ads

Khamis, 25 Ogos 2011

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Cruise Shipping Asia Attracts International Exhibitors from 12 <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2011 05:20 PM PDT

08.24.2011– PRINCETON, N.J. (Aug. 24, 2011) — Exhibiting companies from 12 countries already have signed up to participate in the inaugural Cruise Shipping Asia conference and exhibition scheduled from Nov. 16-18, 2011 in Singapore. The event, presented by UBM Asia and UBM Live, organizers of the annual Cruise Shipping Miami convention, is to serve as a platform for the cruise industry to reach the pan-Asian cruise market.

Representing most of pan-Asia, participating countries in the exhibition to date include Borneo, Brunei, China, Indonesia, Japan, Korea, Malaysia, Micronesia, New Guinea, the Philippines, Singapore and Thailand.

"Exhibiting at Cruise Shipping Asia is going to mark our entry into the Cruise market and showcase Yap Island and all of Micronesia as a new and exciting cruise destination," said Don Evans, General Manager, YAP Visitors Bureau. "We will also have delegates attend the conference to learn all we can about the latest developments in the cruise industry."

Among the exhibiting tourism organizations are the Japan National Tourist Organization, Korean Tourism Organization, Tourism Malaysia and the Philippine Department of Tourism. Cruise-industry suppliers exhibiting include Singapore Cruise Center, Asia Cruise Services Network, Intercruises Shoreside and Port Services, Sembawang Shipyard, Port Klang, Silversea Cruises and Inflot Worldwide. A complete list of participating companies and organizations is available at http://www.cruiseshippingasia.com/exhibitor-list1.

"This is a signal that cruise is building momentum in Asia," said Brian Paul, chief executive officer of Port Klang Cruise Centre. "Southeast Asia especially will benefit from the fact that it is a year-round destination which can draw directly from the growth seen in the East Asian and Australian cruise playgrounds."

Cruise Shipping Asia's exhibition features product sectors including destinations, itinerary planning, shore excursion services, port and terminal development as well as ship operations, ship services and hotel operations.

For information on how to exhibit, rates, exhibitors manual and a map of the trade show, visit http://www.cruiseshippingasia.com/exhibitors.
Cruise Shipping Asia conference sessions feature panels of industry experts discussing key industry topics, including the state of the Asian cruise industry, sourcing, shipbuilding, marketing and successfully tailoring the cruise experience for the Asian market.
For more information on Cruise Shipping Asia 2011, visit http://www.cruiseshippingasia.com/. Follow Cruise Shipping on Twitter @CruiseShipping #csa2011. Become a fan of Cruise Shipping on Facebook at http://www.facebook.com/CruiseShippingMiami

Media Contacts:
Newman PR
Buck Banks
Email: press@cruiseshippingmiami.com
Tel: 305-461-3300 Fax: 305-857-9230

UBM Asia Trade Fairs Pte Ltd
Sas Thayalan, Project Manager
Email: sas.thayalan@ubm.com
Tel: (65) 6592 0897 Fax: (65) 6438 6090

###

UBM Live is the organizer of the annual Cruise Shipping Miami, the leading international exhibition and conference serving the cruise industry. UBM Live is a wholly owned subsidiary of UBM plc (LSE: UBM) a leading provider of business information services to the maritime, travel, fashion, technology, healthcare, media, and property industries. UBM offers services in trade shows, online, news distribution, and publishing to customers across the globe. Its brands are represented in more than 30 countries and are organized into specialist teams that serve their business communities helping them excel in their market by working effectively and efficiently. For more information, go to UBM Live.

UBM Asia is the leading organizer of exhibitions in Asia, and the biggest commercial exhibition organizer in the two fastest growing markets in Asia: China and India, with associated print and online media. UBM Asia is owned by UBM plc which is listed on the London Stock Exchange with headquarters in Hong Kong. It has over 800 staff in 17 major cities across Asia.

About the author

- brings you up-to-date international news and features on all aspects of maritime security in Asia. We covers strategic & political developments, technology in the defence industry, projects, trends, products, services and more in the maritime sector.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Lebuhraya KL <b>Kuala Selangor</b> Buka Peluang Hartanah | Minda Cemerlang

Posted: 09 Aug 2011 04:16 AM PDT

Lebuhraya KL Kuala Selangor Buka Peluang Hartanah

KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN MAP

Lebih sejuta pengguna menggunakan Lebuhraya LATAR sejak ia dibuka pada 23 Jun kerana bebas tol yang diberikan oleh pengusaha, KL-Kuala Selangor Expressway Bhd. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Amran Amir, berkata lebuhraya itu mempunyai banyak aspek komersil, perdagangan dan pelancongan untuk koridor-koridor pembangunan di sepanjang lebuh raya berkenaan.

Lebuhraya itu juga membuka mata kepada pemaju yang tidak aktif dengan bank tanah yang banyak untuk dimajukan sebagai pembangunan bandar baru dan menyediakan penyampaian dan pergerakan yang lebih cepat kepada industri tempatan.

"Kita boleh lihat senario ekonomi kini lebih rancak, lebuhraya itu membuka ruang untuk mudah dihubungi, jimat masa dan memanfaatkan kecekapan bahan api," katanya dalam kenyataan hari ini.Lebuhraya yang mempunyai empat plaza tol itu mencatatkan sejuta pengguna dalam tempoh 23 Jun hingga 31 Julai dan bebas tol sehingga 31 Ogos ini.Ia menghubungkan Kuala Lumpur melalui Taman Templer di daerah Gombak dengan Ijok di Kuala Selangor melalui laluan dua hala sejauh 33 kilometer dalam masa hanya 18 minit.Lebuhraya itu menyediakan hubungan ke bandar-bandar seperti Kuala Selangor, Assam Jawa, Ijok, Bestari Jaya (Batang Berjuntai), Kota Puteri, Puncak Alam, Shah Alam, Bukit Jelutong, Sungai Buloh, Kundang, Rawang and Selayang, satu pilihan laluan yang lebih selamat antara bandar-bandar serta ke Petaling Jaya dan Kuala Lumpur.

Lebuhraya itu juga menyediakan akses ke Lebuhraya Utara-Selatan, Lebuhraya Koridor Guthrie dan Lebuhraya Pantai Barat. – BERNAMA

PEMANDANGAN INDAH DAN KEMUDAHAN DI LALUAN LEBUHRAYA INI

Templer Park
Ini hutan kebangsaan yang diwartakan menguasai hujung timur Lebuhraya Latar, yang membawa kepada pertukaran eponim. Ia adalah sebahagian daripada Taman Negeri Selangor (Negeri Selangor Park), yang merupakan taman negeri ketiga terbesar di Semenanjung Malaysia selepas Taman Negara dan Royal Belum State Park.

Taman Rimba Komanwel
The Commonwealth Forest Park adalah sebahagian daripada Hutan Simpan Bukit Lagong dan telah dilancarkan pada tahun 1993 untuk memperingati 14 Hutan Persidangan Komanwel. Taman ini meliputi 260 hektar dan merangkumi hutan subur, denai hiking, tempat perkhemahan, pusat ekuestrian dan chalet yang boleh disewa. Ia juga menawarkan aktiviti-aktiviti luar yang lain, seperti berbasikal gunung dan paintball.

Enam Padang Golf

 Templer Park Country Club
Yang paling golf terkenal kelab yang terdapat di Lebuhraya Latar, Templer Park Country Club (TPCC) terletak di Taman itu sendiri Templer. Jumbo Ozaki dan Kentaro Sato – seorang pemain golf terkenal Jepun dan arkitek masing-masing – bentuk kursus yang telah menjadi tuan rumah kepada semua kejohanan amatur utama. Terbuka Malaysia juga telah diadakan di TPCC tiga kali. Satu ciri yang cemerlang kursus Bukit Takun, bukit batu kapur yang terkenal yang menguasai pemandangan.      Address: KM 21, Jalan Rawang, 48000 Rawang, Selangor. Tel: +603 6091 9617

    Perangsang Templer Golf Club
Terletak di Templer Park Resort di Rawang, padang golf 18-lubang ini tidak boleh terkenal sebagai TPCC, tetapi ia memegang sendiri di kalangan komuniti golf, terutamanya turun orang-orang fairway sempit. Dikelilingi oleh hutan dan bukit, menawarkan rumah kelab yang besar, kursus ini menawarkan pemain golf peluang untuk meningkatkan permainan mereka dan menikmati sehari jauh dari kesibukan bandar.     Address: 1, Templer Park Resort, 48000 Rawang, Selangor. Tel: +603 6091 0022

Royal Kampung Kuantan Golf Resort
Royal Kampung Kuantan Golf Club (RKKGC) diasaskan pada tahun 1910 oleh penanam British yang menguruskan ladang-ladang di daerah Kuala Selangor. Kursus Bukit Jerangau ini adalah salah satu tertua di Selangor dan salah satu yang tertua di negara ini. Pada mulanya terletak di Kampung Kuantan sendiri, ia telah berpindah ke tapak sekarang. Ini par-68, 9-lubang berjalan kursus mempunyai rumah kelab yang menyenangkan yang telah dibina pada tahun 1920. Ia mempunyai seni bina kolonial yang tipikal dari era itu.     Address: Jalan Kelab, 45700 Kuala Selangor. Tel: +603 3289 1069

    Tasik Puteri Golf & Country Club
Kursus golf 27-lubang telah dibina sebagai sebahagian daripada pembangunan kediaman di Bandar Tasik Puteri di Lembah Klang Utara, yang terdiri daripada bandar-bandar Rawang, Batu Arang, Kuang dan Kundang. Kursus ini kini merupakan salah satu yang terbesar di Lembah Klang dan juga mempunyai pelbagai 24-bay memandu, kolam renang dan kemudahan kelab yang penuh.     Address: Bandar Tasik Puteri, 48000 Rawang, Selangor. Tel: +603 6034 4721 / 2

    Kundang Lakes Country Club
Kursus ini direka golf Australia adalah di Rawang. Ia terdiri daripada Kundang Sembilan, yang dianggap lebih mudah untuk bermain dan Tasik Sembilan di mana air adalah ciri utama dan oleh itu lebih mencabar. Kemudahan lain untuk dinikmati termasuk restoran, gelanggang tenis dan sebuah kompleks renang.     Alamat: KM 28, Jalan Kundang, 48020 Rawang, Selangor. Tel: +603 6034 2725/28

    Kelab Rahman Putra Malaysia
Bukit Rahman padang golf di Sungai Buloh meliputi lebih daripada 279 ekar tanah. Ruang pastinya bukan satu isu di sini. Ini 36 lubang par-72 kursus telah direka untuk menguji pemain golf daripada semua piawaian dengan landskap yang beralun dan berbukit, dan banyak ciri-ciri air. Ini adalah salah satu daripada kursus-kursus yang lebih dikenali dan popular di kawasan itu.     Address: Jalan BRP 2 / 1, Bukit Rahman Putra, 47000 Sungai Buloh, Selangor. Tel: +603 6156 6870

Bukit Melawati
Bukit Melawati, juga dikenali sebagai Bukit Selangor, nestles utara kecil Kuala Selangor, menghadap Selat Melaka. Di sini kubu abad ke-19 yang terkenal sekali memainkan peranan yang penting dalam sejarah gelora kerajaan. Belanda bernama Kubu Altingsburg penghormatan kepada Gabenor pemerintah Belanda Ketua Alting. Tetapi Selangor berikutnya Perang Saudara ke atas perdagangan bijih timah yang lumayan 1867-1873 akhirnya memusnahkan kubu. Peperangan ini akhirnya berakhir dengan campur tangan Residen British bagi pihak pemimpin-pemimpin Melayu yang tertentu.

Monyet Golden

Selain daripada tumbuh-tumbuhan menghijau dan pemandangan panorama seberang Selat, Bukit Melawati mempamerkan penduduk yang terkenal dengan – Pasukan monyet Daun Perak dan kera ekor panjang.

Daun Perak yang lembut sering dilihat bertenggek di atas dahan-dahan pokok Angsana besar, yang selaras jalan kecil yang meanders bukit. Monyet ini adalah gelap dengan tanda-tanda yang menarik kelabu (perak), tetapi anak-anak mereka adalah warna oren terang, colloquially dikenali sebagai monyet emas. Anda boleh membeli merawat untuk monyet, yang lebih daripada bersedia untuk datang dekat untuk mempunyai snek!

 Eagles
Terdapat tiga spesies helang asli di Kuala Selangor. Kite Brahminy (juga dikenali sebagai Sea Eagle Merah Disokong) adalah yang paling biasa; Crested Serpent Eagle dan jarang ditemui daripada tiga, White-bellied Sea Eagle.

Homestay, Sg Sireh
Untuk mendapatkan rasa sebenar bagi Kuala Selangor dan kawasan sekitar luar bandar, pelancongan pertanian menawarkan pengalaman perjalanan yang sangat baik. Homestay juga menyediakan cara untuk berendam dalam budaya tempatan. Salah satu destinasi pelancongan yang paling terkenal dan mantap pertanian di Sungai Sireh, located near Tanjong Karang ke arah bandar Sekinchan. Di sini anda akan tinggal bersama keluarga angkat, bangun berkokok ayam jantan, melawat sawah padi, kebun buah-buahan, ladang kelapa sawit dan ladang sayur-sayuran secara amnya yang digiatkan semula dengan cara hidup di kampung.

Kunang-kunang sebenarnya berkembang maju tujuh kilometer barat Kuala Selangor di Kampung Kuantan. Pelawat biasanya menuju ke jeti tempatan untuk menangkap bot, selalunya sampan (perahu dayung). Alternatif, bot laju yang lebih besar boleh didapati walaupun mereka boleh kuat dan mengganggu.

Kundang Lake – Blue Lagoon
Setelah 1 meninggalkan lombong bijih timah, tetapi Kundang Lake telah berubah menjadi taman permainan rekreasi terutamanya untuk sukan air, 4WD dan peminat aktiviti memancing. Ia merupakan tempat perkelahan yang baik juga.

Seafood Restoran
Restoran terletak sama ada di jalan utama Pasir Penambang atau di tepi sungai. Penduduk tempatan seperti mengatakan bahawa terdapat restoran-restoran untuk pelancong dan restoran-restoran mereka. Kuala Sungai Seafood Restaurant patut dikunjungi. Memberi gambaran yang besar sungai, restoran ini terletak di tebing dengan ruang makan utama susu di atas laut, di atas air.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
makanan minda

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - pembangunan & kemudahan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 19 Aug 2011 02:12 PM PDT

pembangunan & kemudahan di salak tinggi

Postby mohd kamal ab rahman » 20 Aug 2011, 05:12

saya rasa kemudahan kedai kedai kurang..pembngunan slow la..setakat ade kedai runcit..tp baru2 ni dgr cerita jusco nak bukak kat kota warisan..betul ke?

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


shark utopia...: Bercuti <b>di Tanjung Karang</b> #episod 3

Posted: 18 Jul 2011 11:15 PM PDT

salam all :)

ada lagi beberapa keping gambar sekitar tanjung karang :) jelapang padi

shark utopia...: Bercuti <b>di Tanjung Karang</b> #episod 1

Posted: 16 Jul 2011 09:05 PM PDT

salam all :)

Hari sabtu pepagi buta sudah berangkat ke Tanjung Karang sebab nya ada kenduri arwah..kene balik awal kot2 bole tengok mana yang patut nak tolong...

tapi tak tolong pon..huhu tolong tengok jek ;p

Kenduri cam biasa buat nasik ambeng..ohhh itu adalah makanan tradisi orang jawa yer..ada nasik,ayam goreng, mee goreng, sambal goreng dan serunding kelapa...letak dalam satu talam...lapik daun pisang kasi wangi :)

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Majlis Berbuka Puasa <b>di</b> Surau Nur Hidayat anjuran Krt Harmoni <b>...</b>

Posted: 21 Aug 2011 07:09 AM PDT

Program sumbangan golongan asnaf di Apartment Harmoni anjuran KRT Harmoni bersama Surau Al-Hidayah.

Majlis Berbuka Puasa <b>Di</b> Masjid Al-Muhtadin Damansara Damai <b>...</b>

Posted: 13 Aug 2011 05:00 AM PDT


photos by Loo Chuan Boon

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


AzzaLynn Bridal: JIMAT!!! Promosi Ramadhan: Kursus Gubahan Bunga <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2011 12:23 PM PDT

JADUAL: Kursus Gubahan Bunga Pelamin dan Pemasangan di Pelamin (Wedding Planner Hands-on) di PUCHONG - Ogos 2011

Promosi jimat 50% + 50% ini harus direbut bagi membantu menjimatkan poket anda:

A) Kursus Gubahan Bunga Pelamin (Artificial) + Red Carpet + Pelamin + Mini Pelamin + Pintu Gerbang :: 27 Ogos 2011 (SABTU)
Masa :: 9:00 pg - 2:00 ptg (masa mungkin berubah bergantung kepada kepantasan peserta)Yuran : RM500 (Yuran Asal: RM1000)
PROMOSI Yuran Couple: RM700 (utk peserta yang datang berdua dan
membuat bayaran sebelum 20 Ogos 2011. JIMAT!!! seorang hanya rm350)
Lokasi: Puchong

Program:
- Jenis-jenis gubahan (bulat, tiga segi) menggunakan span atau alat bantu lain
- Tema gubahan dan pemilihan warna
- Menghidupkan gubahan dan kreativiti
- Gubahan bunga flower stand dan pemasangan terus di red carpet
- Gubahan bunga backdrop & tiang seri serta pemasangan terus di pelamin sanding
- Gubahan bunga untuk d├ęcor dan pemasangan terus di mini pelamin
- Gubahan bunga dan pemasangan terus di pintu gerbang
- Bahan bunga, pasu, dawai disediakan
- Pemasangan Pelamin Sanding, Pelamin Mini dan Pintu Gerbang
- Ukuran setiap Pelamin dan cara pemasangan yang bersesuaian

_____________________________________

B)
Kursus Gubahan Bunga Pelamin (Fresh Flowers) + Red Carpet + Pelamin + Mini Pelamin + Pintu Gerbang :: 28 Ogos 2011 (AHAD)
Masa ::
9:00 pg - 2:00 ptg (masa mungkin berubah bergantung kepada kepantasan peserta)
Yuran : RM600
(Yuran Asal: RM1200)
PROMOSI Yuran Couple: RM800 (utk peserta yang datang berdua dan membuat bayaran sebelum 20 Ogos 2011. JIMAT!!! seorang hanya rm400)
Lokasi: Puchong

Program:
- Jenis-jenis gubahan berpasu dan tidak berpasu
- Pemilihan bunga bersesuaian budget dan jangkamasa
- Mengenalpasti dan memilih bunga yang tahan lasak
- Peralatan dan bahan penting
- Cara dan masa pemasangan yg terbaik bagi mengekalkan kesegaran
- Praktikal pemasangan gubahan bunga segar
(back/center/side) terus di:
  • pelamin sanding
  • mini pelamin
  • pintu gerbang
  • flower stand red carpet
- Bahan bunga, pasu, dawai disediakan
- Pemasangan Pelamin Sanding, Pelamin Mini dan Pintu Gerbang
- Ukuran setiap Pelamin dan cara pemasangan yang bersesuaian
_____________________________________

Bayaran deposit rm100 (bakinya dibayar semasa kelas) perlu dibuat ke:
i) MAYBANK 1123 4304 2952 Nor Azian Jamil
ii) CIMB Islamic Bank 1232-0001457-20-3 Nor Azian Jamil

** Kami terima: VISA/Master

Sila emailkan bukti pembayaran iaitu bank slip atau salinan transaksi ke nlynnda@yahoo.co.uk.
Sila buat perkara berikut:
1. Tulis Tajuk Email: "Bayaran Bengkel Wedding Planner Puchong - Ogos 2011"
2. Tulis Nama Penuh, NOIC, No Telefon, Alamat Email Anda
3. Nyatakan bengkel yg hendak diikuti, tarikh dan masa (contoh: Bengkel Wedding Planner - Artificial - Sabtu 7 Ogos 2011)


Apa yang WAJIB anda bawa?
1. Plier cutter, plier, stapler besar (kalau takde barang2 ni, boleh beli dari kami)
2. Kamera untuk ambil gambar

Apa yang anda akan bawa pulang?
1. Ilmu - sudah tentu
2. Sijil Penyertaan
3. Nota - softcopy


PERINGATAN:
Kalau anda tidak hadir, deposit booking tidak akan dikembalikan atas alasan apa sekalipun. Anda juga tidak boleh tukar tarikh tetapi anda boleh gantikan dengan adik beradik anda saudara mara dan juga kawan2 anda.

********************************

* Sebarang Perubahan Tertakluk Kepada Budi Bicara Pihak Syarikat.
* Semua Peserta Bertanggungjawab Untuk Sentiasa Menghubungi Pihak Syarikat Terutama pada 3 hari menjelang hari bengkel

* Deposit Tidak Akan Dikembalikan bagi sebarang ketidakhadiran oleh peserta
* Sila berpakaian santai untuk memudahkan anda melaksanakan tugasan indoor dan outdoor

*******************************************************************
- 'Hubungi Kami' untuk sebarang kemusykilan -
**************************************************************
*****

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


FaizalAnuar ™: Mencari teman serumah <b>di Padang Jawa</b>

Posted: 29 Jun 2010 02:30 AM PDT

Kecik sikit dari rumah nie..haha..sekadar hiasan
Sekarang nie aku tengah mencari teman serumah di Padang Jawa,Selangor..
Jika ada sesiapa yang mencari rumah sewa boleh le masuk rumah aku..
  1.  Berdekatan masjid
  2. Rumah bawah bukan flet.
  3. Kemudahan internet,mesin basuh,
  4. Yang penting lelaki...
  5. Berdekatan kedai makan,Puspakon,JPJ,UiTM
  6. Kalau boleh student berkerja pun dialu2lukan
  7. Secepat mungkin.
Jika berminat boleh msg aku or call di talian PJ-012-4968110 dan Anuar 017-4007670

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


CATATAN SI MERAH SILU: Gaya Al-Rasyid <b>di Tanjung Sepat</b>

Posted: 11 Aug 2011 06:32 AM PDT

Esoknya kami anak-beranak kembali ke kampung isteri di Tanjung Sepat. Petangnya saya terasa mahu pergi ke jeti di hujung pekan lalu membawa anak kecil kami Al-Rasyid bersama, isteri tinggal di rumah...


Lihat Rasyid dengan gayanya, berjalan tangan di belakang.

Sebenarnya saya teringin melihat pemandangan matahari terbenam. Tetapi ternyata matahari dikepung oleh kedudukan geografi di sini.


12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Suasana persiapan raya <b>di Shah Alam</b> | dhieranottie.blogspot

Posted: 24 Aug 2011 05:28 PM PDT

Salam pembuka bicara..

Bahang raya dah makin hangat kan? Ahad hari tu saya bershopping di area Shah Alam. Tak ada beli apa pun. Window shopping je banyak.

Mula-mula pergi jualan gudang seperti dalam entri ini. Saya hanya beli 1 blouse dan 2 pasang sandal. Tapi Z beli 3 helai baju jenama Giordano yang bernilai RM 108. Murah (pada saya)! Tak ada gambar. Lupa nak snap sebarang dua.

Selepas itu terus pergi Plaza Alam Sentral. Suasana shopping di Plaza Alam Sentral. (saja tangkap gambar yang kat hujung-hujung)


Hari ni agak ramai mungkin sebab hari ini hari minggu, susah sangat cari parking. Last-last parking dekat parking terbuka sebelah kompleks PKNS. Bayaran RM2 per entry. Itu pun kat luar-luar, kat tepi-tepi jalan penuh dengan kereta juga. Kat kompleks PKNS siap jumpa Zul Yahya lagi. Tinggi orangnya. Tapi tak ada kerja la nak tangkap gambar dengan dia kan?
Saya pergi dengan Z. Kami tak ada beli-belah pun kat sini melainkan saya menukarkan duit raya yang Z bagi untuk tahun ini kepada sesuatu barang. Entri lain baru cerita lah, boleh? Lepas balik je dari window shopping, kami pergi Econsave Kampung Jawa yang baru bukak tu. Sebab Z nak shopping barang sikit. Tapi banyak beli buah-buahan aje dia tuu. Antara hasil shopping dekat Econsave.
Air sunkist, potato chip, tisu dan kotak putih tu saya punya. Barang Z ada kat bawah-bawah. Tak banyak pun saya berhabis. Tapi Z memang banyak la. Siapa yang pernah baca entri saya sebelum ini pasti tahu yang Z ini cerewet dalam bershopping. Shopping kalah perempuan. hek

xoxo

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


WTR> Suriamas, <b>Bandar Sunway</b> | MyKlang.com

Posted: 24 Aug 2011 09:01 PM PDT

WTR> Suriamas, Bandar Sunway

Fully Furnished Condominium For Rent! *1 Small Room
*RM500 Rental Fees
*Preferred Gender Male
*Move In Date: September 2011
*Utility Bills: Shared
*Fully Furnitured such as a single bed, study table, a wardrobe, air-conditional, wifi, cooking kitchen etc.
*Internet (High-Speed UniFi) + Utilities bill at sharing basis
*Located at higher level-Windy condition, nice view
*Friendly Housemate
*New Condition
Facilities:-
Swimming Pool
Jacuzzi
Gymnasium
Tennis Court
Badminton Court
Table Tennis
Multipurpose hall
BBQ pit
Cafeteria
Groceries Store
Stationary Shop
24hours Security
Nearby to:-
Taylor's lakeside Campus
Taylor's Subang Campus
Sunway Pyramid
Sunway University
Monash University
The One Academy
Setia Jaya KTM Station
Available 1st September 2011
Please Contact:-
Eric@ 012-2274490

<b>Bandar Sunway</b> – a dream come true, a desire fulfilledHome Guru <b>...</b>

Posted: 24 Aug 2011 01:41 PM PDT

Even as a boy growing up in a small mining town called Pusing in Perak, he was certain of one thing – he wanted to lead.

Tan Sri Jeffrey Cheah, the man behind the development of re…

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


My Life as a Mother and Wife: ::MANGSA PERTAMA BUNGA API <b>DI RAWANG</b>::

Posted: 10 Aug 2011 06:31 PM PDT

"HUWAAAAAAAAAAAA!!! mama, sakit ma..sakit. BB takut mati. BB takmo mati. BB sayang mama. Tolong ma..." - diulang sebanyak 18 kali ^_____^ ekekeke.

Aku mmg x tahan giler gelak smp menitik2 air mata!! bukan x kesian. tp mcm lawak lak BB bleh pikir smp mati sbb luka kt jari kaki. Biar dia tau, ada sebab aku x kasi dia main bunga api galak sgt. Hari2 mintak nk bunga api. Tp aku x beli kan pon. Yg dowang main haritu tu stok thn lepas punye sebenornya. Mlm tadi 'Ayah' (jiran sebelah yg ngasuh dowang) tu yg belikan. Dia laki bini yg tlg teman bebudak tu main bunga api. Aku belikan pop2 je. Tp yg best tu, ema & ayah mmg x tau langsung yg BB luka. Sebabnya, BB diam2 masuk dlm rumah sbb dia takut kene marah!

Aku tgh baring2 dlm bilik ms dia masuk, terus ngadu yg kaki dia kene api. aku ingat skit, sekali bila tgk..isk, abis kulit terkopek nmpk isi. Bila BB tgk muka aku cuak, dia pon trus cuak gak. Siap jerit2 bagai. Byk kali dia sebut takut mati. ayoyo...ha, tau pon takut. Lps ni musti dia dh serik nk main bunga api. hehe...

mlm td sapu ngan minyak je.
tgk blk kang camne, kalau berair lg mmg kene bawak g klinik la.
takut infection. Harini dia g skolah pakai slipar ben10 je ;)
nampak tu? smp ilang isi skit. isk..
kene 2 jari skali. dia sendiri yg cucuh. aduhai la BB..
masa ni dah tenangkan dia. aku ckp kene jaga elok2 takut bernanah.
kalau dah bernanah teruk sgt, jari boleh putus.
muahahahahahaha..
"tp betul ke x mati ma?" - masih x puas ati ;P

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Grandeur of Hinduism in the <b>Batu Caves</b>, Malaysia | GITOSURADI.COM

Posted: 24 Aug 2011 05:48 PM PDT

August 25, 2011 - Posted in Travel

Batu Caves is one of the popular tourist resort in Malaysia. The complex blend of ancient caves and stunning Hindu temple is located in the complex area of ??limestone hill crest, about 13km from Kuala Lumpur. There are three main caves there, but the biggest, most magnificent and most popular is the Temple Cave, which is a place to worship the god Murugan.

Temple complex in Batu Caves area is one of the most popular Hindu temples outside India. To arrive at the court of the temple and enjoy the splendor of the cave and temple ornaments are beautiful, you have to climb the ladder as high as nearly 100 meters consisting of 272 steps.

But the beauty of the Batu Caves complex is not only monopolized by the temple caves with amazing up there. At the foot of the hill, at the court of the cave, there is a golden statue of Lord Murugan who proudly welcomes every tourist who want to visit it. Statue of 42.7-meter-high supreme god this is one of the tallest and most impressive statue in the world.

Besides the statue of Lord Murugan, you can also see the temple is decorated statues of gods and goddesses as well as paintings and reliefs that tell wonderful stories of Hinduism, such as the Ramayana and the god Murugan, the god of the sacred in areas such as South India, Singapore, Malaysia and Sri Lanka. If interested to learn more more about the history and story of the Batu Caves, you can avail the facility of audio tours that have been provided by the manager of tourist attractions.

Besides popular as a place of pilgrimage for Hindus, Batu Caves is also a popular place for climbing, with more than 160 points scattered around the cave area is offered to devotees. In this case you do not need to have extensive knowledge and experience because most of the cliff is a friendly terrain climbing.

To enjoy the charm of temples and sacred caves in Malaysia, you can take advantage of public transportation such as bus or taxi from Kuala Lumpur, or for a more economical choice and perfect, take advantage of the train routes that depart from Central Station.

page rank

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Berbuka Puasa <b>Di</b> Empire Hotel, <b>Subang Jaya</b> | Cinta Hatiku Sampai <b>...</b>

Posted: 18 Aug 2011 06:15 PM PDT

Salam ramadan semua,

Alhamdulillah murah rezeki semalam, mana tidaknya dalam keadaan jem teruk di federal highway pon sempat lagi sampai dekat Empire hotel, Subang Jaya semalam. Kata orang tu.. bab makan free ni bukan selalu dapat so seboleh-bolehnya nak pegi juga berbuka buasa dekat hotel.. hehehe.

Jemputan berbuka puasa semalam atas jemputan bos kepada wife.. so bila wife kena jemput kira jamak sekalilah jemput aku.. hahaha..

Oklah cerita banyak tak mau.. jom layan gambar sepanjang berbuka puasa semalam.

empire hotel 3

empire hotel 6

 empire hotel 7

 empire hotel 8

 empire hotel 9

 empire hotel 10

 empire hotel 11

 empire hotel 12

 empire hotel 13

 empire hotel 16

 empire hotel 17

 empire hotel 18

empire hotel 19

Terima kasih diucapkan kepada yang sudi menjemput kami berbuka puasa di Empire Hotel Semalam.. andai kata ada lagi jemputan jangan segan-segan dan malu-malu jemput kami lagi.. hehehe.

Esok berbuka puasa bersama keluarga mertua di Penang.. kita tengok esok menu apa yang ibu mertuaku nak masak.. :-)

Nota kaki : sebenarnya banyak lagi makanan yang aku tak ambil .. kalau nak ambil semua.. bila masa aku nak makankan.. hehehe

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


cikgu shima: LATIHAN PUSAT <b>DI SABAK BERNAM</b>

Posted: 19 Jul 2011 07:50 AM PDT

Gambar-gambar kenangan berada di Sabak Bernam bagi memantapkan pasukan Selangor.




 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved