ads

Khamis, 25 Ogos 2011

12 di sepang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


cheyan: Kereta aneh <b>di sepang</b>

Posted: 11 Jul 2011 03:47 AM PDT

Welkem back darling!!, hahaha..perasan hebat la tu kan?? 
Now nak update cerita pasal kereta-kereta pelik yang beraksi di litar sepang. Hah!! Kalau nak tau kereta-kereta ni ciptaan mahasiswa-mahasiswa university seluruh asia. Kereta - kereta ini bertanding untuk Shell Eco Marathon. Boleh klick  SINI untuk tahu lebih lanjut pasal shell eco marathon.
Nama pun Shell Eco Marathon, so the big sponsor and penganjur adalah Shell sendiri. This event or competition adelah untuk melihat kehebatan kereta-kereta ciptaan mahasiswa untuk berjalan lebih jauh dengan hanya 1 liter minyak yang di gunakan. 1 liter ja tau...so mereka semua perlu mencipta berpandukan rules and regulation yang di tetapkan. Sangat mencabar dan menarik.
Pasukan-pasukan yang bertanding antaranya seperti, UM, UTM, UKM and UITM yang dari Malaysia, ITB, UI dari Indonesia, dari Singapura, Thailand, Pakistan, India, Japan dan banyak lagi la.
So apa lagi, jum kite tengok gambar-gambar yang ade.
Finish and start Line. Semua tunggu q nak start.

UM Team, di sebabkan laki aku lecturer UM, so aku ade lah penyokong tegar UM. Hahahah Idup UM, walaupun hanya berjaya mendapat tempat ke 22. Ok la kan??

Kereta ciptaan student-student UM. Cantik jugak la..

Ni plak dari UITM. Putih kaler..

Ni UTM plak, bentuk kete dia pelik skit..hehe

Ni dari Salamon, kalau tak silap diorang ni menang kereta tercantik..eh ye ke??


Dari salah satu university di Thailand

Tak ingat plak ni dari mana..hehe..sorry yek..

Pertandingan ni ade banyak category. salah satunya, category solar. Macam yang ni..

Ni plak kalau tak silap dari Indonesia. Sb ade Bank BRI..hehe

Ni mungkin Thailand. Kuning shell

UTP pun masuk jugak dalam aksi ni..

Actually Shell Eco Marathon ni berlangsung selama 4 hari start from 6 July untill 9 July 2011. So yang aku pergi tengok ni yang 7 july. Masa ni banyak la test-testyang diorg kene lepas. Contoh : Test for Break, Driving, Specification and etc.
Untuk keseluruhan, Thailand menang dengan 2,213 kilo meter per liter. Jauh giler dia bole pergi....
Kalu nak tengok lebih lanjut leh click SINI..
K Jumpa lagi next entry..

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved