ads

Selasa, 5 Jun 2012

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


EDISI SIASAT @ FOODCOURT AEON <b>BUKIT RAJA</b> KLANG

Posted: 18 May 2012 08:38 PM PDT

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
Gempar! Gempar! Gempar! Semalam ada Edisi Siasat di Food Court Aeon Bukit Raja Klang. Ehehehe, tapi bukan Edisi Sisat kat tv tu. Ibu Yusuf yang menyiasat sebenarnya.
Jangan tak tau, dulu kecik-kecik ibu pernah bercita-cita jadi penyiasat tau. Hahaha.. Masa tu gara-gara suka sangat baca buku Enid Blyton. Tapi kalau sekarang, bos suruh jadi pegawai penyiasat ampun ibu Yusuf tak mahu.
Lokasi Edisi Siasat berlangsung dari lensa gadget ibu Yusuf..
Alkisahnya semalam ibu join kawan-kawan ke Aeon Bukit Raja. Kawan-kawan nak shopping novel di Popular. Jadi ibu tumpanglah sekali sebab kereta ada kosong lagi. Ibu nak beli kasut tapak rata, kasut yang ada semuanya bertumit. Semenjak duani kaki ibu selalu sakit-sakit. Dah gemuk sangat agaknya, jadi kaki pun tunjuk protes. Kih kih kih..
Bila dah ada acara shoping mesti ada acara makan-makan. Kawan-kawan nak makan di food court, ibu follow ajelah. Ini kali pertama ibu masuk food court di sini untuk makan. Dulu dengan ayah ada juga singgah, tapi beli air je..
Masuk-masuk je, ibu rasa lain macam. Rasa macam tak sedap hati je.. Walaupun rata-rata pekerja di hadapan perempuan Indonesia bertudung (ada satu stall ni pekerjanya macam Cina), tapi yang masak 'gelap-gelap' gitu.. Ada faham maksud ibu?
Maka bermulalah Edisi Siasat ibu Yusuf disebuah gerai dengan dialog:
Ibu Yusuf  : Kak, saya nak tanya jangan marah arrr... (sambil senyum-senyum manis dan tampak sopan.. feewitt..)
Wanita Indonesia  :  Iya, apa?
Ibu Yusuf  : Yang masak tu orang apa?
Wanita Indonesia  :  Bangla kak..
Ibu Yusuf  :  Taukey orang apa?
Wanita Indonesia  :  India..
Ibu Yusuf  :  Siapa yang beli barang?
Wanita Indonesia  : Taukey lah..  (masani kawan ibu yang dah terorder dah saling pandang memanndang. Pekerja tu kata pulak..) Tak apa, yang kakak sudah order tu seafood aja..
Hmmm.. Masa tu ibu terus angkat kaki. Anda semua agak-agak ajelah ye apa yang ada difikiran ibu.
Kemudian ibu teruskan Edisi Siasat dengan dialog yang sama di sebuah gerai bernama kemelayuan. Alhamdulillah, yang itu pemiliknya memang orang Islam. Pekerja barisan hadapan pun orang Melayu bukan Indonesia. Dari adik manis tersebut, gerai nasi ayam yang ada di situ pun pemiliknya orang Islam. Yang lain-lain rata-rata pemiliknya Cina atau India. Adik tu bagi tips, nak tahu siapa pemiliknya tengok dekat lesen.
Ibu pun tak teruskan Edisi Sisat dan order di situ sahaja.
Untuk tidak menimbulkan sebarang isu, ibu tak sebut gerai-gerai yang ibu dah siasat. Lagipun ini adalah usaha ibu untuk mencari makanan yang benar-benar diyakini. Tulisan ini tidak sama sekali memberi gambaran halal haram makanan di situ. Cuma sama-sama kita saling ingat mengingati bahawa mencari yang halal itu adalah fardhu.
Sekian catatan ibu Yusuf dan Maryam. Sampai jumpa lagi..

Peluang tambah pendapatan dengan hanya memasang iklan ini..


v


v

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Jurugambar Perkahwinan <b>Di Cheras</b> | Hafizul+ Dr. Hafni | Selangor <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2012 04:13 PM PDT

Jurugambar Perkahwinan Di Cheras | Selangor

Bismillahirrahmanirrahim..

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


My Cute Little Diary: Makan-makan <b>di Jeram</b>

Posted: 05 Jun 2012 01:26 AM PDT


Gi jalan2 cari makan seafood
ngan girlfriends kat Jeram.

Time ni dalam kul 6.
Air tgh surut,
tapi dah nak pasang.

Makan kat Restoran Aroma Ikan Bakar.
Tempat paling femes
and sedap katanya.

Sesi memilih oleh Nani dan Anis

Bakal dimasukkan dalam perut jap lagi :)

Duk dekat ngan laut.
Konon menikmati keindahan alam
tapi seyes panas.. takde angin
berkuap2 jua la dok dlm ni haha

Ketam masak kunyit

Ikan siakap 3 rasa

Udang goreng tepung

Ketam masak cili

Udang masak cili dan butter prawn

Sesi melantak.
Semua org makan dah tak ingat dunia.

Orang lain semua dah stop makan.
Tinggal Anis je yg tgh korek pipi ikan hihi

Tima kasih pada Pn.Nani
sbb dia la tokei yg blanje kami semua makan.
Kenyang sangat weh.
Dah macam ular sawa rasanya.
Kalau ada bantal mmg lama dah ku landing.

Masakannya semua sedap2 belaka.
Nak nak masak cilikan..
Sangat puas hati.
yang pasti leh datang lagi.
Dah kenyang baru ingat anak2 dan laki :p
Pasni ni mau ajak Zaf kesana plak.

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


BULETIN RAKYAT: BANJIR KILAT <b>DI BATANG KALI</b>.....

Posted: 08 May 2012 02:15 AM PDT


Dilaporkan seramai lebih 250 orang terlibat dalam banjir kilat itu, membabitkan 70 keluarga yang menetap di Kampung Genting Malik, Kampung Sentosa, Taman Sekolah dan Taman Seri Cahaya.

"Jalan utama di Kilometer 48 hanya dibuka satu laluan dan setakat ini keadaan terkawal," katanya ketika dihubungi Bernama di sini malam tadi.
Dilaporkan juga kira-kira 15 anggota keselamatan termasuk anggota polis trafik, serta Jabatan Bomba dan Penyelamat Batang Kali, terlibat dalam mengawal keadaan.

"Jabatan Kebajikan Masyarakat turut membuat tinjauan ke kawasan itu dan bersedia menghulurkan bantuan segera untuk mangsa-mangsa banjir," katanya.
Sementara itu, lebih 50 buah rumah di beberapa buah kampung di daerah ini naiki air akibat hujan lebat sejak malam tadi.

Kejadian banjir dilaporkan juga berlaku melibatkan beberapa kawasan di Batang Kali lain bermula awal pagi Isnin . Operasi menyelamat dan memindahkan mangsa banjir sedang dilakukan oleh agensi-agensi berkaitan. Sebarang maklumat terkini akan dikemaskini dari semasa ke semasa. Kampong-kampong terlibat termasuk lah :-

1)KG ULU KALONG,ULU YAM

2)KG GENTING MALEK,BATANG KALI

3)KG MASJID, BATANG KALI

4)LORONG HJ NORDIN,ULU YAM

5)KG BATU 30,ULU YAM LAMA

6)KG TENGAH

7)KG SG MANIS, BATANG KALI

8)KG SEKOLAH, BATANG KALI

9)KG SERI CAHAYA, BATANG KALI

10)KG ULU YAM BARU, BATANG KALI

11)JALAN KG KUANTAN, KG GENTING

12)NO 1566, JALAN BATANG KALI

13)KUARTERS PUSAT HAIWAN

14)KG SENTOSA, BATANG KALI
 
Nota: Mesej dari ketua PKR adalah untuk datang ke mesyuarat hantar senarai pengundi yang menyokong beliau.... aparaaa.... turunlah wahai penyelaras dan ketua cabang...jangan disebabkan bukan penyokong anda....mangsa banjir di sisihkan...ini rakyat selangor....
 
sumber : JKKK Kg Kuantan, JKKK Taman Seri

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Tanah pertanian 10 ekar <b>di Jenjarom</b> - Klang - Sheryna.com.my

Posted: 28 Mar 2011 07:50 PM PDT

Malaysia » Selangor » Klang > Jenjarom » Property > Land > Agricultural Land

PRIVATE AD

Property type: Land For Sale

Price: RM 3,900,000

Land type: Agricultural Land

Size: 10 acres

Local area: Jenjarom

TANAH PERTANIAN 10 EKAR DI JENJAROM UTK DIJUAL

HARGA : RM390, 000 PER EKAR

POKOK KELAPA SAWIT
HARGA JUAL: RM390, 000 (BOLEH RUNDING)
HUBUNGI : 014-2397872 PUAN ZILA

 
Puan Zila
Klang, Selangor, Malaysia
Tuesday, 29 March 2011, 10:50
167566
0176049241 (Mention Sheryna when calling! Thanks.)

Reply to this Ad

View related LAND » AGRICULTURAL LAND ads:

REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Welcome to Amin Mursyidi&#39;s Planet: Kenduri Mak Teh <b>di Beranang</b>

Posted: 26 Jan 2012 05:09 PM PST

Entry ibu kali ni pasal kenduri Mak teh di Beranang, Selangor pada 22 Oktober 2011... Rombongan kita ramai gak arr... sebiji van dan 5 biji kereta.. Betulka kereta penambah bilangan dia kita panggil biji.. Salah kot.. Sebuah van dan 5 buah kereta.. Ha, baru betul... Ish2.. teruk sungguh ibu ni kan?.. Grammar kelam kelibut.. Rombongan kita dok kat homestay area bangi tu.. Lupa dah ibu nama dia.. Lepas tu dalam pukul 12 tengahari, kita pun bertolak ke Beranang.. Perjalanan mengambil masa setengah jam... Jom kita layan gambaq2 pengantin yang x berapa baru ni.. haha.. Pasaipa ibu kata x berapa baru?.. Pasal kenduri kat rumah kita 10 September 2011.. Dah sebulan lebih dah pengantinnya pon.. Tapi serinya still bergemerlapan.. alhamdulillah... Jom kita layan gambaq2 kita kat sana....

Masa ni kita semua baru park kereta... Kiranya baru nak berarak ke rumah pengantin la... Kenduri ni berlangsung di rumah tok n tok wan pak teh.. memang tradisional sungguh rumah depa tapi besaq giler...Nampak x dalam gambaq tu mak teh buat tanda suh diam?.. Nape ye?... amin bising sangat ke?.. hehe

Ni la pengantin yang kelam kabut tu... haha.. cuba amin tengok kasut dia.. dia pakai kasut yang pakai berjalan biasa je coz kasut pengantin terlupa nak bawak.. haha.. nasib baik baju pengantin x tinggal.. kalau x , ada jugak orang pakai baju biasa je jadi pengantin.. haha.. tapi x pa.. tetap maintain cun..


Chumim, abang aiman, kakak hannan n amin bergambaq dengan mempelai yang diraikan hari tu.. Sama cantik sama padan la depa nih.. Semoga berkekalan sehingga akhir hayat...

Pak chaq n amin.. Amin ni pasaipa x tau.. cukup tak mau kat pak chaq.. kalau pak chaq dukung tu, meronta2 je nak turun.. Ish2.. len kali bodek2 la sket pak chaq tu... Baru leh dapat macam2.. Pak chaq kan kaya.. haha

Ni plak chuyan n tabriz... Tima kasih chuyan pasai bersusah payah mai jugak ikut rombongan kita.. Chuyan baru lepas pantang je masa nih... Tabriz pon kecik sgt g.. Cian tabriz terpaksa ikut ibu dia dok dalam panas ni..

Ni plak amin yang happy sangat coz boleh dok atas mak teh.. Masa ni amin sgt manja ngan mak teh coz dah dekat nak setahun la mak teh jaga amin kat rumah sebelum mak teh further study kat UKM. Sebelum tu ibu x bagi la amin nak p kat mak teh coz mak teh kan pengantin, mana boleh dukung2 amin ngan baju cantik2 tuh.. Kang terpelanting plak tiara n veil yang mak teh pakai tu...

Amin buat muka x puas hati coz x leh nak berkepit2 makan dengan mak teh kat meja utama.. haha... Mak teh hari ni x mo suap2 amin, dia nak suap pak teh je.. hehe

ibu, baby tabriz n mak teh...
chumim, amin, mak teh n abang aiman bergambaq kenang2an.. Amin macam biasa la.. x lepas la mak teh dia.. asyik nak berdukung je.... nanti orang ingat mak teh ibu tunggal beranak satu plak.. haha.. mak teh plak, sayang sgt kat amin, ikut la amin kata apa.. amin suh dukung, mak teh pon dukungla ngan baju pengantin tu.. payahla camni..

Mak teh n pak teh bersama parents masing2...

Bergambaq kenangan atas buaian antik sebelum kita balik.. "Kita tinggai mak teh tang ni na amin".. Bila ibu kata camtu, amin pon nangis.. tak mau tinggai mak teh.. sayang sangatla mak teh dia tu.. hehe.. Mak teh bukan amin punya dah la nih, mak teh dah jadi pak teh punya.. Yang lawaknya, amin sampai la ni x suka pak teh coz maybe amin ingat pak teh dah rampas mak teh dari amin.. haha.. cute sgt.. Ibu doakan rumahtangga mak teh n pak teh bahagia dan sentiasa di bawah berkat Ilahi selamanya... Amin.. Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaahhhhh

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Bilik Untuk Disewa (Wanita Sahaja) <b>Di Bangi</b> | Rumah Sewa

Posted: 09 May 2012 03:25 AM PDT

Publish date: May 9, 2012 10:25 am
Contact Name: Azlan
Price: RM165
Region: Selangor
Location: Bangi
Phone: 0173046911
Tags:

*Rumah kedai Tingkat 1
*Berkonsepkan Hostel
*Mempunyai 8 Bilik. 1 bilik hanya boleh memuatkan 2 orang.
*Kawasan betul2 di tengah bandar, Bandar Baru Bangi.
*Berdekatan dengan GIANT (Warta),Bank,kedai makan dan Warta Walk.(Hanya 5minit jalan kaki ke semua tempat tersebut). Berdekatan juga dengan kawasan kilang seperti Hitachi dan Sony.
*TV,Astro(Basic),Dapur ,Katil (bujang single), Peti Ais dan Mesin Basuh disediakan. Katil tidak termasuk tilam dan bantal.
*Kadar sewa RM165/person termasuk bil electrik,air dan astro.

Syarat-Syarat kemasukkan:-
*Penyewa perlu membayar bulanan pertama besertakan deposit kemasukkan 1 bulan
(RM165 + RM165 = RM330)
*Atau penyewa boleh membuat bayaran deposit 2kali iaitu pada bulan pertama dan bulan kedua. (bulan pertama RM165 + RM82.50 = RM247.50). Begitu juga dengan bulan kedua. Bulan ketiga hanya perlu bayar sewa bulanan seperti biasa.
*Unit terhad hanya untuk 16 orang sahaja.
*Kemasukkan pada May 2012

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi:-
Pn.Nurul Hidayah: 017-5972330
En.Azlan: 017-3046911

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Contact Ad Owner

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Batu vs Kayu: Pemimpin DAP S&#39;gor cedera diserang <b>di Klang</b>

Posted: 30 May 2012 10:32 PM PDT

Dua pemimpin DAP Selangor V Ganapathi Rao dan saudaranya V Papparaidu (gambar), yang mengetuai kumpulan serpihan Hindraf Malaysian Indian Voice (MIV) mengalami keretakan tulang selepas didakwa dikasari tiga penyokong BN di Klang malam tadi.
 penyerang yang bersenjatakan pengunci kereta dan objek besi menyerang mereka berdua di simpang dekat Taman Mutiara.
ganabatirao attack in klang 310512 01
Akibat serangan kira-kira 10 minit, Ganapathi Rao mendakwa menderita patah tulang hidung, bengkak rahang dan lebam manakala tangan kanan Papparaidu patah dan terkehel di bahu.
Kedua-duanya dimasukkan ke hospital di Klang. Ganapathi Rao dibenarkan pulang hari ini.
Ganapathi Rao mendakwa penyerangnya tidak gembira dengan mereka kerana perhimpunan anjuran MIV Ahad lalu berjaya mengumpulkan lebih 1,000 bagi menyatakan sokongan kepada Pakatan Rakyat.

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


5 <b>SUNGAI</b> PALING BERBAHAYA <b>DI</b> DUNIA | Apa Aja Ada Disini <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2012 12:00 AM PST



daftar pertama dari atas adalah Sungai Amazon. Sungai Amazon yang terletak di Amerika Selatan adalah yang terbesar dan paling berbahaya di dunia sungai karena panjang, lebar dan volume tipis. Bertanggung jawab atas sekitar 20% dari sungai di dunia mengalir ke lautan. Karena dimensi yang luas, kadang-kadang disebut Sungai Laut. Hal ini sangat besar sehingga tidak ada dua titik yang dapat dilewati oleh sebuah jembatan. Hal ini lebih dari 150 meter. Selama musim banjir, Amazon melebar untuk menutup bank-bank dan pulau-pulau di tengah sungai. Sungai Amazon dikenal karena gelombang pasang tinggi juga.




Sungai Kongo, sebelumnya dikenal sebagai Sungai Zaire, adalah di Afrika Tengah Barat. Ini adalah Afrika yang paling kuat kedua sungai dan sungai yang paling produktif di dunia. Ini adalah sekitar 2992 mil panjang. Sungai adalah salah satu di antara yang berbahaya karena masih itu dimulai dengan damai; itu mengambil kecepatan dan menjadi bergolak sampai masuk ke 'Gerbang Neraka', sebuah lembah panjang 75 mil dari jeram berbahaya. Ada sekitar 32 katarak, memiliki kekuatan sebanyak seperti semua sungai dan jatuh di Amerika Serikat. Di Upper Kongo, sungai Stanley berakhir dengan air terjun, 60 mil menarik keluar dari jeram.



The Orinoco River adalah sungai terpanjang ketiga di Amerika Selatan dan berjarak sekitar 1330 mil panjang dan mengalir melalui Columbia dan Venezuela. Besar hutan tropis menutupi bagian barat daya dan bagian besar masih hampir tidak dapat diakses. Lebih dari 200 sungai sungai sungai besar ini. Dimulai pada Chalbaud Delgado Mountain dan sebagai sungai melewati daerah hutan dan air terjun memperlambat. Navigasi pada bagian ini adalah melalui bawah tanah dangkal atau kano. Lebih jauh di atas, air terjun menjadi deras dan sangat sulit untuk bernavigasi. Itu mengalir ke Samudera Atlantik. Sering posting ancaman bagi orang-orang yang tinggal dekat dengan sungai karena yang pesisir upwelling sepanjang tahun.



Sungai Yangtze adalah sungai terbesar dan terpanjang di Asia dan juga Cina. Ini adalah sekitar 3.964 mil panjang dan akhirnya bermuara di Laut Cina Timur. Dengan banyak curah hujan sepanjang tahun, ia juga disebut Golden sungai. Sungai telah jurang di sepanjang jalan yang dikenal karena berbahaya dengan air yang bergerak cepat juga banyak beting. Pada beberapa titik terdapat menipu pusaran air dan air yang sangat bergolak. Sungai ini juga dikenal dengan banjir dan bendungan yang telah dibangun telah terbukti tidak ada gunanya. Gelombang pasang Sungai Yangtze jauh lebih kuat dan karenanya banjir. Itu selalu menjadi sumber listrik kuat.



Para Sungai Brahmaputra mempunyai asal di Barat Selatan Tibet dan mengalir melalui Tibet, Cina, India dan Bangladesh. Ini adalah sekitar 1800 mil panjang. Hal ini dikenal dengan banjir ketika salju di pegunungan Himalaya mencair dan juga karena pasang surut telanjang. Hal ini lebih berbahaya dan lebih kuat.


12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Aksi Umar Faris <b>di Selayang</b> Mall | Jendela Hidup

Posted: 14 Apr 2012 10:00 PM PDT

Tengok la Umar punya telatah...dia memang tak reti diam...









12 di paya jaras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


Pratikal Haji(khemah ibadah 2012 SAM <b>Paya Jaras</b>)

Posted: 26 May 2012 02:03 AM PDT

 
mendengar taklimat daripada Tuan Haji Hafiz sebelum melakukan praktikal..
              
             Jemaah Haji yang uzur..                            mencium hajar aswad

Jemaah Haji bersedia untuk Tawaf mengelilingi Ka'abah


 Ustazah Norliza&ustazah Athirah juga ikut serta tawaf mengelilingi Ka'abah
   
    Bersai'e dari Bukit Soffa ke Bukit Marwah..


 Wukuf di Padang A'rofah


Mengutip Batu semasa di Muzdalifah..u' melontar..



Melontar ketiga-tiga Jamrah..(jamrah ula,wusto,aqabah@kubro)

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


1 MALAYSIA: CERAMAH SAYANGI SELANGOR <b>DI SHAH ALAM</b> <b>...</b>

Posted: 22 May 2012 10:15 PM PDT

Sila di jemputan beramai ramai ke Shah Alam untuk belasah PAKATAN RAKYAT terutama sekali Khalid Samad....

12 di pandamaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di pandamaran - Google Blog Search


SERIAU.. HANYA BEBERAPA KERAT MENYAMBUT NAJIB <b>DI</b>

Posted: 02 Jun 2012 12:25 AM PDT

aku dah tak tau nak cakap apo.. moga.. pentotok bergumbira dan terus bergembira... kata mereka najib dah tak disukai oleh orang cina.. walau apa sekalipun.. najib di tolak rakyat katanya... hehe.. itu kata mereka yang minoriti... biasalah yang minoriti ni menyalak mengalahkan jebon.. sebab mereka berlagak mengalahkan majoriti.. itulah kenyataan pembangkang di malaysia ini.. cakap serupa kayu.. angkuh serupa superhero.. kalah tak leh terima.. haha..

ps: dikatakan 10,000 rakyat menyambut najib di pandamaran... ronnie liu berbulu je.. mesti pakatan kata.. apa pasat aa lakyat masih suka aa sama bn.. woi.. pakatan.. kasi tengok sama selangor apa jadi.. cakap hebat.. tapi habuk pun tarak... pui...

sumber jawa bernam

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved