ads

Sabtu, 17 September 2011

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


atenzone: [Lepak-Lepak] Berbuka Puasa <b>di Cheras</b>

Posted: 24 Aug 2011 11:47 AM PDT

Diam tak diam, kurang seminggu je lagi kita dah nak menyambut Hari Raya Aidilfitri. Minggu-minggu terakhir puasa ni baru berkesempatan nak berbuka sama teman-teman. Alhamdulillah, dapat jugak merasa dan mendapat kebenaran. Terima kasihlah pada kakak yang pinjam kereta anda tu, kalau tak, memang tak sampailah ke sana.
Kedai yang dipilih nak berbuka ni sebenarnya tuan pemiliknya Kak Yana, teman kami jugak. So, takdelah susah nak cari tempat, kasi tau je kat dia, semua settle. Aku orang paling lewat sampai. Almaklumlah, kena tunggu kakak pulang dulu, barulah dapat pegi sana. Tapi aku tak drive sampai Cheras ni sebab takut sesat. Ambil jalan mudah, park kat Sg Besi then naik LRT ke stesen Cheras. 100 meter je dari stesen tu. Dekat sangat.

Ada antara diorang ni lama tak jumpa. Ada plak yang selalu jumpa tapi kitorang tetap havoc dan sawan bila jumpa. Sembang tak ingat dunia. Tapi diorang lah. Aku selalu jadi pendiam je. Eh nak termuntah plak. Yang penting dapat duit raya tu. Untunglah. Nak dekat pukul 10 baru reti nak balik tu pun sebab hujan. Kalau tak hujan, alamatnya sampai sahur melepak situ. 
Thank Kak Yana atas layanan terbaik dan juga pada kakak-kakak dan abang yang sudi berbuka dan mengajak diri ni. Bila lagi korang nak nampak muka Aten waktu malam? Jumpa lagi kalau ada jodoh. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.
posing terakhir before bertolak pulang
p/s : thank Kak Dayah dan Abang Jumaat untuk gamba-gamba.

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Masjid Bandar <b>Bukit Raja</b>: Kutipan Dana @ 29 Ogos 2011: RM <b>...</b>

Posted: 12 Sep 2011 02:12 AM PDT

DARI MEJA BENDAHARI JPMBBR,
"Assalam,
Alhamdullillah, walaupun dalam keaddan yg pasif tanpa sebarang aktiviti danjurkan oleh JPMBBR pada bulan Ramadhan. Sumbangan wakaf dan derma adalah amat menggalakkan. Ribuan kesyukuran atas keikhlasan dan rasa keinginan utk melihat terdirinya rumah Allah di Bdr. Bkt Raja." -Mhj Halim

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Cheese Tart <b>di</b> Kota <b>...</b>

Posted: 15 Aug 2011 12:00 AM PDT

Salam sejahtera kpd semua, sempena Ramadhan ni sy full time buat kek dan sedikit kuih,
sementara itu, sy menerima tempahan utk

- Cheese Tart shj (blueberry, Strawberry, Chocolate)
- Cheese Cake dan Choc Cake turut sy jual dlm bekas2 kecil.

Jika berminat, sila hubungi/sms sy di 0176209552 (ikin)

*Cheese tart sy teramatlah sedap penuh dgn cheese yg lembut..:))

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air <b>Di Kuala Selangor</b>

Posted: 17 Sep 2011 12:53 AM PDT

KUALA LUMPUR – Beberapa kawasan di kawasan Kuala Selangor akan mengalami gangguan bekalan air berjadual akibat kerja-kerja menaiktaraf sistem bekalan air pada 27 dan 28 September ini.

Pengarah Eksekutif, Hal Ehwal Korporat Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas), Abdul Halem Mat Som berkata, gangguan tersebut akan berlaku bermula pukul 9 malam hingga 5 pagi pada 27 September.

"Gangguan bekalan air ini disebabkan kerja-kerja Penggantian Dua Unit Injap Kupu-Kupu Bersaiz 600mm Yang Rosak Di Jalan Klang, Kuala Selangor," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Abdul Halem berkata, gangguan itu akan berlaku di beberapa kawasan di Pekan Lama dan Bandar Baru Kuala Selangor, Assam Jawa, Pasir Tuntong, Sungai Buluh, Jeram, Sungai Sembilang, Sungai Janggut dan Kampung Suara.

Justeru, kata beliau, Syabas menasihatkan para pengguna supaya menyimpan bekalan air secukupnya serta menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan tersebut.

Tambahnya, mereka yang mempunyai sebarang pertanyaan diminta menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan (PUSPEL) menerusi talian bebas tol 1-800-88-5252 atau SMS dengan menaip PUSPEL<jarak><aduan/pertanyaan dan hantar ke 39222.

"Informasi ini juga boleh diperolehi dari laman web SYABAS di www.syabas.com.my; www.twitter.com/puspel dan 'facebook' dengan menaip 'puspel' atau 'puspel syabas," katanya. – mynewshub.my

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


PR Miri holds dual celebration on modest scale | BorneoPost Online <b>...</b>

Posted: 16 Sep 2011 10:28 PM PDT

Posted on September 17, 2011, Saturday

MIRI: Pakatan Rakyat Miri celebrated Malaysia Day and Mid Autumn Festival on a modest scale on Thursday.

The dual celebration which took place at PKR Miri office drew a small crowd of fewer than 100, in contrast to a few thousand people at the SUPP Miri Youth organised street party nearby.

"We cannot fight money with money, but do what we can to remind people what Pakatan Rakyat stands for," said PKR Miri chairman Dr Michael Teo who announced the winners for a lucky draw for 10 gift hampers and 100 'ang pows'.

Despite the drizzle, the small crowd passed around mooncakes after a cake-cutting session with Bukit Lanjan assemblywoman Elizabeth Wong, Piasau assemblyman Alan Ling Sie Kiong, PKR Sarawak Youth secretary Zulhaidah Suboh, Dr Teo and DAP Senadin chairlady Lim Su Kien.

The organisers and supporters also held a procession with flags and lanterns around town, which cut through the street for the SUPP Miri-organised street party without incident.

PART2 PAPA GOMO NOW YOU CAN TRY YOUR MOTHER&#39;S <b>...</b>

Posted: 17 Sep 2011 06:43 AM PDT

PART2 PAPA GOMO NOW YOU CAN TRY YOUR MOTHER'S ASSHOLE WITH YOUR MALE PARTNER MOTHERFUCKER HINDU JAYAGOPAL ADAIKKALAM

Blogger Papa Gomo posts footage aimed at placing Anwar at the scene, plus a teaser of a new video.

PICTURE OF PAPA GOMO FUCKING HIS MOTHER  

MP Datuk Seri Zahrain Hashim today launched another attack against his former party, PKR, claiming that Datuk Seri Anwar Ibrahim had backed the removal of Elizabeth Wong from the Selangor government.

Zahrain, who was the Penang PKR chief, alleged that the PKR de factor leader had sought the help of other party leaders to pressure Wong to quit.

"I remember how he lied to us on the sex scandal involving YB Elizabeth Wong from Bukit Lanjan," said Zahrain (picture).

"When the scandal was at its peak he called us for a meeting telling us that Elizabeth Wong must resign as executive councillor and assemblyman," he added.

The Bayan Baru MP said Anwar also said in the meeting that he had in his possession Wong's sex video and it would be shown to all leaders.

"We were shocked by the revelation and he said he would show us the video," said Zahrain.

"We have been waiting to watch the video, but till today none of us has seen it," he added.

Wong's private pictures first surfaced on the internet in February last year, which resulted in her tendering her resignation to the Mentri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

Her resignation was, however, rejected by Khalid and Wong returned to the state administration after she went on a long leave.

Zahrain said Anwar then turned against Kulim Bandar Baru MP Zulkifli Noordin, who spoke up against Khalid.

"Kulim who criticised the mentri besar for retaining Elizabeth Wong, was later sacked," said Zahrain.

Even without these pics, corruptions, murders and sex scandals are already accepted daily inconveniences that Malaysians have to put up with. So grow up, Najib!

now WATCH ME FUCK THIS LADY I AM A BARISAN FRIENDLY

DR SEX SAYS YOU CAN FUCK ANY ONE IF URE A BARISAN FRIENDLY

Great sex just happens
True. It 'just happens' once in a while. But if you wish to have a fulfilling sex life where each encounter leaves you wanting for more, stand up and take charge. There's no standard 'to-do' list that will work wonders for everyone every time, which is why good communication and mutual willingness to experiment is a must. That mindblowing sex will end with an orgasm in bed, but starts with a stimulating conversation on the couch. 


After a certain age, sex is no longer important
The person who came up with this idea must have been a party pooper. If you are capable of having sex (and feel like it), just do it. It's as simple as that. 

Moreover, the positive physical and emotional repercussions of frequent sex can even add some years to your life. With age, loss of libido is common, but factors such as hormonal issues, depression, communication problems with partner and anxiety disorders play an equally important role.

Most men are not interested in foreplay
Most women believe that men usually have one goal when it comes to sex and that is reaching an orgasm. But a lot of men have thankfully risen above just the orgasm and are attentive to the needs of their partners. In fact, men enjoy foreplay as well, as it helps them to keep the performance stress away and think about something other than their erection.

Look at these pics again. Everyone tells the truth about what is going on in the scandalous Malaysian bureaucrazy. How can anyone hide this truth?

MP Datuk Seri Zahrain Hashim today launched another attack against his former party, PKR, claiming that Datuk Seri Anwar Ibrahim had backed the removal of Elizabeth Wong from the Selangor government.Zahrain, who was the Penang PKR chief, alleged that the PKR de factor leader had sought the help of other party leaders to pressure Wong to quit. 

"I remember how he lied to us on the sex scandal involving YB Elizabeth Wong from Bukit Lanjan," said Zahrain (picture).



Kalau berani datang lah London. Boleh interview Bala and RPK in one trip. . ., and don' t forget to bring Zaharin along! That RM2:00 man suka makan angin and free trip. Also, if Big Fat Mama wants to tag along bring her also. I am sure she will love to do her shopping spree on Oxford Street, now that they are having mega summer sales. Kesian dia, sebab dia dah tak dapat pergi shopping in Paris this summer…, so bawa lah dia pergi London juga!

Sex can be an intimidating experience for a variety of reasons, but there are some things that can happen in bed that are likely to truly scare your partner.

In order to avoid freaking her out, keep a few guidelines in mind when it comes to weird, unexpected or downright frightening acts like these. 

Sex toys: The first thing that could scare some woman in bed is asking her to do something that she's never done before. Depending on how confident she is, a request for something she has no previous experience with may have her shaking in her boots (or stilettos, as the case may be). Before you spring a new idea on her, get a feel for her knowledge and comfort level on the subject. A simple: "Have you tried this before?" can go a long way to not scaring her before you get started.

Hands around her neck: A casual act of wrapping your hands around her neck and giving it a little squeeze might be perfectly alright if she's been warned ahead of time that it's something that turns you on, or certainly if she is the one who has requested it. However, choking her out of the blue during sex is a surefire way to have her springing out of bed. There are many people genuinely enjoy rough sex, violent role-playing and even some real pain, but if you haven't discussed your predilections with your sexual partner well in advance of getting into bed with her, you must not spring something like this on while her defenses are down.

Rear view: Some women are turned on by the idea of anal stimulation, while others may find it disgusting. Before you know which kind of woman the one you're in bed with is, do not go anywhere near her backside. Unexpected anal penetration is pretty much guaranteed to scare her in bed. Even getting too close to the general area with your fingers, your tongue or a toy can be enough to freak out some women. Get an idea of her views on the act before you try anything anal.

Most women would be able to handle a simple vibrator or maybe a blindfold, but if your idea of fun props includes shackles, ropes, whips, and textured butt plugs, you may want to ease her into the idea before you bring out all your toys.

Talking dirty: This happens all the time in the privacy of your bedroom. In the heat of the moment, all kinds of things can come out of your mouth if you're not careful. The downside of this is that actions aren't the only things that can scare her in bed; your words can do the job just as well. Maybe you started off by whispering a fantasy in her ear, but once your voice takes on a serial killer-like intensity and you start getting into too much psycho detail, your little story takes a dark turn and she makes up some excuse about having to wash her hair or get up early in the morning. Keep these little tales to yourself if you want to avoid scaring her in bed.
Naturally, what scares one woman in bed might make another woman all hot and bothered, so you never can tell how she's going to react to a certain kink, fetish or unusual practice – until you ask her, of course. If she is into fetishes, it's unlikely she will keep quiet about them. On the other hand, if you bring it up and she bolts, it's better that you find out early on that you're sexually incompatible
.MORE PICTURE

.MORE PICTURE

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Raya Aidilfitri 2011 – 1432H « .:: Aku Seorang Isteri & Ibu ::.

Posted: 08 Sep 2011 03:58 AM PDT

Raya Aidilfitri 2011 – 1432H 0

Assalamualaikum,

Raya tahun ni beraya di Ulu Klang, pastu Shah Alam. Raya ke dua gerak ke Jengka rumah Tok Cek. Raya ke3 pula ke rumah Mama di Chini 03. Bertapa sana sampailah raya ke5.

Sekarang seminggu lebih dah ye kita beraya.. takkan nak beraya sebulan macam puasa sebulan ye tak? hehe apa pun kalau orang jemput open house tu, kita join jelah kan.. makan2, mengeratkan silaturrahim sesama kita.. tp bila di fikir2.. makin lama makin kurang yang buat open house.

Ada juga yang menjemput, 'datang ajelah bila2 nak beraya, okay. tapi bagitahu dulu bila nak datang.' terima kasih. insya-allah kalau berkesempatan.

Kepada kengkawan terdekat, jemput2 juga ke rumah asid di Shah Alam ni.  Macam biasa, nak  datang tu hapaq awal2 sat gi dapat air teh bujang aje. hehe

Selamat hari raya. Maaf di pinta.

Blog Widget by LinkWithin
asid

Jom Slim dan Sihat dengan cara yang mudah dan selamat

banner!

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


.. a man in a home ..: perihal banjir <b>di sungai buloh</b> dan ktmb

Posted: 16 Sep 2011 01:37 AM PDT

See. Banyak betul pengalaman hidup dengan KTMB walaupun baru 2 tahun lebih jadi pengguna setia Kereta Api Antarabandar ni. 
Aku tak tahu la semua orang maklum ke tak pasal banjir ni, tapi rasanya kalau korang ada kat KL Sentral, dapat info kot. Tren semua akan lambat dan berhenti lama di stesen. 
Khamis pukul 2.03 pagi, seperti biasa ni la train aku ke KL. Menunggu Senandung Langkawi yang delay seperti biasa. Sampai2 je train, berdesup la masuk ke koc yang berkenaan, duduk selesakan diri, sekaliiii orang KTMB mintak keluar, katanya tren ni berhenti takat Ipoh je, Untuk ke KL Sentral, kena naik bas yang disediakan. Ya Allah, aku ni dah la tak pernah naik bas ekspress seumur hidup. Terus cuak. T__T

Okay, fine, alhamdulillah selamat sampai KL Sentral lagi awal dari yang dijadualkan. Dengan sengsara pemandu bas pasang cerita rempit volume maksimum, nasib baik aku dah telan ubat batuk, memang terus boom tidur.
Aku rasa naik train lagi best. Hehe. Dalam train ada kafe, atas bas mana adaaaa.  Eh eh itu je ke. 
-------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------
Haaa, masa nak balik Perak pun jadi gini jugakkk.
Train dari KL Sentral tak dapat nak lalu Sungai Buloh. End up, KTMB sediakan bas untuk ke Rawang dan dari situ tren ke Ipoh diteruskan. Rezeki aku beli ETS masa ni, koc Silver kan RM 25 aja. Kalau Platinum n Gold tu yang mahal sikit. (Platinum paling mahal). Masa kat Stesen KTMB Rawang, nampak tren ETS. Haha berlari-lari la aku cari koc. Tapi tgk2 semua seat dah penuh. 
Rupanyaaa tu train ETS pukul 7 malam. Lamaaa sangat delay hampir 2 jam lebih kot sebab masa aku sampai dah 9.20pm.  Train aku pukul 9 malam, akhirnya terpaksa la menunggu sampai 10.50pm baru ETS tu ada, bayangkan sesapa yang beli tiket lepas tu, pergh lagi lama kena tunggu kan. 
ETS setakat ni tak pernah delay lagi, so takde la rasa geram sangat. 
Cuma kesian pada yang naik Senandung2 tu. KL Sentral ke Rawang naik bas, Rawang ke Tanjung Malim naik Komuter, Tanjung Malim ke Ipoh naik bas, lepas tu idok la aku taw. 
Dan macam biasa, rasanya banyak orang menumpang masuk tanpa tiket. :p Yelahh, mana ada check tiket langsung.
p/s - KTMB, anda sudah 100 tahun. :p 

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


JJCM Azue D&#39; SerieS: JJCM - BUFFET RAMADHAN <b>DI BANGI</b> <b>...</b>

Posted: 24 Aug 2011 09:46 PM PDT

Salam Ramadhan Buat Semua...
masing2 kompom sedang mengira hari nie kan...
mengira hari keluar gaji...mengira hari nak balik kampung...
mengira masa nak balik kojer...dan mengira waktu 
nak berbuka nie...hehehhe...
Insyaallah hari nie Azue akan bertolak ke kampung halaman
CIk Abe Azue di Jerteh , Besut , Ganuuu...
Harap2 hari nie jalan x jammed ler gamaknya...
terpaksa lah Azue cuti awal tahun nie...gara2 nak
kelik ghayo... x sanggup ler rasanya
nak menempuh jammed lama2....
Doakanlah Azue selamat sampai menuju destinasi yerkk..
Minggu lepas..sempat ler kitorg berbuka puasa di BGR nie...
kessnyaa...semua tempat dah fully booked..so terjumpalah
Kalau kiter booking awal2 beli voucer tu sehari sebelum
tarikh kita nak book tu...dier kasi harga RM48.00nett
kalau kiter main redah jerk hari kiter nak buka puasa tu
dier akan jadi RM68.00 sorg x silap...
Tapi kalau booked ramai..dier akan kasik special rate
ler...so far memang makanan sangat2 puas hati ler
berbaloi2 wa cakap lu...sebab kitorg nyer 
rate dpt RM40.00nett lagi...
Mana nak dptkan rega macam tu....jomm ler layan
piccas kitorg berbuka puasa kat sini...
Sebelum tu nak ucapkan terima kasih kepada pihak
Penaja yg sudi bawak kami makan2 kat sini
saper lagi...kalau bukan Comp. My Cik Abe Saye
Ruang makan yg selesa dan besor
Kitorg dpt tempat kat dlm nie ader Air Cond
So BUffet Ramadhan nie sampai 28hb Aug yerr
Spaggeti dier agak tawar skett ler....
Satay Ayam & Daging...memang sedappp...suker2
Kambing Panggang ala2 golek2...tapi Azue x makan ler...
Desert...sumer kuih talam2...mcm2 ader..
Haa penuh meja kitorg...hehhehe
Yg nie goreng2 ler..Popia...Kentang..Nugget...Otak2
Buah2 rambutan..Langsat....
Yg nie Azue suker...Puddding mcm2 raser
Pasta Carbonara...pun raser tawar skettt
Kuih Raya pun Ader aii tell uuu...
Last sekali kitorg try Mee Rebus dier...memang sedap..
Ehh...ader lagi ler..Udang Bakar....perghh...besor plak tu Udang dier..
Tenkiuuu Boss...Lepas nie mau makan di manaaaa ehhh
Of Course ini bini boss daa...hahahaha
Atz Big Family....Anak...cucu...N Nenek...
Oklah...Sekian sahaja untuk kali nie...alamakk hujan plak kat luar tu..
Cadang nak balik tgh hari nie...skg nie tgh tunggu Keter
Siap di service2 dulu sebelum balik...
So esok akan keluar Entry Last kopek sebelum raya...
Kalau rajin...bleh buat entry lain kat kg...tapi..
Biler dah balik kg...banyak sgt xtvtnya...
Salam Aidilfitri Buat semua kengkawan yerkkk...
Maaf Zahir dan Batin dari Azue Sekeluarga...

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Warga SMK Bandar Tasik Kesuma <b>Beranang</b> Serah Sumbangan

Posted: 08 Sep 2011 06:35 PM PDT

by Azlin on September 9, 2011

Warga SMK Bandar Tasik Kesuma Beranang Serah Sumbangan RRSYC

Beranang, Jun 2011 – Warga SMK Bandar Tasik Kesuma Beranang telah menyerahkan sumbangan mereka bagi program Ramadhan Relief Malaysia: Show Your Care diwakili oleh Penolong Kanan, Pn Hjh Nor Rohani. Sumbangan tersebut merupakan hasil kutipan sekolah ini sempena pelancaran Tabung Amal Koperasi SMK Bandar Tasik Kesuma Beranang. Kutipan tersebut berlangsung semasa Hari Terbuka Koperasi sekolah.

Semasa program penyerahan sumbangan dilakukan, Pemangku Ketua Pengurusan Dana dan rakan Kerjasama Islamic Relief Malaysia (IRM), Siti Fadilah, turut menyampaikan ucapan penghargaan dan sedikit pengenalan tentang IRM kepada guru-guru dan para pelajar.

Turut hadir semasa penyerahan sumbangan ialah Penolong Kanan, Pn Hjh Nor Rohani, barisan guru-guru serta para pelajar tingkatan 3 dan tingkatan 6.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Malaysia Food Promotions: Justberrys Dessert House Menu

Posted: 16 Sep 2011 03:16 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Justberrys Dessert House Menu. Posted by Food Promotions On Saturday, September 17, 2011. Location: Justberrys Dessert House. F1. AV 152, 153, 156 & 157, Sunway Pyramid, No. 3 Jalan PJS 11/15. Bandar Sunway, 46150 PJ. Website: ...

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Menteri Agama Jamil Khir ada kediaman Mewah <b>di Batu Caves</b>?

Posted: 15 Sep 2011 11:40 PM PDT


KUALA LUMPUR: Timbalan Ketua Angkatan Muda KEADILAN, (AMK) Khairul Anuar Ahmad Zainuddin menggesa Menteri Di Jabatan Perdana Menteri yang bertanggungjawab terhadap hal ehwal Agama Islam, Datuk Seri Jamil Khir menjelaskan rumah mewahnya yang dianggar menelan jutaan ringgit.


Keraguan timbul apabila menteri yang baru dilantik 3 tahun oleh Perdana Menteri dan hanya memiliki gaji tidak menjangkau RM15,000 itu, mampu memiliki kediaman mewah dalam masa yang singkat.

"Kalau dia (Jamil Khir) rasa seorang yang berpegang teguh terhadap agama dan ada kebertanggungjawaban terhadap negara, dia perlu jujur menjelaskan kekayaan sebelum dan selepas (menjadi menteri)," katanya mengulas isu yang didedah oleh akhbar Suara Keadilan semalam.

Khairul berkata ia bukan perkara memeranjatkan kerana menjadi kebiasaan menteri yang ditadbir Kerajaan Barisan Nasional (BN) hidup mewah.

Beliau merujuk kes bekas Menteri Selangor Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo yang mencetus kontroversi kerana kos kediamannya dikatakan melebihi kemampuan sebagai menteri besar yang berkhidmat selama lapan tahun.

"Rakyat pun tidak terperanjat dengan isu yang sudah dianggap biasa ini. Oleh itu, jika beliau (Jamil) ada sedikit rasa tanggungjawab dengan imej dan kedudukannya, beliau perlu tampil memberi penjelasan.



"Walaupun (dia) Jamil Khir merupakan Menteri Agama namun ia bukanlah jaminan beliau berperangai seperti Menteri-menteri lain" katanya kepada Keadilandaily.

Sebelum ini KEADILAN pernah mempersoalkan kehilangan RM32,000 wang zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) didakwa membiayai yuran guaman Jamil Khir dan Pengarah Jabatan Islam (JAWI), Datuk Che Mat Ali.

Ia terbongkar melalui kenyataan media Timbalan Menteri di Jabatan Menteri, Datuk Mashitah Ibrahim, beberapa bulan lalu.

Wang zakat tersebut didakwa digunakan bagi menghalang permohonan qazaf Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadap Saiful Bukhari Azlan, sedangkan Jamil dan Che Mat tidak tergolong dalam kategori yang layak menerima zakat

Sumber Keadilandaliy

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Malaysians for Sports: Jurulatih KLRC tak faham syarat pelik <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 08:46 PM PDT


MENGARUT dan tidak masuk akal!


Itulah kesimpulan bekas pakar beregu negara, Razif Sidek berhubung syarat dikenakan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) kepada beregu bimbingannya, Mohd Zakry Latif-Mohd Fairuzizuan Tazari andai mahu menjalani 'sparring' dengan skuad negara.

Antara syarat mengarut dan tidak masuk akal itu ialah pasangan kelab profesional KLRC itu tidak boleh membawa jurulatih, tidak dibenarkan memakai baju lain selain baju penaja BAM dan mereka tertakluk kepada arahan jurulatih BAM sepanjang 'sparring' dua kali seminggu selama tiga bulan yang ditetapkan itu.

"Saya tidak faham dengan syarat ditetapkan BAM itu. Adakah BAM benar-benar ikhlas? Mengapa melarang saya datang... Saya benar-benar tidak faham dan ia langsung tidak masuk akal," kata Razif selepas latihan di New Vision Badminton Akademi di Petaling Jaya, semalam.

Apapun, tindakan BAM itu pasti mencetuskan kemelut baru sedangkan pertikaian antaranya dengan satu lagi beregu KLRC, Gan Teik Shai-Tan Bin Shen belum selesai dan mereka juga mungkin tidak lagi dibenarkan 'sparring' dengan skuad negara kerana 'bermasalah' dengan badan induk itu.


Adakah dengan tindakan mengarut dan tidak masuk akal BAM itu akan membantu perkembangan dan kemajuan badminton negara dan mengapa Morten Frost Hansen yang datang membawa skuad pelapis Denmark menjalani latihan bersama skuad negara sebelum Aidilfitri lalu tidak dikenakan syarat sama?


- Berita Harian

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Sweet Like Chocolate: Raya Pertama <b>di Sabak Bernam</b>

Posted: 01 Sep 2011 06:03 AM PDT

Beraya bersama hubby and Farhan in front of "tangga" yang banyak nostalgia .
'

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Phishing Modus Operandi in <b>Petaling Jaya</b> Busted - GlamivaGlamiva

Posted: 17 Sep 2011 01:18 AM PDT

Phishing Modus Operandi in Petaling Jaya Busted

4 foreigners and 3 locals were detained by the Malaysian authorities involving an investigation of money-transferring internet fraud that has already done a damage of almost RM250,000 recently.

Datuk Syed Ismail Syed Azizan, Director of the Commercial Crime Investigation Department in Bukit Aman said that the detainees whom were aged between 20 to 27 years old were arrested at a house in Millenium Square, Petaling Jaya on the 10th and 12th September 2011.

Suspects were of an African man from Sierra Leone, Jordan, Pakistan, one local man and 3 local women. Urgh. Pembelot bangsa. One of them, the syndicate planner, was a graduate from a private college who is skilled in the internet network while others are working alone and one is a student. My god. STUDENT!

Phishing Modus Operandi in Petaling Jaya Busted-Seized Items

The police seized a computer set, savings account books of a variety of banks, micro cards of numerous telecommunication companies, identification card copies and other documents that were deemed relevant to that case and all suspects are remanded until 15 September 2011.

Phishing Modus Operandi in Petaling Jaya Busted History

Syed Ismail reported;

Kita telah membuka kertas siasatan sejak awal tahun ini selepas 12 kes dilaporkan membabitkan kerugian berjumlah RM242,321.14. Pada tarikh tersebut (10 dan 12 Sept), risikan kita berjaya mengesan kesemua suspek di beberapa lokasi di kawasan perumahan tersebut sebelum menahan mereka.

Translation: "We've opened the investigation papers since earlier this year after 12 cases were reported involving a loss of RM242, 321.14. On that date (10th and 12th September), our intelligence succeeded in tracking the suspects in several locations in the housing area before arresting them."

Phishing Modus Operandi in Petaling Jaya Busted- How They Work

Ismail said that the modus operandi of the syndicate is using the phishing and hijacking the owner's phone's sim card technique and targeting kiosks in several banks around Klang Valley.

The syndicate will victim's internet banking information such as username, password ID and phone number using the phishing technique after the victim did his business at the bank's kiosk by downloading them from the kiosk to a thumb drive or their laptop using a software.

After getting the information, the syndicate will then disguise as a telco company's staff and inform the victim that his line will be disrupted for a few hours due to an upgrading work.

The local criminal within the syndicate will then visit any of the telco company's branch to get a replacement for the victim's sim card by bringing a fake police report (made by themselves) and a copy of the victim's identification card to deceive the telecommunication company's staff to cancel the victim's current sim card and give a new sim card to the criminal. And yes, these are to be done without the victim's acknowledgement of course.

The syndicate will then use the new sim card to get the Transaction Authorisation Code (TAC) to make a money transfer online from the victim's account to a third party account or by Western Union. This is also without the victim's knowledge.

The victim will only realize something was up when their communication line hasn't been active for more than 2 hours and they've checked with their telco company.

Easy money eyh? So scary man. Imagine using a software and people can easily know what you've done at the ATM machine and get to know the details, together with your password.

Source from mStar Online.

And what's with these African men doing bad things here in Malaysia?? Not enough with them trying to cheat people by doing fake pet-selling, using our people to go overseas to send drugs and now, right under our noses they're doing the newest crime ever- phishing! Oh Lord what's next?

Shame on you criminal Malaysians! I hope you rot in jail.

Phishing Modus Operandi in Petaling Jaya Busted- Lessons Learnt

Well, I think the best thing is to not just put numeric passwords for your internet banking, but the alphanumeric passwords where it's safer and try to use the 'shift' key where it'll make your password stronger. Next is to not take for granted any emails or calls that you get if it's about your bank and especially your bank. It's your money, it's your life. No money no life if you ask me. Next is for the telco companies, I think you should request the real owner and the real identification card to be present in order to replace a sim card.

 
 
 
 
 
Shine on,
Del

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Berbuka Puasa <b>Di</b> Empire Hotel, <b>Subang Jaya</b> | Cinta Hatiku <b>...</b>

Posted: 18 Aug 2011 06:15 PM PDT

Salam ramadan semua,

Alhamdulillah murah rezeki semalam, mana tidaknya dalam keadaan jem teruk di federal highway pon sempat lagi sampai dekat Empire hotel, Subang Jaya semalam. Kata orang tu.. bab makan free ni bukan selalu dapat so seboleh-bolehnya nak pegi juga berbuka buasa dekat hotel.. hehehe.

Jemputan berbuka puasa semalam atas jemputan bos kepada wife.. so bila wife kena jemput kira jamak sekalilah jemput aku.. hahaha..

Oklah cerita banyak tak mau.. jom layan gambar sepanjang berbuka puasa semalam.

empire hotel 3

empire hotel 6

 empire hotel 7

 empire hotel 8

 empire hotel 9

 empire hotel 10

 empire hotel 11

 empire hotel 12

 empire hotel 13

 empire hotel 16

 empire hotel 17

 empire hotel 18

empire hotel 19

Terima kasih diucapkan kepada yang sudi menjemput kami berbuka puasa di Empire Hotel Semalam.. andai kata ada lagi jemputan jangan segan-segan dan malu-malu jemput kami lagi.. hehehe.

Esok berbuka puasa bersama keluarga mertua di Penang.. kita tengok esok menu apa yang ibu mertuaku nak masak.. :-)

Nota kaki : sebenarnya banyak lagi makanan yang aku tak ambil .. kalau nak ambil semua.. bila masa aku nak makankan.. hehehe

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved