ads

Ahad, 4 Mac 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


Foto : Ceramah <b>Dato</b> seri Anwar Ibrahim <b>di Telok</b> Bakong | <b>Telok</b> <b>...</b>

Posted: 04 Mar 2012 04:10 PM PST

4/7/2011..Mesej dari Tok Kadok Untuk makluman Ahmad bin Sahi (abang kpd ri sahi), beliau telah kembali kerahmatullah pada jam 11.00pagi tadi di Hospital Jantung Negara (IJN). Jenazahnya akan dikebumikan selepas solat Asar hari ini. Beliau berumur 58tahun. Buat masa ini jenazahnya masih berada di Surau Kg Selamat Sg Besi KL. Mesej dari Azhar Mat Ganti ‎...Jamaluddin Harun@Din Pengko..dilaporkan terbabit kemalangan jalanraya ...laporan akan dikemaskini dan dari hamdan Hassan Hamdan Hassan maklumat dr en azmir cikgu main....abg din pengko telah kembali ke rahmahtullah pg tadi....kabonye motor dia di langgor dari blkng...al fatihah

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Kediaman untuk dilelong <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 25 Feb 2012 12:00 AM PST

Re: Kediaman untuk dilelong di Taman Selasih

Postby alehygenjoy » 24 Feb 2012, 19:42

Aiyo, kuil ka? memang tak boleh buat apa la. bukan senang nk pindahkan rumah ibadat nih.

Mohd Salehuddin Bin Mohd Kidin
013-3809600
Auction Coordinator/Operator
Fan page FaceBook : Auction Property Bank Lelong Malaysia Investment Opportunity

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Aricom inspirations: Renovasi & Dekorasi Rumah Teres <b>di Jenjarom</b> <b>...</b>

Posted: 02 Mar 2012 07:54 AM PST

Tempoh hari ARICOM menerima panggilan dari seorang pelanggan yang baru sahaja membeli sebuah kediaman jenis teres setingkat di daerah Jenjarom, Selangor. Dari bual bicara, pemilikmahukan kediaman barunya ini memilik sebuat set kabinet dapur yang elegan dan sempurna. Begitu juga beliau mengidamkan sebuah almari pakaian sediabina untuk bilik utama.


Zal tiba di rumah pelanggan di daerah Jenjarom, Selangor.

Setelah memahami apakah kemahuannya, ARICOM memberi cadangan dan pandangan setelah mengambil kesemua ukuran di bahagian-bahagian tertentu. Oleh kerana kediaman ini mempunyai ruang-ruang yang cukup terhad jadi ARICOM menggunakan setiap inci yang ada untuk dimanfaatkan.

Setelah meneliti keseluruhan ruang rumah dan memahami apa yang dimahukan pemilik, akhirnya ARICOM memberikan satu cetusan idea penuh inspirasi. Meski pun punya ruang yang terhad, ARICOM tampil membawakan struktur dapur yang cukup moden dan ringkas buat keselesaan memasak. Walaupun kabinet dapur ini tidak besar namun susunan rapi dan reka bentuknya cukup menarik, tampil beraura dan berkonsepkan moden. ARICOM memberi 2 cadangan tona warna untuk pilihan tuan rumah, samada alunan hitam zaitun ataupun pilihan rona coklat tanah. Jadi ianya terserah kepada pemilik untuk memilih.

Ruang dapur asal dan ruang dapaur selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) beronakan Hitam Zaitun.

Ruang dapur asal dan ruang dapur selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) beronakan Coklat Tanah.

Bagi ruang bilik tidur pula, ARICOM menampilkan satu sentuhan almari pakaian sediabina yang serba ringkas tetapi anggun. Dengan 3 pintu tolak berkonsepkan almari Jepun, dua daripadanya berterapkan cermin bias agar dapat meluaskan lagi ruang bilik yang terhad ini. Dengan ruang-ruang penyimpanan yang selesa, segala pakaian dan fabrik dapat disimpan dan disusun rapi.

Ruang asal bilik tidur utama dan selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) almari pakaian sediabina berkonsepkan 'Modern Jappan'.

Nah... kini tuan rumah amat berpuas hati dengan cetusan idea dan proposal kami. Bagi keluarga ini mereka tidak sabar melihat hasilnya dan memulakan kehidupan indah di kediaman baru ini.Segala proses renovasi dan dekorasi ini bakal bermula pertengahan April 2011 ini!

Adakah anda juga punya impian yang sama, mahu memiliki ruang-ruang indah di dalam kediaman anda, inilah masanya, berbicaralah bersama ARICOM dan dapatkan sentuhan inspirasinya....Setiap dari anda berhak memilik kediaman impian!

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


DUNIA PUANSTOBERI: Corat Coret Course <b>di Morib</b> (2)

Posted: 01 Mar 2012 09:30 PM PST

Oke. Dah abis paintball tu kiterang buat highrope lak.
Ada 7 halangan. Mula2 pikir mmg cam tak bleh la. Tambah lagi yg takde pemegang tu. Grrr... tp aku saja nak buat awal. Abis citer. Takde la nak berdebar2 sgt kan. Join grup lelaki yg buat.
Paling mencabar adalah yg cam buaian ni. Tau je lah kaki cumil kan. Patut tak perlu buh dedua kaki atas tu, tp da jadi terbuai2 atas tu. Huwaaaaa.........



Akhir skali adalah flying fox. Tu takde masalah kot. Penah buat gak masa induksi dulu. Tp tinggi tak tinggi sgt la high rope ni. Aku rasa lagi gayat time aku buat canopy walk kat Poring tu. Lagi gigil rasa nak pusing balik.
Sokay la. Rest jap. Makan2. Ready utk kayak plak. Ni mengong. Sian kat Iza blkg aku. Kayak asik ke tebing je. Huhu

Settle tu kiterang dpt lagi satu task. Ecochallenge katanya.  Ikut grup lah.
Kena berenang amik sebijik buah tembikai (2 org).
 Lepas tu kena berkayak. Bawak temikai tu
 Dah abis, simpan kayak, meniti batang pinang plak. Bawak temikai tu gak.
 Lps tu kena lompat bintang, da siap kena merangkak atas pasir.
 Then kena tanam dugong - sorang lelaki la timbuskan.

And last skali makan temikai yg duk bawak tu.
 Owhh... abis tudung Ariani ku kena bola paint ball. Uhuks. Jadi belasahan je lah pas nih.
Kena makan smpai abis tinggal yg putih tu. Aku mmg tak makan yg tu. Jadi, bagi je ke orang lain perabiskan. Tak geli2 dah. Sbb kira adik badik je. Huhu.
Settle menda tu pun da nak senja. Malam tu kena siap2 utk dinner. Seme da mcm lembik dah. Patut ada persembahan kumpulan, tp urus setia sian kat kiterang, tak buat pun.

Dinner adalah bes. Ada bbq kambing bakar bagai. Mula2 nak buat kat luar. Dah siap dah ni pihak hotel buh bufet, tapi, malam kat situ bau adalah semerbak. Bau apa?? ce google area Morib ada pencemaran bau apa waktu malam. Sapa selera kan?. So, our KP mintak tukar tpt, masuk dlm dewan.

Esuknya ada xtvt grup lagi. Tp combined 2 grup. Explorace plak. Carik menda2. Yg tak tahan tu, kena carik seorang security (ha..ni grup kiterang dpt), then carik cicak, cacing, lipas (ni kiterang tak dpt). Sbb kiterang berjaya bawak security maka kiterang menang. Huuhu.
Dan sesi akhir. Penyampaian hadiah dan tangkap gambar ramai-ramai. 

Apa pun... mmg bes course camni. Dah lama tak buat xtvt camni. Walo badan2 sakit2, tp pengalaman yg dpt mmg bes....

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


GERAKAN ANTI PKR: CERAMAH HASAN ALI <b>DI BANGI</b> PENUH <b>...</b>

Posted: 31 Jan 2012 07:19 AM PST



kerana anwar, pas sudah berada di dalam keadaan krisis yang paling parah !

ceramah hasan ali yang balun anwar ,dap dan parasit pas penuh sesak di bangi.

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Jawatan kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Sabak Bernam</b> (MDSB) Terkini 2012

Posted: 27 Jan 2012 09:15 PM PST

Clsoing date 8 Februari 2012

Sabak Bernam District Council (MDSB) is one of 12 of the Local Bekuasa located throughout the State of Selangor Darul Ehsan. Local Authorities for this Sabak Bernam District became known as Sabak Bernam District Council since 1977. Before MDSB declared a District Council, local authorities Sabak Bernam district known as the local authority of the Local Council and the Town Board.

1. Pembantu Awam Gred H5-1

MUAT TURUN JAWATAN

Incoming search terms:

  • majlis daerah sabak bernam
  • jawatan kosong majlis daerah sabak bernam 2012
  • mdsb
  • jawatan kosong mdsb sabak bernam
  • jawatan kosong 2012 sabak bernam
  • majlis daera sabak
  • majlis daerah sabak bernam jawatan kosong 2012
  • majlis perbandaran sabak bernam jawatan kosong 2012
  • mdsb 2012
  • kerja kosong sabak bernam

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Inilah Agenda Khusus Rossi <b>di Sepang</b> - KOMPAS.com

Posted: 27 Feb 2012 08:14 AM PST

SEPANG, KOMPAS.com - Pebalap utama Ducati, Valentino Rossi, punya agenda khusus ketika melakoni tes resmi kedua pra-musim MotoGP 2012 di Sepang, Malaysia, selama pekan ini. "The Doctor" akan berkonsentrasi pada berbagai elektronik baru untuk memperbaiki stabilitas motor Ducati Desmosedici GP12 saat melakukan akselerasi.

Pada tes resmi perdana di sirkuit yang sama, 31 Januari - 2 Februari lalu, Rossi dan rekan setimnya, Nicky Hayden, masih mengalami kesulitan mengendalikan motor ketika keluar dari tikungan. Tetapi pada tes kali ini, keduanya akan mendapatkan elektronik baru yang sudah dicoba oleh rider pengembang, Franco Battaini, di Jerez pada pekan lalu.

Dalam tes perdana, di mana ada perubahan radikal pada GP12, Rossi hanya mampu berada di peringkat kelima. Motor baru 1.000 cc itu sudah menggunakan rangka konvensional aluminium tiang kembar, dan ada sedikit kemajuan dalam pengembangannya sehingga Rossi bisa mengatasi persoalan front-end, yang menjadi momok utama pebalap berusia 33 tahun itu sepanjang musim 2011.

Bos kru pebalap Italia tersebut, Jerry Burgess, mengatakan bahwa prioritas selama uji coba tiga hari di Sepang ini adalah mencoba hal tersebut. Pria asal Australia itu berharap, kali ini mereka bisa sedikit memangkas gap dengan para rival, yaitu Honda dan Yamaha, meskipun diakuinya saat ini Ducati sudah tak terlalu jauh lagi dari Yamaha.

"Akan ada sejumlah pembaruan pada sistem elektronik, tetapi saya tidak terlalu banyak terlibat di dalamnya karena itu adalah perusahaan Italia dan orang-orangnya, sehingga lebih baik ada garis lurus antara Valentino dan grup itu.

"Valentino menyadari apa yang kami kembangkan di Yamaha, dan dia mengetahui apa yang kami miliki di sini. Sekarang kami memiliki sebuah motor yang Valentino bisa kerjakan dan menunggangnya, sehingga kami bisa bekerja pada wilayah pengantar tenaga dan kontrol traksi.

"Untungnya, di Yamaha bagian sasis selalu mantap dan kami memiliki kebebasan untuk bekerja pada bagian elektronik, sehingga dari sini saya ingin mengatakan bahwa mesin dan manajemen tenaga mungkin menjadi prioritas."

Mengenai masalah yang harus diatasi dari hasil uji coba pertama, Burgess menjelaskan bahwa mereka masih kehilangan akselerasi, juga pada sistem elektronik dan pengantar tenaga. Dia berharap, pada tes kedua ini masalah tersebut bisa diatasi.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


2 berita untuk renungan. Rosmah <b>di</b> New York dan MPO <b>di</b> Kuala <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2012 03:40 PM PST

Berita-berita di bawah diambil dari akhbar The Star untuk renungan yang mana fantasi dan yang mana realiti. Sejauh mana prospek kerjaya pemuzik di Malaysia hari ini harus dikaji betul-betul.

Jangan kita asyik syok sendiri kerana kesukaan kita tetapi realiti penerimaan di kalangan rakyat bawahan amat berbeza. Apa yang pemimpin suka tidak semestinya rakyat suka.

ROSMAH DI NEW YORK

NEW YORK: A Malaysian teenager has been praised as a genius by a renowned classical pianist.Tengku Ahmad Irfan Tengku Ahmad Shahrizal is a rare talent who, at the age of 13, has shown "sophistication and depth" in his work, according to his piano professor Dr Yoheved Kaplinsky.

Dr Kaplinsky, a lecturer and professor of music at the Juilliard School here, said the young man excelled in piano and composition. The pre-college artistic director of the institution, who teaches young talented musicians aged between seven and 17, said she was impressed with Tengku Ahmad Irfan's performance even when he auditioned at the school in February last year.

Dr Kaplinsky said Tengku Ahmad Irfan had made tremendous progress although he had only been under her tutelage since last September.

"His compositions are so mature and sophisticated that even his teachers are amazed," she told Bernama and RTM after a visit by the Prime Minister's wife Datin Seri Rosmah Mansor and Bakti members to the prestigious performing arts school here on Thursday. Founded in 1905 as the Institute of Musical Art by Dr Frank Damrosch, the school accepts less than 7% from the thousands of applicants each year. Last year, 5,000 people applied for the coveted spots.

Tengku Ahmad Irfan, who is pursuing a double major in piano and composition as well as an elective in conducting at Juilliard, also studies at the Professional Children's School here. Rosmah said she hoped more talented performing artistes from Malaysia would be given the opportunity to pursue their studies at Juilliard.

She said the Permata Negara early childhood education and care programme, of which she is the patron, had identified under its Permata Seni or Jewel of Arts programme talented young artistes aged seven to 17 who needed international exposure.

Expressing her gladness over Tengku Ahmad Irfan's acceptance to the school the first Malaysian to do so Rosmah said she hoped that under the personal tutelage of Dr Yoheved, he would be able to realise his potential as a pianist and become a world-renowned musician.

Juilliard School president Dr Joseph Polisi, in his welcoming remarks, said the school, which offers education up to doctorate in fine arts, currently had 800 students and only 30% were foreigners.

MALAYSIAN PHILHARMONIC ORCHESTRA DI KUALA LUMPUR

PETALING JAYA: The sound of disharmony is reverberating through the Malaysian Philharmonic Orchestra (MPO) following its restructuring exercise, with those asked to leave claiming that the termination of their contracts was uncalled for.

Several musicians given the six-month notice to leave at the end of this season are key expatriate members who have been with the MPO since it was set up in 1998. A founding member, who declined to be named, said his contract was terminated without explanation.

"My employer has chosen not to renew my contract and I have not been given a reason," said the musician, claiming that such a move was unprecedented. A Facebook page called "Save Our Malaysian Orchestra" has been set up while British music commentator and novelist Norman Lebrecht also questioned MPO's move in his blog Slipped Disc.

There are allegations that those asked to leave had wanted the orchestra's music director Claus Peter Flor out. There is also speculation that the expatriates were removed to bring in locals to give MPO a Malaysian identity.It is also learnt that the decision to renew or end a contract is made by MPO based on the music director's advice.

When contacted, MPO marketing assistant director Mufidah Mahmud said all musicians with the orchestra were employed on a fixed-term contract basis. "The renewal is subject to the MPO management's decision in consultation with its music director," she said, confirming that a six-month notice was issued as required under the contract terms. MPO belongs to Petronas.

Petronas board member Tan Sri Megat Najmuddin Megat Khas said it did not have much experience when it came to music as it was not its "core business". We have to rely on other people to manage it. Sometimes, we feel that we are being led up the garden path' by some people because of this," he said.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved