ads

Rabu, 7 Mei 2014

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Hati Seorang Lieya Von Jay: Pengalaman Ngeri <b>di Kuala Selangor</b>

Posted: 29 Apr 2014 08:11 PM PDT

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people.... :)
Patut kah aku buat tajuk yang sebegitu tapi tiba-tiba ada gambaq di tepi pantai
dan gambaq makanan ... ^_^
Sebenarnya kejadian ngeri itu berlaku selepas aku dan Diana selamat 
bergambaq dan makan - makan kat sini 
Kami pergi sini pada hari Ahad tak ingat dah berapa haribulan.
Kedai makan ini adik Diana yang suggest kan sebab dia memang regular kat sini.
Saja kami bertukaq angin pi berjalan ke Kuala Selangor pulak kan... 
Selalu asyik pergi mall ja bosan jugak kadang-kadang ^_^

Masa ni orang memang dah ramai dah ..
Ada yang dah makan ada yang dok tengah tunggu makanan ..
Restoren Aroma Ikan Bakar ni memang besar jugak lah...
Kira nya boleh masuk ramai orang dalam satu masa...
But Still bila malam menjelma memang ada jugak yang kena tunggu masa nak book meja tu.

Suasana di tepi Kuala yang memang menenang kan mata memandang ..

Sebelom makan amek gambo dulu ye...
Gelap sikit gambo ni sebab masa ni memang nak senja dah..

Posing ala statue ni mak aku punya feberet ,,
Asal posing ja berdiri tegak macam nak nyanyi lagu negara ku
Selepas siap amek gambaq kami pon terus pergi kat meja...
Aku pergi pilih makanan.. saja nak menerai ...
Amek sekoq ikan Jenahak bersaiz kecik untuk bakaq .
Sotong pulak untuk goreng tepung.. just that...
Destinasi bajet la katakan ... tapi tak bajet tara mana pon

Aku order air tembikai , Diana pulak air Mangga.

Nendia ikan bakaq .. setelah sejam menunggu .. Lama gila kan...
Tapi ok .. sedap.. kami meratah ja .. aku tulis ni pon sambil dok menelan air liuq,

Ni sos pencicah dia... :)
Sedap gak.. Sotong pulak tak dan amek gambaq ..
Sebab tak berapa nak sedap sangat . masin plak tu...
So kat mana yang ngeri tu ???
Masa kami pi ke Kuala Selangor tu kami ikut jalan Puncak Alam ...
Ada satu tempat tu masyaAllah jalan dia macam ulaq kena palu..
Aku kata kat Diana memang time balik nanti tak mau lalu dah kot ni.
Lagi pulak kami pi sana guna Waze...
So malam tu masa nak balik dok elok-elok nak ikut jalan bawah dari Kuala Selangoq ke Shah Alam .,
Ntah cam na bulih pi kona kot lain ikut Waze,
Hampa bayang kan masa tu Waze bawak kami ikut jalan kampung yang memang tak dak kereta langsung,
Sekeliling pulak ada pokok kelapa sawit..
Aku ketaq lutut habaq hang masa tu tak leh bayang kalo tiba-tiba muncul orang jahat kot celah-celah tu...
Tapi aku beristighfar dan baca ayat kursi banyak-banyak mudah-mudahan di lindungi..
Pastu lagi terok bila kami dah lepas kawasan yang gelap gelita dan tak dak orang tu,
kami pon masuk balik ke jalan ulaq kena palu tu...
MasyaAllah dah la masa tu gelap gelita.. mujuq ada kereta lain jugak lalu kat situ.
Kalau tidak aku tak tau la nak kata macam mana ... Menyesai gila tak ikut laluan yang
kami merancang nak lalu pada mula nya tu...
Yang Waze ni pon satu haru jugak.. Time kita nak jalan kampung dia bagi jalan highway.
Bila kita tak mau jalan kampung bagi yang teruk sekali pulak..
Alhamdulillah selamat ... Next time tobat tak pi dah kalau just berdua ^_^
Serik lah konon.... hikhikhik.... Ok tu je lah ngeri nya...
Bye semua ... TQ for reading ^_^

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Berkelah <b>di Jeram</b> Pasu Pasir Puteh | Blog Jaakechik

Posted: 04 May 2014 07:05 PM PDT


Hari ni nak share gegambar masa kitorang Berkelah di Jeram Pasu Pasir Puteh. ni citer agak lama gak ni. 27 April 2014 (hari sabtu). sehari selepas kitorang Jenjalan Taman Tengku Anis. kami datang sini 2 buah kereta. 1 keta jaa, 1 kete kakak jaa. siap bawak bekal nasi lagi hokey... sedapppp!!


Datang sini selepas kena bodek ngan adik-adik dan anak-anak sedara jaa... ikutkan hati, jaa memang tak suka sangat datang sini.. sebab kat sini tak berapa cantik.. kawasan jeram pasu ni kelihatan sedikit terbiar... kolam dan gelongsor pun sedikit uzur...

Belum lagi masuk bab tandas dan surau.... kat sini frasarana memang tahap zero... langsung tak terurus.. tandas takde air.. surau kotor... pendek kata memang teruk! dulu, kat sini ada tandas yang agak bersih, siap ada penjaga lagi dok kutip duit 30sen setiap kali pengunjung masuk tandas. kemana duit tu menghilang? awat tak guna untuk ceriakan lagi tandas kat sini? dimana pihak bertanggungjawab ke atas tempat ni??? dah tak wujud kah?

Kalau ikutkan hati nak saje jaa bawak adik-adik jaa ke Lata Tembakah di Hulu Besut Terengganu (1jam sahaja dari jeram pasu) tapi itu lah kat sana bahaya pulak untuk budak-budak... banyak citer pasal orang meninggal masa mandi, coz air dalam, arus deras dan tragedi kepala air... so, agak tak sesuai untuk budak-budak mandi...
Sebenarnya nak lagi best kitorang boleh jer ke La Hot Springs di Hulu Besut Terngganu... namun agak jauh pulak tempat tu... lebih kurang 1jam lebih dari jeram pasu ni... (2jam lebih dari rumah kami) dan masa lak mencemburui kami... my laki kerja di pagi hari... so selepas zohor baru gerak ke sini... makanya takde pilihan lain, kena gi tempat yang jarak dekat sajoo...

Harap sangat lepas ni pihak yang bertanggungjawab ke atas Jeram Pasu ni dapat meningkatkan lagi keceriaan dan kemudahan kawasan di jeram pasu ni... semoga dapat baiki semula mozek gelongsor air dan kolam yang tertanggal dan kasi cat semula kolam biar nampak cantik dan indah... baiki semula tandas dan surau yang rosak / kotor  (tak boleh guna langsung). kalau kawasan ni terbiar lama begini... rasanya suatu masa nanti tak mustahil takde lagi pengunjung yang mahu berkelah disini....


Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


WiFi Percuma <b>di Dengkil</b> | theSkop

Posted: 16 Apr 2012 01:41 AM PDT

Dalam usaha menarik pelbagai golongan menjadi celik IT, Dewan Kampung Ampar Tenang kini menyediakan sebuah Pusat Teknologi Maklumat kepada semua lapisan masyarakat di kampung terbabit selain membantu meringankan beban penduduk.

Pusat Teknologi Maklumat itu akan dibuka Mei depan dan beroperasi Isnin hingga Jumaat pada sebelah malam bermula 7.30 malam hingga 9.30 malam dan pada Sabtu dan ahad bermula 1 tengah hari hingga 7 petang.

Penduduk boleh menggunakan kemudahan internet secara percuma di dewan itu.

Penyelaras Dun Dengkil, Borhan Aman Shah berkata penubuhan pusat itu hasil perbincangan bersama penduduk akhir tahun lalu bagi mengatasi masalah masyarakat.

Katanya, pihaknya memberi peruntukkan sebanyak RM15,000 bagi menyediakan peralatan untuk disediakan di pusat terbabit manakala selebihnya daripada Exco Jawatankuasa Tetap Kesihatan, Pekerja Ladang, Kerajaan Prihatin, Xavier Jayakumar.

"Kami sentiasa berbincang dengan penduduk, kami mahu jadikan dewan ini sebagai pusat untuk pelbagai golongan berkumpul dan berbincang dalam masa yang sama dapat menambahkan ilmu pengetahuan," katanya ketika ditemui.

Beliau berkata penduduk boleh menikmati kemudahan internet berkelajuan tinggi dan setakat ini, pihaknya akan menyediakan 11 buah komputer serta dijangka akan bertambah pada masa akan datang.

Tambah Borhan, sebelah pusat itu juga terdapat sebuah mini perpustakaan yang juga akan dibuka bulan depan.

Sementara itu, Ketua Komuniti Kaum India Kampung terbabit, M.Sunmugam, 44, berkata dengan adanya pusat itu, penduduk khususnya pelajar sudah tidak perlu menghabiskan duit di cyber cafe.

"Selain meringankan beban, pelajar dapat meningkatkan minda dan kemahiran pelajar serta kebolehan menguasai IT dengan baik danberkesan akan dapat membantu mereka mengakses maklumat berkaitan dengan pelajaran secara cepat.

"Pembukaan pusat itu secara percuma, ia perlu dimanfaatkan bagi melahirkan lebih ramai pelajar daerah ini yang celik IT dan berjaya dalam pelajaran," katanya.

Borhan berkata, pembukaan pusat IT dan mini perpustakaan itu secara tidak langsung dapat mengelakkan pelajar berpeleseran dan menghabiskan masa lapang dengan melakukan aktiviti yang tidak berfaedah.

"Kami berharap penduduk di Kampung ini terutamanya pelajar dapat memanfaatkan kemudahan yang sudah disediakan ini," katanya.  – Selangorku

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


YSLM - Penerangan Tentang YSLM <b>di Padang Jawa</b> Shah Alam <b>...</b>

Posted: 30 Mar 2014 01:09 PM PDT


Grup YSLM Pimpinan Cikgu Ali akan memulakan program penerangan YSLM di Padang Jawa Shah Alam setiap malam. Penerangan ini bertujuan menambah keahlian kumpulan dan bekerjasama mencapai impian masing-masing dengan bekerja secara berkumpulan. Grup ini percaya hanya dengan bergerak secara berkumpulanlah matlamat akan tercapai dengan lebih cepat.

Program ini akan bermula pada hari Isnin 31.3. 2014 di Restoran Hayyat, Padang Jawa. Untuk menyertai program ini sila telefon 


Cikgu Ali  - 016 904 6882.
DATANG TERUS RESTORAN HAYYAT PADANG JAWA UNTUK BERTEMU DENGAN SIFU JOHAN @ AWE

Kelebihan menyertai grup ini ialah setiap ahli baru akan ditaja oleh ahli-ahli lama secara bergilir. Ahli baru yang menyertai kumpulan ini berpeluang mendapat downline secara percuma daripada upline masing-masing.

YSLM adalah satu program menjana wang yang terkini di Malaysia. Ahlinya seramai 140 juta orang di China, di Malaysia hanya sekitar 10,000 orang telah menyertai..

BISNES TERBARU INI TELAH DILANCARKAN PADA 15/01/2014..
IBU PEJABAT DAN LOT KEDAI,DI PUCHONG SETIA WALK..

Plan Pasif... 4D .....Duduk Diam Dapat Duit

BAGAIMANA PENGIRAAN KEUNTUNGAN SELEPAS SPLIT. KETAHUI APAKAH YANG DIGANDAKAN. BACA BETUL-BETUL SEHINGGA FAHAM. BAHAGIAN INI SANGAT PENTING SEBELUM MENGAMBIL KEPUTUSAN MELABUR

Join RM300/RMB 500, dapat eshare..

Contohnya, harga seunit e share pada pasa join adalah 1.13
RMB 500 bahagi 1.13 = 442 unit. Bermakna jumlah e share yang anda peroleh adalah 442 unit.

Apabila split atau syarikat menurun harga unit. share kita akan ditambah sekali ganda iaitu
442 x 2 =884.Andai nak jual; setelah split pertama harga akan naik semula, katakan lah anda jual pada harga 1.14 x 884 = RMB912 atau RM456, untung RM156..

442 unit - split 1 - 442 x 2 = 884
split 2 - 884 x 2 = 1768
split 3 - 1768 x 2 = 3536
split 4 - 3535 x 2 = 7072
split 5 - 7072 x2 = 14144

*****Setia ahli wajib menjual e share mereka selepas split ke lima. Jika ingin terus mengaut keuntungan ahli perlu membeli semua e share pada harga baru. Ini dilakukan untuk mengelakkan monopoli dalam keuntungan e share.

pm cepat....sms/cal whatsapp 0169046882

BAGI YANG SUDAH FAHAM DAN INGIN TERUS MENDAFTAR SILA IKUTI  ARAHAN BERIKUT.

CARA DAFTAR

1) Sila beri detail BERIKUT

USERNAME :

NAMA PERNUH :

NO I/C :

NO. TELEFON :

EMAIL :

ALAMAT :

JUMLAH MODAL :

INTRODUSER ANDA: famy66

2) BUAT PEMBAYARAN KE AKAUN MAYBANK :

Muhammad Fahmi   : 1622 1862 5262 

3. MMS bukti pembayaran dan butir-butir di no 1 ke 0169046882

Pengaktifan akaun akan dilakukan dalam masa 24jam. Sebaik sahaja proses key in pendaftaran selesai . anda akan mendapat SMS tentang id dan password anda. Selepas itu sila login ke akaun anda di http://www.yslm.hk/Default.aspx untuk lihat segala butir-butir dan jangan lupa TUKAR PASSWORD ANDA


Cikgu Ali  - 016 904 6882.




Ini adalah penulisan berbayar lusuka .com . berminat beriklan di lusuka.com? sila email atimuda@gmail.com

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


Nafi B&#39;laku Serangan Ganas Antara 2 Kaum <b>Di Klang</b> - MyNewsHub

Posted: 17 Apr 2014 09:33 PM PDT


KUALA LUMPUR – Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Shukri Dahlan Jumaat menafikan khabar angin kononnya berlaku serangan ganas antara dua kaum di Klang dekat sini, seperti yang tersebar luas di laman sosial baru-baru ini.

Beliau berkata, khabar angin yang tersebar menerusi khidmat sistem pesanan ringkas (sms) dan di Facebook itu adalah berniat jahat dan boleh mencetus huru-hara serta masalah perkauman di negara ini.

"Hasil siasatan mendapati tiada sebarang laporan mengenai kejadian seumpama itu. Polis mengesahkan tiada sebarang bukti dan maklumat yang menyokong dakwaan tersebut.

Ada khabar angin mengatakan penunggang motosikal dilarang pergi ke kawasan Pandamaran, Klang hingga ke Pelabuhan Klang bagi mengelakkan menjadi mangsa. Dakwaan seperti ini boleh menggugat ketenteraman orang awam," katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini Jumaat.

Sehubungan itu, beliau menasihatkan orang ramai supaya tidak mudah mempercayai sebarang khabar angin yang tersebar di laman sosial dan perlu mendapatkan maklumat daripada sumber yang sah bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini. – BERNAMA

Anda mungkin juga meminati:

Nafi B'laku Serangan Ganas Antara 2 Kaum Di Klanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Datuk-Mohd-Shukri-Dahlan.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Datuk-Mohd-Shukri-Dahlan-150x150.jpgMyNewsHub Terkini,

KUALA LUMPUR - Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Shukri Dahlan Jumaat menafikan khabar angin kononnya berlaku serangan ganas antara dua kaum di Klang dekat sini, seperti yang tersebar luas di laman sosial baru-baru ini. Beliau berkata, khabar angin yang tersebar menerusi khidmat sistem pesanan ringkas (sms) dan di Facebook itu...

<p style="text-align: justify;">KUALA LUMPUR - Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Shukri Dahlan Jumaat menafikan khabar angin kononnya berlaku serangan ganas antara dua kaum di Klang dekat sini, seperti yang tersebar luas di laman sosial baru-baru ini.</p> <p style="text-align: justify;">Beliau berkata, khabar angin yang tersebar menerusi khidmat sistem pesanan ringkas (sms) dan di Facebook itu adalah berniat jahat dan boleh mencetus huru-hara serta masalah perkauman di negara ini.</p> <p style="text-align: justify;">"Hasil siasatan mendapati tiada sebarang laporan mengenai kejadian seumpama itu. Polis mengesahkan tiada sebarang bukti dan maklumat yang menyokong dakwaan tersebut.</p> <p style="text-align: justify;">Ada khabar angin mengatakan penunggang motosikal dilarang pergi ke kawasan Pandamaran, Klang hingga ke Pelabuhan Klang bagi mengelakkan menjadi mangsa. Dakwaan seperti ini boleh menggugat ketenteraman orang awam," katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini Jumaat.</p> <p style="text-align: justify;">Sehubungan itu, beliau menasihatkan orang ramai supaya tidak mudah mempercayai sebarang khabar angin yang tersebar di laman sosial dan perlu mendapatkan maklumat daripada sumber yang sah bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini. - BERNAMA</p>

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved