ads

Ahad, 24 Mac 2013

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Oh! Kemalangan <b>di</b> persimpangan Bukit <b>Ampang</b> | Oh! Tidak

Posted: 23 Feb 2013 09:13 PM PST

Sebuah kemalangan berlaku di Jalan Hulu Langat – Ampang. Bas ni merempuh rumah kedai dan 4 lagi kenderaan yang parking di kawasan tersebut. Bas ini juga telah melanggar lampu isyarat hingga menyebabkan kerosakan yang teruk. Seingat kami ini bukan kali pertama kejadian yang sama terjadi malah sebelum ini lebih parah lagi apabila ada nyawa yang terkorban. Walaupun devider bertingkat telah diletakkan dipersimpangan ini, nampaknya tak mampu menahan kenderaan besar yang terbebas apabila menuruni jalan curam dari bukit ini. Apapun dalam kejadian ini, tiada penumpang yang cedera dan pemandu hanya mengalami kecederaan ringan. Hurm, no wonder Bukit Ampang ni amat terkenal dengan kawasan yang "keras" apabila waktu malam.

ohtidak-kemalangan-bukit-ampang

Lagi gambar..

ohtidak-kemalangan-bukit-ampang-2

ohtidak-kemalangan-bukit-ampang-3

ohtidak-kemalangan-bukit-ampang-4

ohtidak-kemalangan-bukit-ampang-5

ohtidak-kemalangan-bukit-ampang-6

ohtidak-kemalangan-bukit-ampang-7

+ Gambar ehsan Ondscene.My

Majlis Bertandang <b>di Ampang</b> - little.heaven.0f.mine

Posted: 24 Feb 2013 08:24 PM PST

Assalammualaikum:)

today nk review gmbr majlis bertandang di rumah husband,ampang selangor hehe.da 5 bulan lbh br nk review ye dak;p

theme: orange soft, peach, white
designer attire: Wiwin Touch Bridal~based di Melaka




ketibaan pengantin,peluh da laki den haha
makan suap2~4 the first time okay!haha.

my side.sume adeeee,alhamdulillah sume dpt dtg:)

at last, with Allah and family blessed,i got him after 4 yrs hihi.
ermmmm pipi mcm kuih pau haha
baju husband longgar sbb time ni berat die da trun~xjeles pun haha
alamak, pipi mcm kuih pau lagi haha
perjalanan hdp berumahtangga kami br saja bermula:)
sejujurnya, time majlis resepsi dan bertandang i gain 1kg weight haha.seingat sy a week b4 kawen tu yg berat naik.ms tu kan praktikal,dduk umah tunang(now my husband) mak die masak sedappppp kot.hihi.bhgian yg plg ketara naik adela pipi dan tgn.naseb pinggang maintain 25, kalu x nanges laaaaa baju pengantin xmuat.kahkahkah.husband je berat trun.;p
okayh, ckupla ni kot.ade 4gb gmbr termasuk post wedding,juling la mate nk upload sume haha.
malas punye psl,gmbr2 ni xedit pun,mmg dr dslr mr photographer je.hehe. die bg gmbr dlm softcopy tnpa edited,gmbr sgttt byk sape rajin nk edit kihkihkih.
insyaALLAH kalu rajin, next entry gmbr post wedding sy;)
have a nice dayy people:)


12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Oh! Banjir Kilat <b>di Puchong</b> | Oh! Tidak

Posted: 18 Feb 2013 09:47 AM PST

Petang semalam (18 Februari 2013) lebih kurang jam 5:30 petang telah berlaku banjir kilat yang menenggelamkan beratus kenderaan di atas jalanraya juga yang berada di parking bawah Pasaraya IOI Mall yang juga turut ditenggelami air. Banjir kilat ini surut sejam kemudian. Apapun tiada sebarang insiden lain berlaku.

ohtidak-banjir-puchong-5

ohtidak-banjir-puchong-4

Lagi gambar..

ohtidak-banjir-puchong-3

ohtidak-banjir-puchong-2

ohtidak-banjir-puchong-1

3 lagi gambar yang baru diterima. Terima kasih Fadzly Mohamad:

ohtidak-banjir-puchong-8

ohtidak-banjir-puchong-7

ohtidak-banjir-puchong-6

ohtidak-banjir-puchong-12

ohtidak-banjir-puchong-11

ohtidak-banjir-puchong-10

ohtidak-banjir-puchong-9

Laporan Buletin Utama, TV3:

Bencana yang diturunkan Allah merupakan satu peringatan kepada kita semua agar beringat agar tidak terlalu rakus dalam pembangunan dan menjaga nilai sivik untuk tidak membuang sampah merata-rata yang akhirnya memberi impak kepada saluran pengairan itu sendiri. Ada juga yang menyatakan banjir kilat ini terjadi akibat pembangunan MRT yang sedang giat berlangsung memandangkan ini adalah pertama-kali banjir sebesar ini melanda Puchong di dalam sejarah.

+ Respon pembaca di Facebook Oh! Media.

OHTIDAK: SIMPATI KEPADA PEMILIK KERETA DAN HARTA-BENDA YANG MUSNAH.

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


PENGEDAR SAH SHAKLEE <b>DI DENGKIL</b> BANTING SEPANG KLIA <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2013 04:30 PM PST

Teruja, teruja.. lalala.. haha.. tetiba terngiang-ngiang lagu Ella - Teruja tu.. mana taknya.. saya memang rasa teruja dan best bila baca testimoni customer yang dikongsikan di grup EXCLUSIVE kami.. haa.. grup EXCLUSIVE ni hanya untuk customer-customer UmmiIrfan.Com sahaja tau.. macam-macam kami share disini, tips, testimoni, sharing pengalaman etc etc.. macam-macam lagilah.. ;-)
Anyway, harini as usual nak share dengan u all semua testimoni Pn Nornadia yang mengamalkan Set Lengkap Penyusuan Shaklee.. yang ni saya extract dari grup kami tu..jom baca..
Inilah Set Penyusuan Lengkap Shaklee as recommended by Shaklee Nutritionist.
Set di atas ni sebenarnya boleh diambil sejak anda pregnant lagi dan boleh continue untuk fasa penyusuan, cuma add-on Alfalfa sahaja (sebab ibu hamil takleh amik Alfalfa).
Dan PALING BEST, bulan ni ada OFFER Ostematrix kan, jadinya anda boleh dapatkan set ini bersama-sama Offer Ostematrix tu.. Bestkan..! besttt.. memang teruja.. Nak buat u all lagi teruja, anda yang membeli dengan saya layak join grup EXCLUSIVE kami khusus untuk customer-customer kami sahaja! ;-)
Hubungi saya untuk membuat pesanan anda atau untuk mendapatkan konsultasi based on your budget!  ;-)

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<
 

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


BrightEye: Family Day <b>di Morib</b> Gold Coast

Posted: 25 Feb 2013 05:27 PM PST

Sowi guys, BE dh lama giler tak update blog sebabbbbbbb kesihatan tak mengizinkan..sebabbbbb busy sgt2.. sebabbbb lappy BE tak repair2 lagi sebabbbb screen dia tiba2 gelap dannn orang technician kata better beli baru.. so nak beli baru tu xtau bila..huhu..
Anyway..pada hari sabtu 16 Feb 2013, BE dan hubby pegi family day opis BE di Morib Gold Coast. BE type morib gold coast dlm google image nmpk cantik lah dan ternampak lak gmbar Zana..hehe lupa yg Zana pernah g sana dulu.. 
Pagi sampai jam 8.30, 1st sarapan pastu kul 9.15 dorang dh start main game.. BE x main apa2 pun sbb segan..haha..majority byk game utk kanak2.. kul 1 ptg mkn tgh hari.. makanan dia ok lah..makan pun kt luar ada khemah besar mengadap pantai yg keruh..xleh mandi pun..air surut.. klau air pasang pun BE x mandi sebab airnya keruh..brown2 gitu..hehe.
Waktu utk check in, dorang umum leh ambik kul 2.15ptg-2.30ptg.. still no news.. kul 3ptg br dorang start beratur nak ambik kunci tp bayangkan dlm 700 org (itu termasuk family) duk beratur nak ambik kunci tp kuncinya ada dlm 30 bilik je.. BE berebut juga lah nk ambik kunci..yelah masing2 pun dh penat. skali ujan lebat, tgk jam dh 3.30ptg masih x dpt kunci lagi.. BE dpt kunci dekat kul 4ptg.. BE xtau lah hotel management yg lembab atau AJK opis BE yg x reti2 nak ambik kunci awal2 sbb pd hari yg sama ada drpd company lain pun wat family day ms tu tentu dorang dh ambik kunci awal2 gak..
Bila dh check in, BE lupa nak bawa towel..so ingat dh ada towl siap2 kt bilik..bila tgk rupanya xde langsung. So hubby BE g lah kt tmpt telefon, bila angkat senyap je.. bila tgk cable dia tak sambung ke main plug..hampehh tul jadi kene lah turun bawah. Bila dh inform kt org bawah hampir sejam x sampai2 lg towel tu so BE call guna hp BE direct ke no. resort tu minta hntr towel.. brape minit kemudian br dpt towel..
Hubby dh excited nak mandi bubble bath dlm Jacuzzi tu..haha mcm budak2.. OKlah, BE nk share gmbr je ye.. dh pnjg BE b'leter ni..hehe

Sebelum checkout.. (BE nmpk gemuk)
Itu saje cerita BE.. nnt kite sambung cerita lain plak ye..take care

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


headbomb: isu tembak surau <b>di klang</b>!! adakah dap terlibat <b>...</b>

Posted: 20 Feb 2013 04:27 PM PST


nampak gayanya api bila disimbah dengan minyak makin menjulang maraknya, adakah kita sebagai umat Islam di Malaysia ini tidak ada satu sikap curiga, bukan kerana apa curiga yang kita rasa tergugatkah kita bila pakatan rakyat mengambil alih pemerintahan Malaysia dan dap tunjang abang besarnya, sama je dengan selangor ni.. siapa paling kuat dan big bos? dah tentu dap..

mengikut blog my massa, emel yang di hantar oleh seorang hamba Allah berkaitan perihal surau ditembak dengan senapang angin (dalam kosmo semalam), menunjukkan ada perkara tidak kena.. bahaya, bahaya, kadang-kadang dalam minda kita sebagai orang Islam, sampai bila asyik nak kena main dengan kafir ni? sampai bila?

Orang bukan Islam yang tinggal di Taman Aman Perdana (terletak di sempadan DUN Sementa dan Meru - pecahan kaum M: 50%, C: 45%, I: 5%) yang merupakan kawasan elit dan separuh elit tidak setuju dengan laungan azan subuh dari surau taman tersebut. Tindakan pertama mereka pada Januari yang lalu adalah dengan memberi amaran agar memperlahankan laungan azan pada waktu subuh namun tidak di endahkan oleh pengerusi surau tindakan seterusnya dengan menabur paku di pintu pagar masuk ke surau dan kejadian terbaru pada 18.02.2013 Isnin selepas solat magrib sebutir peluru telah di tembak hala ke surau dan menembusi dinding cermin surau dan terkena pada rehal yang di susun di dinding tersebut dan di hadapan rehal itu adalah isteri kepada bekas ketua polis negara Tun Bakri Omar dalam keadaan jemaah kelam kabut untuk melihat apa yang berlaku, satu lagi das tembakan di lepaskan dan mengenai cermin tingkap surau, selang beberapa minit di lepaskan satu lagi das tembakan dengan menggunakan peluru penabur ke arah surau tersebut.. tiada yang cedera dalam kejadian tersebut.. satu laporan polis telah di buat oleh pengerusi surau dan pihak forensik IPK Selangor telah datang untuk menyiasat kejadian tersebut. Walaupun surau tersebut mempunyai 6 unit cctv tetapi tidak dapat melihat mereka yang melakukan perkara tersebut.

ps: tu yang aku nak tanya, apakah anda tak terfikir nasib umat Islam melayu bila pakatan rakyat berkuasa? setakat nak harap pas, korang nak bangga diaorang jaga orang Islam melayu, kalimah Allah diaorang kasi jual, rumah urut bersepah diaorang zip mulut, kafir-kafir sound tepet pemimpin pas, seko dari pentabsub jadi bisu, bisu dan bisu, telur dah dipicit dan dikemam... pui

sumber my massa

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


SetiaKekalAbadi *SKA*: Mee Udang Terbaikk... <b>di</b> Bandar Baru <b>Bangi</b>

Posted: 06 Mar 2013 06:56 PM PST

minggu lepas daku tengok rancangan Makan Angin dan Warung Kita kat astro..pastu tempat yang sama dan tunjuk pulak lah Mee Udang yang ada kat kuala sepetang...tengok rancangan tu membuatkan tekak daku nak sangattt merasa Mee Udang nie, tambahan pulak tu ada udang besor nakkk..
lepas tengok rancangan Warung Kita daku siap2 ajak en hubby g cari mee udang nie sebab nak makan sangat2 rasanya..dah kecur liur dah sangat nie..puaslah en hubby meng"GOOGLE" ..cari mee udang di bangi..jumpa dan bergegas jugak petang tu daku ajak en hubby pergi...Restoran Gulai Panas Mak Tok
dan inilah hasilnya...puas hati ku dapat merasa mee udang nie...udangnya besar dan manis




pada daku yang pertama kali makan mee udang rasanya sedapp..
pada en hubby pulak yang dah beberapa kali makan kat kuala sepetang sana tu responnya ok sedap tapi semestinya tak boleh lawan ngan yang ada kat kuala sepetang tu...
ini pulak nasi goreng kampung yang en hubby order bersama telor dadar..meriah siap ada sotong lagi..

senang ajer jika ingin ke mari
cari Econsave yang terletak di Jalan Reko, Bangi..alah kat uptown tu ..masuk simpang tu dan terus..hadapan Econsave tu..jeling2 lah kedai tu berada di sebelah kanan..


12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di meru</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 07:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Belantan: Rani Mukherjee tak peduli jalan gelap <b>di Meru</b> undang <b>...</b>

Posted: 25 Jan 2013 07:42 AM PST

Meru, Klang - Jalan utama yang menghubungkan Taman Meru Empat dan pekan Kapar di sini berubah menjadi antara zon berbahaya apabila sering berlaku kemalangan terutamanya pada waktu malam.

Semuanya akibat lampu jalan yang tidak berfungsi di kawasan tersebut sejak empat bulan lalu tanpa sebarang usaha penyelenggaraan dilakukan oleh pihak berwajib.

Tinjauan wartawan mendapati terdapat lebih 20 lampu jalan di kawasan berkenaan namun kesemuanya terpacak sekadar hiasan. Keadaan lebih diburukkan lagi apabila keadaan jalan di kawasan itu tidak rata dan mendedahkan pengguna kepada risiko bahaya.

Selain itu, ketiadaan pembahagi jalan di kiri dan kanan laluan tersebut mengakibatkan ramai penunggang motosikal terbabas ke dalam longkang sedalam satu meter yang berada di situ.

Rata-rata pengguna jalan tersebut melahirkan rasa kesal terhadap pihak Majlis Perbandaran Klang (MPK) yang gagal melaksanakan kerja-kerja memperbaiki lampu-lampu jalan dan menurap semula jalan di kawasan itu.

Ketiadaan penghadang jalan di kiri dan kanan di Jalan Utama yang menghubungkan Taman Meru Empat dan pekan Kapar Klang, Selangor menambah kengerian pengguna jalan tersebut.

Seorang pekerja swasta, Mohamad Hafiz Mat Diah, 28, mengakui pernah melihat sendiri kejadian seorang penunggang motosikal jatuh kerana hilang kawalan ketika melalui laluan yang tidak rata itu.

"Nasib baik penunggang motosikal berkenaan tidak tercampak ke tengah jalan kerana dalam keadaan yang gelap, ada kemungkinan penunggang itu dirempuh oleh kenderaan lain yang datang dari belakang.

"Sudah tiba masanya MPK memandang serius masalah lampu jalan yang telah lama rosak di sini demi keselesaan dan keselamatan pengguna.

"Kerja-kerja baik pulih perlu dilakukan segera bagi mengelakkan lebih ramai pengguna menjadi mangsa," katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Seorang lagi pengguna, Mohd. Fathan Farid Fauzi, 18 yang sering menggunakan jalan tersebut untuk ke tempat kerja berkata, lampu jalan di kawasan itu amat diperlukan kerana laluan berkenaan merupakan penghubung utama pekan Meru dan Kapar.

"Apa yang lebih membimbangkan adalah jumlah pengguna di jalan berkenaan semakin banyak terutamanya kenderaan berat.

"Jalan ini memang sentiasa sibuk tidak kira siang atau malam," katanya.

Tambahnya, dia sentiasa bimbang melalui jalan tersebut pada waktu malam kerana terdapat banyak kenderaan berat seperti bas dan lori turut menggunakan laluan yang sama.

Sementara itu, seorang penduduk tempatan, Norherman Baharon, 38 berkata, pihak yang bertanggungjawab diharap tidak memandang ringan terhadap keperluan pengguna untuk mendapat kemudahan lampu jalan di situ,

Katanya, ini bagi memastikan keselamatan pengguna terjamin.

"Kerajaan negeri yang kononnya terkenal sebagai kerajaan berkebajikan sepatutnya lebih prihatin terhadap masalah ini.

"Saya khuatir keadaan jalan yang gelap akan mengundang kejadian tidak diingini," katanya.

Suara Politik
Belantan

Kelas Menjahit Baju Kurung <b>di MERU</b>, KLANG - flora beads creation

Posted: 10 Jan 2013 08:44 PM PST

Kelas ini saya adakan di umah mak saya di Jalan Paip , Meru, Klang...

hanya pada hujung minggu (Sabtu dan Ahad)

kira kira 1 km dari Pekan Meru....

berminat?

hubungi sy 0137729088

Hujung bulan nie pada 25hb - 28hb, saya akan berada di Meru, Klang

25hb - ZATY DI TTDI SHAH ALAM (baju kurung tradisional)
26hb - hanie dan kawan di meru (baju kurung tradisional dan baju kurung moden)
27hb - kosong
28hb - kosong
                      ______________________________

Saya juga boleh ke rumah tuan/puan di kawasan yg berdekatan dengan Meru...
seperti Bandar Setia Alam, Bandar Puncak Alam, Shah Alam....

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


Bayi Lelaki Dijumpai Dalam Beg Pakaian <b>Di Sekinchan</b> | MyNewsHub

Posted: 29 Jan 2013 02:46 AM PST


SABAK BERNAM – Seorang bayi lelaki berusia seminggu ditemui di luar warung kopi di Parit 7, Sungai Leman, Sekinchan di sini, hari ini.

Bayi yang dibaluti kain batik dan diletak di dalam sebuah beg pakaian itu ditemui pemilik warung, Khairuddin Hassan, 51, kira-kira jam 7 pagi ketika ingin memulakan perniagaan.

Khairuddin berkata, apabila tiba di depan warungnya, beliau ternampak sebuah beg pakaian di atas tanah di tepi meja lalu membukanya untuk mengetahui isi kandungan beg itu.

"Selepas membuka zip beg, saya terkejut melihat seorang bayi yang masih tidur di dalamnya. Tiada barang ditinggalkan bersama bayi itu," katanya di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Sabak Bernam, Superitendan Noor Mushar Mohamad ketika dihubungi berkata, bayi lelaki yang masih bertali pusat itu dihantar ke Hospital Tanjong Karang dekat sini untuk pemeriksaan kesihatan.

"Bayi ini didapati tidak cedera dan dia bernasib baik kerana masih bernafas di dalam beg yang zipnya tidak ditutup sepenuhnya. Kami percaya bayi itu ditinggalkan di luar warung itu pada waktu subuh," katanya.

Noor Mushar meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan. – BERNAMA

Iklan Teks:

Artikel Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di paya jaras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


headbomb: ceramah pas <b>di paya jaras</b> selangor.. gila ramai!!

Posted: 08 Mar 2013 10:02 AM PST

ramai tu kira ramai la.. juga.. sebab penceramah dia bukan main bersemangat beri kutukan dan cacian, pakai kopiah.. bermula naik sheikhnya dia pun kutuk rosmah.. kata beli bag rm100k.. beli cincin rm24 juta.. dan siap kata apa sebab najib takmau bubar parlimen tuan-tuan.. saya tau.. sebab najib dah goyang tuan-tuan.. aku ingat hadirim kasi tepuk lah.. rupanya buat bodo je.. lagilah naik sheikh penceramah tu... siap kata najib sekarang ni dah tak boleh tidur lena dah.. dah tunggu nak dikuburkan jawatan dia tu... hehehe... bukan main gempak si penceramah sembang... dan paling trill dia kata... kompom pakatan rakyat akan menang di pru13 ini dengan sokongan majoriti rakyat.. katanya.. oklah... ye lah majoriti ye.. hehehe

jom tengok gambar ceramah pada 8-03-13 bawah ni., secara logik di paya jaras.. kawasan kampung bandar yang padat penduduk di selangor ni.. dan si penceramah kata majoriti sah bersama pas????.. hehe aku nak tanya.. lah.. (gambar tak berapa clear sangat)

 erm kurang lebih 100-150 orang penduduk setempat hadir.. erk majoriti..????

kalau 5000 orang datang apa yang penceramah tu kata aku pun boleh goyang.. setakat 100-150 orang je.. ades.. camne tu..ehehe
ps: keadaan ceramah pas memang berbeza dari segi croud kalau nak dibandingkan pada zaman 2008 dulu.. serius.. minded pengundi dah berubah.. dan penceramah kata orang muda memang komferm menyokong pakatan.. aku agak hairan juga sebab yang ramai bapak budak, orang muda boleh kira dengan jari.... kesimpulannya.. kalau kubu kuat pas pun croud macam gini.. hehehe.. sah anuar ibrahim akan jadi pm la beb lepas ni.. cayok!! cayok!!!

SEDAPLAH MAKAN KAT GERAI PAK TAM <b>DI PAYA JARAS</b>

Posted: 19 Oct 2012 05:43 AM PDT

JALAN JALAN CARI MAKAN

Jarang2 sekali kalau Kjee makan di mana2 gerai, Kjee akan berpuas hati dengan senarai makanan yang disediakan. Kekadang satu dua jenis jer yang Kjee suka. Tetapi lain pula di gerai Pak Tam di Paya Jaras. Semuanya makanannya menepati citarasa Kjee.
Sayangnya, gerai Pak Tam ini tidak begitu strategik. Mungkin tidak ramai yang menyangka ada gerai makanan yang menyajikan makanan sedap di kawasan tersebut.
Mereka yang biasa dengan Pasar Malam di Paya Jaras, Sungai Buloh, perlu memandu terus melepasi tapak pasar malam itu hingga ke traffic lights. Selepas traffic lights yang sebelah kirinya ada bengkel, pusing kiri dan kira2 lima minit, akan jumpa sebaris kedai di sebelah kiri. Kemudian terus sedikit, sebelah kiri ada gerai Pak Tam.

Pak Tam ini orang Utara. Justru semua makanannya berbau Utara. Antaranya Nasi Kandar, Laksa serta Mi Rebus. Selain Laksa serta Mi Rebus yang Kjee anggap terbaik yang pernah Kjee rasa, Nasi Lemak Pak Tam jugak cukup sedap. Nasinya cukup lemak bertepatan dengan namanya. Dan lauk pauknya juga mewah. UnclePali pulak kata Nasi Ayam Pak Tam menarik.
Tetapi tiap kali ke gerai Pak Tam, UnclePali akan makan Nasi Kandar. Nasinya berwarna kuning sama seperti Nasi Kandar kalau Kjee makan di sebelah Utara. Nanti lain kali ke sana, Kjee ambil gambar Nasi Kandar Pak Tam.

Tagline Pak Tam ialah: "Kalau sedap beritahu kawan. Tak sedap beritahu Pak Wan". Ramai juga peniaga lain guna tagline sama. 
Masa Kjee mula2 ke sana dulu, Kjee makan Laksa (gambar lupa nak snap). Rasanya memang sedap. Cuma kuah laksa sejuk. Ini boleh patahkan selera. Komplen kat waitress dia mintak maaf, api dapur terpadam.
Kemudian kali kedua Kjee ke sana, Kjee order Mi Rebus. Awal2 Kjee mintak agar kuah yang dihidangkan panas. Mi Rebusnya benar2 menepati selera Kjee. Manis kuahnya dari keledek yang dibubuh didalam kuah itu.

Selain menjual Nasi Kandar, Nasi Lemak, Nasi Ayam serta Mi Rebus, Pak Tam juga menghidangkan mihun sup Utara, pelbagai jenis sup Utara serta makanan Thai. 
Kjee suka Lin Chee Kang Pak Tam sementara UnclePali pulak suka ABC. Mewah bahan2 dalam Lin Chee Kang dan jugak ABC.

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Mummy-Loves-You: Tadika & Taska <b>di Selayang</b>

Posted: 05 Mar 2013 08:01 PM PST

aku ni mmg jenis suke fikir bende seploh tahun akan datang.. so since raisha baby lg aku da mule mencari dan menilai bila mase yang sesuai utk die pegi sekolah..
penat gak la goggle bace forum sane sini sampai aku migrain muntah2 hahaa over! tp mmg betul bila baca mcm kat forum aku rase cuak dan risau.. takut tak bokleh bagi yg terbaik utk die..takut tersalah pilih..takut die tak suke..

pada aku tak salah nak survey sekolah utk anak awal2 sbb kite boleh budget & simpan duit sikit.. sekolah skrg ni nak pakai duit bukan sikit woii kadang2 tu lebih dari gaji aku sebulan..


mule2 sekali aku survey SmartReaders.. branch paling dekat ngn ofis aku ade kat Hartamas.. kalau da name Hartamas aku nak tanye harga pun tak berani.. confirm meninggal!
tapi aku tau kat Selayang ade banyak branch..
nk pegi tanye satu2 takde mase so aku email la SmartReaderKids HQ
mase tu raisha belum 2 tahun lagi..dalam satu malaysia ni ade dua je centre yang terima budak umur 3 tahun.. iaitu di Klang dan Selayang! haa cantik sgt la tu kan..
mmg dekat sgt ngn umah aku..
bila aku call die ckp boleh terima raisha tp utk weekend class sahaja 2hours every class fee RM 80 per month.. ok la tak mahal sangat tapi aku rase itu belum campur bende2 lain lagi.. mau makan beribu agaknye.. sepatutnya kene hantar raisha trial class dulu class start 10am hari sabtu .. malas plak rase nak siap2kan die sbb hari sabtu adalah hari untuk aku bergolek2 atas katil smpai tengahari.. hahaa

kebetulan pulak tuan rumah aku sendiri dah bukak branch CIC kat Selayang Pandang... skrg ni Islamic School da jadi trend kan..lagipun mmg CIC ni antara yang terbaik la..
aku survey2 harga hurmmm agak costly sikit.. luar kemampuan eden ni haa..
register RM 580 kalau tak silap.. sampai pukul 12pm RM 250-280 kalau tak silap gak la.. pukul 2pm RM 400 dan sampai fullday sampai pukul 6pm RM550.. aku kalau boleh nak hantar fullday kalau tidak pun atleast sampai pukul dua.. so mmg babai CIC :(

Brainy Bunch pun ade kat Selayang.. tapi bila check website die mahal.. lagi mahal dari CIC
maybe sebab status International kot sbb tu mahal..

survey2 lagi bump la kat website.. The Little Caliphs


yang ni best sikit sebab ade branch baru bukak kat area Selayang Mall.. Taman Paragon.. harga pun ok tp tadika tu tak boleh nak terima raisha sbb raisha kecik lagi baru umur dua tahun..
yang ni mmg KIV la..
ingat tahun depan mmg nak hantar raisha kat situ.. fullday dalam rm370++..
nak tau harga lebih lanjut email sendiri khalifahikhlas@gmail.com untuk branch Selayang Paragon sahaja ye ibu-ibu..

Selayang ni mmg untung merata-rata tadika untuk budak-budak ade.. dekat-dekat plak tu kat umah aku.. KRISTA ade.. in fact PASTI  sebelah umah aku je hahaa ... raisha lari 5 langkah je da sampai! tapi tula aku kalau boleh nak hantar die fullday atau pukul dua.. PASTI sampai pukul 11 pagi je.. lagipun raisha kecik sgt diorg tak boleh terima..

Tadika Kemas pun ade belakang umah aku je.. yang ni lagi la 5-6 tahun baru boleh masuk..
lagipun mase aku survey2 aku pernah terbaca kat blog mane ntah cakap tadika kemas untuk ibubapa yang kurang berkemampuan shj.. yuran murah sbb ade subsidi kerajaan..
bukanlah maksud aku nak merendah2 kan tadika kemas tp kesian la kat mak bapak yang anak die boleh sekolah kat tadika kemas kang aku hantar raisha kang penuh anak2 diorg da tak boleh masuk..
macam BR1M la kalau kau da tau ko tak layak tp kau apply gak.. tup2 ko dapat.. sedangkan ade orang yg lagi susah dari kau apply tak dapat.. kire macam kau da caras orang yang selayaknye dapat la.. tak baik mcm tu menganiaya orang namenye.. eh melalut mane ni hehee

ok tapikan sebenarnye papa raisha nak anak die masuk sekolah cina.. dan anak die pun mmg da start kat sekolah tu.. hahaa penat je aku survey selame ni T_T .. nanti aku cite macam mane raisha boleh masuk sekolah cina tu ok papai!

thank you so much for reading this entry.. have a good day mothers!

Colours of Journey : Malam Minggu <b>di</b> Hot Spring <b>Selayang</b>

Posted: 17 Feb 2013 07:22 PM PST

Bie, jom gi hot spring kat Selayang.. kisahnya mulut ni saja je mengeluarkan ayat gitu.. memandangkan tak ada apa2 aktiviti untuk minggu lepas. Aleh2 Nizam pun kata on, ok lah tu ;)
Pukul 10pm baru keluar dari rumah... saja keluar lambat2 tak rushing pun sebab tempat tu makin malam, makin ramai orang datang.. mungkin dorang nak sejok kan badan kot tengah2 malam lepak situ berendam air panas.
Kali ni anak2 aku tak teruja sangat untuk mandi kolam hahhaha... kenapa??? AIR PANAS UOLLS!! cuba ko suruh dia gi terjun kat swimming pool/ sungai/ laut... harussssssssss tanpa kau suruh, tetiba ko dah nampak dia tengah berkubang dalam air.. hurmmm fening akak..
Malam tu agak ramai juga orang yang datang.. mungkin sebab malam minggu.  Mula2 dah berniat nak berbasah2an lah kat situ, siap bawa baju spare, towel, baldi bagai hahaha *mcm nk gi berkelah kt tepi pantai pulek* eh! ada je orang datang bawa tikar aku tengok.. cuma bantal ngan tilam je dorang tak bawak.. (lupa agaknya) :D
Akhirnya  main celup2 kaki je.. malas nak berbasah2an sebab ramai sangat orang time tu.. geli pulak aku nak mandi.. Mak aku main celup2 kaki juga, tapi celup2 dari dalam baldi yang kitorang bawak dari rumah sambil duduk kat tembok. 
Bila dah abes celup2 kaki, aku duduk je sambil perhatikan orang ramai yang ada kat situ, macam2 gelagat orang.. ada yang datang macam nak gi lepak kat town, ada yang macam nak gi merempit, ada yang macam nak gi disko, ada yang pakai baju kurung (mungkin baru balik dari kenduri kot, terus singgah situ), hishh mcm2 lah.. budak2 kecik pun steady je berkubang kat air panas tu.. caya lah dik! :)
Baju Khairine dah basah.. susah plak nak snap gambar air panas kat kolam tu, sebab ramai sangat orang yang melepek kat tepi2 kolam tu lagi pun gelap.. kemain berasap2 air dalam kolam tu.. aku rasa kalau aku dok dalam kolam tu, kompom masak daging aku ni, pecah segala lemak2 tepu yang hado dalam badan ni :D
Kemain laki den menggosok daki di kaki kahkahkah
 Bie.. I nak tuju lagu untuk you ni... terima lah.. lagu dari kumpulan Spider.. GOSOK
3,4!! .. Gosok, jangan tak gosok, gosok sampai tertanggal semua karattttt
hahhahahahhaha.. sekian terima kasih, diharap you terhibur :p
Kat situ ada kedai2 makan kalau lapar lepas berkubang kat air panas tu bleh lah gi singgah makan & toilet awam pun ada, senang untuk nak tukar pakaian lepas dah berbasah2an
** PERHATIAN!!! memandangkan kawasan tu agak gelap, maka berhati2 lah yer kerana terdapat spender2 bertaburan dijalan raya... hahahaha.. haritu ada beberapa helai spender yang aku spot tercicir kat jln..kahkahkah.. so berhati2 lah apabila berjalan disana yer.. kot2 anda terpijak spender basah.. :D
Ok dah abes celup2 kaki, terasa lapar pulak, lepak makan & minum kat kedai yang ada kat situ.. Nizam makan nasi lemak sotong, mak makan nasi lemak biasa, Khairine makan nasi putih + tomyam, aku cuma teh tarik sajo.. tak mo makan heavy (dalam pada tu aku sodok sikit makanan dari Nizam & Khairine punya makanan hehehe). nasi lemak kukus & tomyam dia bley tahan gak sedap.. Sampai je rumah dah pukul 1am. ZZZzzzzZZZ
Hari Ahad lepak rumah je, malam plak Khairine & Danish sibuk nak makan tutti frutti.. Ok jom lah kita pegi. Korang pun dah sedap cuti seminggu balik kampung & dok rumah, sebelum masuk skolah layan je lah apa tekak dorang nak makan.. 

Jom Makan <b>di</b> JM Beriani House @<b>Selayang</b>

Posted: 16 Feb 2013 06:13 PM PST

Jom makan-makan nasi beriani. Kali ini saya makan kat JM Beriani House yang bertempat di sebelah Selayang Mall, Selayang.
Ni le menunya, sorry tak berapa clear. Anyway satu pinggan nasi beriani lebih kurang RM14.
Ni le nasi beriani. Ianya didatangkan dengan kuah dan acar.
Nasinya agak panjang dan lembut. Of course rempahnya sedap.
Actually saya order dua pinggan. Satu nasi beriani ayam merah dan satu lagi nasi beriani ayam goreng berempah. Tapi yang sampainya yang di atas. Hantam ajalah. Ianya nasi beriani kari ayam. Sedap juga nasi ni dengan karinya yang pekat dan ayamnya yang lembut. Secara keseluruhan saya bagi rating 7.4 out of 10.
Yang ni pula ayam goreng berempah. Tak begitu garing dan banyak isi dan tak berapa rasa rempahnya. Tapi keadaanya memang masih panas. Oleh itu saya bagi rating 7.1 out of 10. 
Nasi beriani kat sini memang diaorang tak bagi papadom so kena order berasingan. Satu pinggan tu RM1. Secara keseluruhan makan kat JM Beriani House ni bolehlah tahan dengan rasanya tapi saya lebih prefer nasi beriani Insaf kat area Sogo.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved