ads

Jumaat, 19 Julai 2013

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


Top 10 Bazar Ramadhan <b>di Negeri Selangor</b> =) | It&#39;s Too Complicated

Posted: 14 Jul 2013 10:50 PM PDT


Assalamualaikum.

Bazar Ramadhan merupakan fenomena masa bulan puasa. Pada masa ini, semua warga Malaysia

berpusu-pusu ke bazar di waktu petang untuk membeli makanan. Untuk umat Islam memang untuk berbuka puasa, untuk orang Malaysia yang beragama lain pula untuk menjamu selera yang berbagai-bagai ini.

Khas untuk warga Selangor dan yang berdekatan,

mari kita lawati Top 10 Bazar Ramadhan ini untuk membuat pilihan yang tepat, mahu ke Bazar Ramadhan yang mana satu!

Papa John Kambing, Ayam Golek, Nasi Khabsa,
 Jus Mango "Oshin", Kebab Cucuk dan Kambing Golek.
Mula 3 petang, boleh beli awal untuk mengelakkan 
kesesakan jalan raya dan masalah tempat letak kereta.
Ayam Golek dan Kambing Golek Grill
Di tengah-tengah KL. Air murah harganya.
Cendol dan Air Mata Kuching (RM2 sahaja)
 Bubur Lambuk percuma di masjid. 
Terdapat kira-kira 150 gerai.
Bubur Lambuk, Roti John, Putu Bamboo dan Air Tebu.
Peluang untuk berjumpa dengan artis tempatan 
yang suka membuka gerai di sini.
Ikan Bakar, Roti Boom, Dim Sum, 
Air Kelapa dah Kuih-Muih.
Dekat stesen LRT "University".
Roti Jala, Kuih Cara, Ayam Percik dan Air Keladi.
Terletak di seberang Mini Market Giant 
di Jalan SS6/1, Kelana Jaya.
Nasi Kukus, Air Kelapa dan Tebu tanpa tambahan, 
Nasi Goreng dan Sotong Bakar.
Perniagaan bermula awal untuk menarik pelanggan 
dari semua kaum dan agama. Bagi yang tidak berpuasa 
boleh dapatkan makanan tengah hari dan minum petang di sini.
Sesuai untuk penghuni di Damansara dan Bandar Utama 
sebab bazar ini terletak di Jalan Tun Mohd Fuad 3.
Tepung Pelita, Nasi Tomato dengan Ayam Masak Merah dan Popiah.
Di depan Masjid Bangsar dan Food Court.
Ikan Bakar Portugis, Raja Murtabak, Rojak, Nasi Dagang, 
Nasi Kerabu, Ayam Percik, Rojala.
Jauh daripada bandar KL di Seksyen 16 Bandar Baru Bangi.
 Ayam Golek, Nasi Ambang, Nasi Lemak Kukus dan Burger Bakar.
Wah, sedapnya nampak makanan-makanan tu semua kan!
Selamat ke Bazar Ramadhan uolls!
Selamat berbuka puasa!

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Pelakon Arja Lee Sibuk Jaga Ibu <b>di</b> Hospital <b>Selayang</b> - Murai.com.my

Posted: 15 Jul 2013 05:00 AM PDT

berita | Tempatan

KUALA LUMPUR, 15 JULAI 2013: Ketika umat Islam yang lain sibuk menjalani ibadah puasa sambil menyiapkan persiapan raya, aktor Arja Lee pula sibuk turun naik ke Hospital Selayang, Kuala Lumpur kerana menjaga bonda tercintanya, Salmah Aziz yang menghidap kanser lelangit.

Malah, dia sanggup meninggalkan lokasi drama bersiri, Ramadhan Yang Hilang pada pagi Khamis lalu, setelah mendapat tahu ibunya mengadu terlalu sakit dengan tiba-tiba.

"Waktu itu, saya sedang dalam persiapan untuk shoot scene saya untuk Ramadhan Yang Hilang. Tapi scene tu tak banyak mana pun. Jadi, bila kaka saya hubungi saya memberitahu bahawa ibu mengadu sakit kuat.

"Hati saya terus rasa berderau dan resah. Cepat-cepat juga saya beritahu pengarah yang saya terpaksa tinggalkan lokasi untuk mendapatkan ibu saya dengan segera.

"Mujurlah mereka faham. Malah, setiap kali hendak buat shooting pun, mereka selalu tanya saya, apakah saya okey untuk shoot atau pun sebaliknya. Saya pula akan sentiasa update mereka dengan perkembangan ibu saya," kata Arja Lee kepada portal Murai.

Menurut Arja Lee lagi, dia bagaimanapun tidak tahu mengapa ibunya, sakit kuat pada Khamis lalu.

Tapi, tak tahulah kenapa Khamis lalu, ibu tidak-tiba mengadu sakit kuat. Sampaikan kami panggilkan ambulans untuknya dan menghantar dia ke Hospital Selayang.

"Kami hantar dia ke hospital ini pun sebab rekod sakitnya memang ada di sini dan doktor yang merawatnya pun sudah tahu akan perkembangan dirinya.

"Apapun, keadaan ibu sekarang ini dah makin kritikal kerana kanser lelangitnua sudah masuk ke tahap 4. Doktor pun kata, agak sukar untuk dia pulih dalam tahap yang begini. Kalau pulih pun, pasti akan ada komplikasi yang lain yang akan dihadapinya pada masa akan datang," katanya.

Pun begitu, Arja Lee bersyukur kerana selepas beberapa hari dimasukkan ke hospital, keadana ibunya kini sudah bertambah baik.

"Dia kini sudah boleh duduk dan makan serta tidak perlu lagi bergantung kepada alat pernafasan. Lega hati saya bila melihat kesihatannya kini semakin bertambah baik.

"Sebab, terus-terang, saya tak sampai hati sungguh tengok dia berada di dalam kesakitan. Bayangkan dalam usia yang begitu dia terpaksa berdepan dengan sakit yang kronik begini. Tuhan sajalah yang tahu bagaimana menderitanya dia pada waktu itu.

"sekarang ini, dia masih lagi berada di hospital dan masih belum dibenarkan untuk keluar. Selain saya, kakak seta adik-beradik yang ;lain termasuk anak-anak buah sering menjaganya," katanya.

Mengenai perkembangan lain, Arja Lee kini sibuk menjual Arja's Cookies yang terdiri daripada Tart Nenas Gulung, Tart Nenas bunga, Cokelat Chips, Almond London serta Hazel Nut Choc.

"Semua kuih muih ini, kakak saya yang buat dengan bantuan anak-anak buah," katanya.

12 di sijangkang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sijangkang - Google Blog Search


RUMAH UNTUK DISEWAKN DISEWAKAN <b>DI SIJANGKANG</b> KLANG <b>...</b>

Posted: 14 Jul 2013 11:39 AM PDT

Publish date: July 14, 2013 6:39 pm
Contact Name: Nanie
Price: RM600
Region: Selangor
Location: Klang
Phone: 0174575431
Tags: , , ,

Assalamualaikum w.b.t. sy mempunyai 2 buah rumah untuk disewa kan di Sijangkang, Klang.

- Rumah semi-D yang baru, cantik.
- Persekitaran yang nyaman dan jiran2 yang mesra.
- Selesa dan luas untuk family yang telah berkeluarga.
- 3 bilik 2 bilik air (kedua-dua bilik air ada toilet)
- Kemasan tiles seluruh rumah termasuk dapur, bilik dan bilik air.
- Plaster siling dan downlight seluruh rumah.
- Sewa RM600
- Deposit 2 + 1(Sewa bulan pertama) + RM200 (Utiliti) = RM2000
- Sedia disewa pada bulan SEPTEMBER 2013

- 10 minit ke Jusco Bukit Tinggi Klang, Pusat Pemborong GM Plaza Klang, Giant, Tesco Klang.
- Berhampiran KESAS Highway, SKVE Highway.
- Berhampiran Shah Alam, Pulau Indah, Klang, teluk Panglima Garang, Jalan Kebun.
- 20 Minit to Putrajaya melalui SKVE.
- 5 minit ke jalan Jalan Besar (jalan (Jalan Klang-Banting)
- Berhampiran Sekolah, masjid, pasar, Klinik,kedai
- Pasar pagi (sabtu)
- Pasar Malam (Jumaat)
- 10 minit ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah
- Bersebelahan kaw. Perindustrian Telok Panglima Garang

Call/SMS sy tuan rumah – Nanie – 017-457-5431.

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved