ads

Khamis, 23 Jun 2011

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


100penulis: Jom naik bukit broga <b>di Semenyih</b>!!

Posted: 19 Jun 2011 08:57 PM PDT





Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....


kali ni Jaa nak share satu tempat yang rasanya sudah ramai yang pernah pergi dan naik ke sini terutamanya bagi yang cintakan keindahan alam sekitar dan sukakan sesuatu yang baru..ya, jaa hanya pernah sekali ke sini dan memang sangat best, rasa macam nak pergi lagi..insyallah kalau ada masa bolehlah berkunjung ke sini bersama rakan- rakan dan keluarga..




jalan untuk naim bukit ini senang sahaja, jadi tidak perlulah risau cepat penat dan sebagainya...pemandangan dari atas memang sangat cantik dengan ketinggian 390 meter dan 1279 dari arah laut...bukit ini terletak di Semenyih dan hanya memerlukan kira-kira 5 minit dari university of nottingham kampus semenyih.Jom beramai-ramai ke sini dan paling best bila dapat tengok matahari terbit dari atas bukit..very nice :)



ini adalah beberapa gambar yang jaa ambil sendiri menggunakan kamera handset sony ericcson biasa..










sangat suka dengan gambar ini..cantikk =D





cantik kan??tunggu apa lagi...

jangan lupa bawa kamera untuk ambil gambar dan mengabadikan kenangan di sana..memandangkan pemandangan sangat cantik, amatlah rugi jika tidak bawa kamera...bawalah air sekadar 1liter pun cukuplah seorang sekadar melepaskan dahaga dan kalau nak bawa makanan pun boleh..kalau boleh elakkan berseluar pendek kerana lalang boleh menyebabkan kaki kita mungkin gatal dan calar..




Mengenai Penulis Entri Ini :
jaa64 juga penulis untuk blog Jaa's Story. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label jaa64. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah bersabarlah duhai hati...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Budak Gunung Ganang: Auney <b>di</b> EC THR Ragaa – Jusco <b>Bukit Raja</b>

Posted: 19 Jun 2011 08:05 PM PDT

 Kali nie aku bawa Auney ikut aku gi event di Bukit Raja.  Saje bawa... takut gaduh ngan my wife coz nak memasak buat tetamu yg akan datang utk meraikan Hari Bapa... kekekekeke

 Dapat jumpa ngan clown... kira bebaloi gak laaa dia follow aku semalam... kekekeke



 Memandangkan event THR Ragaa ini khusus buat golongan india, maka crowd nya lebih kepada bangsa dia laa... sambutannya agak luar biasa coz mungkin tak banyak event yg dedicate utk mereka... sampai kena upah RELA utk jaga stage takut kena serbut & siap agency sediakan penghadang agar stage tak kena attack... kekekeke.. hebat & dahsattt tuu...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


HASIL MUNAQASHAH 19 HB JUN <b>DI AMPANG</b> | TERAS Pengupayaan Melayu

Posted: 18 Jun 2011 11:47 PM PDT

1.Pilihanraya Kerajaan Tempatan :

TERAS berpandangan ini harus dilakukan . Alasan kami :

  1. Pembayar cukai pintu memerlukan khidmat dari wakil yang benar-benar mewakili mereka di satu-satu kawasan , bukan dari badan politik yang melantik ahli Majlis.
  2. Struktur Kerajaan Tempatan hendaklah diubah suai kepada  keperluan dan kawasan penduduk  .
  3. Pilihanraya dilaksanakan secara bersih dan adil
  4. Calon hendaklah bertanding bukan atas nama parti politik tetapi atas nama peribadi.
  5. Umat Islam memerlukan kualiti kepimpinan masyarakat yang tinggi sehingga ke peringkat akar umbi. Pilihanraya tempatan akan membolehkan umat Islam memilih pemimpin tersebut dan yang mudah mereka temui.

2.Pelepasan Kuota Perumahan Bumiputera.

TERAS tidak bersetuju dengan pelepasan kuato perumahan.

Alasan :

  1. Tren sesuatu kawasan perumahan yang tidak diberi kuoto sering terjadi komposisi bumiputera yang tidak seimbang dengan bukan bumiputera di kawasan tersebut. Kesan sosio-politik kepada umat Islam akan menjadi isu dalam jangka masa panjang.
  2. Ramai lagi kaum bumiputera yang berpendapatan rendah dan sederhana yang tidak mampu membeli rumah jika tidak ada kuota di kawasan perumahan.
  3.  Pemantauan terhadap kuota bumiputera yang tidak dibeli hendak dilakukan. Rumah yang tidak dibeli hendaklah diwar-warkan sendiri oleh kerajaan negeri. Tidak boleh mengharapkan pemaju untuk melakukannya.
  4. Sebuah lembaga Perumahan Negeri yang khas seperti di Singapore (Housing Board) hendaklah diwujudkan untuk sentiasa melihat tren keperluan perumahan dikalangan golongan berpendapatan rendah bumiputera khususnya dan rakyat Selangor amnya  Rancangan jangka panjang perumahan rakyat boleh diberi tumpuan lebih teliti berbanding hanya memberi tugas tersebut kepada PKNS.

3.Pembangunan semula rumah pangsa

  1. TERAS berpendapat model perumahan dalam bentuk rumah pangsa pada dasarnya tidak baik sebagai rumah rakyat. Terutama rumah pangsa yang melebihi 5 tingkat. Secara sosioekonomi dan kesan kesihatan adalah tidak baik untuk sebuah perumahan yang layak jika pihak kerajaan mahu mengutamakan  pembinaaan institusi  keluarga yang sejahtera dalam sebuah kawasan penduduk.
  2. TERAS juga berpendapat rumah pangsa bukan suatu model perumahan yang sepatutnya dibina. Model perumahan yang sebegini sudah ketinggalan zaman dai sudut "livable housing".
  3. Rumah pangsa bertujuan untuk membina rumah mampumilik dalam kawasan yang kecil. Namun mekanisme pemasaran , zoning dan bank tanah sepatutnya diguna untuk mengatasi masalah keperluan rumah rakyat. Polisi berkaitan dengan cukai dan dasar fiscal (kewangan) untuk mengurangkan kos mortgage dan kos pinjaman hendaklah diguna sebagai alat mengatasi masalah penyediaan rumah mampu milik. Jika rumah pangsa dibina dengan model dan rekabentuk yang munasabah , maka melonggarkan sedikit syarat pengubahsuaian boleh  memberi peluang kepada penghuni hidup dengan selesa.
  1. Menyediakan Perumahan mampumilik akan memberi kesan kepada bertambahnya penggunaan tanah  disamping meningkatkan densiti unit rumah dalam satu-satu kawasan . Bermakna faktor yang perlu juga diberi perhatian bukan sahaja mampu milik tetapi juga munasabah untuk dihuni (Livable).
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Malaysians Must Know the TRUTH: &#39;Minimal&#39; charges against Datuk T <b>...</b>

Posted: 23 Jun 2011 08:06 PM PDT

The notorious Datuk T trio has finally been charged in the Magistrates court for possession and distribution of pornography, spurring immediate and angry public reaction that Prime Minister Najib Razak was again shielding the three UMNO members who are believed to be part of a conspiracy to destroy Opposition Leader Anwar Ibrahim.

It is not known yet how the trio will plead. Magistrate Aizatul Akmal Maharani has allowed a short break for defence lawyers to consult with the three men. If found guilty, they can be fined and/or jailed for up to 3 years.

"That's it? That's the charge? What about criminal intimidation, blackmail? How come those people who helped organised the press conference not in the list?" asked Bukit Lanjan assemblywoman Elizabeth Wong on her Twitter site.

Lightest charges

The trio are businessman Shazryl Eskay Abdullah, former Malacca chief minister Rahim Thamby Chik and Perkasa treasurer Shuaib Lazim. Eskay and Rahim were jointly charged for possession and distribution of pornography under Section 292(a) of the Penal Code, while Shuaib Lazim was charged for being an accessory to the alleged crime under section 109 of the Penal Code.

The three men had organized a press conference, inviting journalists and editors to view the tape which shows a man purportedly resembling Anwar having sex with a female prostitute. In Malaysia, it is illegal to possess or to publicly show pornographic material.

The trio were well supported by a crew of assisstants that many reporters claim were from the police Special Branch. After showing the tape, the men gave Anwar and his wife Wan Azizah a week to resign from politics, or they would make public the video.

The 64-year old Anwar has denied any involvement and had a police complaint, citing criminal intimidation. On Thursday, he said he only expected the mildest charges would be preferred against the trio.

MORE TO COME

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Pembakaran Terbuka <b>Di</b> Kawasan Johan Setia | Elizabeth Wong for <b>...</b>

Posted: 23 Jun 2011 01:12 AM PDT

Kenyataan Media
22 Jun 2011

Pembakaran Terbuka Di Kawasan Johan Setia

Kerajaan Negeri telah mengambil tindakan untuk melawan aktiviti pembakaran terbuka yang berlaku di sekitar kawasan Johan Setia, Klang.

Hasil siasatan yang dijalankan oleh Jabatan Alam Sekitar Negeri Selangor menjurus kepada tiga lokasi menjadi punca utama kepada pencemaran udara. Tindakan telah diambil ke atas pihak terlibat. Mereka adalah:

• Pembakaran terbuka dari aktiviti pertanian di atas tanah milik MARDI yang disewakan kepada syarikat Pilus Trading Sdn Bhd. Satu kertas pertuduhan sedang disediakan.

• Pembakaran terbuka yang dilakukan oleh pekerja di tapak pembinaan perumahan-perumahan fasa 4A, Bandar Puteri Klang yang dimiliki oleh IOI Resort. Satu kertas pertuduhan sedang disediakan.

• Kawasan pertanian tanah gambut "Revolusi Hijau" di Johan Setia. Tujuh kertas pertuduhan sedang disediakan.


View Larger Map

Kerajaan Negeri memandang berat masalah pembakaran terbuka ini yang menjejaskan kualiti kehidupan ramai penduduk di Selangor dan kami tidak akan bertolak ansur dengan mereka yang terlibat.

Oleh itu, Jabatan Alam Sekitar akan mengambil tindakan undang-undang di bawah Seksyen 29A, Akta Kualiti Alam Sekeliling 1974 yang mengenakan hukuman tidak melebihi RM500,000 atau penjara tidak melebihi lima tahun ataupun kedua-duanya. Operasi membanteras aktiviti pembakaran terbuka juga akan dijalankan untuk menangkap mereka yang masih enggan mematuhi undang-undang.

Jabatan Penguatkuasa MP Klang

YB ELIZABETH WONG
Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor
Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna dan Alam Sekitar

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi pegawai media Brian Yap
(pegawaikhas@gmail.com, 016-311 0120)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Sensasi Arum <b>Jeram di</b> Sungai Serayu:Berkomunitas Sarana Memotivasi <b>...</b>

Posted: 16 Jun 2011 03:42 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Berkomunitas Sarana Memotivasi Diri: Sensasi Arum Jeram di Sungai Serayu - mari berkomunitas di faceblog, software gratis, komputer, motivasi, sukses, android, bisnis internet.

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


KHIDMAT MERU: PROGRAM MIMBAR <b>DI HULU KLANG</b>

Posted: 13 Jun 2011 02:45 PM PDT

Satu program penerahan surat tawaran MIMBAR telah dilaksanakan diDewan Orang Ramai di Hulu Klang.


YB Amiruddin, YB Shaari Sungib dan YB Dr Rani selain memberikan ucapan telah sudi menyampaikan surat-surat tawaran tersebut kepada lebih 150 peserta yang layak menerimanya. Majoriti dari penerimanya adalah terdiri dari bumiputera yang telah melalui kursus keusahawan yang dianjur oleh MIMBAR.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


ZIARAH HAIRUMAN MISKON <b>DI</b> KLANT HALT : Blog Umno Tanjung Malim <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2011 07:20 PM PDT

Bersama Kolej Poly-tech Mara menziarah dan menyampaikan sumbangan kepada Muhamad Hairuman Miskon, 22 di rumah kakaknya di Kampung Klan Halt, Slim River. Hairuman melecur teruk di seluruh badannya pada 26 November 2010 selepas terkena renjatan elektrik bervoltan tinggi ketika mengait kelapa sawit di sebuah kebun di Sungai Tengi Kanan Darat. Pengerusi KPTM, Dato' Sohaimi Shahadan dan pelajar KPTM Bangi turut hadir.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Pabila Penaku Menari: Hairuman mula sesuaikan diri

Posted: 21 Jun 2011 09:37 PM PDT

TANJUNG MALIM - Setelah hampir sebulan dibenarkan keluar selepas enam bulan terlantar di hospital, mangsa renjatan elektrik bervoltan tinggi, Muhammad Hairuman Miskon, 22, semakin cekal menyesuaikan diri dengan keadaan fizikal barunya.

Menurutnya, berkat dorongan keluarga terutama kakaknya, Maryuni, 32, dia kini mampu melakukan beberapa aktiviti fizikal asas seperti makan dan minum sendiri tanpa bantuan.

"Namun luka lama masih belum sembuh sepenuhnya. Kulit saya tidak boleh terdedah lama dengan cahaya matahari mahupun cuaca panas. Jika tidak, akan berlaku komplikasi pendarahan.

"Pada masa ini, saya juga perlu menjalani rawatan susulan dan fisioterapi di Hospital Slim River dua kali seminggu sekurang-kurangnya hingga akhir tahun ini," katanya ditemui semasa lawatan amal 30 pelajar dan kakitangan Kolej Poly-Tech Mara (KPTM) Bangi di kediaman Maryuni di sini semalam.

Kunjungan diketuai Pengerusi KPTM, Datuk Sohaimi Shahadan itu turut disambut Maryuni dan suaminya, Ahmad Faiz Hafiz.

Hairuman berkata,semangatnya untuk melanjutkan pelajaran masih berkobar-kobar.

"Memang saya begitu meminati bidang pendawaian elektrik namun memandangkan keadaan fizikal sekarang, saya mungkin beralih ke bidang lain yang lebih sesuai.

"Antaranya seperti perniagaan, seni kraftangan dan melukis. Apapun masa masih panjang dan biarlah saya be nar-benar sembuh," katanya.

Sementara itu, Sohaimi berkata, kunjungan sempena program KPTM Prihatin bertujuan untuk menyumbang derma RM2,093 dan barangan keperluan hasil kutipan pelajar dan kakitangan KPTM Bangi.

Pada kejadian 26 November 2010, Hairuman melecur teruk di seluruh badannya selepas terkena renjatan elektrik ber voltan tinggi ketika mengait kelapa sawit bersama rakannya di kebun Sungai Tengi Kanan Darat, Kuala Selangor.

Ekoran kejadian itu, doktor menasihatkan agar kedua-dua pergelangan tangan dan kakinya dipotong atas faktor perubatan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


“Jelajah Selangor, Tawan Malaysia, ke <b>Sungai Buloh</b>!!!” – Jelas <b>...</b>

Posted: 26 May 2011 04:11 AM PDT

Kadang-kadang di masa lapang, saya akan merayau-rayau di internet untuk mencari cerita-cerita lucu untuk menghiburkan bacaan saya. Tiba-tiba mata saya terpaku pada satu tajuk di sini. Melihat tajuknya saja, ketawa saya terus memecah kesunyian malam! Hampir berguling-guling saya di depan notebook! Memang saya tak sangka bahawa editor laman web ini begitu kreatif untuk mengenakan "boss"nya.

Tajuknya "Jelajah Selangor Tawan Malaysia ke Sungai Buloh"! Bahagian yang "ke Sungai Buloh" paling mencuit hati saya! Ke Sungai Buloh..?!!! Bukankah Anwar "allergic" ke dengan kawasan Sungai Buloh? Dengan perkataan "Sungai Buloh" pun dia sudah "kecut teloq"nya, apatah lagi nak masuk kawasan itu! Silap-silap mahu meraung dibuatnya.

Kempen tu diorang panggil "Jelas". Mungkin diorang nak jelaskan bagaimana DNA Anwar ada dalam bontot Saiful? Atau diorang nak jelaskan tentang kehilangan jam tangan OMEGA milik Anwar yang tiba-tiba "ghaib" dari simpanan Kak Wan? Jelaslah diorang cuba nak menipu rakyat lagi…! Hati-hati wahai rakyat, fitnah mereka busuk bak bau bangkai, siapa yang tercium akan mati jiwanya…!

PKR nak jelajah Selangor, untuk menawan Malaysia dan terus ke Sungai Buloh? Opsss! Nak jelajah Selangor buat apa? Dengan jelajah Selangor saja boleh tawan Malaysia? Yakin betul nampak?! Nak tanya sikit, yakin ke dapat pertahankan Selangor? Yakin? Muktamad bahawa Selangor akan kekal dibawah Pakatan Haram? Kita tunggu PRU 13 nanti, siaplah rakyat Selangor ajar Khalid dan DAP cukup-cukup!

Rakyat Selangor sendiri dah serik dengan Pakatan Haram. "Khalid jadi boneka DAP", bukan saya kata, itu kata orang kuat PKR Selangor! Kebanyakkan rakyat sudah nampak betapa teruknya Selangor di bawah Pakatan Haram. Mereka dapat melihat bagaimana DAP dan PKR sudah "naik tocang"! Jelajahlah seluruh negeri Selangor, itulah jawapan yang mereka akan dapat.

Bukan setakat itu saja, malah kes-kes yang membabitkan Anwar pun sudah cukup untuk rakyat Selangor berpatah arang dengan seluruh Pakatan Haram itu. Meskipun Anwar dari PKR, namun "dosa"nya itu turut terpalit kepada DAP dan PAS yang "bersetubuh" dengan Anwar! Kes-kes berkenaan dikhabarkan cukup menyakinkan rakyat bahawa Anwar "sudah mati" dalam ingatan mereka. Dalam bahawa orang putihnya, "Anwar is dead"!

Itupun mereka ada hati nak tawan Malaysia? Harap mereka cermin dulu mereka, belek-belek muka lama-lama sedikit, maka mereka akan melihat kenyataan bahawa mereka hanyalah segerombolan penipu bodoh yang cuba menipu rakyat dengan cara yang bodoh! Paling jauh pun yang mereka mampu pergi ialah ke "puduraya", untuk ke Putrajaya rasanya mereka hanya mampu menelan air liur saja.

Manakan tidak? Sebelum cita-cita mereka tercapai, berkemungkinan besar "dewa" mereka akan berpindah dan bermastautin di Sungai Buloh. Jika tidak di Sungai Buloh, mungkin pemimpin "anugerah Tuhan" mereka itu akan singgah ke "rumah" yang lebih kurang sama bentuknya yang terdapat di Sungai Buloh. Itu rumah terbaik dan paling layak buat "Sivaji" mereka itu.

Kemudian, mereka akan kehilangan "teraju", dan nasib mereka bagai "layang-layang terputus talinya". Siapa nak jadi Perdana Menteri? DAP nak bagi PAS jadi Perdana Menteri? Jangan haraplah! DAP dan PAS rasanya akan bergaduh teruk! Ketika itu, barulah mereka tahu siapa kawan, siapa lawan…

Begitu caranya Pakatan Haram nak tawan Malaysia? Jangan mimpilah! Elok pergi pertahankan Kelantan. Silap-silap PRU 13 nanti, Kelantan pun mampu dirampas BN. "Ore Kelate pun doh tok se denge PAS dohhh..!". InsyaAllah, BN akan kembali mendapat mandat 2/3 di Parlimen pada PRU 13 nanti. Asalkan Pak Lah dan KJ tak sabotaj, sudah!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Gun Shooting @ Kelab Penembak Bandar <b>Di</b> Raja <b>Klang</b> - aliesez.com

Posted: 20 Jun 2011 09:12 AM PDT

Guns.. the last time I held something close to one was a paintball marker, and that was already quite exhilarating. This time, however, I manage to get this awesome chance to shoot a real gun! The real thing! Woo hoo!!!

Actually, many shooting clubs only allow members to shoot firearms – not any ah chee, ah kaw can just pay some fee, grab a gun and go trigger-happy. However, Wingz, William, Aaron and myself, we got this deal from Groupon which is RM199 for two persons to shoot a pistol and a shotgun. So, I shared with Wingz, while Aaron and William shared a package. The Groupon package includes 40 9mm bullets and 12 shotgun slugs for two persons. Sounds very little right? (T_T)

Well, we manage to find our way to the shooting club in Klang. The places is somewhere next to Fairy Park, Klang and if you got a GPS, maybe you can try to get there using Kampung Subang back roads.

The place was packed with newbies; probably those who also bought the same deal as we did from Groupon. The club kinda ran out of earmuffs for us as the other bystanders were also using them. It was like a pasar malam! Thanks to Mr Liang, the Secretary General of the Klang Shooting Club, he lent me his earplugs before I go deaf. Haha.

Klang Shooting CLub

We waited a while for the rest to finish before we started. Wingz went first, then William and Aaron, and myself last. Each station has a committee member giving instructions and guiding on the use of the pistol. Safety measures are also briefed and at the beginning we are given two bullets to fire to tryout.

Briefing

Briefing

Tryout

We started firing the targets at 5m and if you feel a bit more confident, you can go 10m or 15m. In this session, we used Glocks which fires 9mm bullets. At first I was quite apprehensive about the recoil/kickback, but I think the Glock is somewhat user-friendly – the kickback isn't horrible. I was still careful at first. I don't want to be like this girl…

Anyway, we all took turns firing our 20 bullets. To be honest, that number of bullets isn't enough.. before I knew it, it was all gone. (T_T) .. Btw, I have no idea why I look so fat when I am shooting guns. Gah. (O.o)

Aaron firing

Alie Firing

9mm Bullets

9mm Bullets

Glock

Glock

The bullets are put in the magazine by the "tutor". But if you think you wanna try, they are willing to teach. It isn't very easy to push the bullets in though..

Inserting bullets

Inserting bullets

I shot 20 9mm bullets and this is my target.. not too bad for the first time I must say. Hehehe. I shot at 10m. (^_^)

Alie with target

Shotgun is a whole different story. The kickback is greater and the weight of the shotgun isn't easy to manage. We were given a chance to shoot a double-barrel shotgun or an automatic shotgun. The double-barrel needs to be reloaded every two shots, but the automatic can take more. The kickback isn't super bad if you take the proper stance but for someone like me who is small and a tofu, it would probably kick me in the face. Haha.

Aaron shotgun

Alie shotgun

I suppose most of you would ask, how much does it cost to shoot? Ok, here is the gist of it..

Associate Member
Entrance Fees: RM500
Annual Subscription: RM180

Ordinary Member
Entrance Fees: RM800
Annual Subscription: RM180

Life Member
Entrance Fees: RM3,000
Annual Subscription: Nil

In order to shoot at the club, you need to be a member. Each member is allowed to bring a friend to shoot there, but only for maximum three times. For members, 50 rounds of 9mm bullets cost RM80. The rental of the guns are free as long as you are a member of the club.

For more information, you can contact Mr. Liang, Secretary General of the club. (^_^)

Kelab Penembak Bandar Di Raja Klang
Lot 4417, Batu 2 1/2, Jalan Paip
Pekan Meru
41050 Klang
Selangor, Malaysia
T: +6017-205 8877 / +6019-663 4362
F: +603-3342 6025
E: eastnews [at] streamyx.com / liangsooiweng [at] hotmail.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved