ads

Rabu, 30 Oktober 2013

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Istirehat Keluarga <b>di</b> Pantai Jeram, <b>Kuala Selangor</b> - (3)

Posted: 24 Oct 2013 10:10 PM PDT

Story on October 20, 2013 - Whole Sunday
started from Pantai Indah Seaview Resort to Sungai Burong Tanjung Karang
Pepagi lagi i dah teruja..hee..hee.. teruja  tu.. ye lah. teruja memetik punat my camera. merakan sang rembulan. semalam agak dini hari. tapi hari ni.. sang rembulan kesiangan. amboii.. sakan ayat i.. memang seronok memang ke langit sambil telinga dijamu bunyi ombak menghempas pantai. cewah.. air laut tengah pasang pagi ni.. memang best sangat.. 
masa ni dah 6.30am.. cantik kalau dapat dilihat dengan mata kepala sendiri. jom ke sana.. 
ini dah pukul 7.00am.. tup - tup Hubby ajak pegi cari breakfast. kami dah ada favorite place for breakfast kalau jenjalan dan stay over nite  area Kuala Selangor ni.
kami ke sini. Warung Wak Minan, pakcik Hubby.. nak tau kat mana? keluar dari area apartment, tuju ke arah Kuala Selangor. tiba traffic light area Kampung Assam Jawa (Simpang Tiga), turn right. then straight je till you meet simpang empat.. landmark kat situ, after simpang empat you akan jumpa petrol pam, CALTEX..sebelah CALTEX tu Warung Cendol Bakar..(Ini landmark tau).. jadi bila tiba simpang empat, turn right lagi. kat situ nampak dah Warung Wak Minan. Bawah pokok besar tau.. memang ramai kat situ esp waktu pagi Ahad. 
macam - macam ada di sini. esp Nasi Lemak. RM1.00 je tau. yang penting sedap..cerita Wak Minan, setiap pagi esp Sabtu Ahad, warung dia menjual sebanyak 800 bungkus nasi lemak.. ada gak Roti Canai di sini.... Jangan lupa mencuba ya.. anda pasti tak kaciwa. 
kitarang pulun di sini dulu. hee.. i ngap 2 bungkus Nasi Lemak and Iced Nescafe.. wowww//sodappp..after that, terus balik,.. sian orang yang ada di apartment tu.. ehhh.. takk we all singgah kejap di Pasar Sungai Buloh. Hubby nak lepas gian.. beli Soto.. the best ever bagi kitarang. 
tiba je apartment, semua menjamu selera.. bersarapan. NekCik pun tambah dengan Nasi Goreng dan ada lebihan food malam tadi. 

 bila mengadap food, nak kena panggil baru depa menoleh. heee..heee.. kurang 4 orang kat sini. semua ada 20.
tengok tu memacam ada. Soto ada, Nasi Lemak ada, Nasi Goreng ada, kuih - muih.. Terlanjur dah banyak food tu, kami terus mengisytiharkan lunch kat apartment je... pandai - pandai lah memasing isi perut sebelum checked out. in fact we all delay checked out lagi. tambah je, RM10 tiap sejam.. then we all pakat keluar at 2.30pm.
see.. punya lah banyak barang yang perlu diangkut ke kereta memasing. ini baru satu unit. unit sebelah lagi tu.. hee.. penuh kereta yang 7 bijik tu.  dasat kan..kenapa yang banyak sangat barang tu ek?? ye lahh.. dah orang nya pun ramaikan.. 20 orang semuanya termasuk si paling kecik tu..jom tengok ahli rombongan nya pulak. 

photography session pulak. memula di balcony.. kat sini lah boleh nampak pantai. pantai lumpur tau. bukan pantai pasir. so dari balcony ni boleh lah tengok orang tengok ambik siput gitu lahh..


 kat dalam unit pulak. he..hee.. sakan semua.. 

haahh.. ada lagi.. di luar unit pulak. kat sini 19, tambah sorang tukang amik gambar.. 
Lepas siap semua barang dimasukkan ke dalam boot kereta, we all pun gerak menuju ke Tanjung Karang. Cuaca memang agak baik. kejap panas kejap redup. just dua'a kekal cam tu je sampai kami berjimba di tepian sawah.. otw tu ternampak gerai jual dodol. i asked Hubby to stop.. then dia lak terus ke gerai sebelah.. ada lemang rupa - rupanya.. boleh makan di tepi sawah nanti. cam tu lah plan nya.. 


warung lemang ni rasa - rasanya baru je dibuka.. masih cantik dan bersih lagi. teratur.. 


lepas kami singgah, ramai lak yang singgah. PELARIS gitu..kedai dodola sebelah tu je. tak lama lepas tu kami sambung balik menuju ke Tanjung Karang. dan langsung tiba di sini..





seronok semuanya bila tiba di sini. panas ke apa ke dah tak perduli. seronok sakan dengan kawasan di sini. 


kami sambung lagi. masuk kat jalan - jalan yang kecil.. meneroka alam.. akhirnya sampai ke sini..


nampak warung ni macam ok je. langsung singgah. ada roti canai. apa lagi.. semuanya mengorder lah.. makan lemang pun kat situ. suka sangat service depa ni. sangat cepat. kat mana gerai ni.. pegi je laluan sejalur dengan jalan besar tapi sebelah sungai lah.. nampak je pintu air besar "REGULATOR SUNGAI BURUNG', di situ lah gerai makan ni. 
sambil diarang amik order, i verangan kejap....hee..jom makannn..




sakan betul kami kat sini. makan siang akhir nya dalam masa teatime. heee.. sebab tu makan tak hengat dunia. sedap saje.. sambung balik lah. dah agak petang dah ni.. kami ke laluan utama.. nak singgah kat tepi jalan tu. nak beli bawak balikk.

kids suka kan Jagung Cawan, Air Mangga, dan Jagung Rebus. 

Jagung segar ni pun boleh dibeli kat sini. 
ada yang beli keladi lah, ada yang beli sukun..selesai semua maka kami bertolak balik lah. Hari dah makin gelap dah.. singgah lah mana yang patut dulu sebelum sampai rumah. selesailah activity kami pada hari ni.. dah sakan bercuti dan menjelajah.. dalam hujan panas gamaknya.. seronok sangat.. semoga dipanjangkan umur boleh kami berkumpul lagi.. AMEEN.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Istirehat Keluarga <b>di</b> Pantai <b>Jeram</b>, Kuala Selangor - (2)

Posted: 22 Oct 2013 05:12 PM PDT

Story on October 19, 2013 - Saturday 
still at Pantai Indah Seaview and Rice Field at Sabak Bernam
Hari ni pepagi lagi i and My Mommi and CiTi, and CiRah melawat kawasan. hee.. pepagi rasa fresh.. so kami dah turun ke kawasan tepi pantai. ye lah.. dulu mai sini in 2010.. kami stayed for the first time. then baru - baru ni mai lagi masa Mem PiJa buat majlis kawin. tapi tak lah pulak meninjau kawasan. so tu yang pepagi i jengah ke sini. nak tengok kawasan di tepi pantai ni..
meninjau kawasan sambil ditemani oleh si kecik - kecik ni.. 
kawasn ni memang bagai dah tak seperti dulu.. dah banyak terhakis.. dan di kawasan muara ni now macam dah ditambak dengan pasir.. i tak berapa pasti macamana.. but i wanna share with you guys about this part.. kawasan belakang ni adalah hak milik pihak apartment. di kawasan ni lah we can have our BBQ time. memang disediakan space for us. cuma, kawasan ni agak tak terjaga..kurang bersih.. kalau di Bali tu, tiap pagi kita akan nampak pihak hotel dengan penyapu. kemestian. sebab tu bersih. but not at this place. cam ne lah nak advertise kan kat frens overseas kann.. malu weiii..

this is the new area/space yang dibuat oleh pihak resort.. kalau dulu deck kayu.. now bersimen.. tempat pun dah berubah. kalau dulu belah kirinya.. now dibuat di belah kanan.. ok gak. kukuh nampaknya..

banyak wakaf - wakaf seperti ini disediakan.. cuma tu lah.. kurang penjagaan.. kurang menarik jadinya..kurang lebih 45 minutes we all di sini, orang atas tu dah sibuk call.. cari ke mana i and the geng.. sibukkk je kannn.. terus lah naik.

rupa - rupanya NekCik with her agenda.. breakfast time. she did cekodok you.. 


i pun, eeemmm rembatlah. cicah dengan kuah rendang. plus ada lah coffee.. wallaaa sedapnya..

tak cukup tu, tambah lak Tokayaki version NekCik.. kalau nak recipe, mintak NekCik lah yee..

Lepas breakfast, we all lepak sakan.. we all berendam. i pun you. heee... lepas gian. tambah nak bagi kuat my back bone ni.. memang rasa berdenyut - denyut gak lah.. seronok memang kami di pool ni sebab masih tak ada sesiapa lagi. maka kami anak - beranak je lah di sini. attire pun tak kesah..

satu pool ni kami semua anak beranak. sakan sungguh. cuaca pun best sangat.. this pool ni terlindung matahari waktu pagi.. sampai pukul 12 pun masih best. redup..terlindung apartment. 

Lepas dah rehat dan makan tengahari dengan balance2 malam tadi tu, we all bersiap - siap nak keluar. tapi di luar tu dah gelap dan hujan. we all nak ke area Sabak Bernam. nak tengok padi. plus nak cari bahan yang nak diBBQ kan malam ni. jadi kena lah ke area tepi pantai.


so... ini lah tempatnya.. macam - macam ada. 



depa sakan memilih gamaknya..


ni dia. for BBQ. we bought 2 kilos. murah you. sekilo dalam RM48..

ni pun.. fresh sangat.  we spent about RM300 for this.

walau hujan tetap mencurah, we all tetap meneruskan perjalanan ke arah Sabak Bernam/Tanjung Karang. nak tengok padi..



nak prove kan waktu ni hujan. tengok lah tu.. 



photo melompat kureng menjadi. sebab hujan..

sebenarnya nak bawak Mommi to be ni ke sini. macam mengidam gitu nak tengok padi. memang kami kurang puas hati sebab tak boleh sakan gambar di padi area ni.. kena balik cepat ke pantai remis. ikan udang sotong kena ambik dari penjual ikan tu.. kalau tak, hanya bakar Salmo je lah..
alhamdulilah walau dalam kepayahan sebab hujan masih turun lagi, Hubby, TokPuCu, TokNgah and the geng berjaya memBBQ kan. i hanya baring di apartment. tak larat sangat.. terasa penat badan dan tulang belulang i. tup - tup tertidur, dan dikejutkan untuk makan malam je. tapiiii. almost at 11.30 malam uuuuu..

Abang Irfan dah tak sabar dah..

dan Udang besar bagak ni. manissss.. i ngap 3 ekor.. ya ampunnn..


ni Salmon yang dibawak dari rumah..
see.. some of the food. hampir habis gak lah we all makan.. i rasa sesak perrut gak lah sebab makan dah terlalu malam. hee.. sampai susah nak tidur..  we all tak makan di kawasan BBQ tu. malas sebab hujan dan kurang selesa. sooo..bentang  plastik as alas makan, dan makan reramai dalam apartment. lagi best. heeeee. berselera semua...


ok lahh. time to sleep.. besok ada lagi time kat sini. so nak enjoy the sleeping time here. lagipun udara di luar tu macam best. sejuk je..ye lah hujan sepanjang petang sampai ke malam. plus angin berhembus je.. sangat nyaman.. ok..nanti cerita lain pulak yee...
*****************************

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Tiga sekeluarga ditemui mati dikelar <b>di Dengkil</b> | Kamaluddin&#39;s Blog

Posted: 29 Aug 2013 01:01 PM PDT

- Friday: 2013-08-30 04:01:09'.

tiga sekeluarga dikelar dengkil

Tiga beranak termasuk bayi perempuan berumur dua tahun ditemui mati dibunuh dengan pelbagai kesan kecederaan termasuk kelar di leher dalam sebuah rumah di Taman Dengkil Jaya, Dengkil sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Sepang, Supritendan Imran Abdul Rahman berkata, dalam kejadian kira-kira pukul 1 petang itu seorang nenek berumur 64 tahun ditikam di perut, cucu lelakinya berumur 21 tahun turut ditikam dan terdapat kesan tetakan di kepala manakala bayi tersebut dikelar di leher.

"Ketiga-tiga mereka ditemui di tiga tempat berasingan iaitu di ruang tamu, dapur dan bilik utama di dalam rumah teres tiga bilik itu oleh seorang ahli keluarga mangsa yang berumur tujuh tahun yang baru sahaja pulang dari sekolah kira-kira pukul 2 petang.

"Kanak-kanak itu kemudiannya menghubungi kakaknya berumur 19 tahun sebelum polis menerima laporan kira-kira pukul 2.30 petang,"katanya ketika ditemui pemberita di sini hari ini.

Menurut Imran, bergerak atas maklumat tersebut, polis menemui ketiga-tiga mangsa dalam keadaan berlumuran darah di tiga lokasi berbeza.

Selain itu katanya, polis akan menyiasat kes tersebut daripada pelbagai aspek termasuk dendam mahupun rompakan kerana hasil siasatan awal mendapati tiada kesan pergelutan di rumah mangsa.

"Rumah yang diduduki lapan beranak itu didapati tiada kesan pecah rumah, samun mahupun pergelutan, polis kini sedang giat mengesan senjata yang digunakan serta motif kejadian," katanya.

katanya, kes tersebut akan disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan sesiapa yang mempunyai maklumat boleh menghubungi ASP Han Yan ditalian 03-8772 422 bagi membantu siasatan.

Dalam pada itu, seorang jiran yang hanya mahu dikenali sebagai Mas Ayu, 27 berkata, pada pukul 11 pagi dia ada terdengar bunyi bising daripada rumah mangsa.

"Selepas terdengar bunyi bising saya ada meninjau keadaan di rumah mangsa, namun tiada apa-apa kejadian yang mencurigakan berlaku.

"Sekitar rumah mangsa pada ketika itu juga tiada sebarang kenderaan yang mencurigakan dan saya fikir ia mungkin pergaduhan biasa yang tidak serius," katanya.

Katanya, sepanjang mengenali keluarga mangsa tiada sebarang masalah yang timbul, malah tiada pergaduhan besar melibatkan mereka.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


ARDI HAMZA (PEMBUNUH) DAN ISTERI MENETAP <b>DI KLANG</b> <b>...</b>

Posted: 27 Oct 2013 05:22 PM PDT

ARDI HAMZA (PEMBUNUH) DAN ISTERI MENETAP DI KLANG

Posted by Dr Twetnama Monday, October 28, 2013
                   1.     Akaun Facebook Ardi Hamza :

  2.     Akaun Facebook Nurul Ayu Rahmadani (Isteri Ardi):

"Dalam kejadian pada pukul 6, Norazita 37, ditembak di muka oleh seorang pengawal keselamatan berusia 37 selepas beliau membuka pintu bilik kebal bersama empat rakan setugasnya. Sementara itu, rakaman video selama 32 saat tentang kejadian itu tersebar dalam laman Facebook hari ini. Ia menunjukkan Rozita, berbaju kurung merah dan dan seorang rakannya, baru saja membuka pintu bilik kebal itu apabila dia tiba-tiba rebah selepas satu tembakan dilepaskan dari arah belakang kamera televisyen litar tertutup (CCTV) di bank berkenaan.
*Menurut maklumat yang diterima melalui media elektronik, pembunuh (Ardi Hamza adalah seorang warganegara Indonesia dan mempunyai kad pengenalan palsu lengkap yang membolehkan dia membuka akaun Ambank- rujuk post Amenoworld) masih belum dapat ditangkap dan pihak polis masih dalam proses mencari pembunuh tersebut. Melalui siasatan crew kami di FB, pembunuh tersebut menetap di kawasan Klang iaitu Sri Bayu Apartment Bayu Perdana berdasarkan di wall isteri (Nurul Ayu juga seorang warganegara Indonesia) pembunuh tersebut.

Di atas kami sertakan link FB pembunuh itu dan link FB isterinya berserta maklumat tempat tinggal mereka (di bawah).

P/S: INILAH DIA KESAN AMIK INDON BERDOKUMEN PALSU BEKERJA! ESOK-ESOK BANGLA PULAK BUAT HAL, CARI PON TAK JUMPA..

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Mencari"KATI"jumpa <b>di Beranang</b>.. - koleksi pak mat tahir barangan <b>...</b>

Posted: 18 May 2013 05:35 PM PDT

Alat timbangan dacing ini menggunakan sistem imperial untuk sukatan berat dalam Tahil dan Kati...
                                                    1 kg .. .. .. = 1.653466 kati
                                                       1 g .. .. .. = 0.0264554 tahil
SURAT PEKELILING PERBENDAHARAAN BIL. 13 TAHUN 1977

Penukaran ke Sistem Metrik Bagi Perolehan Semua Barang-Barang

1. Pendahuluan Akta Timbang dan Sukat, 1972 telah pun diwartakan didalam Warta Kerajaan
pada 30hb. Mac, 1972 dan 10 tahun telah diperuntukan untuk menukarkan kesistem metrik.
Ketua Setiausaha Negara di dalam Surat Pekeliling bertarikh 5hb. Januari, 1973 telah
mengarahkan supaya semua Kementerian, Jabatan Persekutuan dan Jabatan Kerajaan Negeri
menggunakan yunit-yunit sistem metrik didalam perkara-perkara timbangan, sukatan dan ukuran.
Sungguh pun sebilangan Kementerian dan Jabatan Kerajaan telah pun mengambil tindakan untuk
menukar kesistem metrik dengan penuhnya tetapi masih ada lagi beberapa Kementerian dan
Jabatan yang belum lagi mengambil apa-apa tindakan untuk menukar atau menggunakan
yunit-yunit metrik didalam semua bidang kerja mereka. Walau pun penukaran ini akan
dilaksanakan sepenuhnya menjelang tahun 1981, tetapi usaha-usaha penukaran kesistem ini
hendaklah dibuat pada masa sekarang supaya ini dapat dilaksanakan dengan licinnya.

Dacing setelah di baik pulih....
Cantik bagaikan baru..........

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Saat Kau Sentuh Hatiku...: Gambar Banjir Kilat <b>Di Bangi</b>

Posted: 10 Oct 2013 03:51 AM PDT


Hujan lebat selama setengah jam lebih kurang di Bangi dan merata tempat termasuk Kuala Lumpur, Gombak, Shah Alam dan tempat lain lagi menyebabkan banyak kawasan banjir kilat dan dinaiki air. Termasuk Bangi juga banjir.
Bila buka FB Bandar Baru Bangi, banyak gambar mula dimuatnaik hasil maklumat orang ramai. Banyak kawasan di Bangi dah naik air dan banjir kilat. Ada juga gambar pokok tumbang menghalang jalan laluan, kawasan tasik cempaka yang deras alirannya, dan Seri Bangi juga banjir dan dah mula tenggelam. Tenggelam tanahnya je ya…rumah belum tenggelam…tapi air dah naik.
Elly Nadyra paling awal paparkan suasana banjir berhampiran pejabatnya di syeksen 9 Bandar baru bangi. Boleh Nampak air kuning atas jalan raya tu kan… dan, kesesakanpun bermula.



Gambar kereta ditenggelami banjir berhampiran stesen KTM UKM oleh Muhammad Norfaiz Razali;


Rasanya banjir paling teruk di Seri Bangi yang terletak berhampiran syeksen 8. Nabil Ashaari kongsikan gambar paling awal;

Juga di Seri bangi, gambar oleh Nadia Zainal;


Banyak kereta terpaksa patah balik dari bulatan syeksen 4 menghala PKNS. Selain naik air, terdapat pokok tumbang juga di situ. Gambar oleh Mickie Firdaus Ismail tak jelas dan kabur…tapi, tuan punya kereta itu sudah semestinya sedang berduka lara;

Rahim Hunter kongsi gambar banjir di syeksen 4 tambahan, Bangi.


Terima kasih kepada abang bomba yang pantas bertindak bersihkan pokok tumbang menghalang jalan raya bagi memudahkan ramai orang...hujan tu. kilat dan petir juga...

Banjir kilat memang akan berlaku di banyak tempat petang ni. Silalah rakan-rakan semua berhati-hati. Dari Kuala Lumpur lagi akan mula sesak, pusing arah manapun biasanya aka nada kenaikan air banjir kilat ni. Hanya, harapnya rakan-rakan lebih hati-hati dan tingkatkan kesabaran. Semua orang memang penat, letih, sesak dan tak sabar nak balik rumah, namun toleransi sesame kita buatkan perjalanan lebih lancar.

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2013 03:28 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Sep 2013 03:21 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Sep 2013 03:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Aug 2013 03:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2013 03:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jul 2013 03:15 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2013 03:05 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2013 03:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

N56 - Tuan AB Manap Calon Bebas - <b>Sungai Pelek</b> - People Against <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 01:13 AM PDT


Calon Bebas yang akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU) kelak mungkin bukan menjadi pilihan utama pengundi di Selangor kerana mereka dilihat tidak signifikan 'berperang' dengan dua parti dominan ketika ini. Penganalisis politik, Prof Madya Datuk Dr Mohammad Agus Yusoff berpendapat, ini kerana trend pengundi sekarang dilihat lebih cenderung kepada parti, sama ada Barisan Nasional (BN) atau Pakatan Rakyat (PR).Beliau berkata, calon Bebas itu bagaimanapun boleh bertanding dalam pilihan raya, asalkan mempunyai karisma, pesona dan kriteria lain untuk menambat hati pengundi.
Laporan Sinar Harian - 2 March 2013
Dun Sg Pelek bakal menjadi medan mencuba nasib bagi seorang calon Bebas iaitu - Tuan AB Manap yang berasal dari Sg Pelek. Berumur 68 tahun dan pada PRU 12 yang lepas beliau merupakan calon Bebas yang bertanding di DUN yang sama. Apa yang menarik tentang calon BEBAS - Tuan AB Manap ini adalah, beliau merupakan penyokong Barisan Nasional. Aktivis politik ini yakin dan percaya bahwa beliau masuk bertanding bagi memastikan calon Barisan Nasional -  ( Ng Chok Sin ) tidak kalah dan tidak mahu DUN Sg Pelek jatuh ke tangan pembangkang terutamanya DAP. Temuramah BLOG People Against Opposition dengan beliau di PWTC minggu lepas memaparkan satu usaha murni lagi ikhlas dari aktivis veteran ini yang sedih melihat keadaan anak bangsa yang ditindas disebabkan politik "divide and conquer" yang direncanakan oleh Pakatan Rakyat telah menjadikan parti-parti Melayu dalam Pakatan Rakyat menjadi tidak dominan. Beliau turut menjelaskan bahwa tujuan beliau bukanlah untuk menang di DUN Sg Pelek tetapi sekadar membantu calon BN menentang calon DAP. Beliau yakin bahwa BN dapat membawa kemakmuran dan perubahan di Dun Sg Pelek serta membawa perpaduan kepada rakyat berbilang kaum. Perjuangan beliau sangat mudah dan bersahaja. 
"Jika kita benarkan Pakatan Rakyat berkuasa di Malaysia maka negara kita akan ditimpa malapetaka besar akibat daripada bencana yang bakal dibawa oleh falsafah kebencian yang dipelopori oleh kepimpinan Pakatan Rakyat. Dari sudut pandangan beliau yang telah lama menjadi aktivis politik, Tuan Manap menerangkan bahwa ; "Pakatan Rakyat bukanlah sebuah pertubuhan politik berdaftar sepertimana Barisan Nasional. Ianya merupakan satu pakatan sahaja yang bersetuju bekerjasama semata-mata untuk menjatuhkan Barisan Nasional. Aspirasi parti-parti komponen dalam Pakatan Rakyat jelas mempunyai motif politik yang berbeza. DAP memperjuangkan agenda Malaysian Malaysia dan berusaha untuk menjatuhkan kuasa majoriti orang-orang Melayu. PKR jelas hanya mahu menjadikan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri manakala PAS masih bermimpi di siang hari dengan agenda HUDUD yang telah diganti dengan Negara Kebajikan"
Apabila di tanya soalan apa yang akan berlaku jika beliau menang sebagai ADUN Sg Pelek maka Tuan Manap menjawab sebagai pemegang amanah beliau akan memulangkan amanah kepada yang memberikan amanah tersebut kepadanya. Insya Allah. 

DIALOG RAKYAT: Kaji semula penutupan JPN, imigresen <b>Sg Pelek</b>

Posted: 05 Aug 2013 01:00 AM PDT

 
SEPANG: Ahli Parlimen Sepang Hanipa Maidin menuntut kerajaan mengkaji semula penutupan Jabatan Imigresen dan Jabatan Pendaftaran Negara Cawangan Sungai Pelek, di sini sejak 1 Ogos lalu.

Menurutnya, tindakan penutupan itu telah menimbulkan kesusahan kepada penduduk untuk berurusan dalam perkara-perkara berkaitan seperti pembuatan atau pembaharuan passport, pendaftaran sijil kelahiran, sijil kematian, pendaftaran kad pengenalan dan sebagainya

"Saya difahamkan penutupan kedua-dua pejabat Kerajaan itu dilakukan kerana isu penamatan sewaan. Saya difahamkan kedua-dua jabatan tersebut tidak dapat menyambung perjanjian pelanjutan penyewaan ruang pejabat kedua-dua jabatan berkenaan kerana tiada penyelesaian dapat dicapai berhubung perjanjian baru yang disediakan oleh jabatan-jabatan tersebut dan pihak Tuan Tanah.

"Saya berpendapat adalah tidak munasabah kedua-dua jabatan tersebut tidak dapat menyelesaikan masalah teknikal dan remeh tersebut hingga mengakibatkan penutupan kedua-dua pejabat berkenaan yang sekaligus mendatangkan kesusahan yang amat besar kepada para penduduk. Penutupan ini adalah bertentangan dengan janji Barisan Nasional kononnya rakyat didahulukan.," katanya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Sehubungan itu, beliau memohon pihak kerajaan mengkaji semula keputusan penutupan kedua-dua jabatan tersebut dan seterusnya membuka semula kedua-dua jabatan tersebut di lokasi yang sama bagi memudahkan para penduduk menjalankan urusan dengan kedua-dua jabatan sepertimana sebelumnya

"Sekiranya permintaan aduan penduduk tidak didengar pihak saya akan membawa perkara ini ke Parlimen dalam sidang Parimen pada bulan September ini", katanya.

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Pemilihan UMNO 2013 ; Wujudnya Penipuan Terancang <b>Di</b> UMNO <b>...</b>

Posted: 27 Oct 2013 07:00 AM PDT




BERAT !! 

Kalau benarlah seperti yang d dakwa maka UMNO wajib ambil tindakan yang maksima..usah bicara soal TRANSFORMASI kalau masih wujud sikap cuba tutup bangkai busuk semata-mata kerana kemaruk kuasa !!

Ahli UMNO d seluruh Malaysia ingin melihat tahap ketelusan yang serius dari Pemimpin UMNO peringkat pusat..bukannya cakap lain buat lain dan bila terkena sahabat baik sendiri maka cuba wujudkan komplot untuk beri nyawa kepada manusia yang dengan berani cuba hancurkan UMNO dari dalam !!

Ambo dengar ada aduan yang amat serius terhadap Pihak Pengurusan UMNO Bahagian Kelana Jaya..pertuduhan yang boleh membawa HUKUMAN DI BUANG DARI UMNO..

Antara yang ambo dengar, perwakilan yang nak masuk mengundi tidak perlu tunjukkan kad pengenalan, ada tukang yang dok gegarkan otak urusetia wakil UMNO Negeri atau Pusat bahawa semua perwakilan mereka kenal..jadi tak perlulah tunjukkan kad pengenalan !! khabarnya tukang yang dok doktrin dengan laungan suara yang kuat adalah dari kumpulan Jawatan Kuasa Pemantau yang d lantik oleh pihak pengurusan UMNO Bahagian Kelana Jaya sendiri, paling terkejut bila ambo d beritahu bahawa Pemantau yang d lantik adalah yang sudah kena muflis..Calon tak leh muflis..perwakilan tak leh muflis..Pemantau boleh?..mohon pencerahan..

Bukan setakat isu tak perlu tunjuk Kad Pengenalan..paling memalukan ambo dengar dalam aduan kepada Jawatankuasa Disiplin UMNO Malaysia..terdapat perbuatan menipu..PERWAKILAN HANTU atau PENGUNDI HANTU yang jumlahnya bukan sedikit..lebih dari 200 perwakilan hantu yang d wujudkan dalam list nama ketika pendaftaran yang juga d kendalikan oleh Pihak Pengurusan UMNO Kelana Jaya...pergHHH..seolah-olah satu Dun yang bermesyuarat cawangan baru-baru ini tidak d SAHkan nama mereka sebagai PERWAKILAN !!

Terdapat juga Calon yang amat takut kalah dan kecut perut tidak mengendahkan Kod Etika Berkempen..sanggup berdiri, membawa bahan kempen dan berkempen dengan suara lantang d hadapan perwakilan yang berbaris untuk mengundi..apa nak takut..mereka adalah dari pihak Pengurusan UMNO Bahagian Kelana Jaya..ambo dengar..ada bukti bergambar dan video tentang kelakuan amat kemaruk nak menang ini..seolah-olah masa yang d berikan untuk berkempen tidak cukup bagi mereka..

"CAI" atau senarai nama Calon yang bertanding juga d masukkan dalam Buku Persidangan..dengan penipuan kononnya ITU ADALAH CONTOH NAK PILIH CALON..Kalau itu contoh maka perlu d buat betul-betul..seperti mana apa yang d buat UMNO Malaysia, bukannya Contoh dengan meletak Nombor Calon yang hendak bertanding..dan ambo dengar ianya semua NOMBOR CALON dari kem Pengurusan UMNO Bahagian Kelana Jaya ! Contoh yang tidak relevan langsung !! Contoh yang mengelirukan perwakilan !!

Ambo tidak tuduh sesiapa d sini..cuma ambo nak lihat sejauh mana ketelusan dan kesungguhan UMNO Malaysia dalam kes sebegini yang pada pandangan ambo amat berat..teringat kata-kata Tok Guru Ambo ;

Jika UMNO sendiri tidak Berani nak Melakukan Transformasi Politik lebih baik BAKAR sahaja Buku Perlembangan serta Peraturan & TataEtika UMNO dan Biarlah Ketua2 Cawangan & Ketua2 Bahagian Dilantik sendiri oleh Presiden Parti. 

Tetapi Jika UMNO Berani & Telus maka Rakyat serta Parti2 Politik yang Lain Termasuk Parti Pembangkang akan Lebih Hormat & Tidak akan Memperlekehkan UMNO lagi. Yang Pahit itu Sebenarnya adalah Penawar yang Paling Mujarab. Wallahualam. Hidup UMNO ! Hidup Melayu !

Jangan sampai kita dok kutuk DAP kerana tidak telus tapi demi survival politik songsang bersifat keperibadian maka ada TANGAN IBLIS yang cuba selamatkan manusia yang bakal hancurkan UMNO BN dari dalam..kenaruk nak jadi Calon PRU 14 ke?

"..patutlah pihak pengurusan UMNO Bahagian Kelana Jaya buat pemilihan d dewan tersebut (Dewan Angkasa Kelana Jaya)..Tingkat atas mereka tempatkan perwakilan..tingkat bawah, mereka buat tempat mengundi..mana kita tahu apa yang terjadi d bawah..namun Allah Maha Kuasa..Dia nampakkan juga kejahatan terancang demi Parti yang menjaga Islam selama ini" - perwakilan

Ambo juga dengar KES ini d ambil alih oleh UMNO PUSAT..UMNO Selangor serahkan pada UMNO PUSAT kerana ianya melibatkan kes berprofail tinggi..

Kesian pada Calon-Calon yang betul-betul ikut prosedur, patuh pada KOD ETIKA..yang tawarkan diri untuk berkhidmat..apa maknanya kalau mereka menang tapi seolah-olah mereka terpalit sama bersekongkol..hanya kerana segelintir manusia yang sudah mati roh perjuangan parti..yang ada kerakusan nak berkuasa !!

Sama-sama kita tunggu dan lihat..manalah tahu ada yang masih cuba minta nyawa UMNO PUSAT..


UMNO PUSAT WAJIB TELUS !!

..bersambung ke part II ; "Muhyiddin Enggan Campurtangan Kes Pemilihan UMNO Kelana Jaya.."


















12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


29 GRO Asing Ditahan Dalam Serbuan <b>Di</b> Puchong Dan <b>Petaling</b> <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2013 03:02 AM PDT

- Sunday: 2013-10-06 18:02:15'.

29-gro-asing-ditahan-di-selangor

29 wanita warga asing yang bekerja sebagai GRO ditahan dalam serbuan di dua buah pusat hiburan di Selangor lewat malam tadi.

Kesemua wanita itu yang berpakaian seksi dijadikan umpan oleh pemiliknya untuk menarik perhatian pelanggan.

Serbuan dilakukan serentak jam 11.30 malam tadi oleh polis dari Bahagian Jenayah Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap, D7, Ibu Pejabat Polis Kontingen Selangor dengan dibantu ibu pejabat polis daerah masing-masing.

Lokasi serbuan di Petaling Jaya dan Puchong.

Dalam serbuan di pusat hiburan ini, seramai 17 GRO dari beberapa buah negara berjaya ditahan.

Ketika serbuan, GRO ini sedang leka melayan pelanggan.

Pemeriksaan mendapati kesemua mereka menggunakan pas lawatan sosial manakala seorang lagi dikesan tidak mempunyai sebarang dokumen perjalanan sah.

Kesemua GRO yang berusia antara 20 hingga 35 tahun dibawa ke IPD Petaling Jaya untuk tindakan lanjut.

Manakala serbuan di Puchong pula, seramai 12 GRO warga Vietnam diberkas.

Hasil pemantauan dan risikan mendapati GRO terbabit turut menyediakan khidmat seks kepada pelanggan dengan bayaran 150 ringgit.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved