ads

Selasa, 28 Jun 2011

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


KRT <b>TELOK DATOK</b>: Kebakaran <b>di</b> Jalan Kemuning

Posted: 28 Jun 2011 11:34 PM PDT

Sekitar jam 1135hrs,unit SRS telah menerima laporan daripada penduduk yang melaporkan bahawa sebuah rumah bernombor T123 Jalan Kemuning telah terbakar.2 unit jentera BOMBA telah dikejarkan ke lokasi bagi memadamkan kebakaran.Sewaktu tinjauan bersama Tuan Setiausaha KRT Telok Datok,pihak kami dapati hampir 60% rumah hangus dijilat api,dan ianya berkemungkinan berpunca dari litar pintas.Pihak bomba terpaksa pam air dari longkang berikutan pili bomba rosak dan ini amat menyukarkan kerja-kerja memadam kebakaran.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Masjid Bandar <b>Bukit Raja</b>: IMAM MUDA ASYRAF <b>DI</b> KARNIVAL RAKAN <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2011 11:03 PM PDT

JUARA PROGRAM IMAM MUDA 1 ASTRO AOSIS iaitu Imam Muda Asyraf akan bersama kita di tapak Karnival Rakan Masjid Bandar Bukit Raja.

Slot yang dinamakan 'Sembang Petang Dengan Imam Muda Asyraf' itu dijadualkan berlangsung selama 2 jam mulai jam 2.30 petang hingga 4.30 petang. Beliau akan mengupas tajuk "TRANSFORMER". Apa itu Transformer, nantikan kemunculan beliau di tempat kita pada 2 Julai 2011 nanti.

Sasaran audians adalah kepada anak-anak remaja di sekitar BBR ini agar lebih dekat dan mesra dengan program-program keislaman demi masa depan Islam di BBR ini. Marilah sama-sama kita memupuk kecintaan terhadap Islam kepada anak-anak, adik-adik dan rakan-rakan taulan dengan hadir mengikuti program-program yang diatur untuk mereka.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Masjid Bandar <b>Bukit Raja</b>: PELUANG BISNES <b>DI</b> TAPAK KARNIVAL RAKAN <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2011 11:34 PM PDT

KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENAMBAHKAN PENDAPATAN

DENGAN BERNIAGA DI TAPAK KARNIVAL RAKAN MASJID BBR

PADA 2 JULAI 2011 (SABTU) NANTI

BOLEHLAH BERHUBUNG DENGAN

EN HALIM JANTAN (013-2089896)

PERNIAGAAN DIBENARKAN BERMULA JAM 10.00 PAGI HINGGA 11.00 MALAM

DENGAN SEWAAN TAPAK 10X10 BERNILAI RM 30.00 SAHAJA.

HEBAHAN SEDANG RANCAK DIBUAT OLEH TEAM PROMOSI

KE SELURUH BANDAR BUKIT RAJA DAN SEKITARNYA

DENGAN JUMLAH PENGUNJUNG DIJANGKA

MELEBIHI 3 RIBU ORANG.

JOM! SAMA-SAMA KITA MEMERIAHKAN TAPAK KARNIVAL INI.

BERNIAGA SAMBIL BERAMAL.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Mandi <b>di Jeram</b> Linang | MooN - Keyz World™

Posted: 31 May 2011 11:59 PM PDT

Setelah puas berehat di rumah.. aku dengan kawan2 aku pergi ke Hutan Lipur Jeram Linang, Pasir Puteh, Kelantan... Haha.. Sudah lama tak pergi kat sana... seingat aku... kali terakhir aku pergi sana adalah 3 bulan lepas.. huhu... best siot, tempat tu sejuk... air terjun 4 tingkat... walaupun pergi hari sekolah... tp masih juga ramai yg datang... 15/5/2011... aku, delan dan ilham pergi mandi di Jeram Linang...

 Ini adalah member aku Adlan..satu kelas dulu... dia dah ada awek skarang.. jeles aku..

 Ha.. ini la.. air terjun tu... aku ambik gambar sebelah tepi jew... jadi tak nampak jelas sangat la... 

I'm sory

 Ini kawan aku Ilham.. dulu gemuk.. skarang kurus dia plak drpd aku.. Kami pergi cini bertiga jew...

ceh... posing maut... ini lah..aku.. lama bebeno rasa x ambik gambar macam ni.. haha... malu ciot..

gambar yg menjadi controversi di fb..

Ahhh... Aku tak peduli... waktu masa tu pun dah pukul 1 ptg... tunggu apa lg... kami terjun r ... mandi.. air yg sejuk dan nyaman... hilang semua msalah bila mandi kat sana... Hope esok dapat prgi lg.. dengan member yg lain... Anyway... thanks yup.... sebab sudi ajak aku.. g mandi Jeram Linang...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


mi1: Pemuda UMNO ugut bakar ibu pejabat jika PKR tetap sertai <b>...</b>

Posted: 27 Jun 2011 06:35 PM PDT

Chan Wei See | Jun 28, 2011

Sekumpulan pemuda yang diketuai Lokman Noor Adam, AJK Pemuda UMNO, berkonvoi dengan kereta dan motorsikal di depan bangunan ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR), mengugut untuk membakarnya seandainya PKR tetap menyertai perhimpunan anjuran BERSIH 2.0 pada 9 Julai 2011.

Kira-kira 100 pemuda yang berpakaian merah "Patriot" ini dikatakan berhimpun di depan bangunan Merchant Square Tropicana, Petaling Jaya, pada jam 11 malam tadi. Malah, tidak kurang antara mereka yang membawa bendera UMNO.

Dalam twitternya, Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution menyifatkan kumpulan pemuda tersebut sebagai "samseng upahan UMNO", malah memaklumkan bahawa laporan polis telah dibuat berhubung kejadian tadi.

EXCO kerajaan negeri Selangor, merangkap ADUN Bukit Lanjan, Elizabeth Wong juga membidas Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin dalam twitternya, kerana membiarkan anak buahnya memasuki sempadan kawasan Bukit Lanjan dan mengugut untuk membakar bangunan ibu pejabat PKR.

Ketika dihubungi MerdekaReview, Elizabeth Wong (gambar kiri) berkata Pemuda UMNO yang berada di situ mencemuh Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim, dan Pengerusi Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) Ambiga Sreenevasan, menurut anggota PKR yang berada di situ, malah mereka mengugut untuk membakar bangunan ibu pejabat PKR seandainya PKR tetap menyertai BERSIH 2.0.

Bagaimanapun, Elizabeth menganggap tindak-tanduk Pemuda UMNO tersebut sekadar untuk menakut-nakutkan rakyat, tapi PKR tidak akan berganjak dan akan terus dengan perjuangan mereka.

Satu klip video yang merakamkan sebahagian kejadian tadi telah dimuatnaikkan ke Youtube.

Patriot ditubuhkan oleh Pemuda UMNO dan Kelab Putra 1Malaysia, mendakwa dirinya mewakili suara orang ramai dalam menentang perhimpunan haram yang akan dianjurkan kumpulan pengacau pada 9 Julai. Lokman Adam, bekas tahanan ISA yang melompat dari Parti Keadilan ke UMNO.

*Chan Wei See ialah Ketua Pengarang MerdekaReview, disedut, sunting dan diterjemah dari teks asal.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


RM100/DAY Promoters : Giant <b>Ulu Klang</b> / Giant Batu Caves Part Time <b>...</b>

Posted: 27 Jun 2011 08:07 PM PDT

Part Time Job
-Promote Battery

Location:
*Giant – Batu Caves
*Giant – Ulu Klang

Working Time:
*10am-10pm ( 2 times break)

Date:
* 2/7 – 3/7
* 9/7 – 10/7
( Saturday & Sunday)

Salary payment:
* RM100/day

Requirement:
-Have working Experience
-Aggressive & Have working Responsibly.

Kindly Contact Michelle Leong
012-3888 986
or send your profile to
Michelleleong2622@gmail.com

Please Join Us Fans in Facebook ( Multion Event) ,you can get more detail about us.Thank you

Mobile 012-3888 986 Salary RM100/DAY
Location Giant Batu Caves 7 Giant Ulu Klang Working Hours 10am-10pm( 2 Times Break )
Onsite No Needed Skills Promote Battery
Start Date 2th-3thJuly , 9th-10thJuly 2011
Duration 4 Days
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


JoranPancing: Pertandingan Memancing PPFG <b>di</b> UKM <b>Bangi</b> 11 Jun

Posted: 09 Jun 2011 09:59 AM PDT

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Selamat datang ke blog joranpancing.blogspot.com. Redaksi JoranPancing mengalu-alukan warga kaki pancing baik yang berada di Malaysia, Brunei Darussalam, Singapura, Indonesia, Thailand, Filipina mahupun Timor Leste terutama tuan empunya kolam pancing, resorts, kelong, rumah rakit, penganjur pertandingan atau individu gemar memancing untuk mengirim artikel, laporan, info pertandingan dan sebagainya, sila salurkan ke email: joranpancing@gmail.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


RUMAH KECIL TIANG SERIBU: Seharian <b>di</b> pantai <b>Morib</b> tapiiiii.........

Posted: 15 Jun 2011 07:48 PM PDT

Aku kena cari mood yg baik nak tulis citer ni baru ada feeling feeling kata omputih !!

Seawal 5 pagi aku dah bangun dah nak mengukus pulut kuning.... ini kali pertama aku buat pulut kuning ketar pun ada gak takut pulut kuning aku tak jadi kuning je kot jadi pulut putih lak atau keras..... oleh kerana itu aku terpaksa berpaling tadah dari resepi yang mak aku bagi .

Mak aku suruh letak pati kunyit hidup dalam santan dan gaulkan kat pulut lepas pulut masak tapi aku rendam pulut dengan serbuk kunyit dan asam keping semalaman .... pasal aku masak semua  ni sorang2 jadi aku takut tak sempat pasal hubby dah cakap nak pergi kul 7.30 pagi.

Sambil-sambil mengukus pulut kuning aku masak sambal tumis petai dan mee hon goreng..... desert puding laici dah siap buat malam tu.

Dalam pada nak pergi kul 7 setengah tu kul 8 gak bertolak ... yelah aku nak gak bersiap dan sarapan tak kan nak pergi dengan baju tido jeee..... hubby aku ni kemana-mana nak pepagi tak suka jalan time matahari terpacak kat kepala yg kelam kabutnya akulah pasal aku kena buat semuanya sorang2.

Kat petronas senawang aku call adik aku yg kat SRI KEMBANGAN tu mak abah dan 3 org g adik aku ada kat rumahnya....... baru bangun tido sabar jelah aku...... Adik lelaki aku yg kat JELEBU tu lak bagi alasan tunggu anak dia bangun..... ni  tunggu anak bangun ke atau bapak dia yg baru bangun ni......huhhh!!!

Kami ikut  SBN 2-LBJ-SEPANG-SG PELIK-MORIB ... sepanjang perjalan ke morib kiri kanan penuh dengan pokok kelapa sawit dan getah... dah sampai sepang pandang atas ada lak kapal terbang terbang rendahhhhh je pasal dah dekat ke KLIA nak mendarat..... jakun le aku sekejap tapi tak teringat lak nak hambik gambooooo !!!!

Hampir 2 jam setengah perjalanan kami sampailah ke pantai morib..... aku turun nak cari tempat2 lepak..... tapi air laut nunnnnnn jauh ketengah.... time ni air surut orang2 yang ada kat sana pun aku nampak kecikkkkk jee..... leh lah korang bayangkan betapa jauhnya air laut tu time surut lebih kurang 400m dari pantai...... aku bayangkan kalau TSUNAMI sempat ke tidak aku nak lari naik ni...... huhuhu  dasat oiiii bergulung-gulunglah  aku dalam ombak besar tu nanti !!!

2 keping gambar ni dari gugell pasal aku terlupa nak ambik gambar kat  pantai morib time tu tapi suasana hari tu adalah sama seperti dalam gambar ni.

Walaupun kawasannya lapang dan cantik tapi tak sesuai untuk keluarga besar mcm aku ni pasal tak ada pondok yg beratap macam kat PD tu...... dah pukul 11 pagi orang masih tak ramai lagi kalau kat PD time ni dah jadi macam pasar borong dah...... jadi sementara tunggu dorang semua sampai aku dan hubby pun merayau2 cari tempat lepak yg sesuai akhirnya kami ke PANTAI KELANANG cuma 3km dari pantai morib.
Kenapa aku pilih tempat ni?..... pasal ada gazebo yg cukup besar untuk kami yang ramai ni...... sesuailah nak letak barang2  makanan dan tido baring bagai..... dah pukul 11 pagi masih tak ramai orang kat sini jadi tak payah nak berebut-rebut tempat dengan orang len!!
Yang ni hasil dari air tangan aku... sib baik pulut kuning aku menjadi dan lembut..... aku rasa macam nak sambut menantu pulak dah...... rupanya buat pulut kuning ni senang je taklah renyah nau kejanya leh le wat selalu kan..kan..kan !!!
Ini dari adik-adik aku popia goreng, kuih koci, nugget dan potato wedges tu PRINCES aku masak kat umah mak ngahnya pasal malam tu dia tido kat sana......tu pasal aku kena wat keja sorang2 pasal dia tak do !!.
Dua jenis kek di sponsor oleh adik perempuan kedua aku yg duk kat SRI KEMBANGAN tu... mestilahkan pasal anak teruna dia pun terlibat sama dalam party ni......hehe!!
Kedatangan kami ni nak celebrate befday budak 3 orang ni .... yang perempuan tengah2 tu adik bongsu aku sanggup balik dari UITM ARAU selama 2 hari ke sini.Kami buat sekali untuk hari bapa..... best le abah aku sporting betul  memotong kek yang kami tempahkan khas untuknya..... Sebenarnya ini hajat abah aku nak datang ke MORIB jadi kami adik beradik tunaikan permintaannya ni sempena hari bapa pada bulan Jun bersamaan befday budak 3 orang kat bawah ni........

Sonyum sampai telingo pasal dapat banyak hadiahkan !!

Sekadar bermain di gigi air sahaja.

Kasihan budak-budak kecik  tak dapat mandi ....masing2 dah siap bawak baju mandi dah.... prince aku sibuk nak mandi tapi aku tak bagi kang dia berendam yg kecik2 tu nak gak berendam sama.... kebiruan air laut ni jauh nunnnn ketengah laut yg kat tepi2 ni bercampur dengan lumpur...... sib baik tak ada yg mengamuk berguling2 atas pasir tu pasal tak dapat mandi laut kalau tak mau je aku ajak semuanya kemas barang turun ke PD lak.


Kawasan pantai yg bersih dan cantik tapi sayang tak boleh mandi manda...tengoklah air lautnya tu keruh dan berlumpur...... patutlah aku tengok ramai orang yg datang sini  tak mandi mereka cuma duk rehat2 dan makan2 bersama keluarga je.

Tak dapat mandi main pasir pun jadilah...baik anak2 buah mak long ni kan !

 Omak dan  ayah ea leko dek berposing sakan jadi model free Pantai kelanang !!


Sesiapa yg ada DSLR tu memang sesuai jadikan lokasi ni sebagai tempat mengasah bakat jadi photographer..... Banyak blog2 yg aku jumpa mengambil gambar2 sewaktu petang dan senja di sini... memang cantikkkk !
Si bujang aku main layang-layang.... tempat ni memang sesuai untuk main layang2 pasal anginnya kuat dan kawasan lapang.

Mula-mula duk sembang2 kat gazebo sambil makan2.

Pastu bentang tikar duk bawah pokok lak lagiiiiiiiii selesa !!!!

Menjelang tengahhari makin ramai orang yg datang tapi cuma berkelah makan2 bersama keluarga mereka pun tak mandi.

Lepas balik dari sini baru aku terbaca citer di salah satu blog mengenai kejadian 2 orang budak mati lemas di sini pasal air pasang besar secara mengejut..... sib baik tak berlaku apa2 pada kami hari tu lagipun tak seorang pun di benarkan mandi... arus ombaknya memang kuat dan tak sesuai untuk mandi manda bagi budak2 kecil tanpa pengawasan orang dewasa selain dari airnya yg berlumpur .

Kami pulang hampir pukul 4 petang membawa bersama hasil tangkapan masing-masing..... SEKIANNNN!!

CN :  Pasni nak kemana pulak yaaa....???

SALAM UKHWAH


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Karnival Jelajah Generasi Idaman Selangor <b>di</b> Pantai <b>Morib</b>, 18 Jun <b>...</b>

Posted: 16 Jun 2011 05:32 AM PDT

Karnival Jelajah Generasi Idaman Selangor (GeMS) Siri 8 kini menemui anda di Daerah Kuala Langat pada hari Sabtu, 18 Jun 2011 bertempat di Dataran Pantai Morib, Kuala Langat.

Pelbagai acara menarik disediakan untuk pengunjung yang hadir antaranya Majis Dialog dan Forum GeMS, pameran agensi kerajaan dan swasta, sesi
"Walk-In Interview" Jom Kerja, pertandingan bola sepak pantai dan bola jaring, konvoi dan pertandingan motosikal berkuasa tinggi dan klasik tercantik.

Selain itu, penganjur mengundang anak muda untuk menyertai acara OPKIM Mahasiswa Kolej INPENS seperti khidmat servis motosikal percuma, pertandingan bercerita untuk pelajar sekolah, khidmat spa untuk wanita dan pelbagai lagi.

Acara Sembang Santai dan Konsert GeMS menampilkan ahli panel iaitu Adun Sijangkang, Dr Ahmad Yunus Hairi bersama pemuzik terkenal tanahair, Sham Kamikaze. Tidak lupa juga persembahan artis iaitu Shahir AF8.

Dijangkakan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan hadir bersama Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan Selangor, Dr Halimah Ali.

Program dijadualkan bermula jam 9 pagi. Sebarang maklumat lanjut digalakkan untuk menghubungi sekretariat porgram di talian 03-55212305. Untuk mengetahui program terkini GeMS boleh melayari laman web mereka di alamat http://gemselangor.blogspot.com.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=15307

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


CT: <b>DI SHAH ALAM</b>

Posted: 15 Jun 2011 04:46 PM PDT


Sempat kita snap gambar sambil drive...:)
Perumahan di Shah Alam
Macam dah lupa pulak setiap pergerakan akan kita tuliskan dalam blog ini, namun kadangkala masa cukup terbatas. Selepas mengambil cuti rehat pada hari isnin keesokan naik kerja dah terlibat dalam menguruskan kursus penulisan dan pembinaan blog.

Sempat kita rakamkan sedikit aktiviti semasa ke Shah Alam tempohari. Banyak nostalgia di sana untuk di kenang kembali. Bangunan PKNS, Stadium Shah Alam, Wet World, UiTM, Intekma Resort dan Tasek banyak lagi.

Memandangkan masa yang agak terhad, kita just tengok sekali lalu. Indah untuk dikenang kembali. Huh! Memang best gitew!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Selangor Assistant Admin Manager

Posted: 14 Jun 2011 06:06 PM PDT

Hanna Instruments (M) Sdn Bhd
Jawatan Kosong di Selangor Assistant Admin Manager
We're a manufacturer and trading of scientific instruments at Bandar Sunway. In line with our expansion, we urgently need to fill the following positions.

Assistant Admin Manager
(Selangor)

Requirements:

  1. Min SPM/Diploma with at least 3 years of experience in general administration or accounting activities.
  2. Experience in UBS accounting preferred.
  3. 5-days week, Mon-Fri 08.30 am – 06.00 pm

Interested candidates please send in your resume with current & expected salary to :

Hanna Instruments (M) Sdn Bhd
No 22, Jalan PJS 11/14
Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Email : hannainstmy@gmail.com

Tag :

kerja kosong di bandar sunway

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


tikfashion: Bengkel Baju Kurung <b>di Kajang</b> - 2 & 3 Julai 2011

Posted: 22 Jun 2011 07:15 AM PDT

Berikut adalah senarai nama peserta bagi Bengkel Intensif Baju Kurung
Pada: 2 & 3/Sabtu & Ahad
Tempat: Dewan Serbaguna, Surau Taman Mesra, Taman Mesra, Bt 13, Jalan Cheras, Kajang.
i. Atikah (Balakong)
ii. Husna (Bt 9)
iii. Malina (Bt 9)
iv. Badariah (Bt 9)
v. Nur Hidayah
(Tmn Teknologi Kajang)

Nota: Aina Suraya (Bukit Mewah) dan Aza (Sentul) - telah mendaftar tapi gagal dhubungi. Harap dapat hubungi saya jika masih berminat.

Peralatan yang disediakan:
a. Mesin jahit,
b. Peralatan memotong dan mengukur

Peralatan yang perlu dibawa:
a. Kain cotton 4 meter (kain bidang 45"), sebaiknya jangan kain jenis yang lembut.
b. Benang sama warna kain (background kain),
c. Benang sama warna dengan bunga kain untuk siapkan mata lalat
d. Zip 8 in (sama warna kain).


View Larger Map

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


SINGGAH SEJENAK NUN JAUH DI DAMAK: RESTORAN AYAM PENYET <b>DI MERU</b>

Posted: 07 Jun 2011 09:57 AM PDT

Petang tadi si dia call, on the way balik dari Muar... ajak keluar makan malam nie... dalam hati tak penat ke... tengah hari tadi gerak ke Muar... lepas tu, baru je sampai nak keluar lagi. Tak pe lah, si dia yang ajak... mesti si dia rasa larat tu... kalau ikut kan aku memang tak ajak... sebab tahu mesti penat... Bukan dekat Muar tu... kata je ada driver, duduk sebelah sebenarnya lagi penat... tambah pulak hari nie si dia puasa.

Pukul 8.30 tadi si dia dah sampai di Mc Donald, Meru... selalunya memang kat situ lah tempat kami jumpa... dalam perjalanan lagi aku memang tak nak makan burger... sebab tadi berbuka dengan laksa je... so malam ingat nak makan nasi... ternampak lah pulak nasi ayam penyet di seberang jalan. Kami parking je kereta di Mc Donald dan berjalan kaki je ke seberang.

Sudahnya kami oder sepinggan je... si dia, katanya dah kenyang tadi berbuka dengan kuey teow goreng... semalam pun kuey teow goreng. Tapi biasalah aku, makan mana pernah habis... si dia jugak yang tolong habiskan... bukan nak jimat ok... aku nie memang makan sikit je... tangki kecil. Bagi aku lah... nasi ayam penyet kat Meru nie sedap jugak... tapi biasa lah si dia... kalau aku cakap sedap... si dia akan cakap tempat lain lagi sedap... nak tahu kat mana yang dikatakan sedap tu... nun di Tanjung Balai, Indonesia. Mak ai... bukan dekat tu... aku pun tak pernah sampai.

Tengah makan... member aku call, katanya dia nak tumpang bermalam di rumah... dah pun sampai di Saujana... so si dia pergi bayar... dah tu kami terus balik. Kesian pulak, takut member menunggu lama.

Memang selalu pun kami jumpa sekejap je... Bukan senang nak dapat jumpa si dia nie... hujung minggu jangan mimpi lah... minggu depan nak ke Labuan... tak tahu lah lepas nie bila lagi dapat jumpa.

Apa pun terima kasih kerana meluangkan masa dan belanja makan tadi... ikutkan dah lama aku nak belanja... tapi sampai sekarang tak dapat lagi nak belanja si dia... asyik ditolaknya time aku nak belanja. Naik segan jugak aku... asyik orang je belanja.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Jawatan Kosong Kerja syif <b>di Batu Caves</b> (fresh grad) | Cari Info <b>...</b>

Posted: 07 May 2011 07:50 PM PDT

Salam semua.. kali ni ada satu berita menarik unuk para pencari kerja. Kebetulan syarikat tempat saya bekerja (full time) sekarang sedang mencari satu hingga dua orang yang berminat untuk mengisi kekosongan jawatan command centre officer di Batu Caves.

Boleh lihat sedikit maklumat ringkas di bawah:

Jawatan : Command Centre Officer

Kelulusan / Kelayakan : SPM ke atas


Pengalaman
: not necessary tapi kalau ada pengalaman 1 tahun di call centre di galakkan


Bangsa
: Melayu, Cina, India, Sikh (semua boleh asalkan rakyat Malaysia)


Bahasa
: Melayu & Inggeris (basic)


Gaji
: RM 1,500 (basic) + elaun syif


Lokasi
: Kawasan perniagaan di dolomite, Batu Caves (berhampiran Giant Bt. Caves)


Skop
kerja : Bukan seperti kebanyakan call centre yang high volume of call, cuma anda perlu call to alert customer sekiranya berlaku masalah pada kenderaan mereka ( syarikat saya bekerja ni, jual alat security kereta) & juga answer call for product enquiry.

Kriteria lain : Jujur, amanah, komited ( sebab perlukan mereka yang ade komitmen tinggi, bukan job-hoppers)

Waktu kerja
: 12 jam sehari syif malam (7pm-7am or 8pm-8am)

4 hari seminggu (3 hari off day tak semestinya weekend)

Lelaki diutamakan sebab kerja syif malam sahaja..


Berminat ke?? Hubungi Da'us : 017-3625271 atau forward resume / CV ke sfdaus@gmail.com


P/S: Kekosongan jawatan ini di perlukan dengan kadar segera, jadi kalau berminat hubungi saya segera & saya akan maklumkan Human Resource Syarikat saya Sila klik sini untuk profil
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved