ads

Sabtu, 13 Oktober 2012

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Penyingkap Fakta: MISTERI BANGLO <b>DI CHERAS</b>

Posted: 12 Oct 2012 11:31 PM PDT

PENYINGKAP FAKTA 666

Blog ini memaparkan informasi fakta hasil tinjauan kru 666 di lokasi tinjauan berhubung kes paranormal.

Untuk rekod, 666 bukan kumpulan pemburu hantu tetapi kru berminat merakamkan kegiatan entiti paranormal dalam bentuk audio dan visual di pelbagai lokasi terpilih menggunakan peralatan elektronik.

666 ditubuhkan pada Julai 2011, dianggotai 13 kru dengan latar belakang berbeza.

Kami semua disatukan oleh minat dan semangat sama.

BAJU PENYINGKAP FAKTA 666

Hubungi Razali Harun 016 231 5812 untuk membeli baju Penyingkap Fakta, RM25 sehelai tanpa bayaran wang pos.

Sila lihat sampel baju DI SINI.

MINYAK WANGI KASTURI SYIFA'

Sila hubungi Puan Lin 012 6277 300 untuk mendapatkan bekalan minyak wangi diaurakan dengan bacaan Al-Quran, Kasturi Syifa'.

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


SUARAM Anak Emas Yahudi. Bantahan Rakyat <b>Di Teluk</b> Intan.

Posted: 07 Oct 2012 10:58 PM PDT

RAMDAN Penyambung Legasi SIDEK Selepas Menang GELARAN <b>...</b>

Posted: 13 Oct 2012 07:32 PM PDT



KUALA LUMPUR: Bapanya memenangi gelaran tempatan yang pertama pada tahun 1980-an. Bapa saudaranya - Rashid, Jalani dan Razif - mencatatkan nama masing-masing dalam kejuaraan tempatan kali pertama pada tahun 1990-an.

Semalam, selepas hampir 17 tahun tanpa ada sebarang gelaran dari keluarga Sidek, Misbun Ramdan, yang merupakan anak kedua Misbun telah meneruskan tradisi dan yang legasi keunggulan keluarga mereka apabila berjaya memenangi kejohanan tempatan buat pertama kalinya selepas menundukkan Mohd Arif Abdul Latif dalam perlawanan akhir perseorangan lelaki Terbuka Pahang di Kuantan.

Ramdan yang berusia 20 tahun mengambil masa 31 minit untuk mencatat keputusan 21-18, 21-18 dalam perlawanan akhir yang sengit. Sehari sebelum itu, beliau bereha lama selepas Liew Daren menarik diri dalam separuh akhir selepas mengalami kecederaan belakang.

Ramdan bangga dengan pencapaiannya

"Ini adalah hari yang penting bagi saya. Akhirnya saya telah memenangi gelaran pertama. Saya rasa sungguh baik," kata Ramdan, yang menerima panggilan ucapan tahniah dari bapanya yang kini berada di Bintulu, Sarawak menjalankan klinik kejurulatihan bagi pemain muda di bawah program pembangunan Nusa Mahsuro di seluruh negara.

"Ini adalah permulaan bagi saya. Saya berharap untuk terus bersinar dan membawa tradisi keluarga saya dengan membawa lebih banyak pingat untuk negara," tambah Ramdan yang akan bertanding dalam Terbuka Jerman Bitburger dari 30 Oktober - 4 November.

Ketua jurulatih perseorangan negara Rashid Sidek turut bangga dengan kejayaan anak saudaranya itu.

"Saya adalah waris terakhir dari keluarga Sidek memenangi gelaran tempatan pada tahun 1995, sekarang kami mempunyai satu generasi baru pemain dari keluarga ini. Secara peribadi, sebagai bapa saudara, saya gembira," kata Rashid.

"Ayahnya - Misbun juga akan sangat bangga. Dia mahu mendorong anaknya ke hadapan kerana beliau percaya bakat pada diri anaknya, dan hari ini (semalam) Ramdan telah membuktikan ianya betul. Sudah pasti, perjalanan yang perlu ditempuhi Ramdan masih jauh tetapi saya berharap kemenangan ini akan menjadi rangsangan dirinya."

Selain tanggungjawab di peringkat profesional, Rashid turut memberikan sumbangan dengan membantu jurulatih Hendrawan dan komitmen dalam meningkatkan taraf pemain.

Selain Ramdan, Iskandar Zulkarnain Zainuddin juga menunjukkan harapan yang baik walaupun kalah di perlawanan separuh akhir kepada Arif pada hari Jumaat lalu.

"Ramdan dan Iskandar telah meningkat banyak di bawah latihan Hendrawan kerana dia memberikan mereka latihan dan bimbingan yang betul. Ia adalah sangat baik untuk melihat tanda-tanda pemulihan dalam skuad pelapis," kata Rashid.

Sila 'share' artikel ini di facebook anda untuk manfaat bersama dengan klik butang ini --->

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Aimi&#39;s Colourful Life: White Water Rafting <b>di Kuala Kubu</b> Bharu

Posted: 09 Oct 2012 08:04 PM PDT

Memandangkan aktiviti setiap minggu adalah padat semenjak dari Pulau Redang, maka perlu mengambil masa yang tak berapa nak banyak untuk mengupdate setiap aktiviti. Walaupun sebenarnya perlu mengikut turutan, tapi takpelah. Kita skip Pulau Redang dulu sebab gambar dari seorang photographer belum diperolehi. Maka, kita mulakan dengan White Water Rafting di Kuala Kubu Bharu.
White Water Rafting memang sentiasa ada di dalam wish list aku. Teringin sangat nak buat tapi ini baru berkesempatan nak buat. Dan bila dah buat memang best sangat-sangat best and rasa nak buat lagi di tempat-tempat lain pulak. Eh, eh. Tapi kalau korang ajak aku buat kat KKB lagi pon, aku nak. Jom!
Aktiviti dimulakan dengan briefing oleh mereka yang berpengalaman. Diorang akan brief dari "How to Raft", "Dos and Donts While Raft" sehinggalah ke "What to Do When Emergency". Cara penceritaan mamat tu memang kelakar, tapi sebenarnya apa yang dia bagitau tu semua rupanya kitorang experience sendiri. Mula-mula dengar memang menakutkan (walaupun kelakar), tapi bila dah experience sendiri memang syok and nak lagi. Boleh tak nak lagi? Hahahaha~
Semua orang akan diberi rafting gears sendiri consist of Paddle, Helmet, and Life Jacket. Setiap raft boleh muatkan 4-6 orang tak termasuk guide. Hari tu, sebab kitorang terpilih raft yang kecik maka, kitorang naik raft berlima plus 2 orang guide, sorang depan, sorang belakang. Maka kesemua di atas raft adalah 7 orang. And memandangkan raft yang dinaiki adalah raft kecik, maka kebarangkalian untuk terbalik adalah lebih tinggi dibandingkan dengan orang-orang yang naik raft yang lebih besar. 

Pengalaman aku berwater rafting, sekali semorang terkeluar daripada raft. Sekali raft terbalik dan mencampak semorang, sekali 2 orang tercampak dari raft and terpaksa menyelamatkan diorang and sekali sengaja suka-suka terbalikkan diri ke dalam sungai. Wee~

Masa first time tercampak keluar daripada raft tu, memang nervous gilerr. Maklumlah, first time. Tapi dah dipesan, if terjadi apa-apa, jangan menggelabah. Lagipon, kan memang pakai life jacket so apa pun kita akan timbul jugak. Just hold your breath and tunggu masa badan timbul di atas permukaan dalam 4-5 second. Lepas tu, pegang tali dekat bot and tunggu kawan-kawan atas bot untuk tarik kita naik atas bot. And guess what, ingatkan tak larat diorang tarik aku naik atas bot, rupanya aku ni taklah berat mana. Hakhak~

Kali kedia bila raft terbalik adalah paling menakutkan. Sebab masa terbalik tu, aku perasan ada makhluk-makhluk Allah berada di bawah aku. Kesiannya kat diorang. Haha~ Lepas tu bila timbul di permukaan, permukaan tu gelap sebab rupanya aku berada di bawah raft. Tak tau mana nak pegang, yang aku nampak adalah satu tangan seorang manusia yang tanpa fikir panjang terus aku berpaut kat tangan tu sebelum aku dapat keluar dari bawah raft and mencapai tali yang dicampak dari raft sebelah. Memang menakutkan tapi bila dah selamat naik atas raft balik, syiok weh! Kami mau lagi!

Kali ketiga. Aku elok je berpegang kat raft. Lagipon dah nampak photographer sedang ready kat atas batu. Makanya, siap possing dulu lah. Lepas tu, tetiba aku nampak orang kat depan aku, Kak Jun, tengah "terbang". Gila aku menjerit sekuat hati, "Kak Juuuuuuuuuun!" Tapi, aku tak sempat selamatkan dia sebab dia dah tercampak keluar dari raft. Masa sesi menyelamatkan mangsa yang tercampak tu, aku tak perasan rupanya mamat kat belakang aku pun dah tercampak keluar, and aku pelik bila orang yang diselamatkan bukanlah Kak Jun. Dah sudah, mana Kak Jun ni? Rupanya dia dah ada kat depan raft. Menggelabah jugak lah sebab ingatkan dia kat belakang padahal tengok belakang takde tanda-tanda ada orang pon. Tapi, mujurlah selamat semuanya tanpa ada apa-apa incident yang terjadi.

Nampak tak kaki Kak Jun dah naik ke atas?
Struggling untuk mengekalkan diri di atas raft
Sesi menyelamatkan mangsa-mangsa yang tercampak
Kesimpulannya, adalah event yang sangat best dan menarik dan memang akan diulangi suatu masa nanti sekiranya ada geng dan kesempatan. Oh, and duit of course. *wink*
Sesi berposing di atas batu
Walau apa pon sedang terjadi, kalau nampak kamera perlu senyum!
Aimi Zubir yang berbangga kerana berjaya menghabiskan satu entri, tapi perlu menghabiskan banyak entri yang lain lagi. and punyalah tahap pemalas sampai watermark pon malas nak taruk...

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Mencari Perumahan Baru <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2012 12:00 AM PDT

Maaf jika sudah ada topik berkaitan,sebab dah terlalu banyak topik tak tau nak refer yang mana..

Saya kini menetap di BBN dan berhasrat untuk membeli rumah sekitar BBST..
Saya difahamkan terlalu banyak perumahan baru yang akan/sedang didirikan..menjadikan saya keliru..
Jika hari ini,saya review di Desa ini..esok pula saya lihat ke kawasan desa itu..lama2 saya sendiri lupa Desa apa yang saya review...hehehe :mrgreen:
Boleh tak sapa2 tolong bagitau bagaimana cara saya nak tahu latest projek perumahan di kwsn BBST nie? biasanya di mana ofis jualan nya?
saya prefer untuk memiliki semi-d anggaran harga 250k..

harap sapa2 bleh membantu..tengs :D

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


CENDOL BAKAR DRIVE THRU <b>KUALA SELANGOR</b>... Memang <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2012 02:49 PM PDT

"Cendol bakar?! Camne agaknya rasa cendol yang dibakar ni?! Ishkkkk musykil aku dibuatnya. Tak penah aku dengar, tak penah aku lihat, apatah lagi pekena resepi cendol yang dibakar!"
Itulah yang bermain di kepala setiap kali melalui gerai Cendol Bakar ni yang terletak di Bukit Rotan, Kuala Selangor. Gerai ni terletak betul-betul di tepi jalan utama. Bagi mereka yang mengadakan perjalanan KL-Kuala Selangor atau sebaliknya, pasti anda tidak akan terlepas pandang pada banner seperti dalam gambar di atas.

Siapa yang tak excited bila melihatkan situasi seperti gambar di atas?! Dengan bunting-bunting yang meng'highlight'kan perkataan "PERCUMA", selain font pada perkataan "BAKAR" seperti dibakar (membuatkan anda akan tertanya-tanya, bagaimana agaknya cendol yang dibakar), serta gerai yang dipenuhi oleh pelanggan, pastinya seperti ada kuasa yang menarik anda untuk singgah merasakan keunikan "cendol yang dibakar" ini....
Situasi perbualan berikut berlaku semasa kali pertama  saya singgah untuk makan cendol bakar di gerai ni:

Saya   : Tang mana yang dorang bakar cendol ni bang?! Macam mana agaknya cendol ni dibakar ye?!

Abang : Tanyalah tuan punya kedai... (Sengih sampai ke telinga....)

Saya     : Ishhhkkkk... Kot kot la abg tau...

Abang : Nama tuan kedai ni, En. Bakar la! (Pastu gelak guling-guling, puas hati tengok saya dah terkena!) 

Saya     : (Caittttttt... Tipah tertipu rupanya!!!!)


Awal-awal lagi saya dah tertipu dengan Cendol Bakar ni! Caittttt!!! Rupanya bukan saya sorang je yang terkena, beberapa sahabat yang pernah singgah makan cendol bakar ni pun mengalami situasi yang sama. Hahahahahha... Padan muka aku! Dan juga mereka yang pernah "tertipu"...
Namun lain pula fakta di sebalik gerai Cendol Bakar ini yang dikupas dalam blog Ondscene, yang diperolehi melalui temubual ringkas bersama pemilik gerai Cendol Bakar itu sendiri. Menurut penulis blog itu, tercetusnya idea untuk menamakannya sebagai nama Cendol Bakar adalah kerana gula merah yang digunakan dalam resepi cendol tersebut dibakar semasa proses pencairan gula merah tersebut.
Bukan saja nama "Cendol Bakar" yang memberi kelainan, satu lagi keunikan yang pasti menggamit anda untuk singgah sambil bergambar-gambar (macam saya ni, hahahha...) untuk dikongsi dengan sahabat lain, adalah kemudahan DRIVE THRU di gerai cendol ni. Untuk rekod, gerai asal (foto #2) tidak mempunyai kemudahan pandu lalu ini.



Foto-foto seterusnya di bawah ini dirakamkan pada petang 1 September 2012 yang lepas. Hari Sabtu, cuti hujung minggu yang panjang (cuti Hari Kebangsaan), kenduri kendara berleluasa (open house, kenduri kahwin, etc.) yang mengundang ramai pengguna jalan raya melalui jalan tersebut, ditambah dengan  cuaca yang panas, perghhhhhhh, beginilah situasi yang boleh dilihat....


Rasanya pekerja-pekerja di gerai ni dah tak heran dah dengan pelanggan-pelanggan yang sibuk nak ambil gambar di gerai ni. Buktinya, Google sajalah kata kunci "Cendol Bakar" ni, berderet blog yang buat entri mengenai Cendol Bakar dengan gambar-gambar dari setiap sudut, setiap penjuru gerai ni! Memang terkenal la Cendol bakar ni. Tidak mustahil jika ada program makan-makan TV seperti Jalan-jalan Cari Makan TV3, atau Best in The World 8TV atau rancangan Makan Angin TV9 tu buat penggambaran di sini.
Selain refill percuma yang ditawarkan kepada pelanggan biasa, bagi pelanggan OKU dan fakir miskin, mereka boleh menikmati Cendol Bakar dengan percuma. Mereka hanya perlu menunjukkan kad JKM sebagai bukti kepada juruwang di sini. Alhamdulillah, semoga Allah sentiasa murahkan rezeki tuan punya gerai ni di atas kemurahan hati beliau untuk bersedekah kepada golongan tersebut.
Maka kepada mereka yang di luar sana, jika anda berkesempatan melalui jalan KL-Kuala Selangor ni, jangan lupa singgah untuk membasahkan tekak anda dengan Cendol Bakar ni.
Entri ini sekadar perkongsian pengalaman penulis dengan pembaca. Penulis tiada langsung kaitan atau share dalam perniagaan Cendol Bakar ini. Hehehe...

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


Infografik Yang Diharamkan <b>Di Negeri Selangor</b>? | Keris 7 Lok

Posted: 11 Oct 2012 05:09 PM PDT


Melalui infografik ini kita dapat lihat apa itu #Bajet2013 yang boleh Keris katakan sebagai Bajet Rakyat. Lebih tertumpu kepada rakyat serta pembangunan di Malaysia yang menyentuh banyak aspek, menjadikan Bajet kali ini amat ditakuti oleh pembangkang.

Dengan bajet pembohong mereka, rakyat kini sedar siapa kaca dan siapa permata. Berikut Keris pernah tulis tentang 6 Dalil berkenaan Bajet Pakatan dan Bajet Kerajaan Persekutuan.

1. Tetap SATU BAJET DEFISIT – walaupun seantero Pakatan Rakyat mendakwa bahawa bajet alternatif 2013 yang diumumkan baru-baru ini menggambarkan polisi kukuh ekonomi mereka, menyokong penghapusan monopoli dan bakal mengimplementasi undang-undang antipakat ("antitrust") yang mampan.

Dari segi angka, bajet alternatif 2013 mensasarkan defisit sebanyak 3.5 peratus berbanding 4.3 peratus, dengan jumlah perbelanjaan sebanyak RM234 bilion melebihi pendapatan sebanyak RM197 bilion.

Walaubagaimanapun, BN telah merangka rancangan untuk mengurangkan kadar defisit ini dalam tempoh lima tahun dengan sasaran 3.5 peratus menjelang 2015. Sasaran kerajaan untuk 2013 adalah sebanyak 4 peratus.

Kita tidak boleh melakukan pengurangan atau melancarkan bajet berjimat cermat secara drastik, untuk terus mengurangkan kadar defisit kepada 3.5 peratus tahun depan, tatkala ekonomi global sedang gawat.Sebaliknya, di dalam kegawatan ekonomi global, setiap negara perlu berbelanja dalam beberapa aspek untuk merangsang ekonomi domestik agar mampu bertahan menghadapi kesan-kesan ekonomi global. Ini kerana ekonomi domestik Malaysia merangkumi lebih 70 peratus daripada KDNK (Jumlah pendapatan negara).

Malahan, Malaysia adalah salah sebuah negara yang baru-baru ini mendapat pujian dari komuniti kewangan antarabangsa kerana strategi serampang dua mata yang merangsang ekonomi dan mengekalkan pertumbuhan pada kadar 5 peratus.

Pakatan Rakyat juga sebenarnya mengakui dalam bajet alternatif 2013, mereka tidak dapat melancarkan lebihan bajet tahun depan walaupun mereka menghentam kuat kadar hutang negara masakini.

2. Pakatan Rakyat (PR) juga mendakwa mereka akan menyelesaikan isu perumahan mampu milik dengan menubuhkan Lembaga Perumahan Kebangsaan untuk melaksanakan projek-projek perumahan mampu milik secara besar-besaran di seluruh negara.Bukan setakat itu sahaja, malahan PR juga berkata mereka akan menghentikan beberapa projek-projek penting serta agensi-agensi yang digerakkan di bawah pentadbiran Dato' Seri Najib seperti pembangunan tanah Institut Penyelidikan Getah di Sungai Buloh dan juga agensi pembangunan strategik 1MDB.

PR mencadangkan penggabungan 1MDB dengan Khazanah, di samping mendakwa bahawa pembaziran berlaku apabila kedua-dua agensi ini mempunyai objektif yang sama, selain daripada menetapkan polisi-polisi dividen minimum sebanyak RM2 bilion ke atas Khazanah.

Walaubagaimanapun, sekiranya kita membuat kajian secara mendalam, usaha PR untuk menubuhkan Lembaga Perumahan Kebangsaan ini sebenarnya telah pun dilaksanakan oleh kerajaan melalui 1PRIMA, yang merupakan sebahagian daripada inisiatif untuk menyediakan perumahan mampu milik lebih baik kepada golongan berpendapatan rendah.

Bajet PR tidak realistik apabila mereka mahu menghentikan pembangunan tanah Institut Penyelidikan Getah di Sungai Buloh dan juga 1MDB kerana ini mendatang implikasi kepada ekonomi negara.

Di Lembah Kelang, di mana tanah semakin penuh, salah satu cara untuk kerajaan menyediakan perumahan mampu milik adalah dengan melepaskan lebih banyak tanah kerajaan untuk membina rumah.

Tidak ada lagi tanah kerajaan di Lembah Kelang untuk menampung permintaan perumahan selain daripada tanah milik Institut Penyelidikan Getah tersebut.

Patutkah pembangunan seperti ini dihentikan dan bagaimana pula nasib beribu-ribu buah rumah baru, yakni rumah-rumah dalam anggaran RM500,000 ke bawah. Bukankah ini bakal membawa implikasi buruk kepada ekonomi negara?

Satu lagi kelemahan dalam cadangan mereka adalah persoalan bagaimana persaingan boleh dipupuk sekiranya 1MDB dan Khazanah digabungkan?

Sebab utama kenapa 1MDB ditubuhkan adalah untuk memupuk persaingan antara Khazanah dan 1MDB, kerana persaingan ini mampu merangsang kecekapan dan prestasi untuk membawa pulangan yang lebih mantap kepada kerajaan.

Baca Selanjutnya Di SINI



K7L : Bajet 2013 menjadi igauan buat pembangkang..

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Gambar2 Kapal Perang USA <b>di Port Klang</b>. | Ameno World

Posted: 12 Oct 2012 08:37 PM PDT

Ini kapalnya. 







Ringkasan hidup USS George Washington

1. Kapal pengangkut kapal terbang perang yang mendarat di pelabuhan kelang tue dinamakan sebagai USS George Washington.

2. USS George Washington mempunyai 6102 orang anak kapal dan 90 buah pesawat perlabagai jenis di dalamnya

3. George Washington ialah kapal ke-enam dalam kelas Nimitz dan sudah beroperasi sejak 1992

4. Kapal sepanjang 332.8 meter dan 76.8 meter lebar ini menjadikan Pengkalan Laut Yokosuka , Jepun sebagai pengkalan utamanya.

5. Seperti kesemua kapal pengangkut kapal terbang kelas Nimitz, George Washington menggunakan bahan apa nuklear.

Aku boleh katakan bahawa aku tertarik nak pergi naik atas dek kapal perang tersebut. Korang pernah tengok tak citer Marvel's The Avengers?  

Perasan tak kapal perang dalam tue? Sebijik jek cam yang mendarat kat pelabuhan kelang neh aku tengok. Malaysia pun patut dapatkan kapal perang seperti neh. Langkah siap sedia beb. Rakyat indonesia yang emosi kan nak serang kita.

kah kah kah

Untuk rekod, kapal pengangkut kapal perang George Washington ini juga la yang telah membunuh pelbagai rakyat di pelbagai negara khususnya di Iraq dan Afghanistan. Di anggarkan melebihi 50,000 nyawa umat islam majoritinya terkorban ketika US mencerobohi Iraq dan Afghanistan.

Dan kapal itu kini berada di Malaysia. Tak dapat dinafikan ramai rakyat malaysia, muslim majoritinya akan emosi. Kapal itu telah mengangkut askar2 yang telah membunuh ramai nyawa yang tidak berdosa in order nak mencerobohi kedaulatan satu2 negara. Dan tak mustahil kapal itu akan mencerobohi negara kita pada masa akan datang.

Tapi still aku tertarik nak naik atas kapal tersebut. Aku nak berdiri dan meninjau sendiri kecanggihan peralatan perang amerika. Aku nak tahu apa hebatnya mereka neh sampai satu dunia kena takut dan tunduk kepada kekuasaan mereka.

Kerajaan kita menafikan bahawa kapal perang tue akan menjadikan malaysia sebagai markas dan port untuk tentera US berlabuh. Mereka hadir ke sini atas lawatan kerja 5 hari. Mereka dikatakan mahu melihat lebih dekat bagaimana tentera malaysia melakukan tugas disini dan belajar sesuatu darinya.


Mereka juga mahu meluaskan pengetahuan mereka tentang persekitaran maritim di malaysia. Inilah dikatakan prinsip orang mencari ilmu dan mahu maju. Kapal itu bukan pencetus kekuatan USA. Sikap USA sendiri yang mencetuskan kekuatan mereka. 


Mereka juga telah terlibat dalam 6 projek komuniti yang melibatkan masyarakat malaysia. Tak silap aku, 500 orang kenamaan malaysia termasuk pegawai tentera dah naik kapal tersebut dalam satu majlis tertutup. Mereka diberikan peluang khas untuk melawat kapal tersebut dalam satu majlis untuk meraikan pendaratan kapal George Washington di pelabuhan kelang.

Di samping itu 11 siri lawatan terbuka telah dianjurkan oleh krew kapal untuk ahli2 perniagaan malaysia dan pegawai tentera untuk mereka meninjau lebih dekat kapal perang tersebut. 

Jika mereka disini benar2 atas lawatan kerja aku tak nampak kenapa itu menjadi isu besar. Namun walaupun atas lawatan kerja kapal itu kapal yang telah terlibat dalam pembunuhan umat islam sudah tentu sedikit sebanyak ruang untuk sakit ahti wujud.

Susah sebenarnya. Susah nak memisahkan lawatan kerja dari perasan sakit ahti bila lawatan kerja itu bertanggungjawab menyakitkan ahti umat islam seluruh dunia. 

Gambar : sini


Info berkaitan : Bernama dan MKINI. 


IKLAN TEXT DISINI


PROMOSI : PEMBIAYAAN PERIBADI MBSB 4.3%, ALRAJHI 3.99%, KFH 3.99% DGN HIGH PAY OUT!


Smart Collection Perfume 18ml dari Dubai. Tahan sehingga 8 jam. FREE POSTAGE untuk 2 botol keatas.


Jana Pendapatan dengan Ebook dengan Promosi Ebook. Bagaimana tu? Klik sini untuk ketahui dengan lebih lanjut.

USS George Washington kini Berlabuh <b>di Port Klang</b>.

Posted: 07 Oct 2012 08:36 PM PDT

alt

 

PELABUHAN KLANG 8 Okt. - Kapal induk pesawat udara Amerika Syarikat (AS) USS George Washington melakukan persinggahan sulung di sini hari ini, bertujuan antara lain mempromosikan kerjasama dan hubungan dua hala antara AS dan Malaysia.

Pegawai Pemerintahnya, Kapten Greg Fenton berkata, persinggahan selama lima hari itu akan memberi peluang kepada pelayar untuk memperluaskan kefahaman mereka mengenai persekitaran maritim Malaysia.

"Tujuan utama ialah mendengar bagaimana angkatan tentera Malaysia menjalankan tugas mereka dan bagaimana kami boleh belajar daripada mereka.

"Pelayar kami menawar diri untuk menyertai enam projek komuniti ketika berada di sini bagi melibatkan diri dengan masyarakat setempat," katanya kepada kumpulan pemberita yang dibawa melawat kapal berkenaan, di di Port Klang Cruise Centre, di sini.

Antara projek komuniti berkenaan ialah kerja sukarela di sekolah untuk kanak-kanak pelarian Myanmar dan rumah kanak-kanak Juara-Glad Tidings Home, katanya.

Fenton berkata, anak kapal juga akan bertemu keluarga rakyat Amerika yang berada di sini menerusi program Kuala Lumpur American Sailor Socials (KLASS).

Sementara itu, katanya lebih 500 orang kenamaan Malaysia termasuk pegawai tentera akan dirai dalam satu majlis di atas kapal itu esok.
USS George Washington yang berkhidmat sejak 4 Julai 1992 dengan 5,000 anak kapal dijadual menganjurkan 11 lawatan untuk ahli perniagaan Malaysia dan pegawai tentera.

Kapal itu bersama sayap udaranya Carrier Air Wing 5, menyediakan pasukan siap siaga untuk bertindak yang melindungi dan mempertahankan kepentingan maritim AS dan sekutunya di rantau Asia Pasifik.

 

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Senarai Lokasi Pemasangan AES <b>Di</b> Jalan Raya JPJ | Blog <b>...</b>

Posted: 08 Oct 2012 10:00 PM PDT

Senarai Lokasi Pemasangan AES Di Jalan Raya JPJ

Ramai yang tertanya-tanya apakah itu AES, iaitu Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES). Secara asasnya, satu alat mengesan kesalahan jalan raya especially yang memandu laju tanpa pengawalan manual dari polis trafik. Setakat ini, beberapa kawasan telah di install dengan alat pengesan kesalahan jalan raya ini.

AES Alat Pengesan Kesalahan Jalan raya

Kamera automatik akan mengesan dan merekod kenderaan yang di bawa laju di jalan raya. No plat kenderaan, gambar pemandu dan kelajuan akan di rekod kan dan akan di hantar terus ke pejabat JPJ. Automatically, saman akan di keluar kan di hantar melalui post kepada pelaku kesalahan. Haa, jadi padan muka kalau korang dapat saman. Tak payah nak mengomel ok.

Senarai Kawasan Yang di Pasang dengan AES di Jalan Raya Malaysia.

Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Arah Utara:-

  • Di bawah jambatan 456km Sungai Buloh
  • Di bawah jambatan persimpangan Bukit Lanjan 459KM
  • Di bawah R&R Jejantas Sungai Buloh
  • Jambatan terakhir selepas sebelum toll Sungai Besi 309KM
  • Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
  • Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
  • Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction

Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Arah Selatan:-

  • Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
  • Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
  • Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
  • Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
  • Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
  • About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
  • At 296.5km and 297km, Bangi junction.
  • Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
  • At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
  • On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
  • After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
  • Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Lebuhraya ELITE Hubungan Timur/Tengah/Utara

  • On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
  • Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
  • Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Lebuhraya ELITE Hubungan Barat Tengah/Selatan

  • Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
  • Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
  • After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90k

NKVE Arah Timur/Utara

  • 300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
  • Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
  • Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

NKVE Arah Barat/Selatan

  • Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/hr
  • From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
  • From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
  • Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
  • Below railway bridge at 11.2km
  • Under the bridge at Shah Alam junction.

Lebuhraya KESAS Timur

  • Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.
  • Kesas West Bound
  • At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala Lumpur City
  • Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.

Lebuhraya KESAS – KLang

  • Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only! 

Lebuhraya Pantai Timur

  • East bound, downhill run after Raub junction.
  • Maran, 60km/h zone.
  • Paya Bungor, 70km/h zone

Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

  • Tangkak junction.
  • Under the bridge after Yong Peng
  • North junction at 97.3km.
  • Ayer Hitam junction.
  • Sedenak junction

Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Utara

  • Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
  • Before Perwaja Steel.
  • Sg Petani junction.
  • Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
  • Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.

Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Selatan

  • Penang Bridge Island end. Speed limit 80km/h.
  • About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h

Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

  • Under the bridge at 197.1km and 198.8km, after Kamunting Junction.
  • Under the bridge at 204.3km, after Kamunting Junction.
  • Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
  • Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
  • Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
  • Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
  • Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
  • Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
  • Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
  • Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
  • Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
  • Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

Kawasan Perak Arah Selatan

  • Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
  • Under the bridge at 241.9km, at Kuala Kangsar junction.
  • Under the sign post at 296.1km, before Gopeng Junction.
  • Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
  • Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
  • Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
  • Under the bridge at 372.6km, at Slim River junction.

thx to forumcaricom for the infos. so what's your plan? hehehe… list ini adalah untuk kita lebih berhati-hati bawak kereta. Bukan untuk lari dari kene saman. Ingat bawak laju membahayakan nyawa keluarga

Apa Yang Anda Cari

aes at kesassenarai speed trap di peraksenarai kawasan aessenarai AES di johorpeta lokasi pemasangan AES Malaysiapengesan kesalahan jalan rayalokasi camera aes di pantai timurlokasi aes jpj lebuhraya plus arah utara\lokasi aes di lebuhraya pluslokasi aes di ipoh

Related posts:

  1. Jalan-Jalan Ditutup Sempena #Bersih 2.0, 9 Julai 2011 [Informasi]
  2. OPS SIKAP – KAWASAN SPEED TRAP
  3. Senarai Jalan Ditutup Untuk Perhimpunan Bersih 3.0
  4. Lagi Kemalangan Bas di Gua Tempurung Perak
  5. Selamat Hari Raya Aidil-Fitri 1 Syawal 1432

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


Rodziah : RM3.95 Juta Selesai Masalah Trafik <b>Di Padang Jawa</b>

Posted: 12 Oct 2012 08:21 PM PDT

SHAH ALAM, 13 OKT : Kesesakan lalu lintas di Padang Jawa  sejak bertahun lamanya berjaya di atasi Kerajaan Negeri dengan pembinaan laluan baru.
Exco Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi, Inovasi dan Kebudayaan, Rodziah Ismail berkata, Kerajaan Negeri meluluskan peruntukan RM3.95 juta bagi cadangan pembinaan jalan raya menghubungkan Jalan Mat Raji, Kampung Padang Jawa ke Persiaran Jubli Perak Seksyen 17.
Beliau berkata, pihaknya bukan sahaja memandang isu itu dari segi kesesakan tetapi juga keselamatan penduduk di situ serta Kapung Padang Jawa yang selama ini menghadapi masalah keluar masuk dari kawasan tersebut.
"Usaha bagi pembinaan jalan tersebut melalui perbincangan dengan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dan pihak lain di mana kita sudah mendapat satu kata putus mengenai pembinaannya.
"Dengan perancangan dan usaha ini yang kita tunggu hampir dua tahun dan Kerajaan Negeri sudah meluluskan peruntukan bagi membina laluan alternatif ini yang dijangka bermula pada hujung tahun ini," katanya dalam sidang media di sini semalam.

Rodziah berkata, dengan kepesatan pembangunan di sekitar kawasan di situ pastinya laluan baru itu akan mengatasi masalah kesesakan dihadapi penduduk yang berjumlah kira-kira 40,000 orang.
Selama ini, penduduk di situ menghadapi masalah kesesakan terutamanya pada waktu puncak kerana hanya terdapat satu laluan utama sahaja yang dapat digunakan mereka.
"Kita berharap dengan kewujudan jalan ini akan memberikan banyak faedah dan kelegaan kepada pengguna lalu lintas terutama penduduk di kawasan Padang Jawa kerana ia akan menjimatkan masa perjalanan," katanya.

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


APPM Tumpaskan Cubaan Seludup Rokok | MyNewsHub

Posted: 09 Oct 2012 01:27 AM PDT

ALOR GAJAH – Kecekalan anggota Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) memburu dan mengejar sebuah bot yang berada dalam keadaan mencurigakan di perairan Tanjung Sepat, Selangor malam semalam ternyata membuahkan hasil.

Ternyata juga bacaan anggota APMM terbabit mengenai bot itu tidak silap apabila bot yang cuba melepasi tahanan APMM itu didapati membawa 30,000 karton rokok seludup bernilai kira-kira RM300,000 apabila berjaya dirampas.

Ketua Penguatkuasa Maritim Daerah Kuala Linggi, Kapten Maritim Abu Bakar Idris berkata, rokok kretek yang dipercayai dibawa dari negara jiran itu ditemui dalam sebuah bot gentian kaca di perairan Tanjung Sepat, Selangor pada pukul 9.45 malam.

"Bot peronda APMM yang sedang melakukan Operasi Satria Selatan di perairan Tanjung Tuan, Negeri Sembilan ke Tanjung Sepat menerima maklumat awam mengenai sebuah bot mencurigakan dan berjaya mengesan bot terbabit kira-kira empat batu nautika dari Tanjung Sepat.

"Anggota APMM cuba mengarahkan bot itu yang dinaiki seorang tekong dan seorang awak-awak untuk berhenti namun mereka memecut laju menuju ke arah pantai Tanjung Sepat," katanya di sini hari ini/

Abu Bakar berkata, menyedari pengendali bot terbabit cuba melarikan diri, bot peronda AMPP bertindak mengejar bot berkenaan selama 15 minit sebelum berjaya menahannya pada jarak satu batu nautika dari Tanjung Sepat.

Bagaimananpun, kata beliau, tekong dan awak-awak bot berkenaan gagal diberkas selepas mereka tekad bertindak terjun ke laut dan melarikan diri ke arah hutan berhampiran.  – mynewshub.my

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Kanak-kanak Pula Terima Jom Shopping Bonus Selangorku « PKM <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2012 11:22 AM PDT

Mohamad Judi sedang beramah mesra dengan peserta

Tanjong Karang, 22 Sep    :    Kerajaan Negeri Selangor terus melaksanakan pelbagai program sebagai salah satu usaha bagi merealisasikan slogan kerajaan negeri iaitu Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) benar-benar mencapai matlamat dan sasarannya, Kata Pegawai Penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) Dewan Negeri (DUN Sungai Burong), Ustaz Mohamad Judi Sarjo.

Justeru itu, katanya, Kerajaan Negeri sekali lagi memperkenalkan program dibawah MES  iaitu melalui program "Jom Shopping Bonus Selangorku" bagi anak-anak negeri Selangor yang telah mendaftar dibawah Tabung Warisan Anak Selangor

ADUN Sekinchan, YB Ng Suee Lim, turut beramah mesra dengan peserta

(TAWAS).

Ini adalah kali kedua program tersebut dilaksanakan di DUN Sungai Burong sejak diperkenalkan oleh Kerajaan Negeri beberapa bulan yang lalu. Berbanding program sebelumnya program pada kali ini disertai oleh seramai 300 orang kanak-kanak yang lahir pada tahun 2008. Lebih memeriahkan program pada kali ini ialah ianya turut disertai oleh DUN Sekinchan berbanding sebelum ini yang hanya melibatkan DUN Sungai Burong dan Permatang, katanya lagi yang juga Yang Dipertua PAS (YDP) Kawasan Tanjong Karang.

Ibubapa peserta tekun mendengar taklimat daripada pihak TAWAS

Beliau berkata demikian sewaktu ditemui di dalam program Jom Shopping Bonus Selangorku di Billion Tanjong Karang. Hadir sama dalam program berkenaan ialah Ahli Dewan Negeri (ADUN) Sekinchan, Ng Suee Lim, Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Bagan Sungai Kajang, Lim Hock Tiong, Pengerusi JKKK Kampung Pinang, Tasimin Pormin,  dan Pegawai PKM, Abd Malek Abdul Majid dan Norsidah Samat serta dibantu oleh kakitangan PKM.

Melalui program ini, katanya, setiap kanak-kanak diberikan voucer sebanyak RM100 untuk membeli barangan keperluan mereka seperti pakaian, makanan dan

Pegawai PKM, Norsidah Samat, sedang melayan kerenah kanak-kanak

sebagainya. Walaupun nilai RM100 tersebut tidaklah besar tetapi sekurang-kurangnya dapat mengurangkan beban ibubapa kanak-kanak tersebut.

Sebanyak RM7.5 juta diperuntukkan daripada Geran Selangorku untuk program terbabit daripada Kerajaan Negeri. Manakala bagi fasa pertama, sejumlah RM1.6 juta diberikan kepada ahli-ahli TAWAS yang lahir pada tahun 2008 yang diberikan mengikut bulan kelahiran, katanya lagi

Beliau juga berkata, Kerajaan negeri juga bersetuju untuk membuka semula pendaftaran bagi bayi yang lahir pada tahun 2008 supaya boleh mendaftar seterusnya mendapat manfaat itu dalam tempoh enam bulan hingga satu tahun bermula kini.

Untuk rekod sehingga Mac 2012, sebanyak RM3.47 juta dikreditkan ke dalam akaun ahli TAWAS dan sehingga April 2012, pendaftaran yang dicatatkan sebanyak 76,528 ahli.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved