ads

Sabtu, 6 April 2013

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


De&#39;NShima Bridal: Makeup Sanding <b>Di Cheras</b>

Posted: 24 Mar 2013 11:26 AM PDT


0173209269 / 0127466736 / 0132876020
boleh layari facebook kami di 
atau lawati galeri kami di
No 3, Jalan Tun Teja 35/10, 40470 Alam Impian, Shah Alam

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Kembar Seiras: DATUK SERI SERAH DIRI <b>DI</b> IPD <b>AMPANG</b>

Posted: 31 Mar 2013 11:31 PM PDT

KUALA LUMPUR: Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan Al-Ehsan, Datuk Seri Muhammad Ridzwan Sulaiman menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang bagi membantu siasatan berhubung pencerobohan bersenjata di Sabah.

Beliau, yang memakai baju Melayu merah dan berserban, hadir bersama lebih 10 orang kenalannya di balai polis itu pada pukul 11.05 pagi tadi.

 
Bercakap kepada pemberita sebelum menyerah diri kepada pihak polis, Muhammad Ridzwan mengaku memberi bantuan kewangan kepada Sultan Sulu, Jolo, selatan Filipina iaitu Sultan Muedzul Lail Tan Kiram yang pernah ditemuinya pada 15 dan 16 September tahun lalu.

Beliau bagaimanapun menafikan bahawa Jamalul Kiram, yang dipercayai menjadi dalang pencerobohan di Sabah, adalah Sultan Sulu.
"Saya tidak kenal pun Jamalul Kiram," katanya.
Muhammad Ridzwan menyerah diri berikutan kenyataan Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib semalam yang memintanya menyerah diri dengan segera di mana-mana balai polis berhampiran.

Hamza berkata Muhammad Ridzwan, yang tidak terlibat dengan pengganas bersenjata dari selatan Filipina, boleh membantu pihak polis dalam siasatan mengenai kes pencerobohan di Lahad Datu pada 12 Februari lepas. BERNAMA

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


Penipuan Besar-Besaran Umno Dan SPR <b>Di Negeri Selangor</b> ~ MB <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2013 06:53 PM PST

KUALA LUMPUR: Seramai 134,675 pengundi tidak dikenali dikenal pasti didaftar di negeri Selangor, dedah Laporan Projek Pendemokrasian.

Selangorku melaporkan, jumlah itu mewakili kira-kira 28 peratus daripada jumlah 497,084 pemilih baru yang didaftarkan.

Sebagai rekod sehingga kini jumlah pengundi di negeri itu mencecah 1,924,281 orang.

Semakan daftar pemilih bagi jumlah itu berdasarkan daftar pemilih induk (DPI) suku ke empat 2011 yang diperolehi daripada Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) serta dilaksanakan mengikut 56 DUN yang dilakukan oleh Ketua Kampung, Ahli Majlis, kakitangan Pejabat Daerah dan Pihak Berkuasa Tempatan.

Mengikut laporan Projek Pendemokrasian Negeri Selangor yang dikeluarkan oleh Unit Perancangan Ekonomi Negeri (UPEN) itu mencatatkan DUN Sri Serdang mengalami bilangan pengundi tidak dikenali yang paling ramai iaitu lebih 9,000 orang.

 Ia diikuti dengan DUN Subang Jaya 8,000 orang, Hulu Kelang 5,500 orang dan Sri Muda 5,000 orang.

Daripada jumlah keseluruhan pemilih baru itu, sebanyak 51 peratus daripadanya terdiri daripada mereka yang berusia 21 hingga 30 tahun.

Manakala bagi pemilih yang tidak dikenal pasti iaitu seramai 134,675 orang itu, sebanyak 44 peratus daripadanya terdiri daripada mereka yang berusia lingkungan 21 hingga 30 tahun.
Dari aspek jantina, sebanyak 51 peratus pemilih baru merupakan lelaki dan 49 peratus wanita.

Manakala, bagi kajian pemilih yang tidak dikenal pasti pasti turut mendapati 51 peratus adalah lelaki dan 49 peratus wanita.

Mengikut aspek bangsa pula, bangsa Melayu mencatatkan peratusan tertinggi iaitu sebanyak 49 peratus, diikuti Cina sebanyak 34 peratus dan India sebanyak 13 peratus daripada keseluruhan jumlah pemilih berdasarkan DPI suku ke empat tahun 2011.

Bagi pemilih baru, ia menunjukkan 55 peratus daripada bangsa Melayu merupakan pemilih baru manakala 45 peratus tidak dapat dikenal pasti berdasarkan semakan yang dilakukan.
Selain itu, kaum Cina sebanyak 28 peratus pemilih baru dan 35 peratus tidak dapat dikenal pasti.

Manakala bagi India, sebanyak 11 peratus pemilih baru dan 13 peratus tidak dapat dikenal pasti berdasarkan semakan yang dijalankan.

Sementara itu, lain-lain sebanyak 8,561 pemilih baru yang terdiri antaranya Orang Asli Semenanjung, Punjabi, Eurasian, Jawa, Pakistan, Sri Lanka dan Hakka.

Laporan terbabit juga memaklumkan penambahan pemilih baru pada setiap suku tahun iaitu bermula suku ke empat 2011 hingga suku tahun ke tiga 2012 mendapati mengalami peningkatan.

Hal itu dibuktikan seramai 497,084 orang dengan peratusan 32 peratus pada suku ke empat 2011 ; 563,471 orang dengan peratusan 36 peratus pada suku pertama 2012 ; 600,406 orang dengan peratusan 38 peratus pada suku kedua 2012 dan meningkat kepada 625,210 orang dengan peratusan 40 peratus bagi suku ke empat 2012.

Jumlah pemilih berdasar suku ke tiga 2012 (belum digazetkan) seramai 2,025,153 orang serta daripada jumlah itu seramai 513,074 pemilih baru yang mencatatkan 51 peratus lelaki dan 49 peratus wanita.

Laporan Projek Pendemokrasian diserahkan kepada Dewan Negeri Selangor (DNS) semalam dan diedarkan kepada Adun.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim memaklumkan dalam satu sidang media, laporan itu akan diserahkan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebaik sidang Dewan Negeri Selangor berakhir.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


ROAD SHOW ANAK ORENG PEBIEN (AOP) KE <b>KUALA</b> <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2013 03:05 AM PDT

ROAD SHOW AOP KE KUALA SELANGOR
Media: Kuduk-Kuduk Channels
Kuala Selangor- Warga masyarakat Bawean di Kuala Selangor jauh dari lokasi Kuala Lumpur yang kebanyakannya orang bawean. Perumahan warga Bawean di Kuala Selangor yang hanya lebih kurang belasan rumah sahaja kini telah menjadi satu perkampungan orang Bawean dimana kini telah semakin banyak.
Kawasan perkampungan terpencil di Bukit Belimbing ini menyaksikan kebanyakan telah menetap hampir lebih 20 tahun melampaui dua generasi. Kini lebih 20 keluarga menetap di perkampungan Bukit Belimbing, Kuala Selangor. Warga masyarakat bawean di kawasan itu walaupun tiada bas masuk ke kawasan itu tetapi amat bersyukur kerana masjid berada betul-betul di hadapan rumah mereka.
Pada 23-24 mach 2013(semalam) perkampungan Masyarakat Bawean di Bukit belimbing telah menjadi satu lokasi warga Anak Oreng Pebien (AOP) untuk julung kalinya. Kami membuat Road Show demi mengeratkan silaturrahim sesama Bangsa Bawean di Malaysia amnya. Road show Anak Oreng Pebiyen (AOP) itu telah di rasmikan pada malam harinya iaitu malam minggu dimana Presiden Persatuan Bawean Malaysia(PBM) Datuk Azez Satar  dan seorang lagi sahabatnya iaitu Cikgu telah sama-sama turun untuk mengunjungi masyarakat Bawean di sana untuk  merasmikan Road Show (AOP).

Perjalanan dari kuala lumpur pada jam 7.30 mlm dan kami sampai di sana pada jam  9.15 mlm lewat setengah jam kerana ada masalah yang tak dapat kami atasi sepanjang perjalanan. Sampai disana kami di sambut dengan meriah oleh masyarakat disana dengan memasang kemah bagai semata-mata untuk kedatangan kunjungan kami.
"Pada siangnya, iaitu hari ahad yang dinanti-nantikan dimana warga Anak Oreng Pebien (AOP) telah berkumpul di Stesen Minyak Petronas di Taman Metropolitan, Kepong. Perancangan kami, jam 9 pagi bergerak bagi memulakan perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuala Selangor, tetapi kami telah terlewat lebih kurang sejam lebih kerana menunggu teman-teman lainnya sampai kelokasi tempat berkumpul.


 Sepanjang perjalanan kami kesana, banyak rintangan telah kami hadapi sepanjang perjalanan itu dimana setelah kami melalui jalan di selayang berhampiran Selayang Murni menuju kerawang mengalami kecelakaan kecil kerana ada lori telah berhenti secara mengejut dan menyebabkan kereta rakan kami berlanggar sesama sendiri dan bernasib baik tidak teruk hanya kemek sedikit sahaja.
Perjalanan kami mula sampai ke Lebuh Raya Latar dari Rawang menuju ke Kuala Selangor dan rombongan kami telah bergabung dengan rombongan bermotor yang datang dari arah Sungai Buloh.Tugas mereka ini untuk mengawal lalu lintas di setiap traffic light sepanjang kami di jalan menuju kedestinasi. Tidak sampai beberapa minit kami berjalan, ada di antara kereta rakan kami yang telah mengalami kerosakan menyebabkan perjalanan kami terbatas seketika. Kereta sahabat kami yang mengalami kerosakan itu tidak dapat kami perbaiki dan kami telah memanggil tukang tarik kereta untuk menyelesaikan masalah tersebut.
"Setengah jam dalam perjalanan dengan pelbagai cabaran kami telah tempuhi, maka rombongan kami telah sampai ke destinasi yang dituju. Ketibaan disana kami telah disambut oleh anak-anak muda (AOP) dan kami melihat mimik mukanya penuh dengan keceriaan kerana kami telah sampai kedestinasi yang dituju dengan selamat.
Perasaan gembira dan penuh teruja kami hadapi sepanjang berada disana kerana telah disambut dengan baik oleh masyarakat disana tidak dapat kami lupakan. Road Show kami disana telah dirasmikan oleh Ustaz Bulkaini dan Pengerusi Anak Oreng Pebiyen (AOP) saudara Azroy kita. 

Ustaz Bulkaini telah membuat bacaan doa sebagai bermulanya Road Show kami disana. Sebagai pengerusi (AOP), saudara Azroy juga tidak ketinggalan dan turut membuat taklimat ringkas sebagai bermulanya aktiviti yang akan berlangsung nantinya. Pelbagai aktiviti telah diadakan sepanjang kami berada disana iaitu seperti makan epal sampai habis dan makan telur paling cepat.


 Kemeriahan, gelak tawa dan leteran rakan-rakan  (AOP) sepanjang kami berada disana telah dikongsi bersama dengan warga masyarakat setempat untuk sama-sama berhibur dan beramah mesra.

Alhamdulillah tepat jam 3 petang program Road Show bersama masyarakat Bawean di sana telah habis dan kami semua warga Anak Oreng Pebiyen (AOP) mengucapkan berbanyak terima kasih diatas kerjasamanya dan tidak lupa juga kepada hidangan-hidangan seperti ubi rebus, ikan kering, meehon goring dan banyak lagi yang enak-enak yang telah dihidangkan kepada kami semua.

Kepada rakan-rakan (AOP) terima kasih yang tak terhingga kerana dapat turut serta dalam Road Show ini. Kerana anda semua kami berjaya sampai kesan dan tidak lupa juga kepada Pengerusi Persatuan Bawean Malaysia (PBM) Datuk Azez Satar diatas kerja samanya.Sekian 
-Media Kuduk-Kuduk Channels

Jalan Jalan Cari Makan : Seafood <b>Di Kuala Selangor</b> - supermeng <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2013 08:00 AM PST

Jom gi makan lagi.
Macam biasa, hantu seafood suka makan seafood. Jangan sampai ke gout sudah.

Destinasi nak pegi makan? 


"Bukan. Ada satu tempat. Dekat Pasir Penambang"
"Tak cuba mana nak tau. Dulu kita dah pegi tapi tak jadi masuk"|
OK. Aku malas komen part tu. Sama macam makan di Fatty Crab atau di Chillis, atau dia mana mana resto pun. Aku ada baca, menunya halal cuma memang ada jual alcohol.

And we decided to go to Kuala Selangor.

Lagi????

* pitam


Mendung tak beerti hujan. Ikut Latar


Sebab masih awal lagi, then kita orang decide nak ke Tanjung Karang.

Nak buat apa? Nak selesaikan 3 misi yang gagal tempoh hari.
1. Beli mangga tepi jalan.
3. Tengok sawah padi Nur Kasih.
1 dengan 2 tak jumpa sebab jauh ke belah atas Sekinchan lagi. Jadi kami singgah di Sekinchan dengan harapan nak cari pokok dalam cerita Nur Kasih.
Siap google.  Semua blog claim Nur Kasih shooting kat kampung masing masing, tapi tengok gambar macam tak sama pun.
Rumah dia di Kampung Gulang Gulang. Jumpa kampung ni, tapi tak singgah.
Lokasi lain, di Sungai Burung, Kampung Sawah Sempadan Tanjung Karang, Sawah Padi Haji Dorani dan Kampung Sungai Limau.
Kami cuma sempat ke Kampung Sungai Burung sekali lagi.
Haram tak jumpa pokok tu.
"Ntah ntah dalam studio je kot Yang?"




Gigih ni tak de keje dan buang masa.

Siap usha youtube.


"Haa. Nampak ni ada pencawang letrik"
"Tu sana tu pencawang letrik. Tapi pokok ni kat mana?"
"Ntah ntah dah kena tebang"

Macam macam spekulasi. Siap tengok bumbung rumah la apa lah.
Kesimpulannya. Misi tetap gagal lagi.

Abaikan jari jari yang mongel
Boleh tak sapa sapa bagitau kat mana pokok ni berada? Exact lokasi !! 
Selagi tak dapat selagi tu aku tak puas hati !
Tapi cuba tengok gambar ni?

Ha.. Macam nak sama je eh pokok dia?
Hahahah. Tapi ni bukan kat Sekinchan dah. Dah nak maghrib tu kami pun blah, balik semula ke Kuala Selangor dan singgah di Pasir Penambang.
Ni tujuan utama hari ni. Makan di River View Restaurant.
Layan view dulu. Agak menarik.


Bukit Malawati, Kuala Selangor

Oh, boleh pegi tengok kelip kelip juga dari sini. 

Kami sampai lepas maghrib tu tak berapa ramai orang lagi. So boleh dapat seat terus.

Macam macam orang ada. Arab. Melayu. Cina. India.

Apa lagi, order la untuk santapan perut yang kelaparan.

Kami order Telur Dadar, Nasik Goreng Cina untuk Hero, Lain lain Nasi Putih. Baby Kailan, atas tu Bawang Putih dengan Cili Burung. 
Air. Fresh Orange Asam Boi, Tembikai dengan Apple Juice.
Dan ini menu menu utama yang kami order.
Ayam Sweet Sour sebab Hero tak berapa suka seafood. Recommended : 9/10

Butter Crab. Recommended 9/10

Sotong Goreng Tepung. Agak liat sikit tapi tasty. 8/10

Butter Prawn. Recommended. 9/10

Soooooooooooooooooooooooooo sedap ! 2 thumbs up.

"Sedap Yang. Abis kalah semua kedai seafood yang kita pernah pegi sebelum ni"
So, Aroma, Jeram, Bagan Lalang. Bye bye ! We found the best seafood in town. Eh. Kat Kuala Selangor. Jauh skit lah.

Sampai pekan Kuala Selangor, Ada jambatan. Lepas cross jambatan tu ada tulis Pasir Penambang. Masuk je belah kiri tu then nampak la kedai kedai kat area tu. Kawasan tu macam kawasan perkampungan Cina sikit.

Kalau jumpa Ong Kau Ba Kut Teh ni kira dah dekat la ni. Dah nak ada Ong lah tu.

Hmm untuk semua tu, RM136. Kira OK considering ketam tu saja RM52. Tapi ketam tu memang gemuk dan memang tasty.

Kami makan sampai abis. Tinggal tukul tu je dalam pinggan. 
Recommended ! Menunggu pun tak de lama mana.
Puas hati walaupun tak dapat mentarang dan tengok sawah padi Nur Kasih.

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


aku Dayat: [Gambar] Kesesakan <b>di Tanjung Karang</b> : CNY 2013

Posted: 08 Feb 2013 08:30 PM PST

Kalau cuti perayaan, memang tak dapat dipisahkan dengan kesesakan lalulintas. Harini, aku menghabiskan masa hampir setengah jam sahaja untuk melepaskan diri dari kesesakan di Tanjung Karang. Seawal jam 9 pagi kenderaan dah bersusun dari Petronas Assam Jawa sampai la ke lampu isyarat dekat sekolah Dato' Haron / Mesjid Tanjung Karang. Hahahaaaa.....memang macam siput la geraknya. Lagi kasihan bagi yang menggunakan jentera manual. Kejap-kejap tekan clutch..minyak..brake..Kalau pukol 12 tengahari agak-agak panjang mana la ye kesesakannya.....
 Dah dekat dengan simpang Hospital Tanjung Karang

 Apesal buruk sangat la papan tanda kedai ni...

Sabo je la...tak bergerak

Yeahhh...nampak traffic light tu? Garisan penamat jemm ini...(turun jambatan)

Amacam? Ada brani datang?

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2013 07:30 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BERSAMA MAZIDUL: &#39;ISTANA&#39; ACIT

Posted: 16 Mar 2013 11:27 PM PDT

Perhatikan kawasan penempatan di Desa Temuan,  Bukit Lanjan, Petaling Jaya, Selangor. 
Gambar di atas saya rakamkan tatkala berkunjung ke kolam memancing ikan di kawasan agak tersorok itu. 
Terasa pelik, bagaimana kolam memancing beroperasi di bawah kabel elektrik bervoltan tinggi, buat sekian lama.  Kini kolam itu, majoriti dikendalikan oleh pekerja berasal dari Bangladesh terbabit telah dipagar.
"Siapa tinggal di pondok itu?," soal saya kepada pekerja.
Kami memandang ke arah pondok usang di luar kolam memancing diusahakan oleh peniaga Cina.
"Acit, orang Asli, saya tengok dia tinggal di situ, kira-kira empat tahun," balasnya.
Ketika itu saya terlihat kelibat lelaki berambut unik mundar-mandir di pondok sempit itu.
"Farid, tolong dapatkan maklumat sedikit," pinta saya.
Mohd Farid Hamzah, rakan, juga anak anggota polis  dan kini menetap di Kota Damansara. Sikap peramahnya, tentu berguna untuk mencungkil maklumagt sebenar.
"Nama saya, Jamaludin Jantan atau Acit, lahir pada tahun 1960 di sini, Kampung Bukit Lanjan. Emak saya dahulu dapat rumah banglo tetapi selepas dia meninggal dunia, adik saya dan keluarga dia tinggal di rumah itu," kata Acit.
"Mengapa tidak tinggal bersama mereka?," soal Farid.
"Budak ramai, anak adik. Bising. Jadi saya membina pondok ini," balasnya.
Acit, anak kedua daripada empat beradik dan kini tinggal bersama 8 ekor anjing peliharaannya.Semua anjing ditempatkan di ruang bawah pangkin tempat Acit meletakkan selimut dan beberapa barang miliknya.
"Kalau malam, Acit  tidur di mana?," celah saya.
"Kekadang tidur di atas pangkin ini tetapi panas, jadi saya tidur di atas pasir di luar. Sambil berbaring, boleh melihat bulan dan bintang, tenang fikiran," balasnya.
Acit bukan beragama Islam.
"Kalau masuk Islam, ada juga orang datang membantu, bagi duit. Masuk Kristian pun samalah," jelasnya.
Menjelang Pilihan Raya ke-13, Acit meluahkan komennya sambil direkodkan oleh Farid menggunakan perakam audio Sony.
"Kena pilih yang sebelum inilah," ujarnya.
"Barisan Nasional?," tanya Farid.
Pakatan Rakyat, PR  memerintah Selangor, sejak kira-kira 5 tahun lalu. Jika pemimpin Barisan Nasional atau PR ingin mengetahui rasionaliti di sebalik kenyataan itu, molek jika mereka mengunjungi Acit dan bertanya sendiri dengannya.
"Makan apa hari ini?," soal saya.
"Ini, ikan. Ada orang bagi tadi, saya masak. Nasi tidak ada," katanya.
Menurut Acit, sebelum ini dia bekerja di kilang, kini mencari barangan lusuh, sepeti besi terpakai.
"Kalau rajin boleh dapat juga di antara RM20 dan RM30 sehari, kekadang RM6 sahaja. Bolehlah, lagipun  saya masih bujang. Itu di belakang, kebun saya," katanya.
Apapun cerita di sebalik kehidupan Acit, 'istana' dibinanya dipamerkan secara semulajadi kepada masyarakat.
YB ADUN Bukit Lanjan, Elizabeth Wong mungkin tidak pernah ke lokasi itu kerana agak jauh dari jalan utama.
Jika orang YB sudi mendekati Acit, jelaskan sekali, bagaimanakah kolam mamancing ikan dibenarkan beroperasi di bawah kabel bervoltan tinggi itu. Pada masa sama, papan tanda Tenaga Nasional Berhad dipacakkan di lokasi sama hanya menjadi hiasan rumah pekerja warga asing.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


<b>Di</b> Mahkamah <b>Tinggi</b> Sivil Shah Alam : Perbicaraan kes Saman <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2013 07:00 PM PDT

By Sungai Rapat on Monday, April 1, 2013 with 0 comments


Sungai Rapat Online kini berada di Makamah Tinggi Sivil Shah Alam bagi mwmbuat liputan pwrbicaraan kes saman Khalid Samad terhadap blog yang kononnya kepunyaan YB Dato Hamidah Osman.

Kelihatan Khalid Samad keseorangan seolah-olah tiada penyokongnya yang datang.

Makamah akan bemula sebentar lagi

maklumat seterusnya akan menyusul

SRO akan membuat liputan secara live supaya segala fakta tidak dimanipulasi oleh pakatan haram terutamanya Harakah

Category: politik

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di ulu kelang</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2013 03:03 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Salam Monash: Dari Sini Ke Sana

Posted: 05 Mar 2013 07:38 AM PST

Sudah lebih sebulan blog ini kaku tanpa entri baru. Bermakna selama itu juga mungkin ada yang tertunggu-tunggu khabar beritanya. Itu pun jika ada yang berminat untuk mengikutinya. Dan mungkin ramai juga yang tidak kisah pun.... Apa-apa pun maaf dipinta....
Dalam jarak waktu berkenaan kami agak sibuk dengan kehidupan yang terkejar-kejar ke sana sini hinggakan masa senggang yang ada dirasakan amat singkat sekali.
Dari Kota Putra ke Serting
Dimaklumi, Nur Solehah baru sebulan setengah mendaftar masuk ke Tingkatan 1 di MRSM Kota Putra, Besut, Terengganu. Perhatian yang lebih perlu diberikan bagi meredakan kerinduannya terhadap keluarga (homesick) serta tekanan pengajian terutama hafazan yang amat baru baginya.
Ketika cuti panjang sempena Maulidur Rasul dan Tahun Baru Cina, kami sekeluarga pulang ke kampung halaman di Kuala Terengganu. Solehah menunggu di sana setelah dijemput oleh Ummi Na dari asrama sehari dua sebelumnya.

Selepas menghantar Solehah pulang ke asrama, kami bergegas pula pulang untuk menghantar abangnya, Izzuddin ke MRSM Serting, Negeri Sembilan pula. 

Penatnya amat terasa tetapi itulah pergorbanan dan sebagai tanda sokongan kami kepada anak-anak. Berbanyak terima kasih kepada Ummi Na dan Bakhtiar-Suraya yang banyak membantu.
Dari Ulu Kelang ke Puchong
Akhir Januari baru-baru ini kami berpindah lagi dari rumah sewa di AU5, Lembah Keramat, Kuala Lumpur ke rumah emak-abah di Ulu Kelang. Baru setahun kami mendiami rumah tersebut, tiba-tiba sahaja ianya dijual dan tuan rumah baru ingin menetap di situ. Ada hikmahnya.
Insya Allah selepas ini kami akan berpindah pula ke rumah kami di Saujana Puchong, Selangor. Rumah teres 2 tingkat yang dibeli lebih 10 tahun lalu kini didiami oleh adik. 
Sejak awal tahun lagi kerja-kerja pengubahsuaian giat dijalankan dan kini telah pun siap. Tidak banyak yang dilakukan, sekadar memberi keselesaan untuk didiami.

Itulah antara hikmahnya. Setelah lebih 10 tahun ditinggalkan usang, sekarang tampak lebih ceria dan berseri.

Bila akan berpindah? Bergantung kepada keadaan. Tambahan pula Hanisah bakal menduduki PMR di suku ketiga tahun ini. Mungkin ditangguhkan dahulu buat sementara waktu.

Kini ianya menjadi rumah singgahan/ rumah rehat kami di hujung minggu.

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Hospital <b>Sungai Buloh</b> ~ info kerjaya | jawatan <b>...</b>

Posted: 03 Apr 2013 08:02 AM PDT


IKLAN JAWATAN : PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH) DI BAHAGIAN TEKNOLOGI MAKLUMAT, HOSPITAL SUNGAI BULOH

(A) PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29 (SAMBILAN)

Syarat Lantikan:

  • Warganegara Malaysia;
  • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan jawatan;
  • Diploma dalam bidang Sains Komputer atau Teknologi Maklumat yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Institusi-Pengajian Tinggi Tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; ATAU
  • Diploma dalam bidang Kejuruteraan Elektronik ( Komputer ) yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Institusi-institusi Pengajian Tinggi Tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; DAN
  • Lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu ( termasuk lulus Ujian Lisan ) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
Senarai Tugas :
  • Membantu pemantauan pelaksanaan Hospital Information System di Hospital Sungai Buloh
  • Mengurus dan membangunkan aplikasi dalaman mengikut keperluan pengguna di Hospital Sg Buloh
  • Memberi sokongan dan bantuan bagi permasalahan melibatkan penggunaan aplikasi/sistem
  • Lain-lain tugas yang diarahkan dari masa ke semasa.
Perkhidmatan
  • Tempoh Perkhidmatan: 3 Bulan. Bergantung kepada keperluan, peruntukan dan prestasi perkhidmatan akan disambung selama 3 bulan lagi.
  • Masa Bekerja: Isnin-Jumaat; 8.00am - 5.00pm
  • Gaji = RM72/Sehari + Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)
(B) JURUTEKNIK KOMPUTER(SAMBILAN)

Syarat Lantikan:

  • Warganegara Malaysia;
  • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan (keutamaan kepada calon yang ada Sijil Sains Komputer dan Sijil Teknologi Maklumat atau Sijil berkaitan)
  • Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Senarai Tugas :
  • Membantu mengenalpasti, melaksana, menyelenggara dan membaikpulih sebarang masalah sama ada berkaitan perkakasan atau perisian IT di Hospital Sg. Buloh.
  • Membantu memastikan penggunaan kemudahan peralatan IT, sistem rangkaian LAN, server dan Internet di Hospital Sg Buloh agar sentiasa dalam keadaan baik.
  • Menyediakan keperluan alatan IT dan membantu anggota Hospital Sg Buloh sewaktu menggunakannya dalam kerja seharian, kursus, taklimat dan sebagainya
  • Memastikan membuat semakan dan pengemaskinian senarai terkini dan kedudukan semua asset ICT
  • Lain-lain tugas yang diarahkan dari masa ke semasa.
Perkhidmatan
  • Tempoh Perkhidmatan: 3 Bulan. Bergantung kepada keperluan, peruntukan dan prestasi perkhidmatan akan disambung selama 3 bulan lagi.
  • Masa Bekerja: Isnin-Jumaat; 8.00am - 5.00pm
  • Gaji = RM50/Sehari + Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)
Pemohon boleh menghantar resume yang disertakan gambar terkini berukuran passport dan salinan sijil-sijil/transkrip yang telah disahkan ke alamat seperti berikut:

Ketua Bahagian Teknologi Maklumat
Bahagian Teknologi Maklumat
Hospital Sg. Buloh
Jalan Hospital
47000 Sungai Buloh
Selangor

Atau;
Emelkan terus kepada : azidah.azizan@sel.moh.gov.my atau zurasita@sel.moh.gov.my

SEBELUM 19 April 2013 (Jumaat) jam 5.00 Petang

TARIKH TEMUDUGA BAGI PEMOHON YANG BERJAYA : 24 April 2013 (Rabu)
TEMPAT TEMUDUGA : Bilik Mesyuarat, Hospital Sg Buloh
** Sila bawa salinan sijil asal semasa temuduga

Sebarang pertanyaan sila hubungi pihak Bahagian Teknologi Maklumat Hospital Sg. Buloh di talian 03-6145 4347/4348

Sumber : http://hsgbuloh.moh.gov.my

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2013 11:28 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2013 11:15 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


ShiZone » PANAS : @MPKapar BELA gengster <b>Kapar</b>

Posted: 01 Apr 2013 05:48 AM PDT

image

Wartawan NST hari ini membongkarkan bahawa Ahli Parlimen Kapar, YB Manikavasagam "membela" sebilangan gengster di Kapar. Wartawan itu melaporkan bahawa rakyat kapar memberitahu wartawan tersebut jika gengster ditangkap oleh Pegawai polis dari balai polis yang berdekatan, MP Kapar akan datang sendiri untuk "menjamin" gengster itu untuk dilepaskan daripada tahanan.

Hal itu juga persetujui oleh Seorang Doktor yang juga Ahli PKR yang sedang "mengintai" peluangnya untuk bertanding di Kapar. YB kapar yang bengang berkata beliau akan membuat satu laporan polis terhadap wartawan tersebut dan NST besok pagi.

psssttt : YB orang sendiri kata kadar gengsterism banyak di Kapar dan dia menawarkan dirinya untuk bertanding di kawasan YB. Masih nak berdalih? Haha

Link: http://www.nst.com.my/nation/general/gangsterism-main-worry-of-kapar-folk-1.245762

Sendiri Komen Sendiri tanggung yeh!, Pihak Admin akan memberi kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa jika diperlukan

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Penduduk rumah <b>panjang Sungai</b> Delok tidak tunduk dengan <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2013 03:57 PM PST

Posted on March 7, 2013, Thursday

LUBOK ANTU: Rakyat yang tinggal di rumah panjang sekitar Sungai Delok tidak akan tunduk dengan pelbagai tawaran yang dijanjikan Parti Pekerja Sarawak (SWP) untuk meraih soko-ngan politik.

Tuai Rumah Janggong dari Pala Taong, Nanga Delok Lubok Antu yang mewakili beberapa penduduk rumah panjang sekitar Sungai Delok berkata, mereka tidak akan tunduk kepada janji SWP seperti pemberian insurans dan Tabung Pendidikan Larry sekiranya setuju me-nyokong parti itu.

Janggong berkata janji itu hanyalah satu tawaran bagi meraih sokongan politik daripada pengundi Lubok Antu menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan datang.

"Kami enggan menerima SWP. Begitu juga dengan beberapa rumah panjang sekitar kawasan Nanga Delok yang turut enggan menerima parti itu kerana kami orang Iban bukan 'daun terup' yang digunakan sesuka hati untuk tujuan judi politik mereka.

"Nampaknya SWP cuba memecahbelahkan perpaduan politik orang Iban, justeru saya menyeru orang Iban di kawasan Parlimen Lubok Antu berhati-hati dengan helah politik mereka ini," katanya di sini semalam.

Selain itu, Janggong men-dakwa SWP tidak mampu menjinakkan pengundi di kawasan Nanga Delok ke-rana Barisan Nasional (BN) menerusi Ahli Parlimen Lubok Antu William Nyalau Badak aktif memajukan dan membela hidup mereka selama ini.

"Ia sekali gus membukti-kan anak jati dari Lubok Antu dengan pimpinan kerajaan BN mampu memajukan penduduk di kawasan ma-sing-masing pada masa ini.

"Orang luar tidak dialu-alukan untuk menjadi wakil rakyat di sini. Ini kerana kami akan tetap menyokong Nyalau pada PRU13 nanti," katanya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sekinchan</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2013 09:17 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Coretan Ibu Aisyah...: Rest Minda <b>di Sekinchan</b>

Posted: 04 Dec 2012 09:09 PM PST

Jumaat lepas kami sekeluarga pergi berehat di Sekin Resort. Lokasinya Kampung Nelayan Sekinchan. Ownernya sama dengan owner Restoran Sekinchan Ikan Bakar. Dalam Resort ni pun ada restoran tu.. makan memang puas hati. Percutian kali ni last minute planning, pukul 12 mlm baru nak call & booking bilik. Resort ni baru beroperasi 2 bulan. Dia ada keluar Kosmo. Tu yang boleh tau tu.. Sapa kaki pancing boleh la try.. sebab ada kolam pancing yang penuh dgn ikan talapia merah & baung (kalau tak silap).. ikan yang di pancing boleh bg chef kat restoran tu masakkan.. :) Rate memancing + masak ikan tu kurang pasti coz kami xmancing pun. kami just beli makanan ikan (RM2) dan bg ikan2 tu makan.. memang best.. aisyah & adam pun teruja sgt tengok ikan2 tu berebut makan.
Kalau tgk sekeliling resort ni mmg agak tak teratur. sebab byk lg blok & bilik masih dlm pembinaan. surau, swimming pool, pusat spa, dewan, tempat jet ski semua masih dlm pembinaan.. so, next 1-2 years kena mai lagi la.. mcm best ja.. kat belakang resort ada pantai.. kat situ la nanti akan ada jet ski & spa. Menara pun ada. Boleh naik ambil gambar. :)

Keadaan bilik sgt excellent.. cukup Kemas & bersih. kami ambik Family Room. Sangat luas dan selesa. 1 double bed + 2 single. aisyah & adam dapat katil sorang satu.. depa memang suka la.. Bilik air pun besar. Berbaloi la ambik bilik tu.. :)
 
 Salah satu tarikan resort ni restoran ikan bakarnya.. orang luar pun ramai yg datang mkn kat situ.. Dia buka dari pagi hingga 12 mlm.. Biasanya kita akan mkn mlm je kalau restoran ikan bakar lain.. tapi kat sini kita boleh mkn ikan bakar dari pagi sampai mlm. Pilih ikan & order je. ikan tu selain bakar, 3 rasa, goreng tepung, kita juga boleh order masak kari, gulai lemak, lemak cili api dll.. Menu lunch kami : kari sembilang + kailan ikan masin + sup sayur. dinner pulak : kerapu 3 rasa + ikan bakar + sotong grg tepung.. marvelous!
 
Check out Sabtu.. On the way balik singgah kat Chendol Bakar Drive Thru. Order 2 Cendol VIP.. Boleh tahan la rasanya.. pastu drive terus balik Putrajaya... :P

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved