (alasan je menu tambahan..sebenarnya nak merasa bazaar putrajaya.eleh!) keke...





Menu:

Nasi beryani (ma)
Kari Kambing (ma)
Ikan paten tempoyak (ma) *menu wajib
Ayam kunyit bawang (makndak)
Telur itik pucuk ubi (makndak)
Kerang kunyit (ma)
Mee Kari (makteh)

Nampak je menu mcmni..tapi makan sampai tak muat perut dah..masing2 surrender! hahaha...

but semuanya sedap-sedap belaka...

12 Ramadhan
 
Menu untuk esok harinya pun meriah..tapi tak sempat nak ambil gambar..sebab lapar sangat kot :(

Ketam masak telur masin
Udang masak merah
Sotong tepung
Ikan pari bakar
Air asam

Memang terbaik dan mantap!

Alhamdulillah...untuk menu hari ke 2 ni..semuanya settle on the spot.hahahaa....clear..kasi cuci pinggan sahaja..settle :)

Syukur syukur ya rab atas rezeki-rezeki yang Kau berikan pada kami :)

@--supermomma

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


GRO Di Pusat Hiburan <b>Di Puchong</b> Turut Diserbu - Tv3

Posted: 29 Jun 2013 05:44 AM PDT

Tajuk Utama < Kembali ke Tajuk Utama

29 Jun 2013, 08:44pm by nur farhanin



Turut di serbu malam semalam ialah sebuah pusat hiburan di Puchong, Selangor yang turut menawarkan khidmat GRO warga asing.

Operasi lewat tengah malam semalam berjaya menahan 9 GRO warga asing.

Mereka terdiri dari 5 wanita warga China dan 4 lagi warga Vietnam berusia sekitar 20-an.

Turut ditahan seorang penjaga premis.

Kesemua GRO terbabit juga di dapati menyalahgunakan pas lawatan sosial.


12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


VIDEO PENDEDAHAN ADA MARKAS SYIAH <b>DI KLANG</b> SELANGOR

Posted: 19 Jun 2013 02:09 PM PDT

Rakaman video pendedahan ada markas Syiah di Klang Selangor?

Sebuah rakaman klip video yang berdurasi 5 minit dipercayai pengikut fahaman Syiah dikatakan bergerak aktif mengamalkan ajaran mereka di sebuah markas di Klang mula tersebar di internet

syiah di klang video pendedahan ada markas syiah di klang selangor

Difahamkan motif penyebaran video tersebut dilaman sosial Facebook dan di Youtube adalah sebagai pendedahan bersifat umum yang memohon tindakan selanjutnya dari pihak berwajib tentang aktiviti penyebaran Syiah secara diam di Malaysia yang dikatakan semakin berkembang

Dalam rakaman video itu dipercayai semasa pelancaran markas Syiah melayu di Klang, memaparkan cara kumpulan tersebut melaungkan iqamah, mengangkat takbir, cara bersalam dan selawat yang nyata berbeza dengan kebiasaan dilakukan pengikut mazhab Ahli Sunnah Wal Jamaah

Berikut adalah rakaman video yang dimaksudkan dimuat naik dilaman Youtube oleh individu tertentu

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


WARISAN NENEK: Breakfast <b>di Bangi</b> Kopitiam, Bandar Baru Bangi

Posted: 26 Jun 2013 12:12 AM PDT

Salam 1 Malaysia kepada semua pembaca setia WN. Diharap agar anda semua sihat ya. Sekarang wabak jerebu tengah melanda negara kita, di harap agar anda semua sentiasa mengikut nasihat mereka yang pakar dari segi kesihatan untuk memastikan kita dan keluarga kita kekal sihat. Saya pun lebih banyak masa duduk kat rumah aje,,semua program nak tengok floria pesta bunga, nak jalan jalan pergi pasar karat, semuanya tak jadi. Takpelah lain kali kalau cuaca dah ok, takde jerebu baru boleh keluar jalan jalan kan.
Harini nak tunjuk gambar semasa saya singgah bersarapan  di Bangi Kopitiam di Bandar Baru Bangi minggu lepas sebelum jerebu tau. Tak taulah mood malas pula melanda sejak cuaca berjerebu nii. Hihihi. Dah seminggu saya tak update blog. Asyik mengadap TV tengok berita terkini tentang jerebu dan macam biasalah , kalau tak buat makanan kat rumah,, anak anak yang kena cuti sekolah sebab cuaca jerebu sentiasa kelaparan. Kikiki. Ok lah ,tengok gambar,,,,
Macam biasa ,, saya tak lepaskan peluang untuk tengok2 harta karun dalam lemari besar ni. Mantap betul koleksi pemilik kopitiam ni kan.
Cawan cawan kopitiam dan tin lama turut dipamerkan juga di sini.
Tengok tu mesin ABC lama kan,, radio kat sebelah tu memang nostalgia betul. Teringat zaman kanak kanak dulu, habis radio dan kaset saya kerjakan, tiap tiap hari dengar lagu dari kaset sambil belajar. Tak taulak masuk ke tak apa yang di baca tu dalam kepala sambil menghafal lirik lagu.
Tin susu lama, acuan kuih putu, cawan nescafe lama dan lain lain, so siapa yang dah mula berminat nak kumpul barang barang karat ni cuba cek kat belakang dapur rumah mak bapak you all di kampung,,,kot kot ada jumpa tin buruk, acuan buruk,, hihihi dan pamerkan di sudut ruang tamu rumah anda nak raya nanti,,, mesti ramai yang tercengang tuu. Bagus tak idea nii?,,,,
Kipas lama,,emm saya pun takde seketul pun kipas lama,,, mana nak cari nii,, mahal tak,,
Rasa saya jenis talipon macam ni ada kat kedai kedai runcit atau restoran besar kan,,kena masukkan duit dulu kalau nak tepon makwe or pakwe cinta monyet zaman remaja dulu,,,  bukan saya yeww,,, saya dulu kaki study aje,, hahaha
Ni almari dapur,,, telah diletakkan di ruang tengah Bangi Kopitiam ni,, senang depa nak "key in" makanan apa yang kita order',,, lawakan cat nya tu,,, saya suka, tombol pintu pun antik.
Gambar lama yang sungguh unik di paparkan di ruangan bersebelahan sinki mencuci tangan. Semua kaum ada kan,, tengok tu kebaya pendek dan kain sarung batik lepas lama,,, adoiii tak kanlah saya nak mengumpul baju kebaya lama pulak,,,,, kikiki tapi rasa bagus juga kalau kita kumpul baju baju emak kita kan,,,,
Selalu kita nampak kaki mesin jahit singer kan,, kali ni jenama Raleigh,, telah di cat warna keemasan dan di atasnya diletakkan permukaan marble berserta sinki mencuci tangan.
Sangat suka dengan pintu antik kayu ni dan kacanya yang hijau tuu,,, mana mau cari nii,,,,yang ini laluan ke tandas ye,,,,Bersebelahan pintu ni terdapat juga koleksi yang memang malatoppsss,,, ini dia
Radio lama ni pun dalam wish list " saya juga. Alahai banyaknya nak beli dan kumpul,,saya ni kolektorr budget aje, kalau mahal mahal tak mampu. Dulu masa kanak kanak,, selalu nampak rak tv kayu yang pintunya boleh tarik tolak tuu,, sekarang ni mana nak dapat cik kak,, kalau terjumpa kat kampung kampung pun, dia orang tak nak bagi punya. Sekarang orang kampung pun dah pandai menghargai barang buruk ni kan,, yang mesin sebelah radio tu, tak tau pula saya kegunaannya untuk apa.
Simple nasi lemak, ok juga rasanya.
Roti bakar ngan kaya untuk mama,, pelbagai pilihan untuk roti ni tak tauu mana nak pilih.
Syahirah pepagi lagi dah makan nasi lemak dengan papa,,,jemput makan.Sedapnya,,,
Perut pun dah kenyang, mata pun dah tercuci dengan melihat barang barang antik kat sini,, so kita jumpa di lain n3 ya,,bye,, oppsss ada gambar lagi ni,,,
Keseluruhan ruang dalaman Bangi Kopitiam,,tengok tu penuh meja kopitiam kan,,,

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Kemalangan Maut Melibatkan Perodua Viva <b>di Shah Alam</b> - Oh! Tidak

Posted: 16 Jun 2013 04:46 AM PDT

ohtidak-viva-kemalangan-shah-alam-3

SHAH ALAM 16 Jun – Tiga daripada empat pelajar institusi pengajian tinggi awam (IPTA) maut selepas kereta Perodua Viva yang mereka naiki hilang kawalan sebelum terbabas dan merempuh pembahagi jalan di Kilometer 14.5 Lebuh Raya Persekutuan di sini awal pagi ini.

Dalam kemalangan pada pukul 5.15 pagi itu, pemandu Adam Ab. Rahman bersama Ameer Asyraf Sulaiman dan Nurul Maizura Maidan yang duduk di bahagian penumpang belakang mati di tempat kejadian.

Bagaimanapaun, seorang lagi mangsa, Nurfarina Mokhtar yang duduk di sebelah pemandu bernasib baik apabila hanya mengalami cedera ringan.

Kesemua mangsa berusia 18 tahun dan mereka baru mendaftar masuk ke IPTA masing-masing dua minggu lalu.

Video:

Video ini tidak memaparkan dengan jelas kerana dilarang pihak Bomba untuk rakaman dilakukan. Rujuk description video untuk info penuh berkenaan video ini.

Adam merupakan pelajar Diploma Pengajian Sukan di Kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) Jengka, Pahang; Ameer (pelajar asasi jurusan perakauan di UiTM Shah Alam); Nurfarina (pelajar asasi Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua, UiTM Shah Alam) manakala Nurul Maizura (pelajar asasi Sains Pertanian, Universiti Putra Malaysia).

MANGSA-MANGSA yang meninggal dunia (gambar dari kiri) Adam. Ab. Rahman, Ameer Asyraf Sulaiman dan Nurul Maizura Maidan manakala Nurfarina Mokhtar (gambar kanan) tercedera.

MANGSA-MANGSA yang meninggal dunia (gambar dari kiri) Adam. Ab. Rahman, Ameer Asyraf Sulaiman dan Nurul Maizura Maidan manakala Nurfarina Mokhtar (gambar kanan) tercedera.

Pemangku Ketua Polis Daerah Shah Alam, Deputi Superintendan Ruslan Abdullah berkata, ketika kejadian, empat sahabat tersebut dalam perjalanan menuju ke Kuala Lumpur dari Shah Alam dipercayai selepas mengunjungi taman tema i-City di sini.

Utusan Malaysia/kosmo

Menurutnya, setiba di lokasi, kereta berwarna kuning terbabit dipercayai hilang kawalan sebelum terbabas dan merempuh pembahagi jalan.

"Akibat daripada rempuhan kuat, bonet kereta yang terperosok di bawah pembahagi jalan rosak teruk dan dinding kereta sebelah kanan terkopak menyebabkan pemandu dan seorang penumpang wanita yang duduk di belakang tercampak keluar.

"Dua mangsa lagi ditemui dalam kenderaan tersebut namun seorang daripada mereka telah meninggal dunia kerana cedera parah," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Ruslan memberitahu, kesemua mangsa yang maut akibat cedera parah di kepala dan anggota badan manakala mangsa yang cedera ringan hanya luka serta lebam di muka. – UTUSAN ONLINE

ohtidak-viva-kemalangan-shah-alam-4

Takziah kepada keluarga mangsa. Berikut adalah sedikit pesanan untuk direnungkan bersama dari OH! Media.

Screen Shot 2013-06-16 at 8.32.22 PM

AWAS Pendakwah Kristian Kini <b>Di Shah Alam</b>... - Darul Ehsan Today

Posted: 16 Jul 2013 01:30 AM PDT

Mat salleh nie seorang mubaligh kristian, dia di dakwa sedang giat menyebarkan risalah agama kristian di kawasan shah alam, dia juga dikatakan menunggang sebuah motosikal nouvo, sekiranya korang terjumpa dengannya, maka berikanlah dia satu pengajaran yang cukup berharga supaya dia akan kenang sehingga ke akhir hayat...


12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


KHIDMAT <b>MERU</b>: BERBUKA PUASA <b>DI</b> MASJID <b>MERU</b>

Posted: 17 Jul 2013 12:34 AM PDT



YB Maneyvannan bersama Yb Dr Rani menyantuni orang-orang Islam di Meru dengan berbuka puasa bersama mereka di Masjid As Syariff

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


<b>Batu Caves</b> Reviews - Pengalaman Pertama zamzoro.com

Posted: 12 Jul 2013 09:00 AM PDT

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();
↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ Klik Sana ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑

Pada 3 Julai 2013, aku dengan seorang kawan aku pergi jalan-jalan di Batu Caves. Tujuan utama aku datang ke sini adalah untuk menulis secara ringkas tentang Batu Caves Reviews dalam blog ni. Aku dengan kawan aku pergi ke sana pada hari biasa, dan bukan pada hari perayaan Thaipusam. Walaupun pada hari biasa, namun masih ramai juga pelancong negara luar yang mengunjungi Batu Caves.

Tugu Dewa Muruggan - Batu Caves Reviews

Tugu Dewa Muruggan di pintu masuk merupakan faktor penarik pelancong asing untuk datang – Batu Caves Reviews.

Aku tumpang motorsikal kawan aku untuk pergi ke Batu Caves. Kitorang tidak dikenakan apa-apa caj. Kalau korang naik kereta ataupun bas, korang mungkin akan dikenakan caj masuk. Aku tak tahu berapa yang perlu dibayar. Yang pasti, kalau korang naik motorsikal, naik basikal ataupun jalan kaki memang tidak perlu bayar caj untuk masuk ke dalam.

Batu Caves Reviews - Gambar Depan Patung Dewa Muruggan

Hilmi a.k.a Comel bergambar di Batu Caves. Seolah ambil gambar melancong di luar Negara. Huhu…. - Batu Caves Reviews.

Sebelum masuk ke dalam, aku bertanggapan Batu Caves hanyalah tempat beribadat untuk penganut agama Hindu. Tapi yang peliknya, setiap kali aku lalu depan pintu masuk Batu Caves ketika ulang alik pergi kerja, aku terlihat ramai pelancong luar negara yang berkunjung ke situ. Hati aku terdetik untuk singgah di Batu Caves tatkala melihat keadaan tersebut.

Pelancong Asing dan Merpati - Batu Caves Reviews

Pelancong asing sedang bergambar dengan burung Merpati. Kitorang pun nak ambil gambar macam tu, tapi tak mampu beli maruku untuk Merpati tu. Huuuu sedih… – Batu Caves Reviews.

Setibanya di dalam lokasi, rupanya tanggapan awal aku adalah salah. Batu Caves bukan sekadar tempat ibadat untuk penganut agama Hindu, ia juga merupakan salah satu tempat perlancongan yang menarik di Selangor. Di dalam kawasan tersebut, terdapat kedai-kedai yang menjual barangan cenderamata seperti key-chain, baju, barangan-barangan kraf dan pelbagai lagi. Selain itu ada juga restoran, kedai runcit, kedai kamera dan pelbagai lagi.

Beli Aiskrim - Batu Caves Reviews

Kitorang beli aiskrim dalam tu. Harga untuk 2 aiskrim ni cuma RM10. Kira murah lagi la kan, kalau di Indonesia dah 31,465.91 Rupiah. Hoho…. – Batu Caves Reviews.

Waktu yang paling meriah orang datang berkunjung ke sini adalah pada Hari Perayaan Thaipusam. Bukan sekadar penganut Hindu sahaja yang berpusu-pusu mengunjungi tempat tersebut, malah pelancong luar negara juga ramai yang datang ke Batu Caves. Mereka datang untuk melihat sendiri keunikan perayaan tersebut. Penganut Hindu yang bernazar membawa kavadi dan ada yang membawa pot yang berisi susu.

Cuma satu perkara sahaja yang aku ingin berpesan pada korang. Kalau korang ada membawa bungkusan makanan, sila berhati-hati dengan monyet yang berkeliaran di sekitar Batu Caves. Dari pengalaman aku, aku ternampak seekor monyet merampas bungkusan maruku daripada seorang pelancong asing. Setakat itu sahaja yang aku dapat coretkan untuk Batu Caves Reviews. Jika korang nak tahu lebih banyak info, silalah rujuk pada Encik Wiki di link ini : Batu Caves. Beliau memang pakar dalam banyak perkara.

Carian HANGAT:

, , , , , , , , ,

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


premium beautiful : berbuka puasa <b>di rawang</b> - colors to my life

Posted: 22 Jul 2013 09:24 PM PDT


Semalam hari isnin keluar berbuka puasa dengan ammyrra atyka di tesco rawang. Kebetulan myra ada appointment dengan kawan se class dia waktu belajar dulu. So, boleh je la sal join sekali. sambil makan, sambil borak-borak tentang masa depan.
Alhamdulillah zaman biawaks dah berlalu.
In shaa Allah penghijrahan kali ni penuh bermakna bila mana tak de lagi dah any gossip yang diutarakan setiap kali duduk semeja dengan kawan-kawan yang sama aliran pemikiran.
Sambil tunggu waktu berbuka, sambil kitorang borak-borak tentang plan strategi untuk kembangkan perniagaan yang makin lama makin luas jalanNya. Thank you Allah sebab hadiahkan orang-orang yang positif disekelilingku ;)
 Tak tau nak makan kat mana pun dalam tesco rawang ni, so decide untuk berbuka puasa kat sini je lah. Pak hailam kopitiam. Hihihii..best jugak nama kopitiam ni.


 Yang pasti makan tanpa was-was sebab terselah logo halal malaysia katsetiap page menu dan di luar pintu masuk pak hailam kopitiam ni.
Ni nasi myra. Nasi ayam hainan kalau tak silap.
Sal pulak kalau ikutkan nak order semua, laksa, mee kari, roti paratha, wantan goreng bagai. Tapi bila fikir balik yang tu semua nafsu semata-mata so, decide untuk makan nasi goreng belacan ni je lah. Tak boleh la kalau sehari tak jumpa nasi. Rinduuuuu... ;D
After berbuka gi surau jap untuk solat then around 9pm kawan myra pun datang. Alhamdulillah dengan ketelusan business plan yang kami terangkan pada beliau, akhirnye in shaa Allah beliau akan jadi sebahagian dari keluar top leaders circle tak lama lagi.
Bukan cakap kosong ye yang kami present kan pada client, memang sesungguhnye benar yang RM4500 1st bonus before raya akan directly bank in dalam akaun bank usahawan yang mulakan business online yang sangat unik bersama TLC ni dalam bulan july ni.
So guys, kalau uol pun nak tau details tentang kelebihan business bersama TLC ni, jangan ragu-ragu untuk dapatkan penjelasan dari kami.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Beli Yamaha, Nonton MotoGP <b>di Sepang</b> — KOMPAS Otomotif

Posted: 30 Jun 2013 07:46 AM PDT

Tangerang, KompasOtomotif - Setelah meluncurkan lima model lama dengan desain "MotoGP livery" di PRJ, Kemayoran, Jakarta Pusat, pada 12 Juni lalu, Yamaha Indonesia meneruskan euforia ke Tangerang dengan menggelar acara nonton bareng MotoGP  Assen (Belanda) di Metropolis Town Square, kemarin (29/6/2013).

"Sekarang kami memperkenalkan lima edisi khusus, Jupiter MX, Jupiter Z1, Mio GT, Xeon RC dan New V-Ixion dengan desain M1 Yamaha MotoGP tunggangan Jorge Lorenzo dan Valentino Rossi di Tanggerang," komentar Eko Prabowo, GM Pemasaran, Komunikasi dan Pengembangan Komunitas PT Yamaha Indonesia Motor Manufacturing (YIMM). 

Juga digelar promo, setiap pembelian model khusus "MogoGP livery" konsumen mendapat hadiah undian Blackberry dan hadiah langsung. Khusus untuk konsumen yang membeli periode 1 Juli - 15 September mendapatkan undian berhadiah nonton langsung MotoGP di Sirkuit Sepang, Malaysia.

Acara ini diramaikan oleh 12 klub sepeda motor Yamaha chapter Tangerang - YVCI (Yamaha Vixion Club Indonesia), YMCI (Yamaha MX Club Indonesia), CKCR (Ciputat King Rock and Roll), YKCT (Yamaha King Club Tangerang), JFCT (Jupiter Family Club Tangerang), Xeoners Tangerang, Banteng (Byson Adventure Tangerang), YBCI (Yamaha Byson Club Indonesia) Tangerang, Byonic Tangerang, MFCT (Mio Fans Club Tangerang), VTAC (Vega Tangerang Club), JFST (Jupiter Fans Tangerang).
 

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


video langsung perhimpunan bantah pru 13 <b>di</b> stadium <b>kelana jaya</b>

Posted: 08 May 2013 05:19 AM PDT

Video live Himpunan Bantah Keputusan PRU13  8 Mei 2013 di Stadium Kelana Jaya

live perhimpunan di kelana jaya 8 mei 2013 video langsung perhimpunan bantah pru 13 di stadium kelana jaya

Perhimpunan yang di anjurkan 'pembangkang' adalah bermatlamat bagi menyatakan bantahan ke atas penipuan yang didakwa dilakukan dalam Pilihanraya 5 Mei 2013 tempoh hari

Menurut laporan yang disiarkan akhbar, Tanpa notis 10 hari lebih awal, polis mengklasifikasikan himpunan yang akan diadakan oleh pakatan pembangkang di Stadium Kelana Jaya pada malam Rabu itu sebagai perhimpunan haram

Mengenai perkembangan perhimpunan bantahan keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) orang ramai dilihat lengkap berpakaian serba hitam mula membanjiri Stadium Kelana Jaya termasuk kawasan berhampiran

Dalam pada itu, Penyokong "Blackout" dari pelbagai arah dengan menaiki kereta, motosikal, bas dan LRT berhampiran, sambil berjalan kaki menuju Stadium Kelana Jaya

Kira-kira pukul 6.30 petang hujan mula turun dan semakin lebat. Namun ia tidak mematahkan semangat penyokong Pakatan Rakyat

Difahamkan Kira-kira 5,000 penyokong PR telah mengambil tempat masing-masing dalam stadium itu pada jam 8.00 malam dan jumlah kehadiran dijangka akan bertambah dari masa ke semasa

Untuk mengikuti perkembangan dan situasi secara live streaming di internet dalam paparan video sila layari atau klik pada tajuk pautaHimpunan Bantah Keputusan PRU13 di Stadium Kelana Jaya ataupun video yang dipautkan dari laman youtube seperti dibawah

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved