ads

Jumaat, 10 Mei 2013

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Rumah untuk disewa <b>di</b> Taman Dahlia - <b>Salak Tinggi</b>

Posted: 10 Apr 2013 12:00 AM PDT

Salam Sejahtera,

Saya ingin memaklumkan bahawa kami telah menemui dan bersetuju untuk menyewakan kediaman kami kepada penyewa baru mulai 1 Mei 2013.
Alhamdulillah, sempat kami gantikan kipas siling yang telah uzur, rumput rampai yang tumbuh meliar dan membersihkan bilik tidur dan washroom..seperti baru lagaknya..sebelum kemasukan bakal penyewa..(maaf kepada Tok Wan, En Arab dan keluarga kerana terganggu dengan bunyi drill, grinder dsb. :| )

Semoga niat kami untuk menjadi Tuan Tanah yang baik akan diganjari dengan Penyewa yang juga baik, insya Allah..

Kepada yang pernah atau masih menghubungi saya dan isteri, setinggi terima kasih atas kesudian tuan/puan jua.

Kepada mantan bakal penyewa yang berminat tempoh hari, saya mohon maaf sekiranya mempersulit keadaan kerana in the end, kami harus memilih satu bakal penyewa sahaja.
Barangkali kita akan bermuamalat lagi di lain masa, wallahu a'lam.

Sekian, Semoga Allah Merahmati Kita Semua.

Abu Hakimi & Ummu Sofia

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


HMS ABU BAKAR: N 37 <b>BUKIT LANJAN</b>

Posted: 01 May 2013 07:42 PM PDT




Pilihan PKR di DUN Bukit Lanjan
PRU -12 sudah dimenanginya
Undilah calon PKR kali ini
Semoga wujud masyarakat madani
Hasil pentadbiran telus kerajaan negeri
Terus maju di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat
Kehidupan rakyat bertambah baik
Jauh mengatasi kerajaan sebelumnya
Berilah sokongan anda kepada Pakatan Rakyat
Melalui wakil di DUN Bukit Lanjan
HMS ABU BAKAR
paksalleh.blogspot.com
J'Akhir1434/Mei2013



12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


10: IBLIS BERTOPENG MANUSIA DITAHAN <b>DI SUNGAI BULOH</b>

Posted: 25 Mar 2013 11:21 PM PDT

Sungai Buloh: Kegiatan kumpulan samun dan pecah rumah dikenali Geng Pechai yang berleluasa di daerah ini tumpas apabila lapan anggotanya termasuk ketua mereka ditahan dalam serbuan berasingan, baru-baru ini.

 
Ketua Polis Daerah Sungai Buloh Superintendan Junaidi Bujang berkata, kumpulan itu yang disifatkan sebagai ganas dan kejam menyasarkan kedai serbaneka 24 jam dan rumah yang ditinggalkan penghuninya untuk memecah masuk.

Menurutnya, kumpulan terbabit dikesan selepas melakukan samun bersenjatakan parang ke atas sebuah hotel di daerah ini yang dilakukan empat anggotanya pada 9 Februari lalu.
"Susulan laporan mangsa, kami menubuhkan pasukan khas bagi menjejak kumpulan ini yang turut mencederakan mangsa ketika menyamun.

"Hasilnya, enam lelaki ditahan dalam serbuan berasingan di Kota Damansara pada 12 Februari lalu bersama sebuah kereta curi dan senjata parang yang disembunyikan dalam kenderaan itu," katanya pada sidang media selepas sambutan Hari Polis ke-206 di Balai Polis Kampung Baru Subang, di sini, semalam.

Dalam majlis kali pertama diraikan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sungai Buloh itu, seramai 37 anggota dan pegawai dari lima balai polis menerima sijil penghargaan atas perkhidmatan cemerlang. Katanya, dua lagi anggota Geng Pachai ditahan Unit Kereta Peronda (MPV) di Saujana Utama selepas dilihat menunggang motosikal dalam keadaan mencurigakan pada 19 Mac lalu.
"Pemeriksaan mendapati kedua-duanya baru saja melakukan jenayah samun dan rogol serta mereka dalam perjalanan untuk melarikan diri ke tempat persembunyian.

"Hasil soal siasat mendapati mereka anggota kumpulan Geng Pachai yang banyak melakukan jenayah di daerah ini," katanya.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Rumah Kami, Syurga Kami: Kami <b>di</b> Gold Coast <b>Morib</b>

Posted: 09 May 2013 06:00 PM PDT

Salam dan hai


Dah lama sebenarnya nak pergi ke Pantai Morib. Asyik-asyik tengok promosi daripada Groupon ke, Street Deal ke, Mydeal ke dan seangkatan dengannya. Bila masuk gaji, jumpa sahaja tawaran ke Gold Coast Morib, terus sambar. Dah lama beli ni, daripada bulan Januari lagi. Ingatkan masa tu dah habis dapat tawaran paling best, tapi rupa-rupanya sekarang, lebih murah, ada yang RM160+ berbanding RM190+ saya. Pasrah aje la.




Kami tak ikut tol, sebaliknya kami guna jalan dalam daripada Bangi. Tak tau camne D boleh memandu, tapi akhirnya kami memang sampai ke Morib dengan selamat, melalui Dengkil. 
Tapi kami sampai terawal pulak. Check in hotel cuma pada pukul 3 petang pasal checkout bermula 12 tengah hari. Masa saya sampai tu, memang ramai orang tengah checkout. Tapi saya tetap check in dulu, tanpa bawa masuk barang. Que tak lama pun pasal mungkin pergi hari kerja, jadi takde la ramai orang sangat.


Kami diberi akses untuk taman tema Gold Coast, sementara tunggu bilik diberi. Dyzhwar dapat masuk percuma pasal belum cukup ketingian 90cm. Staf hotel dah maklumkan, kami boleh akses taman tema petang hari check in dan pada pagi hari checkout dengan syarat, akses tag tu jangan terkoyak. 
Jadi untuk habiskan masa menunggu pukul 3 petang, saya tinjau kawasan, cari kat mana taman temanya. Memang dah boleh nampak taman tema ni daripada cafe hotel




Tapi bila Dyzhwar dah nampak air, dia terus cam teruja, tak sabar-sabar sangat. Untuk mengelakkan dia pergi panjat tali-tali tu, maka beralah bawa dia pergi mandi kolam.




Masa staf taman tema pakaikan akses tag taman tema, saya dah D awal-awal dah minta jangan terlalu ketat pada pergelangan tangan pasal senang nak ambil wudu' nanti. Staf ok, sangat bekerjasama. Kat situ ada pelampung besar yang boleh disewa. Saya tak ingat pula harganya berapa, tapi rasanya dalam RM30 (termasuk RM10 deposit). Locker pun ada disediakan.
Saya tak pasti boleh bawa makanan ke tak, tapi tak silap ada papan larangan merokok, terjun tiruk, pakai cermin mata (tapi D pakai juga, cane nak nampak kalau tak pakai cermin mata). Staf tak check pun beg, cuma masing-masing fikir sendiri la. taman tema kot, bukan Port Dickson nak berkelah bawah mentari.


Daripada segi pemakaian, walaupun dah tulis kena pakai pakaian renang yang bersesuaian, tapi kalau pakai seluar jeans ke, baju kurung ke, tetap dibenarkan masuk pasal tak semua yang masuk ni nak mandi air. Banyak yang sekadar duduk rileks kat tepi sambil tengok anak cucu mandi.
Infrastuktur taman tema ni tidak la segah Sunway Lagoon, tapi kalau yang pernah pergi Tiara Beach Resort, ha lebih kurang dalam kategori ini la. Tak terlampau luas, tapi selesa dan puas la nak kasi anak-anak mandi air. Mak bapak budak tak perlu amik kira. 
Sebelum masuk ke pintu masuk taman tema ni, ada beberapa kedai kat tepi tu yang boleh beli jajan, barang-barang kenangan, selipar, barang-barang runcit biasa. semua ada.


Cuma perkhidmatan Wi-Fi hotel hanya terhad diruang lobi sahaja. Dah tertera password dan username Wi-Fi kat kaunter, jadi boleh sahaja guna. CUma terhad dalam ruang lobi/ reception hotel sahaja. Maka ramai la orang lepak di ruang lobi. 
Saya sempat ambil beberapa gambar persekitaran taman tema air. Gambar kat bawah ni, saya rasa selamat untuk kanak-kanak ketinggian 60 cm  ke atas dengan pengawasan ibubapa. 












Yang ni pulak area tak berapa menarik tapi dalam, lebih kurang 5 kaki rasanya. orang dewasa boleh berenang disini




Ada banyak lagi kawasan yang saya tak sempat nak snap. Mungkin boleh cuba cari kat google, memang dah ramai review Gold Coast Morib ni.
Kalau tengok daripada gambar, memang banyak kerusi dan bangku disediakan untuk letak barang. Tapi kalau rasa-rasa ada barang berharga, tinggalkan dalam locker siap-siap. Akses keluar masuk adalah bebas. Boleh keluar masuk berapa kali sekalipun, asal pakai akses tag.
Sebagai ibu yang paranoid, saya cuma benarkan Dyzhwar main dalam kolam kanak-kanak, yang setinggi lutut beliau sahaja. 





Bukan itu sahaja, walaupun air lebih kurang 20 cm sahaja, seorang ibu yang paranoid takkan lengkap paranoidnya jika tidak memakaikan pelampung lengkap pada anaknya.



Tapi akhirnya ibu paranoid mengalah apabila anaknya nangis-nangis taknak pakai pelampung tu sampai sanggup benam muka dalam kolam




Maka terpaksa la lepaskan anak *cepatnya beliau membesar sob sob

Namun pelampung tetap dibekalkan.. i don't care. No pelampung, no kolam.





Tapi ye la, kalau dah anak jantan, mana la best sekadar main tepi gigi air. Maka, dia pun cuba aktiviti-aktiviti lain seperti gelongsor ni. Ada la alasan taknak pakai pelampung.



Tengok muka Dyzhwar. selebar-lebar senyum! Tak tau berapa kali la diorang berdua ni naik turun gelongsor tu. Kanak-kanak, even sebesar Dyzhwar sekalipun, dibenarkan untuk naik gelongsor ni, tapi dengan syarat kena atas pengawasan penjaga, walaupun memang ada life guard jaga kat atas.
Kemudian, dia nak pulak cuba kolam yang tinggi 5 kaki tu.. Masuk la dia dengan babahnya





Dyzhwar tak berminat sangat dengan kolam kanak-kanak, mungkin pasal airnya cetek, tapi D cuba juga la bagi dia merasa sikit.


Kami (D dan Dyzhwar sahaja sebenarnya. Saya cuma tukang amik gambar) main kat taman tema ni lebih kurang 2 jam rasanya. Dalam 2:30 saya check semula dengan staff untuk dapatkan kunci bilik. Lagipun tangan Dyzhwar dah kecut sampai macam ni sekali.



Dalam pakej, cuma disediakan buffet breakfast sahaja. Jadi untuk jimatkan masa, saya bawa bekal untuk makan tengah hari. Sanggup ok masak semata-mata nak jimat masa, tenaga dan duit.
Review tentang bilik pula.  Kat luar bilik dah disediakan rak kasut, tapi kami tetap bawa masuk kasut ke dalam hotel. Memandangkan ada banyak blog review berkenaan bau busuk dipersekitaran hotel, untuk saya, rasanya dekat dengan lif baru ada bau tu. Macam ada kilang baja disitu, tapi tak dapat dipastikan. Tapi bau tu tak masuk pun dalam bilik saya, so saya OK. 

Ni ruang masuk bilik tu. Kanak-kanak berlari tidak disertakan dalam pakej.



Ni katil kami, mengikut pakej yang diberi dalam voucher -- Studio Suite. Saya suka katil ni pasal katilnya tak melekat pada kepala katil. Mula-mula saya tak terfikir pun, kenapa la tingkat atas bising dengar orang seret-seret perabot. Tapi rasanya, mereka seperti kami juga, satukan dua katil ni menjadi satu. Bantal ada 3, 2 dikatil dan 1 bantal extra dalam almari.





Ni kawasan TV dan meja solek kot pasal ada hari dryer diberi. Kami humban sahaja barang setempat. TV takde ASTRO tapi ada siaran Vision Four. Jadi OK la, tak bosan sangat. Saya baca review, ada gak bilik yang ada siaran ASTRO. Tapi saya suka takde ASTRO. Pasal takde la channel sukan untuk D hehe.


Ada ruang balkoni, tapi saya tak amik gambar pasal pemandangan daripada bilik kami tak cantik pun. Bilik kami mengadap hutan dan tempat letak kereta. Jadi takde apa nak dikongsi, selain di balkoni ada kerusi dan meja, boleh buat-buat minum petang. 
Ni ruang small bar rasanya. Saya suka kettle elektrik ni pasal saya dah beberapa kali pergi ke hotel yang pakai kettle elekrik yang plastik tu, dalam tu mesti berkarat. Yang ni OK, takde karat dan air memang panas lama. Senang nak buat susu Dyzhwar. Kat bawah ruang bar ni, gambar tak diambil, tapi ada peti ais kecil. Berfungsi dengan baik, siap boleh buat ais lagi.




Oh ya, safety box pun ada tapi kami tak guna pasal tak tau nombor akses sebelum ni apa. Patutnya orang terakhir yang guna, kena biarkan pintu safety box tu terbuka so boleh la kita masukkan barang dan lock pakai nombor baru. Tapi tak pe la, tak penting sangat pun.
Secara keseluruhan, ruang bilik ni luas. Kalau nak bawa toto atau air bed pun muat lagi.
Ni tandasnya. Simple dan lengkap dengan keperluan asas. Towel cuma ada 2+1; 2 towel badan, dan 1 towel muka --yang saya jadikan towel lap kaki keluar daripada bilik air hehe. Barang-barang toiletries yang lain seperti sikat, set jarum dan benang, berus gigi dan yang biasa-biasa tu memang diberikan. Cuma bilik air ni ada bau sikit, sedikit bau yang tak dapat dikesan/ dikenalpasti; tapi tak mengganggu kami sepanjang percutian ke sana, jadi saya OK je.



Ni jakuzzi yang ditunggu-tunggu. Binaan yang selesa, boleh berendam sambil tengok TV kalau bidai tu ditarik ke tepi. Sabun untuk Jakuzzi ni juga diberi. Pasal tak pernah guna jakuzzi, maka trial and error gak la cara nak takungkan air dalam jakuzzi ni. Segala butang saya tekan.



Malangnya, bilik saya ada masalah bekalan air panas. Kurang pasti memang tak penah ada sumber air panas ke (pasal ada baca blog lain yang memang air panas takde) atau masalah hanya untuk bilik saya.  Jakuzzi sedap kalau rendam dalam air panas. Malangnya ada masalah dengan bekalan air panas untuk bilik saya. Keseluruhan bilik, bukan jakuzzi sahaja. Malah di sinki dan shower. 

Saya sempat juga tinggalkan report berkenaan hal tu masa checkout. Cuma sepanjang kat sana, saya tak maklumkan pada pihak pengurusan pasal air panas bukanlah keutamaan kami masa tu dan lagipun dah penat sangat. Malas nak turun naik daripada bilik pasal masa saya daftar masuk, hotel ada masalah dengan line telefon mereka. Jadi Wi-Fi pun takle guna kat lobi. Tapi macam pelik, telefon pun memang takde kat bilik saya. Tak tau la kalau itu antara faktornya.


Lagi satu, hotel memang tak sediakan sejadah. Nasib baik saya ada bawakan sejadah. Mencari-cari gak arah kiblat, pun takde kat siling bilik. Nasib bilik hotel kami menghadap matahari terbenam, jadi dapat agak arah kiblat dalam masa darurat ni. Mengadap matahari  terbenam ni juga adalah baik untuk jemur baju.!
Takde air panas pun tak halang Dyzhwar daripada merasmikan jakuzzi tu. Ha, bola-bola warna warni tak termasuk dalam pakej. Ni bawa sendiri daripada rumah. Sabun pun saya tak pakai sabun yang diberi hotel pasal takut pedih kat mata Dyzhwar. Jadi saya pakai sabun mandian Dyzhwar.
Ada anak kecil ni, apa-apa hal kena kasi dia tidur petang dulu, baru boleh teruskan aktiviti lain.
Petang dalam pukul 6 macam tu, bawa Dyzhwar ke pantai Morib. tak jauh pun, boleh jalan kaki daripada hotel sahaja. 





Mengikut pada keadaan pasir, rasanya sepatutnya ada ketam kecil. Tapi sepanjang kat sana, tak berjaya tangkap/nampak seekor pun. Mesti Dyzhwar teruja kalau dapat tengok ketam kecil ni.


 Air baru nak pasang semula masa ni. Banyak aktiviti lain berlangsung kat pantai ni, macam kereta-yg-jalan-atas-pasir a.k.a aku tak tau apa benda nya tu dipanggil; dan aktiviti bermain layang-layang. Walaupun takde orang main layang-layang petang tu, tapi berdasarkan jumlah layang-layang yang tersangkut pada pokok-pokok, kami yakin memang ramai orang pernah main layang-layang disini. Kalau sapa-sapa nak beri anak-anak pengalaman main layang-layang kat sini, pun OK pasal pasirnya tak sesuai nak bina rumah pasir. lautnya pun tak sesuai untuk mandi.
Malam tu sepatutnya kami pergi makan makanan laut diluar. Tapi Dyzhwar menyusu lepas Maghrib, dia tertidur, dengan saya-saya tertidur, maka memang takde la trip makan makanan laut .. huaa!!! sedar-sedar dah pukul 11 malam, tak sampai hati nak kejutkan Dyzhwar. So makan aje la roti. Nasib ada bawa roti!
Maka tak dapat nak review pemandangan dan kehidupan di Morib pada waktu malam.
Pagi tu, sarapan disediakan. Ruang makan sangat luas dan selesa, walaupun kerusi dan meja diletakkan dekat-dekat. Kerusi untuk kanak-kanak pun sangat banyak, tak payah berebut.
Menu sarapan pagi , saya rasa lebih kurang sama macam mana-mana hotel di Malaysia. Ada banyak pilihan, baik daripada pastry, buah, air, english style, chinese style, sup bagai, sampai la ke nasi dagang. Cuma kebanyakkan tak disediakan secara terus. Macam scramble egg, biasanya disediakan atas permintaan tetamu. Tapi kat sini, scramble egg dah diletak dalam mangkuk  siap-siap, jadi amik ikut kuantiti yang dikehehendaki. Sama juga dengan telur mata kerbau.  Macam pau dalam gambar dibawah, walaupun dihidang dalam stimmer, tapi ntah kenapa, bila sampai ke tempat duduk dah sejuk dan tak panas. 
Daripada segi rasa, makanannya ada yang saya suka, ada yang mungkin tak kena pada selera saya tapi sesuai dengan selera orang lain, tapi tak de la teruk sangat. Ikut orang punya expectation kot. Saya asalkan makanan tak menyebabkan sakit perut, saya OK aje.  Saya sukakan seleksi pastri mereka. Sedap dan portion tak terlalu besar, jadi takde la membazir. Nasi dagang pun sedap. Ruang makan dan stesen makanan dipisahkan, jadi patut la meja makan paling dekat dengan stesen makanan semua dah padat heheh.
Staf di cafe sangat-sangat OK, terutama staf yang sambut tetamu di depan pintu. Staf cafe pun cepat kemaskan meja. Takde complain tentang itu pasal saya pentingkan kecepatan mengemas meja memandangkan saya memang suka penuhkan meja dengan pinggan, jadi kalau pinggan tak diambil, nampak sangat aku lahap kan..
Kat pintu cafe ni, ada pengukur ketinggian, jadi boleh tahu anak lebih 90 cm atau tak. Kalau lebih 90 cm kena bayar, tapi cam Dyzhwar masuk percuma.


Tapi saya tak dapat cuba semua pun pasal Dyzhwar dah cemas tengok team park yang dapat dilihat daripada cermin cafe ni. Maka akhirnya, Dyzhwar menjadi satu-satunya tetamu yang duduk dalam cafe ni tanpa pakai baju pasal dia tak sabar nak mandi. 
Maka berendam la beliau lagi sekali sampai tanned kulitnya.






Kami naik semula ke bilik untuk mengemas dalam pukul 10 lebih. Dyzhwar tidur, saya mengemas. Elok dia bangun tidur, kami terus gerak untuk checkout.
Secara keseluruhan, saya OK aje kos RM190 dengan penginapan saya 2 hari 1 malam di sana. Saya tak harapkan dasyat-dasyat, setaraf hotel 5 bintang atau 4 bintang ke. Cukup tempat selesa, keperluan asas bilik ada, pintu bilik selamat dah cukup untuk saya. Lagipun kami banyak spend masa kat luar bilik. bila balik bilik, cuma untuk tidur. Kalau pun ada perkhidmatan karoeke, takde sempat kami nak pergi kot. Baik gomol Dyzhwar lagi best hehe. Yang lain-lain macam makanan, perkhidmatan pelanggan, tu saya boleh toleransi lagi. 
Lagipun, asal Dyzhwar suka, saya pun suka. Boleh lagi pergi lain kali nanti InsyaAllah. kan kempunan nak tengok malam kat Morib, maka ada la alasan nak pergi lagi ehe


12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2013 11:27 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2013 12:12 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Himpunan Kebangkitan Rosmah anjuran Najib <b>di semenyih</b> capai <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2013 07:34 AM PST

Sabtu-12 Jan:   

Ini semua gambar-gambar dekat Tesco Semenyih di Taman Pelangi Semeyih, Rinching, Selangor.


Meh sini saya ceritakan, Rinching ini bersempadan dengan Beranang dimana Beranang adalah pekan sempadan Selangor/Negeri Sembilan dimana bermulanya Jalan Lama Mantin nak ke Seremban.


Disini populasi dia adalah Melayu 98% di Beranang dan Rinching pula kawasan yang dahulunya estet adalah ramai India namun India walaupun ramai di Semenyih dan Rinching kerana dahulunya estet namun ia tidak seramai yang di Klang atau Brickfields kerana ia terbahagi kepada 3 iaitu Melayu, India dan Cina.


Persoalan dia, adalah kenapa UMNO/BN mengangkut ratusan India dari tempat lain??? Bas-bas disini semuanya bas dari luar dan bas disini ada dalam 50 buah bas dan semunya adalah kaum India yang bukan penduduk Semenyih sebab ni BN+IPF so nak tunjuk India Selangor sokong dia la tuh.


Bas disini teramat-amatlah banyak sehingga menggangu jalan raya yang satu-satunya menghubungkan Semenyih ke KL. 

Berbeza dengan Bersih dan HKR yang ada banyak jalan  altenatif, jalan nak ke KL ada sebuah sahaja jika datang dari arah Beranang atau Semenyih ni iaitu jalan lama KL-Seremban sebelum boleh masuk highway LEKAS atau Kajang SILK.

Bas-bas disini sejak dari awal pagi Subuh sudah membuat parking yang menyebabkan kami nak turun Pasar Semenyih terpaksa bersesak jam kerana jalan yang sempit (yang sememangnya sempit di Simpang Broga) dan bas-bas yang teramat besar dan banyak.

 

Yang bestnya pasal Himpunan Kebangkitan Rosmah 2013 #HKR 2013 di Dataran (parking lot yang tak sampai setengah lebar padang bola sepak) Tesco Semenyih ni ialah semua 99% kaum India dari luar dan PM kita asik-asik cakap pasal isu air, SYABAS, air, air, air, SYABAS, air, air SYABAS, air, air SYABAS, air, air, air , SYABAS.

Yang lain-lain itu macam biasa la gula-gula dia konon kalau tawan Selangor masalah air tak ada dan perjuangan percayakan pembangkang. UMBO/BN juga macam biasa tak lupa bagi penyokong dia gula-gula iaitu beras dan tepung gandunm yang di agih-agihkan saya rasa dalam 3 buah treler besar kot. Lepas tu orang kerumun ambik beg a.k.a goodies yang ada logo 1M dan muka dia.


Himpunan Kebangkitan Rosmah 2013 #HKR 2013 Tesco Semenyih ini juga berlangsung dalam pukul 9:30am ke 12:30pm je. pastu habis la dah panas dah dapat goodies, makan minum dapat apa lagi balik la. Ha ni pun problem, nak balik pun jam, sebab banyak bas kelaur dari Tesco menuju ke KL (tak tahu la kaum India mana dia cekau tapi bukan India sini la sebab India sini banyak PR)


Baju diornag pun senang je nak kenal yang muka naik bas ni, sama ada baju IPF( hitam, putih, merah) atau baju biru dan merah berserta logo BN dan logo satu Malaysia.

Logo BN kat baju tu punya besar kalau boleh dari puncak Broga tu dah boleh nampak dah. Tapi takpelah saya tak kisah pun.


Yang kisahnya ialah dah la bawa orang luar entah dari mana berduyun-duyun bas, lepas tu semua berselerak. Ada sambil dengar ucapan Najib sambil beli Loreal kat Tesco,

usha-usha TV dekat Seng Heng, ada tengah makan Nasi Ayam Gemas dan macam-macma lagi. Eh tak ada lak kedai tutup???? Mana ade sebab tak ada surat pekeliling dan inilah masa nak cari duit lebih.


Akhir kata Himpunan Kebangkitan Rosmah 2013 #HKR 2013 hanya sebuah acara membawa berduyun-duyun bas kaum India dari luar Semenyih dan Kajang serta berkesempatan

membeli-belah barang basah segar di Tesco Semenyih yang buka awal pagi. 

Tesco kan kalau pagi-pagi ikan dan sayuran fresh2 sebab belum pilih lagi. Then naik bas nak balik dengan bawa Tesco punya barang sekali siap tumpang letak goodies UMNO/BN dan barang Tesco dalam shopping cart Tesco lagi. Tesco xguna beg plastik hari Sabtu.

Kesimpulan:


Himpunan Kebangkitan Rosmah 2013 #HKR 2013 Tesco Semenyih: Gagal dan perserta sedikit tetapi akan masuk TV3 dan akan digandakan sebanyak 70,000 kali.


Himpunan Kebangkitan Rakyat 2013 #HKR 2013 Stadium Merdeka: EPIK!!!!! GAME CHANGER!!!!!! JUTAAN RAKYAT!!! SEMUA KAUM!!!! tetapi akan masuk TV3 sebagai Himpunan Shamsidar.


Yang benar,


Broga Girl 658-741


***pic beras tengah agihkan tu bukan saya punya, sebab tak sempat amik tetapi camtu la rupe dia, semua org kerumun sambil tadah tangan, pic yg lain semua Broga Girl 658-741 punya**

Artikel dan gambar adalah milik peribadi broga girl. Artikel di atas ditulis dan dikirimkan oleh Broga Girl.


IKLAN TEXT DISINI


Panggilan Serendah 7 sen dan 1800 FREE SMS. KLIK SINI.


NTRESD Penawar Resdung Anda, Insya-Allah berkesan !!!

KERENGGA: Himpunan Kebangkitan Rosmah anjuran Najib <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2013 03:04 PM PST

Ini semua gambar-gambar dekat Tesco Semenyih di Taman Pelangi Semeyih, Rinching, Selangor.
Meh sini saya ceritakan, Rinching ini bersempadan dengan Beranang dimana Beranang adalah pekan sempadan Selangor/Negeri Sembilan dimana bermulanya Jalan Lama Mantin nak ke Seremban.Disini populasi dia adalah Melayu 98% di Beranang dan Rinching pula kawasan yang dahulunya estet adalah ramai India namun India walaupun ramai di Semenyih dan Rinching kerana dahulunya estet namun ia tidak seramai yang di Klang atau Brickfields kerana ia terbahagi kepada 3 iaitu Melayu, India dan Cina.
Persoalan dia, adalah kenapa UMNO/BN mengangkut ratusan India dari tempat lain??? Bas-bas disini semuanya bas dari luar dan bas disini ada dalam 50 buah bas dan semunya adalah kaum India yang bukan penduduk Semenyih sebab ni BN+IPF so nak tunjuk India Selangor sokong dia la tuh.
Bas disini teramat-amatlah banyak sehingga menggangu jalan raya yang satu-satunya menghubungkan Semenyih ke KL.
Berbeza dengan Bersih dan HKR yang ada banyak jalan altenatif, jalan nak ke KL ada sebuah sahaja jika datang dari arah Beranang atau Semenyih ni iaitu jalan lama KL-Seremban sebelum boleh masuk highway LEKAS atau Kajang SILK.
Bas-bas disini sejak dari awal pagi Subuh sudah membuat parking yang menyebabkan kami nak turun Pasar Semenyih terpaksa bersesak jam kerana jalan yang sempit (yang sememangnya sempit di Simpang Broga) dan bas-bas yang teramat besar dan banyak.
Yang bestnya pasal Himpunan Kebangkitan Rosmah 2013 #HKR 2013 di Dataran (parking lot yang tak sampai setengah lebar padang bola sepak) Tesco Semenyih ni ialah semua 99% kaum India dari luar dan PM kita asik-asik cakap pasal isu air, SYABAS, air, air, air, SYABAS, air, air SYABAS, air, air SYABAS, air, air, air , SYABAS.
Yang lain-lain itu macam biasa la gula-gula dia konon kalau tawan Selangor masalah air tak ada dan perjuangan percayakan pembangkang. UMBO/BN juga macam biasa tak lupa bagi penyokong dia gula-gula iaitu beras dan tepung gandunm yang di agih-agihkan saya rasa dalam 3 buah treler besar kot. Lepas tu orang kerumun ambik beg a.k.a goodies yang ada logo 1M dan muka dia.
Himpunan Kebangkitan Rosmah 2013 #HKR 2013 Tesco Semenyih ini juga berlangsung dalam pukul 9:30am ke 12:30pm je. pastu habis la dah panas dah dapat goodies, makan minum dapat apa lagi balik la. Ha ni pun problem, nak balik pun jam, sebab banyak bas kelaur dari Tesco menuju ke KL (tak tahu la kaum India mana dia cekau tapi bukan India sini la sebab India sini banyak PR)
Baju diornag pun senang je nak kenal yang muka naik bas ni, sama ada baju IPF( hitam, putih, merah) atau baju biru dan merah berserta logo BN dan logo satu Malaysia.
Logo BN kat baju tu punya besar kalau boleh dari puncak Broga tu dah boleh nampak dah. Tapi takpelah saya tak kisah pun.
Yang kisahnya ialah dah la bawa orang luar entah dari mana berduyun-duyun bas, lepas tu semua berselerak. Ada sambil dengar ucapan Najib sambil beli Loreal kat Tesco,
usha-usha TV dekat Seng Heng, ada tengah makan Nasi Ayam Gemas dan macam-macma lagi. Eh tak ada lak kedai tutup???? Mana ade sebab tak ada surat pekeliling dan inilah masa nak cari duit lebih.
Akhir kata Himpunan Kebangkitan Rosmah 2013 #HKR 2013 hanya sebuah acara membawa berduyun-duyun bas kaum India dari luar Semenyih dan Kajang serta berkesempatan
membeli-belah barang basah segar di Tesco Semenyih yang buka awal pagi.
Tesco kan kalau pagi-pagi ikan dan sayuran fresh2 sebab belum pilih lagi. Then naik bas nak balik dengan bawa Tesco punya barang sekali siap tumpang letak goodies UMNO/BN dan barang Tesco dalam shopping cart Tesco lagi. Tesco xguna beg plastik hari Sabtu.
Himpunan Kebangkitan Rosmah 2013 #HKR 2013 Tesco Semenyih: Gagal dan perserta sedikit tetapi akan masuk TV3 dan akan digandakan sebanyak 70,000 kali.
Himpunan Kebangkitan Rakyat 2013 #HKR 2013 Stadium Merdeka: EPIK!!!!! GAME CHANGER!!!!!! JUTAAN RAKYAT!!! SEMUA KAUM!!!! tetapi akan masuk TV3 sebagai Himpunan Shamsidar.
***pic beras tengah agihkan tu bukan saya punya, sebab tak sempat amik tetapi camtu la rupe dia, semua org kerumun sambil tadah tangan, pic yg lain semua Broga Girl 658-741 punya**
Artikel dan gambar adalah milik peribadi broga girl. Artikel di atas ditulis dan dikirimkan oleh Broga Girl.

BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Mar 2013 11:22 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kempen Bersama Calon DUN <b>Semenyih</b> | PSM KAJANG

Posted: 18 Feb 2013 07:49 AM PST

17 Feb 2013, Ahad

Bermula dari pukul 8.00 pagi di Pasar Pagi Beranang dengan edaran risalah, berakhir dengan satu ceramah  di Taman Manickavasagam Semenyih, anjuran PKR. Program tersebut habis pada lebih kurang 11.30 malam – 'election mood' sudah ada tapi 'election' sahaja tak tahu bila mau mari! Sekarang ura-ura ialah pada bulan Jun. Asalkan bukan 'emergency' yang di 'declare' cukuplah.

Bakal calon pilihanraya kami Saudara Arutchelvan untuk kerusi N24 Semenyih, yang juga  Setiausaha Agung PSM memang banyak stamina – walaupun saya letih sehari suntuk berjalan, tapi saudara Arul memang 'steady'. Sebenarnya sesiapa pun boleh rasa 'motivated' dengan calon-calon pilihanraya Parti Malaysia Malaysia – Sdra Dr. Kumar, Dr. Nasir, Comrade Saras dan Arul  yang mempunyai motivasi  begitu tinggi untuk berkhidmat pada rakyat lebih dari 16 jam setiap hari tanpa lesu. Memang membanggakan 'to be part of PSM' – satu parti yang berprinsip, berani dan BERSIH.

DSCN9007

Respon Penduduk

Sehari sebelum saya ada menghadiri program Saudara Arul di Kampung Sri Tanjung di mana penduduk di sini amat selesa dengan Saudara Arul, cara mereka berinteraksi dan itu satu kemajuan yang amat ketara. Antara isu Taman Sri Tanjung ini telah di bantu oleh Saudara Arul ialah isu CF, kini kebanyakan taman perumahan sudah mendapat CF. Satu perubahan yang juga dinikmati oleh penduduk di Taman Pelangi dan Broga yang mendapat jalan bertar dan lampu jalan yang menjamin keselamatan mereka.

DSCN8998

Di Beranang, majoriti penduduk etnik Melayu-Muslim. Di kawasan ini memang kurang undi yang diterima oleh Sdra Arul pada tahun 2008. Namun apa yang kita lihat hari ini jauh lebih bagus dari segi tahap penerimaan wakil 'opposition', tak ada 'hostility' dan kita yang mengedarkan risalah rasa lebih selesa kerana tidak terasa asing. Ini, saya rasa kerana saudara Arul sebagai ahli Majlis Zon 18 yang juga mempunyai pusat khidmat di Rinching telah banyak membuat kerja di kawasan ini sejak 2008.

Selepas Beranang, kami mengedar risalah sambil jumpa penduduk di pekan Semenyih – lebih ramai orang yang kenal saudara Arul dan 'volunteer-volunteer' PSM – mereka terus berjabat tangan dan bertanya khabar. Ada juga yang mengambil kesempatan untuk memberi aduan.

Kemudian, kami sambung memberi risalah di Semenyih Central – yang melucukan apabila kawan-kawan yang menyambut Tahun Baru Cina meminta 'angpau', saudara Arul terus berkata, 'ambil angpau dari BN, beri undi pada Pakatan' – "betul, betul, betul itu" begitulah respon ceria penduduk.

DSCN9040

Selepas makan tengahari, kami beredar pula ke Kampung Bharu di mana beberapa kawan-kawan di sana telah membawa kami melawat penduduk rumah ke rumah. Tahun 2008, aduan pertama mereka kepada saudara Arul ialah mengenai isu geran tanah – hari ini majoriti sudah dapat geran. Majoriti penduduk di sini beretnik Cina. Nampak Arul sahaja, mereka terus angkat tangan perjuangan mereka – 'ini kali mesti menang, mesti menang' – begitu tinggi harapan mereka untuk membawa satu perubahan dan semangat ini sangat penting untuk calon-calon kita bekerja kuat.

DSCN9019

Selepas itu, kita ada satu ceramah kelompok di hadiri oleh lebih kurang 60 orang di Kg. Sireh. Sebuah kampung yang telah mendapat 'recognition' atas usaha saudara Arul dan rakan-rakannya. MPKj pun tak kenal adanya satu Kampung Sireh, kini mereka sudah ada papan tanda, jalan bertar, pungutan sampah dan sebagainya.

Ceramah kecil-kecilan ini bertujuan memberitahu hasrat PSM mengenai pilihanraya ke 13.  Beberapa soalan penting telah diajukan oleh penduduk semasa ceramah kelompok ini, antaranya 'jika kita mengundi opposition, kerajaan boleh tahuke?' Menurut Sdra Arul, sejak pilihanraya 2008, nombor siri yang tertera di sebelah setiap nama pengundi tidak wujud lagi, maka government tidak boleh mengesan, lagipun undi adalah rahsia. Maklumat tambahan saudara Arul, polis dan askar pun boleh mengundi kali ini di depan kehadiran pihak pembangkang. Memang BERSIH telah membolehkan perubahan-perubahan ini.

Satu mesej saudara Arul semasa ceramah kelompok ini tentang logo PSM yang sangat menarik 'ini adalah tangan perjuangan, bukan tangan yang meminta sedekah atau mengambil rasuah. Di mana-mana sahaja berlaku perjuangan rakyat, di situ setiap orang secara automatik akan menghayun tangan ke udara dengan tegas – itulah tangan perjuangan yang selama ini dan selama-lamanya akan membawa perubahan nyata'.

Letchimi

Logo PSMhari kebangkitan rakyat2hari bangkit rakyat1

OPTIMIST UiTM: JCM @ <b>Beranang</b>

Posted: 17 Feb 2013 09:52 PM PST

Sepanjang cuti semester kali ni, warga OPTIMIST UiTM telah terlibat dengan beberapa lokasi untuk program Jom Check Mata (JCM). Antaranya ialah pada 3 Februari 2013 yang lalu, JCM telah berlangsung dengan jayanya di Klinik Kesihatan Beranang, daerah Hulu Langat. 
Memetik daripada blogger Fatin yang juga merupakan pelajar optometri tahun 2, di situ terdapat empat saringan (kaunter) iaitu saringan refraksi, saringan glaukoma, saringan diabetik retinopati dan saringan katarak. Tetapi pesakit terlebih dahulu dikehendaki mendaftarkan diri di kaunter pendaftaran. Selepas selesai semua saringan, optometrist yang bertugas akan memberikan konsultasi kepada pesakit.
Sekitar suasana JCM di Klinik Kesihatan Beranang;
Kaunter Visual Acuity Test. (Subjective refraction)
Kaunter Autorefraktometer (Objective refraction)
Kaunter saringan diabetik retinopati.
Kaunter konsultasi oleh Optometrist UiTM

JCM di Klinik Kesihatan Beranang yang berlangsung selama sehari ini telah mendapat sambutan yang baik oleh penduduk sekitar daerah Hulu Langat. Ribuan terima kasih diucapkan buat semua yang telah terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam menjayakan program JCM kali ini.  =))

Sekian,

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Ceramah Terkini!!! YB Azmin Ali <b>di Selayang</b> - AGEN DSAI....

Posted: 09 Apr 2013 10:49 PM PDT

Ruang Iklan Teks Berbayar

Panas!! Hanya Modal RM25,
Anda Berpotensi Mendapat RM10,000 Dalam Masa 5 Minggu
- KLIK SINI 11/7/13 Tamat

Product Menjimatkan Petrol Terkini!!!! Sehingga 50%...- BERMINAT KLIK SINI 13/10/13 Tamat

Blog Agen Dsai Ikut..

Gelombang Sokongan Rakyat Makin Kuat <b>Di Selayang</b> - Selangorku

Posted: 20 Apr 2013 02:31 AM PDT

SELAYANG, 20 APRIL: Gelombang sokongan rakyat terhadap Pakatan Rakyat(PR) makin kuat di Selayang berdasarkan kecemerlangan pentadbiran dan pelbagai program yang diaturkan Kerajaan Negeri Selangor sebelum ini.

Calon Parlimen Selayang, William Leong(PKR) berkata, rakyat dapat merasai perbezaan ketara di bawah pentadbiran PR Selangor yang dilihat lebih banyak menyelesaikan masalah berbanding Umno-BN.

"Saya yakin rakyat telah buka mata dengan satu keyakinan bahawa Kerajaan PR boleh memerintah dengan baik, jujur dan telus.

"Saya sendiri sering turun padang untuk menyelesaikan masalah rakyat dan sekaligus memberi satu harapan kepada rakyat untuk membentuk Kerajaan Persekutuan yang baru," katanya.

Bagi calon DUN Rawang, Gan Pei Nei(PKR), beliau berharap rakyat akan memberi mandat sekali lagi kepada PR untuk mentadbir Selangor bagi meneruskan kecemerlangan yang dilaksanakan sejak tahun 2008.

Beliau yang kekal bertanding di kerusi DUN tersebut buat kali kedua yakin manifesto gabungan itu serta program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) mampu memikat hati rakyat untuk terus kekal menyokong PR.

"Saya rasa rakyat melalui maklum balas yang kita terima mereka nampak ada perbezaan ketara di bawah pemerintahan PR khasnya seperti polisi air percuma, program MES dan sebagainya.

"Kita dilihat sebagai sebuah kerajaan bebas rasuah dan terbukti bersih serta amanah di mana ia diakui oleh Ketua Audit Negara sendiri.

"Secara tidak langsung ia memberi keyakinan kepada rakyat untuk terus menyokong PR," ujarnya.

Sementara itu, calon PAS DUN Taman Templer yang ditandingi Zaidy Abdul Talib berjanji akan meneruskan kecemerlangan pentadbiran PR di Selangor dengan membawa harapan rakyat yang menuntut perubahan.

Katanya, beliau akan melakukan yang terbaik dengan menawarkan khidmat kepada rakyat dan menyerahkan kepada mereka untuk memilih pemimpin yang dirasakan layak.

"Kami di sini akan meneruskan kecemerlangan yang dibuat oleh PR dalam tempoh lima tahun. Di Malaysia.

"Kita akan tawarkan khidmat kepada rakyat dan serahkan kepada mereka untuk memilih calon yang terbaik. Saya cukup yakin dengan kebangkitan rakyat yang percaya kepada PR," katanya.

Calon PKR DUN Kuang, Tengku Maraziyah Tengku Sulaiman pula berharap rakyat akan memberi sokongan padu kepada PR yang sentiasa berusaha membela nasib rakyat.

Beliau juga berharap pilihan raya kali ini akan berlangsung secara aman tanpa sebarang provokasi oleh pihak tidak bertanggungjawab.

"Saya ingin memenangi kerusi DUN ini untuk masa depan warga Kuang kerana saya telah pantau keadaan di sana sejak tahun 2000 lagi.

"Saya akan meneruskan apa yang ingin dilaksanakan oleh PR di mana ia terbukti telah berjaya malah akan ditambah baik lagi seperti yang ditawarkan dalam manifesto PR Selangor," ujarnya.

Pendapat Anda

Pendapat

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved