ads

Rabu, 23 Oktober 2013

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


[Wow] Rusuhan Kumpulan Melayu dan India <b>Di Bukit Raja</b> <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2013 07:29 PM PDT

Kes tetak-menetak di antara satu sama lain sehingga banyak laporan polis di buat terutamanya di sekitar Persiaran Bukit Raja, Bandar Baru Klang, Klang, Selangor. Tahun lepas kita dikejutkan dengan kes yang sama di Sungai Petani, Kedah. Nampaknya, kumpulan-kumpulan samseng di antara Melayu dan India sudah berkumpul di Klang untuk menghuru-harakan lagi keadaan.
Kontroversi: Rusuhan Kumpulan Melayu dan India Di Bukit Raja, Klang
Untuk makluman awal kes rusuhan diantara kumpulan lelaki Melayu dan kumpulan lelaki India di Flat Rebana dan Taman Klang Utama, Bukit Raja, Klang.
Terdapat (3) laporan polis yang berkaitan kejadian iaitu:
1. Bukit Raja Rpt 4238/13 (maklumat pertama)
2. Bukit Raja Rpt 4239/13
3. Bukit Raja Rpt 4240/13
4. Bukit Raja Rpt 4238/13
Mangsa yang cedera adalah seperti berikut:-
1. Zon merah(kritikal)-Kamala Gasan,26 tahun
cedera_kepala ditetak s'jata tdk pasti.
2. Zon hijau(pesakit luar)-Nithiaraj a/l Sennasamy 900414085677,no 37 lorong sungai keramat 1 klang utama
Manakala (3) lagi mangsa masih belum diperolehi butir-butir.
Pada 11.07.13 jam lebih kurang 2330hrs, anggota gerakan terima maklumat dari (1) (P) india maklum ada pergaduhan antara kumpulan lelaki melayu dan kumpulan lelaki India di flat rebana, bukit raja, klang.
Siasatan Awal Terdapat Tiga Kejadian Iaitu:
1. Pengadu: Thangarajah a/l Mylyaganam, 34 thn, membuat laporan Bukit Raja Rpt 4139/13. Pada 11/07/13 jam l/k 2300hrs, semasa pengadu dirumahnya nampak anak saudaranya (mangsa) iaitu:
Telah dipukul oleh sekumpulan lelaki melayu seramai l/k 100 org bersenjatakan batang besi, kayu, parang dan pisau. Saspek lelaki melayu tersebut turut membakar (2) buah m/sikal milik mangsa.
2. Pengadu: Muthamimaran a/l manimaran, umur 16 thn membuat laporan bersabit Bukit Raja Rpt 4240/13. Pada 11.07.13 jam lebih kurang 2340hrs, semasa pengadu dan kawannya nama Ganesran a/l sekaran berada di depan Pasaraya Econsave Klang telah diserang oleh sekumpulan lelaki melayu l/kurang 30 org bersenjatakan kayu dan besi. Pengadu dan kawannya telah dipukul oleh saspek dan mendapat kecederaan di kepala.
3. Pengadu: Murugan a/l verappan , umur 55 thn telah membuat laporan bersabit Bukit Raja 4241/13. Pada 11.07.13 jam lebih kurang 2330hrs, semasa pengadu dirumah telah terima maklumat mengenai anaknya bernama Prakash telah dipukul oleh sekumpulan lelaki melayu berjumlah seramai 10 org dan m/sikal miliknya telah dibakar.

Punca Kejadian Pergaduhan Kaum India-Melayu Di Klang
Hasil siasatan awal mendapati punca pergaduhan adalah berkait satu kejadian (1) lelaki melayu telah ditetak di jalan sg keramat 3, taman klang utama. Siasatan dijalankan dibawah Seksyen 324 KK, I.O insp kartini, IP 1500/13, Bukit Raja Rpt 4209/13.
Kejadian susulan iaitu pada 11.07.13 jam lebih kurang 1930hrs, (1) lelaki Melayu kerja berniaga pasar malam telah diugut oleh (1) lelaki India dan saspek lelaki india telah menyepak dan menaburlan makanan peniaga melayu tersebut. (Tiada laporan polis dibuat)
Hasil siasatan awal mendapati punca pergaduhan adalah berkaitan satu kejadian (1) lelaki melayu
Nama: Mohd syukri b.sairun
Umur:24 tahun, kerja di MPK (Majlis Perbandaran Klang) telah ditetak di jalan sg keramat 3, taman klang utama setelah terbabit dengan kemalangan. Mangsa bsama adiknya menaiki m/sikal utk ke masjid, telah dilanggar oleh suspek yg menaiki m/kar tersebut dr belakang. Telah berlaku pertengkaran mulut dan Suspek tlh keluar kenderaan dan tetak mangsa di kedua belah tangan dan kepala. Mangsa dirawat di zon merah HTAR klang dan tdk sedarkan diri. Suspek (1)(L)(I) umur 20an, bdn kurus sederhana tinggi, menaiki sebuah m/kar proton saga iswara warna biru, no.pend. BEG 8868 bersama (3) lagi lelaki india. Bt Raja 42O9/I3 pada I0/7/I3. Siasatan dibawah Seksyen 324 KK. 
slm info:kaum india bramai2 dijangka tlh b'kumpul 1 tmpt skrg utk serang melayu k.u.rakan2 polis m'britahu bhawa mlmni tdpt kunpulan india yg trn bersenjatakan pistol.info tkini,kaum india akn mulakan serangan melalui jln sg.keramat dr jln hj manan kapar trs kluar ke kwsn kilang kosan&econsave k.u.di ingatkan bhawa plu bjaga2 pd sesiapa yg melalui sluruh kwsn k.utama.Sy fwd dr rakan. kepada kwn2 yg berada di KL..
Sepasukan anggota polis dari cawangan MPV, Balai Bukit Raja, Balai Bandar Baru Klang dan cawangan jenayah IPD Klang Utara dan dibantu oleh pasukan D7 IPK Selangor. Telah sampai ditempat kejadian dan berjaya mengawal keadaan.
Terkini Pemantauan Masih Dijalankan Untuk Mengawal Pergaduhan Kaum Dari Merebak
Pihak gerakan telah dimaklumkan supaya mengarahkan MPV dan RCJ supaya membuat rondaan di kawasan yg terlibat.
Terima kasih YDH Dato' / Tuan / Puan. (Sumber: Risikan PDRM)
VIDEO RAKAMAN GANGSTER / SAMSENG INDIA DI KLANG

KES GADUH KAUM MELAYU-INDIA DI KLANG | Gambar Artis Malaysia | Gosip Hangat | Selebriti Sensasi Terkini 

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Semalaman <b>di Kuala Selangor</b> - firdaus zali - Blogger

Posted: 29 Sep 2013 06:06 PM PDT

assalamualaikum,
yup semalaman di kuala selangor :)
jln hujung minggu.. sabtu petang bergerak, 
kemudian singgah umah sewa adik di kota puteri sebelum pekan ijok jalan ke bandar tasik puteri, solat maghrib sume siap jalan ke kuala selangor cari hotel bajet hahaha
alhamdulillah dapat jugak, tidur di zande motel RM60 semalaman so far nice laa 
ni gambar biliknya 


ini lah katilnya agak besar 
lengkap dengan tv, bilik air, air-cond, tandas dan meja solek
kedudukkannya betul2 berhadapan menara putih, bersebelahan dengan masjid pekan kuala selangor dan berhadapan dengan simpang ke taman alam, taman ikan air tawar dan bukit malawati. sampai lebih kurang pukul 9 mlm lebih, perut agak lapar tp sayangnya semua kedai disekeliling hotel tutup !!! kecuali 7Eleven, pekan mati.. huhhhh cari punya cari ada gak kedai mamak, mamak pun mamak laa janji kedai makan dan owner dia islam. 
ayah, dia mkn capati ngan kari daging sepiring, sy mkm megi goreng jer.. dan adik dia makan megi sup..
ni kedainya, bersih pun bersih 
malam tu jenjalan biasa2 jer x ke mana pun bandar dah gelap.. nengok jpj buat roadblock jer mlm tu, kemudian esoknya berjalan di taman alam, bukit malawati, taman ikan air tawar, kampung nelayan, pasar pasir penimbang... honestly gambar takde bateri kamera lupa nak dicas ahahaaa dan sekeping dua jer.. 
ini gate nak melawat taman kunang-kunang atau kelip-kelip
di kampung kuantan, malam tu kami x jumpa simpangnya, siang baru jumpa
lain kali pulak laa satu bot RM 50, 4 orang, buka 7:30 mlm hingga 12:30 mlm 

ini gambar di taman ikan,.
ini tak tau ler nama melayu ikan apa yang pasti memang mengerikan
hahaha mulut macam buaya, klu nengok dalam tv, alligator gar namanya..
itu sahaja nak kongsi cerita 
terima kasih, firdaus zali

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


MatKilauPenang: 3 Sekeluarga Ditemui Mati Dibunuh <b>Di Dengkil</b>......

Posted: 30 Aug 2013 05:52 AM PDT


Tiga sekeluarga ditemui mati disyaki dibunuh di sebuah rumah di Taman Dengkil Jaya, Selangor, siang tadi.
Salah seorang mangsa adalah kanak-kanak perempuan berusia dua tahun.
Kejadian disedari salah seorang ahli keluarga mangsa yang baru pulang dari tempat kerja kira-kira jam 2.30 petang.
Dia bagaimanapun terkejut apabila menemui tiga mangsa yang berlumuran darah.
Perkara itu dimaklumkan kepada jirannya dan polis.
Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Imran Abdul Rahman berkata siasatan mendapati kejadian dipercayai berlaku antara jam 11 pagi hingga dua petang.
Pasukan forensik menemui mayat seorang wanita warga emas berusia 64 tahun di ruang tamu rumah.
Mayat seorang lelaki dipercayai cucu wanita itu yang berusia 21 tahun ditemui mati di bahagian dapur.
Pemeriksaan mendapati terdapat kesan hentakan di kepala dan tikaman di badan mangsa.
Manakala mayat kanak-kanak perempuan itu ditemui mati di dalam bilik tidur dengan kesan kelar di leher.
Jelas Superintendan Imran lagi, tiada kesan pergelutan dan geledah ditemui.
Tiada senjata ditemui di tempat kejadian.
Motif sebenar kejadian masih dalam siasatan.
Kesemua mayat dihantar ke Hospital Serdang untuk dibedah siasat.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


SOHO Perintis <b>Di</b> Bandar Baru <b>Bangi</b> | Abang Ensem&#39;s Blog

Posted: 17 Oct 2013 08:00 AM PDT

Terujakah anda sekiranya kediaman anda mempunyai fasiliti-fasiliti berikut :

EVO SOHO 1

Apa? Langsung tak teruja?

Bagaimana pula jika hub-hub pengangkutan awam berikut berdekatan dengan kediaman anda?

EVO SOHO 2

Hah!! Biasa je?

Yang ini pasti mampu menggiurkan anda

EVO SOHO 3

Setiap pagi dan petang para 'missy' (jururawat) berkeliaran di hadapan pintu masuk kediaman anda, pergi dan pulang dari rutin kerja harian mereka.. hehehe.

Tapi, nanti dulu. Ianya tidak akan berlaku sekelip mata kerana kediaman yang aku maksudkan ini hanya akan siap menjelang tahun 2016 nanti.

EVO SOHO 4

Bagi para pemastautin Bandar Baru Bangi pastinya menyedari akan wujudnya satu projek pembinaan perumahan bersebelahan dengan Kompleks PKNS (seperti gambar di atas) dan dari apa yang dimaklumkan oleh Brader WTF kita, siapa lagi kalau bukan Faizul Ridzuan, projek yang diberi nama EVO SOHO Suites ini adalah hasil usahasama PKNS Holdings Sdn Bhd dan sebuah pemaju terkenal, Andaman Realty Sdn Bhd .

Apa yang lebih mengejutkan nanti, ianya berkonsepkan Small Office Home Office (SOHO) dan bakal menjadi projek perintis kediaman berkonsepkan begini di masa depan. Dari sekecil unit berkaki persegikan 454 membawa ke angka 1,352, ianya bakal dijual pada harga serendah RM240,000-00. Jadi buat anda yang berkeinginan untuk memilikinya, anda hanya perlu menghadirkan diri ke sesi pelancarannya Sabtu ini beserta deposit sebanyak RM2,500-00. Butiran pelancarannya adalah seperti berikut :

Tarikh   :           19 Oktober 2013

Masa    :           10.30 pagi

Lokasi   :           PKNS Andaman Galeri Jualan di Jalan Medan Pusat 2D, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi

Pendaftaran boleh dilakukan di SINI atau hubungi salah seorang dari wakil pemaju berikut :

  1. Leenda – 0126521272
  2. Fara – 0123058180

AE : Dengar-dengarnya setiap kediaman bakal di'fully-furnish'kan dan setiap pembeli pula bakal dihadiahkan dengan set LCD TV percuma.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Syazwani Mazlan Official Blog: Santai petang <b>di</b> Pantai <b>Morib</b>

Posted: 29 Sep 2013 04:03 AM PDT

Assalammualaikum...
Sebenarnya dah lama tak jumpa kawan aku yang seorang ni (izzati), sebab dia dah kahwin, so ikut suami dia di Kelantan. Alang-alang dah ada kat sini, aku pun ajaklah jumpa walaupun sekejap je kan...  kitaorang plan nak pergi Pantai Morib dan Bukit Jugra di Banting. Tapi apakan daya kuuuu, terpaksa tunda masa sekejap. Uwaaa. Dekat petang jugaklah baru nak pergi.. dengan jammed nya lagi... Pukul 5 gerak dari rumah Izzati my BFF masa sekolah menengah dulu tp still la aku anggap dia BFF aku lagi. hikhokhik.  Kitaorang tak dapatlah nak singgah Bukit Jugra walaupun aku nampak je signboard Bukit Jugra tengah jejoget tepi jalan. wakakakak.
Gambar kiri bawah, Dila , Izzati & aku

Jangan tak sangka uols, dulu Pantai Morib ni sunyi sepi je. Sekarang dah macam PD dah. muahahaha. Banyak jugaklah perubahan yang ado dekat sini. Jualan mcm-mcm, of coz la budak-budak kecil yang suka membelikan. jejaga.. hahahaha. Yang paling aku tak sangka, rupanya sini boleh mandi yek.. bukan pantai morib ni tak boleh mandi ke? sebab laut berlumpur?? setahu aku la... Tapi memang aku nampak lah ada orang mandi di pantai ni. Kalau nak mandi, kena pergi sebelah kanan Morib. Kalau nampak orang tengah mandi, ha, situlah port sesuai sebab boleh pijak pasir. kikiki.


Banyak jugakla perubahan kat sini.. ada taman permainan, info , main layang-layang pun best kat sini. kedai makan pun banyak. Cerita pasal kedai makan, ada satu kedai ni memang jual kerang je. Janganlah beli kerang situ. Memang tak best. Kerang tak fresh, busuk. Sampai lalat-lalat datang. Harga pun tak berbaloi dengan persekitaran yang dekat dengan pantai ni. Harga sepinggan RM5, tapi kerangnya macam harga RM3 je... :(




Nak ke Morib ni, ambil masa sejam je dari Klang ke sini. Kalau nak pergi PD ikut jalan lama ni pun boleh... Tapi jauh sikit la... P/S: Semoga persahabatan kitaorang berkekalan sepanjang hayat. Walaupun akan datang dah ada yang kahwin ke, still boleh keluar sesama. InsyaAllah. Amin..

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


! SHARING IS CARING!: Berbuka puasa <b>di Beranang</b>

Posted: 31 Jul 2013 08:58 AM PDT

Hye everyone.. =)  Sabtu lepas bersamaan 27 July 2013, aku dan Qeera rancang untuk jenguk sahabat dekat Beranang.. Dalam masa yang sama, berbuka puasa bersama.. Kebetulan, Qeera ajak jalan-jalan shopping.. Aku rasa dia bukan nak shopping sangat.. Tapi saje nak hilangkan tension.. Kenapa aku cakap macam tu??? Sebab, yang ajak jalan-jalan dia, bukan aku.. Then, masa jalan-jalan tu, dia mana ada benda nak beli.. Semua dia dah shopping.. So, aku tahu yang dia nak happy-happy.. Dulu masa kat kolej, kalau kami tension dalam kelas or masa test, aku dengan Qeera selalu keluar pergi tesco.. Makan.. Makan.. Makan.. Semua kami nak makan.. Lepas tu, main game basket ball.. Dah puas gelak ketawa, kami balik.. Itulah cara aku dengan Qeera hilangkan stress time blaja..
So, pagi tu aku keluar dengan Qeera.. Sampai Masjid Jamek dalam pukul 10.30 pagi laaa.. Sampai sana, kami tunggu Asma pulak.. Junior kami.. Budak bilik Qeera dulu.. Aku tak kenal sangat.. Tapi aku kan peramah sangat, semua orang nak di tegurnya.. Asma pulak jenis yang bising macam aku.. Tak la janggal.. Hehehe.. Rupanya, Asma datang bawak boyfriend dia.. Tapi sampai Masjid India, boyfriend dia tak nak ikut.. Suka hati laa.. Kami pun jalan bertiga cari baju.. Hari tu, aku juara tau.. Ada 7 ke 8 item aku beli.. Hehehe.. Baju Jamil sehelai, baju Nana Ika sehelai sorang, baju aku 2 helai, selendang sehelai, kasut kerja sepasang.. Rasanya tu je kot.. Asma pulak shopping jubah untuk dia, akak dia dan mak dia.. Qeera pulak beli tudung 2 helai.. Itupun mencecah RM100.. Huhu.. Anyway, aku happy sangat coz aku dapat shopping barang adik-adik aku.. Memang setiap kali raya, itu yang aku buat.. Cari barang untuk adik-adik.. Selagi tak dapat, selagi tu aku tak tenang.. 
Sepanjang aku jalan dengan Qeera, dia asyik ketawa je.. Aku tahu dia tension.. Qeera pun ada cakap,
"Keluar dengan kau nie, jadi gila aku.. Ada je benda yang aku nak gelak.."
"Keluar dengan kau je aku gelak-gelak macam nie.. Dekat ofis, jangan cakap la, diam je.."
"Aku chat dengan kau pun boleh gelak Zulia.. Kelakar.."
Dalam hati sedih.. Tapi aku susah nak tunjukkan sedih aku dekat dorang.. Sebab bahagia dorang adalah bahagia aku.. Sedih dorang adalah sedih aku.. Kalau bagi dorang, aku menghiburkan, its ok.. Aku akan sentiasa ada untuk menghiburkan dorang.. Untuk pengetahuan, aku selalu chat dengan Qeera dalam facebook.. Dalam facebook pun kami gelak ketawa.. Kadang-kadang nak luahkan benda sedih pun boleh gelak.. Itulah sahabat..
Kami sampai hostel pukul 5.30 petang.. Aku tumpang bilik Fiqah.. Sampai je, Fiqah peluk and angkat aku.. Rindu beno nampaknya.. Aku pun rindu sahabat-sahabat aku.. Mandi, solat and keluar pergi bazar depan Tesco.. Rushing masa tu coz dah hampir berbuka.. Nak cari makanan Pak Cik Ayed pulak.. Kalau ikut aku, tak payah makan pun tak apa.. Pusing punya pusing, jumpa satu gerai yang jual nasi tomato tapi sikit.. Bagi aku terlebih cukup.. Tapi aku tak rasa cukup untuk Pak Cik Ayed coz dia baru balik kerja kan.. Mesti penat.. Ingat nak cari makanan lain untuk dia tapi mak cik tu bagi free 1 bungkus.. Hahhh.. So, tak payah la cari makanan lain.. Hehehe.. Yang pergi bazar, aku, Ummi, Qeera, Asma, Jiji and Yasir.. Kami berbuka sekali kat kedai Linda.. Agak kecewa coz tak semua yang ada.. Tapi tak apa, masing-masing ada hal.. Wawa, Wan, Ecah, Yayah, Ejat, Kak Anis, Airul, Tyra.. Dorang ada masalah sikit.. Its ok.. Happy dapat berbuka dengan dorang walaupun penat.. Sembang-sembang... Gurau-gurau.. 
Lepas solat maghrib, aku nak rest kejap.. Aku baru nak pejam mata, Fiqa dah tepuk-tepuk aku..
"Zulia.. Jangan la tidur.. Esok pagi kau nak balik dah.. Jangan la tidur.. Jom la sembang.. Aku duduk sini, tak tahu nak sembang dengan siapa.. Semua buat hal sendirir.. Aku banyak cerita nie.."
Lagaknya macam budak kecik.. Hehehe.. Comel.. Tak jadi aku nak lelap kejap bila dengar sahabat aku cakap macam tu.. Tapi problem nya, aku nak keluar.. Spend time dengan sahabat-sahabat aku jugak.. Hurmmm.. Serba salah di situ.. 
Pukul 9.30 malam, aku gerak pergi funfair.. Sebelum tu, aku solat Isyak berjemaah dengan Qeera.. Sahabat kan.. Kat mana-mana pun tetap satu hati.. Dorang ajak lepak, tapi tak tahu kat mana.. Kebetulan ada funfair.. So, kita boleh happy-happy.. Hehehe.. Naik pening aku.. Semua pakat dok kena kan aku.. Tapi happy sangat-sangat.. Habis funfair, kami lepak depan McD sembang-sembang.. Dah lama rasanya tak berborak.. Aku sedar, happy aku tu tak lama.. Terngiang-ngiang Khairi cakap..
"Asal balik awal sangat?? Kerusi pun tak panas lagi.. Relax laa.. Praktikal je pun.. Bukannya manager syarikat pun.." 
Hehehe.. Perli habis bila aku cakap aku kena balik esok pagi.. Aku jadi keberatan nak balik.. Tapi apa nak buat.. Aku memang susah nak bergerak sekarang.. 
Balik tu dah pukul 12 malam.. Badan terasa letih sangat.. Dengan peningnya tak hilang.. Fiqah tak tidur bilik, dia teman kawan dia.. Masa tidur tu, Qeera dodoikan aku.. Hahahaha.. So sweet.. Lena aku tidur.. Bangun subuh, mak Qeera call suruh balik sekarang jugak.. Aku dengan Qeera siap-siap balik.. Pukul 8 pagi kami gerak.. Sebelum balik, aku jumpa Fiqah.. Aku ada tinggalkan botol besar air tropicana orange untuk berbuka.. Tak bukak lagi.. ALLAH pernah berfirman, hadiahkanlah benda yang kita suka dan sayang bukan benda yang kita nak buang.. Aku jugak melawat Husna.. Rupanya sahabat aku tu demam.. Moga ALLAH sentiasa melindungi mereka.. Sayu pulak tengok Husna demam.. Pada mulanya, aku ada suruh Khairi hantar.. Tapi bila kejut tak bangun-bangun, Ummi pulak cakap dorang balik nak dekat pukul 4 pagi, aku tak jadi nak mintak tolong.. Its ok.. Sebenarnya, time tu kuku kaki aku bagaikan nak tercabut akibat banyak jalan semalam.. Aku tahankan jugak sampai KL.. Sebelum pisah dengan Qeera, aku ingat lagi pesan dia.. "Zulia.. Kirim salam pada mak dan ayah kau ye.. Bye.. Kita pisah kerana ALLAH.." Ya ALLAH.. Kau lindungi lah setiap perjalanan sahabat-sahabat aku.. Happy with them.. Thanks dad, mom coz mengerti..

TIME KASIH.. SENANG-SENANG BACA LAGI...

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Basah <b>di Ulu Yam</b> | KailBengkok

Posted: 20 Oct 2013 04:21 AM PDT

Tarikh: 19 Oktober 2013
Masa: Pagi sampai petang jugak

Geng pancing kali ni buat trip ke Ulu Yam. Port sebelah mane aku pun tak tau sebab aku sendiri tak follow. (Kono standby on duty kat opis). Trip ni sekali lagi mengabungkan pemancing-pemancing hensem kita yang diketuai oleh Daus dan dieskot oleh Mando dan Ajim. So posting kali aku tak citer panjang-panjang. Boring orang nak baca..wakaka. Tunjuk gambar ditempat kejadian ajer laa.

  • Tak pasti trip ni dorang target ikan jenis ape.

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai burong</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2013 07:27 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai burong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2013 07:21 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Hasan Ali Tercicir Dari Perjuangan - PKM <b>Sungai Burong</b>

Posted: 25 Apr 2013 05:03 AM PDT

Block D Sawah Sempadan, 24 Apr    :    Rakyat di Tanjong Karang diminta tidak terpengaruh dengan ucapan yang telah 20130424_231256disampaikan oleh Presiden Jalur Tiga (JATI), Dato' Dr Hasan Mohamed Ali, yang juga Bekas Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (EXCO) Selangor  yang baru-baru ini datang memberikan ceramahnya di kampong ini, kata bekas Ketua Penerangan PAS Negeri Selangor, Roslan Shahir Datuk Mohd Shahir.

Dr Hasan, katanya, adalah tergolong dari kalangan orang yang tergelincir daripada perjuangan, kerana tidak sabar dalam mengharungi gelora di dalam bahtera perjuangan.

"Jika kita berada di dalam sebuah bahtera yang sedang belayar di tengah lautan, kita jangan pula cuba untuk menebuk kapal tersebut kerana bukan sahaja orang yang berada didalam kapal akan tenggelam tetapi orang yang menebuk kapal tersebut juga akan  turut tenggelam", katanya lagi.

Saya difahamkan, semasa beliau berceramah di kampong ini, beliau telah meminta supaya orang ramai tidak memberikan undi satu pun kepada calon PAS yang akan bertanding di DUN Sungai Burong, Ustaz Mohamad Judi Sarjo, sedangkan semasa Dr Hasan, bertanding di DUN Sungai Burong pada tahun 1999, Ustaz Judi lah yang telah bertungkus lumus untuk memenangka20130424_231235n Dr Hasan Ali sehingga Berjaya menjadi ADUN Sungai Burong selama sepenggal, katanya lagi yang juga bekas Setiausaha Akhbar Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Haji Abd Hadi Awang.

"Bahkan, saya difahamkan juga, Ustaz Judi, yang semasa itu menjadi Guru Besar di Sekolah Rendah Agama (SRA) Parit Serong turut dipindahkan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan mengajar di SRA Taman Medan, Petaling Jaya selama beberapa tahun",  katanya lagi.

Kita lihat sekarang, ujarnya, sebaik sahaja beliau meninggalkan PAS, siapa yang menjadi pengikutnya, tidak ada kecuali dua orang iaitu bekas Ketua Penerangan PAS Selangor, Ustaz Hassan Basri dan bekas Setiausaha Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor (BPPNS) Norman Toha.

Sedangkan kedua-duanya ini adalah merupakan pimpinan PAS Selangor yang bermasaalah semasa memimpin PAS Selangor, Ustaz Hassan Basri, penah digugurkan sebagai Ketua Penerangan PAS Selangor oleh Dr Hasan sendiri selaku Pesuruhjaya PAS Selangor pada waktu itu, kerana menurut Dr Hasan, Hassan Basri tidak boleh membuat kerja hanya tahu berkata-kata sahaja, kata beliau lagi.

Begitu juga  dengan,Norman Toha, yang terpaksa diturunkan daripada jawatannya sebagai Setiausaha BPPNS kerana beberapa masaalah. Sekarang orang-orang inilah yang mengelilingi beliau dalam JATI sekarang, katanya lagi yang juga bekas Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ)

Beliau berkata demikian sewaktu berceramah di Markaz PAS Block C Sawah Sempadan bersama-sama bekas Imam Masjid Sultan Ibrahim Kuala Selangor, Ustaz Mohd Ashraf Suarin Al Hafiz dan calon P095 Tanjong Karang, Drs Mohamad Rashdi Deraman dan calon N08 Sungai Burong, Ustaz Mohamad Judi Sarjo.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Bermandi manda <b>di</b> air terjun Serendah <b>Hulu Selangor</b> | AkuBiomed

Posted: 02 Sep 2013 07:52 AM PDT

Hari Sabtu lepas saya bawa adik ipar bermandi manda di air terjun Serendah. Air terjun Serendah ini terletak di Hulu Selangor, Rawang. Bermandi manda ini tidak ada kaitan dengan masalah sumber bekalan air disebabkan tumpahan diesel.

air terjun serendah

Trip adik ipar hendak datang berjalan Raya dirumah saya tertangguh 7 hari kerana saya terlibat dengan pelancaran Astro Celebrates Merdeka Ur Malaysian Is Showing di MidValley Mega Mall. Kebimbangan saya cuaca tidak menentu memungkin pelan bermandi manda di air terjun Serendah mungkin tidak kesampaian.

berenang

buat empang

main perang perang pancutan air

main perang perang pancutan air

main perang perang pancutan air

main perang perang pancutan air

Adik ipar bertolak seawal pagi dari kampung pada pagi hari Sabtu dan kami pula sediakan lauk pauk seperti Nasi Lemak, Roti John, Nasi Impit, Nugget, Sausage dan air teh untuk makan di tempat perkhemahan. Kami bertolak awal kerana mahu mendapatkan tapak khemah berdekatan dengan tempat mandi.

tapak perkhemahan

Rasa selamat bermandi di air terjun Serendah ini terutama untuk kanak-kanak kerana mempunyai pengawal selain kemudahan bilik air untuk salin pakaian dan mandi. Airnya tidaklah terlalu dalam dan deras.

abang koning

baby aslah

kemudahan awam

air sungai

pepatung

sumpah

Ini adalah trip kali ke 2 untuk kami bermandi manda di air terjun Serendah Rawang ini.

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Oct 2013 07:06 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Ketua pegawai operasi Nasim, Dato' Samson Anand George berkata, bilik pameran terbaru itu akan menampung permintaan pelanggan di kawasan Balakong, Cheras Selatan, Kajang, Semenyih, Seri Kembangan, Serdang ...

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


Parkir Percuma <b>Di Shah Alam</b> Pada 10 Oktober - MyNewsHub

Posted: 07 Oct 2013 05:00 AM PDT

Parkir Percuma DI Shah Alam Pada 10 Oktober

SHAH ALAM – Pemilik kenderaan akan menikmati parkir percuma di kawasan Shah Alam pada Khamis ini sempena sambutan ulang tahun ke-13 ibu negeri Selangor itu diisytiharkan sebagai bandar raya.

Timbalan Pengarah Korporat Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) Shahrin Ahmad berkata ia merangkumi semua tempat letak kereta yang diuruskan MBSA.

"Pengecualian caj bayaran ini tidak termasuk tempat letak kereta yang diuruskan pihak swasta," katanya dalam satu kenyataan hari ini. – BERNAMA

Parkir Percuma Di Shah Alam Pada 10 Oktoberhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/mbsa.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/mbsa-150x150.jpgMyNewsHub Terkini,

SHAH ALAM - Pemilik kenderaan akan menikmati parkir percuma di kawasan Shah Alam pada Khamis ini sempena sambutan ulang tahun ke-13 ibu negeri Selangor itu diisytiharkan sebagai bandar raya. Timbalan Pengarah Korporat Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) Shahrin Ahmad berkata ia merangkumi semua tempat letak kereta yang diuruskan MBSA. 'Pengecualian caj...

SHAH ALAM - Pemilik kenderaan akan menikmati parkir percuma di kawasan Shah Alam pada Khamis ini sempena sambutan ulang tahun ke-13 ibu negeri Selangor itu diisytiharkan sebagai bandar raya. Timbalan Pengarah Korporat Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) Shahrin Ahmad berkata ia merangkumi semua tempat letak kereta yang diuruskan MBSA. "Pengecualian caj bayaran ini tidak termasuk tempat letak kereta yang diuruskan pihak swasta," katanya dalam satu kenyataan hari ini. - BERNAMA

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Wanita <b>Kelana Jaya</b> Pilih Pemimpin Berwibawa - Mykmu.net

Posted: 13 Oct 2013 08:32 AM PDT

October 13, 2013   ·   20 Comments

seripah noli

Demam pemilihan pemimpin UMNO telah melanda parti keramat yang cukup digeruni pembangkang.  Kesemua sayap bahagian telah bermesyuarat  untuk memilih kepimpinan masing-masing. Kali ini penulis ingin mengupas akan pemilihan ketua Wanita Bahagian Kelana Jaya.

Umum amat maklum bahawa Wanita merupakan tonggak UMNO.  Maka dengan itu, amat penting kita memastikan bahawa Ketua Wanita yang dipilih mampu meneraju pergerakkan Wanita UMNO untuk menghadapi Pilihanraya Umum ke 14 yang akan datang dijangka amat sengit.

Pembangkang mencari jalan dan cara untuk menghancurkan UMNO dari dalam.  Oleh itu mereka cuba mencaturkan kepimpinan UMNO diperingkat Bahagian lagi dengan mengenengahkan pemimpin yang tidak berwibawa. Ini amat kita fahami apabila pihak yang bertanding cuba membawa "ayat-ayat" pembangkang dalam kempen-kempen mereka seperti "ini kalilah" "meremajakan" dan lain lain lagi.

Cubaan tersebut telah gagal dalam mesyuarat pemilihan Wanita UMNO baru-baru ini. Para perwakilan Wanita telah membuat pilihan yang cukup bijak dengan mengundi kepimpinan yang amat berwibawa dan mantap.  Sejarah amat penting bagi memastikan kita tidak salah dalam membuat pilihan.

Dengan "track record" yang cukup cemerlang dan kerja keras yang telah Datin Paduka Seripah Noli buktikan selama beliau memegang dan meneraju Wanita Kelana Jaya menjadi kayu pengukur dalam menentukan kejayaan beliau mempertahankan jawatan.

Datin Paduka Seripah Noli Syed Hussin merupakan bekas Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Setia pada 2004, bekas anggota Exco Negeri Selangor, Anggota Majlis Tertinggi UMNO dan Ketua Wanita UMNO Selangor. Beliau menerima Ijazah Sarjana Muda Kewangan di dalam Pentadbiran Perniagaan dari Western Michigan University di Amerika Syarikat dan pada tahun 1992 beliau menerima Sijil Pengurusan Kewangan dari Swinburne University.

Kejayaan Datin paduka juga membuktikan bahawa ahli UMNO bijak dalam membuat pilihan. Para pemimpin yang berkalibar menjadi pilihan berdasarkan prestasi mereka sepanjang mereka berkhidmat untuk parti. Ini tentu amat mengecewakan pembangkang dan musuh dalam selimut yang cuba menghancurkan UMNO dari dalam.

Semua ahli UMNO patut peka terhadap sebarang petanda penyusupan masuk musuh dan ideologi pembangkang bagi memastikan UMNO terus relevan dalam memperjuangkan agama Islam, bangsa Melayu dan tanahair.

By

Tags: ,


12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Study On LRT From <b>Kelana Jaya</b> To Klang Via Shah Alam Nears <b>...</b>

Posted: 21 Oct 2013 08:51 AM PDT

Pic: The Star OnlinePic: The Star OnlinePETALING JAYA: The feasibility study of the third light rail transit (LRT 3) line connecting Kelana Jaya to Klang through Shah Alam is expected to be completed by the end of next month and the project is expected to cost between RM8bil and RM9bil, said a source close to the matter.

"This will translate into about RM230mil per km on average to cater to the most populated and industrialised cities in Selangor.

"Looking at the environment now, where the Government is pushing towards the development of public rail infrastructure networks, it should receive the green light soon.

"After the feasibility study by Syarikat Prasarana Negara Bhd is completed, it will then go to the relevant authority for approval.

"And this will be good news for the people in Shah Alam and Klang as well as contractors involved in the ongoing RM7bil LRT extension of the Ampang and Kelana Jaya line to bid for more jobs," the source told StarBiz.

Some of the main stations, according to the source, would be Glenmarie, Stadium Shah Alam, i-City, UiTM, Bandar Baru Klang, South Port and Bandar Sultan Sulaiman.

"There are several route options being proposed and this LRT 3 is going to be connected to the Kelana Jaya line and the mass rapid transit line.

"The LRT 3 is going to be 30km to 34km in length with projected ridership of 22,000 passengers per hour per direction," he said.

As of 2010, Shah Alam has a total population of 216,000 while Klang has 909,500 people.

Currently, the Greater Kuala Lumpur region is witnessing the ongoing construction of the RM23bil Sungai Buloh-Kajang MRT project undertaken by MRT Corp and its project delivery partner, a joint venture between Gamuda Bhd and MMC Corp Bhd.

The line with 31 stations serves a corridor with an estimated population of 1.2 million people.

Meanwhile, Prasarana's LRT extensions of the Kelana Jaya and Ampang line with additional 13 stations for each line will be fully completed by June 2015.

The extension of the Kelana Jaya and Ampang line will see the construction of 17km of elevated tracks extending from Kelana Jaya station to Putra Heights and another 17.7km track from Sri Petaling station to Putra Heights.

The Kelana Jaya line extension will increase passenger capacity up to 98,000 during peak hours, while the extended Ampang line can cater to 79,800 passengers.

Upon completion, the two lines will connect at the Putra Heights station, forming a complete rail system in the Klang Valley.

- By SHARIDAN M. ALI/The Star Online

http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2013/10/21/Study-on-LRT-3-nears-completion.aspx

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Mohd Zin Tewas <b>Di Sepang</b>, Noh Pertahan Jawatan – Perak Today

Posted: 20 Oct 2013 08:20 AM PDT

NOHOMAR

KUALA LANGAT: Bekas Koordinator Umno Selangor Datuk Seri Mohd Zin Mohamed gagal mempertahan jawatan Ketua Umno Bahagian Sepang dalam pemilihan parti, Sabtu.

Mohd Zin memperoleh 376 undi berbanding pemenang Datuk Marsum Paing yang mendapat 415 undi manakala seorang lagi calon Mohd Jaman hanya mendapat tiga undi.

Sementara itu, Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar mempertahan jawatan Ketua Umno Bahagian Tanjong Karang untuk penggal ketiga dengan 535 undi selepas menewaskan Dr Ahmad Kamal Ariffin Mohamed yang hanya mendapat 32 undi.

Noh pertama kali dicabar selepas menang tanpa bertanding selama dua penggal sebelum ini.

Sementara itu, percubaan pertama adik kepada Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor iaitu Datuk Dr Tengku Rethwan untuk merebut jawatan Ketua Bahagian Kelana Jaya gagal apabila mendapat 238 undi berbanding pencabarnya Datuk Yusoff M Haniff dengan 290 undi.

- BERNAMA

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved