ads

Sabtu, 5 April 2014

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Birthday Party <b>di Bukit Raja</b>, Klang - Hairy Canopy Services - Blogger

Posted: 05 Oct 2013 11:32 AM PDT

Hairy Canopy Services (SA0008807-U): Birthday Party di Bukit Raja, Klang

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Hutan <b>Di Ampang</b> Terbakar Seperti Gunung Berapi | Fuh.My

Posted: 18 Feb 2014 05:44 AM PST

Hutan Di Ampang Terbakar Seperti Gunung Berapi | AMPANG – Seorang wanita yang baru pulang dari Jawa Timur dua hari lalu menyamakan keadaan rumahnya seperti di kawasan gunung berapi di Magelang, Indonesia akibat kebakaran bukit bersebelahan rumahnya di Jalan SU 2B, Sering Ukay, di sini, malam kelmarin.

Hutan Di Ampang Terbakar Seperti Gunung Berapi

Menceritakan kembali tragedi kebakaran itu, Angel Sebayang, 54, beliau sedang menonton televisyen seorang diri di ruang tamunya kira-kira jam 9 malam manakala suaminya pula berada di Indonesia atas urusan kerja.

Menurutnya, ketika hendak melelapkan matanya, dia dikejutkan dengan beberapa bunyi letupan dipercayai mercun yang amat kuat dari luar rumahnya.

"Saya mendengar bunyi letupan tidak kurang dari lima kali dan nampak beberapa cahaya terang dari tingkap rumah," katanya.

Angel berkata, tidak lama selepas itu, dia mendengar jeritan 'api, api' daripada jiran berdekatan dengan rumahnya.

Katanya, sebaik sahaja keluar dari rumah, dia nampak kebakaran berlaku di kaki bukit tersebut, kira-kira 50 meter daripada rumahnya.

"Kebakaran merebak begitu cepat kerana angin kencang. Namun, mujurlah angin tidak bertiup ke arah rumah penduduk, sebaliknya, angin bertiup ke arah bukit.

"Melihat kebakaran itu, saya terus mengambil barang-barang penting seperti pasport, kad ATM, wang ringgit dan beberapa barang lain sekiranya kebakaran merebak ke rumah saya," katanya.

Menurut Angel, bomba tiba di tempat kejadian 30 minit kemudian dan berjaya mengawal kebakaran dengan cepat.

Seorang lagi saksi, Holifah Abdullah, 42, berkata, ketika kejadian, dia sedang menjaga anak majikannya. Menurutnya, majikannya turut keluar membantu penduduk memadamkan kebakaran.

Sementara itu, Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Selangor, Mohd Sani Harul berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kebakaran tersebut jam 9.22 malam dan jentera
pertama tiba di tempat kejadian jam 9.51 malam.

Menurutnya, Balai Bomba dan Penyelamat Ampang, Wangsa Maju, Pandan Indah dan Hang Tuah bersama 33 orang anggota termasuk polis dan JPAM digerakkan ke lokasi dan pihaknya berjaya
memadamkan kebakaran sepenuhnya kira-kira jam 2 pagi.

"Beberapa penduduk mendakwa mendengar bunyi letupan sebelum kebakaran dan tiada orang yang tercedera dalam kebakaran yang dianggarkan seluas 10 hektar itu," katanya.

Sani menasihatkan orang ramai supaya tidak melakukan kebakaran secara terbuka ketika musim panas ini kerana kebakaran mudah merebak semasa musim ini.

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.

Latest posts by Beki Mustaffa (see all)

Comments

comments

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Pengedar Shaklee <b>di</b> Putrajaya, <b>Bangi</b>, <b>Dengkil</b> - Mauceriasokmo

Posted: 01 Apr 2014 01:06 AM PDT

Assalam..

Saya nak perkenalkan seorang lagi rakan pengedar Shaklee saya di Putrajaya iaitu Sahida Wahab. Beliau merupakan kawan saya sejak di sekolah lagi.
Boleh panggil "C-da atau Puan C-da jer"

Blog: http://vita-house.blogspot.com/
sms @ whatsapp @ hubungi 012-9547542
sahida wahab
id no : 962831
"pengedar Shaklee anda"

COD AREA ; Putrajaya, Bangi dan Dengkil

Untuk pertanyaan tentang produk sila hubungi:


✍ PM: siti raihana ismail
✐ Blog: Mauceriasokmo
✉ Email: elraihan82@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-9387282
➲ COD Area: Setiu(Pak Kancil, Penarek, Merang, Guntong, Saujana) dan Kuala Terengganu(Giant G.Badak, Mydin Mall, Giant K.Trg)

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Bonda Qalish: Sabtu <b>di Beranang</b> - Rumah Nenek

Posted: 05 Mar 2013 09:13 AM PST

Malam ni aku baru dapat kongsi cerita sikit dengan korang.
Coz, kemarin my hubby sibuk dengan download cerita Luffy die tu.
*padahal aku pun minat juga.

Here u go..praggy mommy kat depan pintu rumah nenek.
So, kami di Beranang sabtu lepas.
Dengan mak abah, along kak long dan keluarga aku.
Mak kate, nenek sedih coz takde yang datang lawat die lepas die balik dari Mekah.
Biase la kan...orang tua ni jiwa diorang lembut.
Lagi lagi baru balik dari umrah ni, lagi la cepat sungguh tersentuh hati.

Tengok la muka anak aku tu. Geli hati aku di buatnye.
Asal nak amik gambar die je, mesti die akan buat muka macam tu.
Tapi jangan tengok Mr.Hubby aku, muka macam nak marah je.
*cuaca panas mase ni, tu yang berkerut dahi.

Lepas balik dari rumah nenek, kami semua singgah kejap di rumah Pak Long.
Keluarga pak long aku duduk kat Saujana kajang.
Kira dekat jelah dengan rumah aku.
Bile bile aku boleh je nak lawat, cuma busy dan rajin atau tak je.

So, perut pun dah kenyang makan kurma, kismis, coklat and kacang.
Ape lagi....Zam zam ala kazam.

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Tong Air Laris Dijual <b>di Balakong</b> | Suara Anak Muda FELDA

Posted: 20 Feb 2014 11:48 PM PST

Tong Air Laris Dijual di Balakong

Tong

KUALA LUMPUR – Penjualan tong air di Taman Impian Ehsan, Balakong dekat sini laris umpama 'pisang goreng panas' ekoran krisis air yang melanda kawasan tersebut.

Seorang peniaga yang dikenali sebagai Pang, 38, berkata, tong air di premisnya habis dijual dalam tempoh empat jam pada hari ketujuh krisis tersebut.

"Sejak krisis air melanda di kawasan Taman Impian Ehsan, orang ramai berpusu-pusu mencari peralatan untuk menyimpan bekalan air. Sebanyak 30 buah tong air habis dijual dalam masa tersebut dan berlarutan hingga hari kesembilan.

"Kebanyakan daripada mereka membeli tong hitam besar untuk digunakan bagi menyimpan air. Saya juga terpaksa memesan stok tong itu sebanyak 30 hingga 40 buah lagi," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Tinjauan di beberapa premis perniagaan yang menjual peralatan tersebut mendapati, rata-rata tong air dijual antara RM20 hingga RM30 mengikut saiz.

Sementara itu, seorang peniaga kedai runcit yang enggan dikenali berkata, bagaimanapun permintaan terhadap tong air semakin berkurangan ketika ini dan ia hanya laris pada permulaan krisis air.

Selain itu, beberapa premis yang menjalankan perniagaan dobi hanya beroperasi pada waktu tertentu berikutan bekalan air yang tidak mencukupi selain pusat mencuci kenderaan ditutup.

Sementara itu, tinjauan turut dijalankan di Flat Taman Setia yang terjejas akibat terputus bekalan air dan para penduduk berpusu-pusu bagi mendapatkan bekalan air kecemasan dari lori tangki Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas).

Seorang penduduk, Noriah Mat Saat, 44, berkata, dia membeli sebuah tong air dengan harga RM5 yang dijual oleh pihak tertentu di kawasan tersebut.

"Saya menyediakan sebanyak enam buah tong untuk kegunaan harian, namun ia tidak mencukupi. Setiap hari kami mencari bekalan air di beberapa tempat," katanya.

Penduduk di flat itu, Md. Kamal Abu Bakar, 46, pula berkata, keadaan krisis air semakin meruncing dan menjejaskan aktiviti harian penduduk.

"Saya bimbang kerana anak-anak masih bersekolah. Susah mereka hendak mandi.

"Selain itu, akibat mengangkat tong air naik ke tingkat tiga flat menyebabkan pinggang saya sakit," jelasnya. – Utusan Malaysia

NOTA: KEPADA WARGA FELDA YANG MEMPUNYAI PERKONGSIAN, LUAHAN, PENDAPAT DAN CADANGAN UNTUK DIMUATKAN DIDALAM FeldaVoice BOLEH HUBUNGI EDITOR MELALUI EMAIL DI editor.feldavoice@gmail.com

Artikel disiar pada February 21, 2014 - 3:48 pm oleh Nor Azlina Shaari

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


Jalan-Jalan & Makan-Makan <b>Di</b> Mydin <b>Meru</b>, Ipoh, Perak | Solehah <b>...</b>

Posted: 01 Apr 2014 05:39 AM PDT

Pada hari Ahad minggu lepas, kami sekeluarga pergi ke Pasaraya Mydin yang terletak di Meru, Ipoh. Pasaraya Mydin ini berhadapan dengan Terminal Aman Jaya, Meru, Ipoh, Perak. Ini pertama kali kami singgah di sini.








Selepas shopping barang makanan, saya singgah sebentar di gerai Takoyaki. Gerai ini terletak di dalam pasaraya juga, di aras 1. Ini pertama kali saya makan takoyaki. Harga RM 4.90 untuk 3 takoyaki. Saya bagi 4/5 bintang.




Selesai singgah di gerai takoyaki, kami singgah makan tengahari di Restoran MY NASI KANDAR. Sedap tau makanan di sini. Sesiapa yang datang ke Pasaraya Mydin ini, jangan lupa datang ke restoran ini tau. Rugi kalau tak cuba.
Sesudahnya makan tengahari, terjumpa Kedai Makan Upin & Ipin. Alahai, kenapalah tadi saya tak jumpa kedai makan ini. Kalau tak, mesti dah makan di sini. Tak mengapalah, lain hari boleh pergi lagi.


Tidak sabar untuk kembali ke sini lagi. Lain hari datang lagi.

12 di pandamaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di pandamaran - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2014 01:35 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Dec 2013 01:28 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Dec 2013 01:03 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 01:10 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Arada ImpressWorks: Pembinaan Gazebo <b>di Pandamaran</b>

Posted: 26 Oct 2013 12:00 AM PDT

Kerja membina Gazebo di Pandamaran. Tuan rumah hanya meminta kami membuat yang 'simple' tidak terlalu berukir.. Inilah hasilnya tetapi belum siap sepenuhnya..

Galeri gambar kerja kayu boleh lawati : Kerja Kayu atau Kemasan Kayu
 
 

12 di sijangkang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sijangkang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2014 01:23 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2014 01:11 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jan 2014 01:35 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Dec 2013 01:19 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

raya aidiladha <b>di</b> kampung <b>sijangkang</b> - kisah tentang duniaku

Posted: 16 Oct 2013 06:00 PM PDT

Alhamdulilah rezeki beraya di Kampung Sijangkang...walaupun raya aidiladha tapi tetap meriah uols...happening...

ni la kampung halaman saya @kampung sijangkang...kampung sini la tempat bermain, menanggis, gelak ketawa bersama-sama saudara mara dan yang lain...bila besar ia adalah kenangan terindah buat kami yang kadang-kadang menjadi ingatan dan cerita bila berkumpul.

pagi raya hidangan atas meja panjang ni memang banyak, syukur alhamdulilah rezeki ALLAH berikan...walaupun tak semeriah seperti raya aidilfitri tapi ia masih sama seperti dulu...cuma raya aidiladha tahun ni tak dapat ikut mak balik terengganu sebab suami kena standby kerja jadi kami decide balik sendiri kampung sijangkang dan balik sana..
lagi pun raya puasa dah beraya di kampung rembau dengan keluarga mertua jadi biarla raya aidiladha aku sambut dengan atuk nenek belah aku lak..walaupun suami tak dapat merasa kemeriahan raya di kampung terengganu tapi di kampung sijangkang meriahnya tetap sama..love uols..

makanan yang dihidang..banyak tak terkira..macam-macam ada...kenyang sampai ke malam...

sayur lodeh ada, rendang ada, nasi impit ada dan lemang pun ada juga...

jemput makan dari kami...

pakcik aku yang very da sporting...

bila ibu-ibu berbicara..love uols..

cousin lepak-lepaking depan tv ruang tamu rumah atuk
mak ngah tengah suapkan nenek makan bubur..ini la nenek kesayangan saya, dah beberapa tahun terlantar..masih lagi sihat cuma tak dapat nak berjalan walauapa pun aku sentiasa doakan nenek sihat selalu dan sekiranya panjang usia nenek, aku harap nenek dapat tengok cicit-cicitnya membesar..
tangan nenek juga yang jaga aku kalau mak abah hantar aku bercuti di kampung..menjaga makan minum aku..mengusap badan aku kalau demam dan juga memakaikan aku inai di jari..kenangan tu tak mungkin aku lupa di saat nenek sihat...

aku dengan cousin yang giler happening...banyak gambar kat bawah ni..jadi koorang layan kan jela yer...aku doakan hubungan persaudaraan ini akan kekal bahagia ke akhir hayat...amin...
ini adalah adik beradik perempuan Mrs.Mak, dalam gambar ini ada dua insan yang aku sayang tak ada..of course la seorang tu adalah Mrs.Mak sebab balik kampung abah di terengganu dan arwah aunty yang telah meninggalkan kami hampir 16tahun dalam insiden yang tidak diduga..al-fatihah...
aku doakan semoga kalian diberikan kesihatan yang sihat sepanjang hayat dan sentiasa bahagia disamping keluarga tersayang dan dimurahkan rezeki..amin....
kakak-kakak yang tua dikalangan saudara mara..iaitu kak iza yang bertudung hitam adalah cucu pertama nenek dan kak yang baju coklat cucu keempat nenek...

kami semua bersama nenek 

INI LA CERITA RAYA AIDILADHA AKU....

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved