ads

Isnin, 31 Disember 2012

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Sini Saya Salwa: Velocity Mall, Viva Mall, TRX IKEIA <b>di Cheras</b>.

Posted: 27 Dec 2012 08:23 PM PST

Sape orang Cheras? Sape orang Cheras?

Hehe. Kawasan Cheras sekarang mesti tengah banyak pembinaan bangunan. Kawasan ni nanti ada shopping mall yang banyak. Sekarang al-maklum dah ada Viva Mall, Jusco Taman Maluri, Jusco Cheras Selatan. Stesen komuter LRT pun dah ada di Stesen Miharja, Stesen Maluri, Stesen Chan Sow Li. Sekarang manusia masih tak puas hati. Hehe. Diorang nak tambah lagi shopping mall.

Sekarang dah ada Viva Mall. Tak pernah pergi lagi. Orang kata Viva Mall ni jual barangan perabot rumah. Perabot-perabot dia agak mahal jika nak dibandingkan dengan IKEA. Kalau saya nak pergi pun mungkin sebab Viva Mall ada pawagam MBO. Bile nak pergi? Don't know yet. Ada orang bawa saya pergi saja. Hehe.

Ini la Viva Home kome. Ada MBO. ok, ada alasan nak pergi sana. Hehe.
Tak jauh dari Viva Mall, company Sunway nak bina Sunway Velocity di Jalan Cheras. Velocity Mall ini ada rumah apartment link sekali dengan shopping mall dia. Harga usah cakap ar, mesti mahal gilaw. Projek ni RM3.6billion ringgit! Bunyi cam mahal. Don't know la. Saya bukan orang bisnes. Diorang expect nak siap 2013. Eh! tahun depan sudah. Cepat masa berlalu kan.
Ini la ghopenye Sunway Velocity tu nanti. Cantik bebenor la kome buat.

Tak jauh dari Jalan Cheras, Boulevard Holdings Bhd nak bina IKEA kat Jalan Cochrane. Boulevard juga lah yang bina The Curve dan IKEIA kat Damansara nun.

Apa yang diorang interested sangat kat kawasan ni. Sebab makin maju dan maju dan maju. Kerajaan pulak ada projek besar bernama Tun Razak Exchange (TRX) project RM26billion di Jalan Tun Razak berdekatan dengan Jalan Cochrane. TRX ini akan menempatkan pejabat-pejabat syarikat tempatan dan syarikat antarabangsa. Ada link untuk MRT dan highway berdekatan. Projek ni dikatakan akan meningkatkan ekonomi negara. Goodluck with that. Diorang expect nak siap 2016 nanti. 4 tahun lagi na.

Tu dia. Kerajaan kite tengah duk bina ni la.

Sebelah TRX je dah ada KLCC dan sebagainyer lah. Oh not to mention, MRT tu pun dah dibina di Stesen Cochrane dan Stesen Maluri.
Kebabom! Peta kad kahwin.

Big money everywhere. Negara maju, orang kita pun kena maju. Tak boleh ketinggalan ok.

Dunia, dunia gak. Akhirat tu jangan lupa plak. Tetibe. Adios.

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Aimi&#39;s Colourful Life: White Water Rafting <b>di Kuala Kubu</b> Bharu

Posted: 09 Oct 2012 08:04 PM PDT

Memandangkan aktiviti setiap minggu adalah padat semenjak dari Pulau Redang, maka perlu mengambil masa yang tak berapa nak banyak untuk mengupdate setiap aktiviti. Walaupun sebenarnya perlu mengikut turutan, tapi takpelah. Kita skip Pulau Redang dulu sebab gambar dari seorang photographer belum diperolehi. Maka, kita mulakan dengan White Water Rafting di Kuala Kubu Bharu.
White Water Rafting memang sentiasa ada di dalam wish list aku. Teringin sangat nak buat tapi ini baru berkesempatan nak buat. Dan bila dah buat memang best sangat-sangat best and rasa nak buat lagi di tempat-tempat lain pulak. Eh, eh. Tapi kalau korang ajak aku buat kat KKB lagi pon, aku nak. Jom!
Aktiviti dimulakan dengan briefing oleh mereka yang berpengalaman. Diorang akan brief dari "How to Raft", "Dos and Donts While Raft" sehinggalah ke "What to Do When Emergency". Cara penceritaan mamat tu memang kelakar, tapi sebenarnya apa yang dia bagitau tu semua rupanya kitorang experience sendiri. Mula-mula dengar memang menakutkan (walaupun kelakar), tapi bila dah experience sendiri memang syok and nak lagi. Boleh tak nak lagi? Hahahaha~
Semua orang akan diberi rafting gears sendiri consist of Paddle, Helmet, and Life Jacket. Setiap raft boleh muatkan 4-6 orang tak termasuk guide. Hari tu, sebab kitorang terpilih raft yang kecik maka, kitorang naik raft berlima plus 2 orang guide, sorang depan, sorang belakang. Maka kesemua di atas raft adalah 7 orang. And memandangkan raft yang dinaiki adalah raft kecik, maka kebarangkalian untuk terbalik adalah lebih tinggi dibandingkan dengan orang-orang yang naik raft yang lebih besar. 

Pengalaman aku berwater rafting, sekali semorang terkeluar daripada raft. Sekali raft terbalik dan mencampak semorang, sekali 2 orang tercampak dari raft and terpaksa menyelamatkan diorang and sekali sengaja suka-suka terbalikkan diri ke dalam sungai. Wee~

Masa first time tercampak keluar daripada raft tu, memang nervous gilerr. Maklumlah, first time. Tapi dah dipesan, if terjadi apa-apa, jangan menggelabah. Lagipon, kan memang pakai life jacket so apa pun kita akan timbul jugak. Just hold your breath and tunggu masa badan timbul di atas permukaan dalam 4-5 second. Lepas tu, pegang tali dekat bot and tunggu kawan-kawan atas bot untuk tarik kita naik atas bot. And guess what, ingatkan tak larat diorang tarik aku naik atas bot, rupanya aku ni taklah berat mana. Hakhak~

Kali kedia bila raft terbalik adalah paling menakutkan. Sebab masa terbalik tu, aku perasan ada makhluk-makhluk Allah berada di bawah aku. Kesiannya kat diorang. Haha~ Lepas tu bila timbul di permukaan, permukaan tu gelap sebab rupanya aku berada di bawah raft. Tak tau mana nak pegang, yang aku nampak adalah satu tangan seorang manusia yang tanpa fikir panjang terus aku berpaut kat tangan tu sebelum aku dapat keluar dari bawah raft and mencapai tali yang dicampak dari raft sebelah. Memang menakutkan tapi bila dah selamat naik atas raft balik, syiok weh! Kami mau lagi!

Kali ketiga. Aku elok je berpegang kat raft. Lagipon dah nampak photographer sedang ready kat atas batu. Makanya, siap possing dulu lah. Lepas tu, tetiba aku nampak orang kat depan aku, Kak Jun, tengah "terbang". Gila aku menjerit sekuat hati, "Kak Juuuuuuuuuun!" Tapi, aku tak sempat selamatkan dia sebab dia dah tercampak keluar dari raft. Masa sesi menyelamatkan mangsa yang tercampak tu, aku tak perasan rupanya mamat kat belakang aku pun dah tercampak keluar, and aku pelik bila orang yang diselamatkan bukanlah Kak Jun. Dah sudah, mana Kak Jun ni? Rupanya dia dah ada kat depan raft. Menggelabah jugak lah sebab ingatkan dia kat belakang padahal tengok belakang takde tanda-tanda ada orang pon. Tapi, mujurlah selamat semuanya tanpa ada apa-apa incident yang terjadi.

Nampak tak kaki Kak Jun dah naik ke atas?
Struggling untuk mengekalkan diri di atas raft
Sesi menyelamatkan mangsa-mangsa yang tercampak
Kesimpulannya, adalah event yang sangat best dan menarik dan memang akan diulangi suatu masa nanti sekiranya ada geng dan kesempatan. Oh, and duit of course. *wink*
Sesi berposing di atas batu
Walau apa pon sedang terjadi, kalau nampak kamera perlu senyum!
Aimi Zubir yang berbangga kerana berjaya menghabiskan satu entri, tapi perlu menghabiskan banyak entri yang lain lagi. and punyalah tahap pemalas sampai watermark pon malas nak taruk...

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


1 MALAYSIA: Cukai PINTU <b>di negeri Selangor</b> naik 150 kali ganda <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2012 04:41 AM PST

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Senarai Lokasi Speed Trap Jalan Raya <b>Di</b> Malaysia - Alam Informasi

Posted: 01 Oct 2011 05:00 PM PDT

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, secara umumnya ramai yang sudah mengetahui kebiasaannya kamera perangkap kelajuan (speedtrap) ini selalunya di letakkan di bawah jejantas di lebuhraya dan sebagainya, Tapi sekarang bukan hanya di bawah jejantas tetapi ada juga kamera perangkap kelajuan yang dipasang walaupun di jalan yang sibuk di bandar raya seperti Kuala Lumpur dan sebagainya.

Berikut diberikan Senarai Lokasi Pemasangan Kamera Perangkap Kelajuan/ Speed Trap Di Jalan Raya Malaysia yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

PLUS North Bound (ke Utara)

* Di bawah jambatan di kira-kira 456km, Sg Buloh simpang.
* Di bawah jambatan di kira-kira 459km, Bukit Lanjan interchange.
* Di bawah restoran jejantas di Sg Buloh.
* Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
* Di bawah jambatan di 296.5km, persimpangan Bangi.
* Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
* Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.

PLUS South Bound (ke Selatan)

* Di bawah papan tanda pada kira-kira 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
* Di bawah jambatan selepas simpang Subang pada 11.3km.
* Di bawah jambatan di 22km, simpang Bukit Lanjan
* Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
* Di bawah jambatan di 302.8km, persimpangan Kajang.
* Kira-kira 1km selatan persimpangan Bangi
* Di 296.5km and 297km, persimpangan Bangi
* Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Nilai Utara .
* At 285.5km dan 285.8km, persimpangan Nilai Utara.
* Pada pembahagi pusat 251.8km dan 253km selepas simpang Senawang .
* Selepas simpang Alor Gajah at 213.9km, sebelah taman tema air.
* Di halangan kanan pada 198.4km.

Elite Central Link East / North Bound

* Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
* Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.

Elite Central Link West / South Bound

* Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
* Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling
flyover.90km / h

NKVE East / North Bound

* 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
* Di sebalik halangan kemalangan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta,di 24.9km 80km/h
* Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km NKVE West / South Bound
* Di sebalik halangan di sebelah kiri apabila keluar tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h sahaja!
* Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h sahaja!
* Dari Jln Duta, di terowong Sg Buloh persimpangan-Y, 22km.
* Di sebalik halangan n di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
* Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
* Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.

Kesas East Bound

* Di bawah jambatan di 44.8km, turun bukit yang selepas simpang Puchong.

Kesas West Bound

* Di tepi Sg Besi Tol Bound Timur. Kuala LumpurCity
* Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.

Klang

* Jalan antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km kilometer batu. 70km / h sahaja!

Pantai Timur

* Tanda Jalan di Karak lebuh raya adalah tidak mencukupi terutamanya di simpang Y; jika anda unfamilar, pergi perlahan.
* East terikat, turun bukit dijalankan selepas Raub persimpangan.
* Maran, 60km / h zone.
* Paya Bungor, 70km / h zone.

Perangkap Hadlaju DI JOHOR South Bound

* Persimpangan Tangkak.
* Di bawah jambatan selepas Yong Peng Utara persimpangan
* Pada 97.3km.
* Persimpangan Ayer Hitam
* Persimpangan Sedenak

Perangkap hadlaju DI PERLIS, KEDAH DAN PULAU PINANG

North Bound

* Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
* Sebelum Perwaja Steel.
* Sg Petani persimpangan.
* Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.

South Bound

* PenangBridgeisland akhir. Had laju 80km / j.
* Kira-kira 2 km sebelum Juru Toll Speed ??had 90km / j.

Perangkap HADLAJU DI PERAK North Bound

* Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, Simpang selepas Kamunting.
* Di bawah jambatan di 204.3km, selepas simpang Kamunting.
* Di bawah jambatan di 208km, sebelum simpang Junction.
* Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum simpang Kamunting.
* Ipoh Vista Point pada kira-kira 263km. Had laju 80km / j.
* Di bawah jambatan di 271km,simpang utara Ipoh .
* Di bawah jambatan di 274.4km, simpang utara Ipoh South .
* Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai .
* Di bawah jambatan di 296km, Gopeng.
* Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Sungkai.
* Di bawah jambatan di 353km, Sungkai .
* Di bawah jambatan di 373km, Slim River.

South Bound

* Di bawah jambatan di 199km, sebelum simpang Kamunting simpang.
* Di bawah jambatan di 241.9km, at Kalau Kangsar.
* Di bawah post tanda di 296.1km, sebelum Gopeng.
* Di bawah jambatan di 297km, Gopeng .
* Di bawah jambatan di 300km, selepas simpang Gopeng.
* Di bawah jambatan di 308.6km, selepas Gopeng .
* Di bawah jambatan di 372.6km, di SlimRiver.

Sabak Bernam

KM. 64 T / INTAN – KLANG,
KM. 62 T / INTAN – KLANG,
KM. 60 T / INTAN – KLANG, (KM.60 Sg.Nibong)
KM. 54 T / INTAN – KLANG
Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
SUBANG JAYA KM 8,5 L / RAYA ELITE,
Bentong KM40 L / RAYA KL-Karak,
Spt (B / Mertajam) KM 142,6 LRUS,
Hulu SELANGOR (KKB), KM 400 LRUS,
S / RIVER (B / SANDAKAN) KM 122 JLN IPOH-K/LUMPUR

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang – Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras

Lain-lain

1. Kilometer 1.13.5th Lebuhraya Ayer Keroh
2. Kilometer 33 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan;
3. Kilometer 81 jalan Jerangau-Jabor;
4. Kilometer 51 Jalan Alor Star-Butterworth;
5. Kilometer 85.5th Jalan Kuala Lumpur-Ipoh;
6. Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
7. Kilometer 15 Jalan Tampin-Segamat;
8. Kilometer 36 Jalan Kuantan-Kemaman;
9. Seksyen 57, Jalan Kota Tinggi-Sg Rengit;Kilometer 10.184th Jalan Johor Bahru-Kuala Lumpur;
11. 83 Street dan kilometer 62 Gua Musang-Kuala Krai;
12. Jelutong Expressway di Pulau Pinang

Alam Informasi

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })(); Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


BuDak StoKinG PuTiH..: Hulu Selangor..

Posted: 31 Dec 2012 04:06 AM PST

Latar belakang Hulu Selangor..
 Daerah Hulu Selangor ( dahulu dieja Ulu Selangor ) merupakan salah satu daerah yang terletak di utara Negeri Selangor.Dari sudut geografi,Hulu Selangor terletak di utara Lembah Klang dengan keluasan 174,047 hektar,hampir sama dengan keluasan Negeri Melaka.Daerah Hulu Selangor juga merupakan daerah yang terbesar daripada Sembilan buah daerah di Negeri Selangor.Ia bersempadan dengan Negeri Perak di utara dan Negeri Pahang  di sebelah timur.
Daerah ini mempunyai 13 mukim iaitu Hulu Bernam ( utara dan selatan), Kalumpang,Kuala Kalumpang,Sungai Gumut,Sungai Tinggi,Kerling.Ampang,Pecah,Buloh Telor,Pertak,Rasa,Batang Kali,Hulu Yam dan Serendah.Selain rangkaian lebuh raya utara selatan PLUS dan jalan raya utama Persekutuan Kuala Lumpur ke Tanjang Malim,terdapat juga rangkaian jalan negeri seperti jalan Hulu Yam ke Sungai Tua,Batang Kali ke Genting Highlands,Sungai Tenggi ke Batang Berjuntai dan Kuala Kubu Bharu ke Bukit Fraser.Semua merupakan pintu masuk ke Daerah Hulu Selangor yang menjadi pemangkin ke arah pembangunan yang lebih pesat lagi.

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Makan Sedap <b>di</b> R&R <b>Dengkil</b> South Bound | Otai Selangor

Posted: 28 Dec 2012 09:26 PM PST

[unable to retrieve full-text content]28.12.2012 ~ 9.00 am | Dalam perjalanan saya ke KLIA, saya pada mulanya hanya nak singgah di R&R Dengkil South Bound untuk melunaskan hajat kencing. Setelah sudah kencing, tengok jam di fon lambat lagi untuk ...

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Enchanted Life Begins: Seronoknya Anaknda Saya Bercuti <b>di Morib</b>!

Posted: 30 Dec 2012 08:55 PM PST

Jumaat lepas saya paksa Dedet amik cuti Jumaat dan Sabtu. Sebab saya ada kursus kat Morib dan saya nak bawa anak2 sekali. Ini memandangkan cuti sekolah nak berakhir so saya nak juga lihat anak saya berlibur di satu tempat yang istimewa (walaupun hakikatnya awal2 cuti dah sakan gembira kat sabah, ngeeeeeeee).
Sebenarnya saya beria nak bawa anak saya ikut sekali berkursus sebab nak bagi mereka peluang berlenjan dalam kolam mandi. Dan Dedet merangkap body guard dowang bersempena dengan diri saya yang begitu efisien mengikuti segala aktiviti yang disediakan oleh penganjur program.

Pandai Dedet dan anak2 bawa dirik sepanjang saya sibuk berkursus. Siap pergi jalan2 tepi pantai. Skodeng ikan2 bakar tapi katanya tak banyak mana. Dan Pantai Morib katanya takdelah indah sangat kalau dibandingkan pantai lain yang pernah kami pergi. 
Muat 2 kanak-kanak ribena ni duk dalam "shell"... Comey jer tengok aksi mereka ini... Kalau Anaqi memang confirm tak muat apatah lagi Dedet, hahahahahhahaha.
See, betulkan Anaqi hanya mampu duduk atas Shell ni jer? Banyak jugak tempat dowang terjah kat situ... Antaranya "Gold Coast Morib"... Pendapat personal saya dari luar nampak hebat masuk jer dalam takdelah hebat manapun... Dan ada bau kurang menyenangkan bila masuk di kawasan situ... tak pasti apa...
Kami sempat juga naik Bukit Jugra...
Anak saya yang palng ceria bila berada di sini...
Menang hadiah utama dalam cabutan bertuah...
Banyak nak hapdet... Tapi memang tak sempat hari ni... Rabu student ada exam. Carrymarks belum sempat kuar lagi ni..sob sob :(

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Mohd Chan Abdullah destinasi makan makan <b>di Bangi</b> | AkuBiomed

Posted: 30 Dec 2012 09:33 AM PST

Destinasi makan makan kali ini membawa famili ke Restoran Mohd Chan Abdullah di Bangi. Ia adalah restoran makanan Cina Muslim menjadi destinasi saya dan famili untuk makan tengahari.

Antara menu yang kami pesan.

Nasi Ayam Mohd Chan Abdullah

Nasi Ayam Mohd Chan Abdullah

Sotong goreng masin

Sotong goreng masin

Tomyam

Tomyam

Tomyam

Mee Kari

Mee Kari

Sirap Bandung Cincau

Sirap Bandung Cincau

Puas hati makan anak beranak cuma Mee Kari agak kurang rasa 'kick' yang lain memang sedap terutama Sotong Goreng masin.

Laman web: Restoran Mohd Chan Abdullah.

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Tun_Telanai: MCA SAPU TANAH <b>DI KAJANG</b>

Posted: 07 Dec 2012 01:46 AM PST



KAJANG- Sedikit demi sedikit skandal projek sapu tanah oleh BN Selangor sewaktu memerintah negeri itu dahulu mula terdedah. Terbaru, Ahli Parlimen DAP Serdang, Teo Nie Ching pula tampil dengan pendedahan berikutnya.

Beliau mendedahkan bahawa tanah seluas 6,900 kaki persegi yang terletak di kawasan komersil di tengah bandar Kajang 'dibeli' MCA Hulu Langat pada Januari 2001 juga dengan harga RM1 sekaki persegi.
"Lebih memeranjatkan apabila tanah itu kini diambil pula oleh Kerajaan Persekutuan untuk projek MRT dengan bayaran pampasan kepada MCA dengan satu jumlah yang tidak diketahui," katanya pada sidang media, hari ini, lapor Roketkini.
Menurut Nie Ching, tapak itu kini sedang dibina bangunan pejabat MCA Hulu Langat dan bukan untuk dibina tadika atau dewan orang ramai seperti yang didakwa.
Nie Ching juga menuntut MCA melalui pimpinannya termasuk Presidennya, Chua Soi Lek, Donald Lim dan terutamanya Chua Tee Yong untuk menjelaskan kepada umum bagaimana MCA dapat memiliki lot tanah itu pada harga yang terlalu murah dan berapa pula pampasan yang dibayar Kerajaan Persekutuan kepada mereka.
Menurut Nie Ching, pampasan yang perlu dibayar untuk pengambilan balik tanah oleh kerajaan harus mengikut harga pasaran semasa.
"Sewaktu tanah itu dibeli MCA, mereka sekadar membayar RM1 sekaki persegi.
"Pampasan yang mereka dapat daripada Kerajaan Persekutuan adalah keuntungan yang mereka perolehi," katanya.
Ditanya mengenai pampasan yang mungkin diberi kepada MCA, beliau memberi perbandingan Bangunan Dewan Perbandaran MPKj yang terletak berhadapan tapak milik MCA itu memohon RM16 juta sebagai pampasan lantaran projek MRT berkenaan.
Sebelum ini Ahli Dewan Undangan Negeri Sekinchan Ng Suee Lim mendedahkan sebanyak 24 keping tanah di Selangor didakwa dijual murah kepada parti komponen BN semasa parti itu mentadbir negeri.
Beliau mendakwa tanah seluas 33.5 ekar atau 1,459,260 kaki persegi itu dijual pada harga RM1 kakipersegi atau lebih RM1.4 juta kepada parti komponen BN antara 1999 hingga 2008, walaupun harga pasarannya sekurang-kurangnya RM20 juta hingga RM300 juta.
Daripada 24 bidang tanah yang didedahkan dibeli pada harga murah oleh parti komponen BN Selangor, lima daripadanya didaftarkan milik MCA.

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Subang Jaya</b> (MPSJ)

Posted: 27 Dec 2012 05:14 PM PST

Kekosongan di Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ)
1. PEGAWAI PENGUATKUASA N41
Tarikh Tutup: 6 Januari 2013

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Kata Hatiku Berbicara~: Hari terakhir <b>di Sabak Bernam</b>~

Posted: 06 Dec 2012 04:41 PM PST

Setelah 4 hari berkampung di Sabak Bernam... kini..tibalah masanya untuk aku kembali pulang ke Kuala Lumpur... 
Back to normal life~ 

Tapi sebelum pulang ke Kuala Lumpur...

sempat laa jugak keluar makan dengan kawan aku (Kak Ana)

Al maklum lerr... sepanjang hari kenduri... orangnya sangat sibuk... xsempat nak layan tetamu 2 orang nie...

dan kami pon mmg memahami situasi Kak Ana.. ye laa..dengan anaknya Adam lagi.. budak kecik kan..ada angin kus-kus.. mood kejap ok..kejap x ok... 

Kami makan kat KFC Sungai Besar... dan sudah tentu..... Ah Chin yang belanja kami makan.. ngeee~

TQ Ah Chin!
















@Kata Hatiku Berbicara@

Masa balik tu.. kami mencari jalan LATAR.. tapi... ntah kenapa.. kami boleh x jumpa jalan... dan akhirnya.. balik KL ikut PLUS... 

sampai je kat Perhentian Rehat Rawang... aku plak yg drive.. sebab Ah Chin x tau jalan dalam KL

dan seterusnya.... menuju ke destinasi seterusnya iaitu Semenyih....

Ahad, 30 Disember 2012

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Life is colorful: Jakuzi & Waterpark <b>di</b> Gold Coast Morib... Part I

Posted: 16 Dec 2012 11:44 AM PST

Entah macam mana tiba-tiba sahaja Mr. Hubby ada kursus di Gold Coast Morib. Wah, Gold Coast? Di manakah itu Gold Coast Morib? Kepada anda yang tidak pernah dengar tentang Gold Coast Morib, ada dua perkara yang anda wajib tahu bezakan:
1. Gold Coast Morib bukan Sepang Gold Coast (Golden Palm Tree), dan
2. Bukan juga Gold Coast Australia yang pantainya Surfers Paradise tu hehehe...
Gold Coast Morib adalah sebuah pusat peranginan yang terletak di pantai Morib, Kuala Langat. Oleh kerana saya dah pernah sampai ke Gold Coast Sepang dan Gold Coast Australia, maka, saya teringin sangat nak melihat Gold Coast Morib. Apakah yang ada di Gold Coast Morib? Oleh yang demikian, borang cuti saya majukan untuk bercuti pada hari Jumaat (memandangkan sistem HRMIS yang tergendala tak sudah).
Petang Khamis kami bertolak ke Gold Coast Morib. Oleh kerana tidak tahu jalan dan menggunakan GPS, pemanduan kami dibawa mengikuti jalan Putrajaya - Dengkil - Banting. Kira-kira sejam lebih jugalah untuk sampai ke Gold Coast Morib. Perjalanan yang melewati kesuraman senja dan awal malam kemudiannya mengingatkan saya tentang sesuatu. Terutamanya apabila terpandang papan tanda yang tertulis `Tanjung Sepat' apabila mula memasuki kawasan Banting. Fikiran saya teringat tentang pembunuhan kejam yang berlaku tahun 2010 di Ladang Gadong, Tanjung Sepat. Melewati ke jalan-jalan yang agak sunyi untuk sampai ke Gold Coast Morib.

 
Mujurlah ada GPS. Maka, tidaklah kami sesat atau terasa hendak berpatah balik. Kami tiba di pusat peranginan sekitar jam 7 malam.



Mr. Hubby agak tergesa-gesa memandangkan kursusnya yang akan bermula malam itu juga. Jom lihat keadaan bilik dulu ye.






 
Melihat bilik yang disediakan Jakuzi, tentunya budak-budak teruja untuk berendam dalam jakuzi yang luas ini. 


 
Malam ini tak ada apa-apa aktiviti untuk budak-budak. Berehat sahajalah sambil menonton Piala AFF Suzuki antara Malaysia dengan Thailand.






Esok paginya, Mr. Hubby perlu menghadiri kursus. Maka, terpulang kepada saya untuk mengatur aktiviti untuk budak-budak. Meskipun agak sukar untuk mengawal 2 orang budak yang nakal, namun terpaksa jugalah saya kuatkan semangat untuk menjadikan cuti saya ini bermakna. Kebetulan pula, Hasya dan Khayra bangun awal pagi. saya gunakan kesempatan ini untuk membawa mereka berjalan-jalan di tepi pantai. Pantai ni tak jauh dari hotel, cuma perlu berjalan tak sampai 300 meter dari bilik.



 
Pantai ini agak keruh airnya. Melihat kulit-kulit siput di permukaan, Hasya mengulang-ulang ayat `she sells shells on the sea shore'.








p.s.: kalau sesekali terbau aroma yang aneh dan kurang menyenangkan, itu kerana resort ni berdekatan dengan tempat pemprosesan makanan ayam hehehe... no wonder okay...

Bersambung di Part II.



 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved