ads

Rabu, 7 Mei 2014

12 di kuala selangor - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Hati Seorang Lieya Von Jay: Pengalaman Ngeri <b>di Kuala Selangor</b>

Posted: 29 Apr 2014 08:11 PM PDT

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people.... :)
Patut kah aku buat tajuk yang sebegitu tapi tiba-tiba ada gambaq di tepi pantai
dan gambaq makanan ... ^_^
Sebenarnya kejadian ngeri itu berlaku selepas aku dan Diana selamat 
bergambaq dan makan - makan kat sini 
Kami pergi sini pada hari Ahad tak ingat dah berapa haribulan.
Kedai makan ini adik Diana yang suggest kan sebab dia memang regular kat sini.
Saja kami bertukaq angin pi berjalan ke Kuala Selangor pulak kan... 
Selalu asyik pergi mall ja bosan jugak kadang-kadang ^_^

Masa ni orang memang dah ramai dah ..
Ada yang dah makan ada yang dok tengah tunggu makanan ..
Restoren Aroma Ikan Bakar ni memang besar jugak lah...
Kira nya boleh masuk ramai orang dalam satu masa...
But Still bila malam menjelma memang ada jugak yang kena tunggu masa nak book meja tu.

Suasana di tepi Kuala yang memang menenang kan mata memandang ..

Sebelom makan amek gambo dulu ye...
Gelap sikit gambo ni sebab masa ni memang nak senja dah..

Posing ala statue ni mak aku punya feberet ,,
Asal posing ja berdiri tegak macam nak nyanyi lagu negara ku
Selepas siap amek gambaq kami pon terus pergi kat meja...
Aku pergi pilih makanan.. saja nak menerai ...
Amek sekoq ikan Jenahak bersaiz kecik untuk bakaq .
Sotong pulak untuk goreng tepung.. just that...
Destinasi bajet la katakan ... tapi tak bajet tara mana pon

Aku order air tembikai , Diana pulak air Mangga.

Nendia ikan bakaq .. setelah sejam menunggu .. Lama gila kan...
Tapi ok .. sedap.. kami meratah ja .. aku tulis ni pon sambil dok menelan air liuq,

Ni sos pencicah dia... :)
Sedap gak.. Sotong pulak tak dan amek gambaq ..
Sebab tak berapa nak sedap sangat . masin plak tu...
So kat mana yang ngeri tu ???
Masa kami pi ke Kuala Selangor tu kami ikut jalan Puncak Alam ...
Ada satu tempat tu masyaAllah jalan dia macam ulaq kena palu..
Aku kata kat Diana memang time balik nanti tak mau lalu dah kot ni.
Lagi pulak kami pi sana guna Waze...
So malam tu masa nak balik dok elok-elok nak ikut jalan bawah dari Kuala Selangoq ke Shah Alam .,
Ntah cam na bulih pi kona kot lain ikut Waze,
Hampa bayang kan masa tu Waze bawak kami ikut jalan kampung yang memang tak dak kereta langsung,
Sekeliling pulak ada pokok kelapa sawit..
Aku ketaq lutut habaq hang masa tu tak leh bayang kalo tiba-tiba muncul orang jahat kot celah-celah tu...
Tapi aku beristighfar dan baca ayat kursi banyak-banyak mudah-mudahan di lindungi..
Pastu lagi terok bila kami dah lepas kawasan yang gelap gelita dan tak dak orang tu,
kami pon masuk balik ke jalan ulaq kena palu tu...
MasyaAllah dah la masa tu gelap gelita.. mujuq ada kereta lain jugak lalu kat situ.
Kalau tidak aku tak tau la nak kata macam mana ... Menyesai gila tak ikut laluan yang
kami merancang nak lalu pada mula nya tu...
Yang Waze ni pon satu haru jugak.. Time kita nak jalan kampung dia bagi jalan highway.
Bila kita tak mau jalan kampung bagi yang teruk sekali pulak..
Alhamdulillah selamat ... Next time tobat tak pi dah kalau just berdua ^_^
Serik lah konon.... hikhikhik.... Ok tu je lah ngeri nya...
Bye semua ... TQ for reading ^_^

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved