ads

Khamis, 30 Jun 2011

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


MenCERIAkan Sekolah Komuniti Rohingya <b>di Cheras</b> Baru | Dunia <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2011 10:11 PM PDT

June 26, 2011 · 1:11 pm

Alhamdulillah

MRA dibantu oleh tim Skuter Modenas, tim Ustaz Ahmad dan Kumpulan Aktivis Muda YPU (KAMY) disamping sukarelawan MRA yang lain.  Koordinator bagi program ini ialah Abg Johari kita, pengusaha burger kukus di Ampang.  Hadir sama ialah Sdr. Rezaidi, Exco Latihan & Pengembangan MRA

Program ini bertujuan untuk menambah keCERIAan pada sekolah disamping melakukan kerja-kerja pembersihan dan penyah-asingan benda-benda yang tidak diperlukan.  Dinding di tingkat satu juga telah dicat dan beberapa tempat juga telah disimen agar lebih mesra dan mudah untuk anak-anak yang belajar disitu.

Shahrul

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


MIMPI SENJA: Ceramah DSAI <b>di Salak Tinggi</b> - 10/6 (Video)

Posted: 10 Jun 2011 09:12 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Fantasi Itu Duniaku: <b>Di Ulu Yam</b>...

Posted: 02 May 2011 12:31 PM PDT

Waktu zaman kanak-kanak dahulu, antara destinasi yang seringkali jadi kunjungan aku dan famili semestinya Ulu Yam. Setiap kali hujung minggu, di sinilah kami sekeluarga menghabiskan masa. Malah, pertama kali aku pegang stereng (pandu kereta) pun di sini. Kalau tak silap, waktu itu aku baru saja tingkatan 3. Hahaha. Abah memang suka ajar kami (Along dan aku) pandu kereta. Ayuz dan umi pula, bermandi-manda di sungai. Itu semuanya kenangan sebab sekarang, dah jarang mandi di sungai apatah lagi, berkelah. Hmm.

Entah macam mana, tanpa apa-apa perancangan awal, untuk sekian kalinya, Ulu Yam sekali lagi dijejaki. Tujuan utama ke Selayang, membeli barang-barang persiapan untuk majlis perkahwinan Ayuz. Sudah terlanjur ke sini, Ayuz cadangkan agar kami rehat-rehat di Ulu Yam. Maklumlah, dah lama benar tak pergi ke Ulu Yam. Bukan tak pernah pergi. Selalu juga kami jalan-jalan di sini, tapi tidak pernah ada kesempatan singgah dan menghabiskan masa.

Sebelum pergi, singgah sebentar di Selayang Segar. Beli makanan untuk makan tengah hari, buat bekalan. Hihihi. Inilah namanya berkelah. Berkelah tanpa perancangan awal. Seronok juga. Tak sangka pula, memang ramai orang di kawasan ini. Bukan setakat orang muda (pasangan bercinta) bahkan, famili dan orang-orang memancing pun ada. Alhamdulillah. Berselera sungguh makan tengah hari bertemankan pemandangan yang indah, tenang dan mendamaikan.

Selesai makan, Ayuz buat kerja gila. Apalagi kalau bukan, menangkap beberapa keping gambar. Wah... masa inilah peluang untuk aku mengasah skill tangkap gambar. Entah elok atau pun tidak, aku tak berhak mengadilinya sendiri. Apa pendapat kalian? Elok atau tidak? Hihihi...


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Wedding Invitation <b>di Kajang</b>. - Yan&#39;s Family, Frens, Travel, And <b>...</b>

Posted: 23 Jun 2011 07:43 AM PDT

Dari jauh cantik nampak pelamin tu.. Simple modern.. Suka sangat tengok.

Ni lah Bonda.. Hubby saja je sabotage. Blur je muka i

Tak dapat sesama duk atas pelamin, dapat gambar dengan pengantin kat sini, jadi lah..

Besar dewan ni.

Ni portion i.. Siap tambah nasi lagi u.. hee.. lapau sangat..

Ni Dalca nya. I tak amik. Just curi carrot je..

Ayam Masak Merah ni sedap.. Cuma agak banyak minyaknya..

I tak amik lauk ni.. Tak ingat masak ape.

Acar Timun.

Pudding Jagung. Saja2 je cousin i, Mem Aji Lina dok bubuh bunga kat tengah tu.. Masa ni dah agak lewat. Tungguk NekCik dengan TokPuCu sampai.

Dapat Door Gift ni. I like the concept packing dia. Simple n nice.

Ini fresh flower atas meja makan. Mak pengantin lelaki bagi kat i.

Sebenarnya majlis ni adalah gabungan dua antara brige and groom. U all sure pening cam ne i leh kenal lak dengan mak pengantin lelaki. Sebenarnya anak Bonda ni kawin dengan BIL my cousin, Mem Aji Lina. Small world kan.. Ingat lagi tak majlis qhatam quran kak ajwa di Sungai Ramal dulu..Di sini lah pertama kali i berjumpa dengan Bonda. Tapi masa tu i dah bercontact - contact thru FB dan sudah dijemput ke majlis kahwin anak dara nya...ALHAMDULLILAH bertambah kawan bertambah sedara. Bonda, nanti jemput lagi ye.. rasa - rasa nya ada lagi tu anak dara Bonda yang single - mingle.. Mudah - mudahan aje lah ye.. INSYALLAH.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Mak Izz Menulis: Kenduri Kahwin <b>di Rawang</b>

Posted: 16 Jun 2011 06:36 PM PDT

Majlis berlangsung pada Ahad lepas, 12 Jun.

Bapa pengantin merupakan abang kepada adik ipar emak. Rumah pengantin tidak jauh dari rumah Kak Ngah di Green Valley, Rawang. Maka berbondong-bondonglah kami ke rumah pengantin, selain mewajibkan diri menghadiri walimah kerana tiada urusan lain, kami juga ingin berkenalan dengan saudara-mara belah keluarga ibu saudara yang lebih mesra kami panggil Mama itu. *nape tak cakap je ko pergi sebab nak makan lauk kenduri? ^____^

Bergambar sebelum ke kenduri (menanti kaum hawa  bersiap)

 Yang semakin susut badannya

 Dua beradik yang ceria sebab rumah tiba2 ramai ahli

Geng sepupu bersama Pak Ngah

Gambar2 selepas makan (sebelum makan takdo)

Makanan adalah super sedap. Semua menu sedap.

 Gambar bertiga sahaja, Abang Izz ntah ke mana

 Aku yang dah sama saiz dengan Kak Ngah *arghhhhh

 Pelamin nan indah

 Sepupuku, Rabiatul Adawiyah (anak sulung Mama)

Gambar pengantin takde sebab kami sampai dah agak lewat. Pengantin pun dah masuk bilik (untuk solat zohor la.. apa korang pikir da?) ^__^ Aku sorang je yang excited nak bergambar di pelamin (nasib baik Hasanah ada buat peneman) Then paksa Adawiyah ikut sama (jadi photographer) sebab geng cik kiah yang lain tak berminat. Huh!

Kepada pasangan pengantin (nama dah lupa) Selamat Pengantin Baru dan berkekalan hingga ke anak cucu :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Polis serbu pejabat komuniti Bersih <b>di Petaling Jaya</b> : N9 Kini

Posted: 28 Jun 2011 11:31 PM PDT

PETALING JAYA 29 Jun – Pejabat komuniti Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) di Seksyen 4 di sini, hari ini diserbu oleh sepasukan 15 anggota dan pegawai polis dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor.

Pejabat yang berselindung di sebalik sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu diserbu pukul 12 tengah hari. – Utusan

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Polis serbu pejabat komuniti Bersih <b>di Petaling Jaya</b> » Perak News <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2011 11:51 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Polis serbu pejabat komuniti Bersih di Petaling Jaya. June 29, 2011 — Leave a Comment. Posted in National News · Cancel Reply. Leave a Reply. Name. Email. Website. You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr ...
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved